Gå til innhold
Hundesonen.no

mara

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,052
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

mara last won the day on 25. Oktober 2014

mara had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

902 Excellent

1 følger

Om mara

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nøtterøy
 • Hunderase
  Saluki, Labrador Retriever

Nylige profilbesøk

7,307 profilvisninger
 1. Hva godtar/godtar du ikke i en hund?

  Det er så enkelt og vanskelig at bikkja må kunne tilpasse den hverdagen jeg har. Dersom jeg må slutte i jobb/skille barn og hund/endre aktiviteter med hund pga andre hunder f eks så sliter jeg. Kan ikke ha 15 år med sep. angst for eksempel. Jeg må jobbe og jeg er eneste voksen i huset. Så fullstendig dealbreaker er: Problemer med barn Problemer med alene hjemme Alvorlige problemer med andre hunder
 2. Klumpesand er ikke som vanlig sand nei. Har sett at den nærmest blir sement i kontakt med slimhinner. Skikkelig drit å få i seg mao! Hvis valpen har normal avføring og matlyst må det ha vært veldig små mengder.
 3. Honning Potis (Saluki)

  Takk for gratulasjoner
 4. Honning Potis (Saluki)

  Gratulerer med dagen til Honning og resten av Noor Incas C-kull! Husker sååå godt denne dagen ifjor. Da satt jeg i gruppearbeid på sykehjem mens jeg egentlig ventet på melding fra @Tøfflus. Ville det bli en valp til meg? Lang dag altså. Men så kom han endelig, verdens fineste salukivesen. Første besøk med barn, og valpen jeg på forhånd hadde sett meg ut passet perfekt i fanget til sønnen. Slik lå han leeenge og fikk kos: Her er han vel hjemme, to mnd gammel: Og slik ser han ut i dag. Fjortisen
 5. Pris på omplasseringshund

  Tok 3500,- + omreg. da jeg omplasserte whippettispe for et par år siden. Fikk ca 35 henvendelser, og vil vel si at det var lett å sile ut seriøs/useriøs - helt uten at noen av dem snakket om prisen. Labradoren min fikk jeg gratis med utstyr og omreg. Den trengte dog en del trening, men frisk og sunn både mentalt og fysisk. Pris er virkelig ikke viktig, MEN overprising signaliserer for min del at det handler om penger mer enn noe annet..og det er en ugreie når det kommer til levende dyr. Vurderte ta til meg en annen ompl.hund (før det ble nevnte labrador) - og der bestemte eieren seg for å ha budrunde, da hun mente at den som ville betale mest var mest "seriøst interessert". Sånt blir veldig feil for meg! Hun hadde ikke spurt hva slags hjem jeg kunne tilby osv. Useriøst.
 6. Gode bøker om hundehold

  https://bokelskere.no/bok/fra-valp-til-voksen-hund/30793/ "Fra valp til voksen hund" er en enkel, men grundig bok om hundens første år. Kan også leses av barn
 7. Gode bøker om hundehold

  Unnskyld meg, men hæ? Hva begrunner han den dårlige oppførselen der med?
 8. Forskjellen på sheltie og collie?

  Kjenner tre shelties ganske godt, og alle tre er redde for håndtering av andre enn eier. Alle tre trekker seg unna folk, og bjeffer noe voldsomt mot dem, har tendenser til å bite. Dette er svært enkel forskning så klart, men gir jo et inntrykk av rasen for min del. Shelties jeg har møtt gjennom jobben (dyreklinikk) er litt i samme gate - men det er jo en annen setting så klart.
 9. Vi som liker blekk!

  Mine tatoveringer har vært tildekket med plast og fullstendig urørt første uken. Deretter fjernet jeg plasten og holdt huden fuktig med god krem. Utifra hva jeg vet om andre sår i huden, så MÅ de ikke ha luft i den forstand at plasteret fjernes, men gror raskest med stabil temperatur og minst mulig inngripen (med forbehold om at det er rent selvfølgelig, og at prosedyrer er fulgt!)
 10. Mulig med anstendige arbeidstider i smådyrpraksis uten vaktordning også. Man kan styre dette til en viss grad selv, langt fra alle veterinærer lever det "hardkjøret" du antyder. Er ikke vet selv, men har 6 + års erfaring fra klinikk + kjenner etterhvert en del veterinærer.
 11. Hvor ofte har du flytta?

  17 ganger på 35 år. Lengste på ett sted er fire år. Bodd i Tønsberg, Oslo, Lillehammer, Trondheim og Danmark.
 12. Du har fått noen gode råd over her. Snutebånd mot bjeffing? Tåpelig og lite hyggelig. Anbefales IKKE.
 13. Enmannshund

  Salukien her er aldri utro. Han er vennlig med folk, elsker å få besøk osv, er heller ikke klamrete/klengete på meg - MEN er helt annerledes og åpenbart mer knyttet til meg (og sønnen min) enn noen andre. Han er på mange måter motstykke til retrieveren som virkelig elsker alle så lenge du koser, og som hopper inn i bilen eller blir med hvem som helst på hva som helst. Når salukien min har hatt hundepass, så er han mer "fjern" på et vis. Tok til oss en labrador på to år. Han hadde kjent oss i en times tid, før han bare spratt inn i bilen, ble med hjem og det var det. Fikk ikke inntrykk av at han savnet tidl. familie et sekund, og gled rett inn. Det er dårlig "enmannshund", det..
 14. Haha, ja! Sosialisering og miljøtrening er alltid løsningen, på alle redsler/frykter/diller/aggresjon. Rase og arvelige egenskaper er mindre relevant. En hund er et dyr på fire ben som finner seg i alt og alle dersom eier har gjort jobben sin.
 15. Unghund hjemme alene

  Min har hatt noen dager i ro (tilsynelatende), for deretter å ødelegge sofa nr to idag. Tenkte ta et skritt tilbake, og å la han være med i bilen en periode, men det må bli mildere i været først..
×