Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

135 Excellent

Om Nimbus

 • Rang
  Nykommer
 1. Poe - en bedlington terrier

  Utrolig skjønn! Har møtt noen veldig hyggelige voksne eksemplarer i det tidligere nabolaget også. Ikke umulig at vi kan finne på å snuse på rasen en gang, altså.
 2. Viktig med prioriteringer her i livet, si! Aha, se der ja. Det orket jeg ikke så mye av. Likte spesielt godt én person som hadde fått beskjed av veterinæren om at det ikke var sunt for hunden med så kort snute, som mente at det var det samme som om legen ikke likte pasienter med mørkt hår, stor nese, overvektige, etc. Hunder med flate tryner var visst de kuleste og søteste, tenk! Ferri' snakka, liksom. Istedenfor å svartmale her hjemme burde visst veterinærene heller se til USA, hvor de visstnok utretter mirakler med sånne hunder. Wtf?
 3. Hvor er alle de krenkede menneskene? Tviler ikke på at de finnes, altså, men så ingen kommentarer under filmen.
 4. Krokhaug 's Wilhelmina 'Ariel' - cavalier

  Fjell og hund - den perfekte kombinasjonen, altså! Så flinke dere har vært med opptreningen. Godt å se at man kan få til mye hvis man er villig til å legge ned litt ekstra innsats
 5. Kjæresten liker ikke hunder

  Dealbreaker, for min del. Som et minimum måtte en kjæreste ha godtatt, og forstått, hvorfor hund er så viktig for meg. Men jeg må innrømme at jeg synes det hadde vært vanskelig å leve med en person som bare hadde akseptert hunden. Det er liksom en holdning som er grei blant venner, men egentlig ikke helt for noen jeg vil dele livet mitt med - for i mitt liv skal det være hund. Nå er jeg heldig, og har en mann som faktisk er minst like glad i bikkja som jeg er (og det er faktisk nesten den egenskapen ved ham som jeg setter aller mest pris på også!), så det er vanskelig å se for seg noe annet. Hva som er riktig, og viktigst, for deg, det vet bare du.
 6. Akkurat nå juni 2018

  Hvor ubehagelig vil det være for deg, tenker jeg er aller viktigst å tenke på. Det finnes sikkert noen hunder som blir stresset, etc., men mitt inntrykk er at de aller fleste etter relativt kort tid (tre-fire måneder) har slått seg helt til ro i et nytt hjem. Så fremt de har det bra, selvsagt. Hunden vår kom til oss på nyåret i fjor, og møter den gamle eieren nokså ofte. Hun blir innmari glad, men er veldig tydelig på at hun ikke vil være med når den gamle eieren drar. Det kan jo være både veldig vondt, og veldig godt.
 7. Mot, ikke på. Den eneste han har vært fysisk i nærheten av er jenta som mente han kanskje kunne ha bitt henne. Min mening om akkurat det? Du merker når en >40 kg hund biter deg. Men ja. Jeg er absolutt enig i at hundepasseren ikke var sitt ansvar bevisst. Bob skulle aldri vært bundet og alene. Det er en stressende opplevelse for de fleste hunder, og det er vel strengt tatt ikke lovlig heller. Jeg er også enig i, som noen nevnte ovenfor, at hundeeiere generelt (spesielt de med store, tunge hunder) faktisk må ta hensyn til sine omgivelser og være klar over hva de har i båndet. Folk kan være redde, allergiske, etc. Hunden er et dyr, og absolutt alle kan reagere som nettopp det - et dyr. Respekter lovverket og vær litt bevisst på hva og hvem som er rundt deg, så løser i grunn det meste seg. Men hensyn er en fin bil, liksom. Synes hverken folk med eller uten hund er så himla flinke til å faktisk være hensynsfulle. Som @MaritaS påpeker ser det ut til at flere faktorer i forklaringene fra politiet har endret seg fra Tingretten og Lagmannsretten. Slik det var fremstilt der var politiet selv en stor grunn til at situasjonen eskalerte. Og selvfølgelig må man være nervøs hvis man har en stor hund som hopper på/mot forbipasserende, blid eller stressa, selv om den er i bånd. Det er jo nå opp til ikke-hundefolk å bedømme om hunden din var agressiv eller ei. Ikke deg. Hoppe i retning en barnevogn = angrep på barn. "Den ankende part har anført at et angrep forutsetter en aggressiv målrettet adferd, og at alminnelig hundeadferd tilsier at det må innfortolkes et krav om at hunden knurrer eller viser andre klare tegn på aggresjon, før det kan karakteriseres som et angrep. Etter mitt syn gir ikke lovens ordlyd eller forarbeidene grunnlag for å oppstille slike vilkår. I praksis ville det innebære en innsnevring av det anvendelsesområdet som lovgiver uttrykkelig har definert." (
 8. Men det er jo liksom hele poenget med Høyesterett da. At dommene deres har ringvirkninger. Politiet vil i prinsippet ikke trenge å føre "like" saker for retten, for det er nå satt presedens. Dommen ser ikke ut til å være ute på Lovdata ennå, skal finlese når den er ute!
 9. Så det nå! Kom hit for å leite opp tråden igjen. Altså, jeg er målløs. De ser ringvirkningene dette har for alle hundehold, eller?
 10. Valpegjengen 2018

