Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  153
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Nimbus last won the day on 8. August

Nimbus had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

255 Excellent

Om Nimbus

 • Rang
  Bekjent
 1. Akkurat nå august 2018

  Fikk invitasjon til Norrønas online outletsalg... Måtte visst plutselig ha primaloftvest og hverdagsregnjakke (Hjelper heldigvis litt på samvittigheten at det var henholdsvis 70 % og 60 % rabatt, da.)
 2. Acana vs. Orijen

  Håper du koste deg! Mye ålreit lesing hvis man googler "prey diet dogs" (veldig kjekt for litt "nyttig" prokrastinering). Har ikke satt meg så altfor mye inn i det selv, men følger et par kontoer på Instagram som fôrer etter metoden. Det ser ut som om hundene setter veldig pris på dietten, ihvertfall
 3. Acana vs. Orijen

  Det er nok noen skikkelige fôrnerder her som kan svare deg ordentlig, men jo, hunder nedstammer fra kjøttetere. De har allikevel levd noen tusen år med mennesker, og har tilpasset seg oss god del (og vi har avlet nokså bevisst på ymse egenskaper de fleste av disse årene). En del hunder fungerer rett og slett ikke på en diett bestående av kun kjøtt. Noen av dem grunnet gener, tipper jeg, andre fordi de har blitt tilvent tørrfôr fra tidlig alder og, typ, bakteriefloraen kanskje ikke tåler det så godt. Uansett, noen ender med full forstoppelse og/eller diaré hvis de får for høyt proteininnhold. Prøv deg frem, og gå for det som fungerer best for både dere og hunden! (På generelt grunnlag er jeg helt enig i at det er best å få minst mulig grønt, og mest mulig kjøtt - men selv en del av de som fôrer etter prey-metoden ser ut til å slenge i litt grønt i, innimellom) Edit: Fôrer en kombinasjon av V&H og Acana!
 4. Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Flere fengsler har nettbutikker med flotte produkter. Har funnet masse fine ting til meg selv på UFF også, da kjøper man jo brukt i tillegg. God idé å kjøpe gavene hos veldedige organisasjoner, @Stjerneskinn@! Holder selv gaver til et absolutt minimum, og prøver å gjenbruke egne ting hvis det er mulig. Skal se litt mer i "utradisjonelle" nettbutikker med mål og mening fremover også
 5. Ja, jeg har ikke helt trua på at det kommer til å skje noe som helst. Men det hadde vært fint, ihvertfall hvis tiltakene faktisk hadde en reell effekt. Og ja, jeg stusset også på "over en viss størrelse" - er det tre, fem, tjue? Ikke godt å si. Et tettere samarbeid mellom NKK og Mattilsynet (og politiet?) hadde nok gjort seg - de som drev rovdrift ble rapport, registrert og nektet videre avl, og i verste tilfelle generelt hundehold. Også må noen faktisk følge opp, da, det er vel der politiet burde komme på banen. Men der (også) er det vel begrenset med ressurser allerede. Ja, enig. Per dags dato er det lite faktisk ettersyn, er mitt inntrykk. For å finne ut om de som profilerer seg mest innad i en rase er de som avler de friskeste hundene må man kjenne miljøet - og det er ikke alltid så lett å komme på "innsiden". Visse ting kan man selvfølgelig finne ut av via Dogweb, men langt i fra alt. Og typ, reglene for etisk avl er såpass løse i kantene at man kan holde seg akkurat innenfor dem, uten at jeg ville kalt det et godt oppdrett av den grunn. Mm, man oppdager vel i grunn kun de aller verste "samlerne" med dagens system. Usikker på hvordan det juridiske fungerer, men man skulle tro det var mulig å kreve at de som vil registere kennel hos NKK også gikk med på at NKK/Mattilsynet kom på uanmeldte besøk for å sjekke forholdene. Jeg aner ikke hvordan det fungerer i Sverige, om det har noen effekt, men skulle gjerne likt å vite det! I så fall kunne man i grunn bare lånt den svenske modellen og tilpasset den litt. Trenger ikke finne opp kruttet på nytt, liksom.
 6. Student 2017-2018

  Bare hyggelig! Det kan føles ensomt å slite med studier (og alt annet), man får alltid inntrykk av at alle andre fikser ting så greit. Også stemmer jo ikke egentlig det. Men da høres det ut som om det kanskje løsnet litt? Du har gjort innmari masse i løpet av kort tid ihvertfall! Snakk med veilederen hvis du tenker at det har noe for seg, men det skal være mest for din del - så hvis du ikke føler at det er nødvendig, så trenger du nok ikke det Ja! Har vært heldig med veiledere selv, men man hører nok av skrekkhistorier - og en kjip veileder kan virkelig bremse en oppgave og et prosjekt. Synes det høres ut som om dette går veien, jeg. Dette fikser du nok bra til november! Lykke til
 7. Vektnedgang

