Fransk Bulldog

5 innlegg i emnet

Noen som har erfaring med denne rasen? Jeg jobber fulltid, må dermed ha en rase som klarer å være en del alene. Jeg er ikke så veldig aktiv, vil gå på turer selvfølgelig, men for meg passer det utmerket med en litt "lat" hund, som kan gå på turer men som også liker å ligge på sofaen og sove, en liten sofagris altså :)

 

Jeg har hatt et sterkt ønske om hund nå i tre år. Jeg har tidligere vurdert Cavalier som optimal rase for meg, men da denne er helt umulig å få tak i har jeg gitt opp og heller vurdert andre raser.

 

Jeg falt litt for fransk bulldog fordi det er en fin selskapshund, etter det jeg har lest er den ikke kjempeaktiv, den har en morsom personlighet og tror den vil passe for meg. Del gjerne erfaringer dersom du har :)

 

Sent fra min SM-A510F via Tapatalk

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg mener at alle hunder fortjener trim og tur hver dag. Ikke kjøp deg hund om du vil den bare skal ligge i sofaen hele dagen. Hvor mye tur ser du for deg hver dag? 

Fransk bulldog har veldig mye sykdom og plager. Om det er mulig å finne en sunn bulldog vet jeg ikke, kanskje noen andre her inne vet? Men noe av det jeg har hørt er vanlige plager er luftveisproblemer, at de ikke klarer å vaske seg bak osv. Så kun pga plagene de har, ville jeg nok ikke anbefalt fransk bulldog. (Om det ikke er mulig å finne sunnere utgaver da).

3 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du vurdert katt heller? Det er kanskje et bedre valg hvis man ikke er så glad i gå tur. Uansett rase så bør hunden få MINST 1 times tur til dagen. Så skal den jo ha tisseturer inni mellom også. Når den er valp så skal den kanskje ut flere ganger i timen. Det blir ikke mye sofasliting og tv da :P en katt gir jo selskap og kos også, men man slipper å gå tur med den

5 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Både cavalier og fransk bulldog er relativt aktive hunder. Uansett rase bør du sette av minimum en time til tur og aktivisering av hunden hver dag, i tillegg til tisseturer morgen og kveld. Mye oftere i valpe- og unghundtiden.

Felles for både cavalier og fransk bulldog er at de også har mye sykdom. Men om du ser på cavalier, hva med tibetansk spaniel (også noe sykdom, så bør nok være obs på det), bichon, papillon?

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Ja, det samme sier jeg hvert semester  
  • Da jeg kjøpte leiligheten min (i borettslag) mener jeg bestemt at jeg leste et sted at ingen kunne nekte meg å ha hund med mindre den var til "vesentlig ulempe". Jeg valgte allikevel å søke om tillatelse hos styret for å vise velvilje, og det var aldri snakk om at de andre naboene i oppgangen hadde noe de skulle sagt.
  • Du trenger et bur med luke som slår oppover
   Tror du må belage deg å få laget et på mål, eller så kan du få kjøpe mitt billig (jeg bomkjøpte så det sang etter, fordi hjernen ikke innså at det ville bli trøblete med luke som slår opp, i en stv  
   Nå har jeg riktignok leka med det buret da... lakka det litt *kremt* rosa  Kan omlakkeres da, hvis man vil (Bengalack og tålmodighet er tingen!)
   Har ikke målene, men det ble laget til en VW Golf, iflg forrige eier. 
   Hundedyret misliker buret (hun foretrekker tydeligvis et bur som er for lite  ), og lager så mye spetakkel at jeg ikke orker å bruke det. 
  • Jeg liker når det er skikkelig vinter, blir glad av det - men jeg må innrømme at jeg kanskje ble litt usikker på hvor glad jeg er i vinteren når jeg måka 30 cm blytung snø på gårdsplassen i går når jeg kom hjem.
   Det eneste jeg var glad for da, var at jeg hadde måka de 20 cm som kom mandag kveld på mandagskvelden. Jeg er så støl og lemster i dag at det ligner ingenting. For snøen i går var jo ikke "måkbar", den måtte skuffes bort, og jeg har begrenset med plass å legge snøen, så jeg måtte jo tidvis bære snøen et stykk.... ha ha ha ha - MEN - nå er gårdsplassen måka, og det ser hvitt og vakkert ut - så NÅ liker jeg vinteren igjen
  • Er det der en Ford Mondeo 2006 modell sedan? De ser ikke sånn ut når jeg finner de på finn.no?   https://images.finncdn.no/dynamic/1600w/2017/1/vertical-3/03/4/783/268/84_1525219453.jpg Tar man ut hattehylla der, så er det vel ikke så gal plass?   
 • Nylig opprettede emner