Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/22/19 in all areas

 1. 13 points
  Da har jeg endelig vært å henta det lille tervtrollet mitt. Så, sonen.. la meg introdusere dere for unge, lovende mr. navnløs! Yep, that's right... jeg har ikke funnet noe navn til stakkaren enda. Gjerne kom med forslag
 2. 13 points
  Blitt stor valp, straks 8 måneder.
 3. 12 points
  Endelig er alt avklart og planlagt, samboer overtalt og perfekt kombinasjon er endelig funnet 😍 Vi henter lille mann om 2,5 uke ❤️
 4. 11 points
  Vi har vært på ultralyd i dag, Lyn baker slike halvsvenske valper i magen sin, hun Har noen navn på lur, men ikke helt bestemt enda, syntes både Pil, Dis, Dot og Sif er gode alternativer. Så får vi håpe der kommer minst én frøken da. Etter å ha sett minimum 3 stk måtte veterinæren løpe avgårde til akuttsak, så får vi vente i spenning til røntgen om en måneds tid om hvor mange der er!
 5. 9 points
  Lexi har blitt et hormontroll 😂 snart 8 mnd ❤️
 6. 8 points
  Jeg vet ikke hvilken grad av frivillighet det er snakk om i podcasten, men går ut i fra at det gjelder å tvinge hunden mot dens vilje ved å holde den fast mens den protesterer (eller til den gir opp) vs. å trene den til å akseptere håndtering den i utgangspunktet ikke liker med positiv forsterkning? Å holde fast potene mens man klipper er jo nødvendig for egen og hundens sikkerhet, men det er jo forskjell på en hund som synes det er ok og en hund som stritter imot. Jeg holder ikke bikkjene mine fast til de slutter å protestere og tvinger gjennom kloklipp. Jeg trener mot at de skal godta det ved å belønne når jeg holder i labbene og de ikke prøver å trekke foten til seg. Jeg prøver også å håndtere labber litt tilfeldig når de slapper av eller har vært ute, bare for å generalisere håndtering litt. Jeg tror ikke man nødvendigvis traumatiserer hundene ved å bruke tvang, men jeg tror det finnes bedre metoder som gir hundene færre negative assosiasjoner til håndtering og ikke ødelegger noe av tilliten hunden har til eier. Vi lever i en tid der det hele tiden kommer nye og mer effektive metoder å trene hund på, jeg ser ingen grunn til å tviholde på gamle metoder og avskrive alt nytt som "dilling" bare fordi de gamle metodene er "sånn vi alltid har gjort og det har fungert i alle år". Jeg opplever at å bruke positiv forsterkning i håndteringstrening gir et mye større utbytte enn tvang, både ved kloklipp, pelsstell, sårstell, dyrlegebesøk osv. Hundene har ingen negative assosiasjoner med situasjonen, de aksepterer håndteringen og er glade både før, under og etter, - easy peasy.
 7. 7 points
  Helt ærlig: Hadde sendt den i retur. Har fått en sånn valp. Anbefaler det ikke..
 8. 7 points
  Tenkte jeg skulle prøve meg på en EFIT etter gammelt. Ikke helt time for time, men sånn noenlunde. Prøvd å ha en noenlunde rolig dag i dag. Høstformen er definitivt begynt å komme snikende. Rett etter vi sto opp er det frokost og medisiner. i 14 tiden pottet jeg en monstera stikling til min mor. Fikset planleggeren for neste uke Og koste en stund med Nemi Så gikk vi oss en times tur før det ble mørkt. Etter vi kom hjem har det for det meste bare blitt avslapping, youtube/Netflix, kloklipp og kos.
 9. 6 points
  Ikke vent et par uker. Da blir du mer knyttet til hunden, det blir vanskeligere for oppdretter å finne et hjem som vil ha en slik hund (og nok vil starte pregingsarbeidet selv eventuelt), og dere vil ha noen fine dager sammen som du ikke greier å la være å håpe på blir flere.
 10. 6 points
  På fredag er det 4 uker til jeg henter valpis! Er merkelig det at nå som det snart blir to hunder i hus, nyter jeg litt ekstra av den tiden jeg og Milo har alene frem til valpen kommer Men er absolutt ikke i tvil om at to hunder er det rette for meg! Kjenner nok bare litt på at det er en del ekstra-arbeid i perioden der en kombinerer både valp og voksen. Jeg tror dog vi finner på gode løsninger underveis Valpis har vertfall åpnet øynene, begynt å lage skikkelig lyd og beveger seg rundt omkring - blir spennende når de blir mer og mer hund!
