Gå til innhold
Hundesonen.no

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Forrige Time
 2. Jeg har hage og har vel alltid hatt tilgang på det, så jeg er vandt med at luftingen skjer der. Lufting i hagen skjer: På morgenen På ettermiddagen etter skole/jobb På kvelden etter mat Ellers ved behov Da får de være ute så lenge de vil stort sett, men de går som oftest bare rett ut på do også kommer de inn igjen. Ellers pleier jeg å regne med rundt 1 times tur hver dag. Noen ganger er det bare 30 minutter hvis jeg har dårlig tid en dag, det er dårlig vær eller andre grunner, mens andre dager blir det 1,5-2 timers tur eller mer. Noen dager i uken drar vi på trening, og da blir det fort flere timer, med pauser innimellom.
 3. Hvordan ser en vanlig dag eller uke ut for dere mtp. aktivitet, trening og lufteturer? Hvilke raser/bruksområde? -Lundehundprosjekthunder Så en som er førstegenerasjons bu/lunde og så har jeg sønnen hans. En vanlig dag innebærer tur i skogen, men aldri en fast lengde. Alt fra 1 time til dagsturer og andre dager igjen får de i hundeparken å løpe galematias i et par timer. Enkelte dager får de mindre, men da er det mye mer lek og aktivisering innendørs. Her stoppes vi ikke av vær, tid etc, så det er gjerne pga hundene hvis det ikke blir tur. Vi prøver variere turene, både med lengde, terreng, løs/i bånd og områder jevnt gjennom uka, så det alltid er spennende for gutta. Ingen av de er spesielt interessert i trening utenom dette, begge foretrekker stort å få bruke kroppene sine fysisk og Ori feks trekker non stop fra start til slutt. Ellers er de alltid med på alt vi gjør gjennom dagen om de vil det, leker med hverandre eller koser seg med å tygge på en leke. Og så får de selvfølgelig lufteturer i nabolaget utenom hovedturen. På sikt blir det nok både ski, sykling og teltturer også, nå som vi har lagringsplass til slike ting Hvor mange lufteturer og hvor mye aktivitet synes du er et minimum generelt for alle hunder? Vi har jo diverse "objektive sannheter" innen dette temaet: som den gyldne regelen "minimum 1 times tur hver dag", og motsetningen: "vanlig spasertur" er ikke mosjon/aktivitet. -Vet ikke helt egentlig. Jeg tenker man må se an sin egen hund. Jeg har hatt hund som uten problemer hadde akseptert 1 times tur hver dag, feks rundt lianvannet (som ikke er en krevende tur i det hele tatt, mer fin rusletur), og ellers få være del av familien. Vanlig spasertur er helt klart ikke mosjon for mine, men aktivitet er det jo. De liker å få lese avisen, markere og gjøre ting i sitt tempo, men de bruker jo ikke kroppen eller noe. I bunn og grunn kommer det jo an på hvordan resten av dagen ser ut. Får hundene være med på alt og ta del i hverdagen, så tror jeg mange hunder fint kunne taklet et liv uten timesvis i skogen hver dag. Men mine passer ikke i en sånn hverdag. Men å skaffe seg hund og ikke være interessert i turer etc er snålt i mine øyne. Hund = tur, skog og opplevelser i mine øyne. Den gleden jeg ser hos mine hunder hver eneste dag når vi legger ut på tur i skogen viser meg bare hvor viktig det er for dem. Hundene er avhengig av at mennesker gjør livet deres interessant og det synes jeg man skal ta alvorlig. Hadde mine kunne valgt helt selv, så hadde vi vært i skogen hele dagen, de stopper ikke før vi bestemmer at turen er slutt. Jeg har også hatt typisk selskapshund (bichon frise) og han var helt lik. Ikke med samme intensitet som Banzai og Ori, men skogen var det beste han visste og han var med på like lange turer hele livet. Han godtok rolige dager mye bedre enn de vi har nå, men det betyr ikke at det er det optimale livet, det betyr bare at han var avlet til å håndtere det
 4. Today
 5. Om det ikke bare er gamblingen som er problemet så må du gjerne forklare hva som er. Hvorfor drepe all oval / straight racing for alle mynde rasene?
 6. omsorstvist

