Jump to content
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Content Count

  3767
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by QUEST

 1. Jeg har kjøpt en hel del på.Finn av privatpersoner og har vel så godt som uten unntak bare hatt positive erfaringer. Jeg har dog aldri solgt noe , så jeg har null erfaringer fra ‘den siden’ av kjøp og salg. Jeg har endel hobbyartikler som jeg kunne tenkt meg å selge men etter å ha lest ( og hørt ) ganske mange avskrekkende erfaringer fra selgere er jeg betenkt.. Bør vel opplyse om at dette dreier seg om varer, altså ikke noe levende. De dårlige erfaringene går på alt mulig men det som går igjen er kjøpere som maser/ pruter i det uendelige, avtaler henting men kommer aldri, nekter for å ha mottatt pakke(r) ( ved forsendelse ) henter ikke ut pakker så selger må betale returporto, klager på alt mulig etter mottak, finner ‘feil’ som åpenbart ikke var på varen ved salg og sist men ikke minst direkte forstyrrede personer som både kan oppleves som ubehagelige og skremmende. Så..hva er dine erfaringer som selger, er det virkelig så ille som man kan få inntrykk av?
 2. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Pinschere har vel ikke så mye hårvekst i øregangene vanligvis..jeg refererte til hårraser. Jeg er klar over at hengende ører på hårraser ikke nødvendigvis blir et problem. Min nåværende ‘hårhund’ med hengeører har aldri hatt problemer men så har hunden heller ikke unormal hårvekst i øregangene. Min forrige hårhund ( puddel) hadde i tillegg til svært trange øreganger en helt ekstrem hårvekst i øregangene. Det medførte gjentagende ørebetennelser som igjen gjorde hunden svært redd/ uvillig til noe ‘roting’ i ørene. Helt forståelig. Skulle jeg nappet ørene måtte jeg fått en person til å holde hunden fast med makt og det ønsket jeg ikke å utsette hunden for. Løsningen ble sedering hos veterinær og det som kom ut av ørene var ikke noe pent syn.. Blandingen av hår, ørevoks og rester etter gjentagende behandlinger måtte uten tvil være ubehagelig. Å måtte sedere en hund gjevnlig for å få noe i nærheten av fungerende øreganger er vel som de fleste forstår en uheldig ‘løsning’ og påkjenning for hunden. Helt enig at oppdrettere har ansvar for både info og oppfølging men som vi vet så finnes det oppdrettere av alle slag, likeledes eiere som er mer eller mindre i stand til å håndtere slike problemer. Det beste etter mitt syn, ville være å la være å avle hunder som krever spesialkompetanse/ oppfølging/ veterinærbesøk for å fungere nogenlunde normalt og uten redusert livskvalitet i motsatt fall.
 3. QUEST

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Det som skulle vært interessant å vite er hvorfor?? Hva tenker man skal komme ut av en slik blanding av positiv art? Får avkommet det ‘beste’ fra begge sider, kan kjøperne jammen få en god del mer for pengene enn de hadde tenkt seg..
 4. QUEST

  Ny rase

  Enig og jeg tror også begrepet reservert blir like mye misforstått / misbrukt som ‘dominant’. Sistnevnte brukes jo gjerne om hunder som flyr på andre hunder/ ikke tåler andre hunder. Dette har jo ingenting med dominans og gjøre. En reelt reservert/ uinteressert hund er ikke redd den er bare uinteressert i kontakt med ‘alt og alle’. @*Marianne*; takk for utfyllende forklaring
 5. QUEST

  Willing to please

  En hund som er mer enn vanlig fokusert på eier/fører og som ‘arbeider’ for ‘knapper og glansbilder’. I motsetning til ‘what’s in it for me’ individer som vurderer om det virkelig lønner seg for individet selv og gjøre ditt eller datt. Basenji f,eks er en rase som passer sistnevnte beskrivelse godt etter min mening.
 6. QUEST

  Hund på for-avtale.

