Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,903
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Tuvane

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

2,399 profilvisninger
 1. Jeg tror aldri jeg har vært så glad for å se hvem som vant en duell i et realityshow noensinne. XD Heia Petter!
 2. I teorien veldig enkelt, men i praksis veldig vanskelig - å gjøre ikke noe eller å gjøre veldig lite. Dagene før og etter jeg skal noe må jeg hvile, dvs gjøre enda mindre enn jeg klarer på en vanlig dag (som i utgangspunktet ikke er så mye). Ellers planlegger jeg alt jeg må gjøre, og fordeler evt gjøremål utover i uka, sånn at det ikke hoper seg opp. I tillegg er det viktig å få nok søvn, samt få i meg det jeg trenger av næring.
 3. Regner med at oppdretter blir informert, er vel ikke helt uvanlig på rasen?
 4. Det viktigste for min del er hundens LIVSKVALITET. Å gå ørten timer tur gir ikke nødvendigvis hunden god livskvalitet, og hva som er ideelt varierer fra hund til hund (både innen og mellom raser). Hunder har ulike behov og ulike fysiske forutsetninger (akkurat som eierne). Pga egen helse så går vi ikke lange turer i km, men vi er mye ute, og bikkja får gå løs så mye som mulig. Vi trener litt triks, balansetrening, søk, kaster ball osv, noe som bikkja synes er mye mer givende enn bare å GÅ. I tillegg har han selskap av meg hele dagen og hele natta, og han får mye oppmerksomhet, kos og "kjærlighet". Selv om jeg ideelt sett gjerne skulle ha gått lengre turer, så er ikke det mulig pga helsa, og så lenge jeg kan gi en hund det den har behov for, så er det å ha hund verdt så mye for min del at jeg ikke verken orker eller gidder å tenke på at jeg skulle/burde ha gått tre mil om dagen. I helgene (og på ettermiddagen i det litt lysere halvåret) går min far lange turer med ham (både i tid og km), og det virker ikke som om det er noen dealbreaker for bikkja om han ikke skulle få disse turene.
 5. Jeg er 168, og de fleste hannkjønn jeg kjenner er høyere enn meg. Ville nok også foretrukket at mannen i forholdet er høyest, men det er ingen dealbreaker for min del. Hvis et forhold ikke fungerer pga noe så banalt som høyde, så var det nok ikke liv laga uansett.
 6. Hvordan går det med deg? <3
 7. Det er nok ingen som ser den delen av oppdrettet, tenker jeg... men ser man på personens facebookprofil, ser man at hun har veldig, veldig mange hunder. NKK syntes visst forøvrig at saken ikke var noe å bry seg om (?!?!?), så det er helt greit at personen har et slikt hundehold og registrerer kull hos NKK.
 8. https://www.posten.no/fortolling/motta-fra-utlandet
 9. Moms, evt tollavgift (vet ikke om det er det på hundebur) + gebyr for fortolling til enten posten eller andre som gjennomfører fortolling.
 10. Spørsmålet er jo litt hva som er vanskelig? Angst, depresjon, økonomiske problemer, sosiale problemer, jobbproblemer, andre helseproblemer osv? Førstepri må jo være å komme seg til fastlegen og få fortalt om hvordan du har det, og be om hjelp. Før det kan du jo kanskje prøve å komme i kontakt med en god venn eller et familiemedlem som du kan prate med, som kanskje kan hjelpe deg litt å nøste litt i det aller vanskeligste, og som kanskje kan hjelpe deg med praktiske ting? Det finnes også hjelpetelefoner for mental helse, og ikke minst samtalegrupper ol for ulike typer problemer. Har du god råd, så går også an å kontakte en privat psykolog for å få hjelp så raskt som mulig. Alt blir lettere når du får delt det, og du har allerede tatt det første skrittet, dvs å fortelle noen at du ikke har det bra. Det er veldig bra! Dersom du på noe som helst får tanker at livet kanskje ikke er verdt å leve, så må du være så snill å kontakte helsepersonell med en gang.
 11. Jaro EEEEELSKER gulrøtter. Og da mener jeg at han liker det bedre enn biff. Sikla RENNER i strie strømmer når noen skreller gulrøtter, og han gjør hva som helst for en gulrot. På andreplass er honningmelon. Det er godt det! På tredjeplass kommer sukkererter! Utrolig godt og veldig crunchy! Grønn salat er også en slager, spesielt de "hviteste" delene som er tykke og litt sprø. Brokkoli er også ganske godt, samme med paprika. Eple kan man spise på en god dag. Asparges var ingen hit. Det er vel det vi har prøvd. Bær og sånt gidder han ikke smake på. Prima, som jeg hadde en periode, var dog veldig glad i villbringebær.
 12. Nei, det har jeg veldig lite betenkeligheter med. Med mindre tispa er en meget stresset type og blir påkjent av å være hos veterinæren (da burde hun kanskje ikke fått valper sånn i utgangspunktet), så er det helt uproblematisk å røntge for å se antall valper. Røntgen foregår så sent i drektigheten at det er svært lav risiko for at det skal skje noe. Her står det forøvrig greit beskrevet angående røntgen av gravide kvinner, som sannsynligvis er relativt overførbart til hunder rent strålingsmessig: http://nhi.no/graviditetsoraklet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/rontgenstraling-under-graviditet-28949.html?page=1
 13. divinedog.se
 14. Oppdatering: virker som det er helt over nå, så krysser fingrene for at det varer.
 15. Vår forrige bikkje holdt på å stryke med foran peisen, hun ble helt overopphetet, men flyttet seg ikke selv, så hun måtte vi aktivt be gå å legge seg lengre vekk.