Gå til innhold
Hundesonen.no

LinL

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2,266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    20

LinL last won the day on 2. August 2023

LinL had the most liked content!

Om LinL

  • Bursdag 06/15/1990

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Sør-Trøndelag
  • Hunderase
    Labrador
  • Mine dyr
    http://hundesonen.no/topic/79343-rutta/?page=1

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

LinL's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2.5k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Be dem ta kontakt med nærmeste retrieverklubb og hør hvilke oppdrettere som er tilknyttet der, dra på noen av aktivitetene der og se/hør om noen av hundene er "lokale".
  2. LinL

    Lotta

    Skjønner. Retrieverjakt er litt lekejakt ? Det er veeeldig gøy! Og krever enormt med lydighet
  3. LinL

    Lotta

    Jakttrening er jo bare apportering i forskjellige former Også er det gull for hverdagslydigheten. Enkel og morsom aktivisering på tur med nærsøk og en markering eller tre De skal ikke aktivt jakte etter noe, de skal bare være skyttens skygge, som henter inn vilt når de får beskjed om det. Kjøp deg en bok, feks en av disse https://www.adlibris.com/no/sok?filter=author%3ANorma Zvolsky Jeg har valpeboken, den er fin, så regner med retrieverskolen også er det En rimelig investering for å få en liten innføring i retrieverjakt og trening
  4. LinL

    Lotta

    Dere må prøve litt jakttrening, men det er en reell fare for at du blir fullstendig bitt av basillen, og ikke kommer til å gjøre noe annet ? Det er så rått å se de jobbe med det de er genetisk programmert til!
  5. LinL

    Lotta

    Neida- ikke no som snur. Det er sånn det er med en godt sammenskrudd labrador Det er "enkelt" på mange måter. Det er liksom småting som er utfordrende. Sånn som at de elsker folk for eksempel., og lar seg begeistre veldig lett Det er det jeg elsker med labradoren, det verste som kan skje (hvis de er gode i hodet) er at de er for sosiale og trivelige liksom Her er det noe jeg jobber med HELE tiden, fordi hvert smil en person gir, hvert klapp, er så sykt forsterkende - men vi vil at de skal være sosiale Det er jo noen jaktlabber, spesielt tisper, som kan være avla så myke/forsiktige at de faktisk er litt skeptiske - det vil vi ikke ha Kos deg med verdens beste rase. Livet er deilig med retriever ❤️
  6. LinL

    Valp og diare

    Mage og tarm kan jo bli litt sår og ømfintlig når den blir dårlig flere ganger, så tenk mer skånsom mat over lang tid, ikke en uke eller to, men måneder. Også ville jeg tatt en tur til veterinæren for å sjekke, og utelukke evt giardia.
  7. Fiskepudding med lite tilsatt salt, del opp og frys. Ganske rimelig også Jeg kjøper innimellom, og tørker deler av puddingen, så ikke alt er så klissete. Lukter og smaker mye, særlig når det ikke er tørket..
  8. LinL