  Jeg anbefaler ingen å inngå en foravtale på hund. Det er mange fallgruber her og Simira nevner flere i sitt innlegg. Det finnes plenty av saker der det har oppstått store konflikter mellom eier ( oppdretter) og de som har hund på foravtale. Det kan tilsynelatende virke som en billig hund men det kan fort bli til at man virkelig ønsket at man hadde betalt normal pris.. Personlig syns jeg ikke så mye om praksisen, den fremmer en større produksjon av hvalper enn godt er. Det fødes allerede allt for mange hvalper , både renrasede og mix’er enn det finnes egnede eiere til.
 7. QUEST

  Sperre valp i bur og tvinge den til å roe seg?

  Å sperre en valp ( eller voksen hund for den del) for å tvinge den til å ‘roe seg’ eller hindre at den gjør fra seg ) er ikke annet enn dyreplageri etter mitt syn. Bur er en stygg uting som dessverre har fått voldsom utbredelse de senere år. Bur bruker man under bilturer ( og da ikke på størrelse med en hermetikkboks..) av hensyn til sikkerheten og i sjeldne tilfeller hvis hunden har fått en skade som krever ro. Ikke ellers. Som allerede nevnt i tråden tidligere, hunder og særdeles hvalper er normalt sosiale sovere, dvs at de sover enten sammen eller nært hverandre. Å ta en valp bort fra trygge omgivelser med mor/søsken og tvinge den til å sove/ oppholde seg alene enten det være seg bur eller annen innretning er mildt sagt ikke snillt... Det legger IKKE grunnlag for en trygg og stødig hund. En valp er svært få muligheter til å holde seg, når den kjenner at den vil tisse/gjøre fra seg, så må den som regel det NÅ med en gang. Innestengt i bur har den ikke annet valg enn å gjøre i buret..Man kan jo tenke seg hvordan man selv ville likt å være innesperret i sengen og ikke ha noe annet valg enn å gjøre fra seg i sengen.. Jeg anbefaler å ha hvalpen i sengen, de sover roligere og medmindre man sover svært tungt, våkner vel de fleste hvis hvalpen blir urolig og gjør tegn til å ville på ‘do’. Skaffer man hund skal man bare først som sist innse at det liksom med barn, betyr ikke ubetydelige endringer i både frihet og ‘renhet’ innendørs..
 8. QUEST

  Ny rase

  Det kommer selvsagt an på både rase og individ men en av grunnene til at retrievere og mange spaniels ikke har vært på ønskelista her, er nettopp den ukritiske tilnærmingen til fremmede. Det er absolutt vettig for både folk og dyr og utvise en viss skepsis til fremmede og ikke ukritisk gå for at alle er potensielle venner.. Hvorvidt man ønsker en hund som kommer slekta i møte med en gang eller ei, vil jo naturligvis variere. Har man mye besøk er nok muligens ikke en reservert hund det beste valg. Har man en reservert/uinteressert hund er ikke hopping på forbipasserende noe problem man behøver å tenke på eller ‘dressere’ bort . ’Willing to please’ er ikke en egenskap jeg personlig etterspør, disse har etter mitt syn ikke helt sjeldent en heller kjedelig personlighet, eller mangel på sådan. Helt klart er dette enklere hunder å ha men ønsker man hunder med litt personlighet ( og er villig til og forstår at det gjerne betyr flere utfordringer på flere plan) så er nok ikke ‘willing to please’ mitt første kriterie. Dog bør kanskje ikke eiere uten en grei erfaring og forståelse for hund gå for de mer selvstendige rasene/individene. Legger til ; ønsker man et ‘enkelt’ hundehold som i en hund som lett tar kommandoer og og er mest interessert i hva du ønsker bør man absolutt styre unna ‘what’s in it for me?’ raser og individer, både for egen del og ikke minst for hundens del. Skulle jeg enkelt beskrive slike raser/individer ville kanskje ‘katteaktige’ være en forståelig definisjon?
 9. QUEST

