Jump to content
Hundesonen.no

Snek

Medlemmer
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Snek

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Herre min skaper 😳😳😳 At en førstegenerasjonsblanding med Dalmatiner i seg ikke er røytefri har nesten lyst å vedde penger på! Hvis jeg noensinne er i alvorlig pengetrøbbel og har nok tid, skal jeg jaggu meg blande en eller annen stor rase med puddel og ta 25’’ per valp. Man er jo nesten garantert å få seks-syv valper, og med to kull per år blir det nesten en årslønn. Så mye penger rett i lomma uten å bli kriminell: det er nesten et under at det ikke er flere som driver stort med dette.
 2. Snek

  Rasevalg og seriøsitet blant eierene

  De fleste moteraser (akkurat nå er det spesielt staffer) er raser som tiltrekker folk som har lyst på hund men ikke satt seg noe særlig inn i hva de vil ha. Maller (belgere generelt), store voktere (med unntak av Dogo Canario som er blitt veldig populær) og sære sjeldne raser tiltrekker seg som regel mer folk som har tenkt på hva de vil ha og har en plan med hundeholdet. unntak finnes selvsagt i begge leire.
 3. Snek

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Korthåret collie! Og jeg gleder meg allerede veldig mye! I drømmene mine har jeg en svart schäfer, det er de fineste hundene jeg vet om. Men schäfer er for mye hund for meg. Og en GD, men egentlig hater jeg sikling, så kanskje ikke. Jeg har i hvert fall funnet ut at jeg aldri skal ha liten hund igjen, mellompuddelstørrelsen er det minste jeg kan gå for. Og pelsstell kan jeg ikke. Jeg tar hundre ganger heller ekstrem-røyting enn pelsstell. Hår overalt går bare utover meg selv, manglende pelsstell er dyreplageri.
 4. Jeg ønsker meg samme type hund som deg, og har landet på korthåret collie. Kunne tenkt meg storpuddel også, men har innsett at pelsstell ikke er noe for meg overhodet. Men jeg har ikke ønsker om redningshund. Hadde jeg hatt det, ville jeg valgt jaktlab.
 5. Snek

  Engelsk springer spaniel

  Spørsmålet er vel litt hvor fort pelsen blir fet. Man skal vel ikke dusje og sjamponere en spaniel eller retriever annenhver uke, pelsen og fettlaget har jo en funksjon. De Golden og Spaniels jeg kjenner blir badet og stelt ofte, og de lukter selvsagt ikke rett etter pelsstell, men det tar kort tid før den stramme lukta er tilbake. Presiserer igjen at JEG oppfatter lukta som ubehagelig, andre lever fint i hus med flere Spaniels eller Nuffer eller Retrievere og plages overhodet ikke.
 6. Snek

  Engelsk springer spaniel

  Jeg synes spaniels lukter veldig kraftig, og det synes jeg de fleste retrievere også gjør. Jeg innrømmer at jeg er veldig var for lukt, så spaniel utgår for meg pga lukta, det samme gjør f.eks Golden og noen andre raser. Men man blir sikkert vant med det hvis man har en selv, og hvis en spaniel ellers har alle egenskapene du ønsker i en hund, så kan du nok leve med lukta. Men det kan jo være en ide å møte noen i RL for å finne ut om det er noe som ville plaget deg veldig.
 7. Fatter ikke hvordan noen kan synes hannhunder er grisete, men ikke løpetisper 😂 Men skjønner jo at det forskjell fra hund til hund også, uavhengig kjønn. Personlig foretrekker jeg hannhunder, jeg synes tisper som blør er nasty. Hadde tispe før som brukte truse, og det gikk greit. De fleste jeg kjenner bruker ikke truser, og blodflekker både på gulv og sofa er sånn cirka det verste jeg vet. Dessuten synes jeg ofte at mange tisper blir ordentlig humørsyke, og innbilt osv. Har forresten hatt en god del hannhunder i mitt liv, og aldri noen med forhudskatar. Mulig jeg har vært heldig?
 8. Snek

  Hund som skremmer syklister

  Min hund lærte veldig fort at det å gå bananas på terrassen fører til kjeft og eskortering inn i huset. For det første så belønner du hunden ved å la han få lov å holde på sånn, og for det andre så risikerer du å fremstå som en skikkelig lat og udugelig hundeeier. Selv om du evt har ditt på det tørre juridisk.
 9. Takket være mange fine svar på et tidligere innlegg av meg har vi nå bestemt at vår neste rase skal bli korthåret collie. Jeg tror den passer midt i blinken for oss! Det er bare en ting jeg glemte å spørre om: røyting. Jeg forstår jo at den røyter, men snakker vi Dalmatiner røyting? Labrador? Og er det noen som har tips til oppdrettere? Gjerne noen som mentaltester- jeg er litt bekymra for å få en veldig lydberørt hund.
 10. Snek

  Feil hunderase

  Jeg har vokst opp med forskjellige raser, og når jeg flyttet ut og skulle kjøpe min første egne hund ble det Labrador. Jeg var vanvittig glad i han, men merket nesten med en gang at dette ikke er en rase for meg. Supersnill med alt og alle, lett å motivere, alltid glad, matvrak- bare positivt men ikke for meg hvis det gir mening 🤔 han var en veldig god venn men ikke det jeg ønsket av en hund. Når vi fikk barn skulle vi ha mindre hund, og kjøpte en JRT litt på impuls av noen vi stolte på. Og Jeg merket med en gang at dette var mye mer riktig for meg. Like smart som labbisen, bare mye mer sta og med tusen egne meninger. Like blid og glad men også skarp og på hugget når han mislikte noe. JRT er ikke drømmerasen heller, ikke minst pga størrelsen, men han har i hvert fall lært meg hva jeg liker med en hund og hva som ikke engasjerer meg. Neste hund blir en gjeter av noe slag. Førerorientert, gjerne litt reservert og mindre samkjønnsproblematikk enn JRT. Da tror jeg at jeg er i mål 😂
 11. Det tror jeg det er. Jeg synes jeg ser Doodler og cobbere og pooer absolutt overalt. Bak fuglehunder er det desidert flest slike i vår kommune i hvert fall, bare forskjellig størrelse og blandingsforhold.
 12. Snek

  Noen som kjenner de ulike vannhundene godt?

  Har aldri møtt en stødig spansk hannhund. Og jeg har truffet ganske mange. Til og med i utstillingsringen har jeg møtt flere nervøse enn stødige (og de stødige var heller ikke helt gode i min bok). Portiser har jeg møtt veldig mange flotte, og Lagottoen kjenner jeg ikke så godt, men kjenner et par stykker godt som jeg liker (men har hørt at det er rusk på dem også).
 13. Hvorfor vil du ikke ha en standard Aussie?
 14. Snek

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Jeg har ikke noe imot røyting, altså 🙂 Jeg synes vel i grunn bare at langhåret Collie er litt finere enn kortis, pluss at jeg har hørt at det kan være helseutfordringer fordi rasen er ganske liten ennå. Men absolutt verdt å sjekke ut!
 15. Snek

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Altfor liten. Kelpie er minstestørrelsen.
×