Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard


Populært Innhold

Viser mest liked innhold siden 07/21/2018 i alle kategorier

 1. 18 points
  I dag er dagen Vi kom kjørende til oppdretter i 15-tiden. Valpene var våkne, Marvin kom løpende med resten av gjengen. Etter å ha kost, dullet, skravlet litt med oppdretter og alt det her, dro vi av gårde! Tanten fikk sitte i bur i baksetet, mens Marvin satt på fanget. Det er jo helt latterlig varmt i dag, og en litt gammel bil, men så snart han fikk Aircondition på seg nøt han bare livet. Han satt for det meste helt rolig. Veldig spennende å bli løftet opp til brystet og se ut av vinduet! Da vi kom hjem ruslet han litt, og istedenfor en av de flotte sengene jeg har kjøpt, sovnet han midt på gulvet. Da han våknet igjen etter et par timer løp han til min stoooooore glede ut på kjøkkenet og ble sittende som for å si at han var sulten. Og det var han! Hadde ikke forventet at han skulle få i seg noe særlig i dag, men han spiste og drakk som bare det. Letta! Også pen da: Jeg ventet noen minutter, før jeg tok på han selen hans, og knyttet på en hyssing som bånd. Han synes nok selen klødde litt, men ingen store protester. Han er bare så rolig! Og han gikk sååå fint, hoppende som en kenguru ved siden av tanten. Vi var ute i omtrent ti minutter, jeg ville gi meg mens han fortsatt hadde det gøy. Seeeeee på dyret: Nå er vi inne igjen, og han sovnet på gulvet en gang til. Han har vært hjemme i omtrent fire timer, og jeg tenker han har opplevd nok for i dag. I følge oppdretter sover han natten gjennom, men vi får se! Endelig er han på plass! Dette blir sååå spennende. Foreløpig er han verdens mest harmoniske valp. Ikke et pip etter mamma så langt, tror det er veldig godt for han å ha med Mocca. Teppet vi fikk med lukt av mor og søsken gir han blanke f** i, tar det som et godt tegn!
 2. 16 points
  Vi koser oss fortsatt. 38 uker idag egentlig og på torsdag var hun 3,19 kilo og ca 49-50 cm lang (ikke helt villig til måling). Så antar vi kommer opp på en ganske gjennomsnittlig vekt og lengde for nyfødt baby på termindatoen, blir spennende å måle/veie. Siden tirsdag 3/7 (35+4 i gestasjon) har hun utelukkende ammet. Utenom en flaske daglig med pittelitt melk for å få gitt vitaminene så fullammes hun. Det turte jeg aldri å drømme om i starten av mai. Helt utrolig hvor rask den frøkna er i utvikling. Noe treg vektoppgang første dagene, men ved siste veiing viste vekten + 260 gram på 9 dager som virkelig er innafor. Så alle rundt er veldig fornøyde. Fortsatt en del kontroller og sykehusbesøk på henne, men sånn blir det bare første året. Vi er evig takknemlig for hvor godt det har gått med henne sett situasjonen. Kunne ikke fått en friskere og finere jente. Langt ifra hvordan vi trodde veien ville bli når jeg havnet i fødsel.
 3. 15 points
  Snille Kaja har tatt bilder av Lottus for meg idag <3 Så fornøyd! Så har hun fått seg lekkert nytt halsbånd og kobbel også. Noen bilder fra tidligere i sommer: Sammen med jaktgolden-kompis Jake:
 4. 14 points
  Han her vakringen er 4 år i dag Skjønner ikke hvor tiden ble av Verdens beste Banzai som beriker hverdagen vår så voldsomt mye! Og så har han jo gitt oss beste arveprinsen også
 5. 14 points
  Nå har jeg vært på besøk hos oppdretter og valpene ♥ kanskje noen kjenner de igjen. Jeg er i allefall hodestups forelsket i hele gjengen. Valper, hunder og oppdretter. Så da kommer det nok en liten en hjem til meg om ikke så alt for lenge.
 6. 13 points
  Hovedproblemet er vel at folk velger rase etter helt andre kriterier enn hva de skal bruke den til. Det er veldig mye fokus på utseende i valg av hund. Mange synes for eksempel aussie og toller er vakre hunder av hendig størrelse, men de ønsker seg ikke en hund til annet enn selskap og tur. ”Vi vil ha en jaktlabb fordi vi synes de vanlige ser så tjukke og daffe ut, men nei, vi skal ikke trene noe med den”. ”Jeg vokste opp med verdens mest fantastiske husky, derfor skal jeg ha meg en ny til sofakos og selskap rundt kvartalet”. Det er et stort marked for selskapshunder som ser ulike ut, men er omtrent like innvendig. Mange oppdrettere lever i sin egen illusjon der de tror de tar hensyn til bruksegenskaper, når de i realiteten ikke har den fjerneste anelse om hvilke egenskaper en god brukshund eller jakthund trenger. Det er utrolig mange som skriver at hundene egner seg til alt mulig, når foreldrene/linjene ikke har en tøddel å vise til. At en enkeltperson synes bikkja er grei på jakt eller at den er blitt viltsporchampion, gjør den ikke til en god jakthund. At foreldrene er så dyktige på trening sier nada om hundens evne til å holde gjennom et helt konkurranseprogram. Men klart, det er jo så mye styr å stille på prøver og så arrangeres de så langt unna, sånt får man liksom ikke tid til. Men 8 utsillinger rundt om i inn- og utland det er ikke noe problem.
 7. 13 points
  Er vi lei av valpebilder? Neeeeiii. Marvin er 9 uker, og 1.3 kilo! Som er dobbelt så mye som jeg ville gjettet, haha. Det er også 400 gr. mer enn da han kom, har vokser virkelig som en gal. Spesielt ørene begynner å få fart på seg Vi har vært en tur hos dyrlegen i dag, og han er visst en veldig frisk og sunn liten tass. Måtte spørre dyrlegen om han var feit, og det var han altså ikke - bare fluffy! Som visstnok var et stort sunnhetstegn. Oppdretter så han også igjen i dag, og hun bare lo av at hun hadde vært redd for at han ikke skulle spise nok i nytt hjem. Null problem! Hun kommenterte også hvor sykt det var for henne, hver gang, å se hvor fort de knytter seg til ny eier. Han satt nå bare i halsgropen min (ja, han vil helst bæres i halsgropen), og brydde seg ikke så mye om henne. Masse skryt av dyrlegen for rolig og lydig valp! Vi var der bare for å shoppe, skravle og hilse på. Godt å få litt fine minner også, etter alle de triste med Tinka, hos VERDENS beste dyrlege! Også kom vi hjem og tok disse:
 8. 13 points
  Natt til 24 juli ble disse tre født ♡ Ariel har endelig blitt mamma ♡
 9. 13 points
  I mndskiftet juni/juli henta vi hjem en fantastisk herlig fyr: Pondus. Han er en fjording/kaldblodsmix på 13 år som skal tusler her sammen med lusa, bære litt på meg og ellers bare være en fin flott fyr. Han er så kul og rolig at det er helt fantastisk Tar det meste han møter her på strak arm. Enten det er kaniner som piler mellom beina hans når han spiser, høns som flakser over innhegningen foran han, ender som bader i bekken hans eller som i dag; møter nye "venner" i litt større format: Lusa mener nemlig de har for liten plass, så da jeg kom ut med hundene i dag og hilsa på damene av gammel vane, så var det noe som ikke stemte helt Så siden hun var innpå der, så fikk Pondus også bli med. Og de koser seg Drøyt 40 mål å gå på. Og helt egen fanklubb:
 10. 12 points
  «Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) sier han vil se nærmere på en påstand om økt omfang av «valpefabrikker» i Norge. Rådet for dyreetikk advarte tidligere i sommer om stadig flere useriøse og kyniske hundeoppdrettere.» Gode nyheter! Jeg kommer ikke til å holde pusten, men det hadde vært en gladsak om noen endelig tok ordentlig tak i dette. Hva tenker andre om at det eventuelt skulle «bli lovpålagt med blant annet salgskontrakt, kompetansebevis og registreringsplikt for oppdrettere over en viss størrelse»? Nyttige tiltak, eller ikke?