  Ny rase

  Jeg kjenner jeg blir litt nysgjerrig på disse ‘særegenhetene’ som det snakkes om på kooiker. Kan man få en noe mer utfyllende beskrivelse? Personlig har jeg ikke noe til overs for oversosiale hunder som tror alle de møter er en venn. I min bok bør hunder holde en viss avstand til fremmede til det er avklart at den fremmede er vennligsinnet og balansert. For det første er det ikke alle som er så begeistret for å bli overfalt av overlykkelige hunder og sist men ikke minst, det kan være direkte farlig for hunden om den treffer på feil person. Ideelt sett bør hunder hunder være avventende /uinteresserte i fremmede mennesker og holde avstand, til jeg signaliserer at dette er ok folk. Hvilket ikke må mistolkes som nervøsitet/sterk redsel.
 10. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Både har hatt og har. Nja..og tja..kan nok være at det er tilnærmet smertefritt hvis det gjøres riktig men det er ikke for hvemsomhelst og ikke riktig så enkelt.. Mange hunder er naturlig nok svært lite begeistret/redde for ‘roting’ i øregangene og har hunden smerter fra før ( fra gjentagende ørebetennelser) blir det ikke enklere..tro meg.. ‘Hårraser’ har ofte hengende ører hvilket igjen disponerer for øreproblemer og bedre blir det ikke med urskog i ørene. Jeg er fullt klar over at ikke alle hårhunder har like kraftig hårvekst i øregangen men jeg har selv hatt en med tett hårvekst i øregangene og jeg kan skrive under på at det var et problem, i hundens hele levetid. Personlig mener jeg at man ikke skal avle på dyr som har funksjonsfeil , av hensyn til dyrene selv .
 11. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Helt klart er det individuelt, jeg har ikke sagt noe annet . Men jeg står fortsatt fast på at mange ikke er klar over hvor mye jobb det faktisk er med ‘lettvindte’ røytefrie raser og hvor upraktisk en slik pels kan være. Det er heller ikke uvanlig med sterk hårvekst i øregangene på flere av disse rasene og det kan så absolutt være et problem, gjentagende ørebetennelser og napping i ørene er hverken smertefritt eller så enkelt som mange vil ha det til.
 12. QUEST

  Rasevalg og seriøsitet blant eierene

  Jeg tar meg den frihet å bevege meg litt utenfor de rammer TS har satt ( renrasede hunder) . På topp ti er uten tvil følgende raser og mix’er ; BC og BC mix’er ( som alle vet er disse født ferdig dresserte...) og AH. AH passer også for alle , uansett utgangspunkt. Kyniker som jeg er har jeg en sterk mistanke om at ‘egnetheten’ har en sterk sammenheng med at begge mix’er ofte selges til dumpingpris eller gies vekk gratis.. Staffer ( den engelske) er jo erklærte nannydogs og bare eeelsker barn ( les; hunden skal finne seg i alt fra barn) at de selvsamme svært ofte har hunder på menyen , er sterkt underkommunisert og i alle tilfelle så er det jo bare å ‘sosialisere’ dyret.. Golden er jo også nevnt tidligere og disse er jo familiehunder som overhodet ikke trenger mosjon eller noen form for aktivisering.. Populære miniatyrraser som chi og allverdens chi-mixer. Disse har også null behov for mosjon eller andre behov som man normalt tilskriver hunder. Sånn generelt sett så later det til at svært mange overvurderer sitt behov for ‘motor’ når det kommer til rasevalg. Det ser man igjen og igjen, i diverse tråder på ulike fora.
 13. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Presis. Jeg syns det er kraftig underkommunisert hvor mye arbeid det faktisk er med røytefrie raser som det er ‘bare å klippe’ og hvor upraktisk en slik pels er. Med mindre man er glad i pelsarbeid ( og det er gjerne en god del mer enn man tror..) så bør man tenke seg godt om før man skaffer seg en ‘lettvindt’ røytefri rase. Med mindre man glattbarberer hunden fester snø seg i pelsen og det i mengder i alt annet en helt tørt føre, kvist, kvas, gress og frø likeså meget og pelsen er alt annet enn vær/kuldebestandig uten solid innpakning. Som allerede nevnt, slik pels bruker også ofte laang tid på å tørke. I praksis vil det si at uten påkledning blir hunden våt/kald eller full av snøklumper /kvist, hvis man skal ha den i en pelslengde som gir litt mer beskyttelse.
 14. Ja, jeg tenker man absolutt bør være forsiktig med å gi slike råd angående en hund man aldri har truffet... Jeg har selv hatt en omplasseringshund som av flere tidligere eiere ble beskrevet som umulig. Denne hunden var en hund som alle som traff han likte , selv ikke-hundemennesker. Fikk flere kommentarer av denne sorten;»‘Har aldri ønsket meg hund , men skulle jeg hatt hund måtte det vært denne». Når man aldri har truffet hverken hund eller eiere , så bør man kanskje ikke være for snar med å stemple hunden som et ‘lost case’ som bør avlives.
 15. QUEST

