Jump to content
Hundesonen.no

sidnajse

Medlemmer
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

sidnajse last won the day on July 13 2020

sidnajse had the most liked content!

Community Reputation

157 Excellent

About sidnajse

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Ulldott

Recent Profile Visitors

1553 profile views
 1. sidnajse

  Hva forer du med?

  Vi har testet ut mye forskjellig da vi har en hund med sensitiv mage. Har fôret på Acana Pacifica en stund nå, som ser ut til å gå bra!😊 Tenker å starte med litt VOM etter hvert, hvis vi har nok fryseplass.
 2. sidnajse

  Usikker, skeptisk og skvetten hund

  Godt og utfyllende svar! Det å trene konsekvent daglig er vel nøkkelen, ja😊
 3. sidnajse

  Usikker, skeptisk og skvetten hund

  Da vi trente passering tidligere, hadde jeg godbiter til å belønne hvis hun klarte å gå fot og holde kontakt med meg. Hvis det ble vanskelig fikk jeg henne til å sitte i ro og holde kontakt til de passerende var forbi. Skal prøve ut metoden du skisserer, tusen takk! Er det noe mer vi burde trene på for at hun skal bli mindre redd for andre, eller vil passeringstrening alene føre til en mindre redd hund? Litt vanskelig å formulere spørsmålet, håper det ga mening. Jeg vil unngå at hun skal få negative opplevelser med andre fremmede hunder, og kommer derfor til å holde henne unna dem som du skriver😊
 4. Jeg er nok veldig sent ute, i og med at Sydney har rukket å bli 6 år gammel, men jeg vil likevel spørre om råd fra dere flinke hundemennesker! Sydney har alltid vært skeptisk til andre hunder og mennesker, helt siden vi fikk henne 9 uker gammel. Passering av mennesker på tur er ikke et problem, men hun trekker seg stort sett unna dersom de ønsker å hilse (med unntak av barn). Hvis vi derimot skal passere en annen hund, hender det stort sett at hun enten stopper opp og viser en haug dempende signaler, eller forsøker å gå forbi med stor radius. Enkelte rolige hunder er helt greie å omgås. Som et annet tegn på usikkerhet (slik jeg tolker det), så hender det at hun utagerer og bjeffer. Jeg har observert at dette kun er tilfelle hvis vi er nærme huset/i nabolaget. Kan det være noe territorielt? Hun bjeffer nemlig også på dyr og mennesker hun ser fra altanen, og hvis det ringer på døra. Sydney er vår første hund, og jeg skulle så inderlig ønske at vi var bedre på sosialiseringsbiten i valpetiden. Igjen, jeg er sikkert sent ute, men er det fortsatt mulig å iallfall forbedre dette? Jeg vil tro at det vil være bedre for både oss og henne hvis hun er mer omgjengelig ovenfor andre. Jeg har forsøkt på å trene passering tidligere, men har slitt med å være konsekvent med det fordi jeg rett og slett ikke vet om det er rett sted å starte. Takker på forhånd for alle råd og tips!
 5. sidnajse

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Skaffet meg GIMP, og forsøkte å redigere bort selen. Slet litt med å myke ut "kantene", men synes det ble greit nok for en fersking å være😅 (nybegynner i å fotografere også, så bakgrunnen ble litt uheldig)
 6. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Takk for svar @Kristin_nord og mange gode tips @tillien! Det jeg bør huske er altså at blenderåpning er viktigst dersom dybdeskarphet er målet, lukkertid er viktigst hvis motivet er i bevegelse, og at høy ISO kan gi mye støy. Skal sjekke ut GIMP!
 7. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Takk for tips! Fint å ha et redigeringsprogram uansett, spesielt under særdeles vanskelige forhold som du sier😊
 8. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Tusen takk😊 Da prøver jeg det neste gang!
 9. sidnajse

  Field spaniel

  Ble litt nysgjerrig på fielden etter at jeg fant denne tråden, altså! Kunne tenkt meg på en utstilling og møtt noen en gang i fremtiden 😊
 10. sidnajse

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Da har hu prøvd seg igjen! Håper noen vil ta seg litt tid til å gi konstruktiv kritikk av bildene😊 På flere av bildene så hadde jeg relativt kort lukkertid pga. bevegelse, og måtte kompensere med stor blenderåpning, spesielt fordi lysforholdene ikke var de beste. Hadde ISO på auto. Er det noen som har noen lure tips til å få lyse bilder av hunder i bevegelse når lysforholdene er litt så som så, eller må jeg bare be om at sola kommer frem?😅 Nevnte noen dårlig lys...?😑 Takk på forhånd!
 11. Hei! Nå har det seg slik at Sydney, som snart er 6 år gammel, har løpetid. Noen dager inn i løpetiden så får hun en stor atferdsendring (ikke bare denne løpetiden, også i de tidligere). Hun klarer ikke å slappe av, vrir seg i senga, piper/skriker og river i halen til det nesten ikke er pels igjen på tuppen Det er ingenting jeg kan gjøre når hun oppfører seg slik, og det hender at hun glefser hvis jeg prøver å skille henne fra halen og roe henne ned. Vi har vært i prat med veterinær, og kom frem til at Sydney er unormalt mye påvirket av hormonelle endringer i løpetiden. Han anbefalte derfor kastrering. Ville dere kastrert i en slik situasjon? Jeg er ganske sikker på at det er det beste å gjøre, da det påvirker livskvaliteten hennes veldig i løpetiden. Jeg liker likevel å høre litt andre meninger, da det er et ganske omfattende inngrep å kastrere tisper, slik jeg har forstått det. Takk på forhånd!
 12. Vi har ihvertfall Canelana Thermo. Veldig varmt ulldekken med vind- og vannavvisende softshell på utsiden. Tåler ikke allverdens med vann, men ull er jo uansett kjent for å holde på varmen selv om det blir fuktig og vått. Dekkenet produseres også i relativt små størrelser.
 13. sidnajse

  Acana

  Vi kjøpte inn Acana Pacifica for litt siden, og blander det inn i det gamle fôret nå Planen er å fullfôre Acana når det er tomt. Hun liker det ihvertfall godt, og hun har foreløpig ikke hatt noen reaksjoner selv om hun har litt sensitiv mage. Pacifica ble bevisst valgt på grunn av pelsen hennes som trenger en del stell, og så langt ser det ihvertfall lovende ut! Jeg vet dog ikke hvordan det ville vært for veldig aktive hunder, sånn i forhold til mengden mat.
 14. sidnajse

  Sunlily's Kull III

  Å herrejesus så flotte tegninger Valyria har! Skikkelig søte alle sammen😍
 15. sidnajse

  Huskyen Yara

  Så herlig😍 Også er du virkelig flink å ta bilder!
×