Jump to content
Hundesonen.no

Wildah

Medlemmer
 • Content Count

  1046
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wildah

 1. Wildah

  Hva heter hunden din?

  Jeg leste Dracula av Bram Stoker på engelsk i tiden før Czarina ble født. Så hun ble oppkalt etter Czarina Catherine, skipet som frakter Dracula fra England. Skipet var oppkalt etter den russiske tsarinaen, som var kjent for å være litt...lett på tråden. Nå går hun mest for Rina, Lina, Nina, Rinalinaballerina, Dyrhild, Åderet og Hundini.
 2. Anbefaler også Chris Christensen-produktene Har en hund som hatet å bli børstet med andre børster, men som holder på å gå ut av sitt gode skinn når jeg henter frem Chris Christensen-børsten (type kommer inn i utgangsstilling og går fot for å få belønning = børsting) Bruker også Ice on Ice sprayen på steder der det har blitt floker. Er kjempefornøyd med de produktene!
 3. Wildah

  Erfaring med VW Touran?

  Er fortsatt kjempefornøyd med min 2006-modell. Det har stort sett bare vært noen småproblemer her og der. Det eneste større problemet jeg hadde, var rust under ved bakhjulene/dieseltanken. VW hadde en periode hvor de dekket sandblåsing og Tectylering av dette, fordi det var et kjent problem på bilene. Dessverre hadde de sluttet å dekke det da mekanikeren min oppdaget rusten på min bil. Så anbefaler virkelig å finne en som er Tectyl-behandlet! For det var plutselig 10 000 sure kroner, og jeg fikk beskjed om at det var flaks at det ble oppdaget før det hadde rustet gjennom. Har ikke hatt noe problemer med rust ellers på bilen. Jo, og ryggesensoren min har tullet litt. Der er det dårlig kontakt et sted. Anbefaler, i likhet med andre her, å kjøpe en Touran med sportsseter dersom du vil ha bedre kjørekomfort. Var en gang på langtur med en Touran uten sportsseter, og det var ikke noe behagelig DSG-automatgirkassen er også veldig bra, men husk at det kan bli veldig dyrt når den eventuelt ryker. Tror ikke det blir ny Touran på meg. Blir nok heller en VW Golf ettersom jeg bare har 1 hund
 4. Et søskenbarn er med som en av de ekstra hundeførerne. Han jobber til daglig i forsvaret, og har vært mangeårig aktiv hundefører i NRH. Hunden hans (som forøvrig er en "fengselshund") er nå pensjonist, men de var blant annet med på å lete etter døde etter Utøya.
 5. Wildah

  Hvilken rase ser mest ut som en HUND synes du?

  Omtrent sånn <3 Edit: La til bildet også
 6. Wildah

  Hvor ofte går du til tannlegen?

  Tannlegen min sa også noe om at spyttkvalitet, hull og tannstein henger sammen. Jeg har visstnok "veldig bra spytt " for jeg har hverken hull eller mye tannstein Og jeg har naturlig veldig gule tenner. Lurer på om fargen på tennene har noen sammenheng med hvor sterke de er? *fundere* Og er jeg den eneste her som har hatt snill skoletannlege? Har hatt samme tannlege hele livet, og kommer til å grine den dagen han pensjonerer seg. Han er skikkelig koselig, selv om jeg av og til lurer litt på ham. Han har nemlig en helt særegen evne til å holde en samtale i gang selv om jeg ligger der og gaper med munnen full av alt mulig rart, og han både svarer og stiller spørsmål for meg, type: "Så, nå lurer Wildah på hva jeg holder på med her. Det skal jeg foklare, nå skal jeg pirke litt i tennene for å sjekke om det er noen hull her. Å, om jeg ikke ser alle hull på røngtenbildet? Det er ikke alltid, skjønner du. Av og til ser jeg ting på bildene som kan se ut som hull, og det må jeg pirke litt borti for å sjekke...." Osv, sånn holder han på hele timen!
 7. Wildah

  Hvor ofte går du til tannlegen?

  Hvert 1.5 til 2 år etter anbefaling fra tannlegen min. Har sterke tenner og lite tannstein, så han mener at jeg ikke trenger å gå ofter
 8. Wildah

  Kjole til bryllup

  Gitzi har pleid å ha mange fine selskapskjoler som passer utmerket til bryllup.
 9. Wildah

  Din favoritt sang - Akkurat nå

  Akkurat nå er dette en av mine favoritter
 10. Kurs med Hege anbefales på det varmeste! Hun er utrolig dyktig, positiv, løsningsorientert og en veldig trivelig instruktør
 11. Tusen takk, så snilt! Jeg har allerede funnet de, så krisen er over for denne gangen. Så gøy. Rina absolutt digger dem, det samme gjorde Sari. Men ørene mine er kanskje ikke like glade i dem
 12. Wildah

  Dagens Middag

  Betasuppe Og etter å ha lest denne tråden, fikk jeg lyst på både hjemmelaget chili con carne og fårikål.
 13. Wildah

  Vitamin b12 mangel

  God bedring! Det er ikke noe særlig å føle seg utenfor. Jeg gikk nok alt for lenge før jeg gikk til legen, trodde bare at jeg var sliten etter å ha jobbet alt for mye. Men det er jo en lettelse å få vite hva som er galt, og at det er noe som lar seg fikse relativt enkelt
 14. Wildah

