sidnajse

Medlemmer
 • Innholdsteller

  124
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sidnajse

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Ulldott

Nylige profilbesøk

231 profilvisninger
 1. Tenkte DSG, jeg
 2. @mushi Tja kanskje, men her var det snakk om flere kull i måneden også faktisk, såeh Men det blir jo veldig mange valper å følge opp uansett
 3. Ja, det overskriften sier Hvor ofte kan man ha kull, eller egentlig, hvor tett innpå hverandre kan de være? Jeg tittet litt rundt på oppdrettere som gjentatte ganger blir anbefalt hos forskjellige raser. En av dem hadde på det meste 7 kull på ett år Og hvordan i huleste kan alle valpene få god oppfølging? Kan jo hende at noen av kullene var hos en fôrvert eller noe (det er normalt, sant?), men altså... Hva synes dere?
 4. Nå har det seg slik at hunden min har haltet den siste tiden, men nå er det altså mye bedre og hun halter nesten ingenting lenger! Så jeg tenkte at kanskje balanseøvelser kan være noe å holde på med for å trene opp foten litt igjen. Tenkte å bare bruke en slik vanlig balansepute for mennesker, jeg. Noen som har noen gode øvelser? Er snakk om et frambein
 5. Symptomfri hund med HD er ikke verre nei, det er helt greit å bruke en slik! Men å avle på dem er jo kanskje ikke så fryktelig lurt? Tenker litt på det som @yurij skriver, om en valpekjøper får en hund med HD. Og ikke bare koster det mye for den, men også vil jo kanskje hunden ha smerter også. Selv om avlsdyra er symptomfrie så betyr jo ikke det at avkommet blir det hvis den skulle få HD?
 6. Ja, det tenkte jeg i grunn litt på også. Men hvis man avler videre på HD, uavhengig av om den viser symptomer eller ikke, så er det en defekt, liksom. En HD-hund som avles på kan jo få avkom med HD også, som kanskje kommer til å vise symptomer og ha det vondt? Men jeg vet ikke, altså. Men å kjøre en symptomfri hund hardt, helt klart!
 7. Jeg snakket litt med en huskyoppdretter om akkurat dette her om dagen. Da ble jeg fortalt at det er normalt i trekkhundavl å ikke helseteste (eks. HD, AD) fordi man lett ville sett om hunden hadde utfordringer. Dette fikk meg til å tenke litt...Det er jo ikke alle hunder som viser symptomer selv om de kanskje har HD likevel? Og hadde det vært andre måter å se at hunder hadde HD utenom røntgen, så hadde vi vel ikke røntget heller? Så jeg tenker jo at man ikke kan vite sikkert om hunden har HD eller ikke uten å røntge først. Så det gjør meg jo litt skeptisk ift. trekkhundavlere og å kjøpe fra dem (jeg skal ikke ha nå, bare veldig nysgjerrig). Nå skal jeg ikke dra alle under samme kam her, men hvorfor helsetester ikke alle trekkhundavlere? Jeg skjønner jo at det alltid vil være noen som ikke gjør det, men når det faktisk er normalen, så får det meg til å tenke Hva tenker dere, da? Var litt usikker på om jeg skulle legge tråden her eller under avl og oppdrett-forumet.
 8. Tenkte berner, jeg.
 9. For en lubben skjønning Dette må det bare bli knallgode valper av
 10. Tja, min mening er og blir at dette er en god brukshund som bør få arbeide og trenger en del stimuli...Jeg synes det er trist om den skal avles i retning mot collie, faktisk.
 11. Vil bare oppklare noe som kan være en misforståelse. Vom er det samme som kumage, og dette kan ikke hunden leve på. Produsenten "Vom og hundemat" derimot, har serier med fôr som er fullfôr (for eksempel ACTIVE-serien). Men de markedsfører seg med navnet VOM, så det er ikke så rart at folk blander ordene ettersom det er dette som står på emballasjene. 2% blir 260 g. Så får du bare regulere mengden, alt ettersom. Både tørrfôr og V&H (fra serier med fullfôr) dekker hundens næringsbehov. V&H er definitivt billigere enn de fleste tørrfôr. Som andre har nevnt, så er det lurt å tilsette tørrfôr i tillegg hvis hunden blir veldig hard i magen av bare V&H.
 12. Synes du burde kontakte kennel Solsvingen
 13. Jeg vet om flere som har god erfaring med vintervidda, fjelldronningen og schanderulven bl.a. Verdt en titt, kanskje?
 14. Nommin så bedårende alle sammen! Cersei hadde jo den skjønne hodeformen