Gå til innhold
Hundesonen.no

trill

Medlemmer
  • Innholdsteller

    215
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    7

trill last won the day on 12. September 2020

trill had the most liked content!

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Oslo
  • Hunderase
    Rhodesian Ridgeback

Nylige profilbesøk

2,289 profilvisninger

trill's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Conversation Starter

Recent Badges

212

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå som vinteren kommer vil jeg virkelig anbefale noe på tube så slipper dere å bli våte og dermed kalde på fingrene. Jeg har brukt både baconost og makrell i tomat på tube, det finnes også leverpostei o.l. på tube som er laget for hund. Bruker ikke MASSE baconost eller makrell i tomat siden det blir mye salt, men som en ekstra god belønning innimellom. Av de som er beregnet på hund kan jeg finne på å bruke ganske mye i løpet av en trening, men det er ikke sånn at de bør leve av det heller.. Ellers bruker jeg en del ost (Jarlsberg er favoritten), tørka kjøtt av ulike typer, og diverse ferdigkjøpte godbiter. Alpha spirit har et semi moist fullfôr i små biter som vi bruker mye som godbiter, tror faktisk den finnes i valpeversjon også - da er det veldig enkelt å beregne hvor mye man bør droppe av måltider. Viktigst for min er likevel variasjon - hvis han får tørka lever hver eneste gang, så faller verdien etterhvert. Pleier å blande flere typer godbiter med passelig god kvalitet så det er tilfeldig hva som kommer, og der kan jeg godt blande inn tørrfôr også. Også har jeg alltid belønning av veldig høy kvalitet som jeg har separat fra de andre så jeg styrer når den kommer.
  2. Jeg tenker at mange urhunder havner på bunnen av skalaen - saluki, basenji, akita. Samt ridgeback, flere av spisshundrasene, elghund og noen hihunder. Felles for dem er vel at de er avlet for å jobbe uten støtte og samarbeid med fører/jeger, eller i alle fall ikke detaljstyres. For å gjøre en god jobb måtte de kunne løse oppgavene sine uten hjelp, og er derfor av natur mindre opptatt av hva folk tenker og ønsker.
  3. Å fy fader, nå fikk jeg skikkelig vondt i magen. Ordentlig uvel.
  4. Takk for svar @laikamor! Høres ut som lignende symptomer som Mio, kanskje med unntak av kløe (i alle fall på kroppen). Krysser fingrene for at vi finner ut hva det er snart. Det er jo ikke bare lett å unngå støv, midd, pollen osv, men det er i alle fall lettere når man vet om det. Skal tilbake til veterinæren i neste uke, da vil jeg nok be om blodprøve. Mio er ikke så skrekkelig plaget at det hemmer han i hverdagen, men jeg syns jo han skal slippe å gå rundt med det likevel, spesielt om det er mulig å finne ut med en blodprøve. Har jo egentlig håpet at det er noe i kosten så vi kan løse problemet ved å unngå én bestemt proteinkilde, men vi får bare smøre oss med tålmodighet og se.
  5. Takk for svar! Håper å unngå kortison på såpass ung hund. Fungerte din greit på kortison?
  6. Det kan nok stemme, uten at jeg vet mer om det. Jeg tenker bare at med en eier som har et bevisst forhold til mengde mat i sammenheng med mengde mosjon så er overvekt er problem man kan unngå. At enkelte av dem er ekstremt fikserte på mat blir en litt annen sak, tenker jeg, og trenger ikke å gå utover et aktivt hundehold
