Gå til innhold
Hundesonen.no

Milius

Medlemmer
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

21 Excellent

Om Milius

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Kleinspitz

Nylige profilbesøk

278 profilvisninger
 1. Usikker hund bjeffer på tur

  @Lappen takk, det hørtes overkommelig ut Jeg har trent på lignende måte med min hund for å få henne til å slutte å jage syklister, men det hørtes lurere ut med klikker! Nå håper jeg bare det smitter fra den trygge hunden til den utrygge og ikke motsatt
 2. Usikker hund bjeffer på tur

  Jeg har i det siste tatt opp kontakten med hun som eier søsteren til Mila, og forrige uke møttes de en times tid. Søsteren har tydeligvis ikke vært noe særlig rundt andre hunder enn den hun bor med og er veldig usikker. Hun gjemte seg bak beina til eieren og bjeffet på Mila en god stund før hun roet seg, og det skulle lite til før halen datt ned og hun gjemte seg. Jeg tenkte hun kunne få være med på tur med oss av og til så hun får noen flere opplevelser, men er litt usikker på hvor stort problemet er og om jeg kan klare å trene bort litt av det i hvert fall. Mila er helt trygg på andre hunder så håper det gjør det litt lettere. De er 1.5 år og jeg tror ikke eierne har trent noe særlig med henne fra før. Hun bjeffer tydeligvis på alle hunder hun ser på tur. Er det noen som har erfaring med dette eller noen tips?
 3. Interiør og oppussing

  Det skal holde fint med ett til to strøk heftgrunn Og så må du nok dra lett over med sandpapir etter du har grunnet for å få jevn overflate igjen.
 4. Hva fórer du med og hva koster det?

  Jeg bruker Hills VetEssentials Canine Adult Mini (7kg sekker) og vom taste. Hvis jeg regner fra fullpris blir det 5,8 kr dagen/176 kr måneden. Men jeg kjøper ofte på tilbud og basert på de siste kjøpene ble det 2,9 kr dagen/88 kr måneden. Veldig greit med mini-hund ser jeg Mila veier 3,5 kg.
 5. Best tannhelse

  Katten min måtte fjerne tannstein og trekke tenner hvert år da jeg fikk henne, da spiste hun vanlig tørrfôr. Men etter noen år byttet jeg til et fôr med større kuler som skulle rense tennene, og etter det har hun ikke hatt tannproblemer (det er 4 år siden nå). Det virker ikke helt tilfeldig for meg ihvertfall. Men det gjaldt kun denne tørrfôrtypen da. Jeg tester det samme fôret på hunden nå, blandet med vom. Håper det har samme effekt
 6. Godbiter til liten hund

  Jeg pleier å kjøpe denne eller denne. De siste kan man rulle ut og rive i småbiter og kommer ikke i store pakker, men er ca like billig per kilo likevel. Min er ekstremt pirkete på hva som er bra nok å jobbe for, men disse liker hun godt Ellers har jeg kjøpt adventuros strips på matbutikken og klippet opp i småbiter, eller en av de posene med tørket "filet" til hunder og klipper opp.
 7. Pelstype på hund

  Jeg vil anta at noen av korthårsrasene er de enkleste, men vet ikke hvilke som røyter minst. Men hvis man ser bort ifra dem så er pelsen til en del av spisshundene ekstremt mye enklere enn det ser ut som (tysk spitz/japansk spisshund/finsk lapphund f.eks). Den må børstes ca en gang i uken, er selvrensende og trenger sjelden å bades. Jeg tror jeg ville sett bort ifra klipperaser hvis jeg var redd for overbelastning, men da går det jo an å sette bort jobben om det er krise.
 8. Allergivennlig hund i møte med andre hunder

  Når jeg har gått med store hunder som jeg ikke vil at skal hilse har det aldri vært noe problem, de fleste holder hundene langt unna. Men nå har jeg liten hund og oppfører meg helt likt, og de aller fleste slipper hundene bort. Jeg gir altså tydelig tegn til at jeg trener med henne og ikke vil hilse, men sier ingenting siden jeg vil ha fokus på hunden. De jeg kjenner med store hunder er ofte uforstående til problemet så jeg tror små hunder er mer utsatt siden de ikke har så stort skadepotensiale? Utrolig irriterende i hvert fall
 9. Steder i oslomarka med lite folk?

