Gå til innhold
Hundesonen.no

pippin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,561
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av pippin

 1. Men man kan da fortsatt selektere etter bruksegenskaper selv om racing blir forbudt?? Eller er det slik at null veddeløpsracing - nei da får vi bare avle på fjollehunder da som bare vet å trave i ring Det er jo ikke sånn??? Man må finne et alternativ da, med andre konkurranser som ikke er lukrativt for andre enn rasen selv. Det er jo VEDDELØPET som er hovedproblemet her, og som er grunnen til at det stoppes. Gamblingen og det som er grunnlaget for dritten i "sporten". Jeg skjønner ikke at folk kan være FOR veddeløp med greyhounds. Det er faktisk ikke noen hemmelighet at det hele tiden skjer mye dritt i industrien, og jo også i Florida. Og nei det er ikke overalt det skjer, men man må da ta problemet ved kjernen, og her så er det jo helt klart det å tjene penger på hundene som skaper store problemer. Greyhound "farm" er ikke for meg et positivt ord. La heller hundene løpe under mer kontrollerte forhold, hvor de attpåtil kan få være en del av familien og bli behandlet deretter. Og nei det er ikke bare PETA som har funnet (tvunget?) frem dritt fra industrien opp igjennom tidene.
 2. Jo men et arbument har vært at disse hundene er så gode fordi de avles for å trives på bås, har god mentalitet osv. Jeg bare synes det er et flåsete argument og ikke noe å avle hundene for. Det burde ikke være nødvendig å avle hunder som er ment for å trives i bås - det er for meg bare trist. Da synes jeg heller man skal avle på andre egenskaper enn at akkurat dette skal være et godt poeng for å fortsette med slik avl.
 3. Jeg ser heller ikke poenget med å bevare linjene som er selektert ut til å trives i bås og løpe når de må. Hvorfor vil man bruke SLIKE linjer som utgangspunkt for et sunt genpool? Er det "dette" man tenker på som den ekte Greyhounden? Det blir jo bare en sirkel hvor man da igjen får hunder som trives på bås og som løper godt, og igjen, og igjen. Det må jo være bedre å ha hunder som trives som familiehunder og som også trives med å løpe bra?
 4. Synes det er helt greit at det blir forbudt. At det er over 8000 greys som nå trenger nye hjem sier vel sitt... De regnes ikke som "familiemedlemmer", men står oppstallet døgnet rundt utenom treningstida si. Det sier også sitt om hva slags folk som holder på med dette når de ikke lengre vil ha noe med hundene å gjøre. Ikke alt med racing er dumt, men personlig tror jeg det er mer rusk og rask enn positivitet i racingmiljøet. Livebaiting, avliving av "ubrukelige" individer, doping osv.. Jeg er ikke for noen form for sporter/ekstremiteter hvor dyr blir holdt kun for menneskets underholdning (som racing og gambling ofte gjør - og ikke bare i hunderacing). Man kan heller la hundene løpe og konkurrere på andre måter enn med gambling... Og for å beholde genpoolen så kan man gjøre dette på andre måter med f.eks. lure coursing osv.
 5. Hva synes dere om dette? Synes dere mannen må gå i forsvar å sparke hunden? Mannen som sparker sier han ble så sjokkert, mens han som bystander stod å filmet slosskampen på stedet, da en politimann med hund kom mot han og sparket/dyttet han med foten for å få han til å forlate stedet at mannen forsvarte seg selv med å sparke hunden politimannen gikk med. Mannen hadde flere ganger blitt fortalt at han måtte forlate stedet uten å høre på politiet. Her mener jeg HELT klart at det ikke er gjort noe feil fra politiets sin side, og at mannen skulle ha forlatt stedet istedet for å stå å filme slosskampen. Å skylde på sjokk når man gjentatte ganger har fått beskjed om å pelle seg vekk blir for meg å finne på en unnskyldning for at han gjorde som han gjorde. https://www.vgtv.no/video/166780/sparker-politihund-etter-masseslagsmaal
