Jump to content
Hundesonen.no

Nordlyset

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nordlyset last won the day on May 9 2019

Nordlyset had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

About Nordlyset

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Shetland sheepdog

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nordlyset

  Godt skjult på-knapp?

  Jeg ville bare kjapt hive meg inn her og fortelle om et kurs jeg selv har vurdert å gå men bare ikke kommet så langt; et belønningsutviklingskurs med Fanny Gött. Har hørt en del på podcasten hennes og synes hun sier veldig mye fornuftig og da spesielt om belønning. Kan være verdt å sjekke ut? Hun er svensk men jeg synes hun gjør seg godt forstått og hun kan engelsk og, så tror ikke det skal bli et problem 😊 http://www.klickerklok.se/kurser/onlinekurser/basta-beloningarna-online/
 2. Nordlyset

  Allergi og fôr, bytte proteinkilde

  Bra tips, skal gå igjennom innholdsfortegnelsene senere i dag. Han har prøvd fôr med lam, det funket ikke, og skal definitivt sjekke ut reinsdyrfôret ! Pleier det å funke for dem med sart mage?
 3. Nordlyset

  Sheltien Mattis

  Da har han faktisk blitt to år ! Som tiden har flydd altså. Fortsatt like lærevillig og på; bare litt roligere og med litt mindre av den barnslige intensiteten som det meste ble gjennomført med tidligere. Han har virkelig funnet seg til rette i hverdagen vi har havnet i og virker å være veldig fornøyd. Lite fantestreker nå for tiden vil jeg påstå, en del trening både av agility og litt annet. Blir veldig spennende å se fremover hva vi ender opp med av grener ! Vi vant faktisk klassen vår på ene blåbærstevnet vi startet på, det var veldig gøy og motiverende ! Han sjarmerer fortsatt de fleste han møter og klarer nå å arbeide i vanskeligere situasjoner enn tidligere, noe som er veldig deilig. Gleder meg masse til fortsettelsen !
 4. Har prøvd å søke litt i tidligere fora som er laget, men klarte ikke helt å finne svar på det jeg lurte på, så tar sjansen på å lage et nytt emne på det. Sheltien min har i ca 1 1/2 år nå hatt en veldig reaksjon på fôr som har gått veldig opp og ned og vi har egentlig ikke funnet noe sammenheng på hva han blir dårlig av, det eneste jeg egentlig vet med sikkerhet er at han tåler id. Vi har prøvd litt forskjellige fôr mens han fikk litt cytotox(?) samtidig, men han ble fortsatt ganske dårlig ganske fort (akutt diare) men heldigvis bedre når han kom tilbake på id og jeg hadde egentlig gitt opp noe annet fôr og slått meg til ro med at han får bare gå på id resten av livet. Så synes jeg at han liksom ble så slapp den siste måneden? Blodprøver tatt hos vet og alt er fint, så da faller tankene på om fôret kanskje ikke gir ham så mye energi som han kunne hatt og jeg innså at han har faktisk ikke fått prøve noe fôr som har fisk som protein. Da var egentlig spørsmålet mitt om det er noen som har hatt en lignende situasjon hvor det var verdt å prøve? Vi har forsøkt eliminasjonsdietten tidligere og det har gått ganske dårlig siden han alltid har klart å stjele noe/blitt syk på andre måter/ andre ting har forstyrret så jeg har ikke klart å kartlegge noe særlig på hva det er han ikke tåler. Vi har testet acana, orijien (ja, det var litt vel ambisiøst), proplan sensitive digestion og noen andre og han har som oftest blitt dårlig før vi har fått byttet fôr fullstendig til tross for veeeeldig langsom overgang (uker). På en side så er det verste som kan skje noen dager med akutt diare, opp flere ganger på natten for å gå ut, noen dager hvor det ikke er så kjekt å gå fra ham... men ellers er allmenntilstanden hans egentlig ganske grei, men ikke noe jeg ønsker å gjøre "bare fordi" heller. Noen med lignende erfaringer?
 5. Nordlyset

  Dotrening for 4 måneder gammel hannhund

  Min var også litt sånn, og selv om det var litt frustrerende til tider, så var det også veldig behaglig: det gjorde luftingen på morningen veldig kjapp. Opplevde egentlig at det løste seg selv når han ble eldre og nå har vi vel litt motsatt "problem" igjen, han skal tisse overalt ! Tror ikke jeg ville vært så bekymret, det løser seg nok når han blir litt eldre. Har dessverre ingen tips, det måtte bli å finne et nytt sted som ligner veldig på det gamle i underlag kanskje, men er ikke sikkert det hjelper heller
 6. Nordlyset

  Uhell i sengen?

