Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,272
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om Tuvane

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

2,935 profilvisninger
 1. For å bli sett i trafikken så er nok refleks mye bedre enn lys. Hurtta sine refleksprodukter er jeg generelt sett veldig fornøyd med, jeg bruker refleksdekken, refleksskjerf, halsbånd med refleks og neongul reflekssele med en hvit orbiloc på hver side, og bikkja ser omtrent ut som et lite juletre. Har tilsvarende mye på meg selv, så vi lyser godt opp.
 2. Ved inseminering er det nok ca 80% sannsynlighet for at gjennomsnittshunden blir drektig. Har man da en hund som har "faktorer" som gjør at fertiliteten er dårligere, så vil jo sannsynligheten for drektighet kanskje bli enda litt lavere. Før ei tispe har hatt et kull, så vet man ingenting om hennes evne til å "ta seg" eller ikke. Noen tisper tar seg hver gang de blir paret og får et drøss med valper, mens andre tisper aldri tar seg, eller får bare 1-2 valper hver gang, uansett hvor perfekt paringstidspunktet er. Nå er det jo over en mnd siden dere inseminerte, så da er det jo bare å ta en tur til veterinæren og ta ultralyd, så finner du ut om hun er drektig eller ikke.
 3. Overvekt hos både hund og mennesker er en faktor som kan gi redusert fertilitet, men både overvektige hunder og kvinner BLIR jo draktige/gravide, så det er ikke sånn at overvekt fungerer som prevensjon.
 4. Nei.
 5. På noen raser, f. eks min, så er det jo en farge som er "vanligst" hos utstillingslinjene (sort&brun), og ergo er det den de fleste avler på. Ikke nødvendigvis fordi det er den man liker best, men fordi det er "det man får" fordi det er få hunder som bærer på de andre fargene, og få "gode nok" grå hunder (det finnes noen, men ikke så mange). Hos brukslinjene er det derimot mer normalt med grå, bicolour og sort, og det er få som bærer genet for sort&brun.
 6. Separasjonsangst er nok en helt annen "dille", så selv om en hund har gjort det vi anser som en god MH eller en god mentaltest, betyr ikke nødvendigvis at den ikke er disponert for separasjonsangst. Jeg mistenker også sterkt, som flere andre i denne tråden, at separasjonsangst hos oppdrettere lett kamufleres av burbruk, selskap av andre hunder mm, og at mange av disse hundene som visstnok ikke har separasjonsangst, faktisk aldri har vært alene.
 7. Førbarhet/førbar hund? Førerorientert hund? Samarbeidsvilling hund? "Will to please" (populærvitenskapelig)?
 8. Hvis man hadde klippet ut hunden, så skulle man nesten tro at dette kunne ha vært en "wet t-shirt contest".
 9. Jeg tror det varierer litt fra rase til rase... Ut i fra en staffegruppe på facebook, virker det jo som en stor andel av staffeeiere tror at "sosialisering" fikser alt og at staffen egentlig bare er en misforstått hund som er snill med alt og alle. Samtidig legger de gjerne ut et bilde av staffen sin sammen med et barn og sier at den er fantastisk med barn/babyer. Hunden er gjerne 6-7 mnd gammel, og alt er fryd og gammen, helt til den plutselig runder et år eller to og begynner å vise at den egentlig har lyst til å myrde både dvergpuddelen til tante Olga og setteren til onkel Arne. Et skrekkeksempel jeg bet meg merke i, var en staff som ca en ukes tid etter at eieren la ut at den var fantastisk med alt og alle osv, osv, og en uke etter så hadde den plutselig angrepet og drept en mindre hund som bodde i samme hus. Folk som har schäfere, malamuter, rottweilere mm. synes i litt større grad å være klar over at hundene deres potensielt kan være drittale med hunder av samme kjønn, og oppsøker i mindre grad situasjoner der hunden blir satt i situasjoner som potensielt kan utarte. For min del er det ikke noe must at hunden min må gå overens med alt og alle av andre hunder. Jeg har ikke noe behov for hundepark eller løsslipp med fremmede hunder. Slipper jeg ham med noen, så er det kjente hunder (eller kjente eiere), og kun tisper (eller kastrerte hanner), for jeg gidder ikke å risikere at det skjer noe "bare fordi hundene skal få leke". Det fungerer helt greit for meg, og ellers har man jo som regel kontroll på hunden via ren lydighet eller via bånd (fysisk kontroll). Drittoppførsel er ikke lov, enkelt og greit.
