Jump to content
Hundesonen.no

Ingidano

Medlemmer
 • Content Count

  2261
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ingidano

 1. Ingidano

  Kles"kode"

  Ville ikke brukt rødt med mindre hunden har helt sort pels. Er det bare bittelitt rødskjær i pelsen vil du fremheve det.
 2. Ingidano

  Uhell i sengen?

  Vanskelig å si. Noen av mine hannhunder har hatt en liten runde med sånt, men har da siktet på folk, ikke ting. Ble med ett forsøk eller to.
 3. Ingidano

  Uhell i sengen?

  Det kan nok være en kjønnsmodningsgreie. Eg ville ha passet på å stenge dører til soverom og ikke sette ting på gulvet en stund slik at vanen ikke fester seg.
 4. Ingidano

  Hengende hode/hals når han «står»

  Hvordan holder du båndet? Om du lar det henge slakt ned fra hunden (som på nederste bildet) kan det hjelpe å i stedet for holde det opp over hunden, hånden din bak nakken med pittelitt press på, og godbit foran nesen. Tren litt omvendt lokking med han først, så han blir vant til å se godbiten uten at han får den med en gang.
 5. Ingidano

  Akkurat nå, januar

  Lurer du på hvordan man går frem for å foreta eierskifte? Dersom hunden din har fått utstedt et eierbevis i ditt navn kan eierskifte enkelt gjøres via "Min side". Du trenger hundens registreringsnummer og PIN-kode som du finner på eierbeviset, og du betaler samtidig. Det skal kun være en underskriftsberettiget eier på hver hund. Eieren vil være den eneste personen NKK forholder seg til i de tilfeller hvor underskrift kreves (ved registrering av hund og eierskifte e.l.) Eventuelle medeiere er ikke underskriftsberettiget. Brukerveiledning for eierskifte finner du under Dokumenter. Har hunden din et gammelt registreringsbevis (stamtavle) uten eget eierbevis må eierskifte sendes inn manuelt til: Norsk Kennel Klub Postboks 52 Holmlia 1201 Oslo Følgende må sendes inn: Registreringsbevis i original Eierskifteskjema underskrevet av tidligere eier
 6. Ingidano

  Problemer med FOT/PLASS

  Høres litt ut som om hunden din ikke helt har forståelse for oppgaven. Begynn å jobbe med kontakt med hunden i front av deg, før du etterhvert kan få han inn på siden av deg (og da må du være nøye med plassering av din kropp og belønningen). I begynnelsen må du belønne hyppig, gjerne bare etter ett lite blikk. Og siden du har problem med at han er for langt frem, så må du bygge forventning bakover. La han hente all belønning bak ryggen din. Godbit/leke = din hånd på rumpa, og hunden henter der. Og bruk din energi godt. Har du det morsomt, henger hunden seg på
 7. Ingidano

  Førstehjelpsskrin til hund

  Vet Royal Canin har gitt ut i sponsorpremier, men det begynner nok å bli noen år siden. Kjøp skrin til mennesker, og suppler med det som trengs ekstra til hund? Evnt kan du sette sammen ett kit selv
 8. Ingidano

  Halsbånd - skreddersydd

  Takk Bare å sende en melding om du vil bestille.
 9. Ingidano

  Halsbånd - skreddersydd

  Eg lager halvstrup og regulerbare faste halsbånd. Pyntebåndene blir håndvevd, så du kan velge omtrent hva du vil av farger og mønster. Har flere farger i skai, men webbingen har eg bare i svart. Sjekk gjerne ut Vevboden på facebook eller Wordpress. Lager også kobbel og regulerbare turseler skulle du trenge det
 10. Ingidano

  Mage trøbbel

  OT, men V&H har sluttet med 20kg blokker.
 11. Kan du ikke ta med ekstra genser/dekken til han, og bytte om når han blir våt? Canelana har gode dekken, sjekk om de har størrelsen hunden trenger.
 12. Ingidano

  En til hund?

