Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Trenger tips til leker som varer

Recommended Posts

Kendra er nå blitt 6,5 måned gammel og 20 kg tung, og hun dreper alt av leker. Budsjettet for hundeleker har plutselig mer enn doblet seg den siste måneden. Jeg har prøvd "alt" - tauleker, bamser, robuste leker fra Kong (robuste du liksom..), baller, pipeleker. Alt ryker etter maks 4 dager.

Nå er jeg på utkikk etter en leke som faktisk varer, og som jeg kan la henne leke med uten å følge henne med haukeblikk for å se om hun har klart å få av noen deler.
Det går nemlig mye i tyggebein for tiden, og det blir fort dyrt i lengden.

Har du gode erfaringer med en robust hundeleke? Pris spiller ingen rolle, nå må vi ha noe som varer her :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentoball eller Funball. Funballen har blitt tygget på i snart fire år, den er like fin enda. Bentoballene har eg ikke hatt så lenge, men er laget av samme materiale, så forventer god holdbarhet på de også :) Du trenger ikke kjøpe refillene. eg putter smøreost eller påleggsskinke inni, så har hundene arbeid en god stund. 

Edited by Ingidano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Angående Kong så har jeg god erfaring med den sorte typen (extreme), men form har også noe å si. Rund ball har færre angrepspunkter, så den sorte kong-ballen (med et lite hull i midten) har vart i 2 år nå. Og min ødelegger alt av «vanlige» leker innen minutter om hun vil.

Også slike tyggebein/ringer varer en god stund. Opp mot et år. Disse er imidlertid laget for å bli slitt etterhvert som noe gnages av. Ikke kjøp de minste beina, heller litt størrelse på dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

De trixieballene med pip varer en halv trening her, hehe. Enda så har jeg en hund som aldri ødelegger bamser eller konger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg velger veterinær ut i fra hva som skal gjøres, alle er ikke like flinke til alt. Er det snakk om rutinebehandling velger jeg en av de lokale, men hadde det vært behov for spesialist kunne jeg nok reist ganske langt.
  • Jeg husker godt jeg holdt på med det der de første ukene, og herlighet for et styr... Alt mulig rart var det visstnok så utrolig viktig å utsette valpen for, så jeg var på halvpanisk jakt etter spiraltrapper, menn med hatt, barnevogner, paraplyer og gud vet hva. Men det er jo ikke alt det er mulig å oppsøke - skiløpere midt på sommeren, for eksempel. Og det har gått helt fint. Min hund har møtt mye rart i voksen alder som hun ikke fikk erfaring med som valp, og det har aldri vært noe problem. Så jeg lurer litt på om alt dette styret med "tusen ting" valper må oppleve før 12 uker for at de skal bli fungerende hunder er en smule overdrevet? Forrige elghunden vi hadde i familien fikk definitivt ikke så grundig miljøtrening, heller litt på den mangelfulle siden vil jeg si, men har endte nå allikevel opp som en av de stødigste hundene jeg vet om.
  • Det høres ikke tilstrekkelig ut mener jeg, det er viktig at valpen de første ukene får sosialisert seg med mange forskjellige (trygge) hunder, samt valper, av alle slags forskjellige raser i forskjellige størrelser. 😊 Den viktigste tiden for sosialisering er frem til 12 uker, samtidig er også denne perioden mest sårbar, dvs de skal samtidig skjermes så langt det lar seg gjøre for negative opplevelser med f.eks andre hunder. Jeg prøvde å lete frem en slags mal om hvor mange hunder valpen burde møte de første ukene, hvordan type underlag de burde gå på osv som jeg selv hadde i bakhodet da jeg hadde valp, men den finner jeg dessverre ikke igjen nå. Men kanskje noen andre forstår hva jeg sikter til?
  • Skal sies at min nermeste dyrlege er 20-25 min unna.
  • Fra Kennel Rikella. Ja, det er litt uvirkelig og helt fantastisk!

   Takk! 
 • Nylig opprettede emner

×