 11. 11 points
  Damirbarna er 14 uker idag. Her er to av de. Casper (20kg) og Cyclone (aka elefanten 27kg)
 12. 11 points
  Da har det gått en uke Vi tilbringer stort sett dagene inne (bikket 36 varmegrader i dag) Her har vi vifte og livet er herlig. Av og til våger vi oss ut for å sitte/løpe/grave litt i skyggen, og bader helst i vannskålen. De siste kveldene har vi gått ned til vannet etter at det ble mørkt og kjølig, bare for å ha gjort noe, hvor vi skravler og drikker vin eller vann, mens Marvin storkoser seg før han sovner i hulen sin og bæres hjem i den. Stort sett full idyll, selv om alenetreningen går akkurat så sakte fremover som forventet. Vi kommer oss dit! Akkurat nå er det viktigere å være sammen enn alene, tenker jeg. Han har lært seg å sitte, da, og har masse treningsglede - noe jeg trodde kom til å ta myyye lenger tid! Video nederst Og hvis noen lurte på hvor kjæresten er i denne prosessen? Altså, mot alle odds. Han ELSKER Marvin. Og det er gjensidig. Han insisterer på å bære hjem på kvelden, og tuller med at han ikke skal ha på seg å være noe hundemenneske, men akkurat Marvin har han en "connection" med. Han vil ha så mye som mulig med alt å gjøre, vil lære gjøre alt mulig rart riktig og blir stolt som en hane når folk stopper og skryter av den søte valpen på tur. Og han er faktisk superflink med han! Hvis jeg dusjer, tisser eller av andre grunner er borte i to minutter, finner jeg dem stort sett sånn: Og seee så flink Marvinen er: Jeg blir nå litt stolt, da Har spilt av videoen noen ganger, og han setter seg hver gang, haha. Var så stolt av seg selv at han sovnet en time tidligere enn vanlig, måtte leke litt fra seg først.
 13. 11 points
  Smula <3 FOR en arbeidslyst! Vi trener kun miniøkter da jeg fremdeles sliter med hode og arm etter jeg ble angrepet av en elg for noen uker siden (som mange kunne lese om i VG) Da hun kom hit for noen uker siden syns hun det var helt forferdelig å komme inn ved foten min eller bare tenke fremover inntil min fot. Vi har jobbet med både kassemetode og masse belønning. Belønnet for å bare tenke fremover når jeg tenker frem og masse klikk og belønning bare for å tenke fremover når min venstre fot går frem. Til å begynne med var hun 1 meter fra foten min, så shapet vi inn øvelsen nærmere og nærmere ettersom hun ble tryggere og nå går hun med fin kontakt i flere meter ca 10 cm unna foten. Fantastisk frøken som stadig tør å forsøke og jobber med Nå kommer hun inn med ok fart, tryggg, stødig og kjempe glad! Holder kontakt flere sekunder selv om jeg jeg retter meg helt opp og har en super arbeidsmoral Vi har også jobbet inn sitt og har nå lagt på kommando. I dag kom hun fint inn på venstre side og satt seg uten å være det minst usikker. Hun sitter fremdeles bittelitt på avstand, men har forstått prinsippet med at det er venstre fot hun følger På bildet har jeg min høyre fot fremme og hun blir sittende med kontakt. Gleder meg til formen er tipptopp igjen så vi kan trene enda mer Denne frøkna er KUL
 14. 10 points
 15. 10 points
  Oj, det skravles ikke så mye her inne lenger! Jeg er støl i hele kroppen (magen inkludert, merkelig nok) etter et døgn med utstilling i letohallen (arrangør), og kjenner at det for en gangs skyld er deilig at det regner, for da slipper jeg å ha dårlig samvittighet for å ligge på sofaen i dag. Selv om det ser ut som det lysner litt da så spørs hvor lenge jeg klarer å ligge her. Kjenner jeg har lyst på utstillingshund igjen, klubben har så fine rosetter med prikker på 😁
 16. 10 points
  Du har jo åpenbart et godt poeng når det gjelder mange av eierne til visse raser. Jeg har i jobbsammenheng møtt mange av disse, både eiere og bikkjer. Jeg er veeeldig glad for raseforbudet! Noen påstår at det ikke hjelper. Det er jeg helt uenig i da f eks det distriktet som var mest belastet før raseforbudet ble iverksatt har blitt vesentlig bedre, og når det oppstår en eller annen situasjon har myndighetene et effektivt verktøy i loven til å aksjonere. Jo, det gnåles om at rasene er så `greie atte`i de riktige hender. Og "riktige hender" hjelper jo, men uansett; visse raser innehar egenskaper som gjør at i hvert fall jeg helst vil slippe å møte de - i hvert fall med hund. Selv de rette eiere mister kontrollen i gitte situasjoner bare hunden blir trigget nok, og for mange av disse hundene er det ikke så mye som skal til. Det er mulig det er skrevet her før, men alle forstår at en harehund besitter iboende egenskaper som gjør at den loser hare, at en fuglehund står for fugl og at en bc gjeter sauer mye bedre enn de fleste andre raser. Det er ingen som betviler det? Men hvorfor sitter det så langt inne å innse og innrømme at visse andre raser besitter iboende egenskaper som gjør at de har lav terskel på f eks vokting, aggresjon, revirhevding, kamp osv.? I et par innlegg her trekker man frem en setter... Er det mulig å være så sveiseblind? Ja, det finnes også noen grinete settere, men heller en grinete setter enn en grinete av visse raser. Egentlig tror jeg alle innser det.