  Ville ha ventet minst ett år til før du får deg en til De fleste hannhunder får en hormonperiode rundt 24 mnd, og det er greit at de får stabilisere seg litt etter den, da ser du mer hvordan hunden blir. Angående tispe vs hannhund, tenk på om du har mulighet til pass av en hund, eller om du kan skille de hjemme forholdsvis enkelt. Har du naboer som kan reagere på uling f eks? Noen hannhunder tar litt av i stådagene, spesielt om det er "sin" dame. På den andre side, har du to av samme kjønn, kan det fort bli litt krangling mellom de. Mine to gutter er det tre år i mellom, men det burde egentlig vert noe mer. Eldstemann gikk i barndommen og fant frem igjen alle unoter eg trodde var plukket av. Så i stedet for å få en valp å oppdra, ble det en valp + en halvvoksen hund å oppdra.
 13. Ingidano

  Medfødt skade på valp

  Har du innboforsikring? Sjekk om du kan få advokatrådgivning gjennom den.
 14. Ingidano

  Vetbed

  Hundihuset på facebook eller finn selger ruller.
 15. Ingidano

  Store kanner med shampoo

  Waggytail har 2 liters kanner.
 16. Ingidano

  Akkurat nå, november

  Julemenn. Sugarcookies. Appelsinkaker.
 17. Ingidano

  Stanna inte när hunden börjar dra i kopplet

  Tenker det må være ja takk, begge deler. Det må være greit å stoppe hunden når den drar, men samtidig belønne for å gå med slakt bånd, slik at det ikke bare blir korrigering. Om man hele tiden sier nei, og aldri forteller hunden hva som er riktig oppførsel kan det ikke bli bra.
 18. Det er glidelåser rundt hver bue, du må åpne de. Da faller buret sammen. Legg taket inn i midten først, før du bretter inn kortsidene og fester sammen klipsen. Alternativt om du fikk med en veske det skal inn i?
 19. Ingidano

  Akkurat nå oktober

  Poter er bare litt grovere hud enn resten av kroppen Går nok fint, bare pass på om det blir betent.
 20. Ingidano

  Akkurat nå oktober

  Har du spenol eller noe sånt i hus? Så lenge det ikke er betent er det greit å holde det mykt så det ikke sprekker opp mer, men ikke rote for mye med det. Ofte lar eg bare småsår være i fred på mine, så langt har det grodd greit av seg selv.
 21. Ingidano

  Akkurat nå oktober

  Haha, kjenner til det der... Har en hannhund som er tilsnakkendes og grei selv med løpetisper rundt, den andre forsvinner langt inn i tåkeheimen Du får prøve deg frem med blandingsforhold på edikken, fjøslukt sitter jo godt. Men vil tro det er bedre enn å prøve med en blomsterduftende tørrsjampo oppå fjøslukten
 22. Ingidano

  Akkurat nå oktober

  Ville holdt de adskilt til hun er ferdig, evnt gått turer i bånd med de til du blir bedre kjent med henne. Kan være du kan ha de sammen i løpetiden senere, men det forutsetter at hannhundene er fornuftige Eddik tar lukt, eg tar en skvett eddik + vann i en sprayflaske og sprayer hundene med når det ikke passer med vask.
 23. Ingidano

  Acana

  De fikk ett veldig rødskjær i pelsen. Rett nok har eldste dårlig farge i enkelte partier, men hele hunden ble rødsvart på sport & agility. Wheatenen har amerikansk pels, så han er en ulldott fra før av, og floker lett. Ble verre på acana adult, og bedre igjen når de gikk tilbake til den gamle maten.
 24. Ingidano

  Acana

  Mine groenendaeler ble misfarget i pelsen av acana. Wheaten terrieren til mine foreldre fikk pels som var mye vanskeligere å børste gjennom. Så her ble det kjapt byttet ut igjen. Misfargingen forsvant ved neste røyting.
×