Jump to content
Hundesonen.no

trill

Medlemmer
 • Content Count

  212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

trill last won the day on September 12

trill had the most liked content!

Community Reputation

209 Excellent

About trill

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Rhodesian Ridgeback

Recent Profile Visitors

1476 profile views
 1. trill

  «Seksuelle overgrep på hunder»

  Å fy fader, nå fikk jeg skikkelig vondt i magen. Ordentlig uvel.
 2. Takk for svar @laikamor! Høres ut som lignende symptomer som Mio, kanskje med unntak av kløe (i alle fall på kroppen). Krysser fingrene for at vi finner ut hva det er snart. Det er jo ikke bare lett å unngå støv, midd, pollen osv, men det er i alle fall lettere når man vet om det. Skal tilbake til veterinæren i neste uke, da vil jeg nok be om blodprøve. Mio er ikke så skrekkelig plaget at det hemmer han i hverdagen, men jeg syns jo han skal slippe å gå rundt med det likevel, spesielt om det er mulig å finne ut med en blodprøve. Har jo egentlig håpet at det er noe i kosten så vi kan løse problemet ved å unngå én bestemt proteinkilde, men vi får bare smøre oss med tålmodighet og se.
 3. Takk for svar! Håper å unngå kortison på såpass ung hund. Fungerte din greit på kortison?
 4. trill

  Robust og nervefast hund

  Det kan nok stemme, uten at jeg vet mer om det. Jeg tenker bare at med en eier som har et bevisst forhold til mengde mat i sammenheng med mengde mosjon så er overvekt er problem man kan unngå. At enkelte av dem er ekstremt fikserte på mat blir en litt annen sak, tenker jeg, og trenger ikke å gå utover et aktivt hundehold
 5. trill

  Robust og nervefast hund

  Jeg tenkte også på labrador som et godt alternativ. Jeg ser flere som er overvektige og daffe, men det mener jeg i stor grad er eiers skyld (i alle fall overvekten). Kjenner flere standardlabber som lever veldig aktive liv med sine eiere, oppfatter ikke dem som treige eller daffe i det hele tatt. Jakt- og brukslinjene er nok hunder som virkelig fortjener (og antakelig trenger) å få brukt seg til mer enn "bare" tur. Om det passer hos dere eller ikke syns jeg er vanskelig å si fra informasjonen over, men jeg tror på ingen måte man MÅ ha hund etter bruks- og jaktlinjene for å få en aktiv og kul labbe. De standardlabbene jeg kjenner best trener rally og agility for moro skyld og går både spor og spesialsøk, i tillegg til turer.
 6. trill

  Lydighetstrening i teori og praksis

  Hvis det er flere som vurderer å selge er jeg også interessert i å kjøpe
 7. Mio er for tiden under utredning for allergi pga. gjentakende ørebetennelser og sopp mellom tredeputene. Utover dette er det vanskelig å sette fingeren på spesifikke symptomer, annet enn en følelse av at han er litt småplaget med et eller annet ganske ofte. Vi tror kanskje at klør litt mer enn normalt på hodet - det er da snakk om at han "graver" over ansiktet med forlabbene kanskje en gang i uka og ellers setter veldig pris på å bli klødd i panna/oppå hodet. Mistenker dog at det kan ha med ørebetennelsene å gjøre, at det er der det egentlig klør. Han klør ikke unormalt mye på kroppen og har ikke utslett, tørr hud eller lignende. Nå har han spist Royal Canin Anallergenic i fire (av totalt åtte) uker som del av utredning, det skal i følge veterinær inneholde nesten ingenting å reagere på. Med såpass diffuse symptomer som Mio har hatt syns jeg likevel det er vanskelig å vurdere om vi faktisk ser noen endring - utover at både sopp og ørebetennelse behandles ved siden av (igjen) og dermed blir bedre. Noen som har tips/erfaringer fra lignende situasjon? Har snakket litt med veterinær, men de kan jo ikke vurdere han noe bedre enn vi kan når de ikke har observert han over tid. Er det vanlig å ta blodprøve for å teste for allergier, eller er det normalt å teste ut matallergi med fôrendringer først? Hvilke alternativer finnes?
 8. trill

