Jump to content
Hundesonen.no

Frida og fuglehundene

Medlemmer
 • Content Count

  2343
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Frida og fuglehundene last won the day on December 23 2017

Frida og fuglehundene had the most liked content!

Community Reputation

4603 Excellent

1 Follower

About Frida og fuglehundene

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Flisa
 • Hunderase
  Engelsk setter og tervueren

Recent Profile Visitors

7088 profile views
 1. Frida og fuglehundene

  Nose work europa

  Til trening så kan du bare la de ligge i noen sekunder/minutter, mine hunder har alltid funnet de. Padden ligger alltid i glasset. For å trene bort riving av esker, så fikk jeg tips om å ha åpne esker og godbit i alle eskene. Så redusere med feks godbiter i 5 av 6 esker, så 4 av 6 osv for å øke forventningene om at det er noe nedi der slik at de "glemmer" å ødelegge eskene. Når det er igjen bare en eske med godbit kan man legge på lukt, og så etter hvert prøve med lukkede esker. Har samme problem på min, bare ikke begynt å lære det inn på nytt.
 2. Frida og fuglehundene

  Nose work europa

  Du trenger egentlig bare q tips, møbelknotter og bomulsspads, et glass (norgesglass, syltetøyglass) og en dråpe olje (i klasse 1 er det bjørk). Her har hundeklubben kjøpt inn olje, så vi får av klubben så hver og enkelt slipper å kjøpe, for man trenger så lite at man får ikke brukt opp flasken med olje alene. Man tar et rent glass, og legger oppi en bomullspad som har fått 1 dråpe olje på seg. Så kutter man opp endene på q-tips, og legger det og møbelknotter oppi glasset for å smitte q tipsene/møbelknottene. Man kommer langt med kun dette. Som beholdere kan man bruke det meste. Pappesker, poseklyper osv. Det kan være praktisk med noen metallbeholdere med magnet som er lette å feste på metaller.
 3. Frida og fuglehundene

  Brukbare's Extra Ivrig

  Sorry for at bildene kommer dobbelt, prøver å fjerne de, men de vil ikke høre...
 4. Frida og fuglehundene

  Brukbare's Extra Ivrig

  Vi har nå deltatt på fire noseworkkonkurranser, og har endelig noen resultater å vise til. I begynnelsen av mars var vi i Lom og der fikk vi en femteplass (beste ekvipasje fra klubben, og eneste i klubben som oppnådde tittel) hvor vi var den første puljen i landet til å oppnå tittel i spesialistsøk innenders (3-5 innenderssøk). Ivrig jobbet godt, og jeg ble veldig fornøyd med tittelen. Vår utfordring er at han er litt lett å avlede (blir fort distrahert) og at han er omstendig i søket sitt, så han bruker en del tid på å finne kilden. derfor har vi som regel vært nest sist av alle med tittel (må klare alle søk og maks tre feilpoeng), dvs ca femteplass. Jevnt over passe god. Da klubben hadde ny konkurranse nå forrige helg (spesialistsøk - innendørs) hadde jeg kun som målsetning å prøve å få en bedre tid. Han hadde allikevel ikke mulighet til å hevde seg i toppen, siden han er såpass treg enda. Siste uken før konkurransen trente jeg korte øker, med funn tidlig i søksområdet, og ofte bare godbit og ikke bjørkelukt (eventuelt bjørk OG godbit) for å se om han ble mer effektiv i søket sitt. Jeg syntes det fungerte greit og fikk en forhåpning om at vi kanskje kunne klare å redusere tiden vår. På tidligere konkurranser har han fått alt fra sju til fem minutter (i Lom brukte han nesten fem minutter på fire søk). Konkurransedagen kom, og jeg vi gjennomførte søkene, men jeg var sånn passe fornøyd. Han brukte sikkert halve søkstiden på å sjekke ut og hilse på dommer, tidtaker og stevneleder og å sjekke ute rommet (sånn generelt, ikke for bjørk), og jeg var ikke helt fornøyd med at han ikke skrudde på "bjørkenesa" med en gang. Overraskelsen ble derfor stor da permieutdelingen kom, og stevneleder sakte jobbet seg opp fra 19. plass (hvor de 12 beste fikk tittel), og det hele tiden ble ropt opp andre ekvipasjer enn oss. Jeg visste jo vi hadde klart alle søkene, så jeg tenkte vi kom til å havne på rundt 10.plass, men plutselig var det bare pallplasseringene igjen. Tredjeplasseringen gikk til en stor konkurrent som var forventet å vinne, og vi endte på en andreplass Herregud, så gøy! Vår første (og min første) premie sammen Tenk hvor bra det kan bli når han klarer å være enda mer på Tiden klarte vi å få ned på 2 min og 51 sek (og jeg som trodde hvert søk minst tok 1 min), en betydelig forbedring fra Lom. Vi slo til og med instruktøren vår, og dommer på de tre forrige konkurransene
 5. Frida og fuglehundene

