Gå til innhold
Hundesonen.no

Fransk Bulldog

Recommended Posts

Noen som har erfaring med denne rasen? Jeg jobber fulltid, må dermed ha en rase som klarer å være en del alene. Jeg er ikke så veldig aktiv, vil gå på turer selvfølgelig, men for meg passer det utmerket med en litt "lat" hund, som kan gå på turer men som også liker å ligge på sofaen og sove, en liten sofagris altså :)

 

Jeg har hatt et sterkt ønske om hund nå i tre år. Jeg har tidligere vurdert Cavalier som optimal rase for meg, men da denne er helt umulig å få tak i har jeg gitt opp og heller vurdert andre raser.

 

Jeg falt litt for fransk bulldog fordi det er en fin selskapshund, etter det jeg har lest er den ikke kjempeaktiv, den har en morsom personlighet og tror den vil passe for meg. Del gjerne erfaringer dersom du har :)

 

Sent fra min SM-A510F via Tapatalk

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg mener at alle hunder fortjener trim og tur hver dag. Ikke kjøp deg hund om du vil den bare skal ligge i sofaen hele dagen. Hvor mye tur ser du for deg hver dag? 

Fransk bulldog har veldig mye sykdom og plager. Om det er mulig å finne en sunn bulldog vet jeg ikke, kanskje noen andre her inne vet? Men noe av det jeg har hørt er vanlige plager er luftveisproblemer, at de ikke klarer å vaske seg bak osv. Så kun pga plagene de har, ville jeg nok ikke anbefalt fransk bulldog. (Om det ikke er mulig å finne sunnere utgaver da).

  • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du vurdert katt heller? Det er kanskje et bedre valg hvis man ikke er så glad i gå tur. Uansett rase så bør hunden få MINST 1 times tur til dagen. Så skal den jo ha tisseturer inni mellom også. Når den er valp så skal den kanskje ut flere ganger i timen. Det blir ikke mye sofasliting og tv da :P en katt gir jo selskap og kos også, men man slipper å gå tur med den

  • Like 5

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Både cavalier og fransk bulldog er relativt aktive hunder. Uansett rase bør du sette av minimum en time til tur og aktivisering av hunden hver dag, i tillegg til tisseturer morgen og kveld. Mye oftere i valpe- og unghundtiden.

Felles for både cavalier og fransk bulldog er at de også har mye sykdom. Men om du ser på cavalier, hva med tibetansk spaniel (også noe sykdom, så bør nok være obs på det), bichon, papillon?

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×