Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/08/19 in all areas

 1. 3 points
  Tok med meg hundene og gikk tur der vi skal flytte til. Var kjempefint å gå rundt vannet, og man trenger ikke gå en meter på asfalt. Kjempefin runde i det daglige på ca 1time. Noe på sti og noe på grusvei/traktorvei. Enig med alle som blir lykkelig va våren. Strålende sol og knallblå himmel, det er helt fantastisk 😍 Kaldt når sola forsvinner, men på dagen kan man gå rundt i t-skjorte. Herlig!
 2. 3 points
  Jeg blir så lykkelig av våren🤩 lange, lyse dager. gå turer i strålende sol, akkurat passe temperatur så man slipper ull og store vinterjakker. Ufattelig deilig å kunne gå tur i treningstights uten å fryse. De siste dagene har det vært 10-14 grader. En dag var det faktisk 20 grader og jeg måtte ta av meg jakken. (Så nå blir jeg sikkert syk😂) i dag har vi vært på tur på stranden. Sol, ingen vind og best av alt; ingen folk. Etterpå tok vi turen til veterinæren for å sjekke vekta og litt kos og sosialisering med veterinæren vår og dyrepleieren. Vanket masse kos og godtbiter. Stor forandring etter at vi bytta veterinær. Fra å være redd og skjelve som et aspeløv, Løper hun inn døren med stor glede. Av og til må veterinæren boffes litt på da🤪
 3. 2 points
  Da kom det valper i går, med en eneste tispe i kullet 🙈 Alle blå da, favorittfargen! Jeg vet enda ikke om hun blir min, og vet ikke helt hvordan og når jeg skal spørre hvordan ståa på det området er heller så jeg er fortsatt litt spent... Men det er hvertfall en sjanse da, selv om hannhund var utelukket denne gangen!
 4. 2 points
  Hilste på valpene i går, for noen herlige små😍 4,5 uke igjen nå, syns tida går litt sakte..
 5. 1 point
  Tusen takk. Er jeg riktig heldig så får jeg både en tobeint og en firbeint med hormoner samtidig, så jeg er allerede mentalt forberedt på det 😅. Det er mest bare det å komme på riktig spor når keg føler jeg har ramlet av som er greia. Kommer jeg opp på sporet igjen, så er det ikke noe problem. Derfor spurte jeg før det blir ille. Prøver å ta det så tidlig som mulig og spørre før det blir forferdelig. Da kan jeg justere meg inn med en gang, føler det er lettere. Mye av grunnen til at det ble mye ut og inn var pga dotreningen. Jeg kan ikke være ute med han hele dagen, så da blir det ofte til at han fortsetter å være ute fordi han selv vil. Det hsr fungert veldig fint til nå. Men så begynte folk å sitte ute osv, så da kom dette med varslingen inn. Ikke noe alvorlig enda, vil bare spørre og ta det tidlig. Men takk for svar. Nå er det natta på han frem til i morgen, så nå kan jeg puste ut for i dag.
 6. 1 point
  Så gøy da! I «mitt» kull kom det også bare en tispe, også der ønskefargen min, svart! Føler meg veldig heldig som får kjøpe henne! Ja hva sa jeg, det går sakte, 😂 men også litt fort egentlig! På torsdag er det bare to uker igjen for meg å vente, og den ene uka er påskeferie, så det går sikkert ganske fort! Så jeg må bare komme meg gjennom denne arbeidsuka her, og så satser jeg på dag plutselig er her hvor jeg skal reise til Sverige og hente lille Wuna! Jeg hadde faktisk navnet klart dagen jeg fikk vite at de var født! Hvor får du valp?
 7. 1 point
  Hvem har sagt du ikke skal ta ham inn? Jeg ville absolutt tatt ham inn så fort som mulig når det er tilløp til bjeffing. I tillegg ville jeg vært mest mulig ute der sammen med ham, og belønnet ro og kontakt når det går folk og hunder forbi, du har MYE igjen for å lære ham å ikke bjeffe på det.
 8. 1 point
  Første utstilling som voksen er gjennomført, appåtil en NKK-utstilling! Ni måneder og to dager gammel Hun var såå flink, og jeg er veldig fornøyd med hvor rolig og bra hun oppførte seg i dag. Kendra fikk excellent og ble plassert som nr. 2 i juniorklasse tispe. Fire av 13 hunder fikk excellent (resten VG), så i dag hang denne høyt. Da måtte vi selvfølgelig kjøpe med oss rødsløyfen Neste helg venter dobbelutstilling, og vi gleder oss allerede! Her er kritikken, og et bilde av en utslitt prinsesse: 9 mnths merle, balanced body, head fem, not overdone, lacks a little fill and strength of muzzle, bite is corr, neck good length, desent upperarm, topline could be firmer, but well balanced rear quarters, moves with drive, paral in front, carriers outline well , desent type.