 17. 10 points
  Tusen takk! Jeg blir bare mer og mer fornøyd med henne, hun er så god Hun er hunden jeg har drømt om. Jeg har henne med meg løs inn til kyrne for å hente eller sjekke hester, hun leker løs med oss på tunet, har slutta å jage høns, er rolig om natta, trives i hundegården, akkuratt passe sta. Hun jobber hardt med å knekke Lupin-koden, og har innsett at han er kul ute men best å holde avstand inne. Hun og Kasko er bestisser, men likevel så respekterer hun hans need for space. Hun elsker dattern vår og tåler at hun veksler på å elske og hate henne tilbake. Hun er en forsiktig og myk frøken uten å være "unskyld at jeg eksisterer" hun krever så definitivt sin plass. Kjekkeste hun gjør er å ta løpefart og KASTE seg i fanget på Bonden. Skulle jeg endra en ting, så er det at det er skrekkelig upraktisk at hun bare MÅÅÅÅÅÅÅÅ inn på rommet til dattern min og være overlykkelig når vi skal legge oss, med det resultatet at hun vekker henne Har man ikke verre klager enn det, så...
 18. 10 points
  Marvin har inntatt soveposisonen for natt nummer to! Første natt gikk helt smertefritt. Jeg har jo en ganske motsatt døgnrytme etter nattevakt-livet, men han sovnet klokken 22 som oppdretter antok. Han våknet rundt klokken 01, og så på meg til jeg koste litt, så sovnet han igjen. Han våknet igjen klokken 3 (antageligvis bare fordi jeg var våken), og var plutselig fryktelig leken! Jeg hadde tenkt en del på hvordan jeg skulle etablere lek som forsterkning, da han ikke har virket så opptatt av leker når jeg har besøkt han, men nå snudde det! Og herlighet, @Ganzie! Jeg vet ikke hva det er med den, men han ELSKER leken du laget til han! Hadde ikke trodd han skulle være en draleke-hund i utgangspunktet, men det var han. Etter litt lek sovnet han igjen. Deretter sov han frem til 6, som oppdretter også antok. Da ble jeg vekket med tusen kyss på nesa (jeg sover på overmadrass på gulvet for å være nær han), og vi gikk en tur ut. Han synes sele og bånd (hyssing) er litt ekkelt. For å være helt ærlig skulle jeg ønske jeg kunne vente et par dager med å vende han til dette, men i og med at vi har med en tante de første dagene og ingen hage må vi bare gjøre det sånn. Hun må jo tisse, stakar. Men det er ingen andre store protester enn at han klør seg litt av og til. På tur sitter han stort sett på armen, altså, er forsiktig med leddene hans. Men litt løping, leking og utforsking med tante tenker jeg han har godt av. Han er så rolig og trygg! Gjennom dagen i dag har han søkt til meg hver gang han våkner, og sovnet hvor som helst. I natt sov han i hulen sin, men i dag har han bare sovnet på fanget mitt, ved siden av meg, oppå foten min og generelt det han står når han finner ut at han er trøtt. Han spiser fremdeles masse og drikker minst like mye. Han gjør fra seg utelukkende på tissemattene og ute, som er utrolig deilig! I dag er han også åtte uker gammel!
 19. 9 points
  Ville kun gitt slike gaver om du faktisk vet det er noe gavemottaker ville satt pris på. Personlig skjønner jeg ikke vitsen med slike gaver og hadde ikke blitt glad for en sånn gave. Jeg donerer penger når jeg kan, men da ønsker jeg selv å velge hva jeg skal donere til. Jeg er heller ikke noen veldig "gaveperson", syns det er helt greit om folk av diverse grunner ikke har mulighet til å gi gave og jeg syns ofte det uansett er unødvendig, men jeg syns hele greien med å gi vekk en annen sin gave til noen andre er helt absurd. Hvorfor ikke bare avstå fra å gi gaver og heller doner pengene selv (som du uansett gjør), og så send et vanlig julekort/bursdagskort?
 20. 9 points
  I går debuterte vi i bruks da vi startet D-spor. Jeg var supernervøs, mest av alt for fellesdekken. Jeg hadde sommerfugler i magen flere timer før konkurransen. Jeg kjenner alltid hjertet banke så hardt under fellesdekken, jeg er så redd for at hun skal reise seg. Jeg prøvde en ny taktikk med å synge en sang hodet mitt, men jeg var så nervøs at jeg glemte teksten Det gikk heldigvis fint, hun lå Vi fikk trekk pga dobbeltkommando på neddekk da hun var så fokusert på å sitte i og med at vi hadde sittet lenge før hun ble bedt om å ligge. Nervøsiteten hang litt igjen videre i lydighetsprogrammet noe som resulterte i at hun falt litt ut innimellom. Poengene ble som følger: Fellesdekk: 9 Lineføring: 7 Dekk under marsj: 8,5 Innkalling: 10 Apportering: 8,5 Fritt hopp over hinder: 10 Sum lydighet: 228,5 Video av lydigheten. Deretter bar det videre til skogen. Jeg var litt nervøs for feltsøket også, men ikke like nervøs som for fellesdekken. Først kjørte vi en kjapp oppvarming hvor jeg la ut to gjenstander, hun plukket og avleverte fint. Så gikk vi ut i feltet. Jeg sendte henne, og hun løp ut en veldig bedagelig galopp. Veldig unormalt fra hva jeg er vandt med, hun pleier å løpe full fart. Men hun fant en gjenstand fort og kom inn i igjen med den. I det hun skulle avlevere var jeg litt sløv på å ta i mot gjenstanden, så vi mistet den på bakken. Det er min feil, jeg sliter skikkelig med å ta i mot skikkelig Sendte henne ut på neste gjenstand, den fant hun også ganske kjapt, inn og leverte den superfint! Da vi var ferdig var jeg veldig i stuss på om dommeren skulle si "jatakk" når øvelsen var ferdig slik som i lydighet, men det gjorde hun ikke. Så jeg stod der litt før jeg løste ut Tidi og roste henne. Det endte med 9,5 på feltsøket! Så var det dags for sporet. Det var jeg minst nervøs for, men nå som alt annet hadde gått bra tenkte jeg at da er det vel typisk at det jeg er minst nervøs for er det som ikke ville gå bra Det var utrolig spennende å gå bak henne og overhode ikke vite hvor sporet gikk. Jeg måtte bare stole på henne. Første pinnen gikk hun utenfor sporkjernen akkurat ved, men jeg gikk i sporkjernen så jeg så den. Jeg hjalp henne med å plukke den slik at hun ble minnet på at hun skulle plukke pinnene. De neste pinnene plukket hun helt selv! Før pinne 3 trodde jeg at vi hadde gått feil, jeg hadde ikke sett en pinne på lenge og vi hadde nylig gått en vinkel så da ble jeg usikker. Men hun fant alt Dermed ble det 10 på sporet! Sum på spesialdelen: 386 En super dag, en super hund Det endte med en 3 plass med en sum på 614,5 poeng, dermed opprykk til klasse C!
