Jump to content
Hundesonen.no

charlotte

Medlemmer
 • Content Count

  2586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by charlotte

 1. charlotte

  Veteranklubben

  Det finnes sikkert en tråd fra før av men jeg gadd ikke lete. Det er sikkert flere som har bilder av sin gamle hund, er noe spesielt med gråneser Her er Lisa, både valp og 10 år gammel
 2. charlotte

  Hunder og mosjon

  Med fare for å kaste bensin på bålet, og nå får jeg sikkert mye rare svar, men jeg reagerer på alle innleggene som sier at en halvtime til en times tur hver dag er for lite for en hund. Whaaat? Altså, folk jobber og har unger, er det virkelig slik at alle her på sonen er ute med hunden sin over en time hver dag på hovedturen/treningen? Eller er det litt sånn facebook syndrom, at jo mer perfekt alt virker, jo mer ugler er det i mosen? Litt sånn "I dag har vi gått spor i 3 timer, trent rundering i 2 timer, stilt i lydighet kl 3 og så var hunden hos kiropraktoren etterpå, så på hundesvømming før vi trente triks i stua" mens hunden egentlig har vært hjemme alene fra 7 til 16 og så gått tur 30 minuttter før det var kvelden.
 3. charlotte

  Utseendet på hunderaser

  Da hadde jeg nok hatt tricolor border collie, malinois eller alaskan malamute.
 4. charlotte

  Aron, Taipa (drever) og Skills (stabijhoun)

  Kunne gjerne hatt! Hendig størrelse og jeg har fått hare og rådyrjakt neste sesong, drever hadde vært midt i blinken. De er vanvittig fine <3
 5. Off topic, men.... Drever!! <3 <3 <3
 6. charlotte

  Kom i form 2016

  Mør i beina etter en hard økt på tredemølla, litt deilig og da. Gått ned 2 kg, ikke at jeg bryr meg så mye om det, målet er å komme i bedre form, mer overskudd, bedre humør osv. Synes det går forholdsvis bra uten snop, blir litt fysen nå og da :-/ Brus savner jeg ikke, sånn sett er jeg snart avvent
 7. charlotte

  Kom i form 2016

  Økte fra 30 til 40 min på tredemølla i går kveld, økte stigningen/motbakke og klarte å jogge litt lenger. Tror det er fordi jeg tok e-burn og lot det virke litt før jeg trente. Situps etterpå mens kroppen er varm, tør ikke skrive hvor mange jeg klarer før jeg ligger i fosterstilling, haha!
 8. charlotte

  Kom i form 2016

  Litt tidlig for meg å si enda, men jeg valgte tredemølle av praktiske årsaker, vs det å løpe ute: Når ungen har lagt seg på kvelden så kan jeg trene uten å være avhengig av at mannen er inne i huset. Når det er -20 ute så kan jeg fortsatt trene. Når det er snø og jeg ikke kan sykle så kan jeg jogge på mølla. Så HÅPER av disse grunnene at jeg skal klare å opprettholde motivasjonen! Og så liker jeg å bruke øreplugger, Runkeeper og ha musikk på tlf. Prøvde også å se på Netflix med øreplugger, gikk fint :D
 9. charlotte

  Kom i form 2016

  *Fikk tredemølle på mandag *Har sluttet med godteri og Pepsi Max *Endret kosthold fra pasta og pølser til fisk, kylling, salat, grovt brød, protein pannekaker etc Har brukt mølla 2 ganger, 3km begge gangene. Ikke så mye å skryte av, men big deal for meg som sitter stille på kontoret hele dagen Mål: Gå ned 5 kg og ellers bygge kondisjon, få mer overskudd.
 10. charlotte

  Trenger ny pc raskt - noen tips?

  Hei, Ville sett på Lenovo, her er det f.eks en ThinkPad E550 med i7, FHD skjerm (15.6), 8Gb ram (plass til en 8Gb ekstra), 192GB SSD, 2 GB dedikert minne og preinstallert win7pro som er et veldig bra OS. http://www.multicom.no/lenovo-thinkpad-e550-i7-5500u-(no)(a)/cat-p/c/p8310760 Den er på lager hos leverandøren dems, som bare dropshipper pc'n direkte til deg uten å gå via lageret til Multicom, = 2-3 dager levering.
 11. charlotte

  Hund til støkking av småvilt

  Har en venninne som trenger en hund til å støkke rapphøner, fasaner, kaniner, hare, dvs gjøre all jobben før skudd. Har i utgangspunktet sagt hun burde kjøre på med jaktcocker, men finnes det noen andre forslag? Skal fungere i terreng som vi har i Norge og Sverige hovedsakelig.
 12. OMG. Hun var egentlig helt på bunnen av skalaen for min del, men nå datt hun under nullpunktet
 13. charlotte

  Egenkomponert stamtavle?

  Laget en mal for et par år siden, en med 3 generasjoner og en med 5. Laget dem i Publisher, og lagret som pdf. Under er kun bilde eksempel så man ser hvordan de ble seende ut. http://nordichunter.blogspot.no/2013/10/stamtavle-mal-pedigree-template.html
 14. charlotte

  Flatcoated,toller ++ erfaringer?

