Gå til innhold
Hundesonen.no
Guest vivere

Hakasleppet

Recommended Posts

Guest vivere

Hakadal trekkhundklubb arrangerer for første gang 15. og 16. februar Hakasleppet, et trekkhundløp over 260 km (?) med start og innkomst på Brandbu i Oppland. Løpet går over Hadelandsåsen og forbi Lygnasæter hvor det blir anledning til å se og heie på deltakerne når de er i løypa pluss at det også er mulighet ved start/stopp :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest vivere

flotte forhold i løypenettet nå, så det blir bra løyper for deltagerne

Håper bare at forholdene fortsetter slik :) Ut for å heie på Nina, Torunn og Ørn pluss min spesielle favoritt Caroline som fyller 18 dagen før løpet starter. Det betyr at hun får starte med stort spann i et offisielt løp. Gleder meg voldsomt :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest vivere

jeg heier på alle kjente, og ekstra mye på SH-spannene :)

Samma det :) Caroline er min favoritt. Kommer neppe foran Nina Skramstad og Lars Monsen med flere men en flott musher er hun :)

12342417415_323cc2aeae_b.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Guest vivere

uflaks med været :/

Det skal jeg si at det ble :( Snøvær på tvers og på et par timer kom det ca 50 cm tung og våt snø. Nina (Skramstad) og en til fikk en velt i overvann på Oberstputten og ble søkkvåte fra innerst til ytterst. Tre valgte selv å bryte og syv ble stoppet av løpsledelsen av sikkerhetsmessige årsaker (50(?) trær hadde knekt over/langs løypa). Kjøreforbud fikk også min egen yndling Caroline (fra Huskybanden) som fyller 18 år i dag og var løpets yngste deltaker. Janne (Carolines mor og handler) skrev at hun hadde hatt 2 timers søvn før Caroline ble beordret å bryte. Både hunder og musher var i fin form skrev hun.

Selv skulle jeg ha vært på sjekkpunkt Lille Langen på lørdag kveld og ved målgang natt til idag og heiet på deltakerne :) , men farlige veier og et par ufrivillige 180 graders "rundsnu´er" fikk meg på andre tanker. Fikk litt info fra Kari om farlige forhold i Lynnesbakken og hun snudde hun også :) Så da ble det å følge løpet fra mac´en :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi droppet det vi og, hadde vel ikke kommet ut av gårdsplassen igår engang. Så her fikk bilen stå i hele går.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Problemet er vel at valper generelt, og en del andre hunder, sjelden går så pent i bånd at bruk av halsbånd (som jeg regner med du mener) er uten risiko for for skade. Og at noen av oss skiller på tur og trening/konkurranser ved bruk av sele/halsbånd.  
  • Årsaken bak utagering er som regel usikkerhet. Dette er vanligst i bånd, en situasjon hunden kan føle seg hjelpeløs i da den ikke har mulighet til å utøve naturlig adferd for å unngå å havne i en konfornatasjon.

   Det er mange ting hunder kan være usikre på, noen er redde folk, noen er redde for hunder og noen lar seg skremme av ting i miljøet. Noen er redde for alle tre, andre har en de er usikre på.

   Utagerende hunder forekommer i alle raser, så det er vanskelig å skulle objektivt peke ut enkeltraser som verre enn andre.
  • Raser som er avlet for å passe på enten hus, eier, buskap eller andre ting, samt raser som har fått svak mentalitet pga. dårlig avl, kan nok være mer disponert for å bruke aggresjon enn andre. Når det er sagt, så er det ikke mange raser jeg vet om som jeg aldri har sett en utagerende hund av (med mindre de er veldig sjeldne). Som flere her er inne på er det ganske stor forskjell på hva hunder utagerer på, og hvorfor. Ressursforsvar og redsel/usikkerhet er de vanligste årsakene, men i hvilke situasjoner de utagerer kan likevel variere.
  • Hunder kan utagere mot ulike ting som du nok er klar over og det vil vel for de fleste ikke være likegyldig HVA hunden utagerer mot? 
  • Mine tre fores med Acana og provit, to av de har også gått på orijen/provit Fungerte fint for alle, men valgte å bytte til Acana/Provit til alle tre pga pris  
 • Nylig opprettede emner

×