Jump to content
Hundesonen.no

Klikkertrene en hund, med en annen i nærheten. Hvordan?

Recommended Posts

Jeg funderer på dette, for hvis jeg bruker klikkeren på Feks Bønna sitter Zoey som et tent lys og tilbyr adferder og vil ha belønning når hun hører klikket. Og visa verca..

Jeg ønsker å bruke klikkeren for å trene inn at Bønna skal gå pent i band når jeg går med med begge to, og da er jo Zoey i nærheten. Hvordan gjør man dette i praksis? Overser man bare den hunden man ikke trener? Skjønner den da at klikket ikke er beregnet på den? Eller vil klikket miste sin betingning etter som hunden hører klikket, men ikke får noe belønning ?

Dette der har jeg nemlig aldri helt skjønt, men det har liksom ikke vært noe stor greie etter som jeg bara har hatt en hund, menne nååå må jeg finne ut av det..!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tren med èn om gangen, eller med følge så en annen kan holde hnden som ikke trenes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finn en måte å skille dem, enten om du har bare den ene i samme rom som deg, bruker kompostgrind foran døra, eller binder den ene :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men hvis jeg skal trene Bænna til å gå pent når han går sammen med Zoey da..? Finne en hund som ikke er klikkerttrent og bytte ut Zoey med den da eller? Sånn frem til han kan det..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For å trene på separate ting når hundene er aktive samtidig, som når vi går i bånd, har vi to forskjellige klikkerord (ord som er betinget inn på samme måte som klikker og som alltid fører til belønning). Dermed vet hundene hvem av dem det dreier seg om. Jeg kan fint bruke klikker inne når den ene ligger og slapper av og den andre trener feks, det skiller de greit på. Men jeg ville ikke gjort det når begge er aktive, og da er det greit med separate ord.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Separate ord var ganske lurt da.. hmm... det er virkelig noe jeg skal tenke på :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville trent båndtrening med ham separat i utgangspunktet, og så begge to sammen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ville gjort som Simira. Også utvidet til f. Ex samboer tok med de andre hundene.

Her har jeg betinget inn ordet bra i et stemme leie som er like sterkt som klikket.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når jeg går med alle tre her, får alle tre godbit når èn er flink. Bruker ikke klikker på tur, da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når det gjelder My kan jeg si til henne at "nei, nå trener jeg Emma" og hun skjønner at hun må vente på tur. Emma derimot, kan komme bort å "forstyrre" meg og My under trening og nekter å flytte på seg før hun har fått en godbit om jeg har det. *ler* Er nok bare nok ignorering som skal til, og lære dem alternative atferder. My f.eks ligger å stirrer mens jeg trener med Emma, og blir belønnet for det, så hun velger å gjøre det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ellers kan du begynne å trene inn navn. F.eks. "Bønna, sitt" fulgt opp med klikk og godbit til Bønna dersom hun sitter, og godbit til Zoey dersom hun ligger stille. Kan være greiere å trene inn sterke sitt/dekk før man trener sammen kanskje, og trene inn navnet som en "oppmerksomhetslyd" for de to forskjellige. Sjekk denne jenta, hun driver med det hele tiden: http://www.youtube.com/watch?v=MfRrBH_beX8. Har linka til henne før, men syns hun gjør det så bra, så jeg gjør det igjen :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • For å spille litt djevelens advokat her, så tror jeg muligens du har en dårlig sak. Dyr er etter loven en «ting» og dere har inngått en avtale om kjøp/salg av denne «tingen», noe depositumet bekrefter. Da er du forpliktet til å følge opp. Jeg klarer ikke å se at det etter loven er rom for å angre seg - i alle fall ikke bare basert på en magefølelse av at noe ikke stemmer. Merk at jeg ikke støtter at det skal være slik - synes tvert i mot at det er horribelt at dyr behandles som «ting» i lovverket som omhandler kjøp/salg, men det er slik det er etter hva jeg kan finne ut. Personlig ville jeg betalt depositumet tilbake, funnet på en hvit løgn, og håpet at det forsvant med det. Noe det sannsynligvis gjør. I valget mellom å bryte en lov som ikke er godt tilpasset verden vi lever i og det å være engstelig for at valpen skal få et dårlig liv, så er jeg ikke i tvil om hva jeg ville valgt.
  • Vi er så vanvittig heldige, som har så mye natur, fjell og vann her rett bak huset. ❤️  @Anooni har vært her på besøk, og hun, sprek som hun er har vært på oppdagelsesferd i naturen her, og hun fant mange flotte plasser! Og i går var vi ute å utforsket for oss selv 🤩 Vi var ute i 3 timer ish, med innlagte vannpauser og en pitstop ved en benk for at hundene skulle få knaske litt tørrfisk 💪  
  • Som de andre er inne på er det helt normalt at det er oppdretter som bestemmer hvem som får hvilken valp, og det får man gjerne ikke vite så tidlig. Først skal oppdretter finne ut hva de forskjellige valpekjøperne ønsker seg av en hund og så skal oppdretter se hvordan valpene utvikler seg og se hvilken personlighet som passer best hos de forskjellige. Så det er ikke verre enn å si at nå som du har sett hvordan alle utvikler seg og du har hørt mer om hva de ønsker seg i en hund, er det dessverre ingen som passer til deres ønsker og selvfølgelig skal de få igjen depositumet
  • Som regel er ikke hundene våtere enn at de får beskjed om å riste seg, før eg tørker av bein og poter med ett håndkle. Er de gjørmete, blir det en kjapp tur i dusjen. De vil dra inn litt sand i pelsen, som drysser av når de tørker. Det fikses med støvsuger.  Til de dagene det regner kattunger, så får de på regndekken. 
  • Jeg har flere langhårete hunder og de ligger til tørk i gangen og på hunderommet.  Det meste faller på gulvet etter hvert som de tørker. Blir en del kosting/støvsuging, men det går greit. 
 • Nylig opprettede emner

×