Gå til innhold
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,715
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  12

Alt skrevet av QUEST

 1. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1kRQWl/de-to-siste-ulvene-i-osdalsflokken-er-skutt
 2. https://www.tv2.no/a/10115122/
 3. Uansett hva foranledningen var, når denne personen sparker hunden, (istedenfor føreren) så har vedkommende tapt og vist sitt sanne jeg. Blir som om naboen rev kjeft til meg og jeg sparker til hans 5 årige sønn istedenfor naboen.. Skikkelig tøft..
 4. Interessant vinkling, da kastrerte menn f.eks rapporterer om nedstemthet ( og her snakker vi om frivillig kastrasjon) Kastrering er ikke bare, bare og selv om det i en del tilfeller er snakk om valg mellom pest og kolera, så er det ingen quick fix for diverse ‘mentale issues’ som en del later til å tro. Tvert om kan man ende opp med en hund som er verre etterpå. Når det gjelder bruk av diverse antideppressiva, angstdempende og beslektede medisiner, for meg er det absolutt nei. Som nevnt lenger opp av flere grunner men jeg ser faren for misbruk som særdeles stor og ikke minst vil nok inntjeningsmuligheten for produsentene være ikke ubetydelige..Noe som aldri borger for etisk bruk, om man nå skal kalle kua noe.. Hvis det er behov for beroligende midler for å gjennomføre treninger/ øvinger f.eks, så er det enten noe galt med hunden, føreren eller treningen i seg selv. Det er hakke galt i mine øyne og dope hunder for at ee skal være i stand til å gjennomføre øvelser/ utstillinger eller leve et normalt liv. Da er vi virkelig ute på villspor..
 5. Alkohol rundt hunden

