Gå til innhold
Hundesonen.no

Frida og fuglehundene

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,318
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  7

Frida og fuglehundene last won the day on 23. Desember 2017

Frida og fuglehundene had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,569 Excellent

1 følger

Om Frida og fuglehundene

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Flisa
 • Hunderase
  Engelsk setter og tervueren

Nylige profilbesøk

6,731 profilvisninger
 1. Kjølematte/teppe

  Dere som har slik gelmatte, hvor lenge må den ligge uten varme fra hunden for å bli kald igjen og kunne kjøle ned for en lengre periode igjen?
 2. Lydighetstrening på jakthund!

  Ja, straff er særdeles effektivt, men det har mange negative konsekvenser, og styrker ikke samarbeidet og er svært sjelden etisk forsvarlig (dog kan jo straff være noe uskyldig, men jeg tenker da mer på metoder som ofte brukes på våre typer hunder, og der innebærer det ofte frykt og smerte). Ene min ble kjemisk kastrert rundt samme alder som din, for plutselig hadde alt med pels og puls løpetid i hans hode. Det hadde en poisitiv effekt på han og hjalp han med å lande, han er nå åtte år gammel. Det er vanskelig å utkonkurrere selvbelønnende atferd (både fordi det har en høyere verdi i seg selv og fordi belønningen kommer så raskt) som å løpe etter vilt, stikke av osv. Vi har også hunder hvor alt som kan minne om vilt/fugl har høy verdi for dem. Jeg ser jo godt det nå som jeg har fått meg gjeterhund, at jeg har mye høyere verdi for terven enn for setterne. Han er mer opptatt av hva jeg gjør enn de er (om vi ikke er i treningssituasjn da, da er de flinke til å ha fokus, men til og med der har de lettere for å falle ut enn terven). Jeg tror, ut fra det jeg leser her, at du har en hund med mye stress og drifter, og det er bare slik den hunden er, men at du kanskje med trening og tid kan få dempet noe av det. Håper den kjemiske kastreringen hjelper litt, og at hunden lander litt de neste par årene Med Isak var det som å skru på en bryter da han ble to år, han ble mye behageligere å ha i hus.
 3. Lydighetstrening på jakthund!

  Det betyr "bare" at forsterkeren din ikke er god nok. En forsterker er noe som skjer i etterkant av en atferd som gjør at atferden øker i frekvens/opprettholdes. Feks, kan det være verbal ros, en leke, godbit osv. Hva som er intensjonen bestemmer ikke hva som er en forsterker, men hva resultatet er. Så hvis du feks har pølsegodbiter til hunden og gir som belønning, men hunden ikke er glad i det/de ikke har stor nok verdi sammenliknet med det som distraherer og atferden dermed avtar, så er det per definisjon ikke en forsterker. En svekker er det motsatte, noe som skjer i etterkant av en atferd som reduserer forekomsten av den aktuelle atferden. Dette var bare for å få litt teoetisk bakgrunn for å forstå hvorfor dyr og mennesker handler som vi gjør. Jeg vet det har vært et tema i miljøet at man avler så selvstendige hunder at å få de til å sitte er vanskelig, nesten umulig. Det er en grunn til at det ikke har vært uvanlig med mye fysisk straff i dette miljøet :/ Det ER vanskelig for en hund å sette seg når alle instinkter i hele kroppen forteller det motsatte. Det er selvfølgelig trenbart, men det kan ta tid og man må ha høy verdi på forsterkerne Ingen konkrete tips her altså, bare at hunden din hørest ut som en krevende, men ikke unormal utgave av en setter. Den har nok veldig mye drifter, som desverre gjør det vanskeligere for oss hundeførere. Jeg har to settere, og det du skriver høres veldig normalt ut for noen settere. Noen er veldig opptatt av alt som skjer rundt, og dermed er vår verdi som forsterkere veldig lav, og det er vanskelig å utkonkurrere miljøet. Noen individer er bare født sånn. Da min ene var ett år kunne han en dag gå en fri ved fot til en 10'er, og neste uke så enset han meg ikke en gang. Nå, når han er åtte år er han derimot mer jevnt "på" og glad i å please meg. Apropos fysisk trening, da Isak var ung måtte han løpe løs i noen timer flere ganger i uka for å tømme seg for energi. Så lenge det passer med jobb prøver jeg å få til 1-2 dager i uka hvor de får løpe i 2-5 timer i skogen, da er det helt "døde" resten av dagen og dagen etterpå I tillegg sykler jeg med de. Som voksne tåler de godt perioder med lite mosjon, de sover stort sett hele dagen Om dette er en situasjon som sliter deg ut er det nok best å vurdere en annen hund eller til og med en annen rase. Noen settere er veldig førermyke og mange er veldig selvstendige og gir litt beng i oss mennesker Ingen av mine settere, som har vært trent jevnlig LP og andre hundesporter med fra de var åtte uker gamle, går pent i bånd. Det har jeg aldri fått til, de har så utrolig mye fremdrift. Bris er flinkere enn Isak, men er vi på helt nye steder er de helt jævlige å gå med, så det unngår jeg, for jeg blir så sint På de faste rundene våre går de greit, for der er det kjedelig/ferdig utforsket og de er kjent med rundene.
 4. Når valpen må være hjemme alene

