Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  211
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Nimbus last won the day on 8. August

Nimbus had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

334 Excellent

Om Nimbus

 • Rang
  Bekjent
 1. Hvordan kler du deg når det er kaldt ute?

  Det der, luft altså, er et viktig poeng - både for sko og klær. Gå litt opp i størrelse på alt (ikke så mye at det blir umulig å bevege seg, selvsagt). Sko og klær kan være så varme de bare vil, men hvis de sitter klistret til kroppen så blir du kald. Luft mellom lagene er nøkkelen til å holde seg varm. Tenk lag på føttene også, ikke bare kroppen. Tynn ull innerst og f.eks. raggsokk uttapå - det hjelper!
 2. Akkurat nå - november

  Vest Hah, ja, det er blytungt. Heldigvis trenger man egentlig bare én til to økter i uka for å holde løpeformen ved like. Så kan man trene alternativt ellers, hvis man liker sånt. Har sagt i snart 10 år at jeg har ambisjoner om én ukentlig styrkeøkt
 3. Akkurat nå - november

  Det er ganske billig å pigge - ligger på omtrent 300 kroner i forskjellige sportsbutikker. Vet Löplabbet pigger i Trondheim, sikkert flere som gjør det! Mnja, det er litt både og. Noen har Gore-Tex og blir dermed litt tettere. Generelt ikke noe jeg vil anbefale - får du snø eller vann nedi skoen så holder det seg der... Jeg løper med enten vanlige, pigga joggesko eller Sarva og nokså tynne ullsokker. Sistnevnte skomerke er litt vannavstøtende. Jeg blir ganske varm på føttene når de er i bevegelse, men der må man jo bare prøve seg frem. Ull er gull, uansett, da holder du deg forholdsvis varm selv om du blir våt. Når det kommer til klær - vindtett løpebukse ned til omtrent 5 minus, da tar jeg på ull under. Vindtett vest med ulltrøye under ned til et par, tre minus (vest er tidenes mest undervurderte treningsplagg - superfunksjonelt!). Også tyr jeg til jakke, men da som regel teknisk under til det kryper ned til under minus 10. Men det kommer litt an på aktivitet også, selvfølgelig. Skal du løpe rolig og langt så er det greit å kle på seg litt mer. Uansett aldri hatt behov for mer enn to lag når jeg løper! Lue/pannebånd og hals er stort sett på når det nærmer seg 0, hansker er på også legger jeg dem i lomma når jeg får opp varmen. Tenk at du skal være litt kald de 10-15 første minuttene av økta, da er det som regel perfekt bekledning når du får løpt deg varm!
 4. Akkurat nå - november

  Tommel opp! Selv er jeg veldig glad i Sarva. Men det kan bli litt lite demping i et par av modellene hvis underlaget blir for hardt og man løper med dem hele uka. Et godt alternativ er å pigge sko man allerede er fornøyd med, men som synger på siste verset. Da vet man hva man får! (Aner ikke om dette var tips du ønsket, forresten, men jeg klarer liksom ikke å dy meg når det kommer til løpeutstyr )
 5. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Nei, man skulle tro de ble "arrestert" litt oftere på det. Men cobberdogs går unna så det griner - i 2013 ser det ut til at landets eneste aktør solgte over 100 valper bare i Oslo-området. Da het blandingen riktignok labradoodles... Den største forskjellen, visstnok, mellom cobberdogs og labradoodles er at det er mer enn bare to raser blandet inn i førstnevnte. Hvorvidt det faktisk stemmer i Norge er umulig å finne ut av. I tillegg ser det ut til at "oppdrettere" rundt om i verden ikke alltid er enige i at det er forskjellen. En del mener at cobberdogs bare er det nye navnet på labradoodles, selv de som viser til MDBA. Altså... Det er mangelen på etterrettelighet som frusterer meg mest. Men akkurat Drøbak skal i det minste ha for at de eksplisitt skriver på nettsiden sin at de følger kjøpsloven og har helsegaranti på hundene de selger. Det er da noe. Mon tro om de har "allergi- og barnevennlig"-garanti også.
 6. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Det er det ingen som vet, aller minst de selv - ser det ut til Verden vil visst fortsatt bedras!
 7. Akkurat nå - november

  Vinterløping er best! Bortsett fra når snøen nettopp har falt og man ikke har rukket å måke ennå og den har "spora" seg... Det er minus morsomt. Men bra styrketrening, da! Ellers veldig stas. Vet ikke hvor isete det er i bartbyen, men hvis du ikke allerede har det så anbefaler jeg løpesko med pigger. Ellers. Underskudd på søvn og drukner i oppgaver som må fullføres før jeg drar på jobbtur neste uke. Noen som har tips til hvordan man blir bedre på å planlegge store prosjekter med lang sluttfrist, med ymse småprosjekter innimellom?
 8. Alkohol rundt hunden

