Jump to content
Hundesonen.no

Nordlyset

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nordlyset last won the day on May 9 2019

Nordlyset had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About Nordlyset

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Shetland sheepdog

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nordlyset

  Dotrening for 4 måneder gammel hannhund

  Min var også litt sånn, og selv om det var litt frustrerende til tider, så var det også veldig behaglig: det gjorde luftingen på morningen veldig kjapp. Opplevde egentlig at det løste seg selv når han ble eldre og nå har vi vel litt motsatt "problem" igjen, han skal tisse overalt ! Tror ikke jeg ville vært så bekymret, det løser seg nok når han blir litt eldre. Har dessverre ingen tips, det måtte bli å finne et nytt sted som ligner veldig på det gamle i underlag kanskje, men er ikke sikkert det hjelper heller
 2. Nordlyset

  Uhell i sengen?

  Ja, da får vi bare være nøyere fremover og satse på at det gir seg kjapt. Er dette en ting de typisk kan finne på å gjøre hvor som helst eller mest på ting som lukter "ikke-Mattis"?
 3. Nordlyset

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Jeg har vært litt borti dette selv, og med tiden så har jeg blitt tøffere. I begynnelsen var jeg så heldig at han ble ikke dårlig en dag jeg måtte på skolen eller skulle være borte lenger enn 1-2 timer. I høst har det vært litt verre... Han har et litt sensitivt system som vi ikke helt skjønner hva reagerer på, så vi har opplevd å komme hjem til at han har blitt dårlig ila dagen. En dag endte jeg med å ringe inn syk selv på jobb da jeg ikke følte meg spesielt bra etter en natt med ut annenhver time og ute i minst 30 min med -2 grader... Men jeg hadde jo ikke selv vært utslitt hvis han ikke hadde blitt dårlig så ja.. Han står vanligvis i en tom gang når ingen andre er hjemme hvor det er fliser og god plass til å henge uten å måtte forholde seg til eventuelt søl, så ved mindre han er i veldig dårlig allmenntilstand så må jeg nesten bare sette ham ned og dra på jobb (litt av grunnen til at jeg nå er på jakt etter nytt felt å jobbe i)
 4. Nordlyset

  Uhell i sengen?

  Må innrømme at jeg ikke er helt sikker på hvor problemet ligger her, men tror det er en adferdsutrfordring så vi prøver her ! Min hannhund på nå straks 2 år gikk i går opp i sengen til mine foreldre og tisset. Jeg skjønner svært lite av dette da han har sovet på rommet deres mange mange ganger før og har jevnlig tilgang på rommet, og han ellers er stueren og har vært dette lenge. Han hadde en lignende sak forrige uke hvor han tisset i baggen til min far, men da regnet jeg med det var fordi min far hadde vært på tur i to-tre dager og baggen derfor sikkert luktet "feil"... Jeg tror ikke det er medisinsk da det bare skjer på slike rare steder og til rare tider, typisk at det ikke er mer enn et par timer siden han var ute el. Er dette bare en unghundsak? Noen som har erfaring på om det gir seg av seg selv, eller burde jeg gjøre noe tiltak? Klarer ikke helt skjønne hvorfor han valgt å gjøre som han gjorde i går, noen som har noen ideer?
 5. Nordlyset

  En til hund?

  Mye gode tips og lure ting å notere seg bak øret ! Ser jeg har vært litt dårlig på å formulere meg; jeg vil ha en til for min egen del og, ikke bare for ham jeg allerede har. Jeg tror det er skrevet mye lurt her mtp alder og modning, og har vel kanskje konkludert med at han ihvertfall skal få bli 3 år før vi begynner å vurdere om tiden er inne, selv om jeg gjerne skulle ha skaffet meg en ny allerede nå. Akkurat dette med tispe vs hannhund synes jeg er veldig vanskelig for der har jeg fått høre både og, ca 50/50 faktisk på hva jeg burde velge. Mattis er på ingen måte "dominant" eller kranglete, tvert i mot så er han veldig medgjørlig med andre hunder nå og trekker seg fra alle situasjoner som kan bli aggressive uten at han er usikker rundt andre hunder og det jeg kanskje er mest redd for med en til hannhund er at jeg føler at sjansen er større for en hund som vil prøve å overkjøre ham; men det er kanskje bare noe jeg har tenkt? Jeg vet jo at det finnes nok av tisper som kunne funnet på å gjøre det samme.. Tanken er en til sheltie og slik jeg har oppfattet dem er det særs lite aggresjon, men jeg er fortsatt ganske ny både som shelteieier og hundeeier så det er nok mye jeg ikke har fått med meg ennå. Jeg vil også ha muligheten til å sette Mattis hos mine foreldre i løpeperioder hvis det er det som blir det største problemet, men det er kanskje ikke helt det jeg vil kalle ideelt. Dette er også et veldig godt poeng og også litt derfor jeg spør her; hvor ille opplever folk som har to hunder at dette er? Blir de helt oppslukt i hverandre eller er det mulig å få kontakt etterhvert? Det vil jo overhode ikke gå å slippe to hunder i skogen hvis de blir så oppslukt i hverandre at de ikke enser meg for fem flate øre. Takk for masse gode svar !
 6. Nordlyset

  En til hund?

