Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Vektnedgang

Recommended Posts

Jeg har en chihuahua hann på straks 9år. Han har blitt operert for bløtgane/luftrørkollaps, og går helt ekstremt sent, og klarer heller ikke gå de lengste avstandene. Han ble også kastrert i forbindelse med operasjon av brokk for 9-10mnd siden.

Denne kombinasjonen har gjort at han har gått veldig opp i vekt de siste årene. Han går på slankefór, men han virker alltid sulten, så er så usikker på hvor mye jeg skal gi han. Han kan heller ikke presses når det gjelder mosjon. Han veier nesten 5kg, å burde nok hvert max 3,5. 

Noen som har noen tips å dele:)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man anbefaler vel som regel å fylle på med kalorifattig vomfyll, som grønnsaker, slik at de føler seg mette lengre uten alle de ekstra kaloriene. I tillegg ser jeg noen gir dem mat to-tre ganger daglig, fremfor én-to - det hjelper vel, merkelig nok, på sulthetsfølelsen å ha noe i magen :P Ellers anbefaler jeg veldig, hvis du ikke allerede gjør det, å veie all mat til en sånn småttis. 20-30 gram gir store utslag i vekt på de små, uten at man nødvendigvis merker så mye til den forskjellen når man bare holder maten i en kopp e.l. selv :)

Edited by Nimbus

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8.8.2018 at 5:47 PM, giggi said:

Jeg har en chihuahua hann på straks 9år. Han har blitt operert for bløtgane/luftrørkollaps, og går helt ekstremt sent, og klarer heller ikke gå de lengste avstandene. Han ble også kastrert i forbindelse med operasjon av brokk for 9-10mnd siden.

Denne kombinasjonen har gjort at han har gått veldig opp i vekt de siste årene. Han går på slankefór, men han virker alltid sulten, så er så usikker på hvor mye jeg skal gi han. Han kan heller ikke presses når det gjelder mosjon. Han veier nesten 5kg, å burde nok hvert max 3,5. 

Noen som har noen tips å dele:)?

Jeg ville kuttet ut slankeforet iallefall. Det er ofte veldig dårlig og "bare fyll" og jeg tenker at det hverken er hva hunden trenger eller det som metter mest, sånn foruten at hunden kanskje kan spise litt større mengde. Men likevell så vil jeg tro det er viktigere med skikkelig næring som metter lengre og at man får i seg det man trenger, som er positivt for muskler osv og ikke bare "tomme kalorier".

Har du noen formening om hvorfor det går tregt? Har han vondt? Eller er det fordi han er tung liksom? 

Jeg ville prøvd råforing jeg, med magert kjøtt og spe på med litt grønnsaker for kalorifattig vomfyll. Evt litt tørrfor (av god kvalitet) ispedd noe magert kjøtt/fisk og grønnsaker. For å få opp mengden litt og samtidig, forhåpentligvis, ned kaloriene. Husk å ta utgangspunkt i den vekten du ønsker at hunden skal ha når du beregner matmengde, og ikke den vekta hunden har nå. Og så må man selvsagt også fore etter hold. Synes de anbefalte mengdene på forpakker osv stort sett er alt for mye. 

Pass også på godbitinntak osv resten av dagen, det blir fort mye på en så liten hund. Og om du skal bytte for, så sjekk gjerne kalorier pr kg på de forskjellige typene du evt har å velge i mellom å velg den med minst kalorier. Jeg bruker alltid å ha oppi en del vann i maten(bruker vom og hundemat, evt tørrfor i perioder), lar ikke maten stå å svelle, men bare tømmer oppi før servering, da bruker hundene litt lengre tid på å få i seg alt og magen blir fullere selvsagt, så forhåpentligvis en kombo som gjør at de føler de har spist litt mer enn de har og hjelper på mentalt sett :) 