 6. Vet ikke om noen har fått med seg at Vidar trakk seg fra 71 Grader Nord fordi de skulle kjøre hundespann og han er forkjemper for dyrs rettigheter. Jeg skjønner at folk har sine egne meninger om dyrehold og slikt, men å kalle hundekjørere for dyremishandlere er litt over streken. MEN... Jeg har jo tenkt selv at "sledehunder" blir jo opplært fra de kommer til i verden at det å trekke slede er jo noe av det beste i verden. I hvor stor grad har denne opplæringen påvirkning på en hunds psyke når det kommer til det å ha et eget ønske om å trekke en slede eller en vogn osv. Det er jo ikke til å legge under en stol at de nok blir litt "hjernevasket" men om det kan kalles utnyttelse av hundene er jo diskutabelt. Det er jo mange faktorer som spiller inn på hundens psyke i kombinasjon med hundekjøring - blant annet miljø, opplæring, vaner og forventninger som bygges opp over tid og også energi fra lagkamerater i spannet. Og hundene synes jo å like å løpe så da regner man jo med at de trives (Her er jeg veldig sånn - ja så lenge det drives med måte og ikke overdrives mtp hundenes velferd). I tillegg er jo dette noe de er avlet opp FOR. Og vi vet jo også at det finnes utnyttelse i hundekjørermiljøet (ikke nødvendigvis her til lands, men internasjonalt). Tanker?
 7. Jeg tror også han her har to kaniner hjemme hos seg som han har reddet? Uansett da så blir det litt dobbeltmoralsk å si at man ikke vil kjøre hund, men synes det er greit med hest, og det hele virker litt som om han brukte media til å fremme seg selv og sitt syn på dyrvelferd. Skal man ta det helt på spissen så burde han vel heller ikke gå med noe ull igjennom hele 71 Grader Nord og det vet jeg ikke helt altså Jeg har ikke noe imot hundekjøring så lenge sporten skjer på hundenes premisser.
 8. Det er alt for mange folk som som ikke klarer å høre på politiet. Vi er for opptatte med å filme og få med oss ting vi kan skryte av på sosiale media at vi har sett, istedet for å faktisk prøve å gjøre jobben lettere for politiet og andre redningstjenester. Det er litt skremmende! Og ikke minst så utrolig idiotisk av folk å holde på sånn som denne slosskampen... Jeg skjønner ikke hva det er folk prøver å bevise for seg selv og andre med å ha slik oppførsel...! Hunden glefser etter foten til mannen rett etter sparket, men han blir dyttet vekk og hunden blir holdt under kontroll mens mannen blir ført vekk av politiet.
 9. I alle dager da, det som nesten er værst her er at de har hunden på ukjent sted, eier får NULL info og likevel må eier stå for regninga på hundens opphold?? Her synes jeg virkelig politieter ute og kjører... Må jo ha vært en veldig stressende situasjon for alle dyr involvert, kjempefint at bonden hadde forståelse for situasjonen - selv om eier her var skyld (ved et uhell) å miste lina.. Håper virkelig dette ordner seg.
 10. Jeg ELSKER denne reklamen og fokuset på dårlig avl.. Håper bare folk kan innse ironien i reklamen. Jeg er nemlig redd for at folk blir så fornærma at de bare vil se vekk og skyve problemene enda lengre unna. Diskusjoner om kortnesa hunder er bare like skuffende hver gang når man får svar fra eiere som går i aggressivt forsvar...
 11. Dette blir litt dumt for meg.. Du sier de ikke kan fortsette med sauehold fordi det blir for store lidelser for dyra fordi ulven er i området... hva med lidelsene for de 100.000 dyra som dør av andre årsaker enn rovdyr? Det er jo like mye lidelse for sauene det, men det virker som om det er greit bare det ikke er en ulv som står for lidelsene?? Problemet er overproduksjon av sau! Det er hele problemet her. Det sier seg selv med alt det kjøttet vi har liggende på lager. Folk vil ikke ha sau. Det er ikke tilgjengelig heller. Hadde folk spist sau på lik linje med kylling så hadde det kanskje fungert. Men slik det er nå så er det så poengløst å ha så mye sauedrift i Norge som det er.
