Gå til innhold
Hundesonen.no

pippin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,573
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av pippin

 1. Hei alle! Jeg skal satse mer på hundefoto og trenger derfor å utvide porteføljen min! Lurer på om det er noen der ute som er interessert i å stille opp for meg slik at jeg kan få flere bilder i galleriet mitt? Photoshooten er gratis og du får ganske mange bilder igjen fra den (så lenge resultatet blir bra). Jeg er på utkikk etter alle slags raser, og bilder, så turer i skog så vel som bymiljø fungerer kjempefint! Det er fint om hunden er lydig slik at vi kan kommandere i sitt, bli, ligg og hvis hunden kan noen ekstra triks kan vi prøve på det også! Jeg tar både portretter med og uten eier På grunn av lys må photoshooten gjøres på morgen/dagtid! For eksempler se denne siden (hjemmesiden er under konstruksjon) https://hannenor.wixsite.com/ookamidogphoto/cera PM eller kommenter her om interessen er der
 2. Og dette fordi de vil bruke dyr i trening på ettersøkshunder som finner rovvillt. NKK Telemark sier blant annet dette: "Pelsdyrnæringa i Norge er under så god kontroll, at vi ikke kan se at pelsdyr lever under dårlig dyrevelferd. Om det blir forbud mot pelsdyroppdrett i Norge, vil det forsatt bli oppdrett i andre land, under langt dårlige dyrevelferdskår." Virkelig? Synes de ikke at det er noe galt med pelsoppdrett i Norge? At de kan påstå at dyrene ikke lider eller lever under dårlige villkår??? Og så å forsvare dette med at det finnes værre farmer utenfor Norge, så da er det liksom greit? Som om det rettferdiggjør farmene i Norge...? Tanker?
 3. Veldig enig med Tillien her altså. Selv om begge næringene ikke er "nødvendig" sånnsett (satt på spissen, noen må spise kjøtt og har få alternativer som lar de leve et normalt liv osv) så mener jeg pelsnæringen ligger på bunn av hva jeg anser som "nødvendig". Det ER ikke nødvendig med pels. Kanskje de som har en annen tankegang kan fortelle meg hva som isåfall ER nødvendig med den? JEG synes personlig ikke at produksjonsdyr den dag idag har et godt liv eller et fullverdig liv med alt det dyr fortjener å få. Jeg har planer om å kutte ned på kjøtt og prøve å bli enda mer bevisst på hva jeg spiser og hvor det kommer fra nettopp fordi jeg ikke synes vi gjør en god nok jobb slik ting foregår idag, og jeg vil derfor prøve å holde meg unna det som best jeg kan - og da må jeg starte ett sted. Man må starte ETT sted og da synes jeg ABSOLUTT at pelsnæringen er plassen å begynne. Jeg synes det er lavmål å holde så intelligente og aktive dyr som har et så stort behov for å kunne utfolde seg for å fungere normalt i små nettingbur, og for meg kan ikke NOE som helst rettferdiggjøre måten dyr i pelsindustrien blir holdt på idag.
 4. pippin

  Dette er planene for 2019

  Inspirert av fjorårets tråd! Det er vel noen som har nye planer for 2019 så la oss dele de her og se hvor mange vi får oppfyllt iløpet av året som kommer? Jeg skal prøve å: - Bli mer aktiv igjen, utendørs (er jo gørr kjedelig uten hund ) - Trene og komme i form igjen! Jeg gikk ned 4 kg før jul (jada, nå er nesten to av de tilbake igjen ) så må komme meg igjen etter jul! - Reise til Korea og bestå lvl 3 og 4 i Koreansk - Få meg fulltidsjobb - Spise sunnere - kanskje til og med vegansk før året er omme? - Utvikle meg selv enda mer mentalt og utfordre meg selv - Ha mange mange fotoshoots og bedre evnene mine innen dette både på cosplay, portretter og hunder! - Bli flinkere på sminke og bruke mer tid på meg selv - Få flere koreanske venner - Reise mer og oppleve flere kulturer - Kanskje ta lappen! - Kanskje ta en sideutdanning, eventuelt fullføre Grafisk Design Skulle ønske hund også var på den lista men tror nok jeg må vente til 2020-21 før jeg endelig kan få meg en pelsdott igjen...!
