Taz

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,610
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

2 følgere

Om Taz

 • Rang
  Ye ken.
 • Bursdag 06/06/1988

Contact Methods

 • MSN
  tasmanian_devil66@hotmail.com
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Rogaland
 • Hunderase
  Everything Scottish!

Nylige profilbesøk

11,500 profilvisninger
 1. Jeg putter det i maten deres, så alt fra 0,5 dl til 2 dl avhengig av størrelse på hund og behovet. Tar det veldig på øyemål. Gir alltid Minion litt mer enn de andre to.
 2. Jeg kjøper skrog av økologisk kylling. Slakter eller matbutikk som selger Holte gård kylling kan ta inn disse skrogene. Jeg betaler 36 kr per kg, og bestiller noen kg av gangen. Jeg bruker den største gryta jeg har, putter så mange skrog jeg får plass til oppi, også heller jeg vann oppi til skrogene er dekket. Så blir ca 6 liter kraft av god kvalitet om gangen. (bruker 10 liters gryte)
 3. Jeg koker kraft til hundene, og det har vært et vidundermiddel for revmatikerhunden min! Pga revmatismen hennes så slet hun med stivhet, var støl, virket gammel, lite energisk etc. Vond kropp. Huden og pelsen var også så pass dårlig at jeg barberte henne ned. Så for litt over 6 mnd siden begynte jeg å koke kraft som jeg gir til hundene hver eneste dag, og hun har blitt en annen hund. Fått livsgnisten tilbake, har gått ned i dose på medrol, pelsen som vokser ut igjen er tykkere enn den noen gang har vært, huden er bedre, og det beste! Hun har ikke like vondt lenger, hun er ikke like støl! Hun leker, og er teit, hun sliter ikke med trapper eller å komme seg opp i senga. Hun har strengt tatt ikke hatt et akutt tilfelle av betennelse i ledd siden vi startet med kraft, og det som var kronisk (i noen tær) har blitt mye mindre eller forsvunnet. Det er også mye billigere å gi kraft en glucosamin, og man får mye mer igjen av å gi det. Litt informasjon om kraft: Glysin har vist seg å ha betennelsedempende effekt ved å virke som en antiinflammatorisk signalmolekyl. Aminosyren kan også dempe aktiviteten av såkalte cytokiner, molekyler som dannes under betennelsesprosessen. Glysin kan også hemme programmert celledød, og dermed muligens påvirke autoimmune sykdommer. Kraft er rikt på aminosyren glysin. Dette er den enkleste aminosyren og kan derfor enkelt brukes som byggekloss for aminosyrer som kroppen trenger. Glysin fungerer som en antioksidant og deltar i gluthation, en av de viktigste antioksidantene i kroppen. Flere studier har vist at næringsstoffer i kraft kan bedre leddsmerter, særlig hos pasienter som lider av artritt. Tilskudd av kollagen fra kylling viste seg å redusere smerter hos artrosepasienter med inntil 60%. Noe av effekten tilskrives glykosaminoglykaner (GAG’s), en spesiell type karbohydrat som finnes i bein og bindevev. En av disse, hyaluronsyre, har vist å kunne redusere leddsmerter hos artrosepasienter. Kondroitin er et annet glykosaminoglykan som har vist å gi effekt. Den mest kjente glykosaminoglykanet, glukosamin, brukes allerede som behandling av artritt. En studie fant likevel at tilskudd av helt kollagen fungerte bedre enn isolerte tilskudd av glukosamin og kondroitin, noe som støtter teorien om at hele matkilder er mer effektive enn kosttilskudd. Det hjelper også på tarm og fordøyelse. Ikke minst, hundene ELSKER det!
