Jump to content
Hundesonen.no

Frida og fuglehundene

Medlemmer
 • Content Count

  2357
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Frida og fuglehundene last won the day on February 18

Frida og fuglehundene had the most liked content!

Community Reputation

4630 Excellent

1 Follower

About Frida og fuglehundene

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Flisa
 • Hunderase
  Engelsk setter og tervueren

Recent Profile Visitors

7439 profile views
 1. Frida og fuglehundene

  Hundepark COVID19

  Man skal alltid vaske/sprite seg inn og ut av nye pasientrom, inn og ut av hansker osv for å bryte smittekjeden, så det er riktig av deg å vaske/sprite når du går inn.
 2. Frida og fuglehundene

  Fra bølle til bestevenn

  Straff = noe som skjer i etterkant av en hendelse som reduserer frekvensen av en atferd. Det kan være alt fra et lite kremt til banking av bikkja, eller inndragelse av goder. Hvor ubehagelig det er for hunden er vel det som avgjør om det er etisk eller ikke, tenker jeg. Jeg mener jeg trener positivt, men jeg sier nei til hundene mine, de har en "ikke"-kommando, og de ser ikke ut til å plages av det. Som sagt tidligere, positiv trening er ikke uten grenser. Iris kan feks oppleve trampet som en "hva skjedde nå" (eller hun kan bli livredd og synes det er superubehagelig), og så kommer forsterkeren når hun ikke fokuserer på det hun ikke skal fokusere på. Hva som er straff kommer ikke an på intensjonen, men effekten det har. Jeg mener også det grenser til hysteri denne diskusjonen, for jeg klarer ikke å se at Maren er få forferdelig som mange i ulike medier skal ha det til. Og jeg er soft som person altså.
 3. Frida og fuglehundene

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Hadde det problemet før jul. To av tre hunder fikk diare, først den ene og så nummer to da nummer en var ferdig. Jeg hadde de med i bilen/inn på jobb. Vi har ingen allergikere på jobb, så det gikk greit. Jeg måtte bare, for hadde ikke jeg kommet hadde det blitt store problemer for nattevakten siden vi bare er en på vakt. Har ringt inn og sagt jeg har vært syk før, med grusomt dårlig samvittighet. Meeen, etter å ha stått opp en gang i timen fra kl 23 til 07, så blir man jo også helt utslitt selv...
 4. Frida og fuglehundene

  Den der rotreningen...

  Jeg tenker belønningen for å bli rolig blir å slippe å måtte være rolig. Har trent masse sånn med Isak. Han syntes det var kjeeeedelig å vente, men jeg hadde på den tiden ikke bil, og da vi feks hadde teori på kurs hadde jeg han med meg inn, i bånd. Etter en stund koblet han at mamma som sitter rolig og meg i bånd = jeg må slappe av. Jeg hadde trent mye på å bare sette meg ned med hunden i bånd, og når han viser tegn til å begynne å slappe av, reis deg og gå videre. Etter hvert kan du øke kravene på hvor avslappet hunden skal være før det skjer aktivitet. Isak har nå lært seg å "mase" ved å legge seg på stuegulvet foran meg. Før bjeffet han, men jeg ventet han ut til han satte seg ned før jeg reiste meg. Så kunne jeg vente til han la seg ned, og til slutt ventet jeg til han sovnet før jeg feks reiste meg og gjorde noe huarbeid (han ville ha meg i gang).
 5. Frida og fuglehundene

