Jump to content
Hundesonen.no

Frida og fuglehundene

Medlemmer
 • Content Count

  2360
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Frida og fuglehundene last won the day on February 18

Frida og fuglehundene had the most liked content!

Community Reputation

4635 Excellent

1 Follower

About Frida og fuglehundene

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Flisa
 • Hunderase
  Engelsk setter og tervueren

Recent Profile Visitors

7535 profile views
 1. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå, April

  Ticket To the Moon har gode køyer for nyebgynnere (mange erfarne som også sverger til de). Myggnetting er et must på sommerhalvåret, og og man må ha liggeunderlag (mange bruker reinskinn, saueskinn osv, gjerne i tillegg). Man blir ofte kald på skuldrene. På høst/vinter/vår er det nødvendig med underquilt, et teppe under køya for isolasjon. Husk å lage en mønesnor, dette er alfa og omega for å ligge riktig og godt i køya. Ser de fleste henger opp køya feil, gjerne for stramt og uten mønesnor. Med mønesnor får man ikke hengt den feil, man får rett vinkel og rett "sagg" i køya. De fleste ligger feil i den. Man skal ikke ligge rett i hengekøya, men på skrå, slik at køya blir så rett som mulig og man slipper å ligge som en banan.
 2. Frida og fuglehundene

  Trening av trekkhunder

  Jeg sykler med mine. Sier høyre i naturlige høyresvinger, venstre i venstresvinger, både når vi sykler og går. Når de begynner å skjønne greia litt stopper jeg de om de ikke går til høyre når jeg sier høyre. Tren det først i bånd, når de gjør det av seg selv og så vil det etter hvert komme Jeg kan trene det på rette strekker også hvis jeg har plass, og da styrer jeg de litt med plasseringen av sykkelen min også, hvis de ikke hører på kommandoen.
 3. Frida og fuglehundene

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Ja, man blir det, så syntes det var viktig å fortelle deg at hun går kjempefint Blir det mer intensitet/energi kan det bli for mye stress. Man skal ha passe mengde stress, ikke for mye
 4. Frida og fuglehundene

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Intensiteten er kjempefin, hunden er superfokusert på deg og veldig "på"
 5. Frida og fuglehundene

  Hundepark COVID19

  Man skal alltid vaske/sprite seg inn og ut av nye pasientrom, inn og ut av hansker osv for å bryte smittekjeden, så det er riktig av deg å vaske/sprite når du går inn.
 6. Frida og fuglehundene

  Fra bølle til bestevenn

  Straff = noe som skjer i etterkant av en hendelse som reduserer frekvensen av en atferd. Det kan være alt fra et lite kremt til banking av bikkja, eller inndragelse av goder. Hvor ubehagelig det er for hunden er vel det som avgjør om det er etisk eller ikke, tenker jeg. Jeg mener jeg trener positivt, men jeg sier nei til hundene mine, de har en "ikke"-kommando, og de ser ikke ut til å plages av det. Som sagt tidligere, positiv trening er ikke uten grenser. Iris kan feks oppleve trampet som en "hva skjedde nå" (eller hun kan bli livredd og synes det er superubehagelig), og så kommer forsterkeren når hun ikke fokuserer på det hun ikke skal fokusere på. Hva som er straff kommer ikke an på intensjonen, men effekten det har. Jeg mener også det grenser til hysteri denne diskusjonen, for jeg klarer ikke å se at Maren er få forferdelig som mange i ulike medier skal ha det til. Og jeg er soft som person altså.
 7. Frida og fuglehundene

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Hadde det problemet før jul. To av tre hunder fikk diare, først den ene og så nummer to da nummer en var ferdig. Jeg hadde de med i bilen/inn på jobb. Vi har ingen allergikere på jobb, så det gikk greit. Jeg måtte bare, for hadde ikke jeg kommet hadde det blitt store problemer for nattevakten siden vi bare er en på vakt. Har ringt inn og sagt jeg har vært syk før, med grusomt dårlig samvittighet. Meeen, etter å ha stått opp en gang i timen fra kl 23 til 07, så blir man jo også helt utslitt selv...
 8. Frida og fuglehundene

  Den der rotreningen...