  Unghund ikke spist på flere uker

  Hvis hunden virkelig spiser så lite er som du skisserer her, er det ikke normalt. Jeg ville først og fremst kuttet ut Anxitane. Det er vel heller tvilsomt at det har noen effekt og man skal ikke se helt bort fra at det kan være en sammenheng mellom produktet og den manglende apetitten. Hvor mye mosjon får denne hunden, der den kan bli kvitt energien? Sakte gåtur med stopp, er ikke nok for noen rase. Legger ved en link fra SceptVet. https://skeptvet.com/Blog/2018/05/evidence-update-anxitane-l-theanine-for-anxiety-in-dogs-and-cats/
 16. QUEST

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Ingen tvil om at hvalpefabrikkene har svært gode tider nå.. Men det som jeg virkelig undrer over er hvorfor folk er villige til å betale slike summer for en blanding som i mange tilfeller har en langt fra lettstelt pels bl.a? Hva er det egentlig folk tror de får når de kjøper disse blandingene? Annonsen er ikke tilgjengelig lenger, så jeg får ikke sett den. Helt ok å ønske en blandingshund, ingenting galt i det men hva er det som er så fantastisk med denne blandingen at mange åpenbart er villige til å betale det dobbelte av snittpris på en rasehvalp?
 17. QUEST

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  La til endel etterpå , vet ikke om du så det? Nei, barn bør ikke gå tur med hunden alene, uansett størrelse på egen hund. Av hensyn til både barn og hund . Når det gjelder katten er fristelsen til å jakte på katten mye større, hvis katten er av den typen som satser på å springe forbi/ fra hunden. Ser på egne katter at den som er ‘cool’ og går sakte forbi hundene /ikke flytter seg, ikke er spennende som ‘jaktobjekt’ mens de andre som satser på å løpe forbi/ unna er straks mer fristende.. Ja personlig så tenker jeg at støvsuging er undervurdert som pelsarbeid..☺️ Har begge sortene( røyte og røytefri pels) og det er betraktelig mer arbeid med røytefri pels etter mitt syn. Ut fra det du skriver høres det ut som et vanlig aktivitetsniva om man kan si noe slikt 🙂 Styr unna utpregede gjeter/ brukshundraser dog. Når det gjelder aggresjon mot andre hunder.. Vær obs på.at det ikke bare er å sosialisere bort hundeaggresjon på raser som er disponert for det, uansett hva mange hevder.. En hundeaggressiv hund er ikke noen trivelig familiehund, uansett hvor barnevennlig den enn må være.. En slik hund legger veldig mange begrensninger på hundeholdet.
 18. QUEST