  Hm. Da var det kanskje Vestfold-basert oppdretter? Ja, enig i at den lange, tette pelsen kan ødelegge litt! Spesielt for de med stumphale. Foretrekker kort pels selv, og klipper tre-fire ganger i året. Lettere å vedlikeholde og man kan se øyne, ører og hale bedre på den måten. Men ja, har hørt fra flere at spansk vannhund jevnt over er stødigere enn lagottoen. Tror dessverre de har blitt for populære for eget gode. Alle ville ha "allergivennlig", familie- og bamsehund, og valget falt på lagottoen. Det mange glemte å nevne var at det er en hund som krever sin eier, både mentalt og fysisk. Der synes jeg flere oppdrettere av spansk vannhund er flinke, selv om det finnes de som mener det er en problemfri rase - perfekt for absolutt alle (m-hm, særlig!). Anywho... Krysser fingrene for at valpen blir bra, og at vi klarer å gi den utstyrspakka den trenger for å bli trygg. Definitivt klar for å legge ned noen timer på det! Har kjempelyst til å prøve meg på rallylydighet etc. Kun på hobbynivå, for å aktivisere hunden, men tror de er ypperlige til det. Aktivt brukt til agility i blant annet Sverige ihvertfall. Ååå, gleder meg altså! Noen hadde med valp på jobb her. Holdt på å døøø. Dyrebebiser
 11. Valpegjengen 2018

  Ja, det er sant! Tar dem ofte på det runde fjeset. Var ikke klar over at de skal klippes sånn. Jeg har tenkt at det ser litt pussig ut, men det er vel bare vane Ja, både lagottoen og den spanske vannhunden kan fort bli nervøse. Og det et vel eneste minuset for min del. Jeg er såpass fornøyd med totalpakka at jeg er villig til å ta sjansen og jobbe mye med sosialisering og forsøke å få en tryggest mulig hund. Kjenner heldigvis den potensielle moren godt, hun er nemlig "vår"! Hun har også hatt ett kull tidligere, med stødige og friske hunder (før hun kom til oss). Var de tre valpene fra samme oppdretter?
 12. Råfôring - hvorfor?

  NMBU-Veterinærhøyskolen har også et prosjekt på hund og tarmflora. Men det kjenner du sikkert til allerede, @litchi?
 13. Valpegjengen 2018

  Spansk vannhund! Så ikke så altfor ulik lagottoen (Synes fortsatt det kan være vanskelig å se forskjell på dem. Med mindre de er svarte og har stumphale som min, da.)
 14. Valpegjengen 2018

  Melder meg på her, veldig, veldig tentativt. Løpetid burde være like rundt hjørnet nå, hvis alt klaffer blir det en fin, liten krøllert til som skal bo hos oss fra og med oktober en gang. Krysser fingrene!
 15. Jeg er i grunn bittelitt mer delt enn de ovenfor. Jeg tenker at dere burde ha holdt et øye med hunden - de kan alltid gjøre litt merkelige ting på nye steder, men hvis de faktisk har gitt beskjed om at hunden ikke tygger på ting lenger så regner man jo allikevel med at det stemmer. Jeg ville kanskje nevnt det for dem, at en sko ble ødelagt, og sjekke hva de sier? Personlig ville jeg nok tilbudt å betale for skaden, ihvertfall deler av den. Edit: Bare for å tydeliggjøre: Jeg hadde nok ikke bedt om erstatning selv, jeg hadde tatt det på egen kappe, men jeg hadde nok allikevel som eier fått litt dårlig samvittighet om min hund ødela noe som tilhørte noen andre. Jeg har aldri betalt hundepasser da, hun er kun hos venner og familie. Så kanskje det er derfor?
×