  Så sant, så sant.. Personlig ville jeg ikke latt noen som drikker mens de var hundepassere passet hund. Selv om alkoholinntak kan gi seg veldig ulike utslag fra person til person. Hva slags dynamikk det er mellom paret det her er snakk om, er vel også av en viss interesse her. Hvem er ‘sjefen’ i huset? Mannen eller kona? Hvis det er mannen hadde jeg vært svært skeptisk, i og med at han er rusmisbrukeren her.
 6. Skal man dømme etter annonser på Finn og andre steder, så avles det svært mange ‘trekkhunder’. Hvalper/unghunder/voksne individer dumpes ofte ut til gibortpriser/gratis omplassering med påfølgende ‘egnede’ kjøpere i kø.. Hva slags liv disse får, for kortere eller lengre tid..vel..det finnes plenty av eksempler på det, både lokalt og lengre bort.. Det ER overproduksjon av ‘trekkhunder’ og så lenge man avler hunder for utnyttelse i en tildels ekstrem sport, så vil det fortsatt være det. Jeg vil på ingen måte dra alle under samme kam men det er ikke til å komme bort fra, enten man liker å innrømme det eller ei, at synet på hund og hundens egenverdi, er pent sagt noe variabel i miljøet.. Etter mitt syn er det tullete å bruke argumenter ‘som at de elsker det’ ( trekking) for de er avlet for det’. Vel, da må man jo kunne forsvare f.eks hundkamper ut fra samme mal? De må jo elske det, siden de er avla for det? At hunder som i svært mange tilfeller står på kort kjetting 24/7 ‘ elsker’ trekking er vel ikke det minste merkelig.. Det er jo stort sett eneste sjansen de har til fysisk utfoldelse og opplevelser. Jeg undres over om trekkhunder som ble holdt som løshunder under mer normale forhold og der man mosjonerte hundene uten sele og pulk, ville ‘elske det’ like meget..
 7. Det gjelder i høyeste grad ‘andre veien ‘ også.. Hvis en bonde mister dyr til rovdyr/fugl/hund, så stå gjerne frem og si at du er forbannet. Det tror jeg på. Derimot..spar oss for tåredryppende intervjuer hvor ‘du’ står frem med hvor grusomt dette er, at du får psykiske problemer og mister nattesøvnen.. Det var ikke så mange år siden bla en geitebonde sto frem i avisintervju på nettopp denne måten. Husker jeg ikke feil så var snakk om kje tatt av ørn, i dette tilfellet. Tydeligvis levde den selvsamme bonden godt med at man slår i hjel halvparten av de fødde kjeene,rett etter fødselen.. Slike krokodilletårer inngir ikke respekt, i alle fall ikke hos undertegnede. Såe..det er ikke bare hundeeiere som ‘spyr ut masse skit’..
 8. Jeg har hatt hunder som har drept. Det er helt jævelig. Den ene var en golden retriever. Hun drepte to kaniner. Begge gangene var hun bindt (første gangen hoppa kaninen innenfor rekkevidden, andre gangen slet hunden seg). Der var veldig vondt begge gangene. Spesielt ettersom begge tilfellene endte i knuste eiere.. Det hadde ikke falt meg inn å avlive hunden min pga dette. Jeg tok bare enda sterkere forhåndsregler. Selvfølgelig skulle du ikke avlive hunden, det ville jo vært helt på jordet. Har man løsgående utpregede byttedyr, som jo f.eks kaniner er, så får man være innstilt på at det kan bli svinn. I tillegg var jo hunden i bånd første gangen. Hvis naboens løsgående katter eller kaniner kom inn på min inngjerdede tomt, og hundene mine tok en av dem, så har jeg ingen som helst grunn til å føle noen skyld eller erstatte dem. Ansvaret ligger her på eier av katt/kaninen, helt og fullt.
 9. Hva slags verdi snakker vi om her? Den økonomiske eller den emosjonelle? Helt klart vil jo en hund i mange tilfeller ha større både økonomisk og emosjonell verdi for eieren, enn en sau. Jeg kjøper ikke den at sauebønder er så himla emosjonellt knyttet til dyrene sine. Da ville de nok ikke ha sluppet tildels ganske hjelpeløse dyr løse( i mange tilfeller uten gjevnlig tilsyn) og ikke minst, sendt de på lange reiser med slaktebil, før de ender opp på slakteri.. Hvis ‘Ola’s hund King dreper 4 sauer og Ola gir erstatning for disse, hva godt skal komme ut av å avlive hunden? Skal man forby polarhunder/mixer og andre raser som kan tenkes å rive sau? Vi har allerede en gigantisk mengde med sauekjøtt på lager, som ‘ingen’ vil ha, så hva er det egentlig man er ute etter, når man krever avliving? Hevn?
 10. ‘Anti-depressiva’ og lignende burde være forbudt å bruke på dyr, kort og greit! Av flere årsaker. Jeg har snakket med en god del mennesker som har gått på slikt i kortere eller lengre tid og de bivirkningene de rapporterer om, utsetter man ikke et uforstående dyr for! Et menneske kan forstå hvorfor ( sammenhengen med medisineringen) hen opplever tildels skremmende bivirkninger mens et dyr bare vil oppleve dem, uten å forstå den bakenforliggende årsaken. En annen og ikke minst like viktig grunn for forbud; så snart et tilbud finnes for å ‘rette opp’ feil som ( sørgelig ofte) blir gjort i avlen, så blir det en sovepute. Det ser vi allerede med brachy raser. Operasjoner for å gi de stakkars dyrene en tilnærmet normal pust ( nåja..) foregår over en lav sko allerede. Ergo, ikkeno problem med å avle frem og ikke minst kjøpe alvorlig deformerte dyr , det er bare å operere.. Hvis man skal ‘behandle’ allslags skrapmentalitet, ( for å gå tilbake til tema) med medisiner, hvor går veien videre tror man? Det finnes allerede plenty med raser md rævva mentalitet. En ting er at det er slitsomt for eiere/omgivelser men aller verst er det vel for dyrene selv. Skal man ende opp med at alle avlsdyr må avgi blod/urintester, for å se om dn tilsynelatende ok mentaliteten er et resultat av tung medisinering?
 11. Interessant spørsmål , ikke minst om man vrir litt på ‘byttedyrene’ her.. Folk som har hunder som gladelig angriper og kverker andre hunder om de får sjansen, later ikke til å være særlig plaget av høy puls..Skal man dømme etter slepphendtheten når det kommer til å ha kontroll på kreket..
 12. Første løpetid?

  Jeg har allerede gitt ‘tilbakemelding’ på hvorfor jeg ikke har noen tro på å bruke tispetruser, bellybånd eller bur.. Alle de nevnte ting har folk massevis av ‘positive’ erfaringer med.. Hadde man kunnet spørre dyrene, så hadde de nok antagelig ikke vært like positive til disse forordningene.. Forøvrig har jeg ikke kalt deg dyreplager, så vidt jeg kan huske.. Jepp, folk har ulike utgangspunkt for sitt dyrehold og uten noen som helst tvil, en hel del burde IKKE hatt dyr. Vennligst legg merke til at jeg ikke skrev at det gjaldt deg spesifikt, det er en generell betraktning. Angående ‘kjipe’ kommentarer..med erfaring fra ikke så helt få diskusjoner om dyrehold, ikke minst burbruk så har jeg begynt å gi opp konstruktive kommentarer, da brukerne som oftest blånekter å se annet enn de kommentarene som støtter deres synspunkt.. Men igjen, helt generelt, så er jeg enig i at konstuktive kommentarer burde være veien å gå..sånn i teorien i alle fall..
 13. Første løpetid?