  Ja, da får vi bare være nøyere fremover og satse på at det gir seg kjapt. Er dette en ting de typisk kan finne på å gjøre hvor som helst eller mest på ting som lukter "ikke-Mattis"?
 7. Nordlyset

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Jeg har vært litt borti dette selv, og med tiden så har jeg blitt tøffere. I begynnelsen var jeg så heldig at han ble ikke dårlig en dag jeg måtte på skolen eller skulle være borte lenger enn 1-2 timer. I høst har det vært litt verre... Han har et litt sensitivt system som vi ikke helt skjønner hva reagerer på, så vi har opplevd å komme hjem til at han har blitt dårlig ila dagen. En dag endte jeg med å ringe inn syk selv på jobb da jeg ikke følte meg spesielt bra etter en natt med ut annenhver time og ute i minst 30 min med -2 grader... Men jeg hadde jo ikke selv vært utslitt hvis han ikke hadde blitt dårlig så ja.. Han står vanligvis i en tom gang når ingen andre er hjemme hvor det er fliser og god plass til å henge uten å måtte forholde seg til eventuelt søl, så ved mindre han er i veldig dårlig allmenntilstand så må jeg nesten bare sette ham ned og dra på jobb (litt av grunnen til at jeg nå er på jakt etter nytt felt å jobbe i)
 8. Nordlyset

  Uhell i sengen?

  Må innrømme at jeg ikke er helt sikker på hvor problemet ligger her, men tror det er en adferdsutrfordring så vi prøver her ! Min hannhund på nå straks 2 år gikk i går opp i sengen til mine foreldre og tisset. Jeg skjønner svært lite av dette da han har sovet på rommet deres mange mange ganger før og har jevnlig tilgang på rommet, og han ellers er stueren og har vært dette lenge. Han hadde en lignende sak forrige uke hvor han tisset i baggen til min far, men da regnet jeg med det var fordi min far hadde vært på tur i to-tre dager og baggen derfor sikkert luktet "feil"... Jeg tror ikke det er medisinsk da det bare skjer på slike rare steder og til rare tider, typisk at det ikke er mer enn et par timer siden han var ute el. Er dette bare en unghundsak? Noen som har erfaring på om det gir seg av seg selv, eller burde jeg gjøre noe tiltak? Klarer ikke helt skjønne hvorfor han valgt å gjøre som han gjorde i går, noen som har noen ideer?
 9. Nordlyset

  En til hund?

  Mye gode tips og lure ting å notere seg bak øret ! Ser jeg har vært litt dårlig på å formulere meg; jeg vil ha en til for min egen del og, ikke bare for ham jeg allerede har. Jeg tror det er skrevet mye lurt her mtp alder og modning, og har vel kanskje konkludert med at han ihvertfall skal få bli 3 år før vi begynner å vurdere om tiden er inne, selv om jeg gjerne skulle ha skaffet meg en ny allerede nå. Akkurat dette med tispe vs hannhund synes jeg er veldig vanskelig for der har jeg fått høre både og, ca 50/50 faktisk på hva jeg burde velge. Mattis er på ingen måte "dominant" eller kranglete, tvert i mot så er han veldig medgjørlig med andre hunder nå og trekker seg fra alle situasjoner som kan bli aggressive uten at han er usikker rundt andre hunder og det jeg kanskje er mest redd for med en til hannhund er at jeg føler at sjansen er større for en hund som vil prøve å overkjøre ham; men det er kanskje bare noe jeg har tenkt? Jeg vet jo at det finnes nok av tisper som kunne funnet på å gjøre det samme.. Tanken er en til sheltie og slik jeg har oppfattet dem er det særs lite aggresjon, men jeg er fortsatt ganske ny både som shelteieier og hundeeier så det er nok mye jeg ikke har fått med meg ennå. Jeg vil også ha muligheten til å sette Mattis hos mine foreldre i løpeperioder hvis det er det som blir det største problemet, men det er kanskje ikke helt det jeg vil kalle ideelt. Dette er også et veldig godt poeng og også litt derfor jeg spør her; hvor ille opplever folk som har to hunder at dette er? Blir de helt oppslukt i hverandre eller er det mulig å få kontakt etterhvert? Det vil jo overhode ikke gå å slippe to hunder i skogen hvis de blir så oppslukt i hverandre at de ikke enser meg for fem flate øre. Takk for masse gode svar !
 10. Nordlyset

  En til hund?