  Man anbefaler vel som regel å fylle på med kalorifattig vomfyll, som grønnsaker, slik at de føler seg mette lengre uten alle de ekstra kaloriene. I tillegg ser jeg noen gir dem mat to-tre ganger daglig, fremfor én-to - det hjelper vel, merkelig nok, på sulthetsfølelsen å ha noe i magen Ellers anbefaler jeg veldig, hvis du ikke allerede gjør det, å veie all mat til en sånn småttis. 20-30 gram gir store utslag i vekt på de små, uten at man nødvendigvis merker så mye til den forskjellen når man bare holder maten i en kopp e.l. selv
 8. «Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) sier han vil se nærmere på en påstand om økt omfang av «valpefabrikker» i Norge. Rådet for dyreetikk advarte tidligere i sommer om stadig flere useriøse og kyniske hundeoppdrettere.» Gode nyheter! Jeg kommer ikke til å holde pusten, men det hadde vært en gladsak om noen endelig tok ordentlig tak i dette. Hva tenker andre om at det eventuelt skulle «bli lovpålagt med blant annet salgskontrakt, kompetansebevis og registreringsplikt for oppdrettere over en viss størrelse»? Nyttige tiltak, eller ikke?
 9. Akkurat nå august 2018

  Neida, bare googlet litt! Men likte det jeg leste.
 10. Akkurat nå august 2018

  Magisk! Sola hundesenter? Høres jo ut som om det gikk bedre enn noen kunne forventet, da - så bra!
 11. Dette blir litt på siden. Men, vel, jeg snakket for tidlig. Spanjolen begynte å klø seg så innmari, jeg fryktet det verste og sluttet tvert med Acana. Umiddelbar bedring med Hills og V&H. Hun har aldri reagert på noe som helst før, og det kan jo ha vært helt tilfeldig. Men jeg tror ikke det. Bør jeg teste ut Orijen? Singles fra Acana, eller bare øke mengden vom? Sistnevnte er bare så himla upraktisk hvis vi må justere mengde.
 12. Akkurat nå august 2018

  Da ble det visst alternativ 1, da! 🙈 Mulig jeg har solgt sjelen min til Elkjøp men endte opp med å betale 6500 for telefon, flip cover, ladekabel og glassbeskytter. Krysser fingrene for at det går bra! Det er så utmattende å bekymre seg for sånt.
 13. Akkurat nå august 2018

  Hah, ja. Jeg er egentlig helt enig! Og derfor kjøpte jeg et bra kompaktkamera for noen år siden, da toppmodellene fra Samsung plutselig hoppet noe innmari i pris. Syntes (og synes egentlig fortsatt) at det er helt galematias å betale like mye for en telefon som for en laptop. Jeg tok aldri med meg speilrefleksen, men tenkte at terskelen ble litt lavere med noe som tok mindre plass. Det stemte i og for seg, for nå tar jeg det ihvertfall med meg på fjellturer, ferier o.l., men det blir fortsatt sjelden med i hverdagen. Også er det kanskje egentlig like greit, si - hvorfor løpe rundt og knipse bilder av absolutt alt, hele tiden? Men, ja. Så sitter jeg her med kløe allikevel Ja, jeg har faktisk vurdert å kjøpe en s8 (eventuelt kjøpe/få veldig billig av en kompis) - fortsatt mye telefon for pengene! Æh, valg! Dette ender med én av to muligheter: 1) Spontankjøper altfor dyr telefon, helt plutselig. 2) Vegrer og vegrer meg, og klarer aldri å kjøpe noe før den gamle telefonen tar kvelden (og da blir det noe «billig»).
 14. Akkurat nå august 2018

  Så dere er fornøyde? Ser det er litt delte meninger, men sånn er det vel med alt! Og spesielt teknologiske duppedingser, folk har så ulike behov og ønsker. Hva synes dere om batteritiden?
 15. Akkurat nå august 2018

  Jeg har kjøpt Motorola de siste gangene, og har strengt tatt vært ganske fornøyd. Men så lægger de etter en stund, fordi jeg jo kjører et par, tre tyngre apper på den. Og bildene blir helt ok, hverken mer eller mindre. Ikke at jeg forventer speilreflekskvalitet fra noen mobiltelefon, men jeg ser allikevel at det er nokså stor forskjell mellom de billigere og litt dyrere telefonene. Hvis jeg slår til på det bittelille tilbudet Elkjøp har for tida, så kjøper jeg nok uten abonnement. Må regne litt på det - men har Talkmore med OBOS-rabatt. De er megabillige, men ulempen er at de ikke tilbyr noen telefoner. Eller, det gjør de, men ikke med abonnementrabatt. Så ja, prøver også å overbevise meg selv om at det er en god «investering». Det er fryktelig irriterende når telefonen henger seg og jeg bruker den tross alt masse. Så hvis man regner på pris per minutt, og den uvurderlige verdien av å irritere seg mindre - så blir det kanskje verdt det. Investering i bedre humør? Folk!
×