  Var rett og slett litt usikker på hvor jeg skulle putte denne, så det ble i den generelle praten. Jeg tenker mye og hardt nå på hund nr.2. Jeg har en sheltiehann på 19 mnd nå som i utgangspunktet er ganske grei å ha med og gjøre. Han er en aktiv type, men elsker andre hunder, har aldri opplevd noe aggressivitet fra ham, tvert imot trener han seg unna hvis det blir "diskusjoner". Grunnet han er så glad i andre hunder tror jeg han hadde trivdes veldig godt om de var to, og det er med utgangspunktet i det at jeg er blitt usikker nå. Skal jeg ha en til nå snart? Hvor gammel burde eldstemann være? Skal nestemann være tispe eller hannhund? Føler jeg har vært så sinnsykt heldig med ham jeg har nå da han har ekstremt lite unoter som kan være forbundet med hannhunder og er litt redd for å skulle få et hormtroll om jeg skulle velge hannhund igjen, men en tispe vil jo ha løpetid... om noen hadde hatt noen erfaringer/tanker i forhold til dette hadde jeg satt pris på det. Opplevde dere noen forandring på eldste hunden når dere fikk en ny i hus?
 7. Nordlyset

  Vaksine valp 4 måneder

  Husker når jeg skulle vaksinere min så ble jeg fortalt ved 12 uker at han måtte vaksineres igjen ved 16 uker, kom inn til ny vet på andre siden av landet for vaksine ved 16 uker og ble da fortalt at det egentlig bare var noe de gjorde på østlandet (vaksine igjen ved 16 uker altså) men hun vaksinerte han nå likevel selv om hun mente det var litt unødvendig
 8. Nordlyset

  Påmelding hundesonens snap

  Var ikke bare-bare denne quotingen, men tror det ble riktig Uke 42: Mandag - @Kristin_nord Tirsdag - @LinsorCollie Onsdag - @Kaja Torsdag - @Ozzy Fredag @Tine Kristine Lindbeck Lørdag Søndag - @Vvoffen Uke 43 Mandag @LinsorCollie Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag @Nordlyset Søndag @LinsorCollie Uke 44 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Uke 45 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag - @Tins Lørdag - @Kristin_nord (da skal vi på utstilling i letohallen
 9. Nordlyset

  Akkurat nå oktober

  Jeg har og agria og for min sheltiehann på 1,5 år betaler jeg 430 i mnd
 10. Nordlyset

  Sheltien Mattis

  Ojsann, her glemte jeg helt at denne siden eksisterte en liten stund ! Mine favorittsprell er nok åpning av dører når han er hjemme alene, stjeling av ved og åpning av skyvedørsgarderober 😇 Nå skal det sies at siden sist vi var aktiv her har en del endret seg; han har blitt litt mer ungdom og er teit på helt nye måter nå. Hjemme har han kommet i en hverdag med litt mer aktivitet og dermed litt mindre kreative sprell. Vi trener nå aktivt agility noe jeg også føler har gjort mye for aktiviteten ellers, han er noe helt annet å jobbe med nå enn tidligere. Noen dager er selvsagt pyton fortsatt, men mindre av disse og masse masse arbeidsvilje og glede !
 11. Nordlyset

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Min personlige erfaring med sheltien så langt er at det er som med mange raser; mye rusk, men velger man oppdretter og foreldre godt kan man ende opp med en helt fantastisk hund. Han min er nok et veldig aktivt eksemplar, han kan finne på å underholde seg selv hvis han synes vi gjør for lite, men i en hverdag hvor det skjer mye generelt tror jeg ikke det blir et problem så lenge hunden får være med og aktivisert seg slik. Sheltien er ganske smart da, nå har ikke jeg veldig mye erfaring med de andre rasene det er snakk om, men min er veldig lettlært på godt og vondt.. Han skjønner fort hva jeg prøver å formidle og jobber veldig godt for å forstå det også, men det betyr og at når han finner en utfordring så finner han gjerne en løsning og, som for eks å åpne dører.. Min er veldig stor for å være sheltie, de litt mindre sheltiene vil man jo ikke ha slike problemer med. Det var mindre pelsstell enn jeg trodde, men man må vøre forberedet på at noe pelsstell blir det. Absolutt en rase jeg kan anbefale om man ønsker en familiehund som skal være med på det meste !
 12. Nordlyset

  Instagram! ?

