Gå til innhold
Hundesonen.no

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Akkurat nå begynner jeg å bli bekymret for livet hennes, frem til nå har jeg klart å forholde meg relativt rolig til hele situasjonen, men det har nå kommet til et punkt at jeg ikke ikke vet hva som skjer. Ut ifra hva jeg har lest finnes det ikke en kur for lymfeødem, med mindre man finner underliggende årsak og fikser den. Samtidig som foten hennes blir mer og mer hoven, og jeg blir mer og mer fortvilt. Jeg sitter her og tripper til klokka blir 8 så jeg kan ringe veterinæren, selv om jeg vet at de mest sannsynlig ikke kan gjøre noe! Det må da være noe man kan gjøre?
 3. I går
 4. Det er nok ikke revmatismen som tuller heller, for selv med den største dosen kortison hun noen gang har fått så fortsetter hevelsen å bevege seg nedover foten. Den har nå nådd poten, og mangler bare ytterst på tærne før hele foten er en stor hevelse. Hele foten er en stor lymfeødem.
 5. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Har sendt deg link
 6. Temperatur drektig tispe

  Og da er vi "ferdige" - ble bare tre valper (var ventet - hun er røntget forrige uke) men alle kom vel ut, lever og spiser godt (so far so good). De to første ble av-navlet litt for kort av moren, så det ble et lite blodbad - men ikke noe litt hyssing kunne løse. Det ble to svære tisper (en sort og en blå) og til slutt kom en middelsstor sort gutt - det hele tok nesten 5 timer, så det var jo ikke akkurat lynkjapt. Nå kommer det et par døgn med uro for om alt står bra til med dem, men som regel går det jo greit. Hun var nede på 36,1 grader bare en time før første valp kom, så den "oppturen" må ha gått fort (rakk aldri å ta tempen)... :-)
 7. Valpegjengen 2018

  Så søte bebiser ❤️
 8. Hjerneblødning\hjerneslag

  Takk!!!! 😊❤️ Det der trengte jeg.
 9. Hjerneblødning\hjerneslag

  Vestibulitt kalles gjerne "old dog syndrome", og er ikke helt uvanlig hos eldre hunder. Det trenger overhodet ikke ha noen annen årsak enn alder, såkalt idiopatisk vestibulitt. På jobb får vi ganske ofte inn godt voksne hunder med disse symptomene, (jobber på dyreklinikk) og etter noen få dager er nesten alle enormt mye bedre. Noen få trenger litt lengre tid, men alle blir nesten helt bra, selv om noen kan ha en bitteliten "tilt" eller noe i ettertid. At hun allerede har blitt bedre er et meget godt tegn, og jeg tipper hun er veldig mye bedre innen helgen. Om du ikke vil la henne være alene, så hadde jeg tatt med teppet hennes og tatt henne med på kontoret. Jeg tok en avspaseringsdag første dag, så ble hun med meg de neste dagene. Tok ikke mange dager før hun var såpass stødig og fin at jeg kunne la henne være alene hjemme som vanlig. Hun er nok kvalm, derfor er nok matlysten ikke helt på topp. Det går seg til. Ikke stress for mye eller bekymre deg, det kommer til å bli bra
 10. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Fant ikke annonsen din, men fant en annen der mor var blanding av "skogskatt" og mco. Korthåret - som er umulig med slik blanding - og så ut som vilken solid blå huskatt som helst.
 11. Hjerneblødning\hjerneslag

