Jump to content
Hundesonen.no

sidnajse

Medlemmer
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by sidnajse

 1. sidnajse

  Hva forer du med?

  Vi har testet ut mye forskjellig da vi har en hund med sensitiv mage. Har fôret på Acana Pacifica en stund nå, som ser ut til å gå bra!😊 Tenker å starte med litt VOM etter hvert, hvis vi har nok fryseplass.
 2. Jeg er nok veldig sent ute, i og med at Sydney har rukket å bli 6 år gammel, men jeg vil likevel spørre om råd fra dere flinke hundemennesker! Sydney har alltid vært skeptisk til andre hunder og mennesker, helt siden vi fikk henne 9 uker gammel. Passering av mennesker på tur er ikke et problem, men hun trekker seg stort sett unna dersom de ønsker å hilse (med unntak av barn). Hvis vi derimot skal passere en annen hund, hender det stort sett at hun enten stopper opp og viser en haug dempende signaler, eller forsøker å gå forbi med stor radius. Enkelte rolige hunder er helt greie å omgås. Som et annet tegn på usikkerhet (slik jeg tolker det), så hender det at hun utagerer og bjeffer. Jeg har observert at dette kun er tilfelle hvis vi er nærme huset/i nabolaget. Kan det være noe territorielt? Hun bjeffer nemlig også på dyr og mennesker hun ser fra altanen, og hvis det ringer på døra. Sydney er vår første hund, og jeg skulle så inderlig ønske at vi var bedre på sosialiseringsbiten i valpetiden. Igjen, jeg er sikkert sent ute, men er det fortsatt mulig å iallfall forbedre dette? Jeg vil tro at det vil være bedre for både oss og henne hvis hun er mer omgjengelig ovenfor andre. Jeg har forsøkt på å trene passering tidligere, men har slitt med å være konsekvent med det fordi jeg rett og slett ikke vet om det er rett sted å starte. Takker på forhånd for alle råd og tips!
 3. sidnajse

  Usikker, skeptisk og skvetten hund

  Godt og utfyllende svar! Det å trene konsekvent daglig er vel nøkkelen, ja😊
 4. sidnajse

  Usikker, skeptisk og skvetten hund

  Da vi trente passering tidligere, hadde jeg godbiter til å belønne hvis hun klarte å gå fot og holde kontakt med meg. Hvis det ble vanskelig fikk jeg henne til å sitte i ro og holde kontakt til de passerende var forbi. Skal prøve ut metoden du skisserer, tusen takk! Er det noe mer vi burde trene på for at hun skal bli mindre redd for andre, eller vil passeringstrening alene føre til en mindre redd hund? Litt vanskelig å formulere spørsmålet, håper det ga mening. Jeg vil unngå at hun skal få negative opplevelser med andre fremmede hunder, og kommer derfor til å holde henne unna dem som du skriver😊
 5. sidnajse

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Skaffet meg GIMP, og forsøkte å redigere bort selen. Slet litt med å myke ut "kantene", men synes det ble greit nok for en fersking å være😅 (nybegynner i å fotografere også, så bakgrunnen ble litt uheldig)
 6. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Brukte speilreflekskamera for første gang i dag, og jeg har funnet ut at jeg liker veldig godt å ta bilder! Så jeg er jo helt noob fortsatt, hadde satt pris på om noen ville gitt litt konstruktiv kritikk, råd og tips til å ta bedre bilder
 7. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Takk for svar @Kristin_nord og mange gode tips @tillien! Det jeg bør huske er altså at blenderåpning er viktigst dersom dybdeskarphet er målet, lukkertid er viktigst hvis motivet er i bevegelse, og at høy ISO kan gi mye støy. Skal sjekke ut GIMP!
 8. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Takk for tips! Fint å ha et redigeringsprogram uansett, spesielt under særdeles vanskelige forhold som du sier😊
 9. Hei! Nå har det seg slik at Sydney, som snart er 6 år gammel, har løpetid. Noen dager inn i løpetiden så får hun en stor atferdsendring (ikke bare denne løpetiden, også i de tidligere). Hun klarer ikke å slappe av, vrir seg i senga, piper/skriker og river i halen til det nesten ikke er pels igjen på tuppen Det er ingenting jeg kan gjøre når hun oppfører seg slik, og det hender at hun glefser hvis jeg prøver å skille henne fra halen og roe henne ned. Vi har vært i prat med veterinær, og kom frem til at Sydney er unormalt mye påvirket av hormonelle endringer i løpetiden. Han anbefalte derfor kastrering. Ville dere kastrert i en slik situasjon? Jeg er ganske sikker på at det er det beste å gjøre, da det påvirker livskvaliteten hennes veldig i løpetiden. Jeg liker likevel å høre litt andre meninger, da det er et ganske omfattende inngrep å kastrere tisper, slik jeg har forstått det. Takk på forhånd!
 10. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Tusen takk😊 Da prøver jeg det neste gang!
 11. sidnajse

  Field spaniel

  Ble litt nysgjerrig på fielden etter at jeg fant denne tråden, altså! Kunne tenkt meg på en utstilling og møtt noen en gang i fremtiden 😊
 12. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Da har hu prøvd seg igjen! Håper noen vil ta seg litt tid til å gi konstruktiv kritikk av bildene😊 På flere av bildene så hadde jeg relativt kort lukkertid pga. bevegelse, og måtte kompensere med stor blenderåpning, spesielt fordi lysforholdene ikke var de beste. Hadde ISO på auto. Er det noen som har noen lure tips til å få lyse bilder av hunder i bevegelse når lysforholdene er litt så som så, eller må jeg bare be om at sola kommer frem?😅 Nevnte noen dårlig lys...?😑 Takk på forhånd!
 13. Tenkte at vi bare kunne ha en tråd for de som selv setter sammen en rå kost til hunden (f.eks. BARF eller PREY-model), og de som interesserer seg for det Jeg har et spørsmål selv; Dere som råfôrer slik, hva får hundene deres daglig? Når får den kjøtt, når får den bein, når får den innmat etc. Beklager hvis det allerede finnes en slik tråd, men fant ikke en selv.
 14. Vi har ihvertfall Canelana Thermo. Veldig varmt ulldekken med vind- og vannavvisende softshell på utsiden. Tåler ikke allverdens med vann, men ull er jo uansett kjent for å holde på varmen selv om det blir fuktig og vått. Dekkenet produseres også i relativt små størrelser.
 15. sidnajse

  Acana

  Vi kjøpte inn Acana Pacifica for litt siden, og blander det inn i det gamle fôret nå Planen er å fullfôre Acana når det er tomt. Hun liker det ihvertfall godt, og hun har foreløpig ikke hatt noen reaksjoner selv om hun har litt sensitiv mage. Pacifica ble bevisst valgt på grunn av pelsen hennes som trenger en del stell, og så langt ser det ihvertfall lovende ut! Jeg vet dog ikke hvordan det ville vært for veldig aktive hunder, sånn i forhold til mengden mat.
 16. sidnajse

  Sunlily's Kull III

  Å herrejesus så flotte tegninger Valyria har! Skikkelig søte alle sammen😍
 17. sidnajse

  Huskyen Yara

  Så herlig😍 Også er du virkelig flink å ta bilder!
 18. sidnajse

  Christian Constantin av Geehrbacch AKA. Caizer

  Han er så flott! Også den tunga, da
 19. sidnajse

  Ditt siste kjøp?

  Gjorde et kupp hos HundiHuset på Oster Golden A5 Fikk prøvd den ut i dag, og vi kan si oss godt fornøyd!
 20. Som tittelen sier, så lurer jeg altså på hvilke utfordringer dere møter på når dere trener hund, gjerne også de positive sidene. Nevn gjerne rase også, evt. også annen relevant informasjon For oss så er utfordringene at hun raskt går lei av å repetere, og at hun kan være litt selvstendig, treningen skal foregå på hennes premisser. Det skal ikke mye til før hun kobler litt av og synes at bakken plutselig ble veldig spennende Hun er ikke av den mest intense typen heller. Heldigvis tar hun ting veldig raskt, når hun er motivert for det. Hun er blanding av litt ymse; litt labb, mest puddel (dverg og stor).
 21. Kan du fortelle mer om feilfri innlæring, @Sprettballen? @Wilhelmina Haha, på gode dager så har vi det samme problemet Uten å si noe som helst, og Sydney tilbyr både på plass, rull rundt, spille død og what not...Er igrunn et godt tegn, da
 22. sidnajse

  Blondie & Tidi

  Så herlig video! Alderen er iallfall ingen hindring på treningsfronten, går jo så det suser
 23. sidnajse

  Akkurat nå april

  Gratulerer med dagen, imponerende alder!
 24. sidnajse

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Aha. Skjønner
 25. sidnajse

  Sydney - liten puddelblanding!

  På tide å lage en tråd for min lille ulldott, Sydney (vi har også en liten tråd under "Presenter deg selv") Hun kom til verden 25. juni 2014 som en velskapt, liten krøllebolle. Hun fylte nylig 3 år!Hun har alltid vært en forsiktig og sjenert liten jente, men det har bedret seg og hun har åpnet seg ganske mye. Hun er den staeste, søteste, skjønneste og slemmeste skapningen som finnes Hun brukes for tiden som "hobbylydighetshund", og vi liker å teste forskjellige treningsmetoder og gjøre LP-øvelser Men vi må dessverre ta det litt mer med ro enn før, samt unngå mye grus fordi hun halter litt på frambeinet av ukjent årsakHar vært og tatt røntgen uten hell, også, stakkar. Hun er på bedringens vei virker det som. Og til slutt det mest essensielle; BILDER! (Kvaliteten ble litt så som så på noen...)
×