Gå til innhold
Hundesonen.no

Golret

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Golret

  1. Oi, vet nesten ikke helt hvor jeg skal starte med å svare på alt jeg? Tar med meg alle konstruktive og nyanserte svar og skal se på hva som blir best for valpen og oss når den tid kommer. Når det er sagt så synes jeg de av dere som er litt krakilske og har en forutinntatt mening om hvordan vi kommer til å bruke buret bør roe litt ned og tenke over at dette kun var et spørsmål fra en snart fersk hundeeier som prøver å funne frem i jungelen av informasjon. Måten flere her har lagt ord i munnen på meg og laget sin egen fantasi på hvordan jeg vil bruke buret gjør at jeg vil tenke meg om både en og to ganger før jeg vil spørre om andre ting her på forumet... Som sagt, setter pris på konstruktive og informative svar. Innser at det ikke var drt lureste å poste spørsmål om et så kontroversielt tema Kommer uansett til å se an valpen og finne den beste løsningen for den. Valper er vel som babyer, man kan ha mange planer og tanker men det er sjelden noe blir som man har tenkt når de først kommer! Uansett, legger tråden død nå?
  2. Takk for opplysende svar. Jeg var ikke klar over at mattilsynet hadde disse retningslinjene, så det tar jeg selvsagt til etteretning. Når det er sagt så føler jeg hele denne tråden har sporet litt av og at dere har en forutinntatt holdning til hvordan vi kommer til å bruke buret. Mulig bildet er med på å forsterke dette. Bildet var bare for å illustrere hva jeg leter etter. Jeg vil selvsagt at valpen skal ha god nok plass til å legge seg behagelig, sette seg opp og snu seg. Det er heller ikke snakk om at valpen skal være i lang tid i buret, sett bort fra på natten frem til at den blir stor nok til at den ikke trenger kontinuerlig tilsyn. I starten tenker jeg å ligge sammen med valpen med burdøra åpen (altså, jeg på madrass ved siden av/foran, ikke inni buret) På den måten vil jeg kunne våkne og ta med valpen ut når den må på do. Jeg har lest mye om forskjellig trening og sett mange videoer av diverse trenere, hvor alle har anbefalt å benytte bur for å gi trygghet og ro/hvile. Jeg har også lest litt om f.eks ro-trening her på forumet, og jeg ser egentlig ikke hvorfor det er bedre å "holde" valpen fast til den roer seg, vs å legge den i et bur den forbinder med ro og hvile? (har ikke lest mye om ro-trening, så mulig jeg har misforstått dette) Målet er å få en rolig og lydig hund som på sikt kan bevege seg helt fritt i huset og ikke trenger bur som voksen, men buret er et av hjelpemidlene vi ønsker å benytte i en avgrenset periode. Grunnen til at jeg ønsker å dele av buret er fordi alle plasser jeg har lest har de anbefalt at buret er stort nok, men ikke for stort - for å oppmuntre hunden til å holde soveplassen sin ren. Her er et par linker hvor det snakkes mer om bur og hvordan benytte dette på en fornuftig måte. https://www.clickertraining.com/to-crate-or-not-to-crate https://www.youtube.com/watch?v=ntUXHmEFpsg
  3. Respekterer meningene dine, men vi vil nok benytte bur i starten. Jeg har tro på at fornuftig bruk av bur vil være en trygghet både for valp og eiere. Jeg kommer aldri til å stenge valpen i buret uten grundig tilvenning og trening på det først. Håper noen andre kan svare meg på opprinnelig spørsmål?
  4. Takk for svar, @laikamor! Nå er det jo ikke meninga at buret skal brukes for å "oppbevare" valpen når den er våken, men som en plass den skal finne roen og sove på. Når den er våken og har energi er det selvsagt at den skal ut til oss og trenes/lekes med. Slik jeg har forstått det så kan et bur som blir for stort virke mot sin hensikt, ved at valpen får plass til å hoppe rundt og være rabagast samt at den kan bruke deler av buret til toalett. Noe jeg har lest kan forhindres ved at buret er i god nok størrelse. For all del, jeg er helt ny som snart valpeeier, så jeg tar i mot alle tips ydmykt og håper dere ikke arresterer meg om jeg sier noe feil her. Men ved å kjøpe et stort nok bur med skillevegg så kan vi jo prøve begge deler og se hva som fungerer best uten å blakke oss ved å kjøpe to bur med en gang. Valpen skal også ha bur i bilen, og der har jeg forstått det slik at hvis buret er for stort så vil det bli mindre trygt, tenker derfor at det er greit å venne på valpen at den finner roa i et bur som er stort nok, men ikke for stort.
  5. Hei! Vi venter vårt nye familiemedlem om 7 uker, en golden retriever hannhund. Gleder oss masse og prøver nå å bruke ventetiden til å forberede oss så godt som mulig. Blir nok en del innlegg fra meg etterhvert her nå Vi kommer til å benytte oss av bur for at valpen skal ha et trygt sted å legge seg når den skal sove. Vi er derfor på utkikk etter et bur med delevegg slik at vi kan kjøpe et bur som blir stort nok når han blir voksen, men som kan deles av slik at det blir mindre og mer praktisk når han ennå er valp. Har trålet de fleste sider som selger hundeutstyr, men har ikke sett noen som selger et bur hvor delevegg følger med. Noen som har noen gode tips å komme med? Legger ved bilde av hva jeg tenker.
  6. Takk for svar @Malamutenog @simira ? Kontaktet golden solutions, desverre ingen kull før til våren igjen, så det er mulig vi må vente til neste år. Jaja, da vil vi om ikke annet ha god tid til forberedelser?
  7. Hei! Vi leter etter oppdrettere av golden retrievere i nærheten av møre og Romsdal/trøndelag, helst noen med leveringklare valper i nærmeste fremtid. Noen som har noen tips? Har sett på retrieverklubben, men de fleste ligger et godt stykke unna, samt at det ikke var så mange på valpelista. Finnes det andre sider hvor valper blir lagt ut, eller må man kontakte hver enkelt oppdretter? Et annet spørsmål, ser de fleste er veldig lyse/hvite, finnes det ikke så mange av de litt mørke gyldne retrieverne lengre? Gemytt og personlige egenskaper er selvsagt viktigst?
×
×
  • Opprett ny...