Jump to content
Hundesonen.no

LinL

Medlemmer
 • Content Count

  2107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

LinL last won the day on June 17 2018

LinL had the most liked content!

Community Reputation

2404 Excellent

About LinL

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 06/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sør-Trøndelag
 • Hunderase
  dvergpinscher og labrador
 • Mine dyr
  http://hundesonen.no/topic/79343-rutta/?page=1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. LinL

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Jeg tror nok at det vil gå seg til. Hvis du bruker vanskelige/tunge dummyer over tid, tror jeg at det, sammen med de andre grepene du tar, vil hjelpe. Handler litt om å gi det tid, og at hunden etter hvert skjønner det og modner litt. Det har hjulpet oss kjempe mye, men det tok tid. Min har hatt dårlig grep fordi hun har hatt det så travelt og derfor vært skikkelig klossete i opplukket, trampet på tråden osv 🙈 Så jeg hadde over lengre tape på alle dummyene mine, slik at hun ikke skulle trampe på, eller finne noe morsomt å holde i. Også på de tunge og rare. I tillegg hadde hun det kjempe travelt med å spytte den ut, og kaste seg rundt i utgangsstilling, for å få neste oppgave.. Så har jobbet mye med å bryte og senke forventninger. Da har jeg rett og slett brukt å snu meg og kommandere "fot" og gå, når hun har vært ca 2 meter fra meg. Etter hvert ble det en del av rutinen og hun fikk ikke fullt så travelt med å få spytta den dummyen. Anbefales. Da kan du etter hvert legge på "hold" kommando. WDC dummyen, spesielt den store, er helt genial. Den er dyr, men den er vanskelig å holde. Hvis de begynner å skal bytte grep undervegs så faller de ut. Så den anbefaler jeg absolutt Jeg er litt i DK, så har endel utstyr fra dummyshoppen, de har en plastdummy man kan fylle med vann. Den er og vanskelig å holde, med vannet som skvulper inni. Tror det er dokkens, så de er å finne her til lands og. I tillegg til at de kan gjøres vanskelige, er de kjempe fine til dirigering, da de er lette å holde hvite og fine! Min har nesten ikke dårlig grep lengre, nå ser jeg det bare når hun er aaalt for høy. Og da er det egentlig bare min feil, da burde hun ikke vært sendt i utgangspunktet. Masse lykke til med treningen!!
 2. LinL

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Min har med ujevne mellomrom dårlig grep. Det jeg har gjort er en blanding av omvendtlokking- både når hun får dummy fra hånden min, men også må plukke den opp bare noen meter foran meg. Dette funger nok ikke for deg siden hun ikke vil ta den med mindre den er kastet. Det andre jeg har gjort er å konsekvent bruke store dummyer, og gjerne rare. Minimum 1kgs dummyer, gjerne 3 delte, og den store WDC dummyen. Dette i en kombinasjon, med at jeg har omventlokket når hun har kommet inn med dummyen har hjulpet stort. Også har jeg sluttet å styre så mye med det når hun leverer dårlig. Når hun leverer/bærer dårlig, så har jeg bare tatt i mot, putta den riktig i munnen hennes og bedt henne om å holde, tatt noen skritt bakover, og fått henne til å levere, så rost henne for at hun gjorde det riktig. Tror det som noen skrev tidligere, med å generalisere med gjenstander, ikke bare dummy, er en god ide Ja, og tenke på hvordan du tar i mot som nevnt over her. Jeg sluttet å bøye meg etter den, men nærmest overdrev hvor høyt hun måtte levere den, så hun nesten måtte hoppe opp. Alternativt til å sitte og holde dummy, kan du når hun er på veg inn med den, snu deg i det hun kommer og gå noen meter fot med henne, med dummyen i munnen. Det har jeg også gjort litt
 3. LinL

  Hvilken hundeseng?

  Den så fin ut! Her har prinsessen ei grønn barneseng fra ikea med madrasser, puter og dyne oppi 😂 Vurderer å bytte den ut, hun ligger ikke der så ofte 😛
 4. LinL

  Golden vs. Labrador(evt. jaktvariantene)

