Gå til innhold
Hundesonen.no

_sonja_

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

_sonja_'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. For informasjon til andre silky-eiere: Etter råd fra butikkeier som også driver oppdrett av silky - Disse hundene bør helst ikke gå med ull innerst fordi det tover pelsen. Alle klær bør være glatte på innsiden. Endte opp med nyere non-stop-dekken som sitter bedre enn det han har fra før og en slags boblevest. Da har vi i alle fall noe å bytte mellom om han blir våt! Fremdeles tenker jeg at han gjerne kunne hatt noe som dekker ben også for å hindre snøklumper på bena. Men ser at non-stops snow protector bare lages ned til ca. str 40 (Pelle er 33-35). Ser at jeg rett og slett må prøve meg frem...
  2. Fant akkurat ut at en lokal butikk fører disse (der eierne har silky). Så da skal jeg rett og slett ta med selen og prøve på. ?
  3. Takk for mange gode svar. Vi må jo selvfølgelig ha skift, men det er jo delvis derfor vi trenger flere klær... Men vil jo helst ha noe han holder seg varm i en god stund. Det hender vi er ute på ski og skøyter store deler av dagen i februar-april, og da kan det bli kaldt å være våt silky terrier. Vurderer Canelana (da det ser ut til å være rolls royce), men fungerer de med sele? Når vi er på skitur tror jeg det er best for han å være i sele... Skal også prøve å impregnere det jeg har, men som sagt: Det er litt slafsete og sitter ikke særlig godt rundt kroppen.
  4. Joda, har ullgenser under, men det blir fremdeles kaldt når han blir våt...
  5. Pelle (4 år og 4 kg silky terrier) trenger varmere klær. Både han og vi liker å være ute, også i snø og på kalde dager, men når kroppen er liten og klærne blir våte, ja... da blir han kald. Vi har et dekken fra non-stop og en ullgenser, men begynner å innse at han trenger noe mer utover vinteren. Dekkenet vi har har nok vært vannavisende, men er mindre vannavisende nå. I snø, sludd og regn blir dekkenet vått, og da er ikke Pelle varm. Dekkenet sitter greit, men ligger ikke tett inntil kroppen overalt. Særlig bak på rompa er det litt skakt. Kanskje må det være sånn for at han skal ha bevegelsesfrihet? Hva bør vi tenke på når vi skal kjøpe et nytt dekken? Kom gjerne med anbefalinger om du har en liten terrier som liker å være på lengre turer på vinteren.
  6. Så på denne, men ser at det er litt blandede erfaringer (reviews). Det finnes også fra Hurtta... Skulle likt å høre noen som har gode erfaringer før jeg investerer en tusenlapp...
  7. Denne kanskje? https://canelana.no/produkt/cave-varmepose-i-ull-til-hund/ Den ser ganske fin ut ja.
  8. Det kan være en løsning. ? Skulle ønske det fantes noe tilsvarende jervenhiet i riktig størrelse. Det hadde jo vært greit med noe ala jervehiet i riktig størrelse.. Det hadde vært greit med noe i pausene også, og der kommer jo barneposer til kort. Greit å vite at størrelsen på jervenhiet M kan være problematisk.
  9. Den lille silky terrieren liker å være med på tur, også overnattingstur vår, sommer og høst. Og nå kommer vinteren. Vi har hatt en overnattingstur i helga, og matmor har beskymret seg for at han blir kald med kun underlag, tepper og dekken. Jeg tror han trenger en slags sovepose eller seng til å ha med på tur. Å ha han i min pose er ikke en god løsning. Det som jeg synes ser best ut er jervenhiet, men det leveres slik jeg forstår kun i to størrelser, der den minste er "opp til 20 kg". Min er 4.5 kg, og jeg er redd for at han drukner i en slik pose. Samtidig ser jeg for meg at det er vanskelig å få han til å synes det er en god idé å legge seg til rette i en trang og varm sovepose. Jeg vil gjerne at posen jeg kjøper også kan brukes som pausepose på skiturer. Er det noen som har gode erfaringer med jervenhiet til en liten hund? Eller dårlige? Er det andre som har små hunder, og som bruker soveposer til overnatting og pauser? Jeg blir glad for noen tips til hva jeg bør tenke på... soveposene er jo litt kostbare, og en pose som han ikke liker er jo ubrukelig!
  10. Hei, begge hunder er kjente hunder vi liker. Den ene kjenner vi veldig godt. Jeg tenker som så at to hyggelige foreldrehunder har god sannsynlighet for å få hyggelig avkom. Jeg skjønner at det alltid vil være en risiko for sykdommer og skader. Og man vet aldri med 100 % sikkerhet hvilken personlighet man får. Jeg er ikke interessert i en blandingshund vs. renrasehund-debatt, men takk for svar angående aktivitetsnivå.
  11. Vi har lyst til å få valp fra en bekjent hund, fordi vi kjenner foreldrehundene og liker lynnet deres. Jeg skjønner at det kan være en risiko, men er villig til å ta den. Takk for svar angående aktivitetsnivå. ?
  12. Det hadde vært veldig koselig å få valp fra tante. Altså at mammahunden og eierne er noen vi kjenner godt og kan følge gjennom hele prosessen. Ellers hadde vi helt sikkert tenkt på renraset bichon frise. Takk for svar. Jeg håpet det var slik.
  13. Vi er en familie på fire med en 8- og en 6-åring som har planer om å få oss hund i løpet av ett til to år. Noen i kjenner har en Bichon Frise som vi passer innimellom, og vi synes denne hunden har et veldig trivelig lynne. Den er rett og slett koselig å være sammen med og koselig å ha med de plassene vi ønsker å ha med oss hunden. Vi har et stående tilbud om å få en av valpene hennes når hun en gang får med en hannhund som er blanding av bichon frise og terrier (usikker på hvilken rase). Men hun er litt lat, og i litt dårlig form. Om vi går et par kilometer i barnetempo, henger hun fort etter. Vi lurer på om dette kan henge sammen med at eierne ikke går så lange turer med henne eller om rasen faktisk ikke tåler/liker noe særlig aktivitet? Vi ser på oss selv som en aktiv familie, men er på ingen måte ekstreme idrettsutøvere. Vi liker å gå turer i skog og mark i helger på 5-15 km. I tillegg går vi på ski på vinteren, og jogger 5-8 km, men ikke hver dag. Vi vil jo gjerne ha med oss en hund på disse aktivitetene. Jeg regner med vi må bære en så liten hund i nedoverbakker på ski, men vil jo helst at hun skal gå ellers. Samtidig kommer vi ikke til å løpe eller gå så lange turer hver dag mens vi har barn i skolealder, og derfor tror jeg ikke en veldig aktiv rase vil trives hos oss. Er det slik at en voksen Bichon Frise kan trives med å være med på slike aktiviteter om den vokser opp i et aktivt hjem? Er det noen som har en aktiv bichon frise som liker å være med på fjelltur o.l.? Eller er Bichon Frise helt feil rase for oss? Er det rett og slett en rase som trives best med turer under en kilometer?
×
×
  • Opprett ny...