All aktivitet

This stream auto-updates   

 1. Forrige Time
 2. Jeg velger å ikke gjøre det, pga helse, og fordi jeg vet mye om foreldrene og har snakket med andre (som ikke kjenner tispeeier, som har sett tispa utenifra). Det er 2 flyturer hver vei og jeg har ikke helse til det dessverre :/ Så her stoler jeg bare på oppdretter og satser på at magefølelsen stemmer.. Hadde det vært i kjørbar avstand hadde jeg ikke greid å holde meg unna tror jeg
 3. Foreslår at de uheldigvis kommer seg ut... Er så sliten at jeg har vondt...jeg visste jo det kom. Stakkars Prima i dag ble det hviledag for ho.
 4. Ikke meningen å kuppe tråden, men har et spørsmål. Hva har dere selv gjort og hva føler dere er riktig med tanken på å besøke oppdretter før man drar for å evt hente hjem valp, når oppdretter bor langt unna (flyreise og overnatting)?
 5. Det ER det Kos deg med bøker! Det minner meg på at jeg MÅ få fylt på boklageret mitt... jeg har ingen som ligger på vent pt - og det gir meg nesten litt angst. Den boka jeg leser nå er egentlig dørgende kjedelig - om en nyvalgt president i USA som har laget vei i vellinga og laget masse styr... ja, omtrent som i virkeligheten, altså
 6. Meldte plutselig på to hundar i Lom.. Gikk jo stråååålande med debuten med plan C i helga=) Lille valpeWilma lokka og lura seg gjennom klasse 1 med 1 premie =)
 7. Jeg satser egentlig på at jeg ikke trenger å fjerne mer av mine egne kroppsdeler, men jeg skal ha det i bakhodet om det blir aktuelt Det høres ut som at din 2017 er som min 2016 Åh, det hadde jeg så gjort! Det er noe galt med folk som ikke liker dyr! -- I dag har datterbarnet og jeg vært i byen (dvs Jessheim ), og de hadde halv pris på bøker på Ark, det var jo skikkelig triste greier Jeg var innom der fordi jeg bestilte bok nr 2 i Ravneringene (fordi jeg måtte ha den innbundet, i sort, med bokmerketråd ) for lenge siden, og antok jeg ville få sms eller mail når den kom, men det var visst for mye forlangt, for den sto i hylla for salg når jeg kom i dag. Men nå har jeg den! Til halv pris! Så nå skal jeg lese første boka en gang til (det er jo minst et år siden jeg leste den første gangen) så jeg kan lese bok nr 2 og 3 etter det Alt i alt har jeg hatt en fin ettermiddag (formiddagen snakker vi ikke om ).
 8. Evt står også porten åpen Fristende... Hva skjedde? Forøvrig synes jeg ikke om drinker som sovemiddel... kan fort bli en bad habit.
 9. Joda, det er der dere starter. Valget om dere har lyst til å bli godkjent tar dere etter kurs, da er det et mye mer informert valg. Så ikke ta den største avgjørelsen enda, ta den som er litt mindre. Men det er ikke de enkle plasseringene man skal forberede seg på. Klart de finnes, men det er kanskje ikke sånn kjemperelevant siden man som fosterforelder ikke vet hva man får eller hvordan ting blir. Det er en av grunnene til at det er en innmari stor avgjørelse, man vet ikke i forkant om det er en "enkel" plassering eller ikke. Jeg tror for øvrig ikke mange barnevernssaker er enkle, de er alle vanskelige. Ja, barnevernet/fosterhjemstjenesten er rette instans å snakke med, de vil hjelpe Tinkie til å ta valget som er riktig for dem.
 10. Jeg spurte ikke om det ble blått, jeg spurte hvor lang tid det vanligvis tok før et blått øye ble lysere
 11. Mye nyttig du sier, @Mari! Og @Krutsi og. Vi skal tenke på det, snakke med svigers som har vært fosterhjem lenge og fremdeles er det, blant annet for storebroren til denne jenta, så vi kan få et lite inntrykk av hva slags mor vi åpner hjemmet vårt for. Og hvis det er aktuelt for oss etter det, så tar vi kontakt med barnevernet.
 12. Endret tittelen på emnet til noe mer beskrivende. Moderator mushi
 13. Jepps, jeg er helt enig med deg.. Og jeg vet veldig godt hvor komplekst det kan bli, men det betyr ikke nødvendigvis at det blir det heller. Jeg vet om flere som har tatt over spedbarn og det er aldri snakk om at verken mor eller far skal ha noe særlig samvær, og etter x antall år fikk de muligheten til adopsjon. Derfor prøver jeg å ikke komme med mine erfaringer, for de var vanskelige saker, men heller la BV ta seg av jobben med å fortelle hvordan denne spesifikke saken vil være
 14. Har en pasient her hjemme. Hoster til han spyr. Grønn gugge. Vil ikke spise. Feber. Og han pleier aldri å være sånn typ syk mann. Fikk bekreftet min mistanke om diagnose pneumoni da vi var på legevakta. Heldigvis er 20-åringer lettere å få tabletter i enn 90 årige personer med demens. Uheldigvis er morshjertet like bekymret for ungen som da han var 1. Jeg burde lære meg å slappe av.
