Jump to content
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Content Count

  277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Nimbus last won the day on May 13

Nimbus had the most liked content!

Community Reputation

413 Excellent

About Nimbus

 • Rank
  Bekjent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nimbus

  Trene bort stress - hvordan gå fram?

  Nei, men summen kan jo allikevel oppleves som litt tung, selv om man er innstilt på å få det til. Spesielt med en baby! Litt målrettet, konsekvent og god trening vil nok kunne hjelpe altså. Masse lykke til, ihvertfall
 2. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Ja, de veldig dårlige hoftene er nok som regel åpenbare (med mindre bildet veterinæren har sendt inn er dårlig). Det så ihvertfall sånn ut på de demonatrasjonsbildene jeg så!
 3. Nimbus

  Trene bort stress - hvordan gå fram?

  Kunne det, i tillegg til alt det @simira nevner, vært en idé å ta kontakt med en atferdsspesialist som kunne gitt dere én-til-én veiledning? Jeg har jo en beslektet stressrase og kjenner igjen mye av det du beskriver (selv om vår spanjol høres langt mer moderat ut, kanskje med unntak av ved hilsesituasjon når vi får besøk). Enig i at dere bør prioritere mental stimulering høyt, deretter fysisk. Har dere flyttet ut av byen? Mener å huske at dere bodde i omtrent samme nabolag som oss. Jeg har ingen gode tips, og du har fått supre råd rett over her. Men jeg kan kanskje by på litt mager trøst, for dette er ikke ukjente problemer hos hverken lagotten eller spansk vannhund - dessverre. Dere har altså ikke nødvendigvis gjort noe feil, selv om dere sikkert kunne tatt problemene mer på alvor da hun var ung slik at de kanskje hadde vært lettere å håndtere nå.
 4. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Ja, det der var det mange som var opptatt av på foredraget jeg var på også. Var ikke måte på hvor mange som hadde opplevd feil avlesning som ble korrigert ved ny avlysning eller etter anke i det nordiske panelet. Det virket nesten litt som om det at det selvfølgelig skjer menneskelige feil (som blir vurdert og rettet opp av et overordnet organ) var et argument for at man burde skrote hele systemet. Satt litt på spissen, selvfølgelig.
 5. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Er man oppdretter av en del blandingshunder kan man visst garantere gull, grønne skoger, røkelse og myrra Men ja, dessverre. HD er en av, flere, "fiffige" ting det er vanskelig å unngå helt. Man er vel etterhvert blitt nokså enige i om at det er en kombinasjon av arv og miljø som virker sammen. Hunden må allikevel visstnok være genetisk disponert for HD for at miljøet skal ha effekt. Også kan man i teorien parre to hunder med D- eller E-hofter, hvor én av åtte valper får f.eks. B (de resterende blir kanskje ikke røntget, eller ligger på C-E, f.eks.) som blir parret med en annen hund med tilsvarende dårlig bakhistorie. Da er indeksen ræva, og valpene fra de to kan allikevel være veldig dispinert for HD selv om begge foreldrene jo var fri. Og tilsvarende så kan familien og foreldyrene ligge på C-A, men så parrer man to individer, med f.eks. A eller B, som allikevel får nesten bare D- til E-hofter på alle avkom. Jeg var på en foredragskveld i regi av NKK for noen år siden, det var tidvis nokså amper steming blant publikum der, men en av foredragsholderne var en av de største oppdretterne av førerhunder. De selekterte veldig hardt, og hadde også lavere forekomst av HD enn hos labradorer generelt. Der var det ikke noe "hvis om" og "hunden er ellers bra så...". Hvis hunden ikke var fri (kan til og med være at de til og med bare brukt B-hunder helt unntaksvis og da kun med annen A-hund?) så ble den ikke brukt i avl. Punktum.
 6. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Jeg aner ikke hvordan det ligger an med helsetester i andre land, men det er godt mulig det jukses enkelte steder. Men det er uansett mulig for en hund å få "D-hofter" selv om foreldrene er fri. Selv på hunder hvor indeksen også er god så kan det skje. Det skal bare være mindre sannsynlig.
 7. Nimbus

  Lynwyr: Floss x Jim, border collie

  Haha! Det er faktisk akkurat noe sånt jeg ser for meg når jeg tenker på BC også - treffende beskrivelse 😆 Så leit, men ser poenget. En lykkelig BC er vel sjelden en som er tvunget til å ta livet med ro. Da er det vel faktisk bedre at det blir godt, men litt kortere? ❤️
 8. Nimbus

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Gratulerer så mye!
 9. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Vanskelig det der. Tror kanskje jeg hadde latt min mor bestemme det selv, og hvis hun veldig gjerne ville hatt meg der så ville jeg tatt alle mulige forholdsregler (karantene frem til jul, holde avstand når man i samme rom, god håndhygiene, etc.). Og selvfølgelig hatt veldig, veldig lav terskel for å avlyse ved eventuelle symptomer på luftveisinfeksjon - uansett hvor milde de var. Hvilke planer har folk for resten av lørdagen - med eller uten hund?
 10. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Fredagstacoen er fortært! Prøver å ikke gå på butikken for å kjøpe smågodt etter at poden er lagt... 😬
 11. Nimbus

  Lynwyr: Floss x Jim, border collie

  Hah, ja, akkurat det er vel ganske typisk for mange raser! Men er hannhundene spesielt mer krevende? Eller er det bare den generelle preferansen mange ser ut til å ha for tisper, uavhengig av rase? Ånei! Så kjedelig. Jeg har ikke så mye kunnskap om spondylose, men de kan kanskje være symptomfrie ut livet - ihvertfall med litt tilrettelegging (underlag og sånt)?
 12. Nimbus

  Lynwyr: Floss x Jim, border collie

  Så utrolig fine! Har dere kjøpere til alle eller tar det litt mer tid å selge border collier?
 13. Nimbus

  Spørsmål ang. tolleren

  Jeg har ikke toller, men, mitt generelle tips er å kontakte oppdrettere og/eller klubber for å høre om dere rett og slett kan få hilse på. Kanskje dere til og med kan få låne en hund i et par uker? Da får dere kjent litt på kjemien og snakket med folk som kjenner rasen godt om hva som kan være både utfordrende og bra med den. Ellers vet jeg at det har vært litt rusk, spesielt mentalt, blant en del tollere. Kanskje fordi den ble så populær? Men jeg har inntrykk av at det går an å finne stødige individer allikevel, man må kanskje bare legge ned bittelitt ekstra innsats når man undersøker oppdrettere og linjene deres!
 14. Nimbus

  AD Ringlets Forest "Eine"

  Akkurat det der... Nei, det stikker i hjerterota bare jeg tenker på det. Håper du får ha en glad og relativt frisk Eine så lenge som overhodet mulig ❤️
 15. Ja, sommerferien i 2021 kan bli veldig stygg om man har fått på plass en vaksine til da og folk reiser mer som normalt igjen.
×