Gå til innhold
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,595
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

Alt skrevet av QUEST

 1. https://www.nrk.no/sognogfjordane/mattilsynet-meiner-kattar-som-denne-bor-doy-1.14128695
 2. Folks holdninger kommer ikke til å endre seg, så lenge det finnes en overflod av vill/hjemløse katter. Heller tvert om. En voldsom mengde frittgående katter enten de er hjemmehørende et sted eller er 'ville' øker bare presset på smådyr/fuglfauanen og ikke minst fører det til ergrelse/forbannelse hos de som blir utstt for nedpissede/nedskitte hus/garasjer/uthus /hager. Husker jeg ikke feil ble det anslått at det bare i Stavangerområdet befant seg 10 000!! forvillede katter! Et voldsomt antall og hvilken skade disse gjør og hvilke lidelser de selv blir utsatt for, kan man jo bare tenke seg. Igjen, det er direkte feil å påstå at alle hjemløse katter har hatt et hjem, det finnes massevis av eksempler på at 'villkatter' formerer seg ute, gjennom flere generasjoner, også i vårt land. Ikke minst godt hjulpet av diverse 'god'hjerta kattedamer som driver å forer på disse kattene. At de således bare forsterker og opprettholder problemet, gir de enten fullstendig beng i, eller har ikke såpass fattevene at de forstår det selv. Svært få om noen katter steriliseres. Det er STOR forskjell på inngrepene sterilisering og kastrering.. Bare prøv å overtale en partner til kastrering istedenfor sterilisering for å unngå flere barn hjemme... Selvsagt er det et menneskeskapt problem, ingen har vel påstått noe annet? Du svarer fremdeles ikke på hva man skal gjøre med de utallige tusen uønskede kattene som allerede finnes?
 3. Sorry men det finnes flere og mange eksempler på katter som har gått ute i årevis og produsert nye påløpende bånd..Så det er en sannhet med store modifikasjoner at katter ikke tåler norsk vinter. Som forøvrig er svært variabel , avhengig av geografi. Påbudt kastrering for alle katter hadde vært en begynnelse men hvor mange ville fulgt opp her? Og hva mener du man skal gjøre med de mange tusen vill/hjemløse kattene som allerede finnes? Det er udiskutabelt at det ikke på langt nok finnes brukbare/interesserte nye hjem til alle disse og da snakker jeg ikke om kattehoarders, som på død og liv skal redde ALT av katter.
 4. Problemet og hindringen her er alle de steingale katte'damene' av begge kjønn, som ikke har vært i nærheten av jording siden fødselen.. Disse er et studium verdt og enhver psykiaters ønskedrøm, skulle man behøve studieobjekter.. Jeg trodde jeg hadde sett det meste av hårresiende innlegg på sosiale medier angående katter men man blir stadig overrasket.. En person skrev et meget pent innlegg på en side og ba om råd for hvordan hen skulle holde katter vekk fra sine blomsterbed. At garasje/uthus var helt nedpisset hadde vedkommende 'godtatt' og hdde resignert på det området.vedkommende fikk da flere råd men se.. Her kommer også EIER av kattene på banen..Skjeller spørsmålstilleren huden full og ber vedkommende lette på ræva og komme seg ut å passe på bedene, hvis det nå var så om å gjøre... og så skjønner ikke folk hvorfor det er så mange kattehatere og hvorfor så mange katter bare 'forsvinner'..
 5. Det kan man selvsagt spørre seg om.
 6. Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Tja.. Ifølge startinnlegget ditt ønsker du bl.a en hund som skal være meget førerorientert og ønsker å være med på skiturer på vinteren? Den skal heller ikke være spesiellt jaktinteressert? Meget førerorientert er noe jeg ser som en stor feil hos whippet. Rasen skal IKKE være en hund som lever for å 'please' eieren. Passe laidback og gjør helst bare det som gavner den selv, er det som jeg anser som riktig og ikke minst sjarmen med rasen. Ønsker man å være idol for bikkja si, så finnes det mange andre raser.. Som nevnt før, det finnes de som hevder at whippetene deres stortrives i telt på vinteren i 20 minus..må så være men tro meg, det er IKKE beskrivende for majoriteten.. Rasen er værkjenslig og de fleste individer er ikke begeistret for kulde( og tåler de også i varierende grad) , vind eller enda verre i kombinasjon med regn. Regn med dekken/dress. Når de røyter så merkes det..det er helt utrolig hvor mye haår det kan komme fra en kortpelset hund. Pelsen er kort og stiv og eter seg inn i alt av stoff. Jaktbiten er svært variabel, noen har ganske lite eller moderat jaktinstinkt og andre tar vær og er ivrige jegere, alt fra smått til rein.. Katter er forøvrig også populære, i alle fall i fart utendørs..
 7. Nå blir jo dette bare spekulasjoner, siden ingen tydeligvis så hva som skjedde men ; hvis lam og hund sprang inn i strømgjerdet og ble viklet sammen, så ser jeg det ikke som helt usannsynlig at hunden kan ha bitt lammet i panikk. Det er jo mulig at hunden koblet smerten sammen med lammet og trodde det var lammet som påførte smerten. Forøvrig helt enig i ditt siste utsagn.. men denslags driver vel ikke lovens håndhevere med..?
 8. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1kRQWl/de-to-siste-ulvene-i-osdalsflokken-er-skutt
 9. Tittelen er den som står i overskriften på artikkelen. Jaha? Og hvorfor det?
 10. https://www.dagbladet.no/nyheter/pa-innsida-av-slakterhuset---dette-er-*******-pa-jord/69925141
 11. Saluki

