Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,086
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om Tuvane

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

2,668 profilvisninger
 1. Ja, det er kun småstein på siden der porten er, men det er primært der han oppholder seg, enten ligger han på en palle i skyggen, eller så ligger han i hundehuset eller på taket av hundehuset, eller så ligger han foran porten. Han driver ikke akkurat og beveger seg så mye når han er der - da er det kun avslapning.
 2. Det kommer nok helt an på hunden. Noen hunder ligger bare i ro i hundegården, mens andre beveger seg og finner på sprell. Min schäfer ligger primært og slapper av, og der er det null slitasje på underlaget. Vi har likevel lagt småstein som underlag ved porten, fordi det er lettere å vedlikeholde enn gress (som ble veldig høyt).
 3. Vepsespray fungerer bra. Jeg har hatt et par bol i taket rett utenfor soveromsvinduet mitt, og det var en periode helt ulidelig. Min kjære far fikk oppgaven med å sette opp stige og spraye, og da forsvant problemet raskt. Er det spesielle vinduer de kommer inn gjennom (og evt også andre insekter), så kan det være praktisk å sette opp et myggnett med selvklebende borrelåsteip og nett. Det har jeg på soverommet, og det er gull verdt i perioder med mye flygende djevelskap som vil inn på soverommet mitt.
 4. Det var jo en jakthundmann, ergo har han sannsynligvis litt mer kunnskap om knivbruk enn den jevne borger.
 5. Det høres jo veldig dramatisk ut, men for alt man vet kan det jo ha vært helt nødvendig "selvforsvar" av elghundens eier. Blir hunden ens angrepet, så gjør man vel det man kan for å beskytte sin egen hund. Eieren av rottweilerer har brutt så mange paragrafer i hundeloven, at jeg tror hun har rimelig dårlige kort på hånda. Det er båndtvang, hun hadde hunden løs, ute av kontroll, ute av syne og den har tilsynelatende angrepet en annen hund. Ifølge hundeloven kan dyreeier "gjøre det inngrep mot hunden som fremstår som nødvendig for å avverge skade, så sant inngrepet ikke går lenger enn nødvendig og ikke utover det forsvarlige" dersom egen hund blir angrepet, og "Enhver kan på stedet avlive en hund som påtreffes i umiddelbar forbindelse med at den har påført en person vesentlig skade, dersom hunden fortsatt utgjør en klar fare."
 6. Men dommeren skal jo også gjerne se på hvordan tennene ser ut? Altså at de ikke er skadet, brune og fulle av tannstein? Da er det jo gjerne en fordel å se dem, og ikke bare kjenne. For tellingens skyld så trenger man jo ikke å se, men for å vurdere hundens tenner, så er det jo greit å få sett på dem.
 7. Sånn apropos, har du sett mye på Cesar Millan?
 8. Sånn apropos, det kan like så godt gjelde hunder med beståtte (og gode mentaltester). At en hund tolererer håndtering er likevel en indikasjon på at den er sånn noenlunde tilgjengelig. Forøvrig, jeg trener på utstillingshåndtering/trening for at hunden min skal synes det er ålreit/trivelig å bli stilt ut, og vise seg fra sin beste side. Det har ikke noe med hva han tolererer eller ikke, for det har han ikke noen problemer med, men fordi han faktisk skal like det og synes at det er ganske greit - folk som grafser i kjeften = kult, da får jeg nam. Det er ikke sånn at jeg trener for at han ikke skal BITE noen når vi stiller ut.
 9. Nå vet jeg ikke hva å åpne munnen på hunden har med denging å gjøre, men det handler om at jeg mener at det er en normal hund med normal mentalitet skal tåle. Og siden mentalitet faktisk også er endel av utstillingsbiten (tro det eller ei), og i tillegg er en del av avlsgodkjenning hos mange raser, så er det greit at hunder som skal klareres for avl eller skal blir multidultichampioner tåler at det står en fremmed person og fikler med tennene, uten at personen risikerer å bli bitt. Nå avler man ikke unger som man avler hunder, og grunnet det er det vel litt mer varierende mentalitet hos kidsa, som man muligens må ta litt mer hensyn til. Jeg har dog ikke barn, så jeg bryr meg primært om hundedelen av dette.
 10. Hvem er det som har sagt at alt må prøves? Du? Det er ikke nødvendigvis sikkert at det er så veldig bra for hunden å bli utsatt for omplassering mm "for å prøve alt"... En død hund lider ikke! En hund som går rundt og biter folk tilsynelatende uprovosert, også familie, den har det ganske enkelt ikke så veldig bra, og hvem er det som ønsker å ta over en slik hund? Det finnes X-antall greie hunder ute til omplassering allerede, og det er ikke akkurat enkelt å finne et hjem til en hund som denne, med folk som har kunnskap og et liv som passer til å ha en slik type hund.
 11. Kort oppsummert, så høres jo ikke dette ut som en hund som har det veldig bra med seg selv, og dersom smerter/sykdom/lignende er utelukket, så er det ingen skam å avlive en hund som ikke har det bra.
 12. På raser der tannmangel/feil er diskvalifiserende, så må det selvfølgelig telles tenner. Schäferen har f. eks strenge tannkrav, og med få unntak så er manglende tenner diskvalifiserende feil. Tyske dommere er generelt sett opptatt av tenner, og stiller man for tysk dommer (uansett rase), så kan det være lurt å være obs på det, dersom man har en hund som enten ikke liker å få kontrollert bitt, eller mangler litt for mange tenner.
 13. Du kan melde på en hvilken som helst hund på utstilling, du trenger ikke være eier eller medeier.
 14. Noe sånt hadde jeg ikke tenkt over en gang. Ja, kjipt at det ble bitt, men det handlet overhodet ikke om aggresjon mot folk. Involverer man seg eller er midt i en hundeslåsskamp, da kan man fort bli bitt om man tar feil avgjørelse eller har en kroppsdel på feil sted til feil tid. Shit happens! Det dere kanskje heller bør tenke over, er at det er dumt å legge opp til sånne situasjoner - hvis ikke alle hundene går overens, så bør alle gå i bånd! Å ha noen løse, noen i bånd + full fart er gjerne ikke en veldig god kombinasjon.
 15. Tja, det er jeg ikke helt enig i, gitt. Etter å ha fått klippet ned klørne på en hund som ikke hadde fått klippet klør på 5 mnd, fra lange, KRØLLETE klør til vanlige, normalt korte klør, så går det helt fint an. Men det krever at man jobber systematisk og grundig over tid, og hele tiden skaver av så mye at man NESTEN er innpå nerven, og i tillegg klipper "rundt", slik at mest mulig slites av og man "motiverer" nerven til å trekke seg tilbake. Men for folk som klipper rett av annenhver uke eller en gang i mnd, sannsynligvis ikke.