Jump to content
Hundesonen.no

Vibb

Medlemmer
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Vibb

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Golden irish
 • Mine dyr
  Kira - golden irish fra Cork, Irland Instagram @Kira_goldenirish

Recent Profile Visitors

479 profile views
 1. Kanskje det hadde vært behov for registrering også av blandingshunder? Jeg har lurt på om jeg bør legge inn en klausul i kontrakt for å kontrollere dette men en registreringsordning kunne gjort samme nytten. Første generasjon er jo kjent, så det har jeg kontroll på. Jeg skal fundere litt mer på dette og alle de fine spørsmålene dine. Takk for svar!
 2. Det var mange spørsmål. Jeg synes det er en veldig fin blanding som gir akkurat det jeg er ute etter, en perfekt kombinasjon av egenskaper. Det er vel grunn nok for meg.
 3. Det finnes ikke noe organisert i Norge, men jeg har kontakt med oppdrettere i Europa, Amerika og Japan. Det var lurt å sjekke med dem hvordan de har organisert seg. Det kan betegnes som "nok en designerblanding" ja, men uten at jeg mener det behøver å være noe negativt i det. Jeg vet at et par oppdrettere av jakt-golden har uttrykt skepsis med "blanding av ulike jakt-egenskaper" (det var vel her på hundesonen etter mitt innlegg om miksen for noen år tilbake). Jeg tror ikke jeg ville brukt en jakt-golden i miksen heller, det er ikke jakt-egenskapene ved en golden vi er ute etter, men hel
 4. Takk, dette er gode råd. Oppdretter av min hund er ikke i Norge dessverre, og det er ikke så mye reising for tiden. Men jeg skal forsøke å finne meg en mentor, det var en god ide. Alle NKKs avls-seminarer er også avlyst i år, men håper de åpner igjen snart. Golden irish er ikke rasegodkjent i Norge, derfor faller vi utenfor utstillinger og raseklubber og NKKs opplegg. Jeg velger allikevel å legge meg på NKKs opplegg så langt det er mulig, og etter råd fra veterinær følger vi praksis for begge de to rasene som min hund er blanding av.
 5. Hehe, kjent stoff. Han skal ikke trenge å spise ting på bakken på tur. Dette er det du som bestemmer. Ha med en leke du kan bytte med? Evt bytte med godbit også. Gi ham oksemuskel og andre trygge ting å tygge på hjemme, øv apportering så han venner seg til å gi deg ting + evt bæring so foreslått over. Det er lurt. Jeg ville også tenkt at det kan være lurt med kontakttrening og øve på blikkontakt + værsågod før han får spise ting. Av sikkerhetsmessige årsaker vil du jo ikke ha en hund som flyr rundt og spiser alt mulig på tur, plutselig en dag kan han komme over noe skadelig. Da kan
 6. Hei, og gratulerer med valpekjøp. må si at umiddlebart så reagerer jeg likt med veldig mange i tråden her. Høres ut som oppdretter pynter på realiteten her, men selvfølgelg umulig å dømme basert på så lite informasjon. Skjønner hva de mener med at man ikke bør støtte oppdrett der man kan mistenke at økonomiske motiver ligger bak eller at de pusher det litt for langt med sin tispe - det høres litt shady ut sånn du beskriver det. Men jeg skjønner også din posisjon - ikke aktuelt å snu ryggen til den lille valpen din nå. Det er jo ikke akkurat et kjøleskap du kjøper. Men de her rett - den første
 7. Hei, vi ønsker å prøve oss som hobby-oppdrettere med ett kull på vår hund. I første omgang prøver vi med ett kull for å se om dette er noe for oss, og eventuelt ønsker vi å utvide på sikt eller bare ha et kull eller to til eller kanskje også i større skala. Ønsker tips og råd om alt det praktiske på kort og lang sikt: - Skatt eller mva? - Registrering i NKK, IFC osv? Er det nødvendig å registrere kennelnavn om vi bare skal drive litt på hobby-basis? - Må man registrere det som næring eller teller det som hobby? - Anbefaling om forsikring når valpekullet ikke kan registr
 8. Golden irish! (Mix mellom golden retriever og irsk setter) heeeelt nydelig mix!!! Nesten ingen lyd, kosete som en golden med en setters intensitet. Nydelig familiehund med litt motor men uten ekstreme turbehov. Null pels-stell, ikke røyting.
 9. Høres nydelig ut, for en skjønning!
 10. Enig, har hatt en irsk setter og den lå til lading hver gang den fikk sjansen. Veldig fin egenskap med hund som er rolig inne og høy på livet ute!
 11. Jo sant det. Vi hadde en irsk setter tidligere da vi kun hadde ett barn, og da var det i hverdagen ca noe sånt vi lå på. Men nå med to barn er det jo ikke umulig at vi skal skru ambisjonene litt mer ned.
 12. Men da skal vi vurdere golden i alle fall! Har du tips til oppdrettere også?
 13. Takk! Ja, har et søk på Finn men ikke funnet noe som passer ennå. Og har tidligere tatt over voksen hund, og vil veeeldig gjerne få lov til å styre oppdragelsen fra starten. De som gis bort er ofte de som har noe forbedringspotensiale.
 14. Hei! Nei, det har jeg ikke nevnt. Vi kommer nok ikke til å jakte med den. Hvis vi hadde kjøpt en setter, så ville vi trent den til jakt og lånt den bort en del i jakten, men dette for hundens del og ikke for egen del. MEN jeg må si at det er en stoooor fordel å ha en hund som kun tar stand foran endene når man går tur i tettbygde strøk og får sure blikk fra folk som ikke liker løse hunder.
×
×
 • Create New...