Jump to content
Hundesonen.no

MissHeike

Medlemmer
 • Content Count

  922
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

734 Excellent

1 Follower

About MissHeike

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday October 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://HeikeTegninger.blogspot.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hammerfest
 • Interesser
  Hund, katt, tegning, spill, kreative greier osv.
 • Hunderase
  Border Collie
 • Mine dyr
  Huskatten Mikkel, en blå med hvitt langhåret pus (Fargekode a 09) Altså grå med 25-50% hvit tegninger om jeg husker rett. Han har passert 4 år og er en bedagelig fyr som helst vil ligge i hengekøya si og ta livet med ro.

  Keiron er nyeste tilskuddet, klassisk svart og hvit Border Collie med heterokromia (Odd-eyed). Gutten er født 02.08.13 og er per i dag en slyngel som nettopp bikket 18kg, usikker på skulder høyde. Han er min lille klippe da han hjelper meg og komme meg ut i hverdagen, mitt lille gull <3

Recent Profile Visitors

3472 profile views
 1. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Ja det er jeg enig i at det er jo ikke det som trengs på alle. Med min funker det ikke å trampe i bakken å rope strengt nei. Så det er ikke slik at jeg tror det funker alltid. Min har mye frykt for diverse han også. Frykten på hunder får jeg ikke gjort noe med for eksempel. Jeg vet ikke hvor vi skal begynne, det nytter i alle fall ikke med avstand å bygge seg nærmere heller da. Så det er sagt. Er det nært nok så driter han i alle godbiter og leker og trekker bare rullgardina ned. Det er leit at det er sånn.
 2. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Skulle gjerne sett det funke på en BC jeg da.
 3. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Jeg blir paff... Har ikke Maren dette som fulltids jobb? Eller har hun null erfaring fordi hun bruker metoder noen ikke liker? Jeg syns hun er realistisk og jeg tror neppe hun går inn for å prøve hardere metoder fordi hun liker det.. Som Tyttebæra sier så lærer folk seg å trampe i bakken og klappe mot hunden, wow.. Skulle jo tro at de lærte seg å fike til hunden, slenge den på rygg å andre CM metoder fra TV-serien hans. Det er faktisk slik at man skammer seg når man sier at man baserer treningen av hunden sin på positive metoder, pga hvordan folk oppfører seg over dette her. Good Dog er forresten en av de sidene jeg har likt veldig, sånn bortsett fra at de bastant kaller feil bruk av seler kjempe bra og riktig bruk av halsbånd kjempe feil og skuffende, som jeg har fått enormt avsmak på. Enn å lage tårevåte filmer om hvor forferdelig hundene som er på serien har det.. Kom til å tenke på at folk er vel så gale at de finner eierne av hundene og truer dem også.. det skulle ikke forundre meg.
 4. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Nå har jeg sett episode 4 og kjenner meg skikkelig igjen med eirne til Iris. Det kan gå bra litt, og så virker det som om man ikke har gjort en skit for å trene i det hele tatt. Rullegardina bare glir ned igjen. Så måtte jeg le litt av Maren når hun henter Iris på slutten av episoden for jeg så noen hundehår på klærne hennes. Ja, sånn er det her også. De blir liksom med over alt 😂
 5. MissHeike

  Australian cobberdog

  Der får vi vel bare være uenig. Men jeg er sikkert farget av at doodler og cobberdog bare er en bønsj av pengesluker som i dag er designet til å lure folk trill rundt. Mega tragisk å se på folk argumentere at cobberdog er en rase i utvikling under en mini organisasjon uten hold i en ordentlig kennel klubb. Men de tror helt fult og fast på at det er legite greier. Jeg tror cobberdog det bare er en ny måte å selge doodler til folk som begynner å legge to og to sammen om hva som foregår. Den går jo virkelig inn for å gå rett i hjertet på folk, service hund, navnet betyr venn osv. Nei uff.. det er sykt hvordan det brukes for å spille på folks følelser.
 6. MissHeike

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Jeg har sett at forskjellig pris på valpene etter farge er vanlig for BC "oppdrettere" som helt tydelig rir på popularitet bølgen å skal ha mest mulig gryn ut av det, men på labrador!? Det er jo bare 3 farger og de er vel ikke noe særlig sjeldne noen av dem!? Jackdog.. tragisk..
 7. MissHeike

