Gå til innhold
Hundesonen.no

Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,537
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Tuvane last won the day on 6. Februar 2017

Tuvane had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,265 Excellent

1 følger

Om Tuvane

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

3,376 profilvisninger
 1. Schäferhund

  Man skal tidlig krøkes, osv...
 2. Dette høres dessverre så langt fra seriøst ut som det går an å komme. Når oppdretter slutter å svare på henvendelser, så er det et eller annet riv ruskende galt.
 3. Sorry altså, men det høres ut som du har blitt rundlurt...
 4. Jeg reagerer mest på de grove særskrivingsfeilene.
 5. Schäferhund

  En av de store fyller 14 år i dag. Flotte Vegas!
 6. Ja, jeg tror det er feil, det står i alle fall ingenting om det noe sted, annet enn i raseklubbens retningslinjer for avl. Ellers helt enig. Å bruke en hund med C kan jo i mange tilfeller forsvares (selv om jeg sannsynligvis ikke ville ha gjort det selv), men da må det være snakk om en meget god indeks og en høy prosentandel røntgede i slekta, og hunden må være en langt over gjennomsnittslig god representant for rasen.
 7. Er du sikker på det? Hollandsk gjeterhund står bare med krav om KJENT status hos NKK... Jeg finner ikke noe hos NKK som sier at de må være fri. Det står jo også hos klubben at reglene (om fritt) kun gjelder for godkjenning av valper i klubben. Jeg tror ikke det er korrekt. Hollender står bare med krav til kjent status hos NKK. Det samme er kravet for schäfer. Raseklubben, både til hollender og schäfer, har andre krav. Raseklubben var såvidt jeg skjønte ikke positiv til at dette kullet ble registrert. Schäferhundklubben jobber for at klubbens avlskrav skal bli gjeldende for registrering i NKK. Men det er som jeg har skjønt en prosess som er ganske strevsom og vanskelig.
 8. Ja, det er to med E fra det første kullet - resultatet på den siste kom i dag.
 9. Hannen har D-hofter og 1 på albuene, tispa har C-hofter. D-hofter er helt lovlig å avle på, dessverre... Det er kun sterk grad (E/3) på et av foreldredyrene som gir avlsforbud på avkom.
 10. Problemet er jo dessverre at dette kullet er helt lovlig... Og denne gangen var det visst en planlagt paring (!). Det forrige kullet fulgte ikke de etiske reglene, siden tispa var alt for ung, men her er alt (tro det eller ei) innafor ifølge NKK, så slik hodeløs avl får ingen konsekvenser, annet enn for hunder og valpekjøpere.
 11. Jeg kan nå rapportere at en valp til fra det første kullet er røntget. Resultatet? E på begge sider, med store forkalkninger.
 12. Selvfølgelig KAN man tjene penger på oppdrett. Spesielt når pengene er det eneste man tenker på... De fleste seriøse oppdrettere som jobber for å forbedre rasen driver dog ikke på denne måten, dvs kjøper en hannhund og en tispe og parer dem gjentatte ganger, selv om de har påvist HD/AD og ikke er verken stilt ut eller merittert. De færreste oppdrett fungerer nok på det viset (og takk for det).
 13. To valper fra forrige kull røntget, en fri (B) og en med E-hofter med store forkalkninger på begge sider. De andre seks valpene er ikke røntget...
 14. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=113963148 Du kan jo alltids sende en melding og vise interesse for den gjenværende valpen, og spørre om helse hos foreldrene? Og ja, dette er helt skrekkelig. Jeg blir fortvilet på vegne av rasen min, og jeg blir sint med tanke på valpene som har stor sannsynlighet for å få leddplager. Å selge schäfervalper er dessverre ikke vanskelig, spesielt ikke når de får "full pakke" til litt lavere pris. Det er et stort marked, og folk lar seg lure av søte valper og løfter om det ene og det andre. Det er påfallende at de verken opplyser om navn eller helsestatus på foreldrene på finn. Når slik informasjon ev. kommer i ettertid, så er det fort at valpekjøper allerede har forelsket seg i valpen og tenker at litt HD fra eller til ikke spiller noen rolle. For ordens skyld, HD-indeksen på moren er 94, mens HD-indeksen på far er 73. Raseklubben krever at totalindeks for kombinasjoner er minst 200, her er den 167... Og dette betaler folk for. 10 000 kr per valp x 18 valper = 180 000 kr. Det eneste de har gjort er å røntge foreldredyrene. De er ikke stilt ut eller mentaltestet eller merittert på noe vis, og det er åpenbart ingen store utgifter til paring/reise til hannhund, så her går det mye penger rett i kassa.
×