  Jeg har ikke hatt noe problem med å ha med min i bilen Jeg synes det er mye bedre enn å være hjemme alene i 8-9 timer. Blir ikke noe varmere i bilen min enn i skyggen/inne i huset, og jeg har hatt mulighet til å lufte han flere ganger og også hatt med elever på lufteturer Slik kan jeg vente med å han alene hjemme en hel arbeidsdag til han er moden for det Kjøp silvershade om du ikke har noe skygge å parkere i og sørg for god gjennomlufting. Jeg har hatt dører/bakluke/vinduer oppe. Han lå også i bilen i vinter da det var nedi nesten 25 minus på morgenen, det gikk fint med ull og jevnlig oppstart av bilen eller kupevarmer i tillegg til den tjukke pelsen hans. Han slappet av og var god og varm, hadde selvfølgelig ikke gjort det om han ikke hadde tålt det.
 5. Når valpen må være hjemme alene

  Dere har ikke bil? Jeg jobber også i skolen og min ligger i bilen når jeg er på jobb, det har han gjort siden han var ca tre måneder
 6. Interiør og oppussing

  Jeg tenker at samma farge eller veldig like farger er lurt for å få følelsen av et større og mer sammenhengende rom. Kontraster og veldig ulike farger skaper en større illusjon av oppdeling.
 7. Noen som vet hvor jeg får kjøpt?- tråden

  Jeg leter etter et kort (ca 60 cm), sort utstillingskobbel i tynt lær, helst med messingkrok. Så et på en nettside for et par mnd siden, men finner ikke igjen siden, og det kommer ikke lenger opp når jeg googler. Noen som vet hvor jeg får tak i? Ser Musti har, men det er ikke helt optimalt, det har sølvkrok.
 8. Brukbare's Extra Ivrig

  Det er en stund siden forrige oppdatering. Siden sist har vi vært med på runderingskurs og enda et valpeshow. Han er en bedagelig og harmonisk fyr, men han har vært litt "daff" under trening, men det ser ut til å ta seg opp nå. Men selv om han bare har lunta ut mot figurant så har han jobbet godt og leita godt etter figuranten, han har bare ikke noe hastverk Så vi jobber litt med å få opp intensiteten. Jeg bruker litt tid på å bli kjent med han for å finne ut hvilke knapper jeg skal trykke på. På forrige runderingstrening begynte vi med litt meldingstrening. Han var superflink, og om han mistet løsbittet stoppet han opp av seg selv og prøvde å plukke det opp. Det ble litt "rotete" noen ganger, men det var en god start På valpeshowet gikk det ikke så bra som forrige gang. Det var sju hannhunder i klassen, og han ble nummer fire. Kun fire fikk HP. Broren hans, Easy, slo til og ble BIR og BIG2. "7,5 mnd. Velutviklet med fine prop. Velskåret hode med god parallell. Vakre øyne. Korrekt stopp. Ører under utvikling. Aning fremskutt, men godt utviklet front. Ønsker bedre markert manke. Fin overlinje. Korrekt kryss og hale. Beveger seg meget stabilt fra alle kanter. Tilstrekkelig maske for alder. Fin pelskvalitet. Svarte stikkhår savnes på kropp. Herlig temperament." Sånn ellers er han en veldig ukomplisert fyr, veldig rolig og hvem som helst kan gå tur med han, for han rusler pent ved siden av. Forrige uke var vi på overnattingstur med jobben, og 50 elever og lærere delte på å kose og gå tur med han, Bris og Isak. Han er fin å ha med på slike ting, stresser ikke og takler alle menneskene veldig bra.
 9. Terapihunden Arthur og aspiranten Siri

  Gratulerer! Hva består eksamen av?
 10. Hund i bil

  Det kommer nok litt an på bil, solforhold og temperatur. Jeg gjør det hvis jeg bare skal raskt inn, men setter opp alle vinduer og eventuelt bakluka. Selv nå i varmen har det ikke vært noe spesielt varmt i bilen, hundene har ikke peset, og det har vært god luftgjennomstrømning. Hvis du feks kjøper noen sånne, så kan du feks parkere med fronten mot sola og legge den i frontruta. Jeg har noen slike i bilen, de er gull verdt! Skal invester i en silvershade, men foreløpig har disse holdt til mitt bruk. Prøv å parker i skyggen, eventuelt legg på en slik beskytter og sørg for god luftgjennomstrømning, det er alfa og omega.
 11. Sorterer du smågodt?

  Jeg gjør det når jeg er i Sverige og kjøper i større mengder
 12. Trene forskjellige typer søk/nesearbeid

  Poenget mitt var bare at det er det samme om de leter etter bjørk eller menneskelukt feks. Og som Anette sier, hundene kobler situasjoner/sammenhenger
 13. Trene forskjellige typer søk/nesearbeid

  I nosework er det jo så mange lukter de skal kunne siden ulike land har ulike lukter, og det er ikke noe problem for hundene. Har de først lært en lukt så lærer de de neste luktene enda raskere. I nosework i høyere klasser skal de også finne flere lukter i samme søk. Jeg ville bare hatt forskjellig utstyr til hver gren, så kobler de det raskt Og ikke drive nyinnlæring samtidig med flere grener.
 14. Brukbare's Extra Ivrig

  På valpeshowet fikk vi tatt noen bilder av de tre søsknene som var tilstede. Det var ikke så lett, for de hadde bare lyst til å leke med hverandre Evie, Ivrig og Easy Evie og Ivrig Ivrig Easy Evie
×