Jump to content
Hundesonen.no

*Marianne*

Medlemmer
 • Content Count

  611
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

*Marianne* last won the day on April 21

*Marianne* had the most liked content!

Community Reputation

1417 Excellent

3 Followers

About *Marianne*

 • Rank
  *Marianne*
 • Birthday 10/02/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Drammen
 • Hunderase
  Golden retriever (tidligere kooikerhund)

Recent Profile Visitors

4755 profile views
 1. *Marianne*

  Liten hund til agility og fjelltur

  Kooiker ville jeg vært forsiktig med hvis du er avhengig av omgjengelig/sosial og ikke løsmunnet. Riktignok finnes det omgjengelige og stille kooikere, men de er ofte noe reserverte (Eller kanskje mer selektive i hvem de liker eller ikke), og samkjønnsaggresjon er ikke et ukjent problem. I tillegg er de opprinnelig avlet som «gårdshund» så varsling og jaktinstinkt er på flere ganske tilstede, selv om de er lettlærte og de to punktene kan nok til dels trenes bort. På de andre punktene plasser kooiker godt, mener jeg. Ganske sære ofte, men oppvakte og raske hunder med stor læringskapasitet.
 2. *Marianne*

  Robot støvsuger

  Har golden retriever (røyter hele året, men verst vår/høst og ved løpetid). Har en irobot Roomba (som heter Ruth) og er veldig fornøyd. Kjøpt for en del år siden, så husker ikke modell, men var av de dyrere modellene da. Støvsuger grundig, grundigere enn meg under sofaer og inntil lister, så lenge man lærer seg å rydde gulvet før den går. Er ikke så glad i høye terskler, men funker helt supert i vår «hovedetasje» uten noe særlig terskler. Vår kan i tillegg styres av en app, men det er mulig alle kan det nå🤔
 3. Det virker som det er mange nye hagefrelste i år, pga mye hjemmetid😊
 4. Det var mye forskjellig! Jeg prøvde meg på mais i år, men de ble bare brune etter at de spirte🤔 nå satser jeg på at gresskar som jeg har plantet tar seg opp i varmen. Hadde vært fint med egensådde halloweengresskar😊
 5. Jeg holder på med sånt😊 Sår tomatplanter hvert år, som nå har sine første kart, og i år har jeg chili også. Årets nyvinning er egensådde og forkultiverte sommerblomster. Og jeg har konkludert med at det gjør gartneriet bedre enn meg🧐 Så neste år blir det tilbake til kun ting som gir mat😀 Jeg er en utprøvende hageperson, så jeg liker å teste litt forskjellig, og det som funker får bli. Har også laget et nytt staudebed i år, som jeg er veldig spent på. I teorien skal de flomme over av blomster hele sommeren etterhvert. Foreløpig er det litt stusselig😬 @laikamor plukksalat bør du så på nytt jevnlig, de går i stokk (blomstrer) fort når det blir så varmt som nå (ivertfall på Østlandet), så da bør man ha noen som er sådd litt i puljer som tar over for de som blir «gamle».
 6. *Marianne*

  Akkurat nå mai

  Jeg har alltid regnet meg selv som en retrieverperson, har hatt flat og golden. Men en liten retrieverpause med en annen rase (kooiker) får meg til å tenke at jeg ikke er så patriot som jeg trodde. Akkurat nå er idealhunden en hund med størrelsen, utseende, læreevnen og "kvikkheten" til en kooiker, men lynnet og mentaliteten til en golden…. Det er nok en god stund (hvis noen gang) at jeg kan være ganske sikker på å få en kooiker som er så sosial og omgjengelig som en golden. Så jeg har enda ikke funnet ut hva slags rase det er jeg er ute etter. Godt at det er en stund til neste valp...
 7. *Marianne*

  Starte opp igjen miljøtrening

  Tenker det viktigste er å ikke tenke at det er noe stress. Som nevnt er han jo i en alder hvor ting kan være skummelt, det er ikke helt uvanlig at sånne ting plutselig blir enklere også. Men hvis du i tillegg da har gjort det der med busstoppet til en ganske normal ting, som det da tydeligvis fortsatt er (og ikke noe han etter hvert forbinder med å bli presset på en buss) så er det et bra utgangspunkt.
 8. *Marianne*