 5. Jeg synes ikke man kan sammelikne pelsnæringen med matproduksjon - selv om ja - etisk sett, så er begge like ille. Pels er faktisk helt unødvendig - mens matproduksjone er "nødvendig" - og her rettferdiggjør jeg ikke forholdene til dyr til matproduksjon - men pga "nytten" synes jeg ikke det er sammenliknbart. Vi klarer oss uten pels. Vi "må" ha mat - som i kjøttproduksjon. Satt på spissen. Pels er og forblir unødvendig i dagens samfunn med all den nye teknologien vi idag kan erstatte pels med. Og skal man absolutt ha pels så synes jeg man burde jakte på friske, ville dyr istedet for å drive med oppdrett, hvor dyret ikke har det godt. Og så heller betale svinmye for pelsen om man absolutt må bruke det.
 6. Tror det er veldig mange som mener dette ja. Hadde jeg vært medlem hadde jeg meldt meg ut...
 7. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Tusen takk! <3 Det håper jeg også! En dag jobben plutselig ikke ringer meg!
 8. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Ah da får jeg hilst på den rasen også! Men ja, vi kan jo se an torsdag eller fredag eventuelt da, og så ser vi an etterhvert som dagen kommer? Hvis ikke neste uke ja Kan jo bare holder på kontakten. Foreløpig kan jeg torsdag og fredag denne uken ihvertfall
 9. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Hehe ja det hjelper jo! Haha, så lenge vi bare kan stille de opp på litt forskjellige steder så fungerer det fint det. Siden jeg øver mest på portretter og ikke actionfoto så får vi mye ut av det Mandag f.eks. passer kjempefint Med mindre jeg plutselig blir innkalt på jobb, men det ser vi an Hvor i Trondheim holder du til? Send gjerne PM Supert! Jeg er ledig denne uken og sikkert en del neste uke regner jeg med Hvilke raser hadde du igjen?
 10. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Det hadde vært gøy! Variasjon med raser er supert! Jeg har mye fri på dagtid for tiden jeg også. Hvis det er en dag som passer f.eks så er det bare å si fra! Ledig litt denne uken og neste uke regner jeg med. Hadde også vært knall! Jeg kan nok noen dager neste uke hvis det skulle passe seg sånn!
 11. Da må man få flere til å gå over på dual oppdrett da? Hvis man virkelig brenner for rasen, og vil dens beste, så klarer man å bevare egenskapene med andre bruksmåter eller andre måter å drive race med. Og det er ikke bare PETA som har avdekket drit, det er også blant annet RSPCA. Er de også kørka da eller? For det ER nemlig veldig lett å skylde på PETA, men de klarer faktisk også å avdekke mer drit i vår utnyttelse av dyr enn de fleste andre organisasjoner her i verden. Og JA de kan til tider være ekstreme. Vil du diskutere husky eller greyhound? For ja, jeg er en huskytilhenger - noe du vet - og det er jaggu meg mye dritt i hundekjørerverdenene også, men jeg er ihvertfall ikke naiv nok til å ikke tro at det skjer drit der. Jeg er IKKE tilhenger av husky på kjetting (med mindre det er snakk om noen dager på hytta osv). Det er en trist hverdag for hunder å stå sånn dag ut og dag inn. Jeg liker det ikke generelt når hunder BARE blir ett verktøy, samme hva slags rase det er snakk om. Men nå er det greyhound vi diskuterer, du må gjerne ta opp temaet om hundekjøring i en egen tråd. Det er den "Nå er du født, nå skal du løpe så vi kan bruke deg og avle på deg, og er du ikke god nok så bare kvitter vi oss med deg, etter dette skal vi ta deg vekk fra alt du vet og plassere deg i et hjem hvor alt er nytt og ukjent, ha et fint liv - NESTE?" - tankegangen jeg ikke liker.