  Dette handler tydeligvis om veldig mye mer enn en hund. Og i tillegg er det gjerne flere sider i slike historier. Hvordan har datteren din fått tak i hunden igjen gang på gang? I lovens forstand er hunden en gjenstand, og siden det er hun som har kjøpt den så er hun juridisk sett eier av hunden. MEN, dersom du kan dokumentere både at du har hatt hovedomsorgen for hunden i størstedelen av livet dens, og ansvar for alle kostnadene, så stiller du sterkt i en rettslig konflikt, om det går så langt. Hvis du også har bilder av hunden hos deg og nå hos datteren din og kan vise en vesentlig forskjell i hold så kan du sende det til mattilsynet. Du kan jo eventuelt starte med å be datteren din enten tilbakebetale utgiftene du har hatt med hunden, eller levere hunden tilbake.
 7. omsorstvist

  Hei! Jeg har fått ett stort problem som gjelder min datter! Dette er en svært lang histoeie som har vart altfor lenge,ja en hel årrekke! Min datter kjøpte en hund da hun var i beg.av 20 årene! Dette gjorde hun helt på impuls,uten og tenke frem i tid,og hun kjøpte heller ikke inn noe som helst utstyr som en hund trenger! Min datter jobbet,drev med travhester,gikk på chearleading,vanlig trening,noe som ikke innebærer og ha tid til en hund med alt det ansvaret det innebærer! Hun hadde en samboer,men han lå og sov hele dagen,når han ikke gikk på skolen,så denne stakkars valpen var jo helt overlatt til seg selv,og dem må ha mishandlet denne hunden pga.hun kom til min mor og meg da det ble slutt mellom henne og samboeren,da var hunden litt over ett år,og hunden var helt forknytt,nedkuet og bare lå! Den var også altfor tynn,noe jeg merket da jeg ga den våtfor! Den kastet seg over maten,og det gjorde den i ukevis,helt til vi så at den lå på seg litt,da spiste den litt mer sakte! Dette var hjerteskjærende,og min datter bare overlot hunden totalt til meg,og hun distanserte seg helt fra hunden,noe jeg bare var veldig glad for pga jeg fikk den opp på bena igjen,lærte den og leke,gikk turer og den knyttet seg sterkt til meg! Vi fikk ett sterkt bånd,meg og denne herlige hunden! Når min datter fikk seg kjæreste,da hadde hun plutselig hund,da tok hun hunden fra meg og flyttet fra bolig til bolig pga dem ikke bet.husleie og dem bodde også i ett kollektiv der det var forbudt med kjæledyr,så dem stengte hunden inne i ett glovarmt rom hele dagen,når dem var på jobb og trente m.m.Helt forkastelig,men det forholdet varte heldigvis ikke lenge,så jeg hadde hunden i nesten 5år,og hunden så jo på meg som eieren sin! Da min datter flyttet til oslo og skaffet seg en ny hund, det så jo jeg på som om hun frasa seg hunden jeg hadde ,så det var jeg veldig glad for! og det er helt umulig og sitte seg ned og snakke med min datter,da jeg har merket at hun har store psykopatiske tendenser! For og gjøre en kort historie lang så har "min" hund havnet i klørne på min datter igjen,og hun nekter meg og se hunden,for ikke og tenke på kor mye hunden sikkert er i savn og sorg nå! Min mor og jeg reiste der hun og nå en ny samboer bor! hunden ble så glad og hoppet i armene mine,forså og løpe ned i drosjen der min mor fortsatt satt,og hun hoppet opp på min mor og som hun også er blitt glad i ,så hoppet hun over bena til min mor og satt seg tett inntil hennes ben! Hun trodde hun skulle bli hentet stakkars!. Jeg har kontaktet Mattilsynet her i Bergen,men helt ærlig så stoler jeg ikke helt på dem,men min mor og meg kommer til og dra til oslo for og anmelde min datter for dyremishandling,og med god grunn! Vi anmelder hun til Politiet! Vi har dsverre ikke mye bevis annet enn at hunden er blitt skinn og ben igjen,og er ikke dette kontraktsbrudd? Håper noen har ett svar el.godt råd til meg for hvordan jeg skal få hunden tilbake? Mvh. Berit
 8. De har hund(er) som søker (lukter etter ) rotter/mus og veggedyr, men har aldri hørt at de lar bikkja jage og fange skadedyret.
 9. Skadedyrfirma som bruker hunder i bekjempelsen mot rotter og mus. Anticimex gjør hvertfall dette.
 10. Aggressiv oppførsel fra hunden min - hjelp!

