Gå til innhold
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,451
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  9

Alt skrevet av QUEST

 1. La oss si at du gravde i hagen/tomta/åkeren din. Så finner du en gammel gjenstand som du aner kan være verd mye penger. Du sjekker opp og finner ut, at jo det er absolutt et marked for gjenstanden og det kan faktisk være snakk om mye penger. Nå er det jo slik at staten har 'rett' på alt over enn viss alder av ganske mange typer funn. Hva hadde du gjort? Hadde du pent varslet om funnet og levert det inn eller hadde du tenkt at; Mitt land( område), mitt funn og solgt det for god pris? ( og nei, jeg har nok ikke funnet noe spennende , kom til å tenke på saken da jeg leste om et funn på nett. )
 2. Først, jeg har ingen som helst erfaringer med jaktvarianten av rasen, så de betraktninger jeg kommer med her, gjelder utstillingsvarianten eller de 'vanlige' labradorene. For de som har/har kjennskap til jaktvarianten, kunne det dog vært interessant å høre om de har de samme 'utfordringer'? Mitt inntrykk av rasen ( og nå snakker vi ikke om eksteriøret i det hele) er kort sammenfattet en bulldoser på full fart fremover, men føreren mangler i førerhuset.. De later til å mangle sosial intelligens , her er det ikke snakk om å bry seg med hvorvidt mottageren ( enten det dreier seg om hund eller menneske) av temmelig pågående og hardhendt hilsing gir tydelige tegn på at de ikke er interessert/ prøver å skape avstand. Når mottageren er en hund og mer alminnelige tegn på at man ikke ønsker nærkontakt blir totalt ignorert, så tenner labben når den andre hunden er tvunget til å si ifra på en mer tydelig måte. Hannhundene er i ikke helt få tilfeller overseksuelle hormontroll som nærmest skal voldta det som kommer i deres vei. Flere eiere nærmest gruer seg til å gå tur med hunden, for ikke nok med at den glupskt oppsøker alt av avføring i området, den spiser nesten 'alt' enten det er biologisk materiale eller ei.. Selvsagt er ikke 'alle' slik, og ikke alle har like mye eller noen av de beskrevne trekk heller. Men når det rapporteres fra både 'her og der' om slike trekk, så må man jo gå ut fra at det langt fra er ukjent innen rasen. For meg fremstår raseindividene i mange tilfeller som noe 'korte', pent sagt. De kan nok både være 'glade' og barnevennlige men likefullt gjenstår inntrykket av 'sterk i arma og tjukk i huet'.. Så for de labradoreiere/ entusiaster som ikke har blitt dødelig fornærma på rasens vegne allerede, så kunne det vært interessant å høre deres erfaringer med rasen?
 3. https://www.nrk.no/buskerud/fant-soppelsekk-full-av-kattunger-1.14020822
 4. Sunlily's Kull II

  @Sunlily; hvis jeg ba deg beskrive forskjellen mellom aussie og BC og aussie og collie ( ikke eksteriøret såklart) hva ville du svart da?
 5. Finneren er vinneren?

  https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/WjKKd/Trusler-fra-fortiden Så det som nevnes her stemmer altså ikke i det hele tatt? Eller hva med Rakshas eksempel ovenfor? Her er det jo åpenbart at private blir økonomisk belastet for funn /eiendom på egen privat tomt.. La meg ta et tenkt eksempel; Jeg kjøper et hus med en tomt på 3 mål f.eks. Jeg bruker mye tid , energi og penger på å lage en hage etter mitt ønske. Så finner jeg ut at jeg skal lage en dam i hagen også. Jeg graver og på en meters 'dybde' så dukker det opp en hel del gjenstander som åpenbart er av gammel dato og kan ha historisk verdi. Hvis jeg nå melder fra om dette funnet, hva skjer da? Helt konkret?
 6. "lekker" avføring.