 12. Vi har alle forskjellig syn på hundehold og hva som er et bra et. Jeg synes ikke at hunder skal stå på bås og bare bli brukt 1-2 timer om dagen. Hvis man skal konkurrere, uansett rase og formål, så synes jeg at hundene skal få være en del av en hverdag som innebærer langt mer enn det å stå på bås utenom treningstida si feks. Jeg sier ikke at man skal forby all slags racing gjør jeg? Synes du virkelig at racingen, som den er idag - og da spesielt typisk greyhound racing, er bra? Jeg tror man fint kan ivareta greyhounden som den er idag med andre virkemidler og fokus. Selvfølgelig finnes det dritt i alle sporter og hjem. Poenget er at jeg tror man fortsatt kan ivareta greyhound som rase, med god mentalitet og gode egenskaper, uten greyhoundløp. Strenge krav til regler og hundehold burde det absolutt vært, men det virker ikke som om racingindustrien (på løpsbaner som nå bli forbudt) klarer å følge dette? Mye skjult trening med inhumane treningsmetoder. Avl som nesten er som en valpefabrikk hvor hundene blir sett på som maskiner, ikke dyr og individer. Helt ærlig tror jeg ikke regler ville endret så mye, med mindre det ble helomvending MED EN GANG. Gambling forbudt -det har vært nedgang på veddeløpsbanene i noen år nå uansett, hvorfor ikke bare slutte med det helt. Kan det også være en av grunnene til at de vil avvikle løp kanskje? Det virker som om greyhoundracing bare fortsetter idag fordi det har vært en greie i mange mange år. Jeg synes uansett ikke at det er rett å selektere og avle hunder som det blir gjort idag. Siden det nå forbys åpnes det for at løp generelt kan bli stoppet men da er det opp til arrangører osv å vise at alt skjer under kontrollerte forhold, og at det ikke skjer lumskheter. Og det gjør det vel ikke i andre typer organiserte løp. Det er heller ikke en garanti at andre sporter blir forbudt bare fordi verstingen blir slått ned på.
 13. Man kan jo la de løpe på andre konkurranser som lure coursing feks. Det er jo ett fett om bikkjene løper i ring, sikk sakk eller rett frem. Men å forby racing slik som den er idag tror jeg bare er postitivt. Det er jo ikke bare gamblingen som er minus (mener jeg) men også organiseringen og måten å holde hund på som burde forandres. Hvis gamblingen forsvinner så synes jeg fremdeles hundene fortjener mer interessante og varierte liv enn å vokse opp på bås.
 14. Men man kan da fortsatt selektere etter bruksegenskaper selv om racing blir forbudt?? Eller er det slik at null veddeløpsracing - nei da får vi bare avle på fjollehunder da som bare vet å trave i ring Det er jo ikke sånn??? Man må finne et alternativ da, med andre konkurranser som ikke er lukrativt for andre enn rasen selv. Det er jo VEDDELØPET som er hovedproblemet her, og som er grunnen til at det stoppes. Gamblingen og det som er grunnlaget for dritten i "sporten". Jeg skjønner ikke at folk kan være FOR veddeløp med greyhounds. Det er faktisk ikke noen hemmelighet at det hele tiden skjer mye dritt i industrien, og jo også i Florida. Og nei det er ikke overalt det skjer, men man må da ta problemet ved kjernen, og her så er det jo helt klart det å tjene penger på hundene som skaper store problemer. Greyhound "farm" er ikke for meg et positivt ord. La heller hundene løpe under mer kontrollerte forhold, hvor de attpåtil kan få være en del av familien og bli behandlet deretter. Og nei det er ikke bare PETA som har funnet (tvunget?) frem dritt fra industrien opp igjennom tidene.
