Taz

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,605
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

2 følgere

Om Taz

 • Rang
  Ye ken.
 • Bursdag 06/06/1988

Contact Methods

 • MSN
  tasmanian_devil66@hotmail.com
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Rogaland
 • Hunderase
  Everything Scottish!

Nylige profilbesøk

11,412 profilvisninger
 1. Finne balansen på hvor mye trening man tåler, og ikke "mye vil ha mer", er vanskelig. Ingeborg Hundsal, hun har visst hjulpet flere jenter med ME, og mener man har mye å hente på kostholdet. (Ikke bli kurert, bare få det litt bedre). Så håper bedre kosthold med mer mat vil hjelpe.
 2. Vet hvordan du har det. Har ME selv, og vært uføretrygdet noen år! Det er den mentale delen som tærer på en. Har dessverre ingen tips, er inne i en dårlig periode mentalt (og fysisk) selv. Det er vanskelig. Mistet all muskelmasse i fjor pga inaktivitet, og ryggen gikk fra dårlig til verre. Så da var det bare en ting å gjøre, få kostholdet under kontroll, og trene opp ryggen igjen. Det gikk fint en periode, det hjalp til og med mot smertene, men med for lite kcal til dagen (ikke bevisst, eller noe jeg var klar over), og pushet meg selv for mye, så gikk det som det måtte gå. Så da er man inne i en dårlig periode igjen. Har tatt kontakt med noen om å få hjelp med kostholdet. Så håper det hjelper nok til at jeg kan få trent ryggen igjen. Det et nødvendig for mindre smerter.
 3. Kan en hund ha cushings uten å ha økt tørst? Før noen kommenterer på det, så ja, vi skal bestille veterinærtime til neste uke Minion har gått på prednisolon, og nå medrol, noen år. Som regel lav dose, med økning periodvis. Per dags dato 8 mg medrol. Kan en hund få cushings på så lav dose? Saken er den at huden hennes er tynn, og har nå fått sår/eksem på diverse plasser. Symmetrisk over hver hoftekule, og på sittebeinet. De gror dårlig, og selve eksemen/skjellete/flassete huden blir ikke bedre. Såret over sittebeinet fylles med blodvæske, som jeg har tømt to ganger nå. Såret gror/lukker seg, men det er en lomme under der som fyller seg opp. Ikke infeksjon. Huden hennes er ikke pen, da hovedsakelig pga skjellete hud som flasser. Masse sorte hudormer under hele brystkassem (tenk kinesisk nakenhund hud). Hun er naken på brystkassen. Pelsen er dårlig. Ellers virker hun gammel. Sliten. Hun har mistet masse muskelmasse. Matlysten er jo som en hund på kortison. Men hun virker som sagt plutselig veldig gammel! Noe som bekymrer meg. Problemet er jo at hvis det er cushings, så kan jeg ikke ta henne av kortison. Så hva gjør jeg? Kan det være andre ting som er verdt å be veterinær sjekke? Er dette slutten hennes? Jeg måtte bare få det ut, dele frustrasjonen min! Det er så vanvittig mange tanker som surrer rundt i hodet mitt nå. Vi feiret nettopp 5 års dagen hennes! Hun skulle jo slå alle odds, bli gammel!
 4. Minion sitt operasjonssår så litt lignende ut, kanskje til og med verre, men hun hadde ikke særlig smerter. Det var bare en reaksjon på stingene, som ikke påvirket såret i det hele tatt. Men fikk en antibiotikasalve som jeg smurte på noen dager. Tok bare ett par dager med lokal behandling før hennes så helt fint ut.
 5. Dvergben gir økt sjanse for short ulna syndrome ja. Ofte blir det feiet under et teppe ved å si at "det er normal benstilling for hunder med dvergben", så ignorerer man at bikkja har SU.
 6. Eneste som hjalp her var å bytte fra prednisolon til medrol. Da kunne vi gå ned til normal dose igjen. Minion er uoverkommelig sulten når hun går på prednisolon 10mg, så pass uoverkommelig at avliving ble vurdert hvis vi ikke fant en løsning. Og da var det for hennes del, hun var hysterisk, desperat! Hun kan også åpne dører, og skapdører, så ALT måtte sikres og låses. Pga kastrering og kortison, så begynte hun å gå opp i vekt, noe som ikke er aktuelt med en revmatisk hund. Så jeg prøvde å gjøre henne mentalt sliten med godbitsøk, fryse mat i kong, frosne tyggeting etc. Gi henne magre alternativer, hun kan spise ganske store mengder VOM taste med lam uten å gå opp i vekt. Men sultfølelsen forsvant ikke. Desperasjonen forsvant ikke. Så jeg er evig glad i personen som anbefalte meg Medrol! Veterinær var skeptisk til effekt, men villig til å prøve. Fra 10 mg prednisolon, til 4 mg Medrol, og huden hennes ble bedre, leddene ble bedre, sultfølsesen ble "normal" igjen!! Hun ble mindre stiv i kroppen, og hun ble en gladere og mer energisk hund!