 11. 5 points
  Ferdselsprøve bestått! 💪🎉 Fine lille lykkepillen har nå fått puttet noen bokstaver på navnet sitt 😍
 12. 4 points
  Hvorfor sitter han i hundegård eller bur når du er hjemme?
 13. 4 points
  Hadde det vært for en god del år tilbake siden, så kunne jeg svart omtrent som deg her. Erfaring og økende innsikt har dog endret mitt syn på saken ganske så betraktelig. Heldigvis, for både for egen del og ikke minst for de hunder jeg har i mitt eie. Nå skal ikke dette misforståes som at jeg har endt opp som hobbysosionom/pølsetante, så langt derifra men i den grad det er mulig vil jeg nå bruk positiv tilnærming og ikke bare kjøre på ala ‘ vil du ikke , så skal du! ‘ Noen individer tåler en slik tilnærming, andre ikke. Jeg klippet også klør i mange år på andres hunder, i alle størrelser og jeg meldte bare pass for en eneste , da jeg ønsket å beholde hendene sånn noenlunde intakte.. Fikk senere høre fra eier at hunden måtte dopes kraftig ned hos veterinær for kloklipp. Summa summarum , jeg følte med rimelig sikker på at jeg kunne takle det meste når det kom til kloklipp. Det var ‘bare’ å være rolig og bestemt, så gikk det så bra atte.. En omplasseringshund på knappe to kilo fikk meg kjapt ned fra min høye hest. Prøv å klippe klør på en bitteliten hund som er hysterisk redd, vrir seg som en ål og biter . Bitingen kunne jeg overlevd, men når det er snakk om en så liten hund, er det faktisk en viss fare for fysisk skade på hunden med for hård handtering. Etter noe som kjentes som timevis, måtte jeg svett og sliten innse at noe kloklipp ble det ikke snakk om denne dagen.. Hunden var også både sliten og oppkavet og jeg anså det ikke som greit overhodet å fortsette. I dag går det faktisk ganske greit å klippe klør men veien dit var lang og den gikk ikke gjennom tvang..
 14. 4 points
  Til TS; Du har en staff hannhund som ikke er interessert i andre hunder, om jeg forstår riktig? Pris deg lykkelig og kryss alt du har, for at det fortsetter slik! Rasen(e) det er snakk om er jo ikke akkurat kjent for sin kompatibilitet med andre hunder. Tvert om ville jeg gjort det jeg kunne for at det fortsatte slik og det innbefatter ikke minst å unngå nærkontakt med fremmede hunder du ikke vet noe om. At eiere forsikrer om at deres hund er SÅÅÅ grei atte, er null verdt. Får din hund en ngativ opplevelse eller flere md andre hunder, kan du fort ende opp med en hund det ikke er gøy å ha i nærheten av andre hunder.
 15. 4 points
  Titte innom tråden litt Vår forsrikring i Agria har også steget med ca. 300kr for 2020. Det minner meg at jeg kanskje skal skru opp livsforsikringen på Floss. Hun har jo vært godkjent gjeterhund siden juni, det har jeg glemt av ifht. forsikring. Lille hunden klinket jo til med 92/100p og vinner av gårsdagens gjeterhundprøve, verdt litt mer enn valpepris nå, både sentimentalt og rent praktisk
 16. 4 points
  Foruten at jeg overhodet ikke ser logikken i hvorfor det beskrevne skulle løse problemet, så ser heller ingen som helst grunn til å gjøre det morsomste hun vet i hele verden (å hente og bære ting) til en pliktøvelse forbundet med ubehag. Hun får heller ha det gøy og slurve med grepet hele livet enn at jeg - grunnet egne ambisjoner - skal ødelegge det for henne.
 17. 4 points
  Åååh jeg vil også kose meg med valpetiden! Jeg koser meg 30%, men de resterende 70% gleder seg til hun blir ca 9mnd og mer 😂.
 18. 4 points
  Kanskje det er min tur til å oppdatere med glade nyheter! Jeg henter valp om 6 uker🥰 En nydelig Engelsk Springer Spaniel hannhund svart/hvit/tan. Nå gleder jeg meg bare til øynene åpnes og en får se hvordan de utvikler seg! Blir også veldig spennende å se hvordan hunden jeg har fra før tar imot bebis🙈
 19. 3 points
  Var på valpekurs med Ærke i dag. Og jeg fikk møte en åtte uker gammel malle valp. Det er noe av det søteste jeg har sett😍 Hun var mer interessert i meg enn de andre hundene. Har så lyst på belger selv, slik at det hjalp jo ikke😂 Ellers ble Ærke sliten etter den ene timen med lek og trening, og sov nesten hele dagen etterpå. Skulle male en vegg på soverommet i den nye leiligheten min far bygger til meg og kjæresten, men Æ fant aldri roen og bare pep. Endte opp med at jeg stappet han ned i genseren og der sov han såpass lenge at jeg fikk nesten to strøk på veggen. Var veldig greit å ha han der, da hadde jeg iallfall kontroll😂😂
 20. 3 points
  Pixel finner stor trygghet i Cleo ❤️ De ligger alltid inntil/oppå hverandre ❤️😂
 21. 3 points
  Min første (feilfarga) hollender. Hun er nå 8 måneder, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd 😍 Har et veldig godt inntrykk av rasen så langt.