  Hei, og tusen takk for gode og utfyllende svar. Når det gjelder aktivitetsnivå er det svært høyt - valget av rase bunner i at jeg selv lever et aktivt liv. Dexter er med meg på løpeturer i marka hver uke hvor han løper fritt, vi har hytte på fjellet hvor vi tilbringer mye tid, går veldig mye langrenn om vinteren og er en del sammen med mine foreldre som har 2 Vorsteh på hundesletta i nærheten av der vi bor. Han brukes også til jakt sammen med samboer. Men - vi kan nok bli enda flinkere på å drive med hverdagsdressur, og at han i enda større grad får brukt hodet sitt. Det jeg mente med uforutsigbare situasjoner er situasjoner hvor han ikke har kontroll over hva som skjer. For eksempel var vi med på et arrangement, VOM Dogrun, hvor det skjedde veldig mye rundt oss med mye lyd og mennesker og hunder i alle kanter. Merket han ble veldig stresset, og hver gang jeg ba han om noe så enkelt som å sitte pent, ble han helt spinnvill og hoppet på meg som en kenguru, virket som om han trodde jeg skulle gå fra han. Jeg opplever at han har veldig lett for å bli stresset i slike situasjoner. Vetrinæren er også et godt eksempel, jeg må ta med meg vaksinene hjem og ta de på han selv, fordi han er så urolig. Han er ikke en urolig hund ellers, hjemme i huset er han svært rolig og behagelig. Tenker jeg må prioritere å sette av mer tid til trening, veldig mange fine tips og gode råd. Tusen takk!
 11. Det du kaller "dominansaggresjon" høres for meg ut som ressursforsvar. Hunders forhold til eierskap er veldig annerledes enn hos oss mennesker. Når en hund da forsvarer det han oppfatter som sin ting/sitt område der og da så er det viktig at vi forstår dette og ikke gjør det verre. Ved bruk av kjeft og straff eskaleres bare konflikten. Utenom det å gi ham en annen oppgave som foreslått over, så handler det om å forebygge, og å bytte. Dere forebygger allerede ved å kutte ut å ha ham i sengen. Dersom aggresjonen er relatert til ting han har/finner, bytt det med noe han synes er minst like bra, som et tyggebein eller en leke for eksempel. Du sier han blir stresset i uforutsigbare situasjoner, kan du utdype det? Å bli bundet til et tre er kanskje ikke så uforutsigbart, men her ville jeg rett og slett fokusert på rotrening. Ta med et lite teppe han kan ligge på, og gjerne noe å tygge på. Sett deg ved siden av i starten, og øk avstanden gradvis mens du trener på at han skal ligge rolig. Dette kan ta tid, så ikke øk fra å sitte ved siden av til 20 meter unna i løpet av første gangen! Både stress og aggresjon kan ofte bunne i usikkerhet hos hunden. Som @Ingidano er inne på er det viktig at hunden får brukt både hodet og kroppen nok. Særlig mental aktivisering som søksarbeid er ofte med på å bygge opp selvtillit hos hunden. Det er selvfølgelig også viktig at dere jobber med samarbeid og kontakt, og at hunden er trygg på oppgavene dere gir ham, og at dere ikke presser ham over det han har forutsetning for å mestre.
 12. Hvor mye og hva slags tur/aktivitet burde hunder få?

  Jeg har ofte dårlig samvittighet fordi jeg ikke føler de får nok. Jeg har to hunder med ulike behov så det føler jeg går ut over den ene. Selv om jeg tar aleneturer nå og da så kjenner jeg på det. Det blir uansett fast 2 turer om dagen, og den ene blir rundt en time. I helgene er vi ute mer om været er bra. Vi har ikke hage hvor de kan være løs i, så det blir mest do lufting utenfor hos oss. Nå er det mørketid og det begrenser endel. Og ofte dårlig vær og vinteren hjelper ikke akkurat på. Jeg jobber hele dagen så da blir det ikke like mye tid til å være ute lenge på kvelden. Jeg er veldig opptatt av at de skal være alene kun det de må, så er lite fra dem etter jobb. Og så prøver jeg å aktivisere de litt inne iblant med godbiter. Men sku gjerne gitt de mer. Mulig det blir litt lettere når jeg har 1 hund igjen.
 13. Siden du sier han er generelt lydig, så i stedet for å kjefte hadde eg gitt han en ny oppgave, f eks gå på plassen sin. Det nytter ikke å gå i konflikt med en hund som svarer, det vil ende med at han biter. Hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Får han brukt hodet sitt, og bli sliten?
 14. Ville dere heller gått for valp?

  Jeg hadde venta i ca ett år til unghunden roer seg litt, også hadde jeg skaffa meg valp. Med mindre du finner den perfekte omplasseringshunden da. Men det er vanskelig å vite før man har hatt hunden hjemme et par måneder. Tar som regel litt tid før omplasseringshunder blir «seg selv» i nye hjem.
 15. Hei! Jeg har en fuglehund av rasen Kleiner Münsterländer på rett over 2 år. Til vanlig er han verdens snilleste hund - han er svært selskapssyk, glad i kos, elsker å møte andre hunder, og stort sett lydig og enkel å ha med å gjøre. Det siste året har vi hatt problemer med noe aggressiv oppførsel, hvor han i situasjoner hvor han føler seg «truet» flekker tenner og glefser etter oss. Dette skjer stort sett i situasjoner hvor han får kjeft av meg eller samboer. For eksempel om han hopper opp på kjøkkenbenken, og vi skal dra han ned derfra, kan han glefse tilbake. Tidligere fikk han også lov å sove i sengen vår, men dette har vi måttet avvenne han med, da vi ikke fikk lov til å flytte på han uten at han knurret. Dette er jo tegn på det jeg har skjønt kan være dominansaggresjon.. Jeg syntes det er veldig vanskelig å ta tak i dette, da kjeft åpenbart fungerer svært dårlig på han. I tillegg er han svært lite selvstendig, og har blitt ekstremt avhengig av meg over tid. Derfor opplever jeg han ofte som svært stresset i situasjoner hvor ting blir noe uforutsigbart. For eksempel takler han svært dårlig å stå bundet i et tre, selv om jeg oppholder meg rett i nærheten. Virker som det "koker i topplokket" på han, og han blir ekstremt stresset. Tenker at stresset hans kanskje kan ha sammenheng med aggresjonen - at han trenger å bli en mer trygg hund. Er det noen som har tips til meg /vært i lignende situasjon før?
 16. Allergi&forbytte

  Klem til deg ❤❤
 17. Allergi&forbytte

 18. I går
 19. Har det klikka for’n?

  Bustern, mannen i mitt liv - eller også en kastrert hannkatt på 8 år. Han har siden i vår hatt sine stunder, dvs han rir. På pledd, puter og tærne mine 😂 han blir desperat og mjauer og prøver å få oppmerksomhet. Har prøvd å avlede han fra det, men det er ikke mulig. Det skjer når han skal legge seg, altså når han tøver rundt og «lager» seg liggeplass. Er det noen som vet årsaken tll det? Jeg har hatt mange katter, men ingen som driver sånn 😅
 20. Allergi&forbytte

  Tiden foran oss ble desverre veldig kort - i samråd med vet så ble Meeko avlivet på torsdag ♥️
 21. Vi som liker blekk!

  Ikke fått noe nytt siden den på underarmen, men har et gavekort jeg må bruke før slutten av desember, så jeg er i tenkeboksen. Enten vil jeg ha en sort sommerfugl i tilknytning til den på underarmen, eller så vil jeg ha en strekhund gleder meg!
 22. Vi som liker blekk!

  Kjedelig at du ikke er helt fornøyd, men den var fin likevel veldig koselig tatovering
 23. Vi som liker blekk!

  Jaa, jeg tok i vår på sydenferie 😁😍 en liten familietattoo. Den ble ikke helt som tenkt og det er litt nedtur siden jeg viste veldig tydelig hvordan jeg ville ha den. Jeg liker tatoveringen godt like vell, ellers hadde jeg ikke tatt den, men har litt indre konflikt med at det ble litt feil ifht hva jeg lenge hadde gått å ønsket meg.🙉 riktig "bilde", men ikke helt rett stil og farger.
 24. Hund i bilen på vinteren

  Det er viktig og lufte selv om det er kaldt. Det blir verre om det blir fuktig og rått inne i bilen pga manglende lufting. (bare nevner siden det vet noen tenker at det er smart å holde vinduene igjen for å holde bedre på varmen.) jeg bruker å sørge for god nok isolering i underlaget, gjerne ull (evt fleece) rett under hunden siden det transporterer fukt vekk fra huden og varmer selv om det skulle være litt fuktig, og isolerer generelt godt. Bruker dekken på hunden etter behov. Non stop varmedekken på de litt milde dagene og fleecedress/ull under varmedekkenet når det blir kaldere. Evt slenger på 2 dekken. Når det er skikkelig kaldt fyller jeg opp et par tre flasker med glovarmt vann og legger under underlaget. De varmet godt og lenge og gjør stor forskjell. Bruker bare vanlige brusflasker, men siden de ligger pakket inn så holder de varmen i flere timer. Bruker gjerne et litt stort og mykt teppe eller noe i bunn som går litt oppover sidene på hunden når den ligger. Snakker man at hunden skal ligge der en stund så er det evt greit å gå ut å starte opp bilen litt ila dagen, evt ha en kuppevarmer eller noe å sette igang litt får å varme opp interiør osv og bli kvitt den rå luften for en stund iallefall, samt strekke litt på bena før hundens del og gå igang blodsirkulasjon og få litt ekstra varme i kroppen.
 25. Vi som liker blekk!

  Drar opp denne litt. Noen som har fått mere blekk siden sist? Jeg fylte på mer på armen i juni, da jeg ble lei av å bare ha tatovering på innsiden av underarmen, så jeg tok på oversiden også. følte meg litt naken. På fredag skal jeg ta en liten en til, ganske impulsivt, men det blir bra
 26. Ville dere heller gått for valp?

  Mulig jeg misforstår hva du spør om så beklager det evt. Valp vil jo ikke ha noen bedre forutsetninger for å takle hundegården på dag 1 eller 2 eller 10 nødvendigvis, så ingen fordel der. Jeg kan vell heller ikke se for meg at det skal være noen andre store fordeler ifht det. De fleste voksne kan være alene og de tåler også hundegård. Unntak finnes, men det får man jo evt hos valper og. Det er gjerne ikke trening eller mangel på trening som avgjør om en hund har/får separasjonsangst, men hundens sammensetning, genetisk. Å sette igjen en ny hund i hundegård med en fremmedhund med snev av ressursforsvar og et overivrig vesen kan det nok være mange som ville følt seg ukomfortable med. Det ville jeg drøyet litt uansett hvilken hund dere ender opp med. Det blir jo mye nytt på en gang og potensielt litt overveldende. Bedre å skyndte seg sakte.😊 Problematisk er det jo helt sikkert ikke med valp. Men mulig dere må skjerme valpen en del og holde de adskilt når dere ikke er tilstede, om en eller begge ikke greier å roe seg. Fordelen med valp er jo at det er mindre sannsynlig med bråk mellom de når det er grei aldersforskjell og valpen kommer inn som valp og vokser opp sammen.
 27. Første bad

  Gjør heller ikke noen greie av det. Om jeg kommer på det (eller det tilfeldigvis blir behov for å.spyle bena bare) så kan jeg godt ta noen ganger med bare spyle ben først, men dusjing er egentlig ikke noe vi tenker på så veldig ofte her uthuset så for de fleste har det nok blitt rett i dusjen med sjampo og alt med en gang. Tar det litt med ro bare, starter på bena og lar hunden få venne seg litt til det før vi har kroppen. Har som regel med noe pølse eller noe og stikker i dem en gang i blant, men inn i dusjen blir de bare plassert og dusje skal de. Aldri hatt noe problem med dusjing. Noen har syntes det er helt ok, andre hadde vell helst sett de fikk slippe, men de står nå der å finner seg i det uten noe tøys eller kamp.
 28. Dette lurer jeg også på... Det finnes flere typer trening (jakt, LC, barn hunt osv) hvor hundene på en måte trenes mot noe de ikke har lov å fullføre. Aldri hørt at noen lar dem fullføre, med unntak av de som har blitt anmeldt og havna i rettssystemet. Hvis ulovlig trening foregår, så bør man rapportere det til rett instans (usikker på hvor man starter)
 1. Load more activity
×