mara

Medlemmer
 • Innholdsteller

  976
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

1 følger

Om mara

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tønsberg
 • Hunderase
  Saluki, Labrador Retriever

Nylige profilbesøk

7,048 profilvisninger
 1. Hvor lenge en hund skal og kan være alene kommer i stor grad an på hvordan den har det når den ikke er alene også vel? Når folk er så svart-hvitt og generaliserende at de rett og slett ikke selger til folk i full jobb har jeg lite respekt for kjenner jeg.. Snakk om lite evne til å heve blikket. Har gjennom jobben møtt ganske mange hjemmeværende med selskapshunder, som er både overvektige, usosiale og understimulerte. Men jeg dømmer ikke hjemmeværende for det, vet at det finnes minst like mange motstykker. Så ja, hvem du selger valp til bør vurderes litt mer nyansert gitt.
 2. Veldig enig. Raser har sine egenskaper og tendenser, men det er hvordan man håndterer det som er avgjørende! Skaffer man seg en rase som har lett for å utvikle hundeaggresjon, så ta ansvar, forebygg, håndtèr det riktig dersom noe oppstår. Å nærmest dyrke fram en rases negative egenskaper fordi "de er sånn", er vel lite vits egentlig..
 3. Lov å irritere seg, hadde jeg sikkert gjort selv om jeg ikke hadde småbarn. Men å forvente at de skal være stille å "oppføre seg" ettermiddag/kveld er nok litt urealistisk. Hva skal foreldrene gjøre liksom? Barn er barn, de glemmer seg, løper, har dårlig impulskontroll, av og til raserianfall osv. Hadde selv en nabo som klaget på "barnegråt" (han var to og hadde ørebetennelser). Tro meg, det var ikke spes ofte, men fordi det var lydt så ble det sikkert veldig plagsomt. Og det kan jeg skjønne! Men ingen avknapp på barn og ei heller forbud mot dem i borettslag.
 4. Utrolig mange raser som passer, hva slags hunder liker dere TS? Tenker gemytt, temperament, egenskaper er viktig å få fram.
 5. Tror det som gjør valper mest usikre, er når eiere er usikre. Har man bestemt seg for å gå fra - for deretter å trøste, gå fram og tilbake, bekymre seg, usikkert kroppsspråk, ja hva signaliserer man da? Hvertfall ikke at det er trygt. Dette sier jeg med forbehold om at valpen er et sted den i utgangspunktet føler seg trygg da så klart..
 6. Tror nok ikke det er kvalitet på maskina som er feil..vedlikehold er viktig! Skjæret må rengjøres grundig etter hver bruk. Helst skrus fra hverandre..og olje behov. Da varer de evigheter.
 7. Ja det er jeg veldig klar over. Men mye av den fartingen er jo ikke "nødvendig" for å forsvare bra og seriøs avl tenker jeg da.. Men flott at de kan finansiere sin egen hobby. Sånn reising og påmeldig er jo dritdyrt.
 8. Jeg skjønner at det er en dyr hobby og at veldig mange ikke har penger som motivasjon. MEN er samtidig ikke så forbanna naiv at jeg tror ingen (seriøse) oppdrettere sitter igjen med overskudd. Kjenner til relativt mange oppdrettere fra innsiden etterhvert, og ta f eks retrievere da: Opp mot 10 valper pr kull, og kanskje 2-5 tisper i avl - det BLIR penger. Men then again: Er det så farlig? Nei, ikke om du fortjener det. Umulig å svare generelt her føler jeg men. Men personlig hadde jeg aldri bet 18 + for en valp. Det virker noe absurd.
 9. Hadde valpeprisen vært ennå høyere enn den er i dag, hadde jeg faktisk revurdert kjøpet. Uansett hvor seriøs jeg er eller hvor viktig er det er med hund, så kommer det alltid til et punkt hvor man må ta realistiske avgjørelser ift økonomi. Hilsen aleneforsørger i deltidsjobb. Betalte 15 k for forrige hund, det er 3 K mer enn i 2009. En helt grei økning og en helt legitim pris. Når det drar seg mot 20 K og mer syns jeg det begynner bli drøyt.
 10. Jeg brukte NKK kjøpekontrakt i tillegg til eierskifteskjema. Hunden var nylig vaksinert og helsesjekket.
 11. SBT har jo på kort tid blitt en rase med store helseutfordringer, så det må jo være mye rare oppdrettere! Kjenner selv til en tispe som gikk i avl, med så store allergiproblemer at hun ble avlivet få år etterpå. Utrolig useriøst. Dette lå på linjene, oppdretter lot som ingenting. Og er dessverre fortsatt aktiv..
 12. Blodprøver ja.
 13. Enig. De passer som "selskapshund" i den grad at de krever lite og stort sett er umerkelige innendørs. Men det bor jo en del villskap i de fleste - da tenker jeg på jaktinstinkt, radius og førerorientering.
 14. Nei revolusjonerende er det nok ikke, bare lurte på hva erfaringene var