Jump to content
Hundesonen.no

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. spot

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Det er ingen som har skrevet om / anbefalt tvangsapport her. (Tvangsapport går ut på at man påfører hunden smerte hvis den ikke griper, slik at den åpner kjeften og griper apporten, og at smerten opphører straks den griper. Noe som forøvrig ikke er lovlig.)
 3. Today
 4. Wilhelmina

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Jeg mener hundetrening skal være lystbetont, der hunden utfører øvelser fordi den vil og ikke fordi den må. Tvangsapport synes jeg ikke har noe i dette årtusenet å gjøre.
 5. Yesterday
 6. Debbie

  Akkurat nå, juli

  Hva kaller du den da??? Prima har lekt med tanteunger idag, og fikk nytt navn. PrompePrima...
 7. Artemis

  Akkurat nå, juli

  Nei 😂😂😂🙈
 8. simira

  Matlei - hvordan går man frem?

  Så lenge hunden ikke er for tynn tenker jeg fint de kan gå to-tre dager uten mat. Begge våre var veldig småspiste i unghundalderen, men ingen av dem gikk så lenge uten mat eller spiste så lite at de ble tynne. Det jeg gjorde i perioder var å kutte mengden på måltidene. Anvisningene er jo bare forslag, og gjerne litt høyt (erfaringsmessig), så de kan godt få litt mindre enn det som står på pakken. Vet ikke om det er innbildning, men synes det virker som hundene spiser lettere når måltidet er mindre også. Jeg kutter glatt 20% av mengden, men kommer litt an på hvor mye vi trener også, mtp godbiter. En annen ting jeg har gjort i senere år er å bytte litt mellom fôrmerker. Det forutsetter at hunden tåler det, men har hatt to-tre merker og varianter som vi veksler mellom. I perioder får de Vom til et av to måltider. En periode fikk de Provit til et måltid om dagen. Og alltid minst et måltid tørrfôr, vanligvis Acana elle Robur.
 9. Sunnivamb

  Matlei - hvordan går man frem?

  Vi kom hjem fra vår to uker lange ferie i går, og hunden vår på litt over 1 år har vært hos mine foreldre mens vi har vært borte. Alt har gått fint, men en ting har de gjort mot min vilje - de har gitt masse ekstra snacks i maten. Vi fôrer vanligvis på tørrfôr fra Acana, og sper tidvis på med et og annet digg, som kjøttboller fra Mush/V&H, kjøttrester fra middagen eller en eggeplomme. Men det har vært viktig for oss at hunden ikke skal bli kresen, og at dersom hun ikke spiser det hun får servert, så får hun ikke. Dette har derimot mine foreldre ikke fulgt, og de har nok gitt henne noe ekstra til nærmest hvert måltid for å få henne til å spise. Dette har resultert i at hun så vidt gidder å snuse på maten før hun går sin vei. Bare for å sjekke at det ikke var noe galt, strødde jeg over en godbit, og da slukte hun hele tørrfôrmåltidet glatt - dermed tror jeg ikke det er selve sultfølelsen det er noe i veien med. Hun er vanligvis veldig glad i mat og tar gjerne i mot alle andre hunder sine godbiter, og vil gjerne smake når vi lager mat. I tillegg pleier hun å spise opp måltidene hun får. Omtrent en og en halv måned etter første løpetid hadde hun en lengre periode der hun spiste dårlig og lite, og da fikk vi opp igjen matlysten med å spe på tørrfôret med Mush, og deretter fase det ut igjen. Nå er det vel også ca en og en halv måned etter hennes andre løpetid - kan dette ha noe med saken å gjøre? I går og i dag har vi gått for taktikken å fjerne maten når vi ser hun ikke er interessert, og å ikke gi henne noe før neste ordinære måltid. Dette har da resultert i at hun ikke spiste middag i går, men hun spiste bittelitt til frokost i dag, og ikke spiste middag i dag heller. Selv synes jeg jo det virker helt grusomt at hun ikke spiser noe. Men hvor lenge skal man holde på slik? Når må man eventuelt vurdere andre tiltak? Og er det noen som har tips til andre ting man kan gjøre for å både få opp igjen matlysten, men også unngå å få en kresen hund?
 10. tillien