 15. Poenget mitt var at selv om man kan svare et rungende ja til at man er klar for barn, så kan man samtidig svare like rungende nei på om man er klar for fosterbarn. Og det er helt ok og ikke selvmotsigende, for det er rett og slett to forskjellige valg. Siden du har erfaring med dette, så vet du jo også om hvilke utfordringer man kan få og hvor komplekst det kan bli.
 16. Satser på at det ordner seg og høres ut som en skikkelig kjip kveld :-/ så får vi satse på at dagen i morgen blir bedre
 17. Jeg fikk snakket med kundeservice, og hun sa hun la inn en sperre så det ikke sendes purring, og at de skal kontakte borettslaget for å høre hvem som bor der og er ansvarlig for utstyret - for hun var skjønt enig med meg om at det ikke var mitt ansvar. Så får vi se. Tusen takk! Njei? Det var kollektivt bestilt gjennom borettslaget, så det er i og for seg jeg som mottok utstyret, men det følger jo rekkehuset, og ble derfor selvfølgelig satt igjen da jeg flyttet ut, og jeg sendte flyttemelding til alle relevante instanser - inkludert NextGenTel. Nett og TV var inkludert i fellesutgiftene, så "min" regning har jo blitt betalt av borettslaget, også er det ikke fanget opp før nå at de ikke har fått oppdatert kontaktinfo. Jeg forsøkte meg med en høflig henvendelse først, men blir det mer tull så er jeg sliten nok til å tenne på alle pluggene. Tusen takk! Mulig Willy klarer å komme seg ut døra i det han ankommer i morgen? Mulig Yasmine klarte å åpne soveromsdøra og kommer brasende ut på et tidspunkt? Eller levere en klage til sjefen hans? Tusen takk! Den elendige dagen/helga fortsatte i bratt kurve nedover. Jeg og Glam dro på første praktiske kveld i blodsporkurset hans, og det gikk så ****** dårlig at jeg aldri fikk tatt ham ut av bilen en gang. Nå er vi hjemme, skanken er lagt i fryseren for godt, og jeg har laget meg en sterk drink, for nå vil jeg bare sove, lenge.
 18. Jeg vet du ikke snakker direkte om min kommentar, men jeg føler jeg må kommentere allikevel; men tanken bak den "hadde dere tatt abort?" Var mer en tanke imot retning om de var klar for barn eller ikke for som du sier så er BV en hel egen sak å forholde seg til osv. Jeg har vært støttekontakt for fosterbarn, ganske aktiv støttekontakt i hverdagen og mine foreldre har vært både avlastningshjem, fosterhjem og beredskapshjem. Og jeg personlig skulle gjerne ha åpnet hjemmet mitt til barn som trenger et hjem med omsorg, men jeg aner virkelig ikke om jeg orker. Nå er min erfaring med ungdommer som går ungdomsskole, så ikke reelt i denne sammenhengen, men det er fryktelig tungt å jobbe med et barn som ikke ønsker å være hos deg. For uansett hvor mye dritt de har opplevd, så er det hos foreldrene sine lojaliteten ligger og det er der de vil bo.. Men igjen; jeg er nok dessverre noe farget av å hatt med de litt mer utfordrende barna i systemet..
