Milius

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Milius

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Kleinspitz

Nylige profilbesøk

203 profilvisninger
 1. Uff da @QUEST Jeg har inntrykk av at de har mer enn nok kunnskap i begge de jeg har brukt, men det er mange hundebarnehager i området og jeg har valgt bort et par som virket useriøse. Det er vel stort sett et krav at hunden fungerer i flokk, så det er nok en del som ikke får komme inn og noen som må slutte fordi de ikke fungerer. De aller fleste hundene er av raser uten typisk hunde-/samkjønnsaggresjon. Jeg tror ikke det er tilfeldig at de ikke har staff der for eksempel, men vil tro de vurderer hver enkelt hund. Jeg hadde nok ikke plassert en usikker hund i hundebarnehage (min er usikker på folk, men ikke hunder), og aner ikke hvor mye hensyn de klarer å ta. Jeg ser for meg at det må være ekstremt stressende å måtte forholde seg til flere hunder den ikke er trygg på uansett om det sitter noen og passer på.
 2. @mushi ser det er en stund siden du spurte, men hvis du (eller noen andre) fortsatt har problemer med kattedoen så har jeg en løsning som fungerer her i hvert fall Jeg har brukt et bestå-skap fra ikea, h:64 b:120 d:40. Så kappet jeg ut et hull øverst i skilleveggen og satte inn kattedoen (bruker bare en plastkasse) til høyre. På denne siden har jeg dør. På venstre side er det en hylle som katten hopper opp på for å komme seg inn gjennom hullet. (se bildet) Det går også an å bruke et mindre skap og kutte hullet i toppen, men det er ikke like lett å få pent. Hunden og katten min er ca like store og hunden klarer ikke å komme seg inn.
 3. Mila har gått i hundebarnehage fra hun var 3 mnd gammel, og har gått i to forskjellige. Jeg har veldig god erfaring med begge to, men de blir drevet på ulike måter. Den første hun gikk i var basert på lange turer og utflukter i mindre grupper, ellers var de innendørs i ulike innhegninger og hvilte/sov. Jeg var på besøk en dag først for å se hvordan de drev, og opplevde det som veldig proft og trygt (uten å ha voldsom peil selv). Der hun går nå har de en hytte i skogen med tre innhegninger på ca 1 mål hver rundt hytta. Da er hundene der hele dagen med mat og hvilepause innendørs. Hun som driver denne er også hundetrener ved siden av og jeg opplever at de ansatte har mye kunnskap og erfaring. Jeg ser at dette ikke passer for alle hunder, men mila elsker det. Hun har også blitt trygg på andre hunder og utviklet et veldig godt språk etter å ha gått der.
 4. @Line Ja, må nok begynne med det. @tillien Det er nok lurt. Mistenker at hun tror det er greit, men har ikke fått tatt henne i å gjøre det enda. Takk for gode råd Da har jeg litt å prøve ut!
 5. Akkurat sånn er det her og Jeg prøver å kremte eller lage lyder som katten skjønner at betyr nei uten at hunden skjønner det
 6. @Malamuten Håper det @Siri Prøver å følge med, men det hender nok hun lurer seg unna. Er lurt å være med henne ut, men ikke alltid det blir sånn @tillien Det har jeg ikke prøvd, men hun holder seg stort sett 8 timer på soverommet og det gjør hun ikke ellers.
 7. @tillien har prøvd, men da tisser hun i gangen istedet @Malamuten ja, det er helt klart meg det står på jeg pleier å gå en halvtime tur hvor hun får løpt fra seg rundt 19-20, og så luftes hun i hagen rett før vi legger oss. Men det kan være en idé å legge den lengste turen helt sist i stedet, det hadde jeg ikke tenkt på!
 8. @Line Jeg har en som ringer etter 8 timer, men da er det for sent. Er sikkert lurt å ha en enda tidligere også Jeg syns også det virker som om hun holder seg kortere om hun er løs i leiligheten enn om hun er på soverommet, men er ikke 100% sikker på det.
 9. Mila har blitt 13 mnd gammel og er stueren på dagtid. Men jeg har et problem på morgenen som jeg håper noen har en lur løsning på Saken er at jeg sover tungt og noen dager sover jeg også lenge. Jeg har ikke dør på soverommet, så frem til nå har jeg satt et lite bord på høykant for å sperre henne inne på soverommet om natta. Da våkner jeg av at hun skraper på bordet og slipper henne ut for å tisse. Men hvis jeg ikke sperrer henne inne så vekker hun meg ikke (regner med at hun skraper på ytterdøren, men jeg våkner ikke av det), og det ender med at hun tisser i dusjen. Jeg kunne jo tenke meg å slippe å måtte sperre av rommet etter hvert, eller evt. å finne en litt penere måte å stenge for åpningen. Inngangen til soverommet er ca 100 cm bred. Er det noen som har vært borti noe lignende eller kommer på en løsning?
 10. Jeg har en gammel (og ekstremt skeptisk) omplasseringskatt, og hadde derfor ingen voldsomme forventninger da valpen flyttet inn for et år siden. Men det har gått utrolig bra og de er gode venner. Hvis katten krangler med en nabokatt så ser hunden på det som sin oppgave å skremme den vekk Men de leker ikke sammen og sover ikke i armene på hverandre. Det er etter min erfaring vanligere når man har hatt voksen hund og kattunge enn omvendt, sikkert fordi hunder tilpasser seg lettere. Jeg valgte en liten rase av hensyn til katten, og det tror jeg har hjulpet en del. De er sammen alene, men katten har områder i høyden som ikke hunden når opp til.
 11. Her går det mest i hund, katt og natur, men det hender jeg legger ut ett og annet menneskelig også https://www.instagram.com/karoliined/
 12. Takk @Lene_S Takk, ja hun er lett å kjenne igjen ihvertfall Hun er en sær gammel dame så jeg var opptatt at valpen ikke skulle være for stor og overkjøre henne helt, men hadde aldri trodd de skulle bli så gode venner! Føler meg litt sær med begge på tur, spesielt siden katten ikke er vant til å gå langs veien og går seg konstant vill inn i hager og bak gjerder... så da går jeg der med hunden og roper gjennom hekken satser på at det går seg til Savner å ha kattunger i fosterhjem altså, men prøver å minne meg på hvor mye jobb det var...
 13. Hei! Nå har jeg snoket her så lenge at jeg tror jeg (kanskje) tør å presentere meg Jeg har drevet med katt i 8 år og vært aktiv i dyrebeskyttelsen, da mest med å sosialisere redde katter for omplassering. Nå har jeg en katt som heter Kokos og min første egne hund, Mila som er en kleinspitztispe på ett år. Jeg har lært så mye av å lese her inne og syns det er morsomt å se hvor mye forskjellig man kan gjøre med hund! Vi trener ingenting spesielt, men vurderer å prøve litt agility hvis jeg får mer tid og overskudd
 14. Jeg jobber i fargehandel og har med hund av og til. Da har hun et lite område bak og under disken, og så har vi et kontor/kjøkken hun kan gå løs på
 15. Jeg føler meg 100 ganger tryggere med terv enn kleinspitz, selv om kleinen er rimelig hissig på skumle menn i mørket og terven ikke ser spesielt skummel ut For meg handler det ikke om at de skal beskytte meg, det tror jeg det er få hunder som ville gjort, men at ingen skal tørre å prøve i frykt for at hunden angriper. En hund på 3 kg tror jeg de fleste tenker at de kan få "ut av spill" relativt lett... Jeg er ofte utrygg på kvelden og vurderer alltid risikoen der jeg skal gå. Kjipt at det er sånn