Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Vektnedgang

Recommended Posts

Jeg har en chihuahua hann på straks 9år. Han har blitt operert for bløtgane/luftrørkollaps, og går helt ekstremt sent, og klarer heller ikke gå de lengste avstandene. Han ble også kastrert i forbindelse med operasjon av brokk for 9-10mnd siden.

Denne kombinasjonen har gjort at han har gått veldig opp i vekt de siste årene. Han går på slankefór, men han virker alltid sulten, så er så usikker på hvor mye jeg skal gi han. Han kan heller ikke presses når det gjelder mosjon. Han veier nesten 5kg, å burde nok hvert max 3,5. 

Noen som har noen tips å dele:)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man anbefaler vel som regel å fylle på med kalorifattig vomfyll, som grønnsaker, slik at de føler seg mette lengre uten alle de ekstra kaloriene. I tillegg ser jeg noen gir dem mat to-tre ganger daglig, fremfor én-to - det hjelper vel, merkelig nok, på sulthetsfølelsen å ha noe i magen :P Ellers anbefaler jeg veldig, hvis du ikke allerede gjør det, å veie all mat til en sånn småttis. 20-30 gram gir store utslag i vekt på de små, uten at man nødvendigvis merker så mye til den forskjellen når man bare holder maten i en kopp e.l. selv :)

Edited by Nimbus

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8.8.2018 at 5:47 PM, giggi said:

Jeg har en chihuahua hann på straks 9år. Han har blitt operert for bløtgane/luftrørkollaps, og går helt ekstremt sent, og klarer heller ikke gå de lengste avstandene. Han ble også kastrert i forbindelse med operasjon av brokk for 9-10mnd siden.

Denne kombinasjonen har gjort at han har gått veldig opp i vekt de siste årene. Han går på slankefór, men han virker alltid sulten, så er så usikker på hvor mye jeg skal gi han. Han kan heller ikke presses når det gjelder mosjon. Han veier nesten 5kg, å burde nok hvert max 3,5. 

Noen som har noen tips å dele:)?

Jeg ville kuttet ut slankeforet iallefall. Det er ofte veldig dårlig og "bare fyll" og jeg tenker at det hverken er hva hunden trenger eller det som metter mest, sånn foruten at hunden kanskje kan spise litt større mengde. Men likevell så vil jeg tro det er viktigere med skikkelig næring som metter lengre og at man får i seg det man trenger, som er positivt for muskler osv og ikke bare "tomme kalorier".

Har du noen formening om hvorfor det går tregt? Har han vondt? Eller er det fordi han er tung liksom? 

Jeg ville prøvd råforing jeg, med magert kjøtt og spe på med litt grønnsaker for kalorifattig vomfyll. Evt litt tørrfor (av god kvalitet) ispedd noe magert kjøtt/fisk og grønnsaker. For å få opp mengden litt og samtidig, forhåpentligvis, ned kaloriene. Husk å ta utgangspunkt i den vekten du ønsker at hunden skal ha når du beregner matmengde, og ikke den vekta hunden har nå. Og så må man selvsagt også fore etter hold. Synes de anbefalte mengdene på forpakker osv stort sett er alt for mye. 

Pass også på godbitinntak osv resten av dagen, det blir fort mye på en så liten hund. Og om du skal bytte for, så sjekk gjerne kalorier pr kg på de forskjellige typene du evt har å velge i mellom å velg den med minst kalorier. Jeg bruker alltid å ha oppi en del vann i maten(bruker vom og hundemat, evt tørrfor i perioder), lar ikke maten stå å svelle, men bare tømmer oppi før servering, da bruker hundene litt lengre tid på å få i seg alt og magen blir fullere selvsagt, så forhåpentligvis en kombo som gjør at de føler de har spist litt mer enn de har og hjelper på mentalt sett :) 