  Det virker som om det er den edru kvinnen som er den som faktisk passer hunden? At det sitter en (antatt) rolig, full mann i den samme bopelen tror ikke jeg heller at hunden tar skade av. Noe av problemet med folk med rusproblemer er vel at de kan finne på å glemme å mate og lufte hunden - mer enn at hunden blir så fryktelig redd av oppførselen. Det blir vel ikke alltid så mye struktur i hverdagen når man går (be)rusa rundt. Forutsatt at de ikke er utagerende, selvfølgelig. Det vil jo ikke være et problem i dette tilfellet, virker det som. Hunden ser tvert imot ut til å være veldig fornøyd. Den blir aktivisert, priorert og er en del av familien mens den er der. Hvis TS allikevel har en dårlig magefølelse - og det tenker jeg at du kanskje har, siden du er her - så ville jeg sett etter noen andre faste passere. Men det går mer på hvorvidt du klarer å slappe av eller ikke, mens hunden din er der. At den eventuelt er en trøst for kvinnen synes jeg ikke du skal tenke så mye på. Det er ikke ditt ansvar å gi henne en krykke, i form av et levende vesen, i et potensielt destruktivt forhold. Selv om det kanskje føles litt sånn., siden du nå på et vis er blitt involvert i deres relasjon. Jeg tenker at du kanskje kan hjelpe henne mer ved å faktisk si det som det er - at du vil finne andre hundepassere fordi du ikke vil la hunden være der sammen med den alkoholiserte mannen. Hvis du går for det alternativet, da.
 9. Dette! Spesielt den siste delen. Du kan påstå at du er så uskyldig du bare vil, men jeg er tilbøyelig til å tro at personen var der ene og alene for å filme - fordi dette skal deles i etterkant. Det gjør deg faktisk like delaktig som de som aktivt sloss. Det er for øvrig vanskelig å si ut ifra en film, selvfølgelig, men for meg ser det ut som om han sparker målrettet etter den (relativt) rolige hunden. Den virket kanskje lettere å skade enn politimannen? Selvforsvar var det ihvertfall ikke, da har du misforstått begrepet. Enda godt angrep på politihund i arbeid regnes som angrep på offentlig tjenestemann!
 10. «En by i det sørvestre Kina nekter nå innbyggerne å gå tur med hundene sine mellom 7 om morgenen og 10 om kvelden. Et annet sted kan eierne miste hunden for brudd på båndtvangen.» Og: «Det er Wenshan som i sine vedtekter nå legger ned forbud mot hundelufting på dagtid og dessuten totalforbyr bikkjer adgang til parker, kjøpesentre, idrettsplasser og andre offentlige steder, melder AP. I tillegg kan hundens bånd ikke være lengre enn én meter, og barn kan ikke lufte dyrene.» Kanskje man egentlig bare burde hatt et totalforbud mot hundehold..? 🙄
 11. Det høres merkelig ut, men ikke spesielt overraskende, at de ikke benytter seg av de mulighetene som er i hundeloven (det skjer visst nesten bare hvis politet selv har vært involvert). Nevnte søsteren din at hun ønsker at den andre hunden skal avlives? Hvis ikke bør hun kanskje gjøre det, men henvisning til nettopp hundeloven. Ta saken videre, hvis dere har overskudd til det. Som @Malamuten påpeker vil jeg tro dere har en god sak, spesielt med et vitne, hvis dere tar den via rettssystemet. Men det kan være økonomisk krevende og ta mye tid man ikke nødvendigvis har. I verste fall så finnes det i det minste nå en faktisk anmeldelse i systemet, slik at neste gang det skjer noe (dette høres veldig ut som en hund og eier som kommer til å havne i mer trøbbel) - så har man "svart på hvitt" at gjentagelsesfaren faktisk er stor. Litt av problemet i min hjemkommune, tror jeg, er at "alle" visste at hundene var farlige - men inntil de angrep og nesten drepte to av mine slektnings hunder hadde man ingen faktisk dokumentasjon på det.
 12. Utrolig trist! Og ufyselig oppførsel fra den andre eieren🤬 Paragraf18 av hundeloven burde gjelde? Min erfaring er dessverre at både eier og hund slipper ustraffet fra alvorlige angrep på andre hunder i min barndsoms hjemkommune... Forhåpentligvis tar politiet i deres distrikt saken på alvor, slik at din søsters sak fører frem.
 13. Dalmatineren Vizla

  Valpemage!
 14. Første løpetid?

  Meh, skift innlegg og vask trusa nokså ofte. Vi har gått litt frem og tilbake, brukte ikke truse første gangen hun hadde løpetid hos oss (vi fikk henne da hun var 5,5 år og hun hadde brukt truse hver gang frem til da) og jeg synes hun faktisk ble bedre til å vaske seg neste gang. Vi startet sist med å bruke truse hele dagen, men merket at hun ikke var så fornøyd med det og at hun ikke kom ordentlig til for å vaske seg (i den trusa vi har). Vi gikk over til truse på kvelden (og når vi var på besøk hos andre), pledd i sofa og trusa av ellers. Det funket også fint. Hun drypper bittelitt på gulvet, men langt mindre enn forrige runde. Hun er vel omtrent på samme størrelse som din hund - men mengden blod kan sikkert variere en del allikevel. Hva angår bakterier og sånt? Ja, selvfølgelig. Det blir nesten like klamt og innestengt som for mennesker. Det løser man med å skifte truseinnlegg, vaske trusa og at de får noen timer uten når de er ute. Så lenge man bistår med rensligheten kan jeg ikke helt se det store problemet med truse.
 15. Akkurat nå, oktober 2018

  Kjenner en del som bruker det! Den blir litt mer kremete på et vis, men den smaker kanskje mindre også. Litt som creme fraiche/rømme i suppe og saus! Foretrekker guacamolen uten selv
×