  Dette er jo en rase med mange helseutfordringer pga den ekstreme konstruksjonen. Er det noe forum på fb/nett for EBeiere kanskje, som du kunne spurt, om det er flere som har samme erfaring? Eventuellt kunne du jo høre med veterinærer om det er noe som er kjent på rasen. Om problemet vedvarer, ville jeg nok tatt hunden med til veterinær for en undersøkelse
 7. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Ja og det strander det..vi mangler som kjent omtrent fullstendig menn i ovennevnte 'kvartaler' dvs slike som er biologiske menn med baller.. Norge har dessverre blitt en nasjon styrt av tusseladder.
 8. Jeg er makelig anlagt, så jeg bruker bare dette avsnittet. Når det kommer til forskning på labradorenes ekstreme spising, så tror jeg faktisk at jeg la inn en link på sonen om akkurat det, husker dog ikke hvor. Mangelen på kontroll i sosiale situasjoner bl.a ( overdreven hilsing, voldtekt av motvillige tisper med mere..) er nok i høyeste grad medvirkende til at jeg oppfatter mange som temmelig kørka.. Dog overså nok både du og flere andre at jeg i startinnlegget skrev at det ikke gjaldt alle individer men at det slett ikke var ukjent adferd på rasen. Å hive seg på enhver fremmed med voldsom entusiasme, enten det gjelder hunder eller mennesker, oppfatter jeg ikke som særlig smart..Hverken hvis du er hund eller menneske..Det er adskillig smartere ( og ikke minst evulosjonært smartere) å være en smule reservert.. Hvilket ikke må misforståes som redd. Man vet ikke hva enhver fremmed har i sinne/er slags type således er det ikke særlig smart å ruse bortpå vedkommende 'Heyyy, du er min nye bestevenn/partner' Det er relativt hodeløst, enten du er hund eller menneske på byen en kveld.. ( beklager dobbeltpost men siteringen var ikke helt med på notene)
 9. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Igjen, da får man endre på regelverket mtp åtejakt og sørge for en kraftig reduksjon av bestanden ved nedskyting. Når en bestand eksploderer i antall, så hjelper det jo ikke å sitte å betrakte situasjonen og beklage seg, da får man ta til de nødvendige tiltak og det uten vurderinger og dill i ørten nemder. Istedfor å fore, hvorfor foretok man ikke en kontrollert nedskyting?
 10. Jeg tror ikke vi definerer 'intelligens' på samme måte Å være trenbar og arbeidsvillig for en fører, er for meg ingen indikasjon på intelligens. Enkelt sagt så definerer jeg intelligens som 'evnen til å løse problemer til egen fordel'. Skulle jeg peke på en rase som jeg oppfatter som intelligent , så vil basenji komme høyt opp. Jeg mener at det er få av den rasen som brukes hverken som førerhunder,redningshunder, narkotikahunder o.s.v.. At man er villig til å gjøre ting for andre kan nok i enkelte tilfeller være sosialt intelligent da det kan medføre fordeler i en gruppe men sånn isolert sett, nei. Da er du bare lett førbar. Å jobbe for andre for knapper og glansbildet..nehh..det er ikke intelligent.. Legger til; det er litt artig det der med hvordan 'intelligens' sees på når det kommer til hund versus menneske. Hvis noen hadde fortalt meg følgende; "Kjæresten min gjør alt for meg, hen gjør alt jeg ber om" Så hadde jeg ikke tenkt. 'Wow, det var en intelligent fyr/dame!' Jeg hadde tenkt som så; ' Jøss for en tosk, han/hun må være rimelig desperat..' Når hunder oppfører seg på samme hvis, så er de plutselig ekstra intelligente..?
 11. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Jeg kjenner ikke heller til hvordan det bestemmes men som sagt, for meg later det mest logiske her være å redusere bestanden kraftig. Siden mn ikke kan gjøre det på den naturlige måten , altså ved predasjon fra rovdyr , så får man sørge for nedskyting av bestanden. Jeg ser poenget ditt mtp selvdøde dyr men samtidig så opprettholder man jo en kunstig høy bestand og dyr som ellers ville dødd, overlever og bidrar ytterligere til overpopulasjon. Jeg vet ikke hvor praktisk gjennomførbart det er men kunne man opprettet 'mobile' foringsplasser og nærmest skutt dyrene på 'åte'? Jeg vil tro at en slik 'åtestasjon' måtte flyttes, da dyrene relativt raskt ville sky plasser der nedskyting foretaes.
 12. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Jeg forstår ikke helt dette.. Er det ikke mulig å sette et bestandmål på hjortedyr som hjort og rådyr, på samme måte som det gjøres mtp rovdyr? Mao; i område x,y og z skal ikke bestanden av hjort f.eks være større enn x antall dyr. Hvis det mangler på villige/interesserte jegere, så gi frislipp på alle kvoter, innfør skuddpremie og selvsagt skal ikke jegerne i de aktuelle områder betale for å jakte på de aktuelle arter. Jeg forstår ikke hva det somles med..rovdyr slaktes ned for fote uten mye om og men, da er det vel ikke noe å diskutere engang, hvorvidt man skal tillate større kvoter..? Det er en eksplosjon i bestanden med påfølgende beiteskader på utmark/innmark og dyrene sulter ihjel. Utvid jaktsesongen , innfør skuddpremie/gratis jakt på de problematiske arter ( hjort/rådyr) skulle ikke det være tilstrekkelig, så får staten gå inn og innføre nedskyting, som det gjøres på rovdyr. Foring av problemarter virker jo mildest talt 'høl i hue' da det jo bare forsterker problemet og opprettholder en kunstig høy bestand. Dog skjønner jeg jo at bønder i desperasjon forer for å holde dyrene vekk fra jordbruksland.
 13. https://www.vgtv.no/video/156238/en-av-dem-har-100-000-foelgere-paa-insta Skal vi tippe at BS øker i popularitet? På spørsmål om hvilke bilder som får mest oppmerksomhet svarer eier; 'De bildene der hun blir menneskeligjort'. Hva er det som gjør at folk syns at menneskeliggjorte dyr er så mye bedre?
 14. Hunden min knurrer !

