Gå til innhold
Hundesonen.no

LinL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,081
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

LinL last won the day on 2. April 2015

LinL had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2,355 Excellent

1 følger

Om LinL

 • Rang
  Vanedyr
 • Bursdag 06/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sør-Trøndelag
 • Hunderase
  dvergpinscher og labrador
 • Mine dyr
  http://hundesonen.no/topic/79343-rutta/?page=1
 1. Gode førstegangshunder - erfaringer?

  Labrador er absolutt å anbefale! Sørg for å gi den nok tur i litt varierte områder, ikke bare på fortauet, så er det mer enn nok mentaltrening i det for de gjennomsnittslige labradoren, iallefall er det mitt intrykk. En labrador er utrolig enkel fordi de stort sett er veldig trivelige og sosiale. Samtidig er de sterke og stae! Uten å legge noe "arbeid" (trening på hverdagslydighet), så er det fort gjort at du får en håndfull i form av at det er mye hale, labber og tunge, en labrador trenger litt hjelp til å ikke bli spik spenna gæren av LYKKE når den ser andre folk og hunder. Så det er viktig å prøve å ha noen faste regler og rammer på når hunden får hilse på andre hunder og mennesker, og samtidig jobbe med hverdagslydigheten så man slipper å bli dratt bortover fortauet.. Gjør man dette, og har en "normal" labrador så får du en utrolig fin hund. Dette er jo ting som alle hunder krever for å være en "problemfri" hverdagshund. Fordelen med labradoren er at hvis man ikke helt lykkes, eller bruker litt lengre tid på å komme dit, så er "det værste" som skjer at du har en overlykkelig hund som iallefall bare er vennĺig. (Nå generaliserer jeg veldig da, det finnes jo retrievere som ikke er hyggelige også, men en vanlig retriever er svært sosial, glad og tilgivende).
 2. Oooops... Eller "#¤%&/(&%¤!!!

  Gratulerer! De kommer nok til å bli veldig fine, har en greie for blandingshunder, selv om jeg ikke har det selv, men er vokst opp med det.. Håper du finner gode hjem til alle valpene, tipper de blir flotte jeg
 3. Kult! Størrelse ? (Rutta er på hytta så får ikke målt henne før på mandag)
 4. Ja! Den har jeg kikket på, synes den ble for dyr ny mtp bruken. Men den er definitivt aktuell.
 5. Skal sjekke ift størrelsen. Den er litt større en jeg i utflukter tenkte på, men kan fire på kravene. Tar kontakt med deg når jeg finner ut om den er aktuell eller ikke @Ozzy jeg skal se om jeg finner din.
 6. Akkurat nå, januar

  God jul og godt nytt år! Starter året med en lat morgen, sitter fortsatt ved frokostbordet og drikker kaffe.. Ang hunderaser så synes jeg labrador var noe av det kjedeligste utseendemessig man kunne finne. Når jeg tilslutt skjønte at det var riktig rase ift egenskaper for meg, så ble de penere, og penere og penere, men jeg skulle iallefall ikke ha svart! Nå er de sorte penest i verden. Jeg var redd når jeg kjøpte henne at jeg ikke skulle kjenne henne igjen med andre svarte labradorer.. Men herregud så forskjellige de er. Nei, konklusjonen er, er man i tvil - kjøp labrador. De er som Lotta, kan allting, utom slalom!
 7. Hei! Rutta ønsker seg en liten kløv, altså ikke en med gigantiske vesker som rommer alt av utstyr. Er på utkikk etter noe ala «singletrack pack» og approach pack. Størrelse slank labradortispe 😂 hun er 24-25 kg, og ikke så høy. Noen som har en kløv liggende og støve bort som de vil selge til en rimelig pris? Det er ikke en kløv det vil bli båret spesielt tungt i, så den kan god være litt enkel i utformingen
 8. Tråden for retrieverjakt

  Jeg har bare fra retreq, fornøyd med de
 9. Tråden for retrieverjakt

  Prøvde meg litt på tur i dag med å legge ut godbiter og late som jeg la ned ballen der. Når hun stoppet på signal fikk hun den som belønning, så kasta jeg en ball uti uten at hun så det, så fikk hun finne likevel. Gjorde også som du skrev her, blåste stopp i søket, og sendte på apportering (ball) som jeg kasta. Fungerte fint, måtte inn å si Hey på godbitsøket de første gangene, etter dette var hun lydhør
 10. Tråden for retrieverjakt

