Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Hund piper uten grunn

Recommended Posts

Den 6 mnd gamle valpen min har oppført seg veldig rart i dag. Den siste timen har han pepet mye, tilsynelatende uten grunn. Akkurat nå ligger han og sover, men før han sovnet pep han også. Det er jo etter stengetid på de fleste dyreklinikker nå. Er dette noe som kan vente til i morgen, eller bør jeg dra til akutten med en gang? Og er det eventuelt noen døgnåpen dyreklinikk i nærheten av Eidsvoll/i Akershus?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvordan rart oppfører han seg? Spiser han? Avføring? Er det kun piping som er symptomet? 

Er du i tvil så finn telefonnr til veterinærvakt og ring og beskriv symptomer. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis det er en hannhund du har, kan det jo hende at det er litt pubertetshormoner i sving. Hvis en tispe i nabolaget har løpetid.........

(Hvis han ellers virker sunn og frisk, altså.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jessheim dyreklinikk tror jeg har egen veterinærvakt også er det veterinærvakta man kan ringe om det er noe utenom vanlige åpningstider - sånn greit å vite til en annen gang.

Hvis han virker frisk og rask ellers så kan det være han bare kjeder seg, løpetisper, verden ikke er som hans høyhet behager osv... min hannhund har perioder der han klager en del, feks over servicen i heimen...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Han er ikke bare gnålete av seg fordi han har mye følelser i kroppen da? Kan jo være i rette alderen for det, som flere påpeker. :P Må innrømme at jeg synes det blir litt hysterisk å dra til veterinæren fordi bikkja piper litt om den virker fin ellers, men vi er alle forskjellige. ;)

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Er godt mulig han er i den alderen altså, ikke vet jeg. Han virker i alle fall fin i dag :) Det var vel egentlig ikke pipingen i seg selv som bekymret meg mest, men han virket også veldig slapp, og nesten litt apatisk (i tillegg til at det var mye piping, men en litt annerledes piping enn "mase pipingen" hans). Hehe, er mulig jeg overreagerte litt, men vet liksom ikke hva som går utover det som kan sees på som normalt. Prøvde å Google det, og da virket det som det bare var å ta turen bort til veterinæren med en gang. Skal ikke være lett å være førstegangs hundeeier :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine piper for alt egentlig. Alt ifra kjedsomhet, oppmerksomhet osv. Jeg pleier å forsikre meg om at de har vært på do, har fått mat, har vært på tur og hvis de fortsatt piper og sånn så kan jeg være litt streng og si kutt ut.  Men man kjenner sin egen hund best, og hvis man føler at noe er galt med hunden, så må man jo sjekke det ut :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her er det vel omtrent like mye aktivitet hele året, så jeg setter pauser osv. Og jeg tror at hundene har godt av pause, eller å trene noe helt annet.  
  • Du kan enkelt søke i Dogweb-oppdateringer etter kull født i perioden og sile ut det hvor mor har registreringsnummer i året før
  • Jeg synes det er ganske useriøst av en dyrlege å anbefale kull på en uregistrert hund som ikke har kjente arveanlegg. At mor og far er friske betyr lite. Hvorfor er ikke mor og far registrerte? Og hvordan kan du vite om søsknene og forfedrene til hunden din er friske, når de ikke er registrerte? Det hjelper ikke om din hund er frisk og fin, om alle søsknene er opererte eller er syke av ledd- eller pusteproblemer. Eller foreldres søsken. Hunden din bærer de samme genene og kan arve videre sykdommer og helseproblemer den ikke har selv. Hva skal du gjøre med alle de andre valpene? Når du får et kull på hunden din så driver du med avl, uansett hva begrunnelsen er. Jeg skjønner at du skal selge dem, men på papiret er de blandingshunder. Høy innavl er ifølge raseklubben tidvis et problem i rasen. Hvordan skal du unngå dette? Keisersnitt er vanlig på rasen, er du villig til å ta risikoen? Det kan også gi hunden din varige mén. Raseklubben anbefaler å sjekke for patellaluksasjon, røntging av rygg og belastningstest før avl på fransk bulldog (i tillegg til utstillingspremiering, maks innavlsgrad og noen andre kriterier som ikke kan oppfylles av en uregistrert hund). Hvis du virkelig er så glad i rasen at du er opptatt av alt dette så foreslår jeg at du kjøper en frisk, renraset valp, og starter avlsarbeidet ditt derfra.
  • Visste dyrlegen at hunden er uten stamtavle når han/hun kom med den uttalelsen? For det er begrenset hva du kan vite om hvor lurt det er å avle på er dyr når man ikke vet noe om slekta ut over mor og far og uansett hvor «frisk» din er så vil den jo aldri kunne bidra med friske gener til rasen siden den er uregistrert og derfor per definisjon ikke en fransk bulldog. Men det er selvsagt bra, om du nå velger å avle, at du gjør det du kan med tanke på å teste din egen. Ville sjekket hvilke helsekrav norsk bulldogklubb har for avl og testet basert på det. Det vil nok sikkert gå med en del tusenlapper før du er i mål. Går også ut i fra at du ikke har tenkt å beholde alle valpene selv? Så du må uansett selge videre hunder uten stamtavle, og du kan selvsagt kalle dem fransk bulldog, men uten stamtavle er det jo egentlig ikke det. Og så må du finne en partner som skal være frisk, rask og testet og helst med stamtavle slik at helheten kan vurderes. Det tror jeg kan bli mildt sagt utfordrende og jeg synes egentlig ikke dette høres ut som noen god idé.
  • At han er frisk og fin. De har bekymret seg overraskende lite om det, synes jeg. Skylder på tenåringsfakter, men synes det har vart lenge nå. Heldigvis hiver han innpå med frysetørket, så får prøve fase det ut etter hvert og lure i ham vom. 
 • Nylig opprettede emner

×