  For det første, vær glad for at han knurrer! Det kan høres merkelig ut men det ville vært adskillig verre at han 'hoppet over' knurringen og bet istedet. Jeg ville IKKE straffet hunden på noe vis, det du risikerer da, er at hunden lar vær å knurre som advarsel og går rett på neste steg , nemlig bitt. Knurring i en slik situasjon betyr rett å slett, 'stopp, la være'. Jeg har selv en tispe i flokken som ikke takler at man kommer med hodet for nært henne. Det er en myk og litt usikker omplasseringshund. Bøyer jeg meg ned over henne og kommer fort nært med hodet , så knurrer hun. Helt uproblematisk, da lar jeg bare være med slikt. Hun har aldri bitt. Jeg respekterer rett og slett at hun ikke er komfortabel med situasjonen. Det er mulig at din hund er en litt usikker type og at den type 'kos' som dine barn vil gi hunden, får den til å føle seg ukomfortabel/usikker. Nå er jo heldigvis dine barn så pass store, at de rett og slett kan forstå at hunden ikke liker/takler den slags tilnærming. Det hadde vært verre hadde det vært små barn . Jeg ville dog vært litt obs på hunden i nærheten av mindre barn/folk som ikke tar 'nei for et nei'. Ikke så å forstå at du trenger å bli hysterisk men det beste er nok å ikke presse hunden, eller la den bli utsatt for situasjoner den føler er ubehagelig, uten mulighet for å trekke seg unna.
 15. Klikkebyger og vanskelig adferd

  Jeg har ingen problemer med å innrømme at snakk om burbruk er et rødt flagg for min del. Det forekommer ufattelig mye hodeløs burbruk bare her til lands,der hundene tilbringer 2/3 eller mer av døgnet i bur. Så ja, det kan nok hende at jeg reagerer tilsynelatende noe skarpt når det blir snakk om bur. Jeg har vært i endel slike diskusjoner, både 'her og der' og jeg blir skremt av hvordan foll tilsynelatende syns det er helt innafor og greit, å ha hund i bur store deler av døgnet. Jeg skjønner dog at du reagerer, hvis du føler at du blir slått i hartkorn med disse, hvis det overhodet ikke forholder seg slik hjemme hos dere. Tur og mosjon; grunnen til at jeg ba deg spesifisere noe mer, er at det som er 'nok, mye, tilstrekkelig' for endel, er knapt noe å snakke om for andre. Det er en del varierende oppfatninger ute og går også fra såkalt 'profft' hold, hvor mye mosjon/tur en hund trenger. Jeg hadde ikke fått med meg at dere klikkertrente, vet ikke om du har nevnt det i tråden? Så det var ikke rettet til deg men en generell betraktningen i diskusjonen mellom meg og Malamuten. Siden jeg har stusset endel på just labrador, så oppretter jeg en ny tråd om rasens 'særegenheter' , istedenfor å lage en diskusjon inne i denne tråden
 16. En liten yorkietispe som både må ligge i bur på natt og ved eiers fravær og i tillegg ikke får være i møblene..? Beklager at jeg sier det rett frem, men hva i alle dager skal mange med hund? En så liten hund har da vitterlig lite skadepotensiale , særdeles med tanke på at tannstatusen på rasen i likhet med mange andre miniatyrer pleier å være heller skral.. Ut fra beskrivelsen i startinnlegget, så tilbringer jo hunden minimum 2/3 av døgnet i bur.. Håper hunden får det bedre hos deg
 17. Akkurat nå APRIL