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Først; tommel opp for at dere vil ta dere tid til å finne riktig rase! Alt for mange kjøper hund etter utseende/innfallsmetoden dessverre.. Hva mener du med håndterlig for barna? Barnevennlig er et begrep jeg er skeptisk til..kommer selvsagt helt an på hva man legger i begrepet men hvor barnevennlig en hund er, kommer svært mye an på hvor hundevennlige barna er.. Katt. En del vil henge på hvordan katten oppfører seg i forhold til hunden men som andre allerede har nevnt, enkelte raser/ mixer kan nok ha større tilbøyelighet for å se på katten som lovlig vilt. Turer i skog/mark/ teltturer mm. Svært mange raser vil egne seg her men hvis man ser for seg at hunden skal overnatte ute..Så faller mange fra. I insektsesongen ( stikkende insekter) vil mange raser ha altfor dårlig pels til å ha godt av å være fastbundet uten tilsyn . En hund som ligger i ro , kjøles naturlig nok ned fortere enn en i rask bevegelse. Ganske få raser jeg ville vurdert som passende, særdeles på vinterstid. Ser du nevner bli fort tørr i pelsen/ vintervær. Vel, da utgår puddel med en gang.. Puddelpels blir ikke fort tørr, tvert om.. I tillegg kladder pelsen med en gang det ikke er tørr snø og på sommerstid tar den med et varierende utvalg av det som vokser i skogen.. Siden pudler har unormal pels uten underull, er den ikke spesiellt kuldeherdig. Pudler er herlige hunder med et STORT minus og det er pelsen. Med mindre du er veldig glad i å holde på med hår, så er det slett ikke så lite arbeid med pelsen som mange hevder. Ikke ha stort behov for mange/ lange turer hver dag. Denne er noe vanskeligere å svare på, siden folk ofte har veldig forskjellig oppfatning om hva som er ‘mange og lange turer’. Er en lang tur 1 time eller 3 timer f.eks? Kort sagt kan man si at de fleste undervurderer hvor mye tur/aktivitet en hund tåler/ trenger.. Det er nok ADSKILLIG flere hunder i Norge som får ALT for lite tur/ aktivitet enn tvert om.. Tur og tur er jo heller ikke nødvendigvis det samme. En times spasertur i kort bånd er ikke like mye som en time løs i skogen, for å si det slik. Frisk/ uten mange kjente sykdommer. Ja...da er det mange raser som straks bortfaller.. Litt avhengig av hva man legger i frisk selvsagt. Ser lundehund er foreslått her. Omtrent 30% dør/ blir avlivet av mage/tarmrelaterte sykdommer pluss at det finnes annet rusk på rasen. Nå kan man jo selvsagt hevde som ikke helt få raseentusiaster gjør( gjelder absolutt ikke bare lundehund) at rasen er ‘frisk’ i forhold til mange andre raser.. Hva slags relevans det har er meg en gåte, det hjelper da himla lite at rase x og y er ennå sykere?? Egen rase blir da ikke friskere av det? Ingen aggresjon. Hva legger du i det? Mot mennesker eller andre hunder? Lite stresset/ masete. Enkelt sagt kan man nok si at raser som brukes som/ opprinnelig ble brukt som gjeterhunder ofte har mye ‘motor’ , det samme med mange