Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,102
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om Tuvane

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

2,703 profilvisninger
 1. En av mine favoritter på grillen er kyllingfilet marinert i tomatpure, soyasaus, olje, sitron, salt, pepper og basilikum. Marineres gjerne over natta, eller minst i et par timer - det smaker aldeles fortreffelig!
 2. Jeg betaler glatt for rosetter og har betalt for det de gangene bikkja har fått noe av verdi. Schäferhundklubben har svært sjelden rosetter, og det er derfor litt stas når jeg først har muligheten til å få tak i en. Det jeg ikke helt skjønner er at det skal koste 200-250 kroner å registrere en tittel? Timeprisen på det blir jo helt vill! Jeg kan godt betalte 20 kroner mer i påmeldingsavgift på en prøve/utstilling, og så få en evt tittel registrert gratis, men det blir jo fort veldig dyrt dersom man starter i flere grener og stiller ut med flere hunder, om man skal betale påmeldingsavgift OG 200/250 kr for å få registrert at hunden faktisk har fått tittelen.
 3. https://www.zalando.no/dameklaer-kjoler/ Zalando har et enormt utvalg, om du ikke har bestilt ennå.
 4. Litt dårligere "fit", men jeg tror det er fritt. Den må jeg si at du har vært "heldig" med avlesningen på, jeg ville nok heller gjettet på D enn C... Kan jeg spørre hvorfor du røntget på nytt?
 5. Jeg har aldri møtt schäfer her, er primært jakthunder, noen huskyer og noen blandingshunder her ute på landet.
 6. Ser ut som grei skuring dette.
 7. Det er eier som er allergisk, ikke hunden.
 8. Min hund fikk diaré når han fikk Bravecto. De første gangene gikk det raskt over, men for hver gang han fikk en ny dose, så varte diaréperioden lengre og lengre, og med langhåret hund så er det rimelig kjedelig med løs mage. Ellers syntes jeg at Bravecto fungerte meget bra. Jeg byttet til NexGard, og har ikke opplevd noen bivirkninger ved bruk, så det er nok det preparatet jeg kommer til å bruke framover.
 9. Så hvis noe er fakta, så er det greit å si høyt? Ville du sagt "stakkars deg, du var feit du!" til et menneske? Eller "stakkars deg, som har en stygg hund" (dersom hunden er mindre pen). Det er mye som er fakta, som man likevel velger å ikke si i all offentlighet.
 10. Er jo ikke bare inni hodet det ble dømt, det ble også sagt høyt...
 11. Hvordan vet du hva eieren har gjort og ikke har gjort, eller planlegger å gjøre? Med mindre du faktisk kjenner hund og eier, bør du ikke dømme - for alt vi vet, så kan det være en omplasseringshund eller en hund hun akkurat har kjøpt. Håper virkelig ikke at du sitter og dømmer alle hundene du møter hos veterinæren, det kan jo hende at de faktisk er der for å gjøre noe med problemene de har? Det kan jo også hende at hunden av ulike årsaker ikke KAN opereres... Vår forrige hund var trillrund og med dårlig hud/pels, og det var ikke noe morsomt å gå rundt med en feit hund med hudlesjoner, men når man har en hund med allergi, hudproblemer og mageproblemer, som har gått på kortison store deler av livet, så blir en faktisk seende sånn ut. Hun fikk knapt mat, hun fikk masse mosjon, men det hjelper lite, når kortison gjorde henne tønneformet. Da er det jo fort gjort å dømme - stakkars hund, den blir overforet og knapt mosjonert, når det stikk motsatte faktisk var tilfellet.
 12. Etter regelverket kan man da sende en formell klage/protest. Det koster selvfølgelig penger, men de vil du forhåpentligvis få igjen dersom NKK godkjenner protesten. En dommer kan ikke trekke en ekvipasje fordi han/hun selv har gjort en feil. Jeg har selv gitt feil kommandering når jeg har vært uoffisiell konkurranseleder, og det har selvfølgelig ikke gått utover den berørte ekvipasjen. Alle kan gjøre feil, men å trekke en ekvipasje fordi man selv gjør en feil, det blir rimelig håpløst. Mente dommeren at føreren skulle ha gjort noe annet enn det han/hun sa?
 13. Dette er når avstandskommandering er ferdig og man skal tilbake til hunden. Jeg vil tro at det er en forglemmelse fra dommers side, de er så vant til å så "gå to skritt bak hunden", i stedet for å si "gå inntil hunden". Hva jeg hadde gjort vet jeg ikke, jeg hadde sikkert vært så nervøs at jeg enten hadde blitt kjempeforvirra eller gått på autopilot. Uansett skal man ikke ha trekk for at dommeren gir feil beskjed, forutsatt at hunden gjør det den skal. Om hunden bryter dekken når du går bak eller setter seg opp før du gir kommando, vil du jo få trekk.
 14. Hunden er 6 mnd, og det er maaange hunder som ikke er 100% stuerene i den alderen! Hvor ofte lufter dere ham? Tar dere ham ut hver gang han har spist, sovet eller lekt, og roser og belønner når han gjør fra seg ute? Man kan ikke forvente at en 6 mnd gammel hund alltid sier i fra når den må ut, det er eiers ansvar å sørge for at hunden blir luftet ofte nok. At hunden tisser i senga, sofaen, stoler ol høres derimot litt spesielt ut... Hva har dere gjort når dere har oppdaget at hunden har gjort fra seg inne?
 15. Langhåret schäfer hannhund, middels stor, middels kraftig - bruker 60 i halsbånd. Har mye pels, så det legger nok på noen cm.