Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  
Guest

Nesten 2000 vilpåkjørsler bare i Hedmark alene

Recommended Posts

Guest

https://www.nrk.no/ho/mange-viltpakjorsler-1.13983201

Quote

Mange viltpåkjørsler

Det har vært 1884 viltpåkjørsler på veger i Hedmark det siste året. Bare i Trøndelag har det vært flere. Statistikken gjelder fra 5. mars 2017 til samme dato i år. Oppland ligger som nummer seks på lista. Der var det 727 påkjørsler i perioden.

På tide å stoppe disse morderne?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
Guest
Just now, Stella said:

Det er nok ulven sin skyld. :innocent:

I Tyskland gjør de det omvendt, det kjøres ned et uforholdsmessig ekstremt stort antall ulv. Hvordan de får det til vet jeg ikke (for det er jo relativt enkelt å finne skuddhull også i et påkjørt dyr) - men de er på god veg til å utrydde hele flokker bare ved trafikkpåkjørsler her nede.

https://www.weser-kurier.de/region/niedersachsen_artikel,-neunter-wolf-bei-verkehrsunfall-getoetet-_arid,1712877.html

"9ende ulv påkjørt siden Januar 2018".

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, Meg skrev:

Det hadde nok hjulpet å redusere viltbestanden litt... evt sette opp ennå mer viltgjerde

Å sette opp viltgjerder hjelper veldig, men det har mange negative effekter også. På større motorveger er det foreløpig den eneste - og beste - løsningen vi har for å redusere viltpåkjørsler. MEN - viltgjerder må følges av tilstrekkelig store faunapassasjer over eller under vegene, ellers vil viltgjerdene bidra til å dele bestander, hindre migrasjon mellom leveområder, hindre utveksling av gener mellom bestandene, redusere tilgjengelig beite for enkelte bestander og med dette ødelegge hjorteviltstammenes leveområder og genetiske helse. Det er uheldig dersom man skal opprettholde en sunn hjorteviltbestand. Å bygge faunapassasjer koster selvsagt mye også, og det er ikke alle steder det er mulig å få til en naturlig passasje over eller under en veg, dessverre.

Det kan være aktuelt å sette opp viltgjerder på kortere strekninger som er uoversiktlige for å presse dyr til å passere vegen på mer oversiktlige strekninger. Siktrydding langs vegene våre er også et ganske bra tiltak for å øke synligheten av dyr som nærmer seg vegene. Dette gjøres i større og større grad her på Hedmarken nå. 

 

Edit: Og mens jeg satt og skrev dette, tikket det inn en invitasjon fra WWF i Romania om å komme dit for å snakke om vilt og trafikk på et stort seminar de skal ha i april :o 

Edited by Siri
  • Like 6
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er en av dem som må ut på ettersøk ved viltpåkjørsler.  Her hvor jeg bor er det heldigvis få kontra de store tallene man finner på østlandet. 

Jeg er ikke videre imponert over viltstellet her i Norge; vi gjør for lite for å sette opp tilstrekkelig lange viltstengsler, vi rydder for lite for å gjøre veiene oversiktlige, vi setter opp for få fareskilt osv.  Det koster penger vøtt.

Som et eksempel fra min start på tidlig nittitall her i Sveio - vi var til stadighet ute på en viss strekke på ettersøk.  Vi maste på kommunen om å gjøre tiltak og vi var til og med i avisa for å belyse problemet.  Nada ble gjort fordi kommunen ikke hadde penger.  

Jeg kjører jevnlig over til Sverige og Finland og der er det en annen holdning.  Der har jeg inntrykk av at det er viltstengsel fra grensa og tvers gjennom Sverige. 

Her er en artikkel om viltstengsel fra Sverige.

Jeg er ofte på Åland hvor det kryr av vilt.  Der er det goooood oversikt på begge sider av motorveien og det står digre skilter for å minne på at det krysser vilt overalt.  Og det er mange overgangsbroer som ligger naturlig i krysningsområdene.

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×