Jump to content
Hundesonen.no

M.J

Medlemmer
 • Content Count

  1679
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

1 Follower

About M.J

 • Rank
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Strihåret dachs, Tervueren
 • Mine dyr
  Vesla, strihåret dachs - f. 28.05.05
  BH N UCH Montmorenja's Elleville Chili, belgisk fårehund, tervueren - f. 02.02.06

Recent Profile Visitors

6676 profile views
 1. Hei, Chili, min eldste tervueren, knakk en tann dagen før nyttårsaften i fjor og var hos veterinær for å fjerne røttene/restene etter tannen dagen etter. Dessverre viste det seg at denne veterinæren ikke hadde fjernet røttene, så da måtte hun fjerne disse hos en ny veterinær. Nå viser det seg at såret etter tanntrekking ikke har grodd og det virker ømt og betent, i tillegg er kjevebeinet blottet. Hun må derfor til veterinær igjen for å fikse dette. Siden hun er 11 år er jeg veldig skeptisk til å legge henne i narkose en tredje gang på så kort tid, så jeg vil gjerne ta henne med til en veterinær som jeg vet er flink med tannbehandlinger for å minimere sjansen for nye komplikasjoner. Er det noen her som kan anbefale en veterinær de vet er flink med tenner og tannbehandling? Jeg bor i Trondheim, men kan sende henne til moren min i Oslo om nødvendig, så jeg setter pris på tips om veterinærer både i Trondheim og Oslo. Bilde av tannen ligger i boksen under her. Det ser ganske ekkelt ut! Hun skal til sjekk hos veterinær denne uka, bare så det er nevnt.
 2. Hei! Valpen min på 9 mnd var alene ute i hagen i går (vi lar døra stå åpen så hun kan gå inn og ut som hun vil) og da hun kom inn var hun plutselig hoven i snutepartiet og rundt øynene. Noen som vet hva det kan være? Jeg mistenker et insekt. Vi har ingen giftige planter i hagen. Hun er fin igjen i dag, men jeg lurer fortsatt på hva som kan ha forårsaket denne reaksjonen.
 3. M.J

  Kloklipp og vilter valp

  Hehe, nå kjenner ikke jeg Nyx, men jeg tror Ipa og søstrene er ganske like for hun er i hvert fall ikke spesielt interessert i å ligge rolig på rygg for en liten godbit... Jeg prøvde legge henne mellom beina for å klippe klørne i går og det var et svare strev for å være ærlig. "Cluet" er vel å lage minst mulig styr, men det er ikke bare bare.
 4. M.J

  Kloklipp og vilter valp

  Det var lurt! At jeg ikke har tenkt på det... Skal teste ut det! Tusen takk for tips!
 5. Jeg har en tervuerenvalp på 6 mnd, som jeg har vært borte fra i to måneder. Før jeg dro gikk kloklippingen som en lek og det var aldri noe problem å klippe klørne hennes. Vanligvis klippet jeg dem når hun lå og slappet av eller tygget på et bein. Nå har jeg prøvd samme taktikk, men hun har på et eller annet vis funnet ut at klosaksen er ekkel, så nå trekker hun labbene til seg og spretter unna om jeg prøver å klippe dem. Jeg har også prøvd å klippe dem mens hun står, men da bare krøller hun seg sammen, spreller og hyler som en stukken gris. Med medhjelper som distraherer med godbiter går det greit, men det har jeg ikke alltid tilgjengelig og jeg vil gjerne ha muligheten til å klippe klørne hennes alene. Finnes det noen "idiotsikre" løsninger (helst med minst mulig dill) på dette? Jeg har prøvd å gå fram steg-for-steg nå med godbiter og belønning for å holde labben, ha klosaksa i nærheten av labben osv., men det fungerer ikke så bra. Noen tips?
 6. M.J

  Diverse utstyr selges

  Jeg tar gjerne de tissemattene om det går an å sende dem.
 7. Noen som vet hvor man kan få tak i baller med snor av merket Bende? Det er favorittleke her i huset, men jeg har bare en igjen og jeg finner ingen som selger. Den jeg har kjøpte jeg på restesalg for mange år siden...
 8. M.J

  Valpetreff(/sosialisering)

  Jeg bor i Trondheim. (Jeg har bare ikke endret profilen) Edit: Vi er i Trøndelag fram til juni, men det blir sikkert muligheter for å møte henne når vi er i Oslo. Moro at du hadde henne som favoritt. Det hadde jeg også!
 9. M.J

  Valpetreff(/sosialisering)

  Hehe, hun har godt av å treffe folk og! Det kan nok hende at terven på ett år blir litt voldsom, ja! Den på 10 år er fra kennel Montmorenja og valpen er fra kennel Brukbare.
 10. M.J

  Valpetreff(/sosialisering)

  Hei! Jeg lurte på om det er noen her med valp(eller valpevennlig hund) som kunne tenke seg å treffes? Jeg har en liten tervuerenfrøken på tretten uker(født 25.10.15) som gjerne skulle ha truffet andre valper eller andre valpevennlige hunder. (Jeg har også en tervueren på 10 år som hun pleier å leke med, men hun blir ofte litt for voldsom for valpen.)
 11. M.J

  Tilvenning til bilbur

  Hva med å gi et tyggebein når dere setter han i buret? Min valp er i hvert fall veldig glad i ting å tygge på, så jeg pleier å gi henne en "dentastix" eller lignende når jeg setter henne i buret. Da er hun opptatt med å tygge på den til hun blir trøtt og sovner.
 12. M.J

  Valpetreff/sosialiseringstreff i Oslo

  Tusen takk! Får se om jeg får til en presentasjon senere. Her er et bilde :) : http://brukbare.com/D%20kull/7uk%20rod%20i%20farta1.jpg Skal sjekke ut Hundeakademiet. :) Det stemmer. :)
 13. Hei! Jeg lurte på om det er noen her med valp(eller valpevennlig hund) som kunne tenke seg å treffes? Jeg har en liten tervuerenfrøken på åtte uker som gjerne skulle ha truffet andre valper. Vi bor i Trondheim for tiden, men er i Oslo til og med 15. januar
 14. Så koselig! Jeg titter innom nå og da, men det er ikke så ofte jeg skriver noe her. Tusen takk for tips! Acana har jeg ikke hørt om. Det skal sjekkes ut!
 15. Hei, Jeg trenger tips til tørrfôr som kan passe en ekstremt kresen hund. Chili(tervueren) blir vanligvis fôret med vom og hundemat, men fordi jeg er glad i teltturer og friluftsliv er det litt praktisk å kunne ha med tørrfôr fremfor rått kjøtt i sekken. Derfor vil jeg begynne å fôre henne med 50/50 vått og tørt, slik at hun venner seg til å spise tørrfôr også. Hun er snart 10 år gammel, men hun krever fortsatt mye energi for å holde vekten oppe. Tørrfôret jeg prøvde sist var Royal Canin 4800, men dette fnyser hun bare av og om jeg prøver å blande det med kjøtt slikker hun kulene rene(evt. "suger ut" kjøttet dersom jeg bløtlegger knottene). Derfor lurer jeg på om noen har tips til et tørrfôr med høy smakelighet til en veldig kresen hund? (Jeg begynner å bli litt lei av å prøve og feile.)
×