brukshund/jakthundraser. Nå finnes det selvsagt unntak , både på rase og individnivå men ønsker man en ‘enkel’ hund, ville jeg ikke anbefalt disse som førstevalg. Lite røyting... ja..DET kolliderer nok dessverre helt med ønsket om en hund som tørker fort, ikke kladder i snø og som kan ligge ute.. Hunder med naturlig pels ( som f.eks sibirian husky , alaskan malamute o.s.v) har alle den type pels du etterspør MEN de røyter! Litt vanskelig å si hva du legger i ‘ikke så høylydt’ men enkelt sagt, spisshunder f.eks, har mye lyd og bruker gjerne stemmen.. Ikke jakt/ søk. Fornuftig tenkt! 🙂 Altfor mange kjøper raser de ikke har noen som helst tanker om å bruke til det de er avlet for . Gjerne med det resultat at både hund og eier blir frustrerte.. Lite røyting... ja..DET kolliderer nok dessverre helt med ønsket om en hund som tørker fort, ikke kladder i snø og som kan ligge ute.. Hunder med naturlig pels ( som f.eks sibirian husky , alaskan malamute o.s.v) har alle den type pels du etterspør MEN de røyter! Litt vanskelig å si hva du legger i ‘ikke så høylydt’ men enkelt sagt, spisshunder f.eks, har mye lyd og bruker gjerne stemmen.. Når det kommer til kompis som skal være med på det meste, veldig mange raser vil passe inn i den betegnelsen men igjen; hva man legg i begrepet ‘aktiv’ vil ofte variere veldig fra person til person.. Glad i barn.. Som allerede nevnt er det en betegnelse jeg er skeptisk til.. Av den grunn at ikke helt få bruker den betegnelsen om hunder som skal finne seg i ‘alt’ fra barn, uten å protestere. Hvis barna behandler hunden med respekt og ikke som en leke de kan gjøre som de vil med, vil temmelig mange raser passe. Lett å lære hverdagsdisiplin. Igjen et vanskelig begrep, siden det vil avhenge veldig mye av hva man legger i begrepet og hvor flink man er selv. Flere raser har mye separasjonsangst på linjene, det kan nok være verdt å undersøke, hvis man ser for seg at hunden skal være alene en arbeidsdag. Tilslutt; Å velge rase er vanskelig for det er veldig mye man skal ta i betraktning og dessverre er det mye ‘rusk’ på rasene som ikke kommer frem før etter man har kommet inn i rasemiljøet og får vite at sykdom/problem ditten-datten er ganske vanlig på rasen.. Når du snakker med oppdrettere/ raseentusiaster legg like mye ( om ikke mer..) merke til hva de IKKE sier om rasen.. Det er dessverre veldig vanlig at oppdrettere/raseentusiaster rosemaler sin rase og helt ‘glemmer’ sykdommer/ særegenheter og ting man bør tenke på. Styr unna oppdrettere som har bare positive ting å si om rasen, seriøse oppdrettere som ønsker det beste for hvalpene/hundene og de nye eierene, forteller deg også om rasens sykdommer og særegenheter. Seriøse oppdrettere siler også kjøpere nøye, de anser deg ikke som egnet kjøper bare fordi du kan betale.. Ble dessverre endel dobbelt opp her, ble noe krøll her som jeg ikke får rettet opp 😕 Beklager det. Tilslutt, lykke til
 19. QUEST

