Gå til innhold
Hundesonen.no

jma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,671
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,615 Excellent

4 følgere

Om jma

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Larvik
 • Hunderase
  Perro de Presa Canario

Nylige profilbesøk

7,933 profilvisninger
 1. SBT men uten hundeaggresivitet?

  Jeg tenker at om man eventuelt har disse hundene mye sammen fra staffen er valp, og de andre hundene er trygge, snille hunder med godt språk, så burde det ikke være noe problem. Jeg har jo selv en rase som ofte er samkjønnsaggresiv, men det er mest hanner som ikke går med hanner på samme størrelse, eller at dem ikke liker/har lav terskel for hva de tolererer fra fremmede hunder. Alle mine har gått fint med hunder av motsatt kjønn, og tisper har gått fint med andre snille tisper som dem blir kjent med. Og det finnes helt sikkert oppdrettere med mindre samkjønnsaggresjon på linjene enn andre. Men om noen av hundene som er i denne flokken allerede feks har bytteforsvar eller kan være ufine/har dårlig språk, så er det kanskje vanskeligere å få det til å fungere..
 2. Saluki

  Jeg har hatt to salukier i familien for en del år siden. Den første hadde mye mataggresjon blandet annet, og ble dessverre avlivd i relativt ung alder pga adferdsproblemer (tror det var en blanding av litt useriøs oppdretter og dårlig oppdragelse av eier). Den andre er en fryd av en hund. Mange år siden jeg har møtt han nå, men han var rolig, ganske sosial, snill, enkel å ha med å gjøre. Rett og slett en snill og vennlig sjel. Han er vel iallfall 13 år nå.
 3. Valpegjengen 2018

  Åh, er litt misunnelig asså @Malamuten Høres ut som en veldig fin kombinasjon. Håper hun lever opp til forventningene 😊
 4. Jeg tenker at det er nok mange som eier eller ønsker seg mops eller bulldog som bare er uvitende og ikke vet bedre, eller de har hørt av folk som burde ha greie på det at hundene har det fint. Og om vi som synes at dette ikke er bra er flinke til å skrive hva vi mener, saklig, og begrunne det ordentlig, på diverse sosiale media, så har vi iallfall gjort en liten jobb for å prøve å lære de som ikke allerede har sett seg helt blind på det. Eller de som bare ikke vil forstå, eller se det... Jeg synes det er kjempebra av Dyrebeskyttelsen og sette fokus på det. Nå må vi bare overdøve de som sier at dette ikke er et problem...
 5. Kjæresten liker ikke hunder

  Jeg tenker at om han er en snill fyr som vil ha deg og er forelska i deg, så aksepterer han det for din del, når det er en så viktig del av livet ditt. Særlig når han har vist om det fra starten. Hvis ikke han aksepterer det så er han kanskje ikke verdt det. Kjøp hund Og si at han ikke trenger å involvere seg mer enn han ønsker selv.
 6. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Så herlig da Masse lykke til med henne! 😊😊 Hvilken oppdretter er hun fra? (Ikke at jeg har så veldig peil men).
 7. Aya og Moro de Perro de la Tierra.

  Moro har blitt pappa til fire tisper og tre hanner. En fawn tispe og en fawn Hanne som ligner pappa Tispe Hanne Flott hanne ❤️ Hadde disse bodd i nærheten hadde jeg hatt store problemer med å motstå 😄 Og mr. Cray-cray som jeg kaller han (eller Moro the Maniac 😂)
 8. Det er ikke bare meg som sliter litt med avgjørelser nei! Takk for alle innspill! Ble kanskje bare enda mer usikker men Det er jo fremdeles en stund til dette blir aktuelt, så har forsåvidt god tid til å gruble videre. Men tror nok jeg har falt på at jeg alltid kommer til å ha en presa i hus, så får heller den nye rasen i tilfelle bli hund nr. 2.
 9. K9madness Hannah er ei presa tispe på fire år som trenger et nytt hjem. Hun har dessverre vært et par forskjellige steder det siste året uten at det har fungert, fordi hun kan bjeffe når hun er hjemme aleine og hun trenger en eier som kan gi henne klare grenser og regler. Men får hun det er hun en kjempesnill, enkel og lydig hund som er lett å bli glad i. Hun har lite skarphet til å være presa. Hun har i tidligere hjem bodd med katt. Hun går fint med hannhunder, men kan utagere i bånd ( noe som ganske lett kan trenes bort, i følge en av de som har hatt henne.) En fin og snill hund som fortjener et godt og varig hjem, som kan gi henne det hun trenger.
 10. Bølla - hollandsk gjeterhund, korthår

  Det var trist å lese.. krysser fingrene for at hun holder seg sprek i mange år!
 11. Dere som har hatt en og samme rase i mange år, som dere er glade i, stolte av, engasjert i og veldig fornøyd med, for så å prøve en annen rase av ulike årsaker. Hvordan fungerte det for deg? Jeg vurderer å prøve en annen rase neste gang vi skal ha valp, men er så splitta.
 12. Sommer- eller vintervalp?

  Jeg ville definitivt prioritert å fått valp fra oppdretteren du er mest fornøyd med, men ja, det er mye enklere med valp om sommeren. Særlig med tanke på renslighet.
 13. Med min første hund så skreiv jeg opp en liste over ting jeg ville at hun skulle oppleve og gjøre mens hun var valp. Men med de andre valpene jeg har hatt har det i grunn bare gått av seg selv. Når valpen er liten pleier jeg å sørge for at dagen består av stort sett korte økter med aktivitet og så ro og hvile (og selvfølgelig masse med lufting i hagen for å gjøre fra seg). Aktivitet kan være å besøke noen, liten tur i byen, liten tur i skogen, godbitsøk, leking/drakamp ol., litt enkel lydighet, kort lek med annen hund, miljøtrening (gå på rart underlag osv) bare for å nevne noen eksempel. Om valpen ikke roer seg av seg selv etter aktiviteten pleier jeg å sitte med dem på fanget til dem roer seg og sovner, eller ha dem på et området hvor det ikke skjer noen ting spennende så dem roer seg etter hvert. Om valpen biter mye etter hender eller andre ting så pleier jeg enten å finne frem en leke og få den til å leke med den istede, eller hvis det er pga at valpen er overtrøtt (etter aktivitet) så blir det tvangsavslapping på fanget til den roer seg. Hun første jeg hadde var ille, så hun hadde en periode hvor hun fikk time-out om bitinga ble for ille. De andre har det vært null problem med. Det spørs jo også litt på valpen og hvor trygg den er. Har man en valp som er trygg, sosial og avslappa i utgangspunktet så er det jo ikke så viktig med masse sosialisering og miljøtrening, man må bare sørge for at dem får opplevd litt forskjellig med gjevne mellomrom. Men har man en valp som er litt skeptisk til visse situajsoner eller miljøer, så ville jeg brukt mye mer tid på å jobbe med å få det bedre.
 14. Damir og Iraia - Dogo Canario

  liker hodet på den første hannen.
×