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Nei, du skrev "åpne kjeften på bikkja å legge inn dummyen" noe jeg tolket som et element av tvang heller enn lyst. Det var poenget. Skriver mer om det litt under her. Ja, helt klart, man må dele det opp. Og det er der jeg har syndet siden den strategien strandet på første del av kjeden - å trene isolert og kontrollert på at hun griper, først fra hånd og etterhvert plukker opp og griper. Da gikk vel hold også litt i glemmeboka, men det kan jeg faktisk klare å trene isolert på nå. God idé med å bruke tyngre og større apport! Det skal jeg prøve. Det er her problemet ligger. Hun går i en form for låsning når apporten presenteres på den måten. Hun kikker bort og ned og blir helt rar. Jo mer jeg tar apporten mot munnen hennes, jo mer snur hun seg bort. Mistenker at hun tror det er en test av noe slag. Jeg tror, som sagt, personlig ikke noe på å bruke selv en mild form for tvang her da jeg er redd et skal forverre situasjonen. Og det blir tvang for jeg må i så fall bryte opp munnen hennes. Jeg er ikke prinsipielt i mot tvang (dog ikke det første jeg griper til), men akkurat her sier magefølelsen min at det er en veldig dårlig idé. Det er en eller annen konflikt der allerede og når jeg ikke helt vet hva hun tenker så trår jeg varsomt. Men som sagt så har jeg begynt å få lekt fram et grep og hun tar nå med mindre og mindre lek i forkant. Så vi er på vei! Og så er det litt rart for hun går veldig fint fot med dummy i munnen. Faktisk om hun går fot og jeg gir henne dummyen mens vi går så tar hun den med glede og bærer den. Jeg tror egentlig ikke at hun tygger. Har aldri sett en eneste punktert dummy - ikke en gang tannmerker. Jeg tror det er mer snakk om at hun begynner å slippe lenge før hun skal (den begynner å dreie kanskje 10-20 meter fra meg). Og da gjør tyngdekraften sitt til at den roterer langsomt over i et sigargrep. Men absolutt en god idé å bruke en ølboks for å sjekke! Det skal jeg gjøre.
 11. Wilhelmina

  Krevende pelsstell

  Jeg har egentlig ikke klipperase, men jeg klipper henne uansett Bruker stort sett saks. Så veldig pent blir det ikke, men tusen spenn på hundefrisør skjer ikke. Da får hun heller bare se skamklipt ut Hadde jeg derimot hatt en klipperase og utstilingsambisjoner hadde jeg nok kostet på dyret en profesjonell klipp, men er det bare snakk om "sportsklipp" tenker jeg det man får til selv holder i massevis.
 12. Nemi1

  Krevende pelsstell

  Jeg har yorkshire terrier, er på min andre, Jeg er lat og bruker maskin. Har brukt maskinen i løse luften men nært huden, fra ung alder, med godbit, Det er noe med å venne hunden til lyden. Jeg har også gjort det samme med hånddusj, ikke badet hunden, men holdt dusjen nært ham, såvidt bortpå, og tenkt at jeg har god tid. Minien som jeg har nå er en omplasseringshund, og etter mye trening er han helt ok med at klipping må til. Men han har store forventninger til både godbiter og lek i ettertid, men det syns jeg det er verdt. Men jeg vil ikke påstå at jeg er særlig flink. Da jeg klippet min første yorkie første gang, kom fremmede folk bort og hilste på ham og sa: stakkars liten, har mamma klippet deg? Det har gått seg til etterhvert;) Nå syns minien det er stas med oppmerksomheten, for han vet at vi avslutter både med godbiter og lekestund. For vår del funker det å tenke at bade og klippetid er vår tid sammen. Da skal vi kose oss og ha det gøy. Det gir en helt annen opplevelse og forventning enn den tiden jeg gruet meg til det. Derfor tror jeg det har mye å si hvilken innstilling vi selv har Hvor lang tid det tok å lære? Hmm, har jeg lært? I begynnelsen syns jeg det var greit at det var vinter og jeg kunne ta på dekken;)
 13. Miloficent