  Var rett og slett litt usikker på hvor jeg skulle putte denne, så det ble i den generelle praten. Jeg tenker mye og hardt nå på hund nr.2. Jeg har en sheltiehann på 19 mnd nå som i utgangspunktet er ganske grei å ha med og gjøre. Han er en aktiv type, men elsker andre hunder, har aldri opplevd noe aggressivitet fra ham, tvert imot trener han seg unna hvis det blir "diskusjoner". Grunnet han er så glad i andre hunder tror jeg han hadde trivdes veldig godt om de var to, og det er med utgangspunktet i det at jeg er blitt usikker nå. Skal jeg ha en til nå snart? Hvor gammel burde eldstemann være? Skal nestemann være tispe eller hannhund? Føler jeg har vært så sinnsykt heldig med ham jeg har nå da han har ekstremt lite unoter som kan være forbundet med hannhunder og er litt redd for å skulle få et hormtroll om jeg skulle velge hannhund igjen, men en tispe vil jo ha løpetid... om noen hadde hatt noen erfaringer/tanker i forhold til dette hadde jeg satt pris på det. Opplevde dere noen forandring på eldste hunden når dere fikk en ny i hus?
 11. Nordlyset

  Vaksine valp 4 måneder

  Husker når jeg skulle vaksinere min så ble jeg fortalt ved 12 uker at han måtte vaksineres igjen ved 16 uker, kom inn til ny vet på andre siden av landet for vaksine ved 16 uker og ble da fortalt at det egentlig bare var noe de gjorde på østlandet (vaksine igjen ved 16 uker altså) men hun vaksinerte han nå likevel selv om hun mente det var litt unødvendig
 12. Nordlyset

  Påmelding hundesonens snap

  Var ikke bare-bare denne quotingen, men tror det ble riktig Uke 42: Mandag - @Kristin_nord Tirsdag - @LinsorCollie Onsdag - @Kaja Torsdag - @Ozzy Fredag @Tine Kristine Lindbeck Lørdag Søndag - @Vvoffen Uke 43 Mandag @LinsorCollie Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag @Nordlyset Søndag @LinsorCollie Uke 44 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Uke 45 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag - @Tins Lørdag - @Kristin_nord (da skal vi på utstilling i letohallen
 13. Nordlyset

  Akkurat nå oktober

  Jeg har og agria og for min sheltiehann på 1,5 år betaler jeg 430 i mnd
 14. Nordlyset

  Sheltien Mattis

  Ojsann, her glemte jeg helt at denne siden eksisterte en liten stund ! Mine favorittsprell er nok åpning av dører når han er hjemme alene, stjeling av ved og åpning av skyvedørsgarderober 😇 Nå skal det sies at siden sist vi var aktiv her har en del endret seg; han har blitt litt mer ungdom og er teit på helt nye måter nå. Hjemme har han kommet i en hverdag med litt mer aktivitet og dermed litt mindre kreative sprell. Vi trener nå aktivt agility noe jeg også føler har gjort mye for aktiviteten ellers, han er noe helt annet å jobbe med nå enn tidligere. Noen dager er selvsagt pyton fortsatt, men mindre av disse og masse masse arbeidsvilje og glede !
 15. Nordlyset

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Min personlige erfaring med sheltien så langt er at det er som med mange raser; mye rusk, men velger man oppdretter og foreldre godt kan man ende opp med en helt fantastisk hund. Han min er nok et veldig aktivt eksemplar, han kan finne på å underholde seg selv hvis han synes vi gjør for lite, men i en hverdag hvor det skjer mye generelt tror jeg ikke det blir et problem så lenge hunden får være med og aktivisert seg slik. Sheltien er ganske smart da, nå har ikke jeg veldig mye erfaring med de andre rasene det er snakk om, men min er veldig lettlært på godt og vondt.. Han skjønner fort hva jeg prøver å formidle og jobber veldig godt for å forstå det også, men det betyr og at når han finner en utfordring så finner han gjerne en løsning og, som for eks å åpne dører.. Min er veldig stor for å være sheltie, de litt mindre sheltiene vil man jo ikke ha slike problemer med. Det var mindre pelsstell enn jeg trodde, men man må vøre forberedet på at noe pelsstell blir det. Absolutt en rase jeg kan anbefale om man ønsker en familiehund som skal være med på det meste !
×