Nå skal man ikke pushe gamle hunder så voldsomt synes jeg ikke, men det er selvsagt ikke helt bra at en hund som burde vært rundt 3.5 kg er nærmere 5. Jeg hadde nok jobbet litt med det jeg og tror jeg, men hva med flere turer istedet for lengre? Liker han å svømme? :) Kjøp en flytevest til han og vær ute i vannet med han. Har du testet å gi seniortilskudd med glukosamin osv?  Jeg tenker at det kan jo hende det går raskt i rett retning om du bare kommer igang. Ikke bare ifht vekttap, men kanskje han blir litt kvikkere og om han både blir litt lettere og får bygd litt mer muskler osv og da blir det jo en positiv spiral hvor vekta sikkert løsner lettere og :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Innser at jeg trenger hundevenner med bil som er like interessert i å dra på helgeturer i fjellet som meg 😅 Er nesten umulig å komme seg til fjells med kollektiven og det er morsommere med venner på tur! Må skaffe meg lappen men gud vet når DET blir... 🙃
  • Det er flott at hunden knurrer for å gi beskjed om hva den føler. Men om ikke knurringen blir hørt og respektert så risikerer dere at hunden dropper å knurre og heller går rett til en kraftigere beskjed, f.eks. bitt. Det er også fint om hunden slipper å føle at den må ordne opp i ubehagelige situasjoner selv, men heller kan stole på at det er dere som tar ansvar. Ellers høres det ut som dere kunne hatt godt av å få et bedre samarbeid og øke selvtilliten til hunden. Dette kan man få til ved å trene triks, godbitsøk eller lignende hvor hunden får mestringfølelse og dere kan ha det gøy sammen 🙂
  • Dersom welsh ss er aktuell, så er vel kanskje engelsk springer spaniel vel så interessant? Mye likt, men med flere oppdrettere (og mindre rusk?) å velge i. Ellers høres golden ut som et mulig godt valg. Og da kan man også se til labrador, kanskje flat coated.  Ellers lurer jeg på hvilke type hunder dere LIKER? Ikke grunnet nivå av aktivitet, pelsstell, hjernetrim eller ikke og slikt, men rett og slett hvilke typer hunder dere like væremåten til. Det er enorm forskjell. Staff, beagle, eurasier, spaniel ... kanskje golden ... det er jo for så vidt greit å gå bredt ut med tanke på hva dere kan takle av rasers krav og egenskaper, men dette er jo raser med svært forskjellige væremåter (spaniel og golden er vel litt samme ulla, dog, men forskjeller der også). Ikke alle som bryr seg om disse forskjellene, men for de aller fleste er det ikke tilfeldig om man ender opp med en golden eller en terrier - også grunnet væremåte.
  • Hei dere! samboer og jeg eier en liten blanding av yorkshire terrier og shih tzu. han er ca 13,5 mnd gammel. jeg har inntrykk av at hunden ikke bryr seg særlig om oss eiere, dette er hvertfall tydelig når andre er til stede - da er det aldri bort til oss eiere og aldri først oss å hilse på, for eksempel. Hvorfor er det slik? Er det vanlig? dessuten har han en tendens til å knurre litt, kanskje pga usikkerhet? Når feks en annen holder ham og en person kommer bort til ham, gjerne for å hilse/kose, kan han plutselig bare knurre. dette gjelder også når jeg som eier for eksempel skal flytte han fra spisebordet / stolen ved spisebordet han har hoppet opp på. også av og til når barn nærmer seg / eller løper etter ham / fikler med han o.l. har kanskje hatt for stor tendens til å kjefte på ham og være for streng / overreagere / straffe med bur. I så fall, hvordan kan jeg forbedre forholdet vårt? trist at hunden er mer opptatt av alle andre (selv om disse er selskapssyke), og kun vil ha deilig mat, tur og det som er til fordel for hunden selv. Ikke lytter han heller hvis han er opptatt av å følge med på noe / noen - da er han helt i transe. Forslag? tenker det hadde vært bedre med en stor hund... feks en retriever. men ellers er han en snill hund også med greie egenskaper også i hele bildet. Mistenker han har hatt det for godt i oppveksten når han har vært med svigerforeldre, masse god mat og lite grenser, og blitt bært på ...  takk for alle svar og tanker som kommer!  
 • Nylig opprettede emner

×