  Krevende pelsstell

  Dere som har klippe og trimme-raser, gikk det lang tid før dere lærte det? Hvor lang tid bruker dere på å stelle pels (avhengig av rase også selvsagt)? Gjør du det som oftest selv, eller leverer du til hundefrisør? Hvordan er hunden under trimming? Hva er lurt å tenke på? Jeg forbereder meg på Engelsk Springer Spaniel valp og kjenner jeg blir mildt sagt stresset av å holde så mye pels Hvis dere har noen tips til hvordan en venner valp til f.eks. lyd av barbermaskin, ligge rolig under stell m.m. så tar jeg gladelig imot det!
 14. spot

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Det jeg ville ha gjort er å gi hunden en sitt - kommando, holdt apporten rett foran kjeften på hunden, kommandert apport! Hvis hun griper; masse ros, la hun bare holde litt, før takk. Hvis hun ikke griper, ville jeg åpnet kjeften på hunden, og lagt inn apporten, i det hun har apporten i kjeften; masse ros. Bare holde litt før takk. Når dette går bra, ville jeg startet med å gå med hunden på plass samtidig som hun bærer, og selvsagt masse ros når hun bærer. Hvis hun begynner å rulle apporten ville jeg korrigert dette med et kjapt Nei! For å registrere om hunden ruller / tygger / tuller med apporten er det fint å bruke tomme ølbokser. Og etter hvert som allerede nevnt, ville jeg brukte tunge og store apporter. Da må hunden holde godt, og det øker hundens konsentrasjon om oppgaven.
 15. spot

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Jeg har heller ikke skrevet "ved å presse ting inn i munnen----"... Man må dele opp dette med apport. En ting er å gripe, en annen ting er å holde et godt, fast grep. For å få hunden til å feste et bedre grep kan man med stort hell bruke en tyngre og større apport. (Har trent mange hunder til apport med flere 1. premier på apportprøver.)
 16. tillien

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Nei, jeg har ikke tenkt å gjøre dette til noe negativt for hunden ved å presse ting inn i munnen som hun muligens ikke vil ha der. Nå får jeg henne til å gripe og holde dummyen frivillig bare jeg leker fram grepet og da jobber jeg litt slik du snakker med hold - bare med omvendt lokking. Jeg merket også at hun begynte å løsne grepet straks jeg strekker fram hendene og jeg tror egentlig det er dette som har utviklet seg slik at hun etterhvert har begynt å løsne grepet mer og mer jo nærmere hun kommer meg i forventning av hva som skal skje (slippe og evt belønning.). Og så har jeg, istedenfor å ta tak i problemet bare vært raskere og raskere med å få avlevering unnagjort i fall hun skulle slippe og ergo bare forsterket problemet. Så det må jeg jobbe med, og jeg ser hun responderer greit. Den andre biten - et mer konsekvent sentrert grep og aller helst at hun frivillig plukker opp en dummy som ligger rett foran meg - er fremdeles et stykke fram til, men så lenge hun nå har begynt å gripe dummyen fra meg gjennom lek så er det nå en start. Og selv om det ikke blir helt slik jeg hadde tenkt så vil bare å jobbe med at hun ikke slipper for tidlig hjelpe mye. For om hun holder litt til siden gjør ikke så altfor mye, men det ble et problem når hun begynte å løsne grepet. Holder hun bedre så vil ikke dummyen rotere fram til sigargrep heller. Men skal forsøke å være bevisst på hvor jeg holder dummyen! Har ikke anelse hvor jeg bruker å holde egentlig, bortsett fra at jeg holder i snora når jeg kaster.
 17. Debbie

  Akkurat nå, juli

  Har den fått navn nå???
 18. spot

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Dette er jo en fin metode å trene avlevering på, men det bedrer neppe selve grepet
 19. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Denne filmen kan være nyttig spesielt ifht jaktapport
 20. Miloficent