  Hund som ikke bryr seg om eierne / knurrer

  Først vil jeg bare si at Yoloomg’s innspill er bra! 🙂 Kommer med noen tilleggskommentarer. At hunden går bort til besøkende først (litt usikker på om det er det du mener?) er ikke uvanlig . Hvis hunden alltid ‘velger’ å gå til andre enn dere, kan det bety at han er usikker på dere. At hunden knurrer er bra. Det er mye verre med hunder som hopper over advarsels/ si ifra biten og går direkte over på angrep. Straffer man hunden for knurring, legger man opp til at den før eller siden gir opp å prøve å si i fra at dette liker jeg ikke/ vil ikke/ gå bort og biter for å bli forstått. Kort sagt man bør IKKE straffe en hund for at den knurrer! Blir man selv / andre senere bitt, har man kun seg selv å takke. Mine knurrer stadig hvis jeg flytter dem fra en stol der de ligger. Helt normalt, jeg ville heller ikke like å bli tvangsflyttet på. Jeg løfter/ flytter hunden rolig bort og reagerer ikke på noen måte på at den knurrer. Husk at hunder leser både kroppsspråk og sinnstemninger veldig bra, ergo bør du faktisk ikke være sint /irritert når hunden knurrer ved flytting fra stol f.eks. Legg vekk tanken på at hunden er ‘bortskjemt’ , trassig eller aggressiv, den prøver bare å gi utrykk for misnøye på den måten den kan. Barn skal ALDRI få lov å løpe etter hunder( særdeles ikke små hunder) , eller ‘fikle’ ( litt usikker på hva du legger i begrepet?) Det er veldig viktig at man lærer barna at hunden skal respekteres. Trekker hunden seg unna , ligger i ro en plass eller knurrer, så SKAL hunden få være i fred. Små hunder er oftere usikre på barn enn større, rett og slett fordi de enten har dårlige erfaringer med barn eller blir usikre på barns uforutsigbare oppførsel. Når det er sagt, det kan fungere utmerket med små hunder og barn men det betinger at foreldrene er sitt ansvar bevisst og sørger for at hunden blir respektert. Kjefting, straff og burbruk gir ikke noe godt grunnlag for et godt forhold.. I mange tilfeller forstår rett og slett ikke hunden hvorfor det kjeftes/straffes og hunder forstår slett ikke bur som oppdragelsesmetode. Det eneste du oppnår er at hunden blir usikker på deg og det er selvsagt ikke noe grunnlag for tillit fra hundens side. At hunden er uinteressert i deg når det skjer noe interessant er helt normalt. Tenk deg at du er i byen med en venninne. Hun snakker om hva hun har gjordt i dag. Du følger med helt til det skjer ett eller annet uvanlig ikke langt unna dere. Overser du det og følger med på hva hun snakker om? Alle levende vesener er egoistiske i den forstand at de selvsagt er mest opptatt av hva som gavner dem selv. ( unntak finnes i bl.a noen insektsamfunn) Noe annet ville ikke være logisk.. 🙂 Hunden har ingen grunn til å være ‘takknemmelig’ ovenfor dere. Regner med at han ikke kom til dere av egen fri vilje? Hunder kan ikke ‘ha det for godt’ dette er et utdatert syn som dessverre henger igjen hos mange. Man får ikke en bra hund av å oppdra den strengt og med mye nei og fy..
 20. QUEST

  Akkurat nå juni 😊

  @Moderator; er det mulig å flytte de innleggene som handler om kryssningsprosjektet over i en egen tråd? :)
 21. QUEST

  Akkurat nå juli 😊

  Fysj... Dette må da være en forsikringssak uten tvil? Ikke bare teoretisk sett. Jeg tenker at det kan da ikke være ditt ansvar å skulle finne midlertidig bolig der du kan ha hund, du bor et sted der hundehold er tillatt og må helt uforskyldt flytte midlertidig ut. Vet ikke om det er din eller borettslagets forsikring som slår inn her men er det din og selskapet ikke ordner egnet midlertidig bolig, bytt selskap! Lykke til 🙂
 22. QUEST

  Trygging

  NEI,NEI nå må du ikke være så kritisk til guruens forskning...😝 Tipper JA blir brukt når hunden får lov til å reise seg fra ‘plassen sin’ der den skal ligge 24/7 bortsett fra når fører skal bruke den..
 23. QUEST

  Flere skadd etter hundeangrep i Drammen

  De tre som ble angrepet hadde alle en relasjon til hunden og hunden ble slått på turen. Vi kan vel gå ut fra at det neppe var et engangstilfelle og man kan jo bare spekulere i hva slags behandling denne hunden har blitt utsatt for tidligere. Kjenner at jeg har lite sympati med de angrepne , heller med hunden. Dette er en type hund som ofte appellerer til folk med noe avvikende syn på hva som er rett og galt, så overrasket er jeg ikke.
 24. QUEST

  Akkurat nå juni 😊

  Som nevnt, synd ikke denne saken ( kryssningsprosjektet) ble lagt i en egen tråd, da hadde den nok fått mer oppmerksomhet og ville være lettere å finne frem senere
 25. QUEST

  Trygging

  Uten at jeg har sett denne gruppa og hva som foregår der, tipper jeg at det har omtrent samme effekt som å skvette vann på gåsa... Noen som vet hva det er slags klientell som bruker denne gruppa? Ser tvangsapportering er nevnt, er dette en fuglehundgruppe hovedsaklig?
×