Gå til innhold
Hundesonen.no

minstemann

Medlemmer
 • Innholdsteller

  857
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

500 Excellent

Om minstemann

 • Rang
  skogstroll
 • Bursdag 10/20/1982

Contact Methods

 • MSN
  lindamarierunde@yahoo.no
 • Website URL
  http://bikkjene.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hafrsfjord
 • Hunderase
  papillon og engelsk springer spaniel
 • Mine dyr
  Salza født 07 og
  Flink født 13

Nylige profilbesøk

7,594 profilvisninger
 1. Håndarbeidstråd!

  Ja, jeg har jo hatt lyst å strikke det helt siden du la ut bilde av det her i tråden for en evighet siden, men det har bare blitt dyttet nedover i køen. Jeg strikker i Holst Coast. Jeg har aldri vært borti det garnet før, så er usikker på hvordan det oppfører seg. Håper det vokser ved blokking Hvilket garn og pinne strikker du på da?
 2. Håndarbeidstråd!

  @Mari jeg har akkurat begynt på Exploration Station og mener at du har strikket det før?? Jeg har litt tynt garn og er litt usikker på om det blir stort nok når det er ferdig. Hvor stort er ditt/ oppleggskanten din?
 3. Håndarbeidstråd!

  @Mari Har du link til en god beskrivelse på å lage Icord langs kantmasken på rillestrikk? Gjør du det underveis eller plukker opp masker etterpå ?
 4. Jeg vil ha lille polarvest fra Hurtta, noen som vet om (nett)butikker som har fått inn? Tror ingen av mine lokale har fått..
 5. Håndarbeidstråd!

  takk for innspill @Mari . Det virker mye mer komplisert å farge med syrefarger enn med konditorfarge ,det er derfor det virker fristende å prøve det først. Man må vel være mye mer nøye både med vekt og med utstyr? Men hvis konditorfarge absolutt ikke blir fargeekte så er jo det også kjedelig. Hvor kjøper du farge? alle butikker jeg finner på nett er utsolgt...
 6. Håndarbeidstråd!

  Er det noen som har erfaring med å farge garn med konditorfarge, og/eller har strikket av sånn garn ? Jeg har lyst å prøve å farge garn selv, og trenger tips til framgangsmåte. Har googlet og sett på ulike blogger men det er så mange som sier litt ulikt så vil høre fra noen som prøvd. Og så lurte jeg på om noen har brukt sånn garn og vet noe om holdbarhet på fargen ? Og om det lett farger av?
 7. Håndarbeidstråd!

  Du kan ta tre, jeg trodde det var annenhver hvit og grønn ikke to hvite og en grønn. Kanskje det blir litt rart, men tror nesten ikke det. Tror i alle fall du kan ta tre i nakken på slangene , og det er jo seks masker bare det.
 8. Håndarbeidstråd!

  @Mari har du et bedre bilde sv mønsteret? Er det mulig å ta to masker i mellom hvert sted slangen krysser??
 9. Håndarbeidstråd!

  Ha ca like mange masker på toppen av ermet som på halvparten av bolen, gjerne litt fler på bol og litt færre på ermene , men sånn ca.. og så strikker du et par cm før du begynner felle. Når du feller så feller du på annenhver omgang. Når jeg gjør det sånn går det nesten alltid opp ift lengde og antall masker til hals. Hvis du syns det ser ut til å bli for trang hals kan du strikke to omganger og felle på den tredje på slutten, hvis det ser ut til å bli for vid hals kan du felle på hver omgang mot slutten. Mest sannsynlig går det helt fint uten. Jeg tror det blir finere med vertikale striper, særlig på en barnegenser der de fort kan dra lange trådslep stygge når de kler seg selv.
 10. Påmelding hundesonens snap

  : (2/10-8/10)Mandag @StineTirsdag @Kangerlussuaq Onsdag @SandyEyeCandyTorsdag @ParanomiaFredag @KristiinLørdagSøndag @maysofie41: (9/10-15/10)Mandag- @stineTirsdag @AnooniOnsdagTorsdag @minstemannFredagLørdag - @OzzySøndag - @mushi42: (16/10-22/10)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag43: (23/10-29/10)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag44: (30/10-5/11)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag
 11. Håndarbeidstråd!

