Jump to content
Hundesonen.no

Schnauzernoob

Medlemmer
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Schnauzernoob last won the day on October 12 2019

Schnauzernoob had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

About Schnauzernoob

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sørlandet
 • Hunderase
  Dvergschnauzer

Recent Profile Visitors

165 profile views
 1. Schnauzernoob

  Selektiv kontakt?

  Kanskje han har litt mer stress i kroppen enn vanlig etter juleferie? Jeg hadde gjort en del stressdempende aktiviteter inne før tur, også gått halve turen med bare snusing og kos og ikke noe mas, også prøvd kontakt å sett hvordan det var. Korte økter med kontakt.
 2. Schnauzernoob

  Akkurat nå, januar

  Passer 2 hunder i dag, så har tre her. Er veldig koselig. Ser min liker veldig godt å ha besøk.
 3. Schnauzernoob

  Fra bølle til bestevenn

  Det at hunden utagerer i halsbånd gir nakkeskader på sikt og det øker stresset. Hunden kan få for høyt nivå av cortisol, stresshormon, og det over tid kan gi kronisk stress som igjen gir flere helseplager og sykdommer. Når det finnes alternativer som kan gi bedre kontroll over hunden så synes jeg at å bruke halsbånd er feil.
 4. Schnauzernoob

  Fra bølle til bestevenn

  Halsbånd ved utagering = økt stress og ubehag og nakkeskader. Derfor er det ikke bra, med eller uten instruktør.
 5. Schnauzernoob

  Fra bølle til bestevenn

  Kan anbefale Ruffwear Front Range. Har feste foran og er likevel behagelig for hunden. I tillegg må avstanden her økes slik at man ikke nødvendigvis trenger og ha så utagerende hund som vi så at Iris var her. Halsbånd øker stress, gir hunden ubehag når det dras i og gir fysiske skader på sikt. Her handler det jo veldig mye om stress, og den kan reduseres kraftig med sele. https://www.freedogz.be/equipment/index.php?route=information/information&information_id=20
 6. Schnauzernoob

  Fra bølle til bestevenn

  Jeg satt bare og tenkte hvor er sela, hvor er sela, HVOR ER SELA?
 7. Schnauzernoob

  Jeg trodde vi hadde en hund..

  Så herlig! Gatehunder sitter ofte å bare observerer verdenen rundt seg. Så dette han gjør her er både naturlig og sunt.
 8. Schnauzernoob

  75 savnede hunder på nyttårsaften

  Helt enig. Min hund har aldri vært redd, men jeg har henne ikke løs for det om. Jeg går en god skogstur tidlig på morgningen den dagen, også får hun måltidene sine tidlig gjennom hjernetrim. Vi legger oss 22.00 og har mørke gardiner og musikk på. For da forebygger jeg, og om hun er stressa og jeg ikke ser det, så viser jeg hvertfall henne at jeg tar det helt med ro. Og hele dagen og dagene etterpå hvor det smeller litt her og der så har jeg henne i bånd.
 9. Schnauzernoob

  Akkurat nå, januar

  Schnauzeren min har fått veldig dårlig pels etter hun ble kastrert. Jeg ble fortalt dette på forhånd , at det er en vanlig bivirkning. Det var veldig riktig å kastrere henne da hun fikk 5 løpetider i året med sterk innbilsk hver gang, hun var deppa og lei seg, lette etter valper og sur og irritert på andre hunder. Nå er hun glad hele tiden! Virkelig en annen hund og vi er så glade for valget. Men så er det pelsen. Jeg pleier å nappe henne selv, gjør det hver 3. uke for å hele tiden holde pelsen fin og motstandsdyktig mot vind og vær. Men nå har hun så mye underull. Ull overalt og det tover seg og er ganske vanskelig. Ser også at hun er mer hårsår og at hun ikke ønsker alt dette stellet hele tiden. Hun har tidligere bare ligget og nesten sovnet mens jeg har holdt på. Oppdretter er imot alle som barberer schnauzerne sine, og det er jeg i utgangspunktet enig i, men nå vurderer jeg det, for så og heller kle på henne. Men får prøve litt til å se først.
 10. Schnauzernoob

  Innspill på hundeloven

  Hundeloven er så latterlig dårlig. Synes loven mye mer burde faktisk beskyttet hunden. Jeg skal sende innspill. Slik den står nå så ser det jo ut som om alle hunder er rene ondskapen selv.
 11. Schnauzernoob

  Akkurat nå, desember

  Åh så bra! Jeg hater å kjøre meg fast. uuugggh
 12. Schnauzernoob

  Akkurat nå, desember

  Åååh så utrolig kjedelig. Håper det gikk bedre i dag!
 13. Schnauzernoob

  Akkurat nå, desember

  Schnauzeren ligger godt i sofaen etter masse løping ute. Det er kaldt ute, og hun liker ikke å ta på seg genser. Men med en gang vi er ute så virker det som om hun ikke legger merke til den lengre.
 14. Schnauzernoob

  Valp 15 uker bjeffer og hyler ved besøk

  På tur kan du også trene kontakttrening. Når det kommer en hund eller menneske forbi kan du si bra og gi godbit. Er hun veldig stresset kan du roe ned med godbitsøk først.
 15. Schnauzernoob

  Valp 15 uker bjeffer og hyler ved besøk

  Valpen din trenger at du viser henne at de som kommer inn ikke er skumle eller stressende eller noe annet negativt. Jeg hadde gjort dette: Når du får besøk kan de komme inn døra, ikke si noe til deg, du sier ikke noe til dem. Gjestene ser ikke på hunden. Hvis du klarer å se på hunden din rett før den skal til å bjeffe så sier du "bra" og gir godbit. Har du kontaktlyd eller klikker kan du bruke det. Hvis hunden din allerede bjeffer så hadde jeg lokket den med godbitsøk, også sagt bra og godbit så vidt den nærmet seg gjestene. Gjort dette til stresset var nede. Så kan gjestene gå rolig inn og sette seg i sofaen eller helst på gulvet, og fortsett. Gjestene ignorerer valpen hele tiden. Hvis valpen blir så avslappet at den ikke bjeffer, så kan gjestene begynne å gi godbiter. De kan også strø det rundt seg på gulvet. Valpen sier fra, spesielt med knurring at dette er ekkel og jeg liker det ikke og kan du hjelpe meg med dette? Tar du ikke skikkelig tak i dette nå så kan du få en hund som blir redd for fremmede. Hvilken rase er det? Og bjeffing er en selvforsterkende atferd, så griper du ikke inn kan det bli en større utfordring. Alderen er med på å gjøre henne ekstra usikker nå, og derfor er det ekstra godt og viktig med støtte. Hvis du korrigerer med mye kjefting og lignende så kan du forsterke bjeffingen. Hvis du heller gjøre noen gøye greier, som godbitsøk og kontakttrening så kan valpen forbinde besøk og fremmede med at noe moro skal skje og at den opplever mestring og får opp selvtillitten. Angående stuerent, så hadde jeg gått inn og ut oftere og hatt korte turer ute. Hver ute 5 min, gå inn, se på valpen din om hun viser noen tegn til å gjøre fra seg, også gå ut 5 min igjen. Ofte kan det løsne for valpen å bare komme inn i det trygge også ut igjen. Og ja, 4 måneder er kjempeungt. Valpen er fortsatt en liten baby.
×