  Et noe tynt grunnlag vil jeg mene..
 18. Akkurat nå APRIL

  Jeg innbiller meg at utseendet til TU og SW arbeider 'mot dem' (noe på samme måte som på SH og AM) . Da det ulvelignende utseendet tiltrekker folk som har mildest talt manglende forutsetninger for å ha slike hunder. Enten har de forsett seg på Game of Thrones eller så har de huset fullt av drømmefangere og innbiller seg at de sånn egentlig er indianere. Langt fra alle som skaffer seg schæfer for den del, burde jo hatt rasen heller, da de ikke har evne/lyst/kapasitet til å ha en brukshund. Jeg husker godt debatten i seg selv men langt fra alle argumentene Hva var det egentlig som gjorde at SW ble tillatt mens TU ble forbudt?
 19. Akkurat nå APRIL

  Et vakkert dyr, uten tvil Hvis vi later som om rasen var lovlig i Norge nå, hvor mange ville du anslå ville være egnede eiere til en slik rase? Jeg ser for meg at det ville være flust med 'ulveromantikere' som ønsket seg en slik hund.
 20. Klikkebyger og vanskelig adferd

  Er slikt som dette vanlig på labrador? Ikke for å være ufin men hadde en av mine gjort noe slikt, hadde jeg gått ut fra at hunden var hjerneskadet.
 21. Klikkebyger og vanskelig adferd

  Nei avl er ikke så enkelt at 1+1=2. ( selv om en del later til å tro det..) Men det bør heller ikke komme som noen stor overraskelse, at avler man på hunder med f.eks manglende av-knapp, så er det relativt stor sjanse for at i alle fall en del av hvalpene arver det..Når disse hundene ender opp hos folk som overhodet ikke har bruk for eller kapasitet til å gi slike hunder nok og riktig trening/mosjon, så er ofte resultatet gitt på forhånd. Helt klart, mye av såkalt 'problemadferd' er helt naturlig og man kan spørre seg, både en og tre ganger om det er etisk forsvarlig og 'tvinge' hunder til å passiviseres, for å passe inn i eiers mer eller mindre egnede hverdag. Da kommer vi til noe annet,nemlig hvor mange har reell kompetanse til å forstå forskjellen på hund med mangel( her manglende avknapp) og en understimulert hund? Ikke mange relativt ferske hunde-eiere gjetter jeg.. Å forstå forskjellen og handle deretter er vesentlig, hvis ikke tvangsroer man en helt normal hund, som ikke trenger noe annet enn mer mosjon/trening. Nei, det er kanskje ikke 'hyggelig' å få høre at bur ikke er løsningen på 'alt' men jeg tipper at det er bare småtterier i forhold til den uhygge som svært mange burhønshunder opplever, på daglig basis..
 22. Presis det samme tenker jeg. Hvor blir det av alle disse hundene tenker jeg og hva skjer videre med dem? Jeg kan virkelig ikke tenke meg at det finnes gode og fornuftige hjem til den gjevne strømmen av hvalper, voksne og gamle hunder som selges/omplasseres non-stop.. Det ser jo ut til at mange tispe-eiere setter likhetstegn mellom har tispe-må avle. Hvorvidt tispa er en god representant for sin rase, både eksteriørt og mentalt, er knekkende likegyldig. Mangler det titler foran navnet, så er det bare å parre med en hannhund som har flere bokstaver foran sitt navn, så blir det så bra atte.. En av mine raser, whippet har jo sterkt beklagelig opplevd en nærmest eksplosiv økning i registreringstall. Godt hjulpet av alle som promoterer rasen som rasen for alle, så enkel atte.. Tidligere så man ikke haugevis av finn annonser om hvalper og whippets med diverse adferdsproblemer til omplassering, både her og der. Overrasket? Nei! Rasen er på god vei og bli ødelagt, at det avles i vei på mildt sagt mindre pene individer er nå en ting men når det i tillegg avles på alt mulig skrap mentalt.. En 'oppdretter' har virkelig satset stort på finn ser jeg, hele to hvalpekull tilsalg, samtidig.. Gad vite hvor mange av disse som blir solgt til gode og passende hjem.. Bottom line; Det produseres ALT for mange hvalper bare her til lands, både renrasede og blandinger. For den som tviler er det bare å gå inn på finn og diverse omplasseringsider ( og dem er det flust av), det er en gjevn strøm av nye omplasseringshunder.
 23. Klikkebyger og vanskelig adferd

