Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,150
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om Tuvane

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

2,783 profilvisninger
 1. Tror det lønner seg å ringe om du vil ha raskest mulig svar. Selv om bildene ser bra ut, så er det jo ikke sikkert hunden ligger helt korrekt, og da blir ikke bildene avlest. NKK har blitt veldig strenge på dette nå, og det virker som mange får bilder i retur.
 2. Hvis du ikke har fått svar ennå vil jeg tro at bildene er for dårlige til å bli lest av, dessverre... Det ser ut som NKK nå er ajour etter ferien, så hvis alt var i orden, burde de ha blitt avlest nå. Ring NKK og hør, evt ta kontakt med dyreklinikken der du røntget.
 3. Vil tro at dette er fritt.
 4. Ett år etter, så er første valp fra kullet røntget, og den har E på begge hofter (med store forkalkninger på begge sider) og er fri på albuer... Får håpe valpene er solgt med garanti på hofter, siden de ikke vil få noe som helst dekket på forsikringen. Forøvrig er dette en av de to schäferne som er røntget med E så langt i 2017. HD-statistikken i år har så langt vært ganske grei (rundt 80% fritt, noe som er langt bedre enn tidligere år), så får håpe at det fortsetter sånn.
 5. Det står klart og tydelig i forskrift om avliving av dyr at det kun er tillatt med slag som avlivingsmetode på fjørfe opptil 5 kg. Ergo spiller det liten rolle hva som står i loven, da forskriften spesifiserer kravene. Hadde det vært snakk om en and på under 5 kg hadde det vært ok, men såvidt jeg har skjønt veier svaner fort det dobbelte av 5 kg. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-01-13-60 Ifølge brosjyren til Animalia om avliving av fjørfe, så bør fjørfe over 5 kg bedøves med ikke-penetrerende bolt, før de avlives ved dekapitering. I brosjyren nevnes det også hvilke tegn man skal se etter for å sikre at bedøvelsen er god nok: Stiv krampe etterfulgt av ukontrollert flaksing Ikke synlig pusting (ikke bevegelser på nebb, brystbein og kloakkåpning) Slapp hals, ingen strekking av nakken Ingen reaksjon ved berøring av øye eller blinkhinne Ingen reaksjon ved klyping i kam Beina bøyes og strekkes https://www.animalia.no/globalassets/fjorfe-og-egg-dokumenter/avlivingsbrosjyre.pdf
 6. http://www.nettavisen.no/nyheter/noah-anmelder-os-kommune-for-svanedrap/3423362400.html NOAH har anmeldt Os kommune da de mener at svanen skulle ha vært bedøvet før avliving.
 7. Når en fugl kommer svømmende/flygende for å ta folk som er langt unna, så er jo det en ganske avvikende og unormal atferd, som har lite med å beskytte seg selv og sine å gjøre. De som har blitt angrepet nå i det siste har ikke PROVOSERT svanen eller beveget seg mot den, det er han som har kommet i full fart for å ta dem. Dette er UNORMAL atferd. Skal hele Os tilpasse seg at de har en klin gæren svane som angriper barn og voksne mennesker ut av det blå? Som nesten har druknet en unge? For guds skyld, at akkurat denne svanen lever er selvfølgelig viktigere enn livskvaliteten og tryggheten til alle i Os! Alle i Os kan jo bare oppholde seg innendørs fram til svanen har avgått ved døden av naturlige årsaker.
 8. Valpen er jo ikke veldig gammel ennå, så jeg hadde ventet med å innføre tepper, både pga tissing/bæsjing innendørs, i tillegg til potensialet for tygging.
 9. Det er helt sikkert gode grunner til at han oppførte seg sånn som han gjorde, og jeg antar at alle her er enige i at det ikke er OK å plage og utøve vold mot dyr. Samtidig så er det en grense for hva man kan akseptere av farlig atferd fra dyr før man gjør noe med det. Svanen var ikke bare aggressiv mot folk som plaget ham eller kom i nærheten av ham, han valgte selv å gå til angrep i situasjoner hvor han hadde veldig mange andre valgmuligheter. I stedet utviklet han en atferd som potensielt kunne ha endt med at han druknet en unge. Og det er faktisk ikke greit. Om det var rett å avlive ham er en annen sak, men om det var noen veldige reelle alternativer, det vet jeg ikke. Én fugl kan ikke få lov til å terrorisere et helt sted, selv om han sikkert har opplevd sin andel med plaging.
