Jump to content
Hundesonen.no

Lekekamerater i Stokke?

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en schæfer på ett år som er litt usikker og trenger sosialisering. Vi har begynt å dra i hundeparken i Bokemoa, men det er ikke alltid vi treffer noen hun kan virkelig herje litt med. :)
Hun er litt usikker, og kan bjeffe litt av den grunn, og vi vil gjerne treffe en trygg hund som hun kan leke litt med (og som kanskje setter henne litt på plass når hun tøffer seg pga usikkerheten, hehe).

Jeg skal i Hundeparken nå på torsdag sånn i halv seks-sekstida, håper vi ses!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du, det høres ikke ut som hundeparker er rette arenaen for hunden din slik du fremstiller henne. Og at hun burde "settes på plass når hun tøffer seg pga usikkerheten" er ikke et godt forslag. Det blir hun garantert ikke bedre av.

Finne noen som du kan gå tur sammen med er bedre. Ikke en å herje med og leke med, men hund(er) som hun kan lære å være snill, rolig og grei sammen med. Det er det hun/du/dere trenger for å få en hund som fungerer godt i hverdagen sammen med andre hunder, store og små. :)

Eller hva, @Margrete?

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi brukte også å ta turen til Bokemoa et par måneder for en stund siden, vi traff noe trivelige folk før parken begynte å bli almenn kjent. Der er veldig mye rusk og rask som går inn de portene, for å si det slik. Tre ganger har vi måttet sende hunder ned til dyreklinikken med bittskader, og flere enn det har måttet bli separert, bare de gangene jeg var der. Det er ikke plassen jeg ville anbefalt å ta en usikker hund.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke ta med en usikker schæferfrøken på slike steder. Hun skal heller ikke taes av andre hunder overhodet. Hun bør være med andre trygge hunder som overser henne i slike situasjoner, det vil trygge henne, hvilket er det hun trenger nå. En schæfertispe som er usikker og har erfart at hun får juling, vil bruke angrep er beste forsvar metoden og det vil ikke verden ha!

Oppsøk heller nærmeste hundeklubb og ta henne med dit, der vil du kanskje treffe noen som kan hjelpe deg :)

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ser jeg kan ha laget en misvisende beskrivelse. Hun er usikker i den grad at hun ikke alltid helt vet hvordan hun skal oppføre seg, men det går stort sett alltid greit - det hender hun bjeffer litt. Hun har aldri blitt angrepet eller "tatt", det jeg var ute etter var en annen hund som ikke var like usikker og som tåler en litt bråkete lekekamerat.

Men da drar jeg bare med de hun kjenner fra før som jeg vet hun går godt sammen med - og lar være når det er ukjente der. :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Er du sikker på at årsaken ikke er at hunden har stått og bjeffet mye?
  • Har slitt med det samme eller liknende, overslagshandling grunnet stress som han har tatt ut over meg i form av å kampe. (Skal ikke si det aldri hender fortsatt, men veldig sjelden nå og mye enklere å få kontroll over.) Anbefaler å bruke sele og bånd alltid nå, ha alltid med kjempegode godbiter og øv masse på en kommando som skal sitte selv ved forstyrrelser (tren på det med andre spennende forstyrrelser først). Her har jeg brukt «sitt» rett og slett, og ved trening har det hjulpet masse slik at han etterhvert begynte å løsrive seg fra det moduset også og sitte, roe ned og så få godbit. Binde fast akkurat slik at babysharken ikke når deg mens man holder på i treningen kan også være en fordel (i et gjerde, tre f.eks), og selvsagt ikke forvente at han roer seg lenge med en gang etterpå i starten. Det er hvertfall slik jeg har gjort det.   Trene ro hver eneste dag ute er også det viktigste man kan trene på tenker jeg, og dette må opprettholdes. Og selvsagt prøve å unngå at hunden stresser seg opp sånn, men det går jo ikke alltid akkurat da «alt» kan trigge. Lykke til. 
  • Heisann. Eg lurte på om noen veit om det e vanlig att hunden kan få hes stemme? For hunden min luna (Dags) begynte med hes stemme når hun bjeffer. Dette begynte i går torsdags kveld. Ville høre her inne først. Almentilstanden hennes er på topp ellers. Eventuelt går eg til dyrelege over helga om det ikkje e noko bedre. På forhånd takk.  Mvh Laila. 
  • Norsk viltsporchampion, rallylydighet 1, rallylydighet 2 Svensk Norsk viltsporchampion, norsk utstillingschampion CH= champion VCH= viltsporchampion UCH= utstillingschampion LP: Lydighet AG: Agility RL: Rallylydighet (1, 2 og 3 er 3 førstepremieringer i hhv. klasse 1, 2 og 3).
  • Hva betyr de alle sammen?    f.eks:  N VCH RLI RLII S N VCH N UCH
 • Nylig opprettede emner

×