Gå til innhold
Hundesonen.no

Milius

Medlemmer
  • Innholdsteller

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Milius last won the day on 8. Februar 2020

Milius had the most liked content!

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne

Nylige profilbesøk

2,203 profilvisninger

Milius's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

135

Nettsamfunnsomdømme

  1. @laikamor Regner med hun har møtt eller sett katter på tur? Ville vurdert ut i fra reaksjonen der i så fall. Samt hvor mye jaktinnstinkt hun har ellers. Min hund (kleinspitz) er vokst opp med katt og er god venn med min katt, men alle andre katter skal helst dø ? Ville ikke utsatt en katt for å skulle vennes til en sånn hund, selv om det sikkert er mulig. Om hunden er mer av den nysgjerrige typen så kunne jeg kanskje vurdert det ?
  2. Milius

    Hunderaser

    Jeg har vurdert raser til hund nr 2 lenge, og har vurdert både langhåret collie og bearded collie. Dette er ulikhetene jeg har sett på: Min oppfatning er at bearded collie er mer klovnete og glad i folk, noe som kan gjøre at man for eksempel må trene mer på å ikke løpe bort til fremmede. Har også inntrykk av at langhåret collie har mer anlegg for nervøsitet for underlag eller lyd, og at det er stor forskjell på fokus på dette hos ulike oppdrettere. Langhåret collie har i mine øyne en mer praktisk pels, men den røyter også mer. Bearded collie må enten ha lang pels eller klippes, har inntrykk av at de blir mer møkkete, tar med kvister og bøss inn, får gjerne misfarging i skjegget og må ofte ha spenner eller strikk i luggen for å kunne se. Men mye av det unngås kanskje ved å klippe dem kort. Vet ikke om dette var til hjelp overhodet men ? Det går jo ofte på smak og behag hvis hunden ikke skal brukes til noe spesielt, så det kan være lurt å notere seg hvilke egenskaper som er viktigst for deg og hva slags hundetyper du foretrekker ?
  3. Vet noen bruker silikon-grytekluter i stedet ?
  4. Jeg og en venninne (ca 10-12 år gamle) mistet flexibåndet i bakken. Hunden ble skremt og løp nedover veien med båndet etter seg. Vi løp etter, og klarte til slutt å plukke opp båndet midt på en trafikkert vei som vi krysset. Hadde overhodet ikke mulighet/evne til å tenke oss om eller se oss for, og det var bare flaks at ingen av oss ble påkjørt.
  5. De fleste vil nok lese dette som mellom 8 og 18 timer i bur, noe jeg synes er helt greit å reagere på da dette er både ulovlig og urettferdig mot hunden. Om du er mer hjemme og/eller sover mindre enn folk flest så er det kanskje mer fornuftig å oppgi antall timer. Ellers anbefaler jeg å sjekke ut mattilsynets grenser for størrelse på bur.
  6. @Rufs Jeg har en sånn i bagasjerommet. Festet den i nakkestøttene, klippet hull og tredde stengene gjennom. Syns det funker bra, den er vanntett og lett å vaske.
  7. Hadde 6-7 besøk i året utenom vaksiner de første fire årene, ofte et par besøk per tilfelle. Nå har det nesten gått ett år uten at det har skjedd noe så krysser fingrene for at det holder seg sånn en stund ? Hun har hatt pankreatitt og blødende magesår og mye problemer med magen generelt. Ellers har hun trukket 13 tenner, hatt patella luksasjon, en øyeoperasjon, uvi, er kastrert og utredet for stress.
  8. I nabolaget her er det mye hunder og de som gjør absolutt minst ut av seg og er minst til bry er huskyene (flere huskyer med ulike eiere) ? De passerer fint, er ikke interessert i å hilse, går pent i bånd, bråker ikke. Tenker at om dere er opptatt av å vise litt hensyn så kommer folk til å være positivt innstilt, eller eventuelt så kan de bli positivt overrasket om de skulle ha fordommer. Mitt inntrykk er at alle elsker huskyer da, så ble overrasket over at folk opplever fordommer mot dem.
  9. De fleste hunderaser gir litt lyd her og der, spisshunder er (som oftest) i en helt annen liga ? Man kan absolutt si det er fornuftig å trene det bort, men om hunden er uenig i det så kommer man ikke så langt dessverre. Det er ulikt hva folk oppfatter som mye og lite lyd også, og mange trives jo med disse hundene selv om de bråker ? Jeg personlig kommer nok aldri til å ha spisshund igjen, selv om jeg er glad i mange av rasene og liker det meste utenom lydnivå. Ville kanskje hørt med venneparet om hvordan de har trent med sin hund, så har du en plan til valpen kommer. Her er det veldig viktig å være konsekvent og holde seg til en metode selv om det kan virke håpløst til tider. Det går også an å høre med oppdretter om hva slags lydnivå det er hos foreldrene til valpen. Det kan jo si litt om hva man kan forvente. Det kan absolutt hende dere får en valp som ikke bjeffer i det hele tatt, men det er lett å bli overveldet om det ikke skulle bli sånn. Det kan være lurt å være forberedt på worst-case scenario for sikkerhets skyld tenker jeg da.
  10. @Emmaelina95 Det skjønner jeg godt! Kunne det vært en idé å prøve å bygge et sterkere bånd til samboer så han ikke er så avhengig av deg? Kanskje det er lettere om de går på tur før du drar så det ikke er du som går fra han? Hunden min var ganske lik og måtte hun passes så måtte man jo bare gå fra henne. Og det gikk jo fint etter hvert. Om du har bil så er det mange hunder som trives bedre alene i bilen enn alene hjemme også ?
  11. Det kan absolutt gå seg til etter hvert ? Men jeg ville unngått situasjoner der han blir stresset av at du går, så det ikke blir et større problem. Du kan jo for eksempel begynne med å ta på og av jakke eller sko uten å gå ut flere ganger om dagen, og så ta i håndtaket uten å gå ut flere ganger om dagen, gå ut og inn døra ofte osv. Det kan dempe stresset ved at du går, sånn at du kan begynne med å trene forsiktig på å være alene igjen. Prøv å ta det rolig og i valpens tempo, han er fortsatt veldig liten og dere har god tid på å gjøre han trygg på å være alene ? Noen ganger løser det seg bare ved at de blir eldre også.
  12. Her er et kjøleelement til burvifte ? Har samme vifte men uten kjøleelement, så vet ikke hvor effektivt det er.
  13. Her har det fungert fint med usb-vifte og powerbank ?
  14. Dyreid har et nasjonalt diagnoseregister ? Vet ikke om det har blitt brukt til denne typen forskning enda, men det hadde jo vært spennende å se hva de kom frem til. https://nyhetsbrev.dyreidentitet.no/TemplateArticle/ShowTemplate?TemplateId=215&utm_source=Voyado&utm_medium=email&utm_campaign=U43_19_ONS_NY1
×
×
  • Opprett ny...