Gå til innhold
Hundesonen.no

*Marianne*

Medlemmer
 • Innholdsteller

  553
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,331 Excellent

4 følgere

Om *Marianne*

 • Rang
  *Marianne*
 • Bursdag 10/02/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Drammen
 • Hunderase
  Golden retriever (tidligere kooikerhund)

Nylige profilbesøk

3,431 profilvisninger
 1. Barnebøker om å få hund

  http://www.nkkbutikken.no/butikk/for-de-minste/hunden-bla-lek-og-laereprogram-for-barn-3-6-ar/ ? Vet ikke hvordan det er, prøvde å få tak i det når vi skulle ha valp, men da var det utsolgt for en stund... Men det er kanskje ikke bok?
 2. Crufts 2018

  Tenkte det var ment noe sånn som «noen folk tok «straka vegen» rett mot bis-vinneren» (underforstått at de gikk til «angrep»/gikk inn for å «ta» den eller noe i den dur)
 3. Crufts 2018

  Wikipedia; A bee line is an idiom for the shortest route or a straight line between two points (see "As the crow flies"):
 4. Crufts 2018

  Hva var det som skjedde rett etter BIS ble ropt opp? Noen som vet?
 5. Den store baby- og barntråden 2018

  😂 minstemann (2) her hadde lagt seg her om dagen, og det var helt stille, plutselig hørte jeg «heia, heia, heia», det gjentok seg tre ganger, og så sovna han. Litt mye OL-tema i barnehagen i det siste😂
 6. Møte mellom hest og ulver

  Mulig jeg er helt dust, men finnes det ikke elg/større hjortedyr i de samme områdene som det er ulv i Italia (og resten av sørlige Europa?). Syns det hørtes så rart ut at de ikke var vant til større byttedyr (det fremsto liksom som at ulvene i Italia bare tasser rundt på stranden og spiser mus og en og annen hund😂)
 7. Mix mellom irsk setter og golden retriever?

  Jeg så egentlig for meg det samme. Heller ikke med noe som helst belegg for det
 8. Mix mellom irsk setter og golden retriever?

  Egentlig ikke noen konkrete (jeg har ikke noe særlig erfaring med forskjellige oppdrettere av golden, annet enn de jeg snakket med siste vi kjøpte valp.), den vi har fra har veldig sjeldent kull (og jeg liker egentlig ikke å anbefale oppdrettere fordi det er så subjektivt hvilket inntrykk man får av en oppdretter, de jeg liker kan ha dårlig kjemi med noen andre, med mindre det er klare brudd på normal dyrevelferd e.l selvsagt), men det er mange å velge i med lang erfaring og som ikke bare bruker hundene til utstilling. Mitt råd er egentlig bare å se på valpelisten OG oppdretterlisten på retrieverklubben sine sider. Grunnen til at jeg sier OG oppdretterlisten, er at det ikke er alle oppdretterne som ser behovet for å ha valpekull ute på valpelisten, selv om de har oppfylt alle krav osv, fordi de uansett får solgt valpene. Derfor kan det være lurt å sjekke ut alle oppdretterne på oppdretterlisten også, ta kontakt og sjekke ut hjemmesider for planlagte kull. Ikke vær redd for å spørre oppdrettere du får bra inntrykk av om rasen og eventuelle planlagte kull, for mange kan nok godt ha planer de ikke legger ut helt enda.
 9. Mix mellom irsk setter og golden retriever?

  Ja, den fordelen kan jeg helt klart se...
 10. Mix mellom irsk setter og golden retriever?