 15. Jo men et arbument har vært at disse hundene er så gode fordi de avles for å trives på bås, har god mentalitet osv. Jeg bare synes det er et flåsete argument og ikke noe å avle hundene for. Det burde ikke være nødvendig å avle hunder som er ment for å trives i bås - det er for meg bare trist. Da synes jeg heller man skal avle på andre egenskaper enn at akkurat dette skal være et godt poeng for å fortsette med slik avl.
 16. Jeg ser heller ikke poenget med å bevare linjene som er selektert ut til å trives i bås og løpe når de må. Hvorfor vil man bruke SLIKE linjer som utgangspunkt for et sunt genpool? Er det "dette" man tenker på som den ekte Greyhounden? Det blir jo bare en sirkel hvor man da igjen får hunder som trives på bås og som løper godt, og igjen, og igjen. Det må jo være bedre å ha hunder som trives som familiehunder og som også trives med å løpe bra?
 17. Synes det er helt greit at det blir forbudt. At det er over 8000 greys som nå trenger nye hjem sier vel sitt... De regnes ikke som "familiemedlemmer", men står oppstallet døgnet rundt utenom treningstida si. Det sier også sitt om hva slags folk som holder på med dette når de ikke lengre vil ha noe med hundene å gjøre. Ikke alt med racing er dumt, men personlig tror jeg det er mer rusk og rask enn positivitet i racingmiljøet. Livebaiting, avliving av "ubrukelige" individer, doping osv.. Jeg er ikke for noen form for sporter/ekstremiteter hvor dyr blir holdt kun for menneskets underholdning (som racing og gambling ofte gjør - og ikke bare i hunderacing). Man kan heller la hundene løpe og konkurrere på andre måter enn med gambling... Og for å beholde genpoolen så kan man gjøre dette på andre måter med f.eks. lure coursing osv.
 18. Hva synes dere om dette? Synes dere mannen må gå i forsvar å sparke hunden? Mannen som sparker sier han ble så sjokkert, mens han som bystander stod å filmet slosskampen på stedet, da en politimann med hund kom mot han og sparket/dyttet han med foten for å få han til å forlate stedet at mannen forsvarte seg selv med å sparke hunden politimannen gikk med. Mannen hadde flere ganger blitt fortalt at han måtte forlate stedet uten å høre på politiet. Her mener jeg HELT klart at det ikke er gjort noe feil fra politiets sin side, og at mannen skulle ha forlatt stedet istedet for å stå å filme slosskampen. Å skylde på sjokk når man gjentatte ganger har fått beskjed om å pelle seg vekk blir for meg å finne på en unnskyldning for at han gjorde som han gjorde. https://www.vgtv.no/video/166780/sparker-politihund-etter-masseslagsmaal
 19. Vet ikke om noen har fått med seg at Vidar trakk seg fra 71 Grader Nord fordi de skulle kjøre hundespann og han er forkjemper for dyrs rettigheter. Jeg skjønner at folk har sine egne meninger om dyrehold og slikt, men å kalle hundekjørere for dyremishandlere er litt over streken. MEN... Jeg har jo tenkt selv at "sledehunder" blir jo opplært fra de kommer til i verden at det å trekke slede er jo noe av det beste i verden. I hvor stor grad har denne opplæringen påvirkning på en hunds psyke når det kommer til det å ha et eget ønske om å trekke en slede eller en vogn osv. Det er jo ikke til å legge under en stol at de nok blir litt "hjernevasket" men om det kan kalles utnyttelse av hundene er jo diskutabelt. Det er jo mange faktorer som spiller inn på hundens psyke i kombinasjon med hundekjøring - blant annet miljø, opplæring, vaner og forventninger som bygges opp over tid og også energi fra lagkamerater i spannet. Og hundene synes jo å like å løpe så da regner man jo med at de trives (Her er jeg veldig sånn - ja så lenge det drives med måte og ikke overdrives mtp hundenes velferd). I tillegg er jo dette noe de er avlet opp FOR. Og vi vet jo også at det finnes utnyttelse i hundekjørermiljøet (ikke nødvendigvis her til lands, men internasjonalt). Tanker?
