Tuvane

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,034
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om Tuvane

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Nylige profilbesøk

2,537 profilvisninger
 1. Voksne menn på fylla finner dessverre på mye rart... husker enda den gangen jeg var 13 år gammel og noen fulle, voksne menn begynte å rope seksuelle tilnærmelser til meg fra en veranda... jeg var TRETTEN ÅR! Og jeg så ikke mye voksen ut heller.
 2. Hvilken side skal vi lese dette på? Hadde vært fint med en link, liksom, når man kaster ut slike påstander...
 3. Vi har bestemt navn på begge hundene vi har hatt selv. Første var fra et A-kull, og ble hetende Akila. Jaro var egentlig døpt Jasco, men ikke registrert ennå. Min mor ikke ville ha en hund hvis navn rimet på fiasko, så fikk han navnet Jaro etter Mormor og Morfars gamle schäfer Jaro, som jeg lekte med da jeg var liten. Skal jeg noengang ha kull selv blir det nok bokstavkull, dvs A, B, C osv, og så får vi se litt når det gjelder navn. Personlig liker jeg best at hunden heter omtrent det samme på stamtavla og til hverdags, det gjør det litt lettere å holde oversikt. Heldigvis har de fleste schäfere korresponderende kallenavn og stamtavlenavn, OG de aller, aller fleste oppdrettere har kennelnavn, så det er mulig å holde en viss oversikt. BC-stamtavler orker jeg ikke å se på en gang - slitsomt å måtte vite reg-nr. for å finne ut om dette er rett "Kip" eller "Dolly" eller hva de nå heter.
 4. Bare gode erfaringer med waggytail. Kunnskapsrike folk som vet hva de selger.
 5. Å omplassere til noen jeg ikke hadde visst noe som helst om hadde vært helt uaktuelt, men det er jo aldri sånn det er i det virkelige liv. Jaro er helt ukomplisert, og kunne fint bodd hos alle som har en viss kunnskap om schäfer og fysisk styrke/teknikk til å håndtere ham (i tilfelle han finner ut at han skal løpe etter et rådyr). Men å bare sende ham ut i det ukjente? Nope.
 6. http://www.treningsfrue.no/2016/03/19/verdens-enkleste-proteinrundstykker Får tispe om disse også! Veldig gode og enkle, og kan fryses og varmes igjen, uten å bli tørre. Krever null skills, går kjapt (bare å blande og sette i ovnen) og blir lite oppvask. Jeg pleier å tilsette ekstra frø for variasjonens skyld.
 7. Høres mistenkelig ut som nesemidd. Hvis det fortsetter er det bare å ta en tur til veterinæren for å få behandlet det, det går ikke over av seg selv.
 8. I mitt hode så har suprelorin 6/12 mnds karenstid ETTER at chipen har gått ut. Den tilfører jo hormoner (dvs behandling) i 6/12 mnd, så den eneste forskjellen mellom det og å gi hunden en tablett er jo at chipen langsomt frigir virkestoff. Forøvrig, blir du tatt ut i dopingkontroll 6 mnd etter innsetting, så vil jo hunden sannsynligvis ha virkestoff i kroppen, og du vil få en positiv dopingprøve. NKK spesifiserer: Det er ikke tillatt å starte innenfor karenstiden, og denne regnes fra siste behandling/tilførsel. Chipen tilfører jo kontinuerlig virkestoff i sin virketid, ergo TILFØRSEL. Og siden chipen virker i nettopp 6 eller 12 mnd, så vil det jo være veldig ulogisk at man kan starte på dagen på 6 eller 12 mnd, da de aller fleste hunder da vil ha virkestoff i kroppen - dvs positiv dopingprøve. Karenstiden er jo til nettopp for at hunden ikke skal være påvirket av behandlingen den har fått. Leser man om Suprelorin i felleskatalogen, er det åpenbart at det ofte tar en stund før hundens hormonnivåer normaliseres, dvs at preparatet virker lengre enn i 6/12 mnd. Behandlingstiden for Suprelorin er enten 6/12 mnd, og man har da henholdsvis 6 eller 12 mnds karenstid etter at de 6/12 mnd har gått.
 9. Er hun ellers i god form, og det ikke er funnet svulster andre steder på røntgen, så ville jeg ha prøvd. Nå vet jeg ikke hvilken rase hunden er av, men en 11 år gammel hund kan fint ha flere år igjen. Ikke alle hunder er "laga" for å gå gjennom noe sånt, men det har du sikkert en følelse av om hun er eller ikke. Det viktigste for meg er hundens livskvalitet - har hunden det bra i det daglige? Koser hun seg med aktivitetene hun pleier å like? Hvordan er matlyst? Turlyst? Har hun noe smerter? Osv.
 10. Må bare si at det så utrolig fint ut!
 11. Det gjelder vel alle typer hundemiljøer. Noen folk gir f... i dyrevelferd, og det har ikke noe med om de driver med utstilling eller andre hundesporter. Jeg synes ikke utstillingsmiljøet utmerker seg noe negativt på det området.
 12. Får du bare 1000 kr rabatt for en valp med diskvalifiserende feil ifølge rasestandard? Det har jo ikke bare med utstilling å gjøre, men med evt avl, titler osv. Valpen er etter loven en "feilvare", og den bør prises deretter. Selv om det uansett ikke er utstillingslinjer, så mister du jo muligheten til å stille ut. Eller, du kan jo selvfølgelig stille ut, men med mindre du møter en blind dommer, så vil du jo ikke få noe premiering.
 13. Jo, det gjør man jo gjerne. Men nå er ikke jeg vant til dette "førstevalg"-opplegget, jeg er vant til at oppdretter fordeler valper ut i fra hva som passer en best ift utseende og egenskaper (alt etter hva man skal med valpen). Når man skal bruke valpen til noe spesifikt, og kanskje ender opp med den valpen som er dårligst til det man vil bruke den til, så er jeg litt mer skeptisk, for å si det sånn.
 14. Altså, jeg hadde ikke takket et bastant ja til dette, mtp at du har sistevalg. Selv i kull der man forventer jevne hunder, så vet man jo ikke om man får det. I et kull kan det være alt fra tjenestehunder til sofapoteter, og det vet man jo ikke når valpene er et par dager gamle. Skal du i det hele tatt ha sjans til å oppnå titler, så må du jo ha et visst emne å jobbe med. Og om sistevalgsvalpen er et slikt emne, det ser du jo ikke før den er 5-6 uker...
 15. Personlig hadde jeg nok ikke kjøpt en hund med diskvalifiserende feil (akkurat som jeg ikke ville ha kjøpt en uregistrert hund), fordi det begrenser mulighetene i fremtiden. Da jeg kjøpte nåværende hund var det kun som ren familiehund, og selv om han er en superhund for meg, så er det vel kanskje ikke den hunden jeg ville ha kjøpt hvis jeg skulle ha kjøpt hund akkurat nå. Jeg hadde dog NULL planer om å noen gang stille ut, men det begynte vi jo plutselig med, og ble bitt av basillen, og hadde bikkja hatt en diskvalifiserende feil/alvorlig eksteriør feil, så hadde det jo vært litt kjipt i så henseende. Å kjøpe en hund med diskvalifiserende feil blir liksom som å lukke dører før du har hatt sjansen til å sjekke ut hva som er i neste rom. Det kan jo ikke være så få bra tollere at man skal måtte kjøpe en feilfarget en for å få en bra en? Hvis man først ender opp med å få en himla bra hund, og faktisk er aktuell for championater osv, så må det jo være surt å ikke ha mulighet til å innkassere dem.