Jump to content
Hundesonen.no

Snek

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Snek

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fatter ikke hvordan noen kan synes hannhunder er grisete, men ikke løpetisper 😂 Men skjønner jo at det forskjell fra hund til hund også, uavhengig kjønn. Personlig foretrekker jeg hannhunder, jeg synes tisper som blør er nasty. Hadde tispe før som brukte truse, og det gikk greit. De fleste jeg kjenner bruker ikke truser, og blodflekker både på gulv og sofa er sånn cirka det verste jeg vet. Dessuten synes jeg ofte at mange tisper blir ordentlig humørsyke, og innbilt osv. Har forresten hatt en god del hannhunder i mitt liv, og aldri noen med forhudskatar. Mulig jeg har vært heldig?
 2. Snek

  Hund som skremmer syklister

  Min hund lærte veldig fort at det å gå bananas på terrassen fører til kjeft og eskortering inn i huset. For det første så belønner du hunden ved å la han få lov å holde på sånn, og for det andre så risikerer du å fremstå som en skikkelig lat og udugelig hundeeier. Selv om du evt har ditt på det tørre juridisk.
 3. Takket være mange fine svar på et tidligere innlegg av meg har vi nå bestemt at vår neste rase skal bli korthåret collie. Jeg tror den passer midt i blinken for oss! Det er bare en ting jeg glemte å spørre om: røyting. Jeg forstår jo at den røyter, men snakker vi Dalmatiner røyting? Labrador? Og er det noen som har tips til oppdrettere? Gjerne noen som mentaltester- jeg er litt bekymra for å få en veldig lydberørt hund.
 4. Snek

  Feil hunderase

  Jeg har vokst opp med forskjellige raser, og når jeg flyttet ut og skulle kjøpe min første egne hund ble det Labrador. Jeg var vanvittig glad i han, men merket nesten med en gang at dette ikke er en rase for meg. Supersnill med alt og alle, lett å motivere, alltid glad, matvrak- bare positivt men ikke for meg hvis det gir mening 🤔 han var en veldig god venn men ikke det jeg ønsket av en hund. Når vi fikk barn skulle vi ha mindre hund, og kjøpte en JRT litt på impuls av noen vi stolte på. Og Jeg merket med en gang at dette var mye mer riktig for meg. Like smart som labbisen, bare mye mer sta og med tusen egne meninger. Like blid og glad men også skarp og på hugget når han mislikte noe. JRT er ikke drømmerasen heller, ikke minst pga størrelsen, men han har i hvert fall lært meg hva jeg liker med en hund og hva som ikke engasjerer meg. Neste hund blir en gjeter av noe slag. Førerorientert, gjerne litt reservert og mindre samkjønnsproblematikk enn JRT. Da tror jeg at jeg er i mål 😂
 5. Det tror jeg det er. Jeg synes jeg ser Doodler og cobbere og pooer absolutt overalt. Bak fuglehunder er det desidert flest slike i vår kommune i hvert fall, bare forskjellig størrelse og blandingsforhold.
 6. Snek

  Noen som kjenner de ulike vannhundene godt?

  Har aldri møtt en stødig spansk hannhund. Og jeg har truffet ganske mange. Til og med i utstillingsringen har jeg møtt flere nervøse enn stødige (og de stødige var heller ikke helt gode i min bok). Portiser har jeg møtt veldig mange flotte, og Lagottoen kjenner jeg ikke så godt, men kjenner et par stykker godt som jeg liker (men har hørt at det er rusk på dem også).
 7. Hvorfor vil du ikke ha en standard Aussie?
 8. Snek

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Jeg har ikke noe imot røyting, altså 🙂 Jeg synes vel i grunn bare at langhåret Collie er litt finere enn kortis, pluss at jeg har hørt at det kan være helseutfordringer fordi rasen er ganske liten ennå. Men absolutt verdt å sjekke ut!
 9. Snek

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Altfor liten. Kelpie er minstestørrelsen.
 10. Snek