  Jeg kan ikke gjøre noe med at du ikke liker at jeg påpeker at det neppe er optimalt på noe sett, å kle på en løpsk tispe et ‘korsett’ som både må forventes å optimalisere bakterievekst og hindre hubden i å utføre normal adferd. Forskjellen på dyreeiere og dyra deres er relativt stor..Som dyreeier bestemmer man seg som regel helt selv for å gå til anskaffelse av dyr, dyrene har ingenting de skulle sagt eller har noen innvirkning på hvor de havner og hva slags mennesker de havner hos. Det kan man jo tenke over en gang i blandt..
 14. Uten å hverken ha skylapper eller forsvare noen raser her( eller motsatt) , det er nok ikke likegyldig hva slags hunder som kommer løs/treffer på sau. At enkelte raser/mixer vil ha større tilbøyelighet til å jage og ikke minst fullføre jakten, er vel relativt udiskutabelt. I noe grad selvfølgelig også individavhengig. Jeg har selv bodd i ‘saueland’, der det i sesongen var sau ‘overalt’ der vi gikk tur. Dvs, sjansen for å treffe på sau var relativt stor. I tillegg gikk sauene rundt husveggene på høsten, sågar helt opp på trappa innoen tilfeller. Ingen av mine hunder gjorde noen gang utfall eller prøvde å jakte sau. Heller ikke når vi uforvarende støkket sau på tur. Nå var jo selvsagt ikke sau noe nytt eller spennende for dem, de levde med lukt og lyd, året rundt. Jeg er dog relativt sikker på at hadde jeg hatt f.eks polarhunder, så hadde saken stilt seg noe anderledes..Jeg hadde ikke tatt sjansen på å la de gå løse, så lenge sauene ikke sto i fjøset. At det forholder seg ulikt med lyst /interesse for å oppsøke og fullføre jakten på f.eks sauer, er vel ikke mer merkelig enn at det er stor forskjell på hvor ‘omgjengelige’ diverse raser kan forventes å være, i blandet ( egen) flokk.
 15. Første løpetid?

  Jupp, selvsagt, ‘ min’ måte er den eneste riktige.. Jeg ønsker heller ikke at hannhundene skal markere inne, uansett alder men de gjør det lell. Det jeg IKKE gjør er å pakke dem i bur eller la dem gå med bellybånd dog.. ( begge deler burde være forbudt, for den del) Jeg har bl.a raser som er kjent for å markere inne. Så da tenker jeg at hadde jeg vært hysterisk i så måte, så burde jeg la være å skaffe slike raser, istedenfor å la det gå ut over bikkjene..På samme måte som folk med helhvite møbler som de er hysterisk redd for skal få flekker, burde la være å skaffe seg hverken hund eller barn, av hensyn til de nevnte parter. Tåler man ikke litt gris, med påfølgende vasking, så sats på pyntefigurer istedet, de griser ikke. ‘Aksepterer trusa’..finnes plenty med hunder som tilsynelatende ‘aksepterer’ å ligge i bur, store deler av dagen. Det betyr ikke at de har det bra dog, på noen som helst måte.
 16. Øh..du tro vel ikke jeg omgåes slike eh..kreaturer? Fri og bevare! jeg kan dessverre ikke se noen løsning som ikke på et eller annet sett ikke vil ‘gå ut over’ kattene.. Frittgående katter er for fritt vilt å regne, i mange tilfeller og i tillegg skades/drepes mange i trafikken pluss de skadene de får ved slåsskamper, seg imellom. Jeg tror nok de aller fleste villle tenke på andre mer ‘permanente’ løsninger på katteproblemer, enn flytting.. Nei, enig der, det burde ikke være lov å si.. Bruker man slike betegnelser om seg selv eller kattene, så tar jeg rett og slett ikke vedkommende seriøst, uansett hva de kommer med. Helt enig! Skulle ønske katter var like dyre som hunder, så hadde kanskje folk passet bedre på dem. Ja,det har du nok rett i men så lenge man kan skaffe sg alle de katter man vil , helt gratis ( fordi det fødes så ALT for mange av dem) så kommer vi nok ikke dit.. Derav mitt forslag om påbudt kastrering og saftige bøter for annonsering av kattunger. ( ikke raskatter)
 17. https://www.nrk.no/nordland/her-forsoker-katta-a-ta-seg-inn-til-ungene_-_-millioner-av-fugler-blir-spist-hvert-ar-1.13571962
 18. Å anbefale eller fraråde oppdrettere

  Åh..neida.. Det er MYE rart i både hunde og kattemiljøene. Det er årsaken til at jeg ikke deltar i noe som helst ‘organisert’ i så måte. Greit nok at det er mye gærne folk i samfunnet ellers men helt åpenbart tiltrekker de nevnte miljøer en vesentlig større andel av nutcasene, på både den ene og den andre måten, enn snittet i en gitt andel personer.
 19. Første løpetid?