  Hvis noen er interessert i hva vi driver med til vanlig så finner dere oss på @blamattis 😁
 13. Nordlyset

  Sheltien Mattis

  Nå er jeg så mye på foraet at jeg synes Mattis fortjener en litt skikkelig presentasjon! Mattis er en shetland sheepdog hann 14 mnd med noen cm ekstra og et kreativt hode 😇 I løpet av hans 14 mnd med meg har vi gjort mye forskjellig, men hovedsakelig levd studentlivet i sentrum av Kongsberg i kollektiv med to gode venninner. Dette har bydd på utfordringer for alle involverte og jeg tror vi alle sammen har lært mye på denne tiden. Akkurat nå bor vi hjemme hos min familie (mor/far/2xsøsken/2xkatt) og det er veldig tydelig at han trives i den travle familiehverdagen. Ellers har vi endelig fått begynt med litt agility og har holdt på siden mars, ellers har vi uoffisielle planer om å prøve oss litt på alt ila året, litt mer spesifikt så ønsker jeg å få tatt bronsemerket, kanskje få meldt oss på et rallylydighetskurs og ellers holde agilitytreningene gående. Jeg har aldri hatt hund før Mattis(noe jeg tror han merker) så litt prøving og feiling har det jo blitt, men alt i alt så synes jeg han er en hund som er til å leve med ! Merker veldig godt på ham at agilityen er bra for ham og, da jeg ikke var i stand til å slite ham ut slik han er nå tidligere, selv med triksetrening, lange turer, godbitsøk osv. så vi er veldig glad for å ha funnet så gode muligheter til å få utviklet det videre. Hiver med et bilde av godgutten, så får vi se hva sommeren bringer!
 14. Nordlyset

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Høres helt fantastisk ut noe av dette her altså 🤩 Mattis var alltid tidlig opp da han var yngre (mellom 6-6.30 et sted) også har jeg måtte overtale ham til å ligge lenger jo eldre han blir. Han er nå 14 mnd, så jeg har ikke gitt opp håpet helt ennå! Nå er han vanligvis ferdig mellom 21-22 om kvelden og ligger gjerne og slurer på gulvet i stuen til vi legger oss. Da er det kvelds, ut å tisse også rett i seng. Vi har nylig flyttet hjem igjen til mine foreldre og småsøsken, men før dette hadde jeg klart å få ham til å ligge rolig frem til 8.30-9 på morningen. Gikk alarmen kl.7 synes han egentlig det var litt tidlig, men så fort soveromsdøren ble åpnet var han ute. Slik ting er nå våkner han vanligvis når førstemann i huset våkner. Han har lært seg at det hjelper ikke å hoppe opp og ned av sengen, så han trenger ikke å stå opp da, men vanen har nå blitt at jeg båre åpner døren så stikker han opp til den som er våken. I sommer når vi var hjemme på ferie (da var han ca. 3 mnd) var vi nødt å stå opp med førstemann i huset (6.30 ca) for han klagde sånn når han hørte de var stått opp. Da gikk vi ut og tisset, spiste frokost også la vi oss igjen. Da kunne vi gjerne sove til 11. Jeg har et håp langt der fremme om at han blir en morgentrøtt hund som klarer å sove til 10 når det bare er oss igjen
 15. Nordlyset

  Alternative tyggegjenstander?

  Største problemet der er at vi jobber med elimineringsdietten for øyeblikket, men er ikke helt sikker på om han er sensitiv i magen eller allergisk, så litt redd for å blande proteiner akkurat nå 🙄 Ellers liker vi kongen veldig godt ! Kanskje jeg skal jobbe litt hardere for å finne alternativer vi kan stappe i kongen av månedens protein 🤔 Supert, det er godt å vite ! Slipper jeg å tenke på plasten han får i seg 😅 Jeg fant disse bøffelhornene jeg og, men for meg virket det som det var tanken å fylle dem med noe? Kanskje jeg tenker for avansert? Det var ikke så dumt ! I Bergen burde man jo klare å få tak i noe, kunne det vært verdt å spørre på et slakteri? Eller andre gode forslag til steder å lete etter slikt? @WelshenNemi trerot var smart, skal se om jeg kan klare å få tak i noe slikt ! Regner med den ikke splintrer noe særlig? Tusen takk for masse gode svar !!
×