  Akkurat nå september

  Jeg har spilt Super Mario Odyssey så langt og koser meg med det. Kan spille en halvtime eller fire timer, fem dager på rad eller ikke i det hele tatt på tre uker. Også er det lett og fin underholdning Samboeren min har spilt Zelda (tror det er Breath of the Wild?), han har alltid likt de spillene. Også har vi spilt noe Mario Kart sammen, men vi ender nok begge opp med å spille mest alene.
 9. trill

  Akkurat nå september

  Enig med de andre, det er verdt det!
 10. trill

  Akkurat nå september

  Vi har kombimaskin. Er helt greit fornøyd, den funker fint for to voksne uten barn. Ikke heeeelt like bra som separat tørketrommel, vaskingen merker jeg ingen forskjell på. Det jeg ikke hadde tenkt på er at når jeg endelig vasker klær, så vasker jeg gjerne flere runder. Før slang jeg første maskin rett i trommelen og satte på neste vask med én gang, det funker ikke lenger. Så det tar jo en del mer tid å vaske f.eks. sengetøy og håndklær, som jeg har pleid å gjøre litt sånn i serie før.. Men den tar jo halvparten av plassen da, og her vi bor nå var det enten kombimaskin eller å ikke ha tørketrommel, så sånn sett fornøyd.
 11. trill

  Akkurat nå september

  Vi har thermodekkenet, det syns jeg er ganske varmt. Ull innerst og thermo utenpå. Men ser jo at de andre derfra kan være veldig fine til høst/tidlig vår 😊 Den skal vi sjekke! Er veldig fornøyd med thermo, minuset er som du sier at det ikke er åpning for sele.. Sjekker ut! Takk for tips folkens! Nå skal det bli høstbekledning 😊😊
 12. trill

  Akkurat nå september

  Mio fryser lenge før null grader - men han har jo nesten ikke pels på undersiden.. Er på utkikk etter noe tynt han kan ha på de kaldeste morgenene og kveldene allerede nå (i Oslo), både ullgenseren og canelana-dekkenet blir vel mye før det blir kaldere 🙈 Så tynt dekken, flis eller lignende kn han få på fra mellom 5 og 10 grader tenker jeg, litt avhengig av været ellers.
 13. trill

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Jeg har faktisk bare kjennskap til brukslinjene, så meget mulig jeg liker de andre også De jeg har truffet er skikkelig kule, morsomme og herlige hunder; masse motor, masse vilje og endeløst glade.
 14. trill

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Å, men dem glemte jeg jo helt! Airedale av brukslinjer står også på lista, jeg kommer rett og slett ikke utenom. Fiiiine fine fine hunder!
 15. trill

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Har ridgeback i dag og rasen kommer nok alltid til å ha en spesiell plass i hjertet - så det kommer nok helt sikkert ridgeback i hus igjen. Neste gang skal jeg dog ha en hund med mer stabil arbeidslyst og naturlig motivasjon for samarbeid siden jeg har lyst til å trene hund mer aktivt og i litt andre aktiviteter enn Mio trives godt med. Vurderer raser i disse dager og står per i dag mellom jaktgolden, jaktlab og hovawart. Hovawarten skiller seg jo en del fra de to andre, men jeg har møtt noen eksemplarer som jeg virkelig, virkelig liker som gjør at de fortsatt er aktuelle. Liker at de fra rette linjer har ordentlige bruksegenskaper, men samtidig oppfatter jeg dem som litt "saktere" enn f.eks. schäfer og border collie, noe som passer fint i hverdagen vår. Jaktgolden og jaktlab ser jeg på som såpass like mtp bruksområde at det vil være personlig preferanse mellom de to, så jeg prøver å få hilst på flere individer av begge raser for å få en bedre følelse for forskjellene.
×