 21. 9 points
  Du får sjekke mattilsynet sine retningslinjer når det gjelder burbruk og størrelse før du begynner å stenge inn valpen inn i et alt for lite bur. Edit: her er det mattilsynet skriver: Mattilsynet definerer at hunden med god klaring skal ha plass til å stå oppreist, snu seg rundt, ligge i naturlig stilling, strekke seg, endre liggestilling og regulere kroppstemperaturen ved å legge seg på ulike underlag (f. eks teppe og bart gulv). Det skal også være plass til vannskål i buret. I praksis betyr dette at kjøpebur blir for små for mange hunderaser. Mange bruker derfor gjerder, kompostbingevegger eller annet for å stenge av et område i huset hvor hunden kan oppholde seg dersom man ikke ønsker å la den gå fritt rundt mens den er alene hjemme eller om natta. Dersom hunden trives godt i bur må den gjerne ha et bur den kan ligge i, men da må døren være åpen eller fjernet. Når du har hunden med deg i bil er det bra å bruke et bur som gir den begrenset bevegelsesmulighet. Se til at burdet er solid og sterkt nok til å beskytte hunden ved bråstopp eller kollisjon. Transportbur er trange for at dyret ikke skal skades under reisen. Siden burene er trange, skal hunden ikke oppholde seg her for lenge uten lufting. Slike bur er heller ikke egnet til oppholdssted over tid mens bilen er parkert, for eksempel mens eier er på jobb. Det er ok å lukke hunden i mindre bur når den er hos veterinær, under sykdom som gjør at den ikke skal bevege seg mye, når man overnatter på hotell eller under konkurranser og utstillinger. Og det er ikke slik at valpen kommer til å la vær med å tisse inne i buret selv om det er lite. Det betyr bare at valpen ikke kommer seg unna når det har hatt et uhell. Valpen tvinges til å oppholde seg i egen avføring. En annen ting er temperaturregulering og underlag. Ved stort bur kan valpen ha både en myk seng og ett hardere underlag. Skal du først bruke bur så er min mening at buret skal være så stort som mulig. Er ikke det en selvfølge? Og ang trygg plass, en trygg plass kan valpen få uten å måtte ligge i bur. Det er ikke nødvendigvis slik at hunder roer seg i bur fordi det er trygt, det er jo fordi de ikke har noe valg, ren resignasjon. Hva med å starte hundeholdet uten bur? Det er faktisk mulig, selv om man skulle tro at valpekjøp = burkjøp. (Bruk av bur i bil er noe helt annet, og hunder klarer fint å venne seg til det uten å måtte øve på det innendørs...).
 22. 9 points
  Vært på badetur i dag med hundene. Fin strand, men mudderbunn som gjorde at hundene likte seg best.
 23. 8 points
  Ferie med denne fyren er helt innafor
 24. 8 points
  Super utstillingshelg! 😁👍 Lørdag var det rasespesialen med 33 hunder påmeldt (vanligvis er vi 5-6). Jeg var meget spent på hvordan han skulle gjøre det mot så mange konkurrenter med mye mer erfaring, men det gikk jo SUPERT! Han ble 2. beste hannhund. 🎉🎉 Det regnet og regnet og han gjorde en fantastisk innsats. Beste prestasjonen hans med løping og oppstilling. Lønner seg vist å trene lydighet i stedet for utstilling. 😅😂 I dag var det NKK Lillehammer og han slo til med BIR og CACIB. Helt utrolig bra! (Vi slo hannhunden som ble BIM lørdag! 😮). Endelig fikk vi det internasjonale certet. Tellus fikk det også i Kristiansand, men jeg ble rimelig lang i maska da han ikke var gammel nok. Det å lese reglemanget er noe som går igjen som mangelvare her. 🙄😂 Jeg heiv meg også rundt og fikk øyelyste han. Har hatt litt angst rundt det siden ponni viste seg å ha katarakt og måtte avlives, men Tellus hadde helt perfekt syn!! Luna har hengt med på lasset hele helgen og er helt utslitt stakkars. 💓 Neste utstilling blir dogs4all - da tror jeg faktisk vi må trene mer enn én gang på forhånd!
 25. 8 points
  Ikke for å være negativ men.. å tro at man kan sosialisere bort medfødt hundeaggresjon er nok ønsketenking.. Men så lenge dere er klar over problemet og ikke minst tar forholdsregler ut fra det , først og fremst av hensyn til andre mennesker/hunder, og dere vil ha en slik hund, så er jo saken grei
 26. 8 points
  I dag er hårballen 11 uker, og da må vi oppdatere. Han er så lærevillig, så godbitorientert (som vi faktisk måtte lære oss, haha) og så utrolig trygg. Han sovner hvor som helst, liker hvem som helst, og har til og med blitt litt mer interessert i andre hunder. På en komfortabel måte. Den eneste hunden han egentlig bryr seg om er selvfølgelig den eneste hunden som ignorerer han tvert, nemlig mamma sin Scilos. Marvin gjør alt han kan for at gamle Scilos skal elske han, uten stort hell, og det er veldig, veldig søtt. Tinka ble trygg og rolig av å være med på alt, så Marvin er også med på alt, så langt med stort hell. Han elsker folk, men holder seg veldig rolig (sover på alle fang og slikker alle fjes), og da er det ikke noe problem. Bildebevisene kommer nederst, haha. Han kan sitt og dekk, og er så mammadalt at trening på innkalling er håpløst da det eneste problemet er å få han til å VENTE med å løpe. Vi jobber med "bli", og å vente før mat, som går veldig fint. Sove alene har vi gitt opp - alle har det bedre med hund i sengen. Etter kjærestens initiativ. Ellers er han så syyyyyyyyykt kosete. Iallefall på mamma'n sin. Og ikke bare vil han ha kos, han vil gi kos også. Gnir seg mot ansiktet og susser over alt. I går var vi på vei hjem fra baaaaar (hilsen gamla, 23), og det begynte å pøsregne på vei hjem. Han ville ikke ha hodet inni jakka, for han var så opptatt med å slikke ansiktet mitt tørt. Passer på Okei. Så. Nå kommer det masse, masse (masse!) bilder! Først sammenligne: 8 uker til venstre, 11 uker til høyre: 9 uker til 11 uker: Masse søte bilder fra tur i dag: Med nevøen på 4 år, som han er veldig glad i: True colors : Det er forresten veldig vanskelig å ta bilder av mammadalte valper. Stort sett er han her: Okei, så litt fra livet. Marvin på arm: Marvin i heis (dette gjør han hver gang, 6 ganger om dagen): Marvin på t-bane: Marvin på produksjonsmøte til ny forestilling (ikke mitt fang): Marvin på bursdagen til svigers: Marvin på bar: Åja, og oppdatering på kjæresten som ikke ville ha hund? Jada, det gikk fint, det! Er HELT sykt at jeg bare har kjent han i tre uker - samtidig går det alt for fort. Han begynner å se ut og oppføre seg mer som en hund (mindre marsvin), og blir stadig tøffere i trynet (på den gode måten). I går så han en kråke, og hoppet et par hopp mot den, og ble veldig stolt når den fløy sin veg (den var LANGT unna, men allikevel), og da blir jeg litt stolt av at han begynner å bli modigere. Han er DØDSflink til å gå pent i bånd foreløpig. Bonusbilde: Apropos mammadalt. Mens jeg har skrevet denne posten, har han ligget sånn: Han er piraya og liker best å tisse under tak, men ellers perfekt.