  Starte opp igjen miljøtrening

  Jeg tror jeg ville brukt mye tid på det busstoppet, bare sittet der liksom. Gått dit mange ganger. Latt bussen passere. Men også prøve å ikke stresse med det, gjort det til en naturlig ting. Med min hund ville jeg nok bare tatt tak i selen, tatt henne med inn på bussen, foret på med godbiter og kos, sittet på et stopp og gått tilbake for eksempel (golden retriever tispe). Men hun stoler stort sett på meg, og gjør som jeg sier, og når hun skjønner at ting er greit likevel, så er det det. Og jeg skjønner at det kan være praktiske utfordringer med den taktikken hvis hunden slår seg vrang. Man kan liksom ikke bakse alt for mye inne på en buss. Seks måneder er jo typisk en periode hvor ting kan være litt skummelt. Min var plutselig redd for lastebiler og store busser som kjørte forbi i den alderen. Så da gikk jeg masse langs hovedveien. Uten å gjøre det til en stor greie, men lot henne gå med litt avstand til veien og med sånn passe slakt bånd, få lov til å reagere men også avreagere og forstå at det skjedde ikke noe galt.
 9. Revolusjonerende? Tenkte jeg når jeg så den artikkelen...
 10. Hvis det du er ute etter er "en type rase som det ikke er så farlig å «prøve og feile» med. En enkel rase som ikke krever så kjempe masse grensesetting og hjernetrim. Men som er enkel, snill og glad." så tenker jeg jo at det passer veldig godt på en golden, kanskje helst en tispe? Da betyr ikke det at den ikke trenger grenser og hjernetrim og aktivitet, og de er jo som det blir nevnt aktive og sosiale, kanskje litt bompete og klumsete hunder. Og store og sterke. Men de er som regel godhjerta, omgjengelige, og du ødelegger ikke hunden om du gjør en (eller ti) feil. De er robuste, og tåler litt, men er fortsatt hunder som skal få (og har evnen til å ) bruke hodet og kropp. Men ha i bakhodet størrelse, røyting og en egen evne til å bli våt og skitten (man bør ha litt humor)… (og noen helseissues, greit å sette seg inn i)
 11. *Marianne*

  Får hunden knurre?

  Enig, de gangene det har skjedd at det har kommet et knurr har jeg heller hjulpet til (hvis behov) for å få den avstanden som behøves. Det betyr ikke at jeg roser for et knurr heller, men jeg mener det ikke bør korrigeres. Med Maja er det svært sjelden det skjer, selv om jeg anser henne som en som prater mye, og gir lyd tidlig hvis det er noe, men hun kan av og til komme til meg å "be om hjelp" hvis hun syns situasjoner med barna eller andre hunder blir for stressende. Det er gjerne hennes første signal.. Forrige hunden jeg hadde var en hund som hadde veldig kort tid fra knurr (eller andre signaler) til det smalt, så der var jeg helt avhengig av å ikke "straffe" for det ene signalet som det var lett å få med seg.
 12. *Marianne*

  Fem måneder og legger seg plent på samme strekning.

  Denne strategien har jeg brukt mye, litt tilpasset hvor stresset valpen har vært for å bli forlatt selvsagt. Hvis man gjør det til en vane å bare gå uten egentlig å gi det noe oppmerksomhet at han bare legger seg/blir igjen, så får det ikke blitt en sånn ond sirkel hvor han til slutt får belønning for å stoppe, nekte og så gå igjen. Sikkert litt vanskelig hvis det er på en plass med veg, men man kan gjerne øve litt andre steder også. Veldig greit når man gjør det sånn fra de er helt små, man bare tusler sammen liksom, og "hver og en" tar ansvar for å bli med. Tilpasses alder på valpen og hvor man er selvsagt. Og båndtvang. En annen smart ting, som jeg har brukt mye, er å bytte rutine. Gå turen motsatt vei, eller en helt annen tur. Ofte har de bare lagt seg til en vane på et spesielt sted på en fast tur, eller når de vet det er en viss avstand hjemmefra eller lignende. Hvis man ved å legge om rutinen bryter den vanen, så kan det ofte enkelt ordne seg. Jeg har en frøken som har en sånn rutine, et par perioder i året blir hun helt tullete når vi er på vei hjem fra tur, et spesielt sted. Biter i båndet og herjer fælt. Hun er litt eldre, så jeg bryter det ofte ved å kommandere henne til å slippe båndet og gi henne en oppgave (sitt eller "her" (som betyr gå ved siden av meg, men er mer avslappet enn fri v fot)), men da hun var yngre hjalp det ofte å snu turen, komme hjem fra en annen retning osv. Evt kan du jo gi han en oppgave når dere kommer dit han legger seg ned. Være litt føre var, lineføring forbi det stedet, eller be han bære noe forbi, eller liknende.
 13. *Marianne*

  Akkurat nå mars

  Litt rart at folk går ut å syter på Facebook over det, men det er en kjempeforskjell på å være hjemme med barna å ha ferie (som stort sett er ganske fint), og det å være hjemme med barna og i tillegg skulle gjøre sin egen jobb så godt som mulig hjemmefra slik mange må i disse dager. Her hos oss har vi begge full jobb (fra hjemmekontor), et skolebarn som skal følges opp gjennom en «uvanlig» skoledag, og et barnehagebarn som også skal ha sitt. Vi har riktignok fått noen utvidede rettigheter til sykt barn dager osv, men har fortsatt jobber som må gjøres. Den komboen er ganske slitsom, fordi man ikke har sjans til å lykkes på noen områder. Og selvsagt blir man også sliten av å være helt uten muligheter til å gjøre noe annet. Det gjelder vel de uten barn og. Uansett; det er mange som har en tøffere hverdag en oss om dagen, så det gjelder å ha litt humor på det tenker jeg🙄
 14. *Marianne*

  Løpetid og lek med hannhunder

  Og se an hennes adferd og hannens adferd når de er sammen.
 15. *Marianne*

  Løpetid og lek med hannhunder

  Det er jeg enig i. Derfor bør man legge inn en grei buffer der. Better safe than sorry.
×