  Australian cobberdog

  Det jeg ikke skjønner med doodler og cobberdog generelt som liksom blir laget for å være en allergi vennlig service hund, hvorfor? Er ikke Stor/Standard Puddel brukt som en allergi vennlig service hund da?? Hva er det som er galt med Puddel som gjør at en smarting i Australia fikk den "gode" ide å blande Labrador og Puddel, hva er det med Puddel som gjør at den mangler det lille ekstra som tilhengere så bastant mener at cobberdog skal dekke? Og still... ser ikke noen cobberdog service hund enda? Jeg ser puddel, labrador, golden, schæferhund som de fire mest brukte rasene som service hund. Ikke bare i Norge, men det virker som disse 4 generelt blir brukt som oftest over hele verden. Uten at jeg kan si hva som gjør at en service hund bruker får den ene eller den andre av rasene. Jeg tror ikke det har noe med "smak og behag" å gjøre. Og puddelen er allergi vennlig. Ikke for alle dessverre, og jeg tenker at det er ikke cobberdog heller. Men jommen er det noe av det som legges mye vekt på i annonsering for dem, de er såååå allergi vennlige at det spruter regnbuer og roser ut fra hele hunden. Pluss at den er så lettlært at du ikke trenger å oppdra den, det skulle man jo tro fra annonsene. Hvorfor syns ikke cobberdog tilhengere at det er en uheldig måte å annonsere sin "rase" med?
 8. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Det er jeg også, jeg unner ingen å ha det eller noe annet som kan være vanlig av problemer med denne flotte rasen.
 9. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Nei det er det ikke bare du som sier, men det er jo slik det fremstår her inne generelt, at det er den eneste måten og den virker bestandig uansett hva. Hvorfor skulle Maren holde på i det uendelige med en trenings måte som eier allerede har prøvd? Hvis det er prøvd, det vet vi vel for så vidt ikke? Jeg vil jo selvfølgelig også bruke denne metoden før jeg tyr til noe annet, det er jo best - om det funker. Jeg har forsøkt å hjernevaske min, men har ikke helt lykkes i det. Holder vel på med ett slikt prosjekt igjen nå, uten at jeg egentlig tror jeg lykkes denne gang..
 10. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Like artig å komme hit å lese om at alle tror at den magiske øke avstand å jobbe seg nærmere metoden virker bestandig... Edit: Det kunne kanskje blitt sagt flere ganger, men det ble altså tatt opp i første episode at det er last resort om de må gå hardere til verks. Merkelig at det flyr alle nerdene hus forbi eller er det bare meg som ser episodene på NRK sine nettsider?
 11. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  Jo men det har jo alle de andre ekspertene også, de har gått på kurs og observert andres hunder med disse problemene. Beklager, men for meg er det ikke helt det samme. Det er som at du ser toppen av is fjellet, det går dypere liksom. Jeg vil helst kunne bruke den at man står så langt unna at hunden ikke reagerer, som jeg sa så fungerer det helt fint til ett visst punkt. Og uansett hvor mye vi går tilbake og så prøver å rykke fram så kommer vi aldri noen steder. Det er ett steg fram og ett steg bak, frem, bak hele tiden. Noen ganger er hunden så fiksert at det rett og slett ikke funker. Hva skal man gjøre da? For min del hadde jeg løsningen å legge på kommandoer og la han gjete. Men det funker jo ikke for alle. Jeg syns ikke noe om å dra i båndet mens hun sier nei heller. Men samtidig forstår jeg handlingen så godt, fordi jeg har jo en sånn hund selv. Det sier jo ikke at det er en unnskyldning, men man skjønner hvorfor det blir sånn. Og samtidig er det mye verre ting de kunne ha funnet på liksom. Jeg leste på FB folk som pekte fingre og gnålte om hvor dårlig trening det var og de var sååå skuffa over Maren for hun gjorde så bra ting i forrige program før jeg så episoden og trodde jo at nå hadde Maren kastet seg over hunden og skremt livskiten av den eller noe. Så bare trampet eier i bakken og sa strengt nei.. What? Var det alt? Okay.. slikt gjør at jeg skjønner litt hvorfor så mange syns positiv trening er bare tull og vås. Selv om jeg trener min hund 100% positivt og tror veldig på at det er den beste måten. Jeg er veldig spent på hva de får til med Iris. Andre enn den lille hunden som var usikker og den som beit eier på tur hele tiden, samt at de med Schæferhunden må lære seg å håndtere den litt bedre for den er da vitterlig bare en typisk Schæferhund!? så syns jeg ikke de fleste hundene var så bøllete akkurat.
 12. MissHeike

  Fra bølle til bestevenn

  @simira har vi sett samme program? Maren sier da tydelig i første episode at det "spørs om man ikke må gå hardere til verks" for å få slutt på hyper fikseringa til Iris. Hun sier også at det er den aller siste løsninga og at det må gjøres på akkurat riktig tidspunkt, ellers har det ikke noen effekt. Det var foreslått det av en trener jeg har snakket med om gjeting på bil med min, som jeg ikke klarte å få slutt på. Nå har jeg løst det med å legge på kommandoer å få litt kontroll på gjetingen gjennom å la han gjete og så ligger han når bilen passerer oss. Veldig enkelt og mye lettere å ha med å gjøre på tur, plutselig var han ikke stressa og tror mer at han er på "jobb" xD Det jeg tenker er egentlig at de som ikke har hatt en hyper fiksert BC vet ikke hvor vanskelig det er å håndtere dem. Jeg kan stå så langt unna at Keiron ikke reagerer på hunder eller biler og da går det fint, men vi kommer ikke så langt før han er helt umulig å nå inn til, uansett hvor mye jeg trener positivt. Det er ikke noe gøy og det er faktisk begredelig å lese på alle ekspertene som mener ditt og datt om hvordan man kan få bukt med slikt. Man blir svett.
 13. MissHeike

  Sunlily's Kull III

  Braavos i kurven alene altså, for en liten kjekking ❤️
 14. MissHeike

  Ostepop

  Min er sensitiv i magen, type er vanskelig å kjøpe våtfôr til han og vi brukte 2 år + på å finne hovedfôr som funker. Men ostepop elsker han og aldri reagert på. Han kan spise det meste av rester etter middag også, uten at det blir trøbbel i magen. Det han er sensitiv på er mest ting som er laget til hunder, sånn utenom de typene vi har funnet ut at funker. Du får følge med nøye og eventuelt droppe ostepoppen, om sambo vil eller ikke, hehe
 15. MissHeike

  Hvorfor er titler så stas?

  Det som jeg syns er litt merkelig er når hunden skal beholde alle disse mellomtitlene.. "RLI RLII RLIII AGI AGII AGIII RLCH AGCH NuCH etc. Ett Eller Anna Navn Her" o_o'' Det er kult med lang tittel rekke ja, men liksom, ikke når det meste bare er disse mellom titlene, kan jo ha en av de liksom. Synd at Keiron ikke ble som jeg drømte om, jeg hadde jo hatt lyst å få til titler til han, hehe. Men men, neste hund får vi håpe ^^,
×