  Jeg har ikke flat selv, men har gått kurs sammen med, holdt kurs for og konkurrert mye sammen med flat ettersom det er en veldig populær retrieverrase som jakthund i Norden. Synes generelt at det er en rase som er mye vanskeligere å trene enn f.eks labrador og golden. De er liksom mye seigere i innlæring, vrangere å hanskes med, mye mer meninger og må "vedlikeholdes" mer nøye for at innlærte ting ikke skal "falle ut" av hodet. Man kan ikke ha fokus på så mange ting på en gang (da tenker jeg på en voksen innlært hund) og så er majoriteten litt tunge hunder etter mitt syn (de er sikkert rasetypiske, don't get me wrong). Samtidig oppfatter jeg de som utrolig trivelige hunder, og når en ting først sitter så sitter det. Virker som veldig hunderolerante hunder, de er ikke de som byr opp til kamp, men heller går og lukter på en blomst hvis det blir litt amper stemning. Synes også det er mye lyd i dem, mye "snakking" og piping, stress i form av tripping, og at de danser rundt seg selv. MEN - jeg har aldri hatt flat selv, det er kun min oppfatning. Og så er det jo slik at den typen hund jeg trives med eller mener er "riktig" i oppførsel etc er ikke den samme typen hund du trives med. Jeg liker lett-trente hunder, andre vil ha mer utfordringer.
 15. charlotte

  Labrador-oppdretter? Bruks-/familiehund

  Det kommer litt an på hvor aktiv du skal være med hunden, du skriver rypejakt f.eks, men hva forventer du av hunden, er det 3 jaktdager i året eller er det 100 liksom? Har du noen preferanser på hvordan hunden skal være bygd, dvs. ønsker du deg en jakthund som også kan være familiehund, eller en familiehund som kan brukes til jakt? Oppdretterne er jo veldig (!) delt på eksteriør og jaktegenskaper. De oppdretterne du nevner er utstillingslinjer. Hvor viktig er det for deg at hunden kan stilles ut? Uten at man absolutt skal prakke på folk jaktlinjer uten at de trenger det, så kan det jo uansett for å få et overblikk over rasen være greit å kikke på disse også. http://www.kennel-pibiz.com/17433924 (Mette Fevang, driver med ettersøk og jakt) http://www.tandenbo.no/ (Erling Skotner, driver med jakt og jaktprøver, FCI dommer jakt, flere NJCH ) http://huntingmate.no/ (Trond Gjøtterud, ganske ny som oppdretter i Norge men har stilt på jaktprøver i sikkert 20 år, forhenværende FCI dommer jakt, flere NJCH)
 16. Synes @Eloise kommer med et veldig bra svar her.
 17. charlotte

  Fotokonkurranse

  En liker fra meg og!
 18. http://www.retreq.com/index.php?route=product/category&path=127_128
 19. Jeg har Soggy Doggy, suger til seg alt, men som noen andre nevnte her må de ristes en gang i mellom :)
 20. charlotte

  Selskapshundavl

  Er det ok at "alle" raser som en gang hadde et formål har falt inn under mainstream selskapshund avl slik at alle og enhver kan ha glede av de som selskapshunder uten at de har for mye drifter og lignende? Er det greit at noen raser ikke har de samme naturlige egenskapene lenger, mens andre er viktigere å ta vare på? Burde de som ønsker en engelsk springer spaniel til selskap, som i utgangspunktet er en støtende fuglehund, egentlig kjøpt en ren selskapshund rase? Har noen raser blitt bedre (f.eks mer nervesterke eller mer funksjonelle, bedre helse etc) av egenskaper har blitt mindre prioritert ovenfor eksteriør og familiehundstandarden?
 21. charlotte

  Den store baby og barnetråden - 2015

  Takker! Hvis jeg ikke finner på Coop Obs på vei hjem så blir det denne nettbutikken! :)
 22. charlotte

  Den store baby og barnetråden - 2015

  Amalie på 4 år ønsker seg skateboard! (????!!!) Det er det jo ingen butikker som har nå, de har derimot snøbrett, akebrett, snøsykkel og alt mulig drit man ikke kan bruke før det kommer snø. Det eneste hun ønsker seg er skateboard. Og kinderegg.
 23. charlotte

  Hunder og mosjon

  Men det er jo ikke snakk om å bruke 1 time på hunden om dagen, jeg presiserer nok en gang at det er hovedturen jeg mener, ikke alt man gjør sammen med hunden. Jeg snakker ikke om tiden man bruker til stell, fôring, tisseturer, klippe klør osv - men "kravet" som mange setter angående hvor lang tur eller trening man skal ha hver dag. Mener du at f.eks din rutine @ElisabethHH burde være minstekravet for en vanlig hund? Ingen angrep - bare nysgjerrighet. Jeg leser litt overdrivelser i mange fremstillinger av sine superkrevende raser som ingen kan takle for de er så spesielle. Spesielt bakoversveis får jeg når folk som ikke har jakthund setter standarden for førstegangseiere av jakthund, hvor de beskriver opp og ned hvor innmari mye disse hundene krever og at man hvertfall burde vente til man er ferdig med småbarn osv. Hund er for meg ikke hele livet mitt, men en del av det.
 24. charlotte

  Hunder og mosjon

  Nei det mener jeg ikke, og er heller ikke det jeg sa. Men jeg synes ikke at kravet for folk som spør angående raser og skal kjøpe sin første hund skal måtte få i fleisen at "hvis du ikke har tid til minimum 1 time mosjon hver dag så kan du ikke ha hund". Jeg føler det er mange som over-kompliserer hunderasene sine, og som går hardt ut med at "min type hund trenger minimum 2 timer hver dag". Da har du vel heller lagt opp til at de skal kreve det liksom :)
 25. charlotte

  Hunder og mosjon

  Jeg mener ikke en spesifikk rase, men på generelt grunnlag. Tror nok de fleste er enige i at f.eks en engelsk setter er dårlig valg for en som kan mosjonere hunden sin kun i helgene :-)
×