Jump to content
Hundesonen.no

Daglig probiotisk tilskudd - hvile typer finnes


LinL
 Share

Recommended Posts

Min yngste får ofte probiotika i form av pulver, daglig i perioder med mye regn, da hun dårlig tåler jordbakterier, og alltid får i seg en eller annen dråpe med ekkelt vann. Da blir hun ganske dårlig. Hun er ung, og har nok litt skjør mage. Går på skånefor for å bygge opp tarmen over tid, og gir psylliumfrø (norsk dyrehelse) i tillegg. Får probiotika hver hver gang jeg mistenker at hun har spist noe ******, eller drukket av stillestående myrvann. Gjør det jeg kan for å unngå dette, men hun er en jakthund i trening, så er naturligvis mye løs i skog og myr. 

Av probiotiske tilskudd kjenner jeg til Zoolac (men ønsker ikke bruke dette daglig, foretrekker pulver)
Norsk dyrehelse
Forti flora, posjonsposer.

Er det andre, og mer rimelige alternativ der ute, for en som bruker såpass mye av det? Norsk dyrehelse og fortiflora havner på omtrent 11,5 kr dagen, for en hund på hennes størrelse. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg gir mine en klatt yoghurt naturell eller gresk yoghurt naturell noen ganger i løpet av uka. Disse inneholder melkesyrebakterier, som man kan få kjøpt som kosttilskudd, har ikke funnet noen informasjon om at melkesyrebakteriene de selger spesifikt for hund og katt er noe annerledes/bedre på noen måte. Produktene er også laktosereduserte (eller man kan prøve laktosefri) og inneholder ikke noe annet som  er farlig for hunder. Det er ikke snakk om store mengder per porsjon, så jeg tror ikke den lille andelen ekstra jod, d-vitamin (som er tilsatt en del norske produkter) og kalsium har noen betydning. Det er ikke sikkert det fungerer for din som er svært sart i magen, men det er nå et tips om rimeligere alternativ til komersielle probiotikatilskudd rettet mot dyr spesifikt.

Det man har funnet hos mennesker hva gjelder probiotika (og fermentert mat) for å styrke tarmfloraen, er at probiotika må tilføres ofte og regelmessig for å vedlikeholde floraen man bygger opp. Derfor gir jeg litt flere ganger per uke.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...