Jump to content
Hundesonen.no

Milius

Medlemmer
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Milius last won the day on September 3 2018

Milius had the most liked content!

Community Reputation

93 Excellent

About Milius

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

1007 profile views
 1. Milius

  Hjelp! Valp, to katter og kalde føtter.

  Jeg syns det høres ut som en god plan! Det eneste jeg tenker kan være lurt er å være obs på at det ikke er sikkert det er kattene som må skjermes, siden de har flydd på hverandre så er det vel en viss risiko for at en av de går på valpen også. Jeg ble plutselig redd for at katten skulle ta valpen første dagen de var sammen, selv om katten min aldri har startet bråk med noen tidligere. Hadde ikke tenkt på at det kunne være en mulighet 😅 Med tanke på språk så har hunden min krøllhale og det har nok kanskje hjulpet. Har i hvert fall ikke hatt noe problemer med det🙂 Min katt er skeptisk til alle andre hunder enn min og hunden skal ta alle andre katter, så det kan gå helt fint selv om de er skeptiske til hunder i dag.
 2. Milius

  Hjelp! Valp, to katter og kalde føtter.

  Jeg har en katt på 11 år og en liten hund på 3 år, og var innom samme tankene som deg på forhånd. Katten min er sær og jeg har vært fosterhjem for flere kattungekull tidligere, og de hatet hun og var ute i dagevis om gangen. Så jeg regnet med at det kunne bli vanskelig, men om det ble krise måtte valpen omplasseres. Det gikk heldigvis veldig fint og nå er de gode venner 😊 Jeg lot dem være sammen hele tiden (men ikke uten meg), men passet på at katten hadde mulighet til å komme seg unna (hvilesteder i høyden) og jeg stoppet valpen fra å plage katten. Jeg vil kanskje tro det er mer å holde styr på med en lab enn min hund siden hun var en liten og rolig valp, men om dere passer på at kattene har det fint og ikke blir plaget så går det nok bra 🙂 Det kan hende de syns det er enklere med en hund enn andre katter også, sånn var det i hvert fall hos meg.
 3. Milius

  Stresset valp

  Jeg foretrekker å holde valpen rolig fast på fanget til den slapper av fremfor å bruke grind, spesielt når de er så unge. Ellers vil jeg si at det er ikke alltid så lett for en nybegynner å se forskjell på en stresset/redd/usikker/protesterende valp. Men valpekurs kan løse mye av det her og der kan du også få råd av noen som ser valpen. Jo før jo bedre synes jeg 🙂 Lykke til, det går nok helt fint!
 4. Jeg har agria, dekker 60 000 og egenandel på 1600+15%. Har alltid brukt agria på dyrene og er fornøyd med dem 🙂 Tidligere hadde mange av de andre forsikringsselskapene dårlige vilkår for dyr, men det virker som de har bedret seg en del de siste årene. Men ville vært utrolig nøye med å lese meg opp om jeg skulle vurdert noe annet.
 5. Milius

  Fryktaggressiv valp.

  Det er greit å fjerne han om det går for langt, men det beste er om man stopper lenge før han syns det er ubehagelig. Viktig at hunden kan stole på at du tar ansvar sånn at han slipper 🙂 Det var det jeg mente, veldig kronglete skrevet ser jeg nå😅
 6. Milius

  Fryktaggressiv valp.

  Jeg ville prøvd å la han bestemme hva som er for mye for han og unngå alle situasjoner han ikke takler. Blir han aggressiv så er det alt for skummelt for han og det vil ikke være godt for treningen. Jeg har god erfaring på dette med min hund, men hun var voksen så det kan være litt annerledes med en liten valp. Men det kan nok være lurt å få hjelp av noen proffe som kan se valpen og lage et treningsprogram. Det har dere kanskje på hundesenteret?
 7. Milius

  Fryktaggressiv valp.

  Behavior adjustment training handler om å endre reaksjonsmønsteret til hunden, spesielt de med fryktaggresjon. Vil tro det er stor sjanse for å lykkes med en så liten valp 😊 Jeg har denne boken, men det er nok mulig å lese om på nettet også.
 8. Milius

  Jeg vil se!

  Jeg vil se en hund med masse leker 😊
 9. Milius

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  De skriver at det er bakterien providencia alcalifaciens som har skylden og at det kan være årstiden, varmere klima og ekstremvær som skaper problemet. Og at det endte med 43 døde og rundt 200 syke hunder.
 10. Milius

  Jeg vil se!

  Jeg vil se en hund som gjør favorittrikset sitt 🙂
 11. Milius

  Jeg vil se!

  Jeg vil se en hund som har kledd seg for vinteren!
 12. Milius

  Akkurat nå, november

  Jeg syns ikke det er greit å la hunden oppføre seg sånn. Men de hadde ikke trengt å korrigere hunden heller, de kunne bare trent på kontakt ved passering for å ta hensyn til andre hunder. Mange eiere kjenner ikke hunden sin godt nok og syns den alltid er snill, og når den angriper noen er det et stort sjokk og den har jo bare vært snill. Men de er nok ikke oppmerksomme på språk og at hunden kan være snill mot eieren og samtidig frekk mot andre hunder. Ellers syns jeg det er viktig å passe på at man ikke er til unødvendig til bry for andre mennesker, både når det gjelder hund, barn og seg selv. Det er det mange som skulle lært seg.
 13. Milius

  Planning/planlegging (hobby)

  Jeg har en gammel versjon av denne. Gir god kvalitet og er enkel å bruke 🙂 Den er litt stor til å drasse med seg rundt da, om det var meningen.
 14. Milius

  Medfødt skade på valp

  Har kun erfaring med dette i forbindelse med bilkjøp, ikke hund, men forbrukerrådet har klageskjema man kan sende til selger. Da må selger svare innen en frist, og hvis du ikke får svar eller dere ikke blir enige kan man gå videre til mekling hos forbrukerrådet. Skjema og info her. Sånne klager tas gjerne mer på alvor og vil ofte løse seg uten mekling. Og skulle det være nødvendig så kan man fortsette oppover i systemet via forbrukerrådet. Utrolig trist sak, føler med deg 😥
 15. Milius

  Egenandelsperiode Agria

  Ja, alle beløp som dekkes av forsikringen kan legges sammen om det er flere besøk 🙂 Du må enten betale fullpris hos veterinæren og så sende inn kvitteringer eller velge direkteoppgjør. Når man legger ut får man tilbakebetalt alt utenom egenandel, ved direkteoppgjør får man regning på egenandel. Det er mulig din veterinær har en ordning så du kun betaler egenandelen der men det har jeg aldri opplevd. Ville hørt med dem, spesielt med tanke på om de tar gebyr.
×