  Vitamin b12 mangel

  Nei, nå spør du vanskelig, hihi. Jeg har skikkelig dårlig hukommelse De fleste symptomene ble reduserte i løpet av 1-2 uker, mener jeg å huske. I begynnelsen gikk det veldig fort, da merket jeg stor forbedring fra en dag til neste. Etterhvert flatet det mer ut. Alle symptomene var vel helt borte i løpet av 1-2 måneder. Etter 4 måneder var jeg inne på kontroll, da hadde jeg greie verdier for alle tre vitaminene, men B6 (mener jeg det var) var på vei ned igjen.
 15. Wildah

  Vitamin b12 mangel

  Aner ikke hva nivået mitt var, men jeg manglet både B12, B6 og B9. Så jeg fikk tabletter. Jeg begynte å føle meg mer opplagt etter bare noen få dager, og hjertebank, kortpusthet, tretthet + andre symptomer ga seg rimelig fort. En ting som var veldig merkelig var at jeg alltid har vært en frysepinne, men etter noen dager ut i tablettkuren begynte jeg å bli skikkelig varm. Måtte skru ned temperaturen i alle rom i huset Merker at jeg begynner å få symptomer igjen, så burde vel sjekkes på nytt.
 16. Wildah

  Dagens Middag

  I kveld blir det skikkelig lørdagsmiddag: Indrefilét surret inn med bacon. Tilbehør: Hasselbakte poteter, grilltomater, peppersaus og asparges. Nam (Synes nesten at tilbehøret er bedre enn kjøttet)
 17. Wildah

  Min neste hund *drømmetråd*

  Rase: Groenendael Kjønn: Tispe Navn: Har navnet klart, men det avsløres ikke før valpen er valgt ut Farge: Sort, helst helt svart Størrelse: Gjerne litt under middels, men innefor rasestandard Tidsperspektiv: Det blir nok leeeenge til jeg skal ha en til hund. Må finne ut av mange ting i livet før jeg har tid og mulighet til å få en til hund. Hunden skal selvsagt brukes til lydighet. I tillegg gjerne trenes i NRH og konkurrere i NBF-spor. Men jeg må jo finne tilbake til treningslysten før jeg kan få meg valp, og treningslysten har jeg gjemt godt. Hun skal helst være såpass pen at hun kan stilles litt ut også. Men først og fremst skal hun være mitt kosedyr og turkamerat, og lekekamerat for Rina.
 18. Wildah

  VM i hestesport

  I følge folk på Twitter gikk det bra med rytteren.
 19. Wildah

  VM i hestesport

  Fytti, det var utrolig ekkelt. Og han ble liggende så stille *grøss*
 20. Wildah

  Er jeg blitt en sær gammel dame?

  Jeg skjønner deg godt, jeg. Selv om du kanskje ligger foran de andre på kurset, så er jo du også der for å lære. Du har faktisk betalt for å få tips om hva dere kan forbedre og hvordan. Det vanlige er jo å legge opp kursene litt etter hvilke nivå de forskjellige ekvipasjene er på. Men det høres for meg ut som om de som holder kurset ikke er av de som brenner mest for lydighet. Jeg ville tatt det opp med dem, sagt at du har lyst til å lære inn ting helt korrekt fra starten av. Det er jo mye verre å rette opp i innarbeidede detaljer senere enn å gjøre det riktig fra starten. Og det høres kanskje ut som om instruktørene ikke har kompetanse på høyere LP-nivå. Edit: Men instruktørene mener det nok godt med de kommentarene sine.
 21. Wildah

  Hvordan valgte dere rasen dere endte opp med ?

  Dvergschnauzeren kom i hus fordi en tante hadde et valpekull, og den ene hannhunden hadde utstillingsfeil. Jeg var 10 og drømte om å få hund, men ble virkelig overrasket da min far en dag kom hjem med det lille grå nurket Da jeg flyttet for meg selv, begynte jeg å lete etter en passende hunderase for meg. Jeg visste at jeg ville ha en forholdsvis stor hund som jeg kunne konkurrere i lydighet med, men var innom mange rare raser før jeg en dag sa ja til å passe terv-tispen til et vennepar av mine foreldre. Det ble kjærlighet ved første blikk. Hun var et utrolig sjarmerende og herlig vesen, veldig lydhør og litt ramp, selv om hun da var en eldre dame. Jeg fikk passe henne flere ganger, og snakket mye med eieren hennes om hund og terv. Og jeg ble raskt fast bestemt på at tervueren var min rase. En dag så jeg annonse i lokalavisen, noen søkte fôrvert til en belgisk fårehund. Jeg tok kontakt, og selv om det viste seg at det var en groenendael-tispe det var snakk om, dro jeg for å hilse på. Det var jo terv jeg skulle ha. Men etter møtet med gronnisene var jeg solgt. Igjen var det spesielt en eldre tispe som sjarmerte meg i senk. Og vips, så fikk jeg Sari Siden har jeg aldri vurdert tervueren igjen. Groenendael er min rase
 22. Hverdagslydighet, at det er hos meg det morsomme skjer, lære å lære og lek ville vært mine prioriteringer. Alt annet, som da er spesiell fokus på LP, ville jeg tatt litt etter valpens tempo. Jeg ville også lært inn flere ting parallellt for å unngå å få en hund som kun tilbyr f.eks. sitt når jeg finner frem belønningen. Det var vel omtrent sånn jeg gikk frem med Rina, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Men nå var hun en ekstremt lettlært, konsentrert og lærevillig valp.
 23. Jaaa Tusen takk Nå vet jeg om en hund som blir veldig glad (og samtidig bør jeg kanskje kjøpe ørepropper til meg selv).
 24. Wildah

  Massasje

  Det er digg! Åhh, nå må jeg finne en flink massør i nærheten, hehe.
 25. Wildah

  Massasje

  I likhet med Ane skulle både jeg, nakken og skulderen min ønske at du holdt til i Bergen
×