  Jeg kan jo si at jeg er i noe av samme situasjon som TS med et barn på 2 og et på 6, antagelig noe mindre aktiv sånn rent fysisk enn dere, men med interesse for å trene hund (dog uten noen behov for å trene noe særlig intensivt akkurat nå sånn oppi en hektisk hverdag, altså bare for moro). Vi skulle ha en hund som kunne henge med på det meste, være rimelig sosial (hun er litt FOR sosial/stresset i sosiale sammengengen foreløpig), mulig å trene litt lydighet og andre hundesporter med, og kunne henge med på turer, samtidig som hun skulle ha et potensiale for å tåle den "uroen" som er rundt små barn litt bedre enn vår forrige hund. Vi havnet på golden tispe, og det tror jeg var det som var riktig for oss. Hun klarer det meste av fysiske og psykiske utfordringer, ganske myk og kanskje ikke i verdens beste fysiske form akkurat nå (min og snøen og båndtvangen sin feil) men har ingen problemer med å være med søstern på moroløp i hundekjøring på barmark, eller motsatsen som er "tur til lekeplass"... (sier ikke at golden MÅ være rasen for dere, jeg bare sier (som over) at man trenger ikke overdimensjonere ambisjonene sine når man planlegger hund. Og et annet spørsmål; skal dere jakte med hunden? Er setter en hund som "trenger å brukes til jakt"? (beklager hvis du har nevnt det)
 11. Mix mellom irsk setter og golden retriever?

  Men røyter ikke setter, som alle andre pelsete hunder? (jeg spør fordi jeg ikke kjenner til røytingen på setter, ikke for å være vanskelig)
 12. Mix mellom irsk setter og golden retriever?

  Det er nok tyngden, og et annet type jaktfokus (og aktivitetsbehov) som er forskjellen, ja. Så innmari mye pelsstell er det ikke på golden, med mindre du skal ha hunden utstillingsklippet til enhver tid. Men det er greit å børste over av og til, samt en klipp i ny og ne (skal sies at jeg er skikkelig dårlig på å følge opp det pelsstellet, og det går jammen fint det og). Jeg kjenner minimalt til irsk setter, men jeg kjenner ganske godt til golden, og kan jo si at min første tanke er at hvis du ikke føler du har tid og rom for å aktivisere en ung irsk setter, så kan du likegodt komme i en situasjon hvor du ikke har tid og rom for å aktivisere en blanding av setter og golden. Det kan jo bli en hund som har (enkelt sagt) er "mest setter" allikevel. Det er jo ulempen med blandinger, de blir ikke automatisk halvparten av hver (ivertfall ikke det som vises). Også en ren golden krever sitt i unghundtiden, selv om de etter min erfaring er meget tilpasningsdyktige selv da (hannhundene krever kanskje litt mer enn tispene).
 13. Mix mellom irsk setter og golden retriever?

  Selv en golden som "bare" er en vanlig "utstillingsgolden" (som du for øvrig også får med gyldnere pels) klarer fint lange turer på ski eller lange turer om sommeren, hvis de er vant til det, og de er det jo en god sjanse at takler den rolige og "kjedelige" delen av familielivet ganske godt også (jeg er litt opptatt av at man ikke skal overvurdere sin egen evne til aktivitet i valg av hund. De fleste hunder er sprekere enn den jevne hverdagstreningspersonen uansett, hvis de er vant til normal aktivitet). Jeg tror man fint ville kunne få det TS er ute etter ( @Vibb ) i en helt vanlig, normal golden. Det jeg tenker er fordelen med en "lettere variant", hvis det er det TS er ute etter, er evt ved skiturer i løssnø o.l, men tror ikke noen av retrieverne, verken jaktvarianter eller andre, skulle ha noe problemer med det heller...
 14. Den store baby- og barntråden 2018

  Plutselig har jeg en toåring! H ble 2 år på lørdag, og gledet seg stort og ekte over alle gaver og kaker og pølser han fikk. Det er så herlig når de er så små og kan glede seg helt uforbeholdent over alle de små tingene samtidig som alt som skjer er en overraskelse siden de ikke vet helt hva bursdag er (det forandrer seg nok fort)... Heldigvis for han blir bursdagen feiret litt i etapper i år, så han har et helt lite selskap som spares til neste helg
 15. Den store baby- og barntråden 2018

  Jeg har ivertfall vært helt klar for å jobbe igjen når permisjonen har vært ferdig med begge, kanskje litt mindre klar med sistemann. Så ganske normalt tror jeg😜
×