  Jeg tror ikke det er heldig at tisper går med truse på i lengre tid. Det blir fuktig og varmt = rene veksthuset for bakterier. jeg går utfra at hunden ikke er ute i timevis pr.dag? Men..hvis man ikke takler løpetid, hvorfor kjøpe tispe da? Det kan da ikke være noen overraskelse at tisper får løpetid? Det er veldig varierende hvor mye tisper blør og hvor mye de vasker seg. De er ikke hvrken snodige eller ‘urenslige’ av den grunn. Det er dyr vi snakker om, ikke mennesker.. Jeg har flere tisper og det blir flekker både på gulv og i møbler når det er løpetid men heldigvis har jeg både vaskemaskin og gulvmopp..
 20. Farmen 2018

  What..? Ingen tråd for årets viktigste program? Hvilke favoritter har folket så langt og hvem ønsker man ikke som vinner? Selv håper jeg at Charlie skal vinne Farmen, ekte mannfolk det der!
 21. https://www.nrk.no/sorlandet/dyreeiere-netthetser-veterinaerer-til-oppsigelser-1.14252044 Hvor vanlig er dette? Er det ‘storm i vannglass’ eller er det et utbredt fenomen?
 22. Jeg betviler ikke at det finnes vettuge ‘kattefolk’ også, dessverre ser disse ut til å drukne i hylekoret av ‘Alt skal reddes! ‘ ( enten disse kattene behøver å ‘reddes’ eller ei..) . Jeg hater ikke katter ( jeg har katt selv) men jeg har etterhvert fått et svært anstrengt forhold til hysteriske og mildt sagt gærne ‘kattedamer’ og tildels ikke minst løsgående katter som pisser og skiter ned tomt og garasje og som kommer hit og sloss med egne katter, rett utenfor inngangsdøra.. Dessverre så er det ikke slik at det er bare ukastrerte katter som er problemet, jeg vet av en del av disse problemkattene og de er kastrerte. Kattepiss stinker uansett og stort sett er det bare å kaste, hvis noe har blitt pisset på. Lukta er omtrent umulig å få helt vekk. Fremmede katter som driter i hagen, ( gjerne under veranda) er et problem, da hunder som kjent gjerne spiser katteavføring med påfølgende uheldige konsekvenser. Der mangler såvisst ikke på muligheter for å ‘gå på do’ her i området, skogen er rett bak husene. Jeg tror ikke man får bukt med overproduksjonen av katter før man bruker noe sterkere lut, så og si. Dvs at ulike straffetiltak/avliving/ bøter innføres for hold av ukastrerte katter . Gi også saftige bøter til de som annonserer kattunger ( ikke rasekatter) i ulike fora, så vil nok muligens flere av ‘uhellene’ ikke skje.. Innfør båndtvang på katt, i hekke/ynglesesong for diverse arter. Slik det er nå er kattehold dyrehold for late eiere . Det er i realiteten bare å skaffe seg en katt eller flere og så slippe de ut, uten hensyn til hvilken skade disse påfører natur/naboer. Katteeiere henviser til at det er da LOV å ha kattene frittgående året rundt, dyrplageri, katter SKAL og MÅ gå løse, året rundt og diverse annet, og sist men ikke minst , toppen av frekkhet og mangel på vett og forstand; hvis noen klager over ødelagt eiendom.. Ansvaret for å hindre ødeleggelser blir overført til de som får sin eiendom ødelagt.. eierne fraskriver seg nemlig alt ansvar.. Jeg fatter virkelig ikke at disse selverklærte katteelskerne eller slavene som de ynder å kalle seg..ikke ser at det er ‘pelsklingene’ og ‘pelsbarna’ deres som til syvende og sist må betale prisen..
 23. Farmen 2018

  Så artig, i tidligere sesonger?
 24. Corgi-bildespam, Dakota & Montana

  De bildene jeg ser er flotte, du er virkelig en dyktig fotograf! Bare synd at mesteparten av bildene i tråden er borte.. :/
×