Zappa

Medlemmer
 • Innholdsteller

  113
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Zappa

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Engelsk Springer Spaniel

Nylige profilbesøk

886 profilvisninger
 1. Sommeren er over og det har vært kjekke opplevelser for to- og firbeinte. Iba er nå snart 6 måneder og den mest intense valpeperioden er over. Hun er enkel, stødig og grei, og vi er sakte, men sikkert i gang med grunnmomentene i lydigheten. Mest av alt har vi fokusert på lek og kontakt, og jeg er superfornøyd med at hun velger å trene/leke med meg på nye steder og med andre hunder i nærheten som forstyrrelser. Så trenger vi ikke å snakke så høyt om at hun ikke helt forstår hva sitt eller ligg betyr... Vi har vært på telttur i fjellet, og Iba har 3 mus på samvittigheten...jaktinstinktet er på topp iallefall... Og om kvelden er man trøtt... Canelanamodeller Milli er fortsatt dronningen over alle dronninger, og elsker nærhet og varme. Så på pauser i fjellet synes hun at hun har en selvsagt plass i soveposen til far: Bare fordi de er så herlige: Og til sist: i begynnelsen av august var vi i Nordfjordeid på dobbelt rallylydighetsstevne. Milli fikk 200 poeng og vant klasse to, dermed fikk vi det siste opprykket til klasse tre. Dagen etter debuterte vi i klasse 3. Milli gikk nydelig, men vi disket pga førerfeil/stopp i banen. Uansett var jeg superfornøyd pga flotte løp. Dronninga mi!!!!!!
 2. Hvis du går inn på denne hjemmesiden: www.desperado.no Deretter inn på valpesiden, så har Inger laget en link til en artikkel hun har skrevet (knotet fælt på ny tlf her, derfor jeg ikke linker direkte til artikkelen her). Artikkelen heter "10 gode grunner til IKKE å skaffe seg springer spaniel " Jeg foreslår at du ber dem lese denne artikkelen 😊
 3. Dette er utrolig kjekt å høre!!!! Dere har vært superdyktige, og er nå over det værste steget
 4. For en fantastisk historie!!! Nå ble jeg skikkelig glad over at det finnes så mange fine mennesker (deriblant deg) her i verden
 5. Iba vil gjerne leke med Ola en dag Og ja, du tipper rett fotograf
 6. Når man har en venninne som er sinnsykt god med kameraet....
 7. På lang sikt er det positivt at dere har kjøkken i hjemmet deres, men barnevernet er nok mer opptatt av deres evner som omsorgsgivere og samarbeidspartnere enn at huset ser strøkent ut😌 Jeg har etterhvert vært i mange utredningsprosesser med potensielle fosterhjem, og kan opplyse om at når vi kommer til "interiørhjem" så snakker vi noen ekstra ganger om emnet - er det rom/mulighet for barnet å utfolde seg her (møkk, søling, tusjer, protestherværk osv). Poenget mitt er at hjerterom og raushet er tusen ganger viktigere enn materielle rammer (selv om de jo til en viss grad er viktige disse også på sitt vis) Lykke til!!!
 8. Lykke til! Og hold oss informert om hvordan det går etterhvert
 9. All min medfølelse i en vanskelig situasjon!!!! Jeg synes du har fått gode innspill i denne tråden, og det virker som dere virkelig gjør det dere kan med godgutten! Jeg har selv vært i en lignende situasjon med min eldste springer. Hun fikk helt panikk når jeg gikk, og kunne som 5 måneder gammel ule i en time, selv om resten av familien var hjemme sammen med henne. Tror det var @Siri her inne på sonen som skrev om det å pause alenetreningen som hadde gått galt. Rett og slett gi oss og hunden en pause fra det vonde, samt gi henne tid til å modnes og bli trygg på seg selv. Frem til hun var nærmere halvannet år var hun med i bilen på jobb. Vi begynte da fra scratch igjen, og etter kort tid kunne hun iallefall være hjemme i 4-5 timer og tydelig kunne slappe av. Jeg kjenner så godt igjen den vonde følelsen når man ikke kommer noen vei med alenetreningen - og så håper jeg så innmari for deres del, at om dere klarer å pause i alenetreningen, bruke bilen og bilburet en periode fremover - at når dere begynner igjen med alenetreningen, så har han modnet og blitt litt mere trygg på seg selv. Og en ting til: da min eldste hund var 6 måneder gammel kunne jeg bare drømme om at hun ville klare såpass mye som 20 minutter. Masse, masse lykke til!!!!!!
 10. Her har det vært stooore forskjeller på hundene. Den på 2 år var halvannet år før hun kunne være hjemme alene i et par timer og slappe av. Valpen på snart 4 måneder tar livet med ro og er nå alene ( men sammen med eldstemann) en halv arbeidsdag. Valpen har vært halvannen time helt alene (uten eldstemann), og da lå hun på rygg og sov når vi kom hjem. Er det noe jeg har lært meg, er det at timer alene må økes/minskes etter hundens trygghet.
 11. Gratulerer igjen! Koselig å prate med deg, og herlig å se løpene til deg og hundene. Dyktige!!!
 12. Da blir det supert i dag😎 Tvi tvi😗
 13. Jammen, hallooooo! Skal du ikke fortelle hvordan det har gått i dag, sånn for hjemmesitternes del?
 14. Livet byr på mye spennende - også store valg. Jeg jobber i en av landets fosterhjemstjenester, både med rekruttering, opplæring, utredning og formidling av fosterhjem. Hvis du/dere ønsker veiledning mtp ulike prosesser mtp fosterhjem i slekt og nettverk, så send meg en PM. Uansett: lykke til med vurderingene! Og samme hva dere lander på; ta det som et stort kompliment at dere blir spurt!!!!
 15. Valpetiden går fort og Iba har allerede blitt 13,5 uker! Siden sist har Iba fjernet to hjørnetenner. Den ene grunnet at hun knakk den i lek, den andre fordi den var feilstillt. Ikke det kjekkeste jeg har gjort å levere lille valpen min til narkose og tanntrekk, men det gikk over all forventning. Iba sjarmerte personalet, og syntes det var noe tull å ta hensyn til ømme gommer. Der røk vårt lille håp om at hun skulle bli mindre interessert i å bite resten av familien... Ca 4 timer var hun litt pjusk før det var full fest igjen, men de 4 timene var det ekstra godt å få trøst av Milli Vi har jo også miljøtrent og alt annet, og da er det viktig å lære valpen gode kafevaner. Bergen KaffeBrenneri er utmerket for små valper Helgen som var, dro vi en gjeng med 4 voksne og 8 firbeinte på hyttetur til Luster. Målet var dobbelt rallylydighetsstevne. Tidenes miljøtrening for fineste, kuleste Iba som tar alt på strak pote, og topp stemning for treningsgjengen. Iba var nok ekstra lykkelig siden hun tilbrakte stevnedagene i valpegrind med broren som har blitt værende en stund hos oppdretteren. Og så dronningen da: Millien! Lørdag ble det 3. plass med 1. premiering og oppnådd mellomtittel RL1, og søndag ble det debut i klasse 2 hvor vi vant klassen og fikk 1. premiering. Det er bare så kjekt å kjenne på teamfølelsen. GULLHUNDEN MIN Iba og broren Og så et siste hverdagsglimt i møte med vann....