 27. 8 points
  Jeg må bare le Møtte en familie på slep etter en spinnvill dvergschnauzer på tur, og jeg måtte virkelig iverksette alle mine strategier for å virke så avvisende som mulig. "Han vil bare hilse!" ropte de uten å gjøre noe tegn til å bremse dyret, som ikke bare gikk i fleksi med tilsynelatende defekt stoppknapp, de hadde attpåtil knytt fast leker flere steder i lina (!) så den kunne ikke rulles inn uansett "Vi hilser ikke", svarte jeg, hvorpå jeg får slengt i trynet et surt "neivel, bare gå der og vær overlegen da!" Hele greia var så absurd at jeg ikke kunne annet enn å le, virkelig. Folk altså
 28. 8 points
  Tenkt at jeg har en 5åring allerede? Lillemor ble 5 år i går - og hadde en super bursdag I dag har hun reist med mormor og moffa på hytta dems, litt vanskelig å reise, men går visst fint nå.
 29. 8 points
  I dag har jeg hatt klumpen i to uker, som betyr at han er ti uker i morgen. Han er på ingen måte husren, og har gått full piraya - men hei, jeg kommer til å savne denne tiden, sant? (Sant??) Men neida, han er helt super. På torsdag dro vi på vårt første eventyr - vi dro opp på fjellet for å se den forestillingen jeg egentlig pleier å spille i på sommeren. Dette kom til å bli hans lengste biltur, første overnatting på hytta, OG en sjokksosialisering med mennesker i alle aldre. Det er mye høye lyder og dramatiske greier i forestillingen, som jeg bestemte at det var best om han ikke var i salen med meg. Under første akt fikk han kose seg i garderoben og kiosken med den som hadde tid for øyeblikket, mens i andre akt tilbød en av de yngre jentene seg å gå en tur med han under jakken, så han slapp eksplosjonene og ropene som dukker opp etter hvert. Når de ikke var på tur var han hos scenografen, som ikke gjør så mye annet enn å drikke kaffe i andre akt. Han ble skikkelig godt tatt imot, og sjarmerte de rundt 100 menneskene som jobber på og bak scenen, og etter hva jeg så og hørte hadde det ikke vært noe problem med han. Han var akkurat passe glad for å se meg igjen i pausen og etter forestilling, som gjorde meg trygg på at han hadde hatt det bra der han var. Lo litt da jeg plutselig fant han i garderoben til en av landets mest eminente skuespillere - hunden er jo bedre på å bygge nettverk enn jeg er! Det er jo viktig for meg at han blir vandt til sånne rare teatersituasjoner, da det å "ta med hunden på jobb" er noe litt annet i mitt liv enn de flestes. Det var også goood trening på å være uten "mamma og pappa" (ja, kjæresten har offisielt smeltet 100%, og leser nå valpebøker på fritiden ). Å kjøre bil var NULL problem. Han som vanligvis lyver så det renner av han om hvor ofte han må tisse glemte helt at han var en liten valp, og ble istedenfor et murmeldyr. På vei opp stoppet vi tre ganger, men på vei ned våknet han ikke en eneste gang, så vi bare kjørte. Virkelig en drøm! Kanskje han ble inspirert av han her De sover helst tett inntil hverandre! Vi har begynt godt med alenetreningen, og jeg må si jeg gleder meg til han skal bo med hunden til mamma en uke, håper det blir lettere når de er to. Har siden dag en vært bevisst på å hente posten alene, tisse alene og generelt vise han at det GÅR BRA, og nå vil jeg gjerne gå videre, men det er vanskeligere. Han er blitt skikkelig flink til å gå i bånd og skikkelig flink til å ligge på kommando. Jeg er sur på meg selv for at jeg ikke tok noen bilder da vi først var på fjellet, eller på fine, fine hytta. Men i bilen tok jeg bilder, da. Så her er flere bilder av Marvin i bil:
 30. 8 points
  Seee hvem vi fikk hilse på i dag!
 31. 8 points
  Valpen begynner å bli stor. Veier 6,6 kg og er ca 35 cm høy. Blir nok ikke en liten sheltie. Ligner på pappan sin.
 32. 8 points
  Cyan er altså så flink til å være alene hjemme! Rent imponert er jeg faktisk. Etter å ha hatt to whippeter som ikke har kunnet begynne alenetreningen før i 8-10 mnd. alderen, så har det vært utrolig deilig med en valp som tar det på strak arm nå. Første gangen hun var alene, var hun alene i 50 minutter! Jeg fulgte med henne på film hele tiden og vi var 5 minutter hjemmefra for å gjøre noe ærender. Hun tygget litt på bein, peip bittelitt og så sovna hun og sov til vi kom hjem. Nå siste gangen var vi invitert på middag hos svigermor, og da var hun alene i 2,5 time, bare 4. gangen hun er alene. Hun spiste litt på kong og så la hun seg til å sove og sov til vi kom hjem ^^ Fulgte med henne på kamera med jevne mellomrom.
