Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Oppdrettere av golden retriever

Recommended Posts

Hei!

Vi leter etter oppdrettere av golden retrievere i nærheten av møre og Romsdal/trøndelag, helst noen med leveringklare valper i nærmeste fremtid. Noen som har noen tips?

Har sett på retrieverklubben, men de fleste ligger et godt stykke unna, samt at det ikke var så mange på valpelista. Finnes det andre sider hvor valper blir lagt ut, eller må man kontakte hver enkelt oppdretter? 

Et annet spørsmål, ser de fleste er veldig lyse/hvite, finnes det ikke så mange av de litt mørke gyldne retrieverne lengre? Gemytt og personlige egenskaper er selvsagt viktigst😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan anbefale golden solution i Trondheim iallefall, men aner ikke om de har valper nå eller om de skal ha i nærmeste fremtid. De har hjemmeside som bruker å bli oppdatert da så enkelt å sjekke der :) 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det beste er å ta utgangspunkt i raseklubben, og også dra på utstillinger og andre treff og møte oppdretterene og hundene deres. Selv omd et er hyggelig å ha oppdretter i nærheten så bør det være viktigere å finne en frisk og god valp. Det å reise litt for å hente en hund du skal ha i 10-15 år fremover er en liten investering. Du kan nok finne valper og kull som ikke står på raseklubben, men det er sjelden noen god grunn til å ikke stå der.

Nå er jeg ikke så bevandret i retrievermiljøene, men de jeg kjenner i Romsdal som har retriever har hentet de på Østlandet.

Edited by simira
 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar @Malamutenog @simira 😊 Kontaktet golden solutions, desverre ingen kull før til våren igjen, så det er mulig vi må vente til neste år. Jaja, da vil vi om ikke annet ha god tid til forberedelser😅

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg har hørt om tilfeller der hunder plutselig og uventet har bitt. Pga sykdom. Men denne hunden gikk til angrep på flere, over tid, og med store skader på de som ble angrepet (Ikke bare et blåmerke her nei...) Og det har jeg aldri hørt om. For dette skjer heldigvis sjeldent. Ikke rart noen har luftet ideen om at dette er en hund som er trent og opplært til å angripe 
  • Jeg er en av dem som bryter båndtvangen, sånn omtrent daglig. Ikke bra... Men til mitt forsvar så går hundene mine bare løs enkelte steder (ikke hele tiden/overalt). Og de holder seg alltid i nærheten av meg, og de holder seg på stiene. Så  lenge det ikke ligger fugler på reir midt på en sti, så går det jo bra. Jeg er glad hundene er såpass enkle, og ikke har instinkter til å løpe ut og vekk fra meg.  Men på de fleste steder må hundene alltid gå i bånd (uansett tid på året). Jeg har aldri helt greid å gå med langline. Det har bare blitt masse rot og styr. Sikkert pga. terrenget her; det er trær, busker, kratt og steiner som linen henger seg rundt. Jeg gav det fort opp. Jeg har kun greid å bruke langline på en grei måte og det er når vi går over viddepregete områder. Der går det greit (og der må jo hundene alltid gå i bånd for der er det ofte beitedyr)
  • Pleier ha Milo i trekksele og magebelte i båndtvangen, samt langline der det passer seg. Tenker langline på minien også (og ved siden av båndtrening), men usikker hvordan jeg skal løse det om begge har langline🙈 Kommer til å se ut som et levende sirkus når vi skal på tur fremover🐒 
  • Ambull det der tenker jeg. Og jo, hunder kan bli plutselig aggressive, ihvertfall sett fra menneskers synspunkt. Ofte er det selvfølgelig en del tegn vi har oversett. Min tantes evige snille springer spaniel angrep helt ut av det blå en dag, det viste seg at han hadde epilepsi. Uten at det nødvendigvis var tilfelle her. Tragisk, og skummelt!
  • Ny måned, nå med båndtvang... Håper at situasjonen i landet er så mye bedre når vi går ut av april, enn nå som vi går inn i april.
 • Nylig opprettede emner

×