 12. Folk kan jo gjøre som de vil! Og som sagt så er det forskjell på parker rundt om. Så jo, noen dyreparker ER jævlige og burde ikke hatt dyr som en del av sin utstilling. Det er forskjell på en tiger som ligger i et betoghøl uten noe form for stimuli og en tiger som har gress under beina, en dam å bade i, trær å klore på, ting å leke med, kanskje en artsfrend. Jeg har vært i mange parker jeg. Jeg liker dyreparker fordi jeg får sett dyr jeg ikke ville fått sett uten å reise til Afrika osv. Men jeg er delt fordi jeg VET at det egentlig kun er for oss, og gagner ikke dyra en dritt. Som regel. Og det er VELDIG forskjell på hund og andre arter. Ikke sammenliknbart. Vil du sammenlikne det så bør du vel snakke om ulvehybrider som kjæledyr. Aktiviteter som hunden er med på som har tilskuere er vel ganske langt fra denne diskusjonen og har ikke noe med saken å gjøre. For hvem her synes det er fælt?
 13. Tipper det var fordi jeg skrev om dyreparken i Korea at du kom opp med det spørsmålet? Bare så det er sagt så er jeg ikke fan av dyreparker i Norge bare fordi det finnes dyreparker i andre land som er ti ganger værre. Ingen har brukt dette - så langt jeg kan se - til å snakke godt om dyreparker her til lands, iom at du skriver "når man mener det er en unnskyldning å dra til dyrepark i norge fordi de er bedre enn andre plasser". Uansett så liker jeg ikke dyreparker som regel. Jeg har besøkt en del av de, av nysgjerrighet og fordi jeg er glad i dyr (JADA jeg vet greia), fordi jeg ble dratt med da jeg var lita og fordi jeg faktisk er interessert i å se hvordan dyra har det. Senest idag snakket min søster om hvor flott Kristiansand Dyrepark er Synes de kunne delt parken opp i Zoo og resten i en egen inngangsbillett, for de som ikke vil støtte selve dyreparken. Men synes det er viktig at folk ser litt på hva parkene bidrar til også. I Kristiandsand er de jo delaktig i avlsprogram osv for enkelte dyr (gauper var det?), så de bidrar litt. Var der ifjor sommer.
 14. Jeg har vært i dyreparker rundt om i verden og jeg må si kristiandsand sin er en av de bedre. MEN jeg liker ikke parker ment for folk hvor dyra bare ER der, for folk å se på. Det første jeg ser på når jeg er i slike parker er hvordan dyra har det. Hvordan ting er lagt opp og hva som blir gjort for å holde dyra aktive og "sane". Dyrene i parken vil jeg si har det HELT OKEY. Marekattene feks. ekke mye å skryte av. En liten sandkasse hvor dyra skal få utfolde seg fritt? Hurra.. Og Fennexen? Samme greia. Et innehus og en sandkasse... Tigrene? ALT for liten plass... Apene? Nei usj.. Ikke nok plass etter min mening. Giraffene og diverse "savanne"dyr hadde såklart alt for liten innhengning. Gepardene? Et lite gressområde de må løpe frem og tilbake på en gang om dagen, ellers lite aktivitet. Øgler og slanger og diverse som har et BITTELITE terrarie hvor de tilbringer dag ut og dag inn på de samme falske greinene... De nordiske villdyene var vel de som "hadde det best". Det er jaggu meg mye som kunne vært bedre selv om dette er en "Bra" park. Problemet med slike parker er at områdene til dyra må være små nok slik at folk får sett det de har betalt for - og DA mister man jo MYE... Det går på beskostning av dyrene. Det er slikt som gjør at jeg har en viss avsmak fra dyreparker generelt. Da vi var i Korea dro vi til en park med klassen. Du kan si det var andre tilstander der for å si det sånn. Det var noen storker der som hadde et glass bur (midt i et venteområde - i en køpassasje) som ikke var mer enn 3x3m. Og disse fuglene hadde nok et vingespenn på 2-3 meter tilsammen. Det var trist...! Jeg liker parker hvor dyrene er der for rehabilitering. Jeg har mer sansen for parker med et mer nordisk preg, uten aper, løver, giraffer og hele den salutten der, fordi det er "lettere" og tilrettelegge for et litt mer "naturlig" opphold for dyra. Men det vil ALDRI være optimalt for et dyr å være i en dyrepark.
 15. Hjelp! Hund som ikke kan være alene hjemme

