Jump to content
Hundesonen.no

Lekekamerater i Stokke?

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en schæfer på ett år som er litt usikker og trenger sosialisering. Vi har begynt å dra i hundeparken i Bokemoa, men det er ikke alltid vi treffer noen hun kan virkelig herje litt med. :)
Hun er litt usikker, og kan bjeffe litt av den grunn, og vi vil gjerne treffe en trygg hund som hun kan leke litt med (og som kanskje setter henne litt på plass når hun tøffer seg pga usikkerheten, hehe).

Jeg skal i Hundeparken nå på torsdag sånn i halv seks-sekstida, håper vi ses!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du, det høres ikke ut som hundeparker er rette arenaen for hunden din slik du fremstiller henne. Og at hun burde "settes på plass når hun tøffer seg pga usikkerheten" er ikke et godt forslag. Det blir hun garantert ikke bedre av.

Finne noen som du kan gå tur sammen med er bedre. Ikke en å herje med og leke med, men hund(er) som hun kan lære å være snill, rolig og grei sammen med. Det er det hun/du/dere trenger for å få en hund som fungerer godt i hverdagen sammen med andre hunder, store og små. :)

Eller hva, @Margrete?

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi brukte også å ta turen til Bokemoa et par måneder for en stund siden, vi traff noe trivelige folk før parken begynte å bli almenn kjent. Der er veldig mye rusk og rask som går inn de portene, for å si det slik. Tre ganger har vi måttet sende hunder ned til dyreklinikken med bittskader, og flere enn det har måttet bli separert, bare de gangene jeg var der. Det er ikke plassen jeg ville anbefalt å ta en usikker hund.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke ta med en usikker schæferfrøken på slike steder. Hun skal heller ikke taes av andre hunder overhodet. Hun bør være med andre trygge hunder som overser henne i slike situasjoner, det vil trygge henne, hvilket er det hun trenger nå. En schæfertispe som er usikker og har erfart at hun får juling, vil bruke angrep er beste forsvar metoden og det vil ikke verden ha!

Oppsøk heller nærmeste hundeklubb og ta henne med dit, der vil du kanskje treffe noen som kan hjelpe deg :)

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ser jeg kan ha laget en misvisende beskrivelse. Hun er usikker i den grad at hun ikke alltid helt vet hvordan hun skal oppføre seg, men det går stort sett alltid greit - det hender hun bjeffer litt. Hun har aldri blitt angrepet eller "tatt", det jeg var ute etter var en annen hund som ikke var like usikker og som tåler en litt bråkete lekekamerat.

Men da drar jeg bare med de hun kjenner fra før som jeg vet hun går godt sammen med - og lar være når det er ukjente der. :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg har hunder som er veldig forskjellig av natur. Den eldste er overhodet ikke en brukshund, så bare det å lære henne å finne roen, vente på turen ville aldri gått med henne. Hun lever i nuet, og vil hun trene (Dvs få godbiter og leker) så maser hun. Mens hund nr 2 er en brukshund, og oppfører seg mer som en borderCollie; Får han beskjed om å vente, så venter han (som han nå har blitt lært til å gjøre) Det beste hadde jo vært om den eldste greide å lære seg å vente på tur. Siden hun ikke er i stand til det, så trener jeg uten henne. Tar jeg med begge hundene på trening så er det ikke for å trene sånn ordentlig. Det blir mer å leke, f.eks så kan jeg gjemme leker rundt i treningshallen vår, og så kan begge hundene få lete etter dem. Overhodet ingen seriøs trening.  Når det gjelder dårlig samvittighet for den hunden som venter, så er det mange som ikke har det. Folk møter opp på treninger med flere hunder i bilen, og kun en får komme ut å trene. De andre ligger i timesvis og venter, og ingenting skjer. Jeg kan ikke holde på sånn. Er i full jobb, har familie, så da har jeg begrenset tid til trening og tur. Det skal være kvalitetstid!
  • I tolvte time fikk jeg endelig svar, vi skulle bare komme og så skulle de løse det med betaling. Lettelse! Så da setter vi ganske snart kursen mot Sverige  Skal prøve og snappe litt i helga (arielwilhelmina), men det er visst ikke lov til å filme søkene så kan hende det blir mer roadtrip enn noseweork 
  • Jeg vil tro at det er mange Border terrierne som stort sett lever som vanlig familiehund. Så jeg ville ikke tatt noe som tilfeldigvis står på en nettside for god fisk 🤔 Da hadde jeg heller møtt noen eksemplarer av rasen og tatt det derfra.  Selv er jeg veldig begeistret for rasen og terriere generelt 😁 Det er noe med den attituden de har og at de ikke lar seg pille på nesen for noe, som jeg liker 😁  Så jeg synes ikke du skal gi opp rasen, bare p.g.a det som står på en nettside 🙂 Det finnes i tillegg mange andre litt "mildere" terriere som du kan ta en nærmere titt på 😊
  • Tror ikke en slik DNA-test er mye verdt om noen slår seg vrange. Hvem som helst kan jo ta DNA fra hvilken som helst hund, få resultatene og gi det til hvilken som helst hundeeier. Spørsmålet må vel heller være om slike tester godtas rent juridisk under gitte forutsetninger slik at det evt kan være verdt/mulig å kreve om det skulle bli en sak. Men så vidt jeg husker så er det vanskelig å "frifinne" hunder basert på slike tester. Har vel noe med slektskapet mellom ulovlige raser og de lovlige rasene som kan forveksles å gjøre, kombinert med at det er nok å mistenke innblanding av en ulovlig rase. Det nytter altså lite om man kan vise at "se, her er noe DSG!" hvis man ikke kan se hva resten er. 
 • Nylig opprettede emner

×