Jump to content
Hundesonen.no

jma

Medlemmer
 • Content Count

  1929
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

jma last won the day on January 19

jma had the most liked content!

Community Reputation

2088 Excellent

4 Followers

About jma

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Larvik
 • Hunderase
  Perro de presa canario & hollender

Recent Profile Visitors

9407 profile views
 1. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Ett år neste uke! 😊❤️
 2. jma

  stille gårdshund

  «Goldendoodelen» til søstera mi drepte et marsvin en gang🙈 Bare sånn kort innpå 😅 Ellers synes jeg det er litt vanskelig kriterier. En hund som kan være ute døgnet rundt bør jo ha god pels for å ikke bli kald på natta, og vil dermed røyte. Og hunder som trives med å være selvstendig gårdshund som kan være ute alene på natta og med minimalt med jakt er nok ofte ikke de hundene som er enklest å trene lydighet ol med.
 3. jma

  Den der rotreningen...

  Jeg har hatt noen runder hvor jeg rett og slett har «tvunget» valpen på en rolig og bestemt måte til å ligge på fanget rolig. Både på besøk hos folk og hjemme. Og de sovner alltid til slutt. 😄 Selv om det noen ganger er en stor tålmodighetsprøve 😅 Det har også funket å binde fast valpen et sted hvor den er i nærheten av meg og lett ser meg, men ikke får kommet bort til meg, eller noen andre. Om jeg har oversett da så har se roa seg ganske fort. Da har de selvfølgelig hatt teppe å ligge på. og som du sier, dette er da selvfølgelig etter tur eller trening eller annen aktivitet, og jeg vet at valpen egentlig er klar for å sove, den bare klarer ikke roe seg selv.
 4. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Lille frøkna mi ☺️
 5. jma

  Røngten og løpetid

  Nei, bare meg som er veldig utålmodig 😂🙈
 6. Lexi er snart ett år (27. feb) og jeg hadde egentlig tenkt til å ta røngten så fort som mulig. Men så var det noen som sa at man burde vente til første løpetid er over, og ikke røngte nær løpetid fordi det kan gjøre hoftene litt løsere. Lexi har ikke hatt merkbar løpetid. Hun har noen usammenhengende dager slikka seg litt ekstra, og jeg har sett kun en blodflekk. Tror dere hun har hatt løpetid? Burde jeg vente?
 7. jma

  Hund og mental helse

  Jeg tenker at de aller fleste hunder er veldig tilpasningsdyktige så det tror jeg ikke ville vært noe problem 😊
 8. jma

  Staffie Bullweiler

  En annen ting du burde tenke på er at hunder etter denne blandingen kan for et utrent øye se ut som blanding av en ulovlig rase. Det er dessverre mange slike type blandinger som har blitt avlivd av politiet kun på grunn av utseende. Det alene er grunn nok til å ikke gjøre det spør du meg. Det er ikke ulovlig, nei, men hva er hensikten? Finner man seriøse valpekjøpere til en slik blanding? Det er vanskelig nok som det er å finne flinke valpekjøpere til denne type hunder. Og de aller fleste seriøse ser etter en spesifikk rase.
 9. jma

  Staffie Bullweiler

  Hvorfor skal du gjøre denne parringen? Er begge foreldre røngtet? Mentaltestet? Hvorfor ikke heller drive oppdrett av en rase og ikke blande to fine raser? Hva er hensikten med det?
 10. jma

  2,5 åring redd enkelte dager

  Løpetid eller at hun har vondt kanskje?
 11. jma

  Peser og faller ikke helt til ro

  Er nok bare varm og sliten. Tipper Jan sovner etter hvert 😊
 12. jma

  Problemer med FOT/PLASS

  Trener du i en hundeklubb eller trener du mest alene?
 13. jma

  Rottweiler

  Så lenge hunden er frisk og godt trent så burde det gå greit, men hva mener du med øvre sjiktet på vekt? Hvis du ønsker en rottweiler til dette bruket så ville jeg jo absolutt skaffet meg en som var moderat i størrelsen, mer atletisk, enn i «øvre sjiktet». De største er nok også mer utsatt for feks HD enn de som er mer moderate. Og de har nok også dårligere utholdenhet.
 14. jma

  Australian cobberdog

  Antall kull er ofte en god indikasjon på hvorfor folk driver med oppdrett, og hvor seriøse de er. Hvis målet med avlen er å forbedre «rasen» man driver med ( som etter min mening alltid bør være grunnen til å drive med oppdrett, eller at man ønsker å avle frem den «perfekte» hunden for sitt bruk) , så er det veldig rart å ha så mange kull på så kort tid. Hvordan i all verden skal man klare å følge opp alle valpene og valpekjøperne på en god måte? Ønsker man å forbedre hundene er jo oppfølging av valpene og å se hvordan de utvikler seg mtp helse og mentalitet noe av det aller viktigste man gjør som oppdretter (for å se og lære hva de forskjellige kombinasjonene gir). Med så mange valper må jo det være nærmest umulig. 4 kull på tre måneder etter hva jeg kan se på siden dems.. Det er INGEN seriøse oppdrettere som har så mange kull så tett etter hverandre. Enten må de ha helt sykt mye hunder, eller så avler dem på de samme hundene dem har om igjen og om igjen...
×