  Ikke uenig men som du sier ,da kommer vi inn på et annet tema, nemlig avl og hvorvidt man i det hele bør avle på hunder som trenger 'hjelp' for å slappe av..Jeg mener nei , da jeg mener at et individ som må ha 'kunstig' hjelp for å slappe av( hvis de øvrige forutsetninger er tilstede, vel og merke) ikke har det bra med seg selv men det er jo forsåvidt en helt annen diskusjon. Problemet er, at hvis du eller jeg eller noen andre, 'bare' sier at det er greit å bruke time-out i bur, eller grind o.sv, uten å nærmest detaljforklare hva du mener, så kan du være rimelig sikker på at ikke helt få tenker som så: 'Aha, så det er en bra metode, da virker det sikkert enda bedre med 1 time time-out i bur, for da får Passopp tid til å tenke skikkelig over hvorfor han ble stengt inne i buret.' Man kan dessverre ikke gå ut fra at alle folk forstår, bruker vett og forstand eller sunn fornuft. Det gjelder selvsagt ikke bare time-out, det gjelder en hel del 'enkle' råd eller bekreftelser. Igjen, mange treningsmetoder passer bare for folk som faktisk vet hva de holder på med og forstår hvor viktig riktig timing er, ikke for 'Hvermansen' uten forkunnskap.
 24. Klikkebyger og vanskelig adferd

  Det er helt klart et poeng at avlen på ingen måte er naturlig. Endel raser avles jo med adskillig mer motor enn andre. Det vil jo veldig lett skape problemer medmindre man virkelig har reellt behov for så mye motor på daglig basis og ikke minst evner å la hunden bruke motorkraften, fortrinnsvis også på daglig basis. Her syndes det nok en hel del. Dels fordi nye eiere ikke helt innser hva de skaffer seg og dels fordi at selv eiere som nok burde vite bedre/forhold endrer/man overvurderer eget behov, får hunder med turbomotor. 'Problemet' med mange forsåvidt effektive ( om ikke alltid 'snille') treningsmetoder er jo at det kreves at eier/fører faktisk vet hva man holder på med.. Her syndes det nok en hel del.. Det er ikke nok å lese ingressen i 'Klikkertrenerens ABC' for å skjønne metoden, for å sette det litt på spissen. Når eiere/førere bruker metoder de tror de behersker, så er veien kort til både feilskjær og ikke minst veldig urettferdig behandling av hunden. Legger til litt; Jeg tror folk ofte overvurderer heller enn undervurderer sitt behov for 'aktiv' rase. Se bare hvor mange tråder det har vært her på sonen med omtrent følgende ordlyd; 'Hei , vi er en familie som liker å gå turer i fjellet i helgene og jogger i hverdagen. Vi vil gjerne ha forslag på raser som passer. Vi kan vel av den grunn ( aktiviteten) ikke ha rase x, z og y f.eks' (helt vanlige og 'normale' raser) som nok uten noen som helst problemer følger familien på deres turer og vel så det..
 25. Klikkebyger og vanskelig adferd

  I mange tilfeller hadde nok det enkle faktum at man har en art som behøver å bevege seg og da snakker jeg ikke om spaserturer i bånd med frenetisk klikkertrening som bevegelse.. Jeg har stor tro på at bikkjer, medmindre man har en rase som knapt klarer å bevege seg pga fysiske deformiteter, har svært godt av å få 'springe av seg' gjerne sammen med andre hunder om man ikke har en ' hundespiserhund' i skauen på daglig basis. Gjerne kombinert med ekstra mental trening om man har en slik rase. Alt for mange bikkjer får alt for lite fysisk mosjon, og jeg snakker fremdeles ikke om spaserturer eller sykkelturer.. Jeg tror veldig mange av de såkalte 'problemhundene' hadde vært meget enklere, hadde de fått sjansen til å være det de er, nemlig hunder, en 'art' som har meget til felles med ulv. En art som så vidt meg bekjent er relativt aktiv.
×