 7. Trenger ikke mageinnholdet, bare at det fortsatt er litt enzymer og probiotiske ting igjen i den. Kanskje jeg skal begynne å tilsette litt av storfevommen deres i maten til krapylet da! Så Provit har også kvernet vom? Er det det frystetørka produktet? Googla nå, og ser de har både frossen og frysetørka, men aldri sett det frosne i dyrebutikk. Kan jo prøve å tilsette det frystetørka produktet til maten. Prøver ting som kan booste immunforsvaret til revmatisme dyret! Så da var det noen tips om at vom inneholdt enzymer og probiotisk som er bra for fordøyelsen og generelle helsen til hunder!
 8. Det er vel egentlig kun ubehandlet vom, som ikke er vasket, så man fortsatt har de gode enzymene etc. Er enda i lesefasen om det, så står en del om det på engelsk "green tripe". Men er nysgjerrig på det, og lurte på om dette var noe man fikk tak i i Norge. Da VOM fra vom og hundemat er vel vasket? http://www.k9instinct.com/blog/the-benefits-of-raw-green-tripe-for-dogs Eller fungerer VOM sitt storfevom produkt til dette? Edit: Det hadde jo vært så enkelt hvis storfevom fra VOM var det samme.
 9. Er det mulig å få tak i grønn vom i Norge?
 10. Kiwi harker også nesten hver gang hun drikker, men veterinær har aldri sagt at det har noen betydning. Virker bare som hun svelger litt feil, harker opp vannet, kanskje 1-3 ganger, så ferdig med det. Hun virker ikke plaget av det.
 11. Jeg tror Koios hadde fått en HD grad på ene hofta om jeg hadde klart å fått røntget han (sub-luksasjon, hvis jeg husker rett), så da er mindre andel HD hunder importer fra deg. Men er vel en del som ikke røntger? Men C hofter er heldigvis ikke noe en hund lider av!
 12. Litt treg med bildene, men her er bildene av Kelaburene. Hvis noen mener prisen er urimelig dyr, så kan man prate om det. Enkeltburet, som har blitt brukt til en stor colliehannhund, på rett over 30 kg. Han hadde ikke liten plass. Dobbelburet
 13. Da bilen skal selges, så selger jeg det ene av 2 bilbur. Begge er tilsalgs, men jeg beholder selv det som ikke blir solgt først. Begge Vari Kennel burene skal selges. Enkeltburet: Bredde 65 cm Høyde 80 cm Dybde/Lengde 82 cm Selges for 1000 kr Dobbelburet: Bredde 113 cm Høyde 80 cm Dybde/lengde 87 cm Selges for 1800 kr Vari Kennel Interm. Fashion Ultra. Dette buret er ubrukt, og aldri blitt montert. Ifølge nettsider er målene som følger: 81 x 57 x 61 cm Selges for 900 kr Vari Kennel Medium Fashion Ultra. Jeg bestilte fashion medium, men buret er helt beige, så jeg aner ikke om det er fashion eller ikke. Medium er det uansett. Blitt brukt 1 gang, for å frakte en katt fra Notodden til Stavanger. Med følgende mål: 72 x 52 x 55 cm Selges for 600 kr Bilder av Kelaburene kommer.
 14. Takk for tips. Skal høre med veterinær på onsdag om det kan være aktuelt for Minion! Står i felleskatalogen at det funker mot revmatiske sykdommer, så da burde det ikke være umulig å prøve på Minion!
 15. Det er vel kanskje det som er poenget, at det kun er folk med kortisonhund som faktisk vet hvordan denne sultheten faktisk er. For det er ikke matvrak, det er en desperasjon etter mat. Minion går nå på 10 mg, og er en 35 kg hund, og denne sultheten hun har nå, er ikke levelig. Ifølge veterinær så burde ikke så lave doser påvirke en hund så mye, men man merker jo forskjellen tydelig. Det er så vidt levelig på 5 mg, men 10 mg og mer, da blir hun fæl! For nå går hun konstant rundt å leter etter mat, og hun er kreativ nok til å finne det også. Mat hun ikke burde spise. Hun står å peser, stresser, og maser! Leter! Minion er sånn nå. Hun er i sin egen lille mattåke, hun går konstant rundt å stresser, peser, og leter etter mat. Hun er ikke litt trivelig å være rundt, så jeg går rundt å irriterer meg over hvor plagsom hun er, samtidig som jeg har dårlig samvittighet for at hun er så desperat sulten! For jeg syns synd på henne, veldig synd! Hun er desperat, det er ikke matvrak, det er desperasjon! Så hun skal ned på 5 mg igjen, og forhåpentligvis så blusser ikke sykdommen hennes opp igjen! Hvis den gjør det, så vet jeg ikke om jeg kan la henne leve på 10 mg? Minion har igjen vært ute på nye eventyr, og nå har hun klart å åpne en lukka skapdør (aldri gjort i hele sitt liv), og gått i søpla. Så hun har spist det som er, og gudene vet hva hun har fått i seg. Hun har til og med spist en halvdød krydderplante! Så frem til jeg finner en smart løsning for å sikre ting bedre, så må hun være i bånd inne.