  Jeg tenker at det der er et så relativt enkelt mønster å strikke inn at det ikke er vits å sy med maskesting. Jeg syns at det blir klumpete, ujevnt og stygt. Du kan ha rundfelling, og så bare felle ganske mye før og ettter slangeborden, Kate Davies (som du kan finne på ravelry) har endel design der det er gjort slik, og hun skriver et innlegg om hvordan man må telle og regne for å få det pent om man skal ha en litt bred mønsterbord i rundfelling. Jeg tenker at til en gutt kan det være finere med borden rundt livet ett sted (og kanskje raglan??). Du kan jo ha borden enten helt nede ved vrangborden, eller rett under ermene. Jeg så liksom for meg at genseren var grønn opp til borden og hvit på bærestykket... såhn ville jeg gjort det Har du prøvd å google etter korsstingsmotiver ? Ofte mer å velge mellom enn strikkemønstre... Hvis ikke kan du bruke et ruteark og tegne motivet selv. Skriv ut et bilde som er omtrent så stort du vil ha det og legg ruteark over og tegn i vei. Jeg bruker ofte disse: https://makaroniblogg.wordpress.com/2014/04/02/ruteark-til-strikkediagrammer/ som tar litt hensyn til strikkemaskens fasong.
 12. Håndarbeidstråd!

  Dette var den første genseren jeg strikket https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3488&cid=1#pattern_content og det har på en måte blitt grunnoppskriften min. Det går fint an å lage den ensfarget så blir det mye enklere. Det viktigste er jo å øke noen masker fra halsen og før man lager hull til frambena. Når jeg strikker ensfarget så pleier jeg ofte å bare øke på to steder, men annenhver omgang, omtrent der frembena er -så blir det omtrent som en raglandsøkning. Til valper hadde jeg nok laget ganske lang vrangbord i halsen, den kan brettes ned når de er bittesmå, og brettes opp når de blir større -så varer genseren lengre. Jeg pleier strikke inn en merketråd der jeg skal ha bena (sånn som man gjør når man lager tommel på en vott) og fortsette å strikke rundt, i stedet for å strikke fram og tilbake et stykke og alt det der. Jeg syns ikke det har noen praktisk betydning for passformen til genseren om fothullet går på langs eller tvers.
 13. Papillon øyne

  Det har skjedd tre ganger med tre forskjellige papilloner som jeg har eida at øyet har "poppet" ut av øyehulen. Ingen av gangene har det vært fordi de bare har vært "opphisset", men dog. Første gang var et uhell da de skulle ut av bilen, jeg og venninnen min skulle ta hundene ut av samme bil samtidig, og ting skjedde litt fort -men vi var enige om at det så ut som om hennes hund kunne ha tråkket på min hund. Hennes hund var på størrelse med en border collie. Andre gang var på tur, vi er flere som går sammen med løse hunder. En av de andre gjør et utfall mot min hund. Vet ikke om han var borti med tenner eller ikke. Ingen bittskader i alle fall, bare øyet ute av øyehulen. Siste gang vet jeg ikke helt hva som skjedde, hadde to papilloner i samme bilbur, oppdager at dette har skjedd når jeg stopper bilen og skal ta hundene ut. Har ikke hørt eller sett noe dramatikk under bilturen, og de var vant med å dele bur. Første gang er mange, mange år siden -og dyrlegen den gang anbefalte å fjerne øyet. Så vi gjorde det. De to andre gangene har vi lagt øyet på plass, og det har vært vellykket. Det er en økt risiko for at det kan skje gjentatte ganger på samme hund, når det førstes har skjedd en gang -fordi sener og muskler blir strukket. Men det har aldri jeg opplevd. Kun en gang per hund. Har en papillon nå, som er blitt ti år og fremdeles har to øyne Har aldri hørt om andre som har opplevd noe tilsvarende, verken på papillon eller på andre raser. På den andre side så tror jeg ikke at jeg kan være den eneste som har opplevd det heller. Når jeg har hatt så uflaks å oppleve det tre ganger (av tilsammen fem papilloner jeg har eid.. ). Jeg tenker at det er en skade som ikken nødvendigvis vil bli lagt merke til av omverdenen, de to siste hundene mine det skjedde med fikk jo beholde øyet, det var så og si umulig å si i ettertid. Det er vanskelig å si om en hund har syn på ett eller to øyne, i praksis. Og de gikk kanskje med øyet igjensydd i en drøy uke (kortest mulig tid) etter ulykken. Så de som ikke så det i den perioden ville jo ikke visst om det etterpå.
 14. Håndarbeidstråd!

  om du vet om det går an å få tak i garnet på nett, jeg finner ikke utav det.
 15. Håndarbeidstråd!

  Hva heter mønsteret? Er det på ravelry? Jeg har sett på sjalet ditt helt siden du postet det, jeg trenger et sånn i livet mitt
×