Jump to content
Hundesonen.no

trill

Medlemmer
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

trill last won the day on March 24

trill had the most liked content!

Community Reputation

191 Excellent

About trill

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Rhodesian Ridgeback
 • Mine dyr
  Mio (f. juli 2017)

Recent Profile Visitors

1363 profile views
 1. trill

  Valpesikring veranda i 2 etg

  Her ville jeg definitivt sikret litt med netting eller lignende, ja
 2. trill

  Mengde tur i tillegg til annen stimuli

  Takk for svar! Med vanlig hverdag med vanlig mengde kurs tror nok ikke jeg heller det er noe problem, om det er skikkelige turer de andre dagene. Da håper jeg du har misforstått litt Vi vil jo at han skal ha det best mulig, og prøver å legge til rette for en hverdag som passer hunden vår så godt som mulig. Men jeg syns det er en litt vanskelig balanse når vi f.eks. har vært på mye kurs og fellestreninger. I perioden når forbudene ble opphevet nå så ble plutselig mange kurs/aktiviteter vi hadde planlagt fordelt utover hele våren satt opp ganske samtidig - og da hadde vi plutselig noen uker med så mye som fem dager på kurs/trening. Det var kurs/treninger som vi har hatt veldig godt utbytte av og som jeg er glad for at vi har fått med oss! Men jeg har i den perioden blitt litt usikker på hvor mye tur han bør få i tillegg når det blir mye organisert trening, og nysgjerrig på hvordan andre som er mye på treninger/kurs løser det - for vi pleier ikke å være på mer enn to treninger i uka, og resten av dagene har pleid å være turdager. Nå er i og for seg den mest intense perioden med kursing over, men det kan jo bli aktuelt igjen.
 3. trill

  Mengde tur i tillegg til annen stimuli

  Skjønner absolutt hva du mener. Eksempelet ditt minner om vanlig hverdag her, men på arbeidsdager blir ting mer komprimert og det meste skjer (naturlig nok) på ettermiddagene. Samboer og Mio jogger litt sammen til vanlig, typisk en gang i uka. Det syns jeg er deilig at de kan kose seg med - for det gjør ikke jeg 😅 Mio er snart 3 år og vi merker at han lander bra nå, men som unghund var han helt nødt til å få løpe bajas flere ganger i uka, uavhengig av alt annet. Nå kan han som din eldste sove i timesvis etter trening (typisk grunnferdigheter og rally). Jeg tror alt i alt han har det fint altså, må bare passe litt på at min (relativt nyoppdagede) fascinasjon for hundetrening ikke går utover hans behov for skikkelig tur og ren fysisk utfoldelse!
 4. trill

  Mengde tur i tillegg til annen stimuli

  Morgentur på 20 - 30 minutter og tissetur på kvelden får han alltid, men det går jo ikke i rasende tempo akkurat - vi er morgentrøtte begge to. Godt poeng at det de blir mer slitne av ikke nødvendigvis er det de trenger mest av. Mulig vi rett og slett bør sette av litt mer tid til tur/fysisk aktivitet og litt mindre tid til kurs/trening fremover. Er jo masse trening man kan gjøre som en del av tur også! Til vanlig er det jo desidert mest tur, men de siste ukene nå har det vært mye trening og kurs. Passer greit at det snart blir sommerferie og hyttetur 😊 Edit: @simira Det er i perioder etter operasjonene at vi har sett at han kan klare seg med nesten ingenting, sånn har han det heldigvis ikke til vanlig. Men det gjør jo at jeg tviler litt på at man nødvendigvis leser det på han om han gjerne skulle hatt mer.
 5. Hvor mye tur går dere på dager hunden får annen aktivitet? For eksempel klubbtrening, er med på bytur/kafé/besøk, har mye besøk hjemme o.l. Jeg syns det er tricky når vi f.eks. er på kurs eller treningsgruppe på en hverdag. Typisk kan det være halvannen time avsatt til trening, men hver enkelt hund er ikke nødvendigvis ute mer enn en halvtime til sammen, maks. Noen dager tenker jeg at det er mer enn nok, andre dager syns jeg det er veldig lite. Mio kan gjøre lite ut av seg mange dager i strekk så og si uten tur hvis han får søke litt og trene litt triks hjemme, så jeg syns det kan være vanskelig å lese hva han trenger. I perioder med mye kurs tenker jeg nok at han får lite fysisk mosjon, men samtidig opplever jeg han som sliten etter treninger/kurs.
 6. trill

