Gå til innhold
Hundesonen.no
Guest vivere

Hakasleppet

Recommended Posts

Guest vivere

Hakadal trekkhundklubb arrangerer for første gang 15. og 16. februar Hakasleppet, et trekkhundløp over 260 km (?) med start og innkomst på Brandbu i Oppland. Løpet går over Hadelandsåsen og forbi Lygnasæter hvor det blir anledning til å se og heie på deltakerne når de er i løypa pluss at det også er mulighet ved start/stopp :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest vivere

flotte forhold i løypenettet nå, så det blir bra løyper for deltagerne

Håper bare at forholdene fortsetter slik :) Ut for å heie på Nina, Torunn og Ørn pluss min spesielle favoritt Caroline som fyller 18 dagen før løpet starter. Det betyr at hun får starte med stort spann i et offisielt løp. Gleder meg voldsomt :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest vivere

jeg heier på alle kjente, og ekstra mye på SH-spannene :)

Samma det :) Caroline er min favoritt. Kommer neppe foran Nina Skramstad og Lars Monsen med flere men en flott musher er hun :)

12342417415_323cc2aeae_b.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Guest vivere

uflaks med været :/

Det skal jeg si at det ble :( Snøvær på tvers og på et par timer kom det ca 50 cm tung og våt snø. Nina (Skramstad) og en til fikk en velt i overvann på Oberstputten og ble søkkvåte fra innerst til ytterst. Tre valgte selv å bryte og syv ble stoppet av løpsledelsen av sikkerhetsmessige årsaker (50(?) trær hadde knekt over/langs løypa). Kjøreforbud fikk også min egen yndling Caroline (fra Huskybanden) som fyller 18 år i dag og var løpets yngste deltaker. Janne (Carolines mor og handler) skrev at hun hadde hatt 2 timers søvn før Caroline ble beordret å bryte. Både hunder og musher var i fin form skrev hun.

Selv skulle jeg ha vært på sjekkpunkt Lille Langen på lørdag kveld og ved målgang natt til idag og heiet på deltakerne :) , men farlige veier og et par ufrivillige 180 graders "rundsnu´er" fikk meg på andre tanker. Fikk litt info fra Kari om farlige forhold i Lynnesbakken og hun snudde hun også :) Så da ble det å følge løpet fra mac´en :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi droppet det vi og, hadde vel ikke kommet ut av gårdsplassen igår engang. Så her fikk bilen stå i hele går.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Ville aldri ramla meg inn å ha innehund. For et komplett idiotisk konsept. Nå er ikke jeg spesielt begeistret for konseptet innekatt, heller, med mindre katta har valgt det selv. Det skal veldig gode grunner til for å frata dyr muligheten til å utfolde seg i naturen, i hvert fall deler av døgnet. Fordeler skal avveies mot ulemper, og de skal kun handle om dyra, ikke menneskene. Altså, kan man ikke gå ut med bikkja, så lar man være å skaffe seg bikkje, for menneskenes behov teller lite i en sånn sammenheng. Det samme gjelder for katter. At mennesker er redde for at noe skal skje, er ikke god nok grunn til å frata katta friheten, for fordelene for katta veier godt opp for risikoen. 
  • Skoj har vært på valpeshow i dag og ble BIS 3 😀
  • Jeg er enig i dette. Synes også generelt at folk er alt for dårlig på å ta hundene sine ut på lufteturer ofte nok (og er nøye på at de skal ha muligheten uten for lang tid mellom selv om det er dårlig vær etc etc), som ofte fører til at de holder seg og det går alt for lang tid mellom hver gang de går på do. Jeg tror ikke at dette er noe bra for lever og nyrer, og at det lett fører til UVI. Synes også det er trist å tenke på at hunder (flest) er de eneste dyrene i verden som ikke selv får bestemme akkurat selv når de skal på do. Så er igrunn positiv til "innedo" til hund, men ikke som erstatning for turer ut. Ser spesielt fordelen ved dette for eldre eller syke hunder som ikke like enkelt klarer å holde seg (evt valper som er alene hjemme). 
  • Ja, for å presisere er dette rent hypotetisk og kun for å høre hva andre tenker om saken.   Jeg tenker dog litt som deg @Malamuten, at for en hund å ha mulighet til å gjøre fra seg inne isolert sett ikke er negativt. Det blir jo imidlertid et problem med en gang det erstatter tur på grunn av eks. regn eller latskap. Og et helt liv innendørs for en hund er vel alle enige om at er rimelig uholdbart.  Interessant å høre litt hvordan folk har benyttet seg av "muligheten" i praksis og følger det har fått da!
  • Tja er kanskje svaret.  Jeg ser ikke for meg at det noen gang kommer til å skje i praksis,  men i teorien så hadde det jo ikke nødvendigvis vært noen ulempe (for hunden) å kunne gå på kasse. Ikke for å slippe å gå ut,  men da slipper jo hunden å bli tvingt til å holde seg hele arbeidsdagen eller hele natten feks,  om den ikke vil/greier. Med valper så hadde det jo for all del vørt helt i orden å slippe å løpe ut hele tiden til alle døgnets tider. Men samtidig så er det ikke så vanskelig det heller og ikke varer det så lenge heller, så kassetrening blir nok aldri priorotert ser jeg ikke for meg.,    Innehunder derimot synes jeg er en stor uting.. 
 • Nylig opprettede emner

×