  Jeg tenker belønningen for å bli rolig blir å slippe å måtte være rolig. Har trent masse sånn med Isak. Han syntes det var kjeeeedelig å vente, men jeg hadde på den tiden ikke bil, og da vi feks hadde teori på kurs hadde jeg han med meg inn, i bånd. Etter en stund koblet han at mamma som sitter rolig og meg i bånd = jeg må slappe av. Jeg hadde trent mye på å bare sette meg ned med hunden i bånd, og når han viser tegn til å begynne å slappe av, reis deg og gå videre. Etter hvert kan du øke kravene på hvor avslappet hunden skal være før det skjer aktivitet. Isak har nå lært seg å "mase" ved å legge seg på stuegulvet foran meg. Før bjeffet han, men jeg ventet han ut til han satte seg ned før jeg reiste meg. Så kunne jeg vente til han la seg ned, og til slutt ventet jeg til han sovnet før jeg feks reiste meg og gjorde noe huarbeid (han ville ha meg i gang).
 9. Frida og fuglehundene

  Beskyttelse av testikler, liten hund

  Jeg hadde dette problemet på min engelsk setter. Han ble sånn når han løp i skogen og det var kaldt ute. Han fikk til og med sår Prøvde diverse dekken som skulle dekke pungen og endte opp med kondomdress med kathadindekken over (for å beskytte kondomdressen), for kathadindekkenet i seg selv holdt ikke ballene på plass. Det funket, men han hatet å ha det på, og da jeg fikk terven så viste det seg at han er en tervinator, så han bare reiv i stykker klærne til Bris. Så det jeg endte opp med til slutt var faktisk en krem/salve fra Mary Kay som jeg tilfeldigvis hadde en prøvetube av. Den har en konsistens som er fast, men allikevel lett å smøre ut, OG den fester seg godt på huden selv om den er fuktig. Jeg prøvde andre salver først, og de måtte jeg smøre på flere ganger i løpet av turen, og han ble så seig og klissete i pelsen bak. Det slapp jeg med denne! Den holdt i i tillegg hele turen på ca tre timer, mulig jeg smurte en gang ekstra midtveis bare for å være sikker. Kanskje du kjenner noen forhandlere som kan gi deg en prøvetube så du kan teste det ut? https://www.ninthavenue.no/products/mary-kay-extra-emollient-night-cream-full-size-21oz60g?gclid=Cj0KCQiAsvTxBRDkARIsAH4W_j-KuTfHWfsVkLwbdN1NSTQwBnLPCu9gxwjQmfOMFVcdo_2fSDIIbYwaAr7YEALw_wcB
 10. Frida og fuglehundene

  Vi som liker blekk!

  Fikk dette mesterverket i går, på tattomesse i Elverum. Den er gjort av Josephine på Lucky 7
 11. Frida og fuglehundene

  Akkurat nå, januar

  Utstillinger starter på morgenen, gjerne fra kl 8/9 på morgenen, men når du skal i ringen kommer helt an på i hvilken rekkefølge rasene bedømmes osv. Det får du vite etter du har meldt på.
 12. Frida og fuglehundene

  IBD - Hvordan komme oss igjennom dette?

  Så frustrerende
 13. Frida og fuglehundene

  Sovepose/hvilepose til liten hund

  Ikke prøvd selv. https://www.fjellsport.no/non-stop-dogwear-ly-sovepose-for-hund-blue.html?channable=e79947.OTA0MzQ2&gclid=CjwKCAjwo9rtBRAdEiwA_WXcFvOq5xOMaIQlUtZcNtRm8pGGvMPNEDSCi-MUWvCG3Lm2H3BQLU88HRoCkiQQAvD_BwE
 14. Frida og fuglehundene

  Påmelding hundesonens snap

  Jeg trenger innloggingsinformasjon
 15. Frida og fuglehundene

  Påmelding hundesonens snap

×