 10. For å svare på spørsmålet ditt; den beste måten å gå fra bur til ikke-bur på, er å åpne burdøra og se hva som skjer. Om valpen er vant til å sove/være i ro om natta, så vil den sannsynligvis fortsette med det, enten i buret eller utenfor buret. Verre enn det er det nok ikke.
 11. Altså, hvis man er så redd for hunder og mener at hunder ikke hører hjemme i fjellet, så har jeg ett hot tips, og det er å finne seg en av de tusenvis av andre så å si forlatte fjelltoppene i Norge. De gangene jeg har gått i fjellet, så møtte vi knapt en eneste sjel, men da gikk vi heller ikke på fjellets "Karl Johan". Vil man ha fjellturer uten forstyrrelser, så får man velge mindre populære fjell, verre er det ikke. Og hvis man er så skvetten at en hund kan få en til å falle ned fra en fjelltopp, så vil jeg vel egentlig anbefale at man holder seg på litt flatere områder.
 12. Blant annet her: https://www.animalia.no/globalassets/fjorfe-og-egg-dokumenter/avlivingsbrosjyre.pdf og på side 16 her: https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrevelferd/forsoksdyr/forskrift_om_bruk_av_dyr_i_forsok.18740/binary/Forskrift om bruk av dyr i forsøk
 13. Nå aner ikke jeg hva en svane veier, men meg bekjent er det ikke lov å bruke slag som avlivelsesmetode på fugler over 5 kg.
 14. For at man skal forbedre noe, så forutsetter det jo at oppdretterne går inn for det. De som går inn for det, dvs avler på linjer med lite HD og AD, de valper som i mindre grad blir rammet av HD og AD enn andre. Noen linjer er så å si frie for HD/AD, men det betyr jo ikke at de ikke kan ha andre mangler/sykdommer. Dessverre er det jo endel som gir blanke, og avler på hunder som beviselig kommer fra linjer med dårlig HD/AD-status, og da blir resultatene deretter. Raseklubben stiller visse krav til avl, men disse kan enkelt omgås om man ikke er medlem, eller velger å se bort i fra dem og tar konsekvensene fra raseklubben. Personlig skulle jeg ønske at det ikke var tillatt med avl på C-hofter/1-albuer, evt at det da var krav om at hunden måtte ha en bedre HD-indeks enn snittet. I Norge ligger rasen de siste ti årene på 27,1% HD-rammede hunder og 15,8% AD-rammede. I Sverige ligger de på rundt 34% HD, så vi ligger bedre an enn i vårt naboland. 41,2% av hundene blir røntget for HD, og sannsynligvis vil de fleste med sterke grader bli fanget opp, da disse som regel får symptomer og dermed drar til veterinæren. I 2017 har 218 normalhårede schäfere blitt røntget for HD i Norge: 32 har HD-C, 10 had HD-D og 1 har HD-E, dvs totalt 43 hunder er røntget med HD, noe som gir en HD-prosent på 19,7% og en fri-prosent på 80,3%, noe som antyder at avlen de siste årene ikke har vært så verst. Dessverre så er det ikke så enkelt at fri + fri = fri. Av og til går ting skeis, selv med de beste forutsetninger, og siden HD/AD ikke sjekkes før hunden er minst ett år gammel, så kan det få store konsekvenser dersom en populær hannhund som i utgangspunktet har gode linjer på HD/AD blir brukt mye, for så et år senere viser seg å gi bare ræl. Det har skjedd, og det vil skje. HD/AD er for meg en del av "det store bildet". En hund kan leve et godt og langt liv med C-hofter, og jeg vil heller ha en hund med HD-C enn en hund som klør og klør og klør hele livet fordi den er allergisk. Jeg vil dog ikke bruke en hund med C-hofter i avl, da det medfører at valpekjøpere ikke får dekket HD dersom valpen skulle bli rammet av det. Ideelt sett vil jeg selvfølgelig ha 100% friske hunder, men det vil uansett hvor "bra" man avler ikke være mulig.
 15. Så bra. Min elsker alt av animalske oljer, men han nekter alt jeg har prøvd av vegetabilske oljer, inkludert når de blir blandet inn i maten.