 33. 8 points
  Dette er det som kalles lokking på fint. Det er ikke noe i veien for å bruke lokking, men det er en veldig sterk hjelp for hunden og det vil ta lenger tid å lære hunden ting når den ikke må tenke selv. Det blir litt på samme måte som når du kjører etter noen til et sted du ikke har vært før. Det er mye mindre sjanse for at du husker veien neste gang, enn om du greier å finne fram på egenhånd f.eks. For å lære hunder å gjøre noe uten å ha godbit foran nesa, så har man flere forskjellige innlæringsveier: Target: hånd eller labbetarget. Det blir en form for lokking, men hjelpen er ikke like sterk da hunden følger hånden din og ikke en godbit. Frivillig atferd: du fanger noe hunden allerede tilbyr. De fleste valper setter seg av og til, da belønner man for det. Det samme gjør du med kontakt f.eks. Du sier f.eks. "bra" eller klikker når hunden tilfeldigvis ser mot øynene dine. Shaping: du deler en ferdig øvelse opp i små momenter som du belønner for. F.eks. om du skal lære hunden å snurre rundt, så belønner du først bare for at hunden ser i riktig retning. Så når hunden snur hodet i riktig retning, flytter en labb, har flyttet seg 90 grader osv. Tilrettelegging av miljø: Du bruker ting i miljøet for å få fram en atferd. F.eks. om du skal lære hunden å rygge, så kan du stille deg inntil en vegg, eller ha hunden mellom sofaen og stuebordet slik at den bare kan rygge for å komme seg ut. Det går veldig fint an å lære hunden masse forskjellig uten å bruke synlig godbit Anbefaler deg å ta et kurs hos en hundeskole som tilbyr klikkertrening. Da lærer du dette
 34. 8 points
  Valpen min begynner å bli stor 15 uker og nesten 16 kg. En herlig og flott frøken
 35. 8 points
  Her har det skjedd litt mer på utstillings- og konkurransefronten. For to uker siden prøvde vi oss på en luktgjenkjenningstest, som må være bestått for å konkurrere i nosework. Tulleterven tulla og lurte meg, så jeg sa funn på feil eske. Han markerte TO ganger, og jeg trodde ikke på han første gangen, men siden han gjorde det to ganger sa jeg "funn", og angret bittert etterpå. Vi fikk heldigvis en ny sjanse noen dager senere, og da hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke skulle si "funn" før han dytta på esken og eventuelt tok labben på den før han frysmarkerer. Men tullterven han gjorde jo det omtrent på første esken, så da gikk jeg videre og han gjorde det på to, tre til. Da tenkte jeg at vi får gå igjennom alle først, men i det jeg skulle ta han med meg videre så gikk han tilbake til esken han nettopp hadde markert på, og det var riktig eske Og siden vi allerede var der så prøvde vi oss på LGT på anis (klasse 2) også, og da brukte han 15 sek på å finne rett eske Siden vi bor 20 min unna Vålerbanen tok vi en tredagers der med valpeshow fredag og lørdag og debut som junior på søndag. På fredag ble han BIR og BIG4, på lørdag BIR og på søndag fikk han excellent. Ganske sikker på at han hadde fått CK om det hadde vært dommeren på fredag eller lørdag som hadde dømt, for de likte han utrolig godt. På lørdag lånte datteren til Lill, Sophia, han i barn og hund, og han gikk såå fint med henne, han var liksom klistra til hofta hennes og fulgte hennes tempovekslinger. Han fulgte med på henne, og de var så fine sammen Tenk, lille jenta på sju år med en tervhann på 9 mnd Kritikken fredag: "8 mnd, godt hode/uttrykk, korrekte øyne/ører, brede fine lår, god benstamme/poter, elegante bevegelser fra siden, noe hasetrang bak, god pels og farge, trivelig temperament." Kritikken lørdag: "8 mnd, typisk hode, masken kan bli bedre, litt store ører. Bra hals og kropp, står bra på bein og poter. Beveger seg veldig bra. Bra pels. Veldig bra temperament." Kritikken søndag: "Tiltalende helhet, bra hode og uttrykk, korrekt bitt, bra øyne og ører, fin hals og tiltalende forbryst, velkroppet, ikke bli tyngre, bra overlinje, gode vinkler, bra pels, ben og poter, beveger seg bra for alderen." I går deltok vi i vår første noseworkkonkurranse. Han var på ingen måte klar, men siden det var vår egen klubb som arrangerte og det var rett i nærheten så tenkte jeg vi kunne prøve oss, og eventuelt bare trekke oss om det ikke gikk på de første søkene. Jeg ble litt skremt da jeg så søksområdene, for han hadde aldri søkt på så store områder før med så mange mulige funnplasser, og heller aldri hatt helt ukjente søk. I nosework gjør man ferdig hvert enkelt type søk før man går videre til neste søkstype, så det blir en lang dag for hundene. Første søk var emballasje, og de hersens skoeskene Ivrig synes de er møkkakjedelige og jeg liker de heller ikke siden han tuller sånn der. Han markerte ganske raskt på en, men han var litt vag, og fortsatte å vise interesse for flere, men da vi hadde gått igjennom alle tok jeg han bort til esken han hadde reagert på først, og da markerte han med en kjempefin frysmarkering på den, og det var jammen meg rett eske Jeg var sååå letta, vi klarte i hvertfall ett søk! Jeg ville heller være sikker på at han hadde funnet riktig enn å tenke på tiden, og det var jeg glad for, selv om han egentlig fant riktig eske raskt, men det er så utrolig surt å miste 25 poeng ( 25 per søk, totalt 100) om jeg hadde feilmeldt. Andre søk var kjøretøy. Vi fikk to store skogsmaskiner med "hengere". Mye overflate å dekke, men Ivrig viste rask interesse for et område. Jeg ville undersøke mer av kjøretøyet, det er så surt å ikke ha vært i nærheten av funnet. Plutselig hører jeg at det er 30 sek igjen, og jeg snur og ber Ivrig søke seg tilbake mot der han viste interesse først, og rett før vi kom dit gikk tiden ut. Og det var der funnet var... Men, men, hunden var flink, han gikk jo nesten rett på! Det var bare meg som ikke ville gamble, siden han ikke frysmarkerte. Jeg må bli bedre på å lese han om han ikke markerer, men det er så vanskelig å få med seg alt når man er så nervøs, og så er det også litt taktikk inn i bildet. jeg skjønner jo nå hvorfor han ikke virket så gira på resten av søket, for han hadde jo funnet luktkilden han I tredje søket var det utendørssøk. Min store skrekk etter å ha sett områdene. Men der var Ivrig så målrettet og konsentrert, vi gikk ei runde på området og på runde to fant han og markerte fint! Det var godt å bare følge han uten å måtte sette han i gang, han jobbet sååå bra og selvstendig og jobbet på selv om det sto flere folk og så på. Siste søket var innendørs, i et ganske stort rom brukt som et slags verksted, men maaaange ting inni og mange mulige funnsteder. Vi brukte litt tid der også, men han han fant kilden raskt, igjen stolte jeg ikke helt på han Så vi leita litt til, og han leita så nøye, snuste opp og ned langs bjelker osv, over materialer, innunder ting som sto der osv. Så gikk han bort til funnstedet og markerte (første gangen bare snuste han veldig lenge der), og vi klarte det Dommeren roste han og sa han hadde blitt så flink og at han jobbet så godt og konsentrert. Her var han også veldig selvgående, og når jeg tenker meg om så la jeg merke til at han hadde lukta i nesa allerede før vi gikk inn, det så dommeren også. Her ser man nesten hele området for utendørssøket Romsøket, her har han funnet bjørkelukta Som dere kan se, maaange ting og uendelig med funnmuligheter. Vi endte på en fjerdeplass, ingen tittel, for da må man ha 100 poeng, og vi fikk trekk for en ødelagt skoeske og at han ikke klarte kjøretøysøket, men herregud, vi klarte en fjerdeplass av 13 stk! Og med så lite trening og ingen forutsetninger for på klare alle søkene, ei heller holde hele dagen. På trening har jeg alltid visst hvor funnene har vært, og jeg har satt han i gang bare noen meter unna funnet, så han finner forholdsvis raskt. Vi har aldri undersøkt så store områder før. Jeg ble så glad av at han faktisk jobbet seg opp utover dagen og ikke virket sliten i det hele tatt. Flinke Ivrig Dommeren sa hun tok av seg hatten for oss og at vi imponerte, det er så hyggelig å høre. Min aller første konkurranse noen gang, og selvfølgelig også den første med Ivrig. Jeg har lært at han finner funnene veldig raskt og at han holder hele dagen uten problemer, og at det funker veldig bra å ta han rett fra bilen og rett i søk. Vi må bare hjernevaske markeringen for min del, og så må jeg i tillegg lære med å lese han, og huske å lese han
 36. 8 points
  Jeg har aldri skjønt hvordan det går an å tvile på akkurat det. Man ser det gang på gang når folk mener at staffer (og andre raser) ikke er samkjønnsagressive, at alt bare har med sosialisering og trening å gjøre. Merkelig nok er det ingen av disse «the problem is on the other side of the leash»-folka som mener at alle hunder kan trenes til å gjete eller ta stand på fugl. Dét skjønner de at noen raser har instinkter på, men ikke når negative mønstre nevnes.
