Gå til innhold
Hundesonen.no

Ignorerer godbiter når han er spent


newbie75
 Share

Recommended Posts

Siden vi fikk hunden vår så har han lært en god kommandoer, og det går strålende innendørs hjemme. Og ofte på tur også... MEN

det er kun når det ikke er ting som distraherer han.

 

Med engang vi møter andre hunder, så blir han sååå gira og drar imot hunden som kommer.  

Etter en uheldig episode med en løshund som skulle tøffe seg så har han blitt nervøs når han møter andre hunder,   når han møter 

småhunder så små skjelver han. Store hunder går lettere. Så i en periode nå så har vi unlatt å hilse på alle hunder, prøvd å bare gå forbi og ignorert de som møter oss

han blir gira men roer seg så fort de er passert. Og i en periode så var han blitt ganske bra, kunne gå forbi og brydde seg ingenting men nå er det altså startet igjen. 

Men vil jo kunne gå forbi uten at han blir gira, så har nå prøvd å få han til å sitte og få kontakt med han, men han blir 

så overivrig at det er ikke mulig å få øyekontakt med han og enkelte ganger ignorerer han sitte kommandoen totalt. What to do ? 

Han er blitt god på kontakt øvelsen ellers og han kan sitte hvis han bare vil, men tydeligvis ingen automatikk å høre på meg :( 

Nå kan vi endelig møte folk uten at han blir bajas og skal løpe bort for å hilse men passerings treningen går ikke like bra, noen gode tips ? 

Hva gjør man når hunden ignorerer kommandoer når andre ting er mer spennende ? 

En annen ting er at når jeg ser andre gå på tur med hundene sine så virker hundene så rolige og avslappede i forhold til min, altså han kan være det også men 2 av 3 turer så er han mer energisk.

Noen ganger er han bare full av energi og vil løpe hitt og ditt for å snuse og markere, han får ikke lov til å dra i båndet i det hele tatt. Men prøver seg gjerne innimellom, men vi har vært veldig konsekvent å da stoppe opp og ikke flytte oss 1 cm før han enten kommer ved vår side (på plass) og får øyekontakt eller at han sitter seg ned og får øyekontakt. Dette har gjort at han er blitt mye flinkere, når vi fikk hann så var det som om han var tung trailer i 200km tiden.. Fraaaaaammmmmover hehe. 

Han virker bare så mye mer energisk og overivrig en de hundene vi ser på vår vei som går fint og rolig ved siden av sin eier, mens min skal snuse her og der. Er dette tegn på stress kanskje ? 

Hjemme så er han rolig og bedagelig, hører på alle kommandoer nå og en drøm å ha i hus. 

Han får nå 3 timers turer daglig, økte fra 2 timer til 3 for å tømme ut mer energi. Kløv turer innimellom noe vi begynte nylig med og han elsker det :) Lengre turer i helgene. 

Gjør lydighetsøvelser og spor, men også rotrening hjemme. Trenger han enda mer tror dere ? Eller er det rotrening ute, altså at ha han i kort bånd og ikke la han løpe rundt i flexi båndet som vil hjelpe noe ? 

Er fornøyd med de fremskrittene han har gjort hittil, men hadde vært himla fint å knekke koden på hvordan få han til å høre etter også når det er forstyrrelser rundt. 

Første hunden så er ingen ekspert, alle råd tas imot med et stort takk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når en hund er gira, stressa, engstelig eller urolig, så vil den ikke være mottakelig for lærdom, og den vil heller ikke spise godbiter. Det er en normal reaksjon. 

Det du kan/må gjøre, er enten å ha større avstand til det han reagerer på, eller godbiter som er mer fristende enn det du har nå - evt begge deler. Blir det for nære, blir det for vanskelig. Det er ikke det at han ikke vil eller kan, det er rett og slett det at han ikke klarer, tenker jeg :) 

Vær flink til å trene hjemme, så blir det lettere å gjøre det ute, både det du vil han skal gjøre når dere beveger dere og dette med å være rolig. Om du ikke får kontakt, ikke "mas" og kommander og prøv å få en reaksjon, da er han ikke mottakelig og det kan gjøre det verre. Hvis du ikke får kontakt er det bedre om du fjerner deg fra situasjonen om det er mulig og heller prøver så fort han er mottakelig igjen, eller at du bare står der og venter han ut - men da må du være tålmodig, og du bør være sikker på at det ikke blir verre at dere venter. 

Er han leken? Hvis han har en leke han liker veldig godt, kan det være lettere å belønne han med den i sånne situasjoner. Det kan øke stressnivået, men det gir også et slags utløp for den uroen han føler. 

Men det beste er nok å ha større avstand, om du kan det. Og kan du ikke øke avstanden eller få han til å være rolig (han trenger ikke å holde kontakt eller følge en kommando, så lenge han ikke stresser og maser) er det bedre om dere bare går enn at du blir stående i situasjonen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...