Argyr

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,670
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

1 følger

Om Argyr

 • Rang
  Moroklump
 • Bursdag 24. Mai

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Øyer
 • Hunderase
  Grosser schweizer sennenhund og blanding

Nylige profilbesøk

13,633 profilvisninger
 1. Ti dager og de første små øyeglipene har kommet til syne (så nå skal jeg ikke drive og lyse på dem med mobilkamera på en stund). Synes det er mye fluff på dem, så tipper det blir en del langhårede. Isbjørn! Begynner å få øyebryn (en av favorittene mine, tricolor tispe med rød merking)
 2. Seks dager gamle
 3. Men det gjør de. Tviler sterkt på det!
 4. Jeg og! Hun har sine meningers mot og er en skikkelig plugg! Men skal ikke beholde en lys en, for far til kullet måtte nylig avlives grunnet prolaps i ryggen (ti år gammel) og siden jeg skal omgås eier så skal de slippe å få den påminnelsen rett i fleisen, det er fryktelig sårt.
 5. Her kommer bilder og vekter (fødselsvekt og vekt 1 og 2 dager gamle, for de som er interessert i sånt) Tispe 1, tricolor 282 335 353 Tispe 2, tricolor 281 299 331 Tispe 3, gul (hvit) 338 389 431 Tispe 4, svart/hvit 356 392 430 Tispe 5, svart/hvit 417 475 523 Hann 1, gul (hvit) 367 394 446 Hann 2, gyldengul med hvit flekk på hodet 327 366 403 Hann 3, gul (hvit) 314 339 376 Sånn, nå skal jeg roe ned spamminga for en stund.
 6. Ja, nå er alt som det skal være. Neglelakk for å se hvem som er hvem. Er bare en lys valp som er merka, og han fikk knallrød lakk, det ser ikke helt heldig ut. Skal bytte farge på ham.
 7. Takk (til alle andre som har gratulert også!). Ja, det var rimelig skuffende altså. Åtte valper skulle hun produsere, men ikke en eneste med prikker! Hmpf! Nettopp veid dem igjen og alle har gått opp i vekt. Har tatt enkeltbilder, får se om det ble noe av dem.
 8. Hvit gjeterhund kommer vel i korthåret også, og noe bullehundpreg ville overraske meg stor, i og med at dette er 75% gjeterhunder. Dita er heller ikke så korthåret som er typisk for bullehunder, hun har litt fjoner her og der. Jeg vet ikke, jeg har ikke gjort dette før. Men et par uker, kanskje? Eller enda lenger? Jeg kommer til å beholde en av de mørke tispene og har falt litt for minstejenta som kom først, men jeg skal prøve å ikke hefte meg for mye ved det nå, greit å se an personlighet litt. Edit: Glemte å fortelle at Dita har gjort meg "arbeidsløs" og vasker og steller dem som hun skal selv nå. Bare ro og harmoni og fornøyde gryntegriser i valpekassa.
 9. Takk takk Er nysgjerrig på hårlaget på dem, jeg.. Det blir spennende! Alle har forresten gått opp i vekt.
 10. Takk! Så merkelig.. Altså, jeg fikk beskjed om at mor til Dita var border collie (den kjøper jeg), og at faren var blanding av rottweiler og spansk mastiff. Rottweiler kan jeg også gå med på, men.. Spansk mastiff?! Det er en særdeles sjelden rase her til lands, jeg har ikke klart å spore opp et fnugg av informasjon om at disse kullene skulle eksistere (eller hvor kullet til Dita kom fra) og jeg ser null tegn til det hos Dita. Men om hun faktisk bærer hvitt/gult, så stemmer det kanskje da? Spansk mastiff kommer vel i gulhvit, de og. Takk, stabilt er det absolutt, hun ligger hos dem, mater dem og oppfører seg akkurat som hun skal, med unntak av manglende vask/stimulering. Hun viser interesse, så håper og tror hun kommer igang med det. Tror jeg skal sove godt i natt, inntil ei valpekasse full av fornøyde små knirkeboller. Bilder kommer!
 11. Det tror jeg og, er derfor jeg skal beholde en selv. Og jeg som ikke skulle ha ny valp på lenge. Og så skulle den helst være stor og hårete, når det først skulle bli.. Planer er til for å kludres med, eller noe sånt. Faktisk har jeg per nå kun en ledig hannvalp. Jeg har med i beregninga at folk kan trekke seg eller at jeg ombestemmer meg underveis skulle magefølelse eller andre omstendigheter diktere det, men tror faktisk jeg har funnet (eller blitt funnet av) fine folk, altså. Grugleder meg til det blir små krokodiller! Synes de er skummelt mobile allerede.. Må begynne å lage meg en plan for sosialisering etterhvert.. Blir hektisk for en eremitt som meg, dette her, med åpent hus og åtte små.
 12. Jeg klarer ikke å begynne å skjønne det der engang, skal jeg innrømme. Det blir som med matte, pluss og minus går bra, men ligninger og flere faktorer inni bildet, da detter jeg av. Kanskje jeg klarer å skjønne det en gang jeg er 1. litt mer våken og uthvilt og 2. ikke halvzombie fordi kroppen ikke samarbeider. Men takk for forsøket! Tror det hadde vært litt lettere hadde jeg visst hva som lå bak Dita.
 13. Ja, jeg tenker de er hvit gjeterhund-hvit, altså veldig lys creme? Den ene er jo gylden. Jeg hadde fått for meg at det er enkelt recessivt, men det blir jo feil. De har nå den fargen de har, uansett.
 14. Tusen takk for alle gratulasjoner! Åtte ja, jeg var en smule i ørska og prøvde vel å skrive den setningen fem ganger før jeg trodde det ble riktig. Takk, det var det! Gikk virkelig unna! Takk! Ja, det var vel ikke akkurat ønskedrømmen her heller, for å si det sånn. Hadde jeg visst det, så hadde det ikke blitt noen valper, selv om jeg nå selvfølgelig koser meg med dem. Takk! Har en del reservasjoner allerede, så tror det skal gå greit å finne gode hjem, heldigvis! Vannet gikk 22.41 og første valpen kom nesten en time senere. Så gikk det ganske slag i slag, lengste pausen hun hadde var på en time før de to siste. 23.27 Tispe 282g, mørk 23.40 Tispe, 281g, mørk 23.45 Tispe, 338g, hvit (eller creme?) 23.55 Tispe, 356g, mørk 00.33 Hann, 367g, hvit (eller creme?) 00.49 Hann, 327g, creme/gylden 01.46 Hann, 314g, hvit (eller creme?) 01.59 Tispe, 417g, mørk Alle de mørke er veldig like mor, alle har hvite tær og hvitt i brystet. Et par av dem har litt tanfarge og er teknisk sett tricolor. Fødselen gikk kjempefint, alle er friske og raske og kom ut som de skulle. Når alt var rolig fant Dita ut at hun ikke ville ha valper likevel, så da ble det litt jobbing for å få henne med på laget igjen. Derfor har det blitt veldig lite søvn og ingen oppdatering før nå. Det har gått seg til ganske bra allerede, mangler bare at hun vasker dem skikkelig selv, i mellomtiden gjør jeg den biten. Jeg registrerer at jeg fremdeles ikke begriper fargegenetikk, for jeg hadde jo kommet frem til at det ikke ville komme noen hvite. Jeg gir opp, klarer tydeligvis ikke å lese meg til det. Om noen vet, så opplys meg gjerne!