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Takk for svar! Sheltie er ikke helt i målgruppen, mest pga lyd og størrelse, og litt fordi jeg synes det er veldig mye pels på dem. Jeg synes det er et problem på Collie også, at mange har altfor mye pels, men på sheltien synes det enda bedre, sikkert på grunn av størrelsen at det ser mere voldsom ut. Grunnen til at vi leter i gjeterhundgruppen er at vi trives med hvor fører- og eierorientert rasene er, uten å være oversosial som mange retrievere. Men jeg ønsker ikke typisk gjeteratferd som f.eks Border Collie. Jeg forstår at alle i gruppen har gjeterbakgrunn, men en Schäfer eller Collie «gjeter» ikke slik en BC gjør- hvis det gir mening. Jeg tror at du har rett i at jeg må møte flere Kelpier og bli kjent med væremåten. Jeg har bare sett de på trening, og da er de på jobb, vanskelig å få et inntrykk da.
 11. Snek

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Hmm, det spørs hvor mye lyd det er. Jeg kjenner ingen lapsk vallhund, har bare sett noen få på utstillinger uten å prate med eier. Overfladisk sett ville de vært perfekte (størrelse, pels, utseendet). Jeg kjenner finske og svenske lapphunder, men føler ikke at det er hund for oss. For lite førerorientert og for vimsete de jeg har møtt. Er vallhunden litt som lapphundene eller helt annerledes?
 12. Snek

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Takk for svar! Er ikke så fortrolig med Border, det blir for intenst med stirring og kryping osv. Men flotte til sitt bruk så klart! Eneste retrieveren som ville vært aktuelt er Labrador, men det har vi akkurat hatt så det ønsker vi ikke akkurat nå. Curly og Chesapeake utgår pga pelsen, som er oljete og som jeg personlig synes lukter vondt (samme med Golden, men i mindre grad). Flott at Kelpie kanskje ikke trenger så mye mer enn hva vi kan tilby. Har ikke inntrykk av at de er då nervøse heller, i hvert fall ikke de jeg har sett på trening.
 13. Vi er en familie med nesten voksne barn, som har hatt hund i alle år og som har begynt å tenke på neste rase. Akkurat nå har vi en JRT, fordi vi ville ha en liten hund når barna var små. Før har vi hatt Labrador, Schæferblanding og Collieblanding. Hunden kommer til å være fullverdig familiemedlem, og sjelden alene. Vi drar ikke på fjellturer eller trener i timesvis, men går minst 1.5 timer tur daglig, pluss tisseturer rundt i kvartalet. I tillegg tar vi med hunden overalt, så den får en aktiv livsstil selv om det ikke nødvendigvis blir så voldsomt lange turer. Jeg er glad i å trene hund, så det blir ganske mye lydighetstrening og trikstrening (hver dag). Skal absolutt ikke ha en brukshund, bare en forholdsvis førerorientert familiehund som man har mulighet å ha løs og få ganske lydig. Dette har fungert veldig bra med de tidligere hundene. Litt verre med JRT pga jaktinstinkt. Vi har tenkt på Collie, men er ikke så glade i pelsen. Korthår har jeg hørt har diverse helseplager? Schæfer er helt utelukket pga helsa. Nå har vi sett litt på Kelpie, men er usikre om de må brukes aktiv til mer enn bare hobby og vanlige turer? Belgisk fårehund er veldig flott, men jeg har nesten bare møtt nervøse individer (selv om eierne forsikret meg at de ikke var nervøse så framstod de det for meg). Ønsker ikke ny retriever akkurat nå. Spaniel er helt utelukket, mange pleier å foreslå Springer men er ikke noe glad i Spanieler dessverre. Er ikke særlig glad i pelsstell, ellers ville storpuddel ha vært noe vi kunne hatt, har bare møtt flotte pudler hittil. Noen som har erfaring med Kelpie, eller andre forslag? Takknemlig for alle tips!
×