  Akkurat nå, juli

  Kjøreavstand er vel så mangt😅 Kjører toppen 8-9 timer en vei. Bor i Stavanger, så kommer meg et godt stykke på vei da😊 Toppen 8-9 timer i bil. Bor i Stavanger så kommer langt på de timene😊 Nei, ikke det beste tidspunktet, men er da det passer best! Er i kontakt med to oppdrettere nå, vil nemlig helst slippe å fly får å hente valp - men klaffer det ikke så blir det fly altså
 21. spot

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Ts skriver at apporten «ruller» inne i kjeften på bikkja når den kommer i mot eier. Det minner litt om tygging. Og at hunden i utgangspunktet tar et dårlig grep/ skeivt grep vil endre seg ved å gjøre slik som jeg jeg skrev. Det hjelper også mye hvis eier er nøye med å selv ta grep mitt på dummyen når hun legger den ut / kastet. Hvis eier holder på den ene siden har også hunden lett for å feste grepet der.
 22. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Det er ikke holdingen i seg selv som er problemet men hvordan den plukkes opp, det lærer de ikke med at den blir stappa inn hvertfall.
 23. spot

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Kan du ikke bare åpne kjeften på bikkja å legge inn dummyen? Og så kan du i tillegg gi kommandoen Hold! Det har fungert utmerket på alle mine apportører. Og etter hvert når hunden sitter og holder kan du bevege hånda de rundt hodet på hunden, slik at den lærer at den skal holde helt til du gir slippkommando. Så kan du også dunke til dummyen litt, slik at hunden må stramme til grepet for å hode den i kjeften. Hvis den mister dummyen kan du gi en mild, verbal korreks - Nei! Og deretter legger du den inn igjen, og roser hunden for å holde.
 24. Last week
 25. Artemis

  Akkurat nå, juli

  Hva er kjøreavstand da egentlig? 🤔 Jeg hentet valpen min med bil, men det tok over 12 timer hver vei da. Nå vet jeg ikke hvor du bor da, Miloficent. Ser jo at hvis du f.eks. bor i Finnmark så blir det fort langt å kjøre uansett. Eller hvis du skal ha en sjelden rase. Foretrekker selv å sende mail til aktuelle oppdrettere. Er lenge til jul enda, men er ikke nødvendigvis så lett å finne valp akkurat til det tidspunktet da. Ellers: snufs, valpen min har blitt så stooor. 😭 Det går så altfor fort! 😢 Samtidig som det er kjekt med større valp som man kan trene mer osv. 😊
 26. Sunnivamb

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Vår hund på halvannet år er og har hele tiden vært ekstremt kosete. Hun ligger gjerne oppå meg med hodet i halsgropa om hun får. I valpetiden var hun også veldig kontaktsøkende, og vi lot hun få kos og nærhet når vi hadde anledning. Men av og til går ikke det, og da håndterte hun det også fint. For eksempel kan hun komme å legge seg oppå eller inntil beina når vi spiser, mens hun i sofaen vil ligge på fanget. For vår del har det ikke hatt noe med separasjonsangst å gjøre, det har hun ikke problemer med. Rett og slett bare glad i å være nær og kose med flokken - noe jeg egentlig setter veldig pris på!
 27. Meg

  Akkurat nå, juli

  valp i kjøreavstand skal vel ofte godt gjøre seg? Send mail til ulike oppdrettere, det ville jeg gjort.
 28. Miloficent

  Akkurat nå, juli

  Ikke lett å finne passende oppdrettere helst i kjøreavstand og som helst har leveringsklare valper Desember/Januar gitt🙈 Slitsomt å kontakte hver og en av oppdretterne når det er utrolig mange, samt at jeg blir litt blind på hva jeg ser etter. Noen som vet om en slags «ønsker å kjøpe blabla» på finn.no funker? Eller er metoden med tekstmelding til hver enkelt oppdretter bedre? Blir mye arbeid isåfall😅😂
 29. simira

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Det første er definitivt det mest normale for valper og gårdshunder. Og jeg håper ikke innlegget mitt kan tolkes til at dere ikke skal la valpen sove på fanget eller ha nærkontakt, for det er superviktig! Men jeg for min del synes også det er ganske slitsomt med hunder som må ligge inntil/i nærheten for å sovne, alltid, det er ikke alltid det er praktisk. Selv om det er veldig koselig. 😍
 1. Load more activity


×