Nå skal man ikke pushe gamle hunder så voldsomt synes jeg ikke, men det er selvsagt ikke helt bra at en hund som burde vært rundt 3.5 kg er nærmere 5. Jeg hadde nok jobbet litt med det jeg og tror jeg, men hva med flere turer istedet for lengre? Liker han å svømme? :) Kjøp en flytevest til han og vær ute i vannet med han. Har du testet å gi seniortilskudd med glukosamin osv?  Jeg tenker at det kan jo hende det går raskt i rett retning om du bare kommer igang. Ikke bare ifht vekttap, men kanskje han blir litt kvikkere og om han både blir litt lettere og får bygd litt mer muskler osv og da blir det jo en positiv spiral hvor vekta sikkert løsner lettere og :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei. Er ny her. Hunden min på over 11 år har blitt operert altfor mange ganger grunnet patella luksasjon. I mai måtte hun operere grunnet avrevet korsbånd. I lang tid har det "knaka" i forlabbene hennes når hun har tråkka på meg, men ikke vist tegn til smerter. Nevnt dette for dyrlegen flere ganger, men de mente at man avventer så lenge hun ikke viser tegn til smerter. Hun har over lenger tid belastet forlabbene mer enn bakbeina pga operasjonene. De siste månedene har hun blitt gradvis mer halt på høyre forlabb. Var hos dyrlegen for snart 3 uker siden hos en ortoped. Og han har operert hunden min flere ganger. Han tøyde og bøyde på forlabben hennes uten at hun viste tegn til smerter, men likevel halter hun veldig. Han valgte å ikke gjøre noe mer med det der og da pga hennes alder. Skulle det være noe som må opereres, så mener han at operasjonen er såpass omfattende at hun burde få slippe. Så hunden min har brukt metacam Smertestillende i to uker uten effekt. Nå bruker hun Rimadyl som vi har prøvd i 1 uke uten effekt. Dette er en hund på 2-3 kg, så er ikke veldig tung. Noen som har opplevd lignende med sin hund? Hva hjalp? Jeg blir så trist over å tenke at det kanskje ikke er mer dyrlegen vil gjøre.. Håper noen har noen svar.. 
  • Hunden min på 11 år har operert bakbeina sine x flere grunnet patella luksasjon og har brukt mye tid av livet sitt i ro. I mai i år røk korsbåndet hennes, og i og med at hun er en livsglad hund var det ingen tvil om hva som var det rette å gjøre til tross for alderen. Hun har dessverre fortsatt mye problemer med beina og leddene grunnet artrose, men korsbåndoperasjoen er vellykket. Hadde henne til fysioterapi noen ganger etter det grunnet alderen. Lykke til   Edit: jeg ser nå at innlegget ikke var spesielt nytt
  • Kuler er ofte skumle, men er en trygghet å få det sjekket av veterinær. Hunden min har kuler som sitter fast i brystet. Har vært å fjernet kulen én gang, men den kom tilbake kort tid senere. Og denne kulen var bare en fettkul. 
  • Gjør også det med tørrfôr! Vi bor også i blokk så jeg ønsker heller ikke å plage noen naboer med bråk, men jeg går mye ut og inn av alle dørene i leiligheten og lar henne vente, og dette funker sålangt ganske godt. Det er generelt lite lyd i henne, men tar det likevel veldig gradvis siden det enda ikke er noe hast med å måtte være alene hjemme 😊 
  • Slik jeg har forstått det er det en veldig førerorientert rase, men ikke noe rasetypiske at den knytter seg mest bare til en person.  Når jeg ikke er tilstede så tar han kontakt med de andre, det er bare når han vet at jeg er i huset at han overser resten av familien. Men det jeg har funnet ut i dag er at hvis jeg gir leken eller klikker til de andre foran valpen og er i rommet sammen med de så er det greit å leke/trene med de. Men skal jeg bare ut av rommet for å hente noe så følger han etter meg. 
 • Nylig opprettede emner

×