Jump to content
Hundesonen.no

Hannah

Medlemmer
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

About Hannah

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday December 30

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Samojed
 • Mine dyr
  2 år gammel hannhund

Recent Profile Visitors

1387 profile views
 1. Hva bruker dere mot flått? Og synes dere det fungerer? Er det noen produkter dere synes var helt bortkastet å kjøpe? Tenker på spray, halsbånd, tabletter, ultrasignaler etc.
 2. Hei, til dere som flyr en del med hund, hvilket flybur bruker dere (merke), og er dere fornøyd? Tenker på kvalitet, slitasje/skader, håndtak, hjul, låser etc. Til nå har jeg fått et inntrykk av at Atlas og Vari kennel er gode bur? Hvilken hund har dere og hvilken størrelse på buret? Har dere noen anbefalinger til flybur, eller noen type bur vi bør styre unna? (Har en samojed med mankehøyde på ca. 55cm). Er det noen ulemper om flyburet er for stort til hunden? Tenker hvis man står mellom to størrelser. (Har ikke mulighet til å prøve flybur i butikk). På forhånd, takk for hjelp!☺️
 3. Hannah

  Pelsstell

  Litt overflødig børsting går fint, men når jeg virkelig skal børste underulla og ned med huden så er det ikke så gøy lenger. Ikke fordi det lugger eller gjør vondt, tror det mest er fordi han ikke liker å ligge/sitte/stå så lenge i ro mest jeg prøver å komme godt ned i pelsen. Han prøver alle måter å unnslippe på, så det blir vanskelig å børste når han beveger seg så mye. Dette etter lang tur og for eksempel godbitsøk så han skal være litt sliten. Så spørsmålet er, burde jeg bare holde ham fast, selv når han ikke liker det og prøver å komme seg vekk, og bare børste meg helt ferdig. Eller burde jeg bare børste så lenge han tolererer det og før han går lei, og så avslutte selv når jeg ikke er ferdig med å børste? Spør fordi jeg ble litt usikker om hva som ville være best og hva som kanskje ville forverre situasjonen. Hvis jeg holder ham fast og tvinger ham til å blir børstet, vil han mislike å bli børstet mer da, eller vil han til slutt akseptere det?
 4. Hei, lurte på om noen hadde noen tips eller metoder jeg kan bruke for å trene på at han skal ha hodet «opp» når han står (slik som på det første bildet). Hodet/halsen faller liksom litt ned og «henger» (slik på bilde nummer to) og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få det rakt opp igjen. Hvis jeg holder en godbit over hodet så flytter han hodet etter, men halsen henger liksom framover. Og hvis jeg prøver å holde godbiten under hodet for å liksom prøve å rette ham opp, så rygger han bakover. Noen tips?
 5. Hannah

  Tovet pels?

  Prøver å være flink med pelsstell, og børster samojeden mellom 1-7 ganger i uken. Prøver å børste litt vær dag, men han har nå begynt å få tovet/frynsete pels på brystet og rundt halsen. Og jeg vet ikke hva det kommer av, men hvis jeg skulle gjette ville jeg tro det kan komme av selen? At selen kanskje gnikker fram og tilbake slik at pelsen blir ullete? Noen som kanskje har noen ideer om hvorfor pelsen blir sånn, og ikke minst hva jeg kan gjøre for å hindre det? Å børste gjør det litt bedre, men hjelper egentlig ikke noe særlig. Forhindrer bare floker, men pelsen er fortsatt tovet på et vis, og man kan se det tydelig ved at pelsen på brystet er mer kompakt og at det stikker ut (vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det).
 6. Hei, vant et slikt tøybur på en utstilling for noen få måneder siden, men jeg klarer ikke å forstå hvordan jeg skal slå det sammen. Noen som har et slikt bur og kan forklare meg? Ser jo at den har en slags klips foran og bak, i tillegg til at jeg fikk med reimer for å feste buret i, så det skal jo være mulig å pakke det sammen. Men taket kan jeg jo ikke bøye, helt stivt, og når jeg virkelig presser på taket for å få det sammen er jeg redd den skal knekke.
 7. Hannah

  Championat

  Hei, var inne å bare leste litt på NKK sine championatregler. Ønsket egentlig bare å se hva man kunne bli champion i. Ser at det står noen plasser for eksempel gruppe 1 kan ikke oppnå jakthundchampionat. Forstår jo godt at ikke alle hunder er egnet til alt, men hva man fikk en «uvanlig» hund fra en av gruppene som ikke kan oppnå jaktchampionat. Og så trente dere opp mot det. Dere kan da likevel gå på prøver etc. og få premieringer, bare ikke oppnå championat tittelen? En annen ting jeg la merke til var at for eksempel bare noen hunder var listet under forskjellige campionater, feks vannhundchampionatet. Betyr det at bare de hundene kan oppnå det championatet? Og når det står «gjelder samtlige raser» og «øvrige raser» hva betyr det? Står feks samtlige raser på agility, men ingen spesielle raser listet under, betyr det da at alle hunder kan bli det?
 8. Hannah

  Rallytråden!

  Ahh dumme meg😂 Er så vant med å gå inn på terminliste utstilling når jeg skal melde på til utstillinger, at jeg ikke la merke til at den kanskje kunne ligge under terminliste prøver i stedet😅🤦🏻‍♀️ Takk for hjelp😂👌🏼
 9. Hannah

  Rallytråden!

  Hei, kan godt hende det står en plass her i tråden, men hvordan melder man seg på til rally?🧐 Har aldri prøvd det før, men ser gøy ut, og litt mindre skummelt enn lydighet😅 Når jeg går på terminlistene står det ikke rallylydighet, så jeg lurer på om rally går under lydighet eller agility? Eller melder man seg kanskje på, på en helt annen måte?🤷🏻‍♀️
 10. Noen som har erfaring med kurs via Aktiv Hund eller Tunge hundesenter?
 11. Hannah

  Ditt siste kjøp?

  Ah takk, var veldig fin farge på den☺️
 12. Hannah

  Ditt siste kjøp?

  Hvilken sele/merke er det avbildet av på første bilde?
 13. Hei, bare nysgjerrig. Har dere noen problemer/utfordringer i hundeholdet? Må nødvendigvis ikke være noe seriøst, kanskje bare en smart løsning/tjeneste dere kunne tenkt dere å ha i hverdagen. F.eks. mye pels på gulvet? Løsning -> robotstøvsuger. Eller, en løsning til å organisere seler og kobbel? Trenger nødvendigvis ikke være noe som eksisterer i dag. Ønsker bare å høre kreative tanker og ideer.
 14. Hei, har sett litt på refleksvester/dekken nå som det begynner å bli høst og mørkt. Fikk forlag her om et refleksdekken fra Gresshoppa da jeg ønsker mye refleks. Fant dette dekkene som jeg likte godt, men det har (lett) fleece inni. Og siden jeg har en samojed med tykk pels lurer jeg på om det blir for varmt for ham, eller om det går fint. Burde jeg se etter en annen refleks uten fleece? Har sett noen andre refleksvester jeg vurderer, men likte så godt at denne var heldekkende med refleks
×