  Beskyttelse av testikler, liten hund

  Jeg hadde dette problemet på min engelsk setter. Han ble sånn når han løp i skogen og det var kaldt ute. Han fikk til og med sår Prøvde diverse dekken som skulle dekke pungen og endte opp med kondomdress med kathadindekken over (for å beskytte kondomdressen), for kathadindekkenet i seg selv holdt ikke ballene på plass. Det funket, men han hatet å ha det på, og da jeg fikk terven så viste det seg at han er en tervinator, så han bare reiv i stykker klærne til Bris. Så det jeg endte opp med til slutt var faktisk en krem/salve fra Mary Kay som jeg tilfeldigvis hadde en prøvetube av. Den har en konsistens som er fast, men allikevel lett å smøre ut, OG den fester seg godt på huden selv om den er fuktig. Jeg prøvde andre salver først, og de måtte jeg smøre på flere ganger i løpet av turen, og han ble så seig og klissete i pelsen bak. Det slapp jeg med denne! Den holdt i i tillegg hele turen på ca tre timer, mulig jeg smurte en gang ekstra midtveis bare for å være sikker. Kanskje du kjenner noen forhandlere som kan gi deg en prøvetube så du kan teste det ut? https://www.ninthavenue.no/products/mary-kay-extra-emollient-night-cream-full-size-21oz60g?gclid=Cj0KCQiAsvTxBRDkARIsAH4W_j-KuTfHWfsVkLwbdN1NSTQwBnLPCu9gxwjQmfOMFVcdo_2fSDIIbYwaAr7YEALw_wcB
 6. Frida og fuglehundene

  Vi som liker blekk!

  Fikk dette mesterverket i går, på tattomesse i Elverum. Den er gjort av Josephine på Lucky 7
 7. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå, januar

  Utstillinger starter på morgenen, gjerne fra kl 8/9 på morgenen, men når du skal i ringen kommer helt an på i hvilken rekkefølge rasene bedømmes osv. Det får du vite etter du har meldt på.
 8. Frida og fuglehundene

  IBD - Hvordan komme oss igjennom dette?

  Så frustrerende
 9. Frida og fuglehundene

  Sovepose/hvilepose til liten hund

  Ikke prøvd selv. https://www.fjellsport.no/non-stop-dogwear-ly-sovepose-for-hund-blue.html?channable=e79947.OTA0MzQ2&gclid=CjwKCAjwo9rtBRAdEiwA_WXcFvOq5xOMaIQlUtZcNtRm8pGGvMPNEDSCi-MUWvCG3Lm2H3BQLU88HRoCkiQQAvD_BwE
 10. Frida og fuglehundene

  Påmelding hundesonens snap

  Jeg trenger innloggingsinformasjon
 11. Frida og fuglehundene

  Påmelding hundesonens snap

 12. Frida og fuglehundene

  Blondie & Tidi

  Så gøy! Synd med disk, men hun var fryktelig sjarmerende Det er oppdretteren til Ivrig som går under ringbåndet der, hehe
 13. Frida og fuglehundene

  Acana

  Jeg prøvde før jul i fjor. Har brukt RC 4800 på de av mine som spiser tørrfôr, og gikk over til høyenergiversjonen til Acana. Jeg ble ikke imponert. Hundene så like fine ut, men jeg måtte fôre minst 50 % mer for å opprettholde vekta sammenliknet med RC 4800, og når det i tillegg ble dyrer for meg var det ikke noe å lure på. Har ei venninne som er oppdretter, og hun hadde samme erfaring som meg på sine hunder. Jeg gikk tilbake til 4800. I tillegg fikk den ene min store problemer med urinsteiner noen måneder etter jeg byttet til Acana. Jeg vet ikke om det henger sammen, men det er den eneste endringen som ble gjort i perioden før og etter byttet, og da det skjedde kom jeg på at jeg hadde sett påstander om dette på nettet da jeg gjorde litt undersøkelser før fôrbyttet. Jeg ignorerte det og tenkte det bare var hysteriske hundeeiere som trengte noen å skylde på. Urinsteiner er komplisert, så det er mange andre faktorerer i bildet også, men prøv å undersøk litt rundt det i hvertfall før du bytter. Det kan ha vært maks uflaks i vårt tilfelle (og han kunne ha fått det uavhengig av fôrbytte for begge typene var høyenergifôr med mye proteiner), for her gikk det aller meste galt og var et sjeldent komplisert tilfelle.
 14. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå, september

  Har du prøvd Promax? Skal gies en gang om dagen i tre dager, og det skal stoppe det. Hvis ikke, er det noe mer alvorlig, ble jeg fortalt hos min vet i hvertfall.
 15. Frida og fuglehundene

  Raser til rypejakt

  De forstår nok forskjellen, men de vil nok lukte seg fram til fugl om de kommer over det. Mine brukes til lydighet, trekk, nosework ja. De er litt "pensjonerte" nå, men de får mye aktivitet, og vi er mye i skogen så de får løpe løs i flere timer og kose seg.
×