Gå til innhold
Hundesonen.no

mara

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,085
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

mara last won the day on 25. Oktober 2014

mara had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

956 Excellent

1 følger

Om mara

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nøtterøy
 • Hunderase
  Saluki, Labrador Retriever

Nylige profilbesøk

7,658 profilvisninger
 1. Honning Potis (Saluki)

  Det har ordnet seg for Honning
 2. Kjøpe hund på Finn.no

  Finn er jo bare et sted å annonsere, hva man gjør med henvendelser styres jo helt selv? Skjønner ikke problemet. Omplasserte selv en hund via finnannonse for noen år siden. Fikk ekstremt mange henvendelser, men det var relativt lett å sile ut useriøse, så jeg kunne gjerne gjort det samme igjen ved behov.
 3. Den såkalte lekeatferden kan være ekstremt plagsom og i verste fall skadelig. Det bor en hund (sikkert fler) på øya her, som stadig er løs og liker å smake på forbipasserende. Det er helt sikkert "lek", det er lydløst og man får "bare" noen blåmerker. Men en dag kan det skje et barn, noen som tar igjen, noen med hund som tar igjen etc. Hva da? Jeg støtter ikke avliving over en lav sko, av hunder som hopper på forbipasserende av en grunn, etc etc, men tenker samtidig det er lov å ikke gjøre normalvariasjonen så stor at man får et større problem med (begrunnet) redsel for hunder.
 4. Fjernet snuten på labrador

  Hva man syns? At "kjærlighet" til hunden bikker over i groteskt og egoistisk. Hadde aldri utsatt hunden min for inngrep som reduserer livskvaliteten permanent, for eksempel amputasjon av sanseorganer eller kroppsdeler som gjør naturlig atferd umulig.
 5. Bekymringsverdig avl

  Problemet med den type avl Quest eksemplifiserer er også at raseentusiaster etterhvert begrunner lyter og plager som "rasetypisk". Dèt er skummelt det.
 6. Rådyret Luna & podengoen Tellus

  Han der ser og høres så avsindig søt ut! Ja, og gratulerer
 7. Samme erfaring som Meg. Forer ca 50/50 Vom og 4800.
 8. Whippet, puddel, andre?

  Haha, det med mattyveri hadde jeg glemt litt. Verste tilfelle her var da tispa hoppet opp på kjøkkenbenken for å raide tomat/salatfatet. Da hun ble tatt på fersken og hoppet ned igjen, knuste fatet og kuttet en sene i bakbeinet
 9. Whippet, puddel, andre?

  Ja, det er selvsagt mulig å få en bra og rasetypisk whippet! Men du må muligens vente litt, selv om finn.no renner over av whippetvalper akkurat nå
 10. Whippet, puddel, andre?

  @QUEST svarer som vanlig veldig fornuftig ang whippet. Er så enig. Whippeten er en mynde. Selvom det er en hund som er ukomplisert og kan passe veldig mange, så bør man sette pris på særegenhetene ved mynden. Den er ikke nødvendigvis så tilgjengelig - lykkelig - arbeidsom som en puddel overhodet. Noen whippeter er mer som en katt i hundekropp. De liker sofa, de liker løping og jakt, men de liker ikke å jobbe for eieren over tid. De MÅ løpe selvom de ikke maser og krever det. De er sprintere. Dessverre har rasen mistet mye særpreg pga overavl. Med det har man også fått større grad av sep.angst, lyd, størrelsesavvik etc. Men er bra whippet er Har selv hatt to og tenker fler i fjern framtid.
 11. Honning Potis (Saluki)

  16 mnd og verdens fineste kompis
 12. Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Ikke et vondt ord om whippet, men utifra kriteriene i startinnlegget så utgår den ganske greit. Hvertfall en rasetypisk en..
 13. Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Du beskriver faktisk lab`en min på en prikk. Han er 29 kg og fremstår lav sammenliknet med salukien.. er nok akkurat innenfor standarden. Man får labradorer av "lettere" type uten å gå til jaktlinjer. Min er fra Cha. Han er dog omplassseringshund, så kjenner overhodet ikke kennelen. Snakker utifra individ og eksteriør. Mulig agility på konkurransenivå utgår, men andre hundesporter passer perfekt. Dessuten utrolig snill, ekstremt førerorientert og lettstelt.
 14. Hunderase til hundepark

  Labradoren går seriøst overens med alt og alle. Salukien har vært en del ganger i hundepark, men han er mer følsom for "drittslenging" fra andre hunder, så da er jeg litt nøyere med å se an den eventuelle flokken som er der.
 15. Saluki

  Har hatt saluki ett drøyt år, han er 16 mnd og fortsatt umoden. Når det er sagt, så har livet med saluki så langt vært akkurat som forventet. Vi er skikkelig kompiser Han er en vennlig og myk hund. Helt passe reservert til fremmede, og ekstremt lojal mot dem han kjenner og stoler på. Utrolig lettlært, men må være i "humør til det" for å gidde repetisjoner. Svært utholdende fysisk, morsom å ha med på lange løpeturer. Han orienterer seg i all hovedsak på overvær og synet er utrolig godt. Det kan være vanskelig å få et bilde av hva som er rasetypisk og hva som er dårlig miljø/avl. Det er en litt sær hund, men en bra saluki er likevel skikkelig bra! Det er en hund som vekker oppsikt, kan være litt småslitsomt å ha han med i byen Enten kommentarer på hvor fin han er eller hvor tynn han er.. Noe spes du lurer på?
×