  Qaran og Kuling (eurasier og toller)

  Fine gutter begge to Jeg kjenner meg så veldig igjen i historien deres - vi skulle også bare ha en turkompis og kosegutt, og så ble jeg bitt av basillen 😅 Ante ikke at hundetrening kunne være så morsomt og givende! Og selv om det kan være frustrerende i blant med disse gutta som ikke alltid er enig i at det er verdt å jobbe, så er det enormt lærerikt. Og man blir minnet på å lukte på blomstene og være bajas i skogen også 😊
 7. trill

  Noen som kan anbefale meg en rase valp?

  For meg høres det ut som både scæfer og border collie er litt mye hund for det du skisserer over. Det er begge raser som typisk trenger mye mental stimuli i tillegg til fysisk mosjon og jeg tror nok de har det best i en hverdag der de får brukt sine naturlige egenskaper enten i arbeid, hundesport eller annen aktivisering. For å kunne komme med noen forslag er det greit å vite litt mer om hva du ser for deg - hvor ofte og hvor mye tur er lange turer? Hvordan vil en normal hverdag se ut? Hva tenker du om hunder som bjeffer en del? Er det hunder i familien/hos nære venner som den bør komme overens med? Ønsker du en supersosial hund som elsker alle mennesker den treffer, eller vil du ha en hund som er mer opptatt av bare deg? Det er fordeler og ulemper med begge deler
 8. Jeg har snacksagurk, tomater og chili på balkongen, sammen med litt ulike blomster. Stemorsblomster og to mer eksotiske planter med blomster som vokser bra i høyden. Og lavendel, jeg elsker lavendel! Har veldig solrik balkong, så det er ikke så mange blomster som overlever, men tomatene og agurken stortrives. Veldig moro å følge med etterhvert som det nå begynner å bli kart! Agurken har vokst masse, så der har jeg allerede høstet et par. Gleder meg til å forhåpentligvis kunne høste noe tomater og cherrytomater også Inne har jeg alltid hatt noen grønne planter, men ikke egentlig hatt noe voldsom interesse for dem før nå. Ganske standard utvalg av enkle planter altså. To monstera, en sølvranke, en zamioculcas, en paraplyplante og en gummifiken. Også to bittesmå som jeg ikke helt vet hva er, men jeg syns de er morsomme i miniformat. Morsomt å se hvor mye plantene har vokst siden jeg begynte å faktisk bry meg om dem, monsteraene som har stått ganske uforandra i et års tid har plutselig fått flere nye blader nå etter ompotting og litt soling utendørs i blant. Skal potte om et par av de andre også, håper det blir samme effekt på dem og at de også kvikner til og vokser litt.
 9. trill

  Akkurat nå juni 😊

  Morsommere å gå en bra bane og diske på småting eller førerfeil enn å tasse gjennom uten entusiasme og få en bra score - i teorien. Jeg kjenner i alle fall på litt av det samme som deg, uten at jeg i det hele tatt har konkurrert enda... Men jeg syns jo det er veldig moro med rally, da, så må bare prøve å venne meg til at det er sånn og ikke tenke så mye på det.
 10. Nå aner jeg ikke hvor mye dere har trent hund før, så dette blir veldig generelle råd. Helt i starten er det viktigste at valpen lærer at det er trygt og godt å være hos dere, at dere er snille og morsomme og fine å være rundt. Gi den tid til å bli trygg, gi den masse nærhet den mister fra mor og søsken, lek sammen, klapp og kos om den liker det, gi den ro når den trenger det. Prøv å begrense antall besøkende så valpen får falle til ro og bli kjent med den nye familien sin i eget tempo. Noen valper trenger ganske kort tid til å tilpasse seg nytt hjem, andre trenger mye tid. Når det kommer til konkret trening ville jeg ventet til valpen føler seg helt trygg og passet på å "leke" trening, altså at valpen oppfatter det dere driver med som lek og moro ting dere gjør sammen. Generelt ville jeg belønnet adferd jeg liker mer enn å ha en veldig plan for hva man vil trene, men vet mange andre mener det aldri er for tidlig å starte. Det kommer jo litt an på hva dere skal bruke hunden til, tenker jeg. Med mindre dere har klare planer om å nå et høyt nivå innenfor hundesport er det ingenting dere må gjøre før valpekurs utover å vise valpen at den er trygg med dere og at dere er morsomme folk.
 11. trill