  Jeg har aldri hatt rasen men vurdert den. Dog er det forbausende mye og kraftig lyd i de individer jeg har møtt ( og hørt) og jeg vil si at adferden ift andre hunder er variabel.. Så de ble strøket fra min 'kanskjeliste'.
 12. Underernært husky

  Du skriver at hunden spiser ca 400 gram pr.dag. Er hun interessert i å spise mer? Forer dere bare en gang pr.dag, eller flere?
 13. Hunderase til hundepark

  Jeg kunne ikke engang drømt om å ta mine hunder med i en såkalt hundepark. Helt uavhengig av hvor kompatible mine er med fremmede hunder. Av flere grunner. Først og fremst, det er mange mentalt skrudde bikkjer ute og går, minst like mange skrudde /på bærtur eiere , smittepresset på et slikt sted og så er undertegnede høyst sannsynlig den minst 'sosiale' av hele flokken. Jeg går tur med den intensjon å ikke treffe på folk i det hele tatt. Jeg ville heller aldri anbefalt noen å benytte et slikt sted, sjansen for mer eller mindre fatale hendelser er absolutt til stede og som flere har nevnt allerede, hvor godt trives nå den gjevne hund på et slikt sted..?
 14. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Nå var det altså ikke ferister det var snakk om. Ekstremturer? Jøsses, da er jeg på 'ekstremtur' hver dag altså.. Jeg ville ikke hatt noen som helst mulighet til å bære en labrador med meg hjem fra dagens turer( som chi'ene gladelig er med på..) . Jeg går i bratt og ulendt terreng og å bære 30+ pluss foran meg, over en slik distanse, hadde jeg ikke hatt mulighet til. Jeg har dog aldri tenkt på det som ekstremturer men helt alminnelige turer. Det er langt fra åpenbart for 'alle' at man avliver en skadet hund på stedet, om man ikke klarer å få den med seg alene.. Og hvor mange går tur med skytevåpen for den del? Eller skal man slå den ihjel med stein eller bruke kniv? Ingen av delene er lovlige eller humane 'for folk flest'.
 15. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Spesialtilfelle? Å bare løfte en hund og holde den en kort stund, er vel noe de fleste klarer medmindre vi snakker om riktig store raser. Jeg tenker på at er man på tur ute i naturen og nå snakker vi ikke om kjørbar vei/sti men i terreng, så kan det være et poeng i at man har mulighet til å få med seg hunden, skulle det skje et uhell av et slag som gjør at hunden ikke kan gå selv. I verste fall kan det bety at man må forlate hunden på stedet og håpe på at den er der når man kommer tilbake med hjelp. Ikke alle ønsker å ha med seg mobiltelefon ut i terrenget.
 16. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Da må du være ualminnelig sterk, særdeles til kvinne å være. Jeg vil gjerne se en person/kvinne bære en 30 kilo + hund av et slikt format et godt stykke i kupert terreng, foran seg, uten annen hjelp enn armene..
 17. What The Fluff

  Jeg har da aldri hevdet at jeg er hyggelig? Men jeg er heller ikke medlem i 'KRENKA!. no'.. Tja..det spørs jo helt HVEM alle hadde vært helt like det da..
 18. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  For meg fremstår det som helt logisk at det er massen som avgjør hvorvidt en hund skal klassifiseres som stor eller liten. Høyden spiller selvsagt inn men den er langt fra så avgjørende som massen. Det kan være SVÆRT store forskjeller i vekt på to like høye hunder og da er det vel rimelig selvsagt at det er massen som er avgjørende. Endel IM er rimelig høye nå og kan ha en mankehøyde som overskrider en EB's , men vekten vil være svært forskjellig. En whippet på 50 cm kunne jeg nok båret et godt stykke om nødvendig, særdeles om jeg kunne båret den over nakken. Jeg ville ikke drømt om emgang å skulle bære en labradorf.eks med samme høyde. Disse fremstår jo ofte som tønner med ben og jeg ville segne sammen om jeg prøvde.. Hunder med unormal bygning som f.eks basset og EB, vil jo også fremstå som relativt store hunder, med tanke på kroppsmasse/vekt.
 19. What The Fluff

  Du er nå så diplomatisk Wilhelmina.. Jeg derimot som ikke er plaget av slike tendenser, tenker at dette er morro for slike ehm..'mennesker' som deltar på Paradise Hotel.. Det skal være rimelig sparsommelig møblert i øverste etasje, før dette blir morro.. Derimot syns jeg ikke dette var ondskapsfullt, bare ualminnelig tåpelig.
 20. Hjelp meg å forstå DogWeb?

