jma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,613
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

4 følgere

Om jma

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Larvik
 • Hunderase
  Perro de Presa Canario

Nylige profilbesøk

7,542 profilvisninger
 1. Tusen takk 😊😊
 2. Tusen takk 😊 Ja nå er hun snart to år! Utrolig hvor fort tiden går
 3. En liten update. Begge hundene har vært på ny mentaltest. Aya kjente nok igjen mye av testen og gjorde det bedre enn sist. Hun er veldig trygg på elementene som har med mennesker og gjøre, og hadde kortere avreaksjonstid på de andre elementene enn hun hadde sist. Hun viste også litt høyere kamplyst enn sist. Moro var også veldig trygg på momentene med mennesker, men hadde litt større reaksjoner enn Aya på de andre elementene som feks. skrammel og kjeledress, og brukte litt lengere tid på å avreagere. Men han har jo også levd et mye mer skjerma liv, og er mindre miljøtrent. Det var iallfall morro å teste dem. Vi har fått svar fra NKK på at Moro har perfekte albuer og B hofter Så det var morro. Når det kommer til trening av bikkjene så har motivasjonen min vært i bunnen de siste ukene.. Jeg sliter jo med lydighetstrening på begge to. Aya er treigere enn hva jeg hadde ønska, og har ikke det samme drivet som jeg har hatt i de andre bikkjene som jeg har hatt før, så jeg kjenner at det skal veldig lite til før jeg bare mister helt motivasjon. Hun er litt for rolig,treig og forsiktig i forhold til hva jeg ønsker. Og Moro er jo helt stikk motsatt, alt for impulsiv og ivrig/urolig. Skal veldig lite til før det koker over for han og han napper etter belønninga eller hender for eksempel. Jeg har jo fått til litt med han, men det tar laaang tid å lære han at han må følge visse regler for å få det han ønsker (belønning/lek). Og bare det å feks sitte i ro mens jeg beveger meg eller det skjer ett eller annet er en utfordring. Det går fremover, men utrolig treigt. Så de siste ukene har det blitt til at jeg bare ikke har trent noe særlig med noen av dem. Men har vel kommet frem til at nå som jeg har disse to hundene, så får jeg bare gjøre det beste ut av det og gjøre så godt jeg kan med dem. Og Moro har jo et stort potensiale. Jeg er bare usikker på hvor mye jeg kan klare å få til med han. Moro brakk forresten ulvekloa for et par måneder siden også. Vi var i hagen og lekte, og plutselig halta han litt. Den var heldigvis ikke helt ødelagt, og jeg slapp å bandasjere og styre ( Heldigvis! Ikke en enkle hund å drive og stelle sår på ) Etter ti dager med rensing og antibiotika var kloa helt fin.
 4. Jeg hadde en "krevende" rase som førstegangshund, og hun var virkelig krevende og, så det gikk ikke så bra det første året. Men jeg lærte kjempemye. Om du er klar for å trene mye, gå kurs, lære av andre, og søke informasjon, hjelp og kunnskap så er det jo bare å hoppe i det hvis det er den rasen du ønsker deg. Dobermenn krever jo mye mental og fysisk trening. Kjenner flere som har og trener med dobermen. Han ene har mistet tre stykker pga hjerteproblemer. Men alle hundene jeg kjenner til har hatt god mentalitet og vært veldig gode brukshunder. Et par av de har hatt en del stress/kokt lett over. Men dette er jo hunder fra brukslinjer da.
 5. Jeg kunne definitivt ikke gjort det med noen av bikkjene mine. De hadde blitt feite De sluker alltid all maten de får med en gang.
 6. Valpene er kjempesøte, og Twiggy er en flott staff. Masse lykke til videre med dem.
 7. Det skal jeg se mer på, takk Har gjort det og, men er ikke så effektivt.
 8. Litt usikker på hva det går ut på?
 9. Fordi rasen har andre gode egenskaper som er viktigere for meg, og fordi jeg ikke har behov for en hund som går bra sammen med alt av andre hunder. Vi hilser ikke på hunder ute på gata, vi går pent forbi, og i huset så sørger jeg for at hundene alltid er under kontroll hvis de er løse sammen, og at det ikke er noe som kan trigge en konflinkt (feks mat/leke). En veloppdratt hund som ikke er veldig usikker på andre hunder klarer fint å være i nærheten av andre hunder, selv om den er samkjønnsaggresiv, uten å klikke. Er nok som andre sier, at mange har en fryktag. hund som de kaller for samkj.ag. fordi de ikke ser (eller vil innrømme...) at hunden er usikker. Jeg hadde en hanne som var kjempeflink med valper og gikk bra med alle tisper og små hunder. Men når han møtte en hanne på sin egen størrelse, så hadde han veldig lyst til å lage en liten krig. Men det fikk han ikke lov til. Så det gjorde han da heller ikke. Han blei bare veldig stiv i kroppsspråket, fikk veldig høy hale, brumma litt, og tusla videre. Det skjedde jo faktisk flere ganger at andre hanner, rottweilere blandet annet, gjorde utfall mot han bare noen få meter unna, men han svarte aldri med noe mer enn litt knurring. Man kommer langt med god oppdragelse og god mentalitet 😊
 10. Nei, det har jeg ikke. Kan sjekke det ut, takk Ser ut som en bok som passer bra her ja kanskje jeg skal ønske meg den til jul
 11. Jada, så jeg har jo en seks-åring i hus som ikke kunne en ting da kan kom hit for snart ett år siden. Han er ekstremt ivrig, aktiv og impulsiv. Han har ikke ro i rævva når det først skjer noe, og har lett for å "koke over" hvis han er litt understimulert eller ikke får nok grenser. Jeg prøver jo å lære han litt lydighet, og har fått lært han sitt, ligg, stå, slipp så langt. Men når han feks skal sitte før vi går ut døra, så klaaarer han bare ikke å sitte i ro i mer enn fem sekunder. Og jeg må bevege meg i sneglefart for at han ikke skal bryte kommandoen hundre ganger. Jeg lar han aldri gå ut døra før han faktisk sitter rolig og ser på meg. "Nei" funker bittelitt, men lurer på om noen har noen andre triks på lur her? Jeg pleier noen ganger også å ha han i bånd når vi skal ut, før vi går ut døra, for å holde han igjen, så han ikke er "all over". Det er en liten smule bedre hvis han er trøtt eller litt sliten, men ikke mye. Han er også fæl til å ikke klare å la vær å bite etter ballen når jeg har sagt "slipp" og skal plukke den opp, eller den ligger på bakken. Tips?
 12. Takk for tips. Er så gøy å se bilder av hundene på den tiden. Kan ikke akkurat si at bulldoggen så frisk og fin ut på den tiden heller For noen fronter...
 13. Trixie bilsele i str. L selges. 100,-
 14. Det har variert litt hvor mye mine presaer har røytet, men generelt sett veldig lite. Ja, håra setter seg lett fast, men her holder vi bikkjene borte fra sofaen og stueteppet, og kjører alltid "skylleprogram" i vaskemaskinen etter at bikkjeting er vaska. Og jeg kjøper bare ryer/tepper ellers som går i vaskemaksina Har nesten aldri problemer med at det er bikkjehår på reine klær.
 15. Masse bilder fra turen vår i går