  Åh herregud det ga meg håp! Akkurat det jeg trengte<3 det er jo vestibulitt, eller Vestibulært syndrom. Spørsmålet er om det er om det er sentralt, altså i hjernen- og hva årsaken er. Det kan f.eks. være kreft... jeg synes denne artikkelen var oppklarende: http://www.bladetfuglehunden.no/2016/01/har-hunden-hatt-et-slag/ man finner vel ikke årsaken uten å ta MR... min hund er også 14 år, og jeg trenger at hun lever litt (lenge) til!!<3 dyrlegen tror hjerneblødning, og at det ikke er annet å gjøre en å se an. Men hun kom seg såpass raskt fra det verste og det er et godt tegn. hva gjør man egentlig med jobb i sånne situasjoner? Jeg har bare lyst til å være hjemme med henne... kan ta henne med meg på jobb i morgen (har kontor), men føler liksom at hun har det best hjemme nå. det startet i går morges med at hun ikke greide å reise seg. Hun tissa inne og kasta opp. Nå er symptomene at hun er vinglete, holder hodet på skakke og ikke er seg selv helt... ikke mye matlyst, men har fått i henne litt.
 12. Oppdretter som ikke svarer ved kontakt

  JEG ville hvert fall ha prøvd igjen om jeg virkelig ville hatt derfra. Om ikke ville jeg nok tatt meg bryet med å finne en oppdretter som jeg følte tok meg selv som valpekjøper seriøst også. Det er jo noe å tenke på og "er det like vanskelig å holde kontakten som en faktisk valpekjøper også?" Men som sagt over, jeg ville prøvd en gang til og kanskje også kontakten personen over facebook eller telefon og. Det er jo ikke umulig at mailen har havnet i spamfilter for eksempel heller
 13. Nekte å behandle hund?

  Uff.. vel hevelse og svart hud varer lenge med hoggorm bitt (Shy var hoven i ca 1 uke men det tok ihvertfall en måned for den svarte huden å bli borte), og vi fant ikke selve bitt-stedet på Shy - enda jeg så hun ble bitt og visste sånn ca hvor. Men det er nok noe annet som du sier.. hadde bare vært "deilig" med en forklaring!
 14. Ukomplisert "småhund"

  Har de tenkt noe på lydnivå de tåler? Vokting? Må den være løs, eller tåler de båndhund? Orker de pelsstell, eller noe som er lett å stelle med?
 15. Ja, hvis det er antibiotikaen som er synderen, så burde hun jo ha blitt bedre til nå og ikke verre. Så jeg er enig med deg der. Så det må jo være noe annet som gjør henne dårlig, jeg klarer bare ikke å skjønne hva. Jeg tenker bare lymfekreft, men igjen, burde kanskje vist noen indikasjon på det på blodprøven hvis så. Veterinær ville øke dosen kortison i tilfelle det var revmatismen som tuller, og så sende meg avgårde til fast veterinær i morgen for videre utredning. For det var fint lite de kunne gjøre på vakten. Mtp at det hele begynte med hevelse i albuen, så er vel kanskje ikke allergi like sannsynlig. Ingen hudprøve ble tatt. Huden ser fin ut, og problemet ligger ikke i huden. Huden er sekundært til det som foregår på innsiden. Huden er svartlilla og mørk rød pga blodutredelser og blodkar i huden pga store hevelser.
 16. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Nei, det er forsåvidt to vidt forskjellige oppgaver. Men jeg fatter ikke at man setter seg ned å skriver en ØK annonse på finn om dyr. Da er du lat da, herregud sett deg ned å bla menneske ! 😂
 17. Reptiltråden

  Hva mener du med ikke kjæledyrstanker..? (jeg har ikke lest hele tråden, så beklager om jeg burde vite hva du mener. Har du dem i plastbokser bare midlertidig før de flyttes i større terrarium?
 18. Nekte å behandle hund?

  Huff, stakkars Minion. Og stakkars deg, jeg vet akkurat hvordan det er å ha et dyr som bare blir dårligere og dårligere, og ingen skjønner hvorfor For å leke litt detektiv: Det er jo nærliggende å tenke antibiotikaen som synder her, men allergiske reaksjoner pleier jo å gå relativt fort over når påvirkningen opphører. Etter såpass lang tid siden du sluttet med AB'en, så burde hun bli bedre, ikke verre, tenker jeg. Altså, kan det være noe annet som påvirker? Allergi er jo i bunn og grunