Gå til innhold
Hundesonen.no

jma

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2,350
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    81

jma last won the day on 7. Januar

jma had the most liked content!

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Larvik
  • Hunderase
    Hollandsk gjeterhund

Nylige profilbesøk

13,904 profilvisninger

jma's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2.5k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjenner ikke personlig til oppdrettere, men sørg iallfall for at dere kjøper fra en kombinasjon hvor begge hunder som er brukt har a/b hofter, da noen linjer har veldig mye HD. Sjekk også hvilke andre sykdommer som er vanlig på rasen, og finn en oppdretter som tester for disse også. Jeg ville også leter etter en oppdretter som mentaltester hundene sine, og avler på trygge trivelige hunder ?
  2. Jeg har planlagt ferie og henting av valp så jeg har mest mulig ferie i starten. Etter det har jeg vært avhengi av hjelp fra folk som kan enten passe eller gå tur/lufte ila dagen (også litt avhengi av hvor gammel valpen er). Men jeg har jobb hvor jeg ikke kan ha med hund eller lufte ila arbeidsdagen. Så ja, det er en utfordring.
  3. jma

    Mål 2024

    Her er våre mål for 2023 «Er litt usikker på mål for 2023 ift hva som er realistisk. Lexi datt helt ut av det i lydigheten på prøva og jeg har blitt rett og slett litt usikker på hvordan vi skal løse det, da det er en adferd jeg kun ser i prøvesetting. Men vi må jo klare en IGP1! Og derfra er det forhåpentligvis kort vei til en IGP2. Men kan vel egentlig si at det største målet mitt nå er å gå en prøve hvor lydigheten er like bra som på trening!» Vi klarte en IGP1 ? Lydigheten var nesten like bra som på trening, et par feil som jeg ikke har i trenings sammenheng, men vi fikk 89 poeng av 100 ??? Ellers fikk vi 89 i spor og 84 i c. Pga lite c trening i år har vi ikke fått tatt IGP2. Vi vurderte en SL2 men jeg har vært veldig sliten i høst, så det ble lagt på hylla. Jeg så at et mål for 2022 var å mentalteste hu, og vi tok en uoffisiell test hos Hund helt på grenser i år. Hun hadde jo ikke bestått en vanlig test da hun flere ganger løp ut av banen for å hente «leka» i forrige moment ?? Mål for 2024; - Ta SL2 på ukjent bane - Ta IGP2 og IGP3 på hjemmebane - Ikke ha de samme feilene i lydigheten igjen ( tjuvstart på apport og satt seg ikke på sitt under marsj) - Bli enda bedre på spor (få over 90 i spor på prøver) - Bli enda flinkere til å trene henne fysisk
  4. Fatter ikke at folk kan være så kyniske ??
  5. Er ikke grønnlandshund ganske mye mer krevende enn feks sibirian?
  6. Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. ? Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til. Masse lykke til ?
  7. Nå er ikke jeg noe ekspert på husky, men kanskje en sibirian hanne kan passe bedre? De tåler kulde godt, har god utholdenhet, men er litt lettere enn malamuten. Tror også sibirian er litt enklere i temperamentet?
  8. Hvis golden er rasen du egentlig har lyst på så ville jeg brukt litt tid på å prøve å finne en oppdretter som avler litt lettere typer med bedre utholdenhet ? eventuelt gått for en tispe, som er mindre enn hannhundene. Også har jo seff helse mye å si, når man skal bruke en hund mye fysisk
  9. Jeg synes 2-3 timer fysisk mosjon hver dag er drit mye. ? Og jeg har brukshundrase. Men jeg bruker mer tid på mental trening, og når vi først gjør noe fysisk, så er det ofte ikke bare tur, men sykkeltur, kjettingtrekk osv. som tar kortere tid. Jeg synes husky høres ut som en god match jeg, men da må du jo trene på, og være bevisst på dette med lyd fra starten. Eventuelt velge linjer med mindre lyd, hvis det finnes noe sånt? Husky trives med mye fysisk mosjon og krever ikke nødvendigvis så mye mental trening. Mange golden er jo store og tunge, så skjønner at dem kanskje ikke er ideelle hunder for såpass lange tunge turer. Men det finnes kanskje lettere linjer? (Utenom jaktlinjene, for med jaktlinjer så må man nok være mye mer påpasselig med mental trening i tillegg til fysisk trening). Ellers finnes det jo sånn type greyster (blanding av vorsther og greyhound) eller lignende type hunder, hvis du ønsker en hund som er avlet for fart og utholdenhet, men er ganske enkel å ha med å gjøre ellers. Men de kan nok fremdeles ha en god del jakt i seg.
  10. Først og fremst bør du jo sørge for at dette er to sunne og friske hunder, med bra temperament, før du vurderer å avle på dem. Og det blir uregistrerte blandingsvalper. Men ingen kan nekte deg å parre to hunder ?‍♀️
  11. Her har det aldri vært noe tema, og jeg har ikke noen av mine 4 i urne. Angrer ikke på det. Det viktigste for meg ved avlivning er å være der for de til siste slutt ? Vet noen som ikke klarer å være med på avlivningen. For meg er det helt uaktuelt å ikke være med. Så vi er vel alle forskjellige, og det må jo respekteres tenker jeg. ?? og jeg har masse fine bilder, og det er også mye viktigere for meg enn urne.
  12. Før du parrer så håper jeg du helse og mentaltester hunden, så du vet at det er gode gener du avler på. Og at hannhund eier gjør det samme
  13. I Oslo Hundeskole tror jeg de tar 1800,- for den første privatkonsultasjonen, som varer ca halvannen til to timer. Og etter det er det 900,- per time, som er ca en time.
  14. Sånn som oss mennesker så blir dem noen ganger litt dårlige i magen uten noe spesiell forklaring. Men om du har økt mengden så er det jo ikke så rart ? jeg ville vurdert å bytte over til et annet tørrfôr som gir mindre avføring og bedre opptak. Min erfaring er også at de har dårlig opptak av Labb.
×
×
  • Opprett ny...