    Bilkjøring

    Først tenker jeg at du skal rådføre deg med veterinær og undersøke om det kan være noe underliggende som påvirker. Så ville jeg diskutert med veterinær om du kan bruke reisesyketabletter, og hvor ofte/mye du kan bruke. Jeg tror den blir bilsyk, noen hunder kan reagere veldig. Vi hadde en hund som ble bilsyk på sin aller første biltur, den ble ikke kvitt det før etter lang tid, når vi begrenset kjøringen, og begynte med reisesyketabletter. Jeg tror ikke han ble ordentlig bilsyk hver gang, men den var så bekymret og urolig for å bli det, at bilturene ble fæle for han. Vi sluttet med tablettene etter MANGE bilturer hvor han ikke vegret seg for å gå inn i bilen. Etter dette fikk han bare tabletter på langturer - for å forebygge. Hvis veterinæren hadde sagt at det er ok, hadde jeg begynt med reisesyketabletter, HVER biltur, og begrenset bilturene slik at det ikke blir mange tabletter gjennom uka. Hvis hunden får maaaange erfaringer med å kjøre bil uten å bli kvalm, så vil den kanskje etter hvert slappe mer av, og bli mindre stressa over bilkjøring. Den trenger overbevisende erfaring på at det går bra å kjøre bil. Ellers kan dere begynne å gå turer gjennom garasjen, så dere får bort bekymringen for bilkjøring hver gang dere går ned dit, og kanskje sitte litt sammen i bilen, uten at den kjører, med noe godt å tygge eller slikke på, for å hjelpe på med positive assosiasjoner.
  9. Hvis du har vært fornøyd med instruktører, kan du vel henvende deg direkte og høre om de er interesserte i å ta privattimer?
  10. Du har fått gode råd, og lagt gode planer selv. Jeg har vært, og er i samme situasjon selv, med en ung intens hund som ikke tar den voksnes signaler, med en voksen som ikke klarer å være tydelig nok. Jeg ville ikke satset på at det går over av seg selv. Dette kan utvikle seg til å bli ungguttens måte å leke med andre hunder på, og det er slitsomt. Han er 9 måneder, så det er lov å oppdra han. Jeg begynte mye tidligere å gå inn og si fra til valpen at det ikke er greit. Med stemmebruk og fysisk fjerning, og ved å koble i bånd. Tror det er "hold opp med det der" (med en tydelig og litt mørkere stemme)- som er blitt den verbale queuen. Min er nå 1,5 år, jeg må fortsatt følge med, og sier fra til henne når jeg ser at hun får det "blikket" og setter fart mot den eldste (eller andre hunder). Jeg må ha en "finger i øyet" til enhver tid på min yngste når hun er med andre hunder, nettopp fordi hun fort blir veldig plagsom, og jeg liker ikke at hun oppfører seg sånn mot andre hunder. Så når hun blir antydningen til intens, og ikke tar min verbale varsel, går jeg irritert etter henne og sier strengt i fra at hun skal holde opp. Hvis hun holder opp roser jeg, og lar henne gå videre. Begynner hun med en gang igjen, går jeg på nytt etter, sier fra at ingen liker det der, og kobler henne i bånd. Ellers, når jeg slipper løs, hvis jeg aner at spesielt den yngste er litt ekstra "loppete", kaster jeg litt godbiter rundt så de starter "fri"tiden med å søke. Jeg opplever at det hjelper litt å flytte fokus fra å herje og styre, til å roe litt ned og slite seg litt ut på den måten, før de utforsker videre Det positive der er også at nesa er kobla på, så hun er ofte mer opptatt av å snuse og utforske videre, fremfor å løpe tulling og herje Lykke til!
  11. Min yngste får ofte probiotika i form av pulver, daglig i perioder med mye regn, da hun dårlig tåler jordbakterier, og alltid får i seg en eller annen dråpe med ekkelt vann. Da blir hun ganske dårlig. Hun er ung, og har nok litt skjør mage. Går på skånefor for å bygge opp tarmen over tid, og gir psylliumfrø (norsk dyrehelse) i tillegg. Får probiotika hver hver gang jeg mistenker at hun har spist noe ******, eller drukket av stillestående myrvann. Gjør det jeg kan for å unngå dette, men hun er en jakthund i trening, så er naturligvis mye løs i skog og myr. Av probiotiske tilskudd kjenner jeg til Zoolac (men ønsker ikke bruke dette daglig, foretrekker pulver) Norsk dyrehelse Forti flora, posjonsposer. Er det andre, og mer rimelige alternativ der ute, for en som bruker såpass mye av det? Norsk dyrehelse og fortiflora havner på omtrent 11,5 kr dagen, for en hund på hennes størrelse.
  12. 2021 valpen min er snart 17 måneder, og debuterte på sin første jaktprøve i helga, og fikk 1. premie og fin kritikk. Når hun ikke er seriøs hund på jobb, er hun fullstendig vill og gal, samtidig som hun er lydig og ordentlig. I fri dressur skader hun seg ofte, fordi hun løper så vanvittig sterkt, og ikke finner noen hindringer. La meg bare nevne jeg har eid henne siden juli i fjor, og vi er inne i vår 2. egeandelsperiode på forsikringen ?
  13. Det er jeg enig i, men som du sier, ikke alt med en gang. Det er i alle fall ikke det jeg begynner med. De kan være ganske sensitive i magen når de kommer som 8 uker. Det er ikke særlig trivelig for valp 9 uker og ny valpeeier hvis valpen blir dårlig når de er så unge.
  14. Det er lurt å ikke blande så mye forskjellig de første ukene/månedene. Valper har lettere får å få diare da det er mye de ikke har prøvd ut enda, så finn en type, og utvid sakte men sikkert til andre typer
  15. Foreslår at du ringer veterinæren din og stiller dette spørsmålet
×
×
  • Opprett ny...