  Så bra at dere er begynt i AK da!! På tur veksler jeg mellom leverpostei, og når hun er langt unna med ball. Ball med pip er like kult, og litt kulere enn dummy så da får hun en eksplosiv belønning på avstand. Takk for tips med godbitsøk nært meg! Tenker umiddelbart at jeg ikke skal blåse nærsøk, men gi "fri" først, så blåse når jeg tror det er tomt. Krever en viss oversikt over hvor mye jeg har lagt ut da.. Hvordan foreslår du å bygge videre på det? Øke avstanden iallefall. Kanskje bygge opp to punkter over litt tid,så når hun stopper på det ene, kan jeg gå frem og sende henne til et kjent punkt hvor dummy ligger som hun ikke har sett jeg har lagt ut. Da må jeg være nært igjen, så jeg kan avbryte hvis hun får sniffen i dummyen da..
 11. Det er jo så mange flinke soniser som lager masse fint hundeutstyr. Selv er jeg på utkikk etter et litt tykt retrieverbånd i en fancy knallfarge som gjerne har en fin "stopper" til halsdelen. Hun som har "hundreda hundhalsband" har laget noen fine retrieverbånd av paracord, men hun lager ikke mer forsto jeg. Kanskje er det noe slikt jeg er på utkikk etter. Vil gjerne se om noen har laget noe likende? Liker jeg det er det ikke usannsynlig at jeg vil ha en 2-3 stk i forskjellig tykkelse og lengde. Det viktigste med et slikt bånd er at det er mykt og lett legges sammen og puttes i lomma om dere skjønner? Har et jeg liker godt, men det er tynnere og kortere enn jeg ønsker å bruke til "hverdags". Det hadde også vært kjekt til treninger og tur med et som er halvstrup, kanskje litt beredere/flatt? og mykt i halsdelen, samtidig som det er lett og godt å holde i. Noen som har lyst til å prøve seg, og som har noen bilder å vise til? Av farger har jeg tenkt neongul, grønn eller rosa. Jeg elsker sterke farger, og likte godt denne fargekombinasjonen https://www.pinterest.co.uk/pin/565201821970959067/?autologin=true så ser dere litt hvilke baner jeg mener når jeg sier sterke farger
 12. Tråden for retrieverjakt

  Trekker opp denne igjen jeg! Vi har ikke startet BK enda, men har gått uoff. working test da. Det gikk veldig fint Hva bruker dere vinteren til å trene på? Jeg har tenkt å jobbe mye med fløytesignalene stopp og innkalling. Nærsøk er hun god på. Stopp er værre. Innkalling er forsåvidt grei den og, men jeg kan ikke stoppe eller kalle henne inn fra "jobb" enda. Synes det er vanskelig å utvikle den. Stoppen funker knallbra på tur, men når hun er i jobbmodus så jobber hun for egen maskin for å si det slik, da må jeg ut og hente henne hvis jeg skal stoppe henne i noe. Nå legger jeg opp treningen slik at jeg ikke må det da hun er så fersk enda. Men likevel, det begynner å bli på tide å få på plass stopp så jeg kan gi henne beskjeder. Hun er kjapp, så på dirigeringer er det en fordel å kunne stoppe henne før jeg blåser nærsøk for å få henne i riktig område. Noen gode tips til å få inn dette "på jobb"? Ønsker jo å legge det opp så hun skjønner at stopp -> beskjed -> finne dummy. Da er det motivasjon nok for henne.. Ikke så lett når man er alene i treningen, enklere å få til når jeg har hjelpere. Noen gode tips? @Iggy og @Karianski, hvordan går det med dere og jakta?
 13. Hei sonen! Jeg har kikket litt på sånne vaskeposer for å slippe så mye hår i vaskemaskina. Er det noen som har dette her og er fornøyde? Da snakker jeg om noe sånn som dette: http://www.retreq.com/index.php?route=product/category&path=168_277 . Blir hårene værende på teppet? Det står jo at de kan ristes ut av posen etter vask, men jeg har litt vanskelig for å skjønne hvorfor det skal holde seg i posen og ikke på teppet? Very confusing for meg dette her. Håper noen har erfaring med dette og kan si noe om hvor godt det fungerer i praktisk. Hadde vært genialt!
 14. Opplyste områder i Trondheim

  Takk for svar!! Noen kjente og noen ukjente steder. Tar gjerne i mot fler 😊
 15. Kløv med små kløvvesker? Er til Rutta (labrador). Vil ha kløv, men ikke en med store vesker. Jeg har veldig sjeldent behov for at hun bærer noe særlig. Eneste jeg har sett som ikke ser massive ut er ruffwear og julius k9, noen som har andre forslag? Den må være god å bære da, for selv om den ikke blir tung, så bæres den over tid og i krevende terreng.
×