  Jeg driver med jakt ja Jeg tror ikke det er uten grunn at labradoren er overrepresentert i jaktmiljøet, og jeg tror det handler om mer enn ryktet. Uten at jeg kan si det med sikkerhet, så har jeg jo inntrykk av at dette ikke gjelder kun i skandinavia, men også bredt utover landegrenser. Også er du inne på noe interessant. Jakttrening og LP, bruks, AG er veldig forskjellig I jakttrening så jobber man med/mot sterke instinkter hundene har, det er krevende for hundene. Man skal hele tiden kontrollere og ha kontroll på instinkter. I de andre grenene er man på detaljnivå innenfor hvert element, det krever annen konsentrasjon og forståelse. Jeg tror kanskje vi kommer til å få se flere goldens fremover, ettersom også jaktprøver har blitt mer konkurranserettet og populært. Det er ikke bare jegerne som viser seg frem på prøver lengre Jeg har også fått en forståelse av at det er langt flere jaktgoldens i alle de andre konkurransegrenene innenfor hundesport. Så jeg har ingen tanker om at det ikke er gode hunder, for det må det åpenbart være. Ser også at noen oppdrettere avler mer bruksrettet. På den andre siden er det ikke mange jaktlabbe oppdrettere som selger valper som ikke er tiltenkt jakt. Det blir en og annen, men jegere kommer først på lista. Iallefall var det slik for ikke så lenge siden. Jeg er enig i at vi er enige om at valget styres av hva man skal holde på med, men også hva man selv har av preferanser. For de har forskjellige væremåter. Så det kommer an på hva man liker tenker jeg. Skal man ha en trenings/konkurranse hund så kommer man et godt stykke uansett om det er en lab eller golden tenker jeg. Hunden skal være trenings/konkurransehund en bitteliten del av døgnet, uka og livet. Resten av tiden henger den på eier som en skygge, man skal bo sammen hunden. Det er viktig å trives med den biten, og jeg synes at dette bør styre valget med mindre man har landslagsplaner og internasjonale mesterskap som fremtidsplaner.
 5. LinL

  Golden vs. Labrador(evt. jaktvariantene)

  Vi har nok mye forskjellige erfaringer også basert på hva vi har selv og hvilke raser som preger miljøet der en er. Jeg har erfaring med (jakt)labrador, og kan ikke tenke meg noe annet. Synes helt klart de har gjort seg "best" jevnt over på de treninger og prøver jeg har sett. Samtidig er har det vært en betydeligere større andel labber enn goldens på de prøver og treninger jeg har vært på. Så det er kanskje ikke så rart. eg opplever labradoren som mer seriøs og forutsigbar i jaktsammenheng. Med bedre impulskontroll, samarbeidsvillighet og generell "drive". For meg er det mye enklere å finne meg en god labbevalp enn en golden feks. Når det kommer til show variantene har jeg ikke så mye, men det deltar endel labber og goldens som ikke er jaktavla på nybgynner kurs og BK prøver, så jeg har jo sett noen. Der har jeg sett tendenser til "mer av alt" hos labrador. Mer fart, mer apporteringslyst, mer svømmevillig, men også kanskje mer egenrådig, mindre impulskontroll, enig i kjønnsdrift hos endel hanner. For show avla labradorer har jeg sett mye egenrådighet og knallapportering 😛 MEN jeg har også sett vanvittig flotte hunder som hevder seg fint, og som kommer til å hevde seg. Som er samarbeidsvillige, gode apportører som går å dirigere. Av show goldens jeg har sett har de virket mer samlet, beina på jorden, roliger, men med mindre fart og arbeidslyst. Men alt jeg skriver må tas med en klype salt. Det er vanskelig å bedømme hunder en ikke har sett i trening over tid. Hva er egenskaper, hva er trening. Tror valget bør styres av hva du skal bruke hunden til og hva du liker. Finn en oppdretter som har verdier du setter pris på og snakk med vedkommende. Mange skal/bør klare å si noe om hva de ser for seg er styrkene til et kull, og hva som blir utfordrende. Lykke til! Uansett hva du velger, så er retriever et godt valg!
 6. LinL

  Trubelte - tips?

  Jeg liker hurtta sitt! har sånn quickrelease
 7. Hei sonen! Jeg har begynt å tenke på ferien 2020, hvor jeg har lyst til å ha et 2-3 ukers utenlandsopphold, som tilbyr både fine turområder, varme (altså jevne 20 grader) og bading. Bikkja (lab tispe) skal selvsagt være med, hvilket utelukker fly som transportmiddel og etterlater bil+ferge. Tenker i utgangspunktet ikke Sverige og Danmark Så, hvilke erfaringer og tips har folket?
 8. LinL

  Første løpetid?

  Akkurat ferdig med 4. løpetid her og. Hun bruker truse (eller, bleie, up and go, super enkelt!), prøver begrense bruken, så har avgrensede områder til henne å bevege seg på, og ekstra laken på plassene hun sover på. Har flere senger Har også fjernet en av mattene på gulvet, samt blokkert/lagt ting og tepper på den andre gulvmatta, for at det ikke skal komme noe blod der. Mye styr, men sånn er det. Jeg får vel være glad for at hun ikke løper veldig ofte.. Hun er ikke flink til å vaske opp etter seg når det drypper på gulvet. Dessverre ligger hun i bur når jeg er på jobb, men det er heldigvis gigantisk, så hun har veldig god plass. Når er løpetida over, og buret pakket sammen. 8-9 mnd til neste gang..
 9. LinL

  Hundeskole i Trondheim?