  Akkurat nå juni 😊

  Jeg syns det er skikkelig ekkelt, men går i skogen likevel - det er for meg noe av greia med å ha hund, å komme seg ut i naturen og nyte. Men ja, jeg syns det er skikkelig, skikkelig ekkelt, mest for hunden sin del, for han får jeg altså ikke båret hjem om han skulle bli bitt.
 12. trill

  Kjøpe brukt til valp?

  Hva med stellematte til baby med laken på? Tipper det ikke blir veldig dyrt på f.eks IKEA, også er det beregnet for å vaskes. Det er jo som en liten madrass med kanter på, også kan man legge så mye tepper man vil oppi. Kanskje kjøpe to laken å rullere på ved eventuelle uhell, men madrassen bør jo tåle litt væske..
 13. trill

  Oppgitt og lei meg. Unghund og stress.

  Du får masse gode tips over her, jeg støtter veldig forslaget om å komme seg på kurs eller få hjelp fra instruktør! Jeg har ikke mye å legge til utover tips du allerede har fått, men kan tipse om én konkret ting vi gjør for vår hund som både sliter han ut og bidrar til litt ro og fokus. Vi har lagt ut godbitsøk i ordentlig bratte skråninger - såpass bratt at man ikke ville gått der selv. Jeg kaster ut rundt ti godbiter med god spredning, gir han langt nok bånd til å lete og lar han holde på. Litt avhengig av hvor flink jeg er til å få kastet godbitene spredt og hvor bratt det er osv. holder han på i 5-10 minutter. Flytter meg litt bortover skråningen/finner en annen skråning og kaster ut ti nye godbiter. I dag får han 15 meter line og frihet til å lete så jeg slipper å følge etter, det turte jeg ikke i starten. Da fikk han hele lengden av det vanlige båndet sitt (tror det er 2,5 meter) og jeg kastet litt kortere og fulgte etter. Bra trening fysisk og god bruk av nesa, samtidig som de må tenke litt på hvor de setter beina sine. Det løser ikke all verdens problemer alene, men for oss ble det en fin "timeout" for en stressa hund. Begynte i kjente miljøer, men siden han liker oppgaven veldig godt gikk det fort å utvide området. Nå kan han stå og søke konsentrert i skråningen rundt kursplassen mens andre hunder trener på plassen.
 14. trill

  Bur eller ikke bur

  Vi hadde bur uten dør stående fremme når vi hentet vår hund. Han brukte det mye som valp, og sov konsekvent i buret ganske lenge. Etterhvert som han fikk mer og mer frihet i leiligheten (tok ned valpegrinder etterhvert som han sluttet å tygge på ting osv.) valgte han seg andre steder å sove, og da tok vi bort buret fordi det tok så mye plass (stor hund). Men er glad for at det sto fremme så han kunne velge å trekke seg tilbake, og at han ble vant til det i forhold til bur i bil og etterhvert også hos veterinær. Jeg er veldig glad for at hans første erfaring med bur ikke var hos veterinær! Edit: Han hadde hundeseng utenfor buret også som valp, men valgte lenge å sove inni buret.
 15. trill

  Akkurat nå juni 😊

  Brukshunden i Oslo har alltid hatt strikk på lager når jeg har trengt det. Min erfaring er at de er veldig serviceminded, så hvis du tar kontakt kan det godt hende de kan hjelpe
×