 20. Jeg tror også han her har to kaniner hjemme hos seg som han har reddet? Uansett da så blir det litt dobbeltmoralsk å si at man ikke vil kjøre hund, men synes det er greit med hest, og det hele virker litt som om han brukte media til å fremme seg selv og sitt syn på dyrvelferd. Skal man ta det helt på spissen så burde han vel heller ikke gå med noe ull igjennom hele 71 Grader Nord og det vet jeg ikke helt altså Jeg har ikke noe imot hundekjøring så lenge sporten skjer på hundenes premisser.
 21. Det er alt for mange folk som som ikke klarer å høre på politiet. Vi er for opptatte med å filme og få med oss ting vi kan skryte av på sosiale media at vi har sett, istedet for å faktisk prøve å gjøre jobben lettere for politiet og andre redningstjenester. Det er litt skremmende! Og ikke minst så utrolig idiotisk av folk å holde på sånn som denne slosskampen... Jeg skjønner ikke hva det er folk prøver å bevise for seg selv og andre med å ha slik oppførsel...! Hunden glefser etter foten til mannen rett etter sparket, men han blir dyttet vekk og hunden blir holdt under kontroll mens mannen blir ført vekk av politiet.
 22. I alle dager da, det som nesten er værst her er at de har hunden på ukjent sted, eier får NULL info og likevel må eier stå for regninga på hundens opphold?? Her synes jeg virkelig politieter ute og kjører... Må jo ha vært en veldig stressende situasjon for alle dyr involvert, kjempefint at bonden hadde forståelse for situasjonen - selv om eier her var skyld (ved et uhell) å miste lina.. Håper virkelig dette ordner seg.
 23. Jeg ELSKER denne reklamen og fokuset på dårlig avl.. Håper bare folk kan innse ironien i reklamen. Jeg er nemlig redd for at folk blir så fornærma at de bare vil se vekk og skyve problemene enda lengre unna. Diskusjoner om kortnesa hunder er bare like skuffende hver gang når man får svar fra eiere som går i aggressivt forsvar...
 24. Dette blir litt dumt for meg.. Du sier de ikke kan fortsette med sauehold fordi det blir for store lidelser for dyra fordi ulven er i området... hva med lidelsene for de 100.000 dyra som dør av andre årsaker enn rovdyr? Det er jo like mye lidelse for sauene det, men det virker som om det er greit bare det ikke er en ulv som står for lidelsene?? Problemet er overproduksjon av sau! Det er hele problemet her. Det sier seg selv med alt det kjøttet vi har liggende på lager. Folk vil ikke ha sau. Det er ikke tilgjengelig heller. Hadde folk spist sau på lik linje med kylling så hadde det kanskje fungert. Men slik det er nå så er det så poengløst å ha så mye sauedrift i Norge som det er.
 25. Folk kan jo gjøre som de vil! Og som sagt så er det forskjell på parker rundt om. Så jo, noen dyreparker ER jævlige og burde ikke hatt dyr som en del av sin utstilling. Det er forskjell på en tiger som ligger i et betoghøl uten noe form for stimuli og en tiger som har gress under beina, en dam å bade i, trær å klore på, ting å leke med, kanskje en artsfrend. Jeg har vært i mange parker jeg. Jeg liker dyreparker fordi jeg får sett dyr jeg ikke ville fått sett uten å reise til Afrika osv. Men jeg er delt fordi jeg VET at det egentlig kun er for oss, og gagner ikke dyra en dritt. Som regel. Og det er VELDIG forskjell på hund og andre arter. Ikke sammenliknbart. Vil du sammenlikne det så bør du vel snakke om ulvehybrider som kjæledyr. Aktiviteter som hunden er med på som har tilskuere er vel ganske langt fra denne diskusjonen og har ikke noe med saken å gjøre. For hvem her synes det er fælt?
×