 4. Koios er så skjev i bekken og rygg at veterinærer ikke klarer å ta godkjente HD bilder som kan leses av hos NKK. Verre tilfelle i form av hvordan han ser ut, hvordan røntgenbildene ser ut, hvor skjev han er. Hvor forvridd hele bakparten har blitt pga den virvelen. Han er temmelig symptomfri sånn egentlig. Han har smerter i rygg etc hvis man kjenner over han. Tror ikke jeg hadde bekymret meg over en transverse virvel hvis hunden er symptomfri, og det ble kun oppdaget ved en tilfeldighet. Vi var hos Anicura Dyresykehus i Oslo, hos Peder J. Haaland. https://www.anicura.no/dyresykehus-oslo/vare-medarbeidere/vare-veterinarer/peder-haaland/
 5. @tmp det kan jeg gjøre. Han fungerer overraskende bra med det, han er 4 år nå, smertefri, og vi tar ingen hensyn til det egentlig. Eller noe hensyn tar jeg jo, jeg prøver å unngå lange båndturer på harde underlag, og heller velge plasser hvor han kan få gå løs Selvsagt merker man det jo på han, han er klumsete, og har lite bakbenskontroll. Han er en liten bulldoser, og det er sånn han løser problemene med bakbena. Jeg fant ut av det pga når han var noen få måneder gammel så begynte han å bli trangere bak, og stod litt fransk med bakbena (tarsal valgus). (bildet av han vedlagt er et godt eksempel på hvordan han ofte står med bakbena) Jeg syns ikke bakbena var optimale, og begynte å mistenke at noe var galt. Så må man jo overbevise en veterinær om at man ikke bare er hypokonder på bikkja sin vegne. Han har ingen prognoser, da man ikke vet hvordan dette utvikler seg over tid. Han kan plutselig få nerver i klem og bli lam, eller nedsatt kontoll på bakbena. Han kan få smerter. Spesialisten hadde ikke vært borti ett så ekstremt tilfelle før, så han kunne ikke si noe om prognoser. Utover at Koios fungerer fint per dags dato. Han har en ekstra virvel i ryggen (denne som er tranverse), og sub-luksasjon av ene hoften, og selvsagt skjevt bekken i forhold til ryggraden, torsjon av tibia. Mulig ustabilitet mellom virvlene, mulige gnissninger mellom den tranverse prosessen og ileum.
 6. Finne balansen på hvor mye trening man tåler, og ikke "mye vil ha mer", er vanskelig. Ingeborg Hundsal, hun har visst hjulpet flere jenter med ME, og mener man har mye å hente på kostholdet. (Ikke bli kurert, bare få det litt bedre). Så håper bedre kosthold med mer mat vil hjelpe.
 7. Vet hvordan du har det. Har ME selv, og vært uføretrygdet noen år! Det er den mentale delen som tærer på en. Har dessverre ingen tips, er inne i en dårlig periode mentalt (og fysisk) selv. Det er vanskelig. Mistet all muskelmasse i fjor pga inaktivitet, og ryggen gikk fra dårlig til verre. Så da var det bare en ting å gjøre, få kostholdet under kontroll, og trene opp ryggen igjen. Det gikk fint en periode, det hjalp til og med mot smertene, men med for lite kcal til dagen (ikke bevisst, eller noe jeg var klar over), og pushet meg selv for mye, så gikk det som det måtte gå. Så da er man inne i en dårlig periode igjen. Har tatt kontakt med noen om å få hjelp med kostholdet. Så håper det hjelper nok til at jeg kan få trent ryggen igjen. Det et nødvendig for mindre smerter.
 8. Kan en hund ha cushings uten å ha økt tørst? Før noen kommenterer på det, så ja, vi skal bestille veterinærtime til neste uke Minion har gått på prednisolon, og nå medrol, noen år. Som regel lav dose, med økning periodvis. Per dags dato 8 mg medrol. Kan en hund få cushings på så lav dose? Saken er den at huden hennes er tynn, og har nå fått sår/eksem på diverse plasser. Symmetrisk over hver hoftekule, og på sittebeinet. De gror dårlig, og selve eksemen/skjellete/flassete huden blir ikke bedre. Såret over sittebeinet fylles med blodvæske, som jeg har tømt to ganger nå. Såret gror/lukker seg, men det er en lomme under der som fyller seg opp. Ikke infeksjon. Huden hennes er ikke pen, da hovedsakelig pga skjellete hud som flasser. Masse sorte hudormer under hele