 22. 3 points
  Til den bruken du beskriver, så vil selvsagt en god toller egne seg godt. Et lite minus kan være størrelsen med tanke på agility da - om jeg skjønner det rett - den har en litt ukurant størrelse med tanke på klasseinndeling. Hvor mye det betyr i praksis vet jeg ikke, men det kan sikkert noen agilityfolk her inne si noe om. Det er vel muligens først og fremst et argument om man har svært høye ambisjoner. Nå er jeg generelt glad i retrievere. Tolleren opplever jeg imidlertid som minst "retrieversk" av de fire vanligste retrieverene. Jeg opplever de oftere som relativt uinteressert i folk, noen sågar skeptisk (det siste skal de ikke være, men det har vært en del dårlig avl på dem en periode, mulig det begynner å bli bedre). Jeg har også møtt en del illsinte individer (mot andre hunder) - flere enn hos de andre retrieverene. Slik skal det selvsagt ikke være heller, så sjekk grundig når du evt velger oppdretter. Det gjelder jo uansett rase. Er det noen klare grunner til at du tenker toller og ikke golden, labrador eller flat? Du har i alle fall mer å velge i om du kunne vurdere noen av disse også. Evt jaktvariantene av disse. Men det er jo, som jeg har vært inne på noen forskjeller både i størrelse (som kan være en fordel eller en ulempe avhengig av kontekst) og lynne (da tenker jeg ikke på de som ikke virker, bare generelt).
 23. 3 points
  Ja jo, de aller fleste har det slik. Men så har du hunder som synes det er helt pyton. Og så klipper man feil og ting blir tusen ganger verre med tvang. Nå er jo de fear free greiene og husbandry feks brukt i dyrehager, nettopp for å slippe å dope ned for å undersøke/sette sprøyte, men også fordi man ikke bare kan holde fast en tiger eller neshorn. Vi har nok vært heldige med disse hundene våre, med at hvis det er noe de ikke takler så "gir de opp" før de sloss for livet. Og da kan vi tvinge de til ubehagelige ting. (Sier ikke at alle som holder en labb fast ved kloklipp har hunder som har gitt opp).
 24. 3 points
  Herregud, 10 mnd allerede! Tiden flyr så fort! Nå stiller vi for første gang i junior den 9 november. Jeg har alltid tenkt at utstilling er teit, men ble bitt av basillen. Jeg har kjøpt dressjakker (skulle jeg hvertfall ikke ha!), finni ut av hvor dårlig taper jeg er, finni ut hvor gøy det er å vinne, og finni ut hvor fantastisk bikkja mi er uansett premiering! vi skal øyelyse den 16 januar, så får vi ta hd, ad og patella etter det. Finefine bikkja mi ❤️ Og til alle som anbefalte å ikke kjøpe eurasier, dere tok feil
 25. 3 points
  Jeg kan godt være enig i at å holde fast kan gi enkelte hunder traume. Det er ikke mange årene siden det var en god ide å vise hvem som var sjefen ved å legge hunden på ryggen og holde den der. Hadde jeg gjort noe slik med min hund så ville hun med sikkerhet blitt veldig traumatisert. Mens andre hunder taklet gjerne dette helt greit. Jeg drev på med hest før jeg fikk hund. Hester liker ikke å bli holdt fast heller. Dette er noe de med tålmodighet må læres. Hester er jo store, så i utgangspunktet taper man en «kamp» med en hest. Hvis jeg holder fast foten til en unghest og den ikke liker det så vil jeg tape den kampen. En hund derimot kan jeg nok «vinne» over, uten at jeg tror jeg likevel vinner på det. Jeg har alltid fått tips om at metoden for å lære en valp å få klippet klørne er å legge den på rygg i fanget, holde bestemt, og klippe. Belønn når man er ferdig. Jeg har aldri gjort dette med mine hunder, og kommer aldri til å gjøre det heller. Mennesker liker heller ikke å bli holdt fast med tvang. Tvang kan være traumatiserende for både folk og fe (selv om man får en belønning etterpå)
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×