  Absolutt enig i at dere må hindre henne i å fotfølge dere overalt. Lær henne å være litt mer selvstendig er bedre. Jeg har hatt hund med seperasjonsangst, men det var så ille at hun ramponerte huset og gjorde på seg av å være alene. Jeg var redd for å få en ny hund med denne angsten å trente mye på dette da min nye var valp. Dere starter jo bare med å starte veldig smått og så øke tiden gradvis. Tror det kan hjelpe en del med å ha litt mer avstand til henne. Når dere kommer inn fra et rom osv - tilbake til hunden - så overse henne. Ikke lag noe hurra av at dere kommer hjem/inn. Når har dere avbrutt treningen? Altså på hvilket tidspunkt går dere inn igjen. Piper hun konstant eller er det et opprom hvor det er stille slik at dere kan gå inn uten å "belønne" hylingen hennes? Separasjonsangst kan være så vanskelig og man trenger mye tålmodighet. Nå får du jo mye tid til å trene på dette og det er bra!
 16. Akkurat nå APRIL

  Plast er jo OVERALT og den finner alltid veien ut i naturen. Plast forsvinner jo aldri og er der for alltid. Kiwi skulle jo fjerne plast fra sine grønnsaker osv? Og så skulle vel noen forby plastikksugerør og den slags (husker ikke hvem eller hvor i øyeblikket). Stort problem er jo alle folka som ikke bryr seg om sortering eller hvor de kaster plasten, eller at de hver dag kjøper kaffe i et plastbeger, at folk bruker sugerør av plast, kjøper all den maten som er inpakket i unødvendig plastfolie osv. SÅ også en post på facebook angående idotiske innpakninger hvor produsenter sløser med plast osv. Helt latterlig hvor mye dustete og miljøskadelige emballasjer det er der ute..
 17. Akkurat nå APRIL

  Det ble en veldig glad hval på slutten der! Jeg har i det siste sett på Planet Plast på NRK og jeg er veldig for å endre vanene mine.. Så mye at når jeg kommer til Norge skal jeg prøve den der "ikke kjøpe noe med plast på". Jeg synes det er flaut at folk ikke tenker på miljøet i det hele tatt, men tar det som en selvfølge at naturen klarer seg med alt vi kaster i den...
 18. Jeg hadde respektert eiernes ønske såklart. Men ville de hatt hunden i bur i flere timer så hadde jeg nok sagt ifra at jeg ikke hadde gjort det samme med mindre det lå en medisinsk/viktig grunn bak det.
 19. Introduksjon

  Gratulerer! Er dette din først hund?
 20. Men dette er jo reaksjonen til DIN hund. Fordi hun ikke likte å ha på seg all slags klær - å bli dukket opp - noe tidligere eier tydelig hadde gjort - og DET er jo en uting. Men det finnes jo hunder som finner seg i mye mer enn andre hunder. Jeg sier ikke at det er greit å dukke opp hunder - jeg liker det ikke selv - men å kle på en hettegenser for moro skyld ser jeg ikke problemet med. Det har jeg selv gjort fordi hunden min taklet det uten problemer. Det gjorde henne ikke ukomfortabel, hun fikk belønning og så tullet vi sammen etterpå og så var det liksom ikke mer. Jeg mener det kommer HELT an på hunden - men denne dukkedillinga som ofte små hunder desverre utsettes for er noe drit og totalt unødvendig. DET er jeg absolutt enig i. Ang det å krype sammen - Mana var slik at hvis man hentet frem trekksela så prøvde hun alltid å dempe. Hun vandret gjerne litt og kviet seg for å ha på sela - men tro meg, det er ikke fordi hun HATER sela. Ser det ofte på hunder - at de demper når man skal ta på sela før tur. Dette betyr ikke nødvendigvis at hunden HATER selen, eller at den har opplevd noe dumt med den på. Mana forbinder alltid sela med langtur. Hun kryper mer fordi hun skal ha på seg sela INNE. Det er prosessen med å TA på selen inne hun ikke alltid synes er dritmoro. Ute driter hun langt i om hun må ta på eller av selen. Jeg synes ikke det er noe fasit her men det kommer an på hunden. Selv synes jeg det er unødvendig å kjøpe klær (kjoler, gensere, hatter osv) som hunden går med ofte - men å ha på et kostyme eller et klesplagg for et bilde eller noe i den duren, så lenge hunden er komfortabel med det, så ser jeg ikke det som noe problem. Problemet er jo såklart imaget det gir - men jeg synes man må få ha det litt moro. Alle kjenner sin egen hund og vet hva den er komfortabel med (ihvertfall her inne) og da synes jeg det er lov å ha det litt moro. Nødvendige klær for hundens ve og vel er en selvfølge - men jeg tror mange småhund eiere ofte trekker litt langt på den. Den eldste hunden til kjærsten er 10 år - hun går med genser fordi hun er gammel og korthåret og fryser lett. Men hun har det ikke på hver dag og bryr seg nada om å ha det på. ALT MED MÅTE er vel egentlig de ordene jeg er ute etter..
 21. Akkurat nå APRIL