brystkassem (tenk kinesisk nakenhund hud). Hun er naken på brystkassen. Pelsen er dårlig. Ellers virker hun gammel. Sliten. Hun har mistet masse muskelmasse. Matlysten er jo som en hund på kortison. Men hun virker som sagt plutselig veldig gammel! Noe som bekymrer meg. Problemet er jo at hvis det er cushings, så kan jeg ikke ta henne av kortison. Så hva gjør jeg? Kan det være andre ting som er verdt å be veterinær sjekke? Er dette slutten hennes? Jeg måtte bare få det ut, dele frustrasjonen min! Det er så vanvittig mange tanker som surrer rundt i hodet mitt nå. Vi feiret nettopp 5 års dagen hennes! Hun skulle jo slå alle odds, bli gammel!
 9. Minion sitt operasjonssår så litt lignende ut, kanskje til og med verre, men hun hadde ikke særlig smerter. Det var bare en reaksjon på stingene, som ikke påvirket såret i det hele tatt. Men fikk en antibiotikasalve som jeg smurte på noen dager. Tok bare ett par dager med lokal behandling før hennes så helt fint ut.
 10. Dvergben gir økt sjanse for short ulna syndrome ja. Ofte blir det feiet under et teppe ved å si at "det er normal benstilling for hunder med dvergben", så ignorerer man at bikkja har SU.
 11. Eneste som hjalp her var å bytte fra prednisolon til medrol. Da kunne vi gå ned til normal dose igjen. Minion er uoverkommelig sulten når hun går på prednisolon 10mg, så pass uoverkommelig at avliving ble vurdert hvis vi ikke fant en løsning. Og da var det for hennes del, hun var hysterisk, desperat! Hun kan også åpne dører, og skapdører, så ALT måtte sikres og låses. Pga kastrering og kortison, så begynte hun å gå opp i vekt, noe som ikke er aktuelt med en revmatisk hund. Så jeg prøvde å gjøre henne mentalt sliten med godbitsøk, fryse mat i kong, frosne tyggeting etc. Gi henne magre alternativer, hun kan spise ganske store mengder VOM taste med lam uten å gå opp i vekt. Men sultfølelsen forsvant ikke. Desperasjonen forsvant ikke. Så jeg er evig glad i personen som anbefalte meg Medrol! Veterinær var skeptisk til effekt, men villig til å prøve. Fra 10 mg prednisolon, til 4 mg Medrol, og huden hennes ble bedre, leddene ble bedre, sultfølsesen ble "normal" igjen!! Hun ble mindre stiv i kroppen, og hun ble en gladere og mer energisk hund!
 12. Trenger ikke mageinnholdet, bare at det fortsatt er litt enzymer og probiotiske ting igjen i den. Kanskje jeg skal begynne å tilsette litt av storfevommen deres i maten til krapylet da! Så Provit har også kvernet vom? Er det det frystetørka produktet? Googla nå, og ser de har både frossen og frysetørka, men aldri sett det frosne i dyrebutikk. Kan jo prøve å tilsette det frystetørka produktet til maten. Prøver ting som kan booste immunforsvaret til revmatisme dyret! Så da var det noen tips om at vom inneholdt enzymer og probiotisk som er bra for fordøyelsen og generelle helsen til hunder!
 13. Det er vel egentlig kun ubehandlet vom, som ikke er vasket, så man fortsatt har de gode enzymene etc. Er enda i lesefasen om det, så står en del om det på engelsk "green tripe". Men er nysgjerrig på det, og lurte på om dette var noe man fikk tak i i Norge. Da VOM fra vom og hundemat er vel vasket? http://www.k9instinct.com/blog/the-benefits-of-raw-green-tripe-for-dogs Eller fungerer VOM sitt storfevom produkt til dette? Edit: Det hadde jo vært så enkelt hvis storfevom fra VOM var det samme.
 14. Er det mulig å få tak i grønn vom i Norge?
 15. Kiwi harker også nesten hver gang hun drikker, men veterinær har aldri sagt at det har noen betydning. Virker bare som hun svelger litt feil, harker opp vannet, kanskje 1-3 ganger, så ferdig med det. Hun virker ikke plaget av det.