  Dersom du har en rase, eller blanding med overvekt av en rase kan det være verdt å sjekke om raseklubben har en lokalavdeling med noen aktiviteter Hvilken rase har du?
 10. LinL

  Rutta

  Det ble ikke 1BK i september gitt. Har ikke fått orden på ristingen etter vannmarkeringer... Men fikk en fin 2BK som føltes som en 1! Fikk på kritikken "behagelig ved fører", det er det vi har jobbet mest med, så det føltes utrolig godt at hun bare var der hun skulle være, uten å måtte mase eller justere på henne. Hun er utrolig intens, og jobber hardt med seg selv for å holde seg ved foten i transportene, så veldig gøy at hun klarte å regulere seg selv, selv om hun bokstavelig talt dirret i kroppen hele vegen. I helga var det klubbmesterskap igjen, gjennomført som WT, vi stilte for morro skyld i AK. Dirigeringen har vi ikke kommet særlig langt med, så hadde ingen forventninger til det, men morro å se at hun klarte lange markeringer og dobbeltmarkeringer. Vi trener ikke så mye på direkte markeringer fordi hun er så høy. Var i tillegg med å arrangerte, dømte to poster i BK, så fikk ikke varmet godt opp (eller av ). Vi nulla på dirigeringen, vet ikke fordelingen på de andre postene, men fikk totalt 72 poeng av 100 mulige, med poeng på kun 4 av 5 poster, så det var bra og holdt til en 2. Plass Var bare 5 deltakere, hvor bare to egentlig er AK klare (ikke oss) så vi hadde litt flaks ! Rutta er superdog
 11. LinL

  Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  2021 tror jeg det er rom for en ny apporteringsmaskin, kanskje litt før hvis jeg bytter jobb. Er så avhengig av hundepass i perioder nå, så vil ikke ha to som må passes på ujevn og "plutselig" basis som det er med jobben nå. Har periodevis endel overtid, og noen ganger vet man ikke om det før et par dager før, eller samme dagen. Også skal jeg jo ha tid til å trene valpen, så da må vi ha kommet lengre. Jeg ønsker meg egentlig en klone av hun jeg har nå, selv om hun (og hele kullet) er noen kruttønner når det kommer til arbeid. Skal nok ha fra samme oppdretter uansett tipper jeg, så selv om det ikke blir blåkopi av kullet så får jeg nok greit tak i samme linjer Dette fordrer selvsagt at jeg fortsatt er like aktiv..
 12. LinL

  Korthåret Collie!

  Takk for svar dere Håper flere hiver seg på, vet da at det er flere som har/har hatt kortiser her? Var ikke klar over at det er utbredt med helseproblemer som allergi og epilepsi? HD og AD er jo "enkelt" å undersøke, men det der er vanskeligere...
 13. LinL

  Korthåret Collie!

  Endelig er det i sikte, i overskuelig fremtid 1-3 år. Mamma og pappa skal ha ny hund, og etter flere år med diskusjoner, har de landet på mitt forslag, nemlig KH Collie Jeg har sånn tro på at en god KH Collie er en kjempe fin hund for mamma og pappa altså. Men, det er lenge siden jeg kikket på rasen, og har ikke akkurat oversikt over oppdrettere og hvor det er trygt å kjøpe. Har egentlig kun sett i Norge i første omgang. Da er det Perfect Image (du er jo her ) og Torrosly jeg har kikket på. Har inntrykk av at begge avler mange gode hunder (da tenker jeg mentalt). Har kun møtt hunder fra Torrosly. Noen som har andre forslag, både i norge og sverige? Super fordel om det ikke er dødslangt fra Trondheim! Er det forresten noe spesielt en bør undersøke ift helse og gemytt på rasen, noen dårlige tendenser? Har som sagt ikke fulgt med! Hunden kommer ikke til å bli brukt til sport eller utstilling. Blir en ren tur- og familiehund, til gjengjeld har de masser av tid, og hundene deres er sjeldent hjemme alene
 14. LinL

  Jaktlabrador til bruks

  Jeg har jaktlab, og trener jevnlig med flere. Har bare møtt en hund som er usosial og litt skarp, møtt et par som er så "veike" at det er problematisk. Så super utbredt er det ikke Men det må gjøres et bra forarbeid ift oppdretter, som man må med de fleste raser hvis man er ute etter jakt, gjeter, eller konkurransehund. Er du ute etter en søksmaskin, så er labben virkelig noe eget. Det som er viktig er å balansere fart og moro i starten, for det er virkelig POWER ! Er stort sett ikke hunder man trenger å jasse opp i stor grad
 15. LinL

  Akkurat nå august 2018

  Prøvd Google dings nå 😂✌🏻
×