  Christian Constantin av Geehrbacch AKA. Caizer

  Åja, for det bor en Christian/Kristian her fra samme oppdretter som er mørk rød
 6. Frida og fuglehundene

  Christian Constantin av Geehrbacch AKA. Caizer

  Hvem er faren? Er det en som heter Christian også?
 7. Frida og fuglehundene

  Christian Constantin av Geehrbacch AKA. Caizer

  Nova Regner med det er søstera siden det er samme oppdretter og samme alder, hehe
 8. Frida og fuglehundene

  Christian Constantin av Geehrbacch AKA. Caizer

  Så søt! Hilste på søstera hans i dag, naboen vår har henne
 9. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå - februar

  10 dager fra hunden kan ha blitt smittet fikk de beskjed om her, så klubben stengte all aktivitet i to uker for å være sikker. Her ble noen hunder smittet på et agilitystevne.
 10. Frida og fuglehundene

  Bivirkninger ved kjemisk (suprelorin) og alder.

  Isak ble kjemisk kastrert en periode som unghund da han tok helt av og trodde alt med puls og pels hadde løpetid. Han ble mer var på lyder i den perioden og bjeffet lettere enn ellers. Hatt en hannhund som ble kirurgisk kastrert pga forstørret prostata, og han ble redd lyder (raketter, torden) osv og fikk seperasjonsangst etter han ble kastrert.
 11. Frida og fuglehundene

  Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Jeg kan skrive litt lenger når jeg har bedre tid, men jeg har min første belger, og jeg er utrolig fornøyd med Ivrig. Han er vakker på utsiden og innsiden, og jeg tenker en som han passer helt perfekt i et hjem som vil ha både familiehund og konkurransehund. Han har en god av og på knapp. Han er veldig stødig og cool, og er enkel og ukomplisert. Ingen diller foreløpig. Han har fått ros av venner som har lånt han på tur og som har vist han i ringen på utstilling, som rett og slett kaller han gentleman og fantastisk, og det er slik jeg opplever han også. Jeg har ikke gjort noe for å få han slik, han bare er sånn. Jeg vet jeg har vært heldig, men jeg har også valgt oppdretter og linjer med omhu. Oppdretter er opptatt av mentalitet og at hundene skal kunne brukes samtidig som de har et godt eksteriør. Jeg hadde vært veldig nøye på hvor jeg hadde kjøpt belger og fra hvilke linjer. Jeg opplever han som en hund med medium til mye motor, dvs det er mer der jeg kan hente ut, men samtidig så er han ingen malle. Men det ønsket jeg heller ikke. Han er snill og vennlig og veldig sosial både med andre hunder og mennesker. Jeg ser han er litt skarpere enn setterne mine, men ikke mye. Han er nok en veldig mild utgave av rasen.
 12. Frida og fuglehundene

  Hvordan kler du deg når det er kaldt ute?

  Den er ikke noe spesielt varm og er veldig tynn. Den var tynnere enn jeg trodde, så jeg ble litt skuffet. Den finnes ikke i gul lenger i nettbutikken, jeg måtte maile alle Stormbergbutikker selv og finne ut hvilke butikker som hadde inne og få noen til å kjøpe og sende for meg. Ble så skuffa av dårlig kundeservice av Stormberg, hadde liknende situasjon med en Norrønnajakke, og helt uoppfordret fant de en butikk som hadde den jakka jeg ville ha i rett str (de var tomme i nettbutikken) og sendte til meg. Jakka passer når det er rundt 0 grader med ullundertøy under. Er det kaldere må man kle på seg mer under.
 13. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå, september 2018

  HBO
 14. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå, september 2018

  Angående saker med urettferdig saksgang og rettsgang, så må dere se Paradise Lost dokumentarene, er vel tre deler på ca to timer hver tror jeg. Tre ungdommer ble dømt for drapet på tre små barn, basert på musikksmaken deres. Det var ingen DNA-bevis eller bevis generelt for at de hadde gjort det. Jesse var som nevøen i Making A Murderer, lett psykisk utviklingshemmet og utsatt for de samme elendige avhørsteknikkene. Det likner litt på Making A Murderer på det punktet. Jeg gråt en del mens jeg så Paradise Lost, den er så utrolig trist og hårreisende. En fikk dødssdom, de to andre livstid.
 15. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå, september 2018

  Jeg sleit sånn med høyreregelen (jeg glemmer den nå også :p), og jeg brøyt vikeplikt så det holdt til og med på oppvarmingstimen min, så det er håp! De forventer ikke at du skal kjøre perfekt, men at du skal kjøre trygt. Fartstilpasning kommer med erfaring, man må bare kjøre og kjøre. Jeg tok noen langturer med stefaren min for å øve i perioden min kjørelærer var på ferie og de siste dagene før oppkjøring, tror det hjalp mye, sammen med langkjøringa og kartturen
×