 9. 1 point
  Når man sier man ønsker en familiehund, så tenker jeg på kriterier som - Enkel å oppdra, tåler litt "feil". - Ikke noen drifter som kan skape større utfordringer som f.eks. sterkt vokterinstinkt. Kanskje tildels også jaktinstinkt. - Rase som har lett for å være sosial og imøtekommende mot hunder og folk uten nøye sosialisering. - Grei å ha løs. Som flere nevner, er mange brukshunder også familiehunder. Men jeg vil tørre å påstå at den gjennomsnittlige familien vil ha lettere for å oppdra og få en fungerende golden retriever enn en malle, bruksschäfer eller hollender. Da også om man tar utgangspunkt i at alle individene i dette tenkte scenarioet har god mentalitet. Det betyr ikke at sistnevnte ikke er gode familiehunder, men de krever kanskje noe mer av eier i oppveksten enn en del andre hunder gjør. Raser som er kjent for å være mer offensive kan nok fort skape en del mer utfordringer enn defensive raser. Jeg tenker ikke egentlig så fryktelig mye på aktivitetsnivå og hvor mye hunden krever fysisk eller mentalt, men heller hva hunden krever av "andre greier" som ofte sees i sammenheng med diverse drifter. Jaktlyst, vokt og gjeting kan skape en del problemer hos en familie som skal ha hund til tur og kos.
 10. 1 point
  I mitt hode er det først og fremst så enkelt som en hund som går godt overens med folk i alle aldre, tåler å håndteres av disse, lite ressursforsvar, som tåler en del styr, nye plasser, folk, folk på besøk, hunder på besøk og en variert hverdag med alt fra veldig hektisk til roligere perioder... Altså en trygg og nervesterk menneskeglad hund uten særlige diller, vokt, skepsis og aller minst alle typer aggresjon mot folk og fe. Jeg synes ikke det er hensiktsmessig å skille begrepet ut fra jakthunder eller andre typer brukshunder. Eller etter hvor mye aktivitet de trenger. Familier har vidt forskjellig aktivitetsnivå og familier består ofte av både jegere, folk med redningshunder og folk som driver med hundesport. De fleste jakthunder er feks i aller høyeste grad først og fremst familiehunder og blir brukt til jakt (inkludert trening) maks 2 måneder i året etter innlæringen. Jeg har inntrykk av at det stort sett går fint. Man skal ikke undervurdere alt en hund som er inkludert som en fullverdig del av en barnefamilie får av stimulus, det er ikke bare hundetrening og evt annen hundespesifikk aktivitet (feks jakt) som stimulerer en hund nok til at den får et godt liv. Jeg vet ikke om jeg kjøper premisset om at jakthunder blir omplassert av familier mer enn andre hunder i familier eller for den saks skyld hos par eller enslige. Både familier, par og enslige kan gjøre dårlige valg og det er mange hunder av mange raser som har fått kjent på det. Aller hyppigst ser jeg det imidlertid når det er snakk om store endringer: Folk som flytter fra hverandre, i lag og ikke minst når man plutselig står der med en baby eller to. Det siste er noe folk har planlagt for i veldig forskjellig grad, og det er nok mange utfordringer som kan utløse en omplassering i slike tilfeller. Uansett rase.
 11. 1 point
  Jeg syns det er et godt spørsmål: Hva er egentlig en familiehund? I mitt hode, i en helt banal tankegang, er det en hund man elsker betingelsesløst, uavhengig av om den har de talentene eller egenskapene man egentlig ønsket
 12. 1 point
  Fikk noen flere bilder idag ❤️
 13. 1 point
  3 uker igjen!!!!!!!!
 14. 1 point
  Hvis jeg hadde hatt plass og mulighet, ville jeg gjort det. Eventuelt fôrvert/deleier? Det er nok ting i livet man angrer på, valpen man ikke kjøpte trenger ikke være en av dem
 15. 0 points
  Ånei, så trist 😥 Det er nok en prosess, og det er nok ikke så enkelt som at det bare vil gå en vei å bli lettere etterhvert. Det går nok opp og ned og det er sikkert helt vanlig. Håper det snart går bedre for deg igjen ❤️ Forhåpentligvis hjelper det litt når du får valpen i hus. Jeg så nettopp en video av en valp og tenkte at jeg en dag helt klart kan glede meg over en ny valp, som ikke er Tidi. Jeg vil jo bli glad i den og, samtidig som jeg alltid vil savne og huske Tidi for den perfekte hunden hun var ❤️ Jeg har egentlig benektet det hele i noen dager nå. Ikke klart å se på bilder av henne eller noe. Men i dag kom fakturaen for avlivningen i posten. Der stod det svart på hvitt. Da var det ikke mulig å nekte for det lenger 😭 Hun er faktisk borte, for alltid.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×