 37. 8 points
 38. 8 points
  I dag er denne sjarmisen 4 mnd <3
 39. 8 points
  Åååh, endelig! Etter et par år i systemet og lang tid med både søknader og klager, fikk jeg i dag endelig innvilget AAP. Det er både en seier og et stort nederlag på samme tid, men håper det kan hjelpe til bedring iallefall.
 40. 7 points
  Bare 16 dager igjen til henting
 41. 7 points
  Han er sånn uansett når den taes av, ja. Men nå har vi funnet ut av en løsning her, tror jeg. Vi har byttet tilbake til den første selen vår, som han tråkker inn i, og som kan stilles ut til å passe selv en voksen Marvin. Med den går det nemlig helt fint, så det er dette med å få noe over hodet. Puppia-selen tar vi nå en liten treningsøkt med hver dag. Han stikker hodet villig inn selv for en godbit, og jeg tar den raskt av og belønner når det går fint. Han er 0% redd for selen i seg selv, det har han aldri vært, så tror han bare må bli vandt til det! Går helt fint å bruke tråkkesele nå (og resten av livet for det saks skyld), men han må jo lære seg dette som alt annet
 42. 7 points
  Milla, min Milla som skulle holde seg frisk og rask for alltid 1.mai var vi ute på plena og lekte med ball, og som vanlig tar hun litt av i intensitet. Plutselig ser jeg at ene bakfoten rister når hun står å venter på ballen. Tok ikke så hardt på det, hun er fryktelig høy når hun får holde på med ball, så tenkte det var noe "stress-skjelving". Roet uansett ned, og tok henne med inn, foten dirret fortsatt. Kanskje hun har forstrekt noe? Noen uker gikk med haukeblikk på foten, og mye kjenning her og der, foten kjentes ikke ut som den andre, noe var galt. Derfor ble det bestilt time til fysio for en gjennomgang av kroppen. Hun fant også ganske fort ut at noe ikke var som det skulle i foten, muskelmasse hadde hun også mistet relativt mye av. Noen dager senere ble hun sendt på røntgen av hofte og knær. Joda, høyre hoftekule og skål var ganske ille forkalket.. Ikke det jeg hadde lyst til å høre! På resten av bildene var det ikke spor av forkalkninger, så dyrlegen tipper at noe har skjedd som vi ikke har oppdaget, siden det er såpass mye på konsentrert plass. Hun er en veldig aktivt hund, som også har blitt nogenlunde jevnt fulgt opp de siste årene, så noe veldig lenge har hun ikke gått med dette. Hun ble satt på daglig smertestillende i 2-3 uker, og fysio (laser, akupunktur, massasje) en gang i uken, med beskjed om ikke noe akrobatiske øvelser eller kromspring. Det gikk 4-5-6 uker og hun strakk mer og mer på foten og musklene begynte og komme tilbake. Så noen uker i vanntredemølle, for å trene musklene ytterligere. Nå skal hun bare ha noe oppfølging når det trengs. I dag vil jeg si hun lever et nokså normalt liv igjen, vi har kuttet ut agility, trening iværtfall, den er nok den største synderen (får ta noen tunneler en gang i blant). Samt lange og bratte fjellturer, det dropper vi, små fjell bestige vi . Kjenner jeg også gir alle tiltak for å gi foten bedre odds; leddfor, seniortabletter, dekken så hun ikke skal fryse mye tidligere enn før, nøyere med opp og nedgåing. Om det hjelper vet jeg ikke, men skader gjør det ikke! I juli og nå i august lot jeg henne gå seniorløp på agility stevne. Kjenner, jeg synes det er verde uansett - hun blir så superlykkelig av å få gå! Hun elsker stevner, agility, folkene og alt tilhørende! 30 sekunder på en helg, hvor stor skade kan det gjøre? Feilfritt går den lille stjerna mi også! Siden vi skal ta det litt mer med ro, så fikk hun være med på sommeravslutningen til ene klubben vår, der hadde de fjollerally. Så meldte henne på, tror dere ikke hun vant da? ..så litt bilder bare fordi! Svømte har hun gjort mye av i sommer! Etter det hele er hun i overraskende god fysisk form. Hun er slank og fin også, og det skal vi klare å vedlikeholde. Må bare bedre med mindre vekt, når foten kan bli vondt. Hun ligger nå på 28-29 kilo.
 43. 7 points
  Altså, jeg synes Paradise Hotel er gøy, hjernedød underholdning. Men ex on the Beach tror jeg blir i overkant for meg altså Sett ti minutter. Gutt som vil ha intellektuell dame: "jeg har to store lidenskaper her i livet. Det er litteratur, og analsex". Dame som er intellektuell: "Han er jo halvt mørk! Nei.. Han har jo litt mørkt i seg.. Nei... Han er ikke helt norsk ihvertfall!"
 44. 7 points
  Første linsensløp i går. Fikk ikke lastet opp video, så dere får klare dere med et bilde. Veldig flink! Løp og hylte som en gaaaaal. Skulle hatt flere løpehunder, dette var gøy! Håper å ta lisens i år hvis de klarer å få tak i en annen dommer. 🤔 Luna synes filla så artig ut første runde de løp på banen, så skjønte hun at den var plast. Lar seg ikke lure selv som tilskuer 😂
 45. 7 points
  Her driver jeg og setter ut vann til småfuglene så de ikke kreperer i tørken , samtidig som Toddy prøver å kverke de Jeg var av en eller annen grunn ikke helt forberedt når jeg gikk ut innkjørselen og plutselig rykket Toddy meg inn i hekken der småfuglene bor med kjeften klaprende etter fesk mat. Jeg gikk på snørra i grusen faktisk. Normalt går jeg omtrent med sjøbein med den bikkja fordi han er så brå når han går i jaktmodus, men jeg er åpenbart i svime i dag. Innså etter handleturen tidligere i dag at jeg hadde gått rundt med sånn øyebind mot lys rundt halsen i to butikker
 46. 7 points
  Når du skal bygge IKEA er det kjekt å enten ringe en venn, sette på høy musikk så ingen hører at du banner eller kjøpe ferdig monterte møbler du betaler noen for å levere hjemme hos deg. Dårlig trykk i dusjen = sparer strøm. Dytt sofaen under vinduet så står du i den og henger opp gardinene. Bli en problemløser!