 10. Hunder skjønner ikke at ting er "tull". Det man derimot kan se på enkelte hunder som blir berørt av mentaltester/beskrivelser er at de kan bli så påkjente at de ikke reagerer på ting (ingen reaksjon - ingen avreaksjon), eller at hunden oppfører seg irrasjonelt (står med ryggen til spøkelsene og tisser, f. eks). Det er ikke fordi hunden er så innmari trygg og stødig (som eieren ofte tror), men at de ikke klarer å håndtere det som skjer rundt seg og enten går inn i skallet sitt og blir passiv eller finner på noe helt annet for å prøve å dempe seg selv (typisk tissing, snusing, finne en pinne, intensivt søker kontakt med eier eller andre). Forøvrig, hvorfor gikk du MH med en hund som var på grensen til avliving pga ekstrem lydsensitivitet? En hund som skal gå mentaltester/beskrivelser bør være normalt friske og ved sin "normale" mentale status. Å teste en syk hund eller en hund som ikke er seg selv, vil jo ikke si så veldig mye om "den egentlige hunden", som er den vi ønsker å teste/beskrive.
 11. Nei, for min del er det nå ganske greit å vite hvordan foreldredyrene håndterer en truende situasjon, om de er nysgjerrige og har mot nok til å løse situasjonen selv og om de avreagerer og klarer å ta opp leken igjen ved neste moment. Hvis en hund har god nysgjerrighet og grei avreagering på spøkelsene, vil den sannsynligvis også ha grei avreagering ellers også, all den tid spøkelsene er et langt moment som kommer helt mot slutten av en MH, der hunden allerede er utsatt for mange belastninger.
 12. Får håpe det ikke er så vanlig, all den tid det er ulovlig!
 13. https://www.aftenposten.no/norge/i/odE37/Hundeeier-trakk-kniv-etter-rottweiler-angrep-pa-Lillestrom Det er på Lillestrøm det skjer... En hundeeier skal ha trukket kniv da det oppsto et bikkjeslagsmål på Lillestrøm søndag. Både en valp og en rottweiler er sendt til veterinær. Politiet på Romerike ble oppringt klokka 12.36 av en eier av en valp som fortalte at hunden var angrepet av en rottweiler, skriver Romerikes Blad. Kort tid etter ringte eieren av rottweileren til politiet og fortalte en annen versjon. – Hun forteller at valpen hadde vært løs og løp rett på rottweileren. Etter at valpen ble bitt, skal valpeeieren ha gått til angrep på rottweileren med kniv. Han skal ha lagt seg oppå hunden og stukket den flere ganger med kniv, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til avisen. Begge hundene er sendt til veterinær. Politiet har beslaglagt en kniv. Begge parter skal avhøres av politiet.
 14. Men det hjelper ikke å ha en mentaltest med momenter det lønner seg å trene på (tilsvarende ferdselsdelen på ferdselsprøven), for da vil jo folk trene på momentene og tjene på det. Å trene på spøkelsene vil derimot hjelpe lite, all den tid hunden vil score dårligere. Det siste man vil ha er jo en hund som IKKE bryr seg om spøkelsene. Mentaltestene er jo lagt opp sånn de er nettopp fordi de viser det man ønsker å se på en relativt standardisert måte. For min del er det forøvrig ganske relevant hvordan foreldrene til min hund reagerer på en "konstruert tullesituasjon med spøkelser i skogen", all den tid det sier ganske mye om hundene.
 15. Ferdselsprøven må man jo trene på, hunden skal jo være lydig og gå/sitte ved siden av fører (ikke gå tur-tur). Poenget var at mange man, hvis man er en god nok fører, kan maskere de fleste brister ved trening. Å trene på momenter i mentaltester/beskrivelser er noe helt annet, og det vil fort bli avslørt av dommerne. Å trene på f. eks spøkelser vil bare gi hunden et dårligere resultat, all den tid det hos de aller fleste raser er ønskelig nettopp at hunden SKAL reagere på dem.