Hannah

Medlemmer
 • Innholdsteller

  97
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hannah

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 30. Desember

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Lofoten
 • Hunderase
  Samojed
 • Mine dyr
  7 måneder, hannhund

Nylige profilbesøk

381 profilvisninger
 1. Har undersøkt med nærmeste hundeklubb og de har ikke planlagt noe sporkurs. Vet ikke helt hva jeg vil, men tenker hovedsakelig mest for aktivisering, men hvis dette blir noe han liker godt kunne det jo være greit med menneskefert, hvis vi da senere vil gjøre noe større ut av det. Men hvis du går et spor, hvordan vet hunden at det er akkurat det sporet han skal og etter og ikke et annet? Og hvis man legger godbiter i fotsporene vil ikke hunden da tro det er godbiter han leter etter? Forresten, når de går spor, må snuten alltid være i bakken?
 2. Kunne noen kanskje ha fortalt meg litt om spor, hva det går ut på og hvordan man trener? Tenkte jeg skulle starte litt med det da samojeden min virker interessert i å lukte seg frem til ting, i tillegg til at det er god trim for både hjernen og kroppen. Har prøvd å søkt litt opp på nettet om det, men skjønner ikke helt. Det finnes ulike type spor, blodspor, spor der de søker etter en gjenstand? Eller godbiter. Hva er det vanlige å lære hunden å spore, og hvilke andre spor finnes det?
 3. Har egentlig samme problemet her bare at han i tillegg blir stresset og redd. Har ikke egentlig løst det, men han er trygg i bilen, så han får være der. Noen dager kan han også få bli med inn på kontoret når det passer. Da sover han bare under pulten hele dagen. Vi har foreløpig satt alenetrening litt på pause da han blir så stresset, men vi har tenkt å ta det opp igjen om en stund og starte fra scratch. Håper det kommer noen gode tips her.
 4. Er ganske lav iforhold til «standarden» så kanskje x1, men vil jo heller ikke at strikken skal være for svak men tanke på hunden. Så X1 eller x2? Er lav og har ikke så mye vekt, men en sterk hund😅
 5. Ok, noen tips til å få kjøp magebelte?
 6. Jo, har en trekkhund og er innstilt på at han trekker mer enn andre hunder og skal trekke, men blir tungt å gå fellesturer med andre hunder der han bare trekker armene av meg. Vi går en tur før fellesturen der han får gå, snuse og dra litt som han vil i en sele sånn at han ikke er full av energi etter å ha slappet av og sovet, men vi vil jo at han skal kunne gå noenlunde fint uten å trekke på hver tur. Og det var noen på fellesturen som anbefalte oss å kjøpe en slik antitrekksele slik at det skulle bli lettere å gå med ham.
 7. Noen som vet hvor jeg får tak i en antitrekksele med d-ring foran? Helst en som sitter godt på hunden og ikke glir framover, eller ut av posisjon når hunden drar.
 8. Hei, siden noen allerede har startet en slik tråd lurer jeg bare på om stoffburet burde være så stort at hunden kan stå i det? Ser etter et tøybur til samojeden min som vi kan ta med på utstillinger o.l. Han er bare 6/7 måneder nå, men ser etter et stoffbur som kan kan ha når han er ferdig utvokst. Hann samojeden blir rundt 60 cm på det høyeste, så tar utgangspunkt i den høyden. Hvor høyt burde buret være da? Og noen anbefalinger til merke eller nettside man kan få kjøpt det fra?
 9. Gratulerer med snart ny valp! Vi importerte valp fra Danmark nå i august, men da kom oppdretter med den via fly, så jeg vet ikke hvordan det blir med colorline og kennel. Vi måtte i alle fall igjennom tollen og betale mva, men du kan jo prøve å enten ringe eller sende Mail til Mattilsynet. Det gjorde vi hvis vi når vi var usikker på for eksempel hvilke vaksiner valpen skulle ha (må ha rabiesvaksine), eller hvordan vi skulle gjøre det med toll og så videre. Så det å kontakte dem kan jo være en ide.
 10. Hei, ble litt nysgjerrig da jeg kom over denne siden http://www.shannonwolfeherding.com/instinct-tests det er en nettside om gjeting der man kan melde hunden sin på en test for å se om den har gjeterinstinker for så å få et bevis for det, dette er en plass i USA, så spørsmålet er om vi i Norge har noe lignende. Har vi noen slike tester for å teste instinktene til hunden?
 11. Hvordan tømmer man analkjertlene?
 12. Har undersøkt nå, og er ganske sikker på at det er blod, men fra hva? Tok fram tannbørsten for å se om jeg kunne pusse det bort, men det sitter fast. Er redd det kanskje er et brudd i tanna, noen andre forslag? Burde jeg oppsøke veterinær eller vente litt å se om det går bort? Det virker ikke som om han har vondt, men så har nå hunder veldig høy smerteterskel, så det kan jo hende han har vondt, men ikke sier ifra.
 13. Merket at samojeden mitt hadde noe rødt på den ene tanna og prøvde å undersøke det. Vet ikke hva det er, men det er ikke matrester, noe jeg trodde det var. Lurer på om det er blod, men han klarer ikke stå stille lenge nok til at jeg får undersøkt det, men frykter kanskje en knekt tann. Har egentlig ingen anelse så hvis noen vet hva det kan være hadde det vært kjempe fint. Prøvde å ta et bilde, men vanskelig når han ikke står i ro.
 14. Takk for tips, må kanskje skaffe meg en slik flokekutter. Tror jeg først skal prøve det, og hvis ikke det funker får vi vel ty til saksa. Blir jo ikke akkurat bedre om man lar det være.