 47. 7 points
  Lille spinn har blitt 1 år gammel og matmor har stadig behov for å skryte/syte over sin fine, slitsomme, flinke, gode tenåringsidiot, så da blir det egen tråd Mio er en nysgjerrig, uredd og fantastisk morsom rhodesian ridgeback født i juli 2017. Han har på ingen måte lest sin egen rasebeskrivelse og er hypersosial med både folk og dyr. Han har fortsatt ikke møtt en hund han ikke vil leke med, og han syns nye mennesker er så moro at han nesten tipper over. I blant kan det være ganske slitsomt med 35 kg energisk unghund som helst vil hilse på to bein, men vi er egentlig veldig fornøyde med at han er så trygg, åpen og glad i folk! Vi jobber masse med hilsesituasjoner, og med et par unntak går det stadig fremover. Mio er først og fremst turkompis og familiemedlem, men tanken er å teste litt ulike aktiviteter etterhvert og finne ut hva vi trives med. Matmor er spesielt interessert i å teste rallylydighet, og tror også det kan passe fint for en ridgeback som ikke akkurat er overbegeistret for repetisjon. Foreløpig har vi hatt fokus på hverdagslydighet ettersom han blir såpass stor og sterk, og føler vi har fått mye igjen for å investere tid og penger i kurs der en hund som fungerer i hverdagen har vært i fokus. Som førstegangseierne har jo jeg og samboer lært minst like mye som hunden. Ellers har vi vært på introkurs til smeller, noe alle syns var veldig moro! Planen er å ta opp det igjen over sommeren, og håpe vi kan få trent såpass at han virkelig forstår greia med smellerboksen og ID-lukten. Foreløpig har han nok bare skjønt at det er moro å finne det vi gjemmer Ser at jeg stort sett har bilder av dyret som sover, antakelig fordi det er da det er mulig å få bilder der han er sånn nogenlunde i fokus
 48. 7 points
  På søndag var vi på brukstrening! Cyan fikk gå tre korte godbitspor. Jeg er helt grønn på spor, men har heldigvis gode venner som hjelper meg på vei Kanskje blir det brukskonkurranser på oss på sikt. Uansett er spor en fin aktivisering om vi ikke ender opp med å bruke det til noe. Flink valpis! Når bare mor greier å legge sporet riktig (nok godbiter), så presterer hun veldig bra Foto: Kate Amilie Leschbrandt Fikk også noen tips til hvordan jeg kan lære Cyan å ta ballen i enden, i stedet for å sikte på håndtaket der jeg holder
 49. 7 points
  Jeg tror som allerede nevnt, at et av de største problemene her er alle disse 'snille og godhjerta' katteredderne som med helt misforstått snillisme skal redde ALT og blir alldeles hysteriske hvis det er snakk om å rydde opp i bestander med villkatter. Villkatter er her for enkelhets skyld en betegnelse som benyttes om bestander med både forvillede ( har tidligere hatt et hjem) og katter født ute. Det 'reddes' og fores på disse kattene over en lav sko og det later til at det er plent umulig å få disse til å forstå at de langtfra er så 'snille' som de innbiller seg og at med denne foringa bare bidrar til og vedlikeholder problemet. Synet på katter kommer aldri til å forandre seg, så lenge de formerer seg som rotter og finnes i overflod ute, til stor skade for småviltfaunaen og ikke minst til ergrelse for folk som for hus/hjem/hage nedpisset og nedskitt. Påby kastrering fra 6 mnd alder senest og merking. Katter som ikke er merket og kastrert, blir avlivet, uten noe om og men. Holdningskampanjer har som allerede nevnt vært prøvd i flere år og eneste resultat er bortkastede penger og stadig flere katter.. Forby foring av utekatter. Kattehjem/redningstasjoner eller hva nå man skal kalle dem skal ha veterinærkontroll 1 gang pr.mnd. Her avlives alt som ikke er helt friskt og som ikke egner seg som tamme husdyr. Det skal altså ikke avgjøres av 'redderne' selv men av veterinær.
 50. 7 points
  Som kattedame, altså frivillig i en dyrebeskyttelsesforening ikke tilknyttet DB Norge, er jeg uenig med damen som intervjues. Ikke alle kan eller bør reddes. Kattunger, ja, om de er friske, er det håp for de fleste, men voksne som har gått ute lenge bør vurderes nøye (det varierer veldig hvor tamme de er), og de som er født hjemløse er det sjelden mulig å rehabilitere på en dyrevelferdsmessig måte. Det tar måneder, for ikke å si år, og stressnivået er skyhøyt i lang tid hos disse kattene. Og til slutt er det beste man kan håpe på at de tolererer en eller to bestemte personer. Tillitsfulle og sosiale blir de aldri. Jeg er altså helt enig med MT. Og jeg er veldig glad for at foreningen jeg tilhører har samme syn som meg på dette, vi holder ikke liv i alt. Men vi vurderer hvert tilfelle for seg. F.eks. fanget vi inn en mor med en unge (hadde vært tre, men to ble drept av ukastrerte hanner). Mor var selv født hjemløs, og helt fullstendig panisk da hun kom innendørs. Normalt ville hun blitt avlivet hos oss, men ungen var kun en uke gammel, og mor lot oss håndtere den så mye vi ville, hvilket var avgjørende for ungens skjebne. I tillegg kunne moren få komme tilbake som låvekatt på gården hun holdt til ved etter kastrering og avvenning. Noen ville kanskje vært så kyniske at de hadde avlivet begge, men vi avliver ikke friske unger med en fremtid, spesielt ikke når det fantes løsninger. Ungen ble adoptert ut i går, faktisk, veldig vemodig for oss som har hatt henne siden hun var en uke gammel, men hun var fantastisk selvsikker, trygg og tillitsfull, og vi er stolte av hvordan hun utviklet seg. Mor har det fint som låvekatt. En annen ting som irriterer meg er helse. Jeg vet at flere foreninger adopterer ut katter som har testet positivt på FIV (kattehiv) eller FeLV (smittsom leukemi) som innekatter. Hos oss er positive utslag på dette automatisk avliving. I tillegg har vi et etisk standpunkt som ikke er forenelig med innekatter, så det adopterer vi ikke ut.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×