  Hjemme etter en helg hos min kjærestes besteforeldre - 5 timer unna Seoul. Veldig fin tur! Det eneste som var litt kjipt var at vi fant en påkjørt hund på lørdag... Det hadde NETTOPP skjedd og jeg innbiller meg at jeg så den samme hunden løpe rundt der en times tid tidligere (vi var ute på kjøretur selv). INGEN stoppet for å sjekke hunden (den lå midt i veien og det var typ 20 biler som kjørte forbi/over) så når vi parkerte gikk jeg og min kjære tilbake for å sjekke hunden. Den var fortsatt varm, myk og slimhinnene hadde fortsatt farge Prøvde å se om det var noe liv i den. Vi flyttet den bort fra veien og inn til veikanten, på gresset. Desverre så var det ikke noe vi kunne gjøre... Vi gikk til nærmeste veterinær for å høre om de kunne sjekke chip osv fordi hunden hadde halsbånd, men desverre... Hundehold her er annerledes så de ville ikke sjekke og bad oss la den ligge. Kjempefin liten blandingshund, kanskje 1-2 år gammel ut ifra tennene... Det kjedelige er at det hadde skjedd NETTOPP. Og jeg kan ikke lavære å tenke om vi kunne gjort noe om vi ankom tidligere... Forbannet være den som hadde kjørt på den og dratt avgårde...!
 22. Polarhunder i andre land

  Jeg følger jo en del kontoer på Instagram osv hvor man får innblikk i andres hundeliv, og ofte lever disse på en andre siden av dammen. Jeg lurer på om noen vet om det er store forskjeller på linjer og - tja hva skal man kalle det - "subarter/individer" i f.eks. USA vs Norge/norden? Alle i norden er jo veldig på dette med at man skal ha polarhunder i bånd omtrent hele livet, med mindre man har mulighet til å ha de løse på et forsvalig område. I USA (og da mange av disse kontoene også) så er jo bikkjene løse hele tiden omtrent. Eller ofte. Er egentlig litt interessert i å finne ut om de samme rasene på andre kontinenter har de samme utgangspunktene som individene/linjene her i norden? Er det lettere å ha disse hundene løse eller er terskelen for at man bekymrer seg for om bikkja skulle stikki av/løpt etter rådyr osv MYE lavere? Er de blitt avlet slik at de rett og slett ikke har den samme intense jaktdriven vi er vandt til? At det har blitt utvannet rett og slett? Skjønner jo såklart at det ER en forskjell - det er jo tross alt forsjellige linjer/miljø/avl osv. Men hvor forskjellig er den? De fokuserer jo mye på polare raser som selskapshunder - en slags showvariant føler jeg. Er det bare derfor? Tenker støtt pg stadig på dette når jeg leser om og ser på disse kontoene osv. Noen som vet/har erfaring?
 23. Jeg har hatt denne drømmen så lenge! Bare bygge om en van, kjøre rundt i Norge i all slags vær og nyte livet med gubbe og bikkje/bikkjene. En dag skal jeg gjøre det! Jeg har sett på mange videoer hvor de bygger om biler/vans og det ser så koselig ut! Jeg blir så inspirert! Nå har jeg hverken lappen, råd eller bikkje men om noen år kanskje? Noen andre som har drømt om slike ting? Det er jo mye jobb, blir slitsomt etterhvert og det koster mye - pluss at man må kunne forsørge seg på veien.
 24. Hårfarge til hund

  Jeg var veldig forberedt på at dette ville komme Jeg personlig synes ikke noe om dette heller jeg da. Hverken omfattende (teite) klipper som ikke er logiske til hundens originale bruk osv eller timesvis med grooming for å få hunden til å se best mulig ut (da på raser hvor man til og med kan fuske litt på helhetsinntrykket på hunden). Hunder fortjener å leve normale hundeliv.
 25. Hva er drømmehuset ditt?

  Jeg har alltid tenkt det samme! Jeg har helt noia for at folk skal drive å glane inn vinduene på kveldene Jeg gjør det på andre hus ofte (sånn ikke på en stalky måte altså Men når man går forbi så er det jo fort gjort å ta en titt om lysene er på os g det er mørkt ute). Gikk forbi et hus en gang jeg, med sånne store vinduer ut mot hovedveien som gikk forbi... Der var det en gubbe som satt klistra til TVen og kikka på porno... Gikk raskt forbi der kan du si Nei jeg kan ikke ha store vinduer overalt Stoler ikke på folk altså!
×