  7. Jeg tenkte også på labrador som et godt alternativ. Jeg ser flere som er overvektige og daffe, men det mener jeg i stor grad er eiers skyld (i alle fall overvekten). Kjenner flere standardlabber som lever veldig aktive liv med sine eiere, oppfatter ikke dem som treige eller daffe i det hele tatt. Jakt- og brukslinjene er nok hunder som virkelig fortjener (og antakelig trenger) å få brukt seg til mer enn "bare" tur. Om det passer hos dere eller ikke syns jeg er vanskelig å si fra informasjonen over, men jeg tror på ingen måte man MÅ ha hund etter bruks- og jaktlinjene for å få en aktiv og kul labbe. De standardlabbene jeg kjenner best trener rally og agility for moro skyld og går både spor og spesialsøk, i tillegg til turer.
  8. Hvis det er flere som vurderer å selge er jeg også interessert i å kjøpe
  9. Mio er for tiden under utredning for allergi pga. gjentakende ørebetennelser og sopp mellom tredeputene. Utover dette er det vanskelig å sette fingeren på spesifikke symptomer, annet enn en følelse av at han er litt småplaget med et eller annet ganske ofte. Vi tror kanskje at klør litt mer enn normalt på hodet - det er da snakk om at han "graver" over ansiktet med forlabbene kanskje en gang i uka og ellers setter veldig pris på å bli klødd i panna/oppå hodet. Mistenker dog at det kan ha med ørebetennelsene å gjøre, at det er der det egentlig klør. Han klør ikke unormalt mye på kroppen og har ikke utslett, tørr hud eller lignende. Nå har han spist Royal Canin Anallergenic i fire (av totalt åtte) uker som del av utredning, det skal i følge veterinær inneholde nesten ingenting å reagere på. Med såpass diffuse symptomer som Mio har hatt syns jeg likevel det er vanskelig å vurdere om vi faktisk ser noen endring - utover at både sopp og ørebetennelse behandles ved siden av (igjen) og dermed blir bedre. Noen som har tips/erfaringer fra lignende situasjon? Har snakket litt med veterinær, men de kan jo ikke vurdere han noe bedre enn vi kan når de ikke har observert han over tid. Er det vanlig å ta blodprøve for å teste for allergier, eller er det normalt å teste ut matallergi med fôrendringer først? Hvilke alternativer finnes?
  10. Jeg har spilt Super Mario Odyssey så langt og koser meg med det. Kan spille en halvtime eller fire timer, fem dager på rad eller ikke i det hele tatt på tre uker. Også er det lett og fin underholdning Samboeren min har spilt Zelda (tror det er Breath of the Wild?), han har alltid likt de spillene. Også har vi spilt noe Mario Kart sammen, men vi ender nok begge opp med å spille mest alene.
  11. Enig med de andre, det er verdt det!
  12. Vi har kombimaskin. Er helt greit fornøyd, den funker fint for to voksne uten barn. Ikke heeeelt like bra som separat tørketrommel, vaskingen merker jeg ingen forskjell på. Det jeg ikke hadde tenkt på er at når jeg endelig vasker klær, så vasker jeg gjerne flere runder. Før slang jeg første maskin rett i trommelen og satte på neste vask med én gang, det funker ikke lenger. Så det tar jo en del mer tid å vaske f.eks. sengetøy og håndklær, som jeg har pleid å gjøre litt sånn i serie før.. Men den tar jo halvparten av plassen da, og her vi bor nå var det enten kombimaskin eller å ikke ha tørketrommel, så sånn sett fornøyd.
  13. Vi har thermodekkenet, det syns jeg er ganske varmt. Ull innerst og thermo utenpå. Men ser jo at de andre derfra kan være veldig fine til høst/tidlig vår ? Den skal vi sjekke! Er veldig fornøyd med thermo, minuset er som du sier at det ikke er åpning for sele.. Sjekker ut! Takk for tips folkens! Nå skal det bli høstbekledning ??
  14. Mio fryser lenge før null grader - men han har jo nesten ikke pels på undersiden.. Er på utkikk etter noe tynt han kan ha på de kaldeste morgenene og kveldene allerede nå (i Oslo), både ullgenseren og canelana-dekkenet blir vel mye før det blir kaldere ? Så tynt dekken, flis eller lignende kn han få på fra mellom 5 og 10 grader tenker jeg, litt avhengig av været ellers.
×
×
  • Opprett ny...