Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,964
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om Tuvane

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

2,455 profilvisninger
 1. Jeg er så heldig at min hund fungerer fint på alt jeg har foret ham med (Taste of the Wild, Orijen, Acana, Dr Clauder +++ og nå Canagan), så jeg er egentlig ikke så kresen på tørrfor. Er det salg på noe, så kjøper jeg kanskje det, evt så varierer jeg litt på variant innenfor det merket jeg bruker der og da. Det jeg ser på er innhold, jeg vil ha kornfritt (da jeg ikke tåler gluten selv og får kontakteksem av det), og så vil jeg ha høyt innhold av animalske ingredienser, samt minst mulig fyllstoffer som hunden ikke kan nytte seg av. Det viktigste for meg er egentlig at bikkja liker det og at det fungerer for ham.
 2. Så lenge det er greit for eieren er det vel null stress. Må jo være mye bedre å bruke trekksele på en hund som trekker, enn halsbånd eller en sele som er uegnet for trekk.
 3. Selges hunden som mulig avlshund - valpepris.
 4. Ja, det er også en viktig faktor. Det er et hopp fra videregående til høyere utdanning, og det kan ta litt tid å finne seg til rette på studiet, både faglig og sosialt, og da er det kanskje greit å bruke litt tid på det, sånn at man får et visst nettverk og får satt seg inn i studiene. Har man en valp i tillegg, så blir man nok kanskje "hengende etter" sosialt, og erfaringsmessig er det ikke nødvendigvis så lett å "bli med" på et senere tidspunkt, når vennegrupper allerede er etablerte.
 5. Er nok ingen norske/europeiske schäferfolk som har noe til overs for de amerikanske linjene. De har en annen rasestandard enn oss, og det er rene selskapshunder/utstillingshunder uten noen krav til avl, med en annen mentalitet enn hos FCI-schäferen. De ekstremt lange bendelene og ekstreme vinklene bak gir et helt spesielt trav (flyvende trav eller noe sånt). I tillegg har mange av dem veldig rake overarmer, noe som forsterker uttrykket. Hodene og beinstammen er også helt ulik. Men ja, denne er nok moderat til å være amerikansk schäfer, det finnes hunder som ser laaaangt verre ut. F. eks denne, ei tispe som ligger bak i stamtavla til Rumor: Man må tilbake til 50-60-tallet for å se mer moderate vinkler hos disse:
 6. Denne ble BIR, BIG1 og BIS... Lockenhaus' Rumor Has It v. Kenlyn Denne er MODERAT for amerikanske schäferlinjer, og det sier vel noe om hva slags bakbeinsvinkler de liker. OVERHODET ikke min type hund, men ifølge amerikanske schäferfolk er den et sted i riktig retning, noe som sier litt om hvordan det ligger an. Mentalt virker det dog som en grei og trivelig hund, ut i fra videoer jeg har sett. Her litt mer moderat oppstilt: Her bilde fra dagen, fant akkurat: Her BIM (ligger ikke ute bilde fra Westminster ennå):
 7. Nå er dette blant annet resultater fra 2014, så de er nok sendt inn for lengst...
 8. Hunder blir brutt på FA jo, det skjer som regel flere ganger hver gang vi arrangerer prøver. Er hunder som ryker allerede på storeharen og figurskogen. Å ta dem gjennom hele testen ville ha vært dyreplageri, når de ikke klarer å avreagere på helt basale ting.
 9. I tillegg hadde det vært veldig, veldig fint om man kunne sette opp mentaltester, ferdselsprøver mm ved behov, uten å måtte søke år og dag i forveien. Da hadde det blitt litt lettere for oppdrettere og valpekjøpere og få testet hundene sine, uten å måtte kjøre til Sverige eller splitte opp testing av kull.
 10. Det har jeg ikke sagt, jeg har bare sagt at det ikke utelater noen hunder fra avl. Og ift det at man skal kunne sjekke mental status hos avlsdyr, så fordrer jo det at NKK faktisk klarer å registrere mentaltester, og det gjør de jo i stor grad ikke, siden det virker som det er litt hipp som happ om resultatet faktisk havner på dogweb. Slik jeg ser det bør det vel være slik at enten følges raseklubbens krav for avl, ellers kan man ikke registrere valper (evt få registrert, men med avlssperre). Men det er vel utopi, for da vil ikke NKK tjene så mye penger. Raseklubben er jo tross alt de som forvalter rasen, og som forhåpentligvis vil det beste for rasen.
 11. Ergo så hjelper vel ikke dette i særlig stor grad. Bikkja kan bite etter dommeren på tilgjengelighetsbiten og likevel være klarert for avl - woho!
 12. Jeg også... min tørker kjemperaskt! Er vel mulig at folk har brukt skyllemiddel, og da ødelegger man jo mattas funksjon, så det er jo dumt.
 13. Man kan vel bryte en k-test, og få kjent mental status?
 14. Men altså, det må jo gå an å avle fram brukshunder med et funksjonelt eksteriør? Høres jo litt skremmende ut hvis det er sånn at endel jaktgolden har så dårlig eksteriør at det går på helsa løs...
 15. Men hvor kommer denne skepsisen fra? Du sier jo selv at du ikke har peiling på rasen, mens oppdretter sier at valpen har et lovende hode, men ut i fra denne tråden høres det jo ut som valpen ser ut som et lite misfoster... Selv om vi har bekreftet at valpen ser helt normal ut, er du fremdels skeptisk... Da vet jeg ikke hva mer noen på et hundeforum skal gjøre. Du sier det er en fantastisk oppdretter og at foreldrene er vakre og har god helse - hva mer kan du ønske deg? Å velge bort en valp fra et "perfekt" kull, fordi du, som ikke har peiling, synes at hodet ser rart ut, må jeg medgi at virker rimelig overfladisk. Når man kjøper valp så kjøper man en "baby", en helt uferdig vare, som uansett hvor lovende eller ikke-lovende den ser ut, kan utvikle seg i ulike retninger. Den kan også bli syk, den kan bli skadet, den kan ende opp med å se helt rar ut - men tror du folk elsker hundene sine noe mindre fordi de har noen skavanker? Det er ikke derfor folk er glad i dyra sine.