  @simira @lykkelig Takk for tips! @Orca Gjerne det! Har ikke så mange å gå tur med
 10. Jeg og en venninne har planer om å utforske oslomarka i vinter, og da blir nok mange av turene på søndager for å få med oss mest mulig dagslys. Men jeg går helst med løs hund og helst mest mulig alene. Jeg er ikke så kjent, og håper noen har noen tips til mål, runder eller områder som kan passe? Vi tenker å gå tur i ca 1-3 timer, og kjører bil eller kollektivt. Jeg er godt kjent i vestmarka og bærumsmarka, men tar gjerne imot tips der og
 11. Kjøp av pomeranian

  Her er en oversikt over pomeranianoppdrettere; http://pomeranianklubben.no/oppdrettere/ Og kleinspitzoppdrettere; http://www.nmhkkleinspitz.hundpoolen.se/Oppdrettere Jeg opplever at det er mye mindre problemer med useriøs avl på kleinspitz siden rasen ikke er like kjent som pomeranian. De har mindre helseproblemer og det er nok lettere å få valp fra en seriøs oppdretter. Hvis du vil ha pomeranian bør du finne en oppdretter som driver seriøst og sette deg på venteliste. Ikke let på finn, der er det mye useriøst. Det er så kjipt å ende opp med en valp som er syk og/eller kommer fra en valpefabrikk.
 12. Hundebarnehager?

  Uff da @QUEST Jeg har inntrykk av at de har mer enn nok kunnskap i begge de jeg har brukt, men det er mange hundebarnehager i området og jeg har valgt bort et par som virket useriøse. Det er vel stort sett et krav at hunden fungerer i flokk, så det er nok en del som ikke får komme inn og noen som må slutte fordi de ikke fungerer. De aller fleste hundene er av raser uten typisk hunde-/samkjønnsaggresjon. Jeg tror ikke det er tilfeldig at de ikke har staff der for eksempel, men vil tro de vurderer hver enkelt hund. Jeg hadde nok ikke plassert en usikker hund i hundebarnehage (min er usikker på folk, men ikke hunder), og aner ikke hvor mye hensyn de klarer å ta. Jeg ser for meg at det må være ekstremt stressende å måtte forholde seg til flere hunder den ikke er trygg på uansett om det sitter noen og passer på.
 13. Kattetråden!

  @mushi ser det er en stund siden du spurte, men hvis du (eller noen andre) fortsatt har problemer med kattedoen så har jeg en løsning som fungerer her i hvert fall Jeg har brukt et bestå-skap fra ikea, h:64 b:120 d:40. Så kappet jeg ut et hull øverst i skilleveggen og satte inn kattedoen (bruker bare en plastkasse) til høyre. På denne siden har jeg dør. På venstre side er det en hylle som katten hopper opp på for å komme seg inn gjennom hullet. (se bildet) Det går også an å bruke et mindre skap og kutte hullet i toppen, men det er ikke like lett å få pent. Hunden og katten min er ca like store og hunden klarer ikke å komme seg inn.
 14. Hundebarnehager?

  Mila har gått i hundebarnehage fra hun var 3 mnd gammel, og har gått i to forskjellige. Jeg har veldig god erfaring med begge to, men de blir drevet på ulike måter. Den første hun gikk i var basert på lange turer og utflukter i mindre grupper, ellers var de innendørs i ulike innhegninger og hvilte/sov. Jeg var på besøk en dag først for å se hvordan de drev, og opplevde det som veldig proft og trygt (uten å ha voldsom peil selv). Der hun går nå har de en hytte i skogen med tre innhegninger på ca 1 mål hver rundt hytta. Da er hundene der hele dagen med mat og hvilepause innendørs. Hun som driver denne er også hundetrener ved siden av og jeg opplever at de ansatte har mye kunnskap og erfaring. Jeg ser at dette ikke passer for alle hunder, men mila elsker det. Hun har også blitt trygg på andre hunder og utviklet et veldig godt språk etter å ha gått der.
 15. Hunden vekker meg ikke når hun må tisse

  @Line Ja, må nok begynne med det. @tillien Det er nok lurt. Mistenker at hun tror det er greit, men har ikke fått tatt henne i å gjøre det enda. Takk for gode råd Da har jeg litt å prøve ut!
×