  En chi..Hm..har du truffet foreldrene? Sett dem løpe/leke? Diverse luftveisplager er svært utbredt i rasen, selv om det fra mange hold bagatelliseres som 'bare' chihuahoste.. Av erfaring kan jeg si at det så langt fra er 'bare', det kan i praksis bety en hund som må begrense løping/leking og mange andre aktiviteter pga av pusteproblemer. Jeg ville ikke tatt en eventuell oppdretters ord for god fisk mtp på egne hunder, jeg ville sett dem selv i 'aksjon'.
 21. Sweet..akkurat en sånn mix man ikke ønsker i nabolaget.. To store og potensiellt kneppe raser mixet, det kan jo ikke bli annet enn suksess..
 22. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Må si meg enig her. Ekstrem kjønnskdrift er ikke noe man bare 'oppdrar bort', når hunden er så gira at du ikke engang når inn til den, så er det ikke bare snakk om oppdragelse, så langt der i fra. En slik ekstrem og overdreven kjønnsdrift er alt annet enn ønskelig, i noen hund. Jeg har hatt en hannhund som ble helt frakoblet når det var løpetid og jeg er ikke akkurat noen 'pølsetante'. En slik hund er bare slitsom, både for seg selv og omgivelsene og hr man også hatt motsatsen, som jeg har, en hannhund som kun var interessert i tispene under stådagene ( og selv da i høyst 'normale' former) så forstår man at forskjellen er enorm og beror ikke bare på 'fri oppdragelse'.
 23. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Du er en smule i overkant positiv, om jeg skal si det slik.. 'Elsker alt og alle'..veeel..det anser jeg ikke som rasetypisk, en noe mer laidback holdning og liten interesse for fremmede anser jeg som ønskelig. Dette er IKKE og skal ikke være en rase som ukritisk hiver seg på alle. 'Fantastisk gemytt'...Tja..tja..de hadde engang fantastisk gemytt, mye søppel nåtildags pga av ukritisk avl og veldig økning i registreringstall ( dessverre..! ) Tror rett og slett mange som møter/har whippet nå,ikke vet hvor bra en bra whippet kan være. Når jeg leser diverse beskrivelser fra whippeteiere nå, så er det direkte trist å se hvordan rasen har gått ad undas gemyttmessig. Mye av det jeg leser er IKKE ok på en god whippet. Ikke vaktinstinkt? Nei, det burde ikke være det men igjen, gneldrewhippets er dessverre ikke ukjent lengre.. 'Litt jaktinstinkt'?? Eh..du får hunder med moderat jaktinstinkt og du får de med full pott..'Litt' jaktinstinkt er langt fra en korrekt beskrivelse..! Røyter ikke mye?? Sweet..når det røytes , så merkes det! Og siden hårene er korte og stive, eter de seg inn i alt. Forøvrig er ikke tisper på 50 og mer, ikke noe særsyn , for ikke å snakke om schvære hannhunder, det har hendt at jeg har sett på bilder og vært usikker på hva slags rase det var., Helsebiten kan man også diskutere men klart, sett i forhold til mange andre raser der man må nærmest forvente sykdom, så er de friskere, sånn sett ( enn så lenge..med den vettløse avlingen som foregår nå, så endrer det seg nok) Separasjonsangst er ikke et helt ukjent fenomen lenger og forbausende mange whippets er til omplassering, på diverse nettsteder. Sikkert fordi de er så 'enkle og uproblematiske'.. Pelsen, eller rettere sagt tynn pels er et problem, som jeg ser det. De fryser når det blåser, regner og på vinteren. Nå kommer det garantert noen og sier , 'neida, ligger i telt med sine whippets i 20 minus! ' Ja..godt mulig det men det betyr ikke at den gjengse whippet trives under slike forhold. De ER varmekjære og vil gjerne ligge un der teppet, også i stua. Slik overpositiv og ukorrekt anbefaling/ raseinfo gagner ikke rasen i det hele tatt. Om noe så trenges det adskillig! færre kull pr. år, ikke flere!
 24. Hund til nytte og glede

  Sier meg veldig enig her! Formuleringen kan godt oppfattes som en del har gitt utrykk for her inne, nemlig at hvis hunden ikke er bare 'gøy' å ha i hus, så vekk med den.. For det skal jo være en glede å ha hund..
 25. https://www.theguardian.com/world/2017/feb/28/calls-for-cumbrian-zoo-to-be-shut-after-nearly-500-animals-die-in-four-years?CMP=share_btn_fb
×