jma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,587
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

4 følgere

Om jma

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Larvik
 • Hunderase
  Perro de Presa Canario

Nylige profilbesøk

7,311 profilvisninger
 1. Tusen takk! Ja, de er ganske atletiske og spreke i forhold til størrelsen.
 2. Litt bilder av søteste Aya napa <3
 3. Tusen takk dere 😊😊 Her er litt bilder av Angel og Moro i farta 😊
 4. Hvis du har en trygg hund med naturlig vokt trenger ikke den å måtte være trent for å reagere i truende situasjoner tror jeg da. Det er jo det som er naturlig for dem. Jeg møtte på en gal jente en gang jeg var ute å gikk tur med hannbikkja mi. Jeg ble irritert på henne fordi hun hadde tre løse hunder ute av kontroll. Når jeg ble irritert klikka det for henne og hun slo meg i bakhodet så jeg datt. Jeg hold i kobbelet til Damien hele tiden. Da jeg lå på bakken hørte jeg at han bjeffa mørkt og truende en gang. Da forsvant både bikkjene og dama rimelig kjapt.
 5. Jeg har en rase som kan være krevende fordi de kan ha mye vokt, samkjønnsaggresjon, og være dominante bland annet. Grunnen til at jeg driver med denne rasen er fordi jeg liker veldig godt at de er veldig lojale og at de stikker sjeldent av. De er rolige og behagelige inne samtidig som de fint kan brukes i div hundesporter som lydighet, spor, kløv og trekk. De kan være med på lange turer og er ganske atletiske til tross for størrelsen. De krever ikke noe særlig pelsstell. De knytter seg veldig til eieren og familien sin, og er stødige hunder som tåler litt og som det ikke er så mye tull med (mtp å kjøre bil, være hjemme alene, fly osv.) Og jeg synes de er flotte, og at de har akkurat passe størrelse. Jeg er også blitt veldig glad i miljøet rundt rasen, og folka jeg har blitt kjent med igjennom rasen. Og jeg er fasinert av historien dens.
 6. Jeg har stilt meg med bikkja i utgangsposisjon ved siden av en vegg o.l. t.v. for bikkja, tatt en godbit foran snuta til bikkja og ført den bakover mens jeg prøver alt jeg kan å påvirke bikkja med kroppen til å gå bakover og ikke ut til siden eller fremover. Løsner alltid til slutt selv om det kan ta litt tid før de skjønner det.
 7. Går helt fint for meg at bikkjene blir diskutert iallfall. - Tispa mi visste jeg ikke var kupert før jeg kom for å hente henne. - Jeg har hatt to andre voksene hunder i hus som ble kupert lenge før de kom til Norge. Begge kom til Norge da de var voksene. ( det er så og si umulig å finne en bra voksen presa som ikke er kupert i Spania.) - Jeg har ikke betalt et rødt øre for noen av disse tre hundene (så noen sa noe om å støtte sånt økonomisk eller no..) - Jeg kan garantere at jeg er en normal, oppegående, snill og rasjonell person selv om jeg har hatt tre kuperte hunder Kan også garantere at alle hunder som bor hos meg har det bra, for den saks skyld. - Jeg synes at kuperte hunder er pent, på tross av at jeg ikke synes det er helt ok å skjære vekk ørene kun pga utseende. Men jeg synes nok ikke det er like ille som mange andre her syns. Må bare legge til at jeg setter pris på at folk ikke kommenterer negativt i tråden min
 8. Jeg pleier å dempe bjeffing og boffing som er unødvendig helt fra starten med å avlede eller bare snakke litt til hunden og skryte når den fokuserer på noe annet. Venn den til at det kommer folk på besøk fra den er liten, at det er stas, og få gjerne besøket til å gi godbiter om hunden en eller annen gang viser usikkerhet mot besøket. Det får du mye igjen for. Masse positiv sosialiering er jo alltid fint med hunder som potensielt kan få en del vakt/vokt. Jeg tenker at det er helt greit at bikkjene bjeffer når det kommer noen så lenge det ikke er mer enn det, men de trenger ikke bjeffe på folk som går forbi feks. Men så spørs det jo veldig på individet da. Individer som er mer usikre enn andre vil automatisk varsle mer enn de som er trygge og vil dermed være vanskeligere å dempe. Har hatt en hund som klikka bare det gikk noen 100 meter unna, og en som ikke regaerte i det hele tatt før folk sto rett på utsiden av porten, men som egentlig var en mye bedre vokter sånn sett, en jeg kunne stole på. Sistnevnte var jo mye tryggere generelt sett. Så jeg tenkter at overdreven bjeffing på ting ofte bunner mye i usikkerhet og at folk ofte missforstår og tolker det som bare vakt (men vaktinstinkt bunner jo ofte i litt usikkerhet uansett, men, ja, i forskjellige grader ) Jeg synes ikke det er greit å vokte på ting ute på tur feks, med mindre det er personer som faktisk oppfører seg truende, noe som veldig sjeldent skjer heldigvis. Synes heller ikke de skal vokte på samme måte som hjemme om de feks er på besøk et sted. Men jeg har en teritoriell rase da, som vokter familie og hjem. Så det blir kanskje annderledes for andre type raser? Hvis du har naboer tett på fra valpen er liten, og valpen er trygg, så vil den nok fort venne seg til "vante" lyder rundt hjemmet som ikke trengs å bjeffes på hvis du demper det fra starten
 9. Det har som Pringlen sier vært mye useriøs avel tidligere på mindre bra hunder. Var blandet annet en hannhund som ble brukt i avel hos x antall oppdrettere før den siste oppdretteren som kjøpte han avlivde han pga dårlig mentalitet, og x antall valper etter han ble avlivd pga dårlig mentalitet. Det sier jo litt om kunnskapsnivået og seriøsiteten rundt rasen på den tiden.. men jeg har også inntrykk av at det har blitt mye bedre de siste åra.
 10. Hva tror dere om disse da? (Vet det er grus i tarmen 😜)
 11. Så koselig at dere vil ha flere bilder 😊😊 har tatt masse bilder av bikkjene de siste dagene, hadde alle tre her i helga. Så her er noen av de. Fler action bilder kommer senere 😄
 12. Jeg valgte presa canario fordi jeg ville ha en litt stor hund, men ikke for stor, som trengte lite pelsstell og ikke var så vanlig. Og jeg ville ha en rase det er litt futt i, men som samtidig ikke krever alt for mye. (er ikke futt i alle presaer med de fleste!) Jeg synes også de er flotte utseendemessig. Og etter at jeg har blitt kjent med rasen, så har jeg fortsatt med den fordi jeg også liker at de er veldig lojale, snille med familien, de knytter seg veldig til eieren, gode vakthunder, har en god av og på knapp, og kan brukes i div hundesporter/trening.
 13. Tusen takk! ☺☺
 14. åååh, så nydelige Pappaen var utrolig fin!
 15. Tok litt bilder i sola i dag, så da blei det visst enda et innlegg her