 19. De positive sidene ved å være fosterfamilie er jo ganske klare, det å kunne gi et barn en sjanse til en god og trygg oppvekst er givende i seg selv. Så her kommer de negative: 1. Dette er ikke ditt barn. Å bli fosterforeldre er ikke det samme som å bli biologiske foreldre. Du har omsorgsansvar for barnet, men du har ikke foreldreansvar. I realiteten betyr det at du ikke står fritt til å ta de valgene du ønsker angående barnet. Biologiske foreldre har også et ord med i spillet, og det er barnevernet som har foreldreansvaret. Du åpner ikke hjemmet til bare et barn, du åpner det også til et annet par med foreldre og du åpner det til en offentlig instans. Med alt det innebærer. 2. Målet med fosterplassering er tilbakeføring. Dette betyr at dere har biologiske foreldre å forholde dere til, de skal gjerne ha samvær og det er en helt reell mulighet for at barnet skal flytte til dem. Dere må forholde dere til samvær som kan være skadelig for barnet. Det må være opprivende å jevnlig sende et barn til et miljø du føler ikke er bra for de, allikevel skal dere oppfordre til et godt forhold mellom barn og biologiske foreldre. Dere kan ha vidt forskjellige oppfatninger om barneoppdragelse og viktige valg. Det kan være en krevende relasjon, men en veldig viktig en. Samarbeidsevner og konflikthåndtering er gode egenskaper å ha. Husk også at både dere og biologiske foreldre sannsynligvis vil være veldig følelsesmessig investert og det kan gjøre det enda mer komplisert. 3. Barnevernet og forsterhjemstjenesten kan være tungrodde system å forholde seg til. Ting kan ta tid og dere kan føle at dere ikke får den oppfølgingen dere har behov for. Mange fosterforeldre erfarer det slik. 4. Det kommer til å bli utfordringer. Utfordringer har man med alle barn, dere vil få utfordringer utover det. 5. Jeg er ganske sikker på at som fosterforeldre skal man ikke planlegge å få egne barn i de nærmeste årene etter plassering. Dette er noe dere skal gå inn i med åpne øyne. Det er mange positive ting med å åpne hjemmet sitt til et barn som trenger det, og det er et fantastisk flott valg, men det er en stor avgjørelse. Mye større enn å få biologisk barn føler jeg. Konsensusen blant fosterforeldre er at det er tøffere enn de trodde, men at det er verdt det. Dere vil gå gjennom PRIDE kurs før eventuell godkjennelse. Har hørt veldig mye bra om det opplegget. Snakk med barnevernet eller fosterhjemstjenesten. De vil gi deg god og realistisk informasjon om å være fosterforelder, det vil hjelpe dere på veien. Dere trenger ikke ta en avgjørelse på om dere vil ha fosterbarn enda, først tar dere en avgjørelse på om dere ønsker å ta kurs eller ikke. Jeg mener på ingen måte å fraråde dere på noen slags måte. Ingenting er bedre om dette er det riktige for dere. Men det er ikke så "enkelt" som å få eget barn, valget er ikke det samme som en evt abort, og det er ikke bare barnet du inkluderer inn i familien din.
 20. Hatt en veldig grei dag i praksis idag! Alt blir så mye bedre når man er med folk som er flinke til å forklare, og som ikke blir oppgitt om man som student gjør noe feil eller spør om noe. Så jeg gikk derfra med en god følelse idag! Likevel klarer jeg ikke slappe av, for jeg bekymrer meg for morgendagen, og hvem jeg skal gå sammen med da, og om jeg klarer å vise hva jeg har lært til nå. Stressa.. Sover ikke ordentlig om nettene. Selv i helga, hjemme hos foreldrene mine, våknet jeg midt på natta. Var sikker på at jeg var forsovet meg Kvalmen, dårlig matlyst og klarer ikke holde på noenting. Urolig i kroppen, fordi jeg er stresset og nervøs, rett og slett. Lenge siden jeg har gledet meg SÅ mye til ferie! 3uker igjen... Men nå ser jeg først og fremst frem til langhelg. Studiedag på fredag, og himmelspretten er fridag, så jeg reiser hjem igjen allerede onsdag (dvs hjem til foreldrene mine. Hadde dog gjerne reist hjem en tur til gubben, bare for å få en good, varm og trygg klem, men det er mye dyrere å reise den veien)
 21. Nå ligger jeg i senga med lillemor som våknet og hører festen 5 valper og 2 voksne har i stua.. Godbitboksen min på stuebordet har blitt raidet hørte jeg i alle fall.. 😬
 22. I dag
 23. Jeg hadde en brasilianskimportert basenji som bodde ute på en øy i noen døgn i rimelig kalde omstendigheter og regn, han levde livet og sov under en busk (vi visste hvor han var hele tiden, vi fikk bare ikke tak i han).
 24. Inne fra tur i duskregnet, og da fikk Yumi bartefnatt. Like før hun trillet over armlenet på sofaen Tenkte på om jeg skulle begynne med vurdering av eksamensoppgaver, men nå har jeg jobbet hver bidige dag i flere uker så jeg skal rett og slett bevilge meg en frikveld. Legge meg tidlig skal jeg også
 25. Fort gjort at det blir vanskelig å begrense seg med et slikt tema ja.
 26. Lurte litt på det jeg også. Jeg har og hatt en hund på skauen i 8 dager, dog midtvinters. Hun var tynn, men ingen skader eller noe annet rart. Det er vel mer normalen...
 27. Ja, kontakt veterinær. Og tommelfinger-regel: Lurer du på om du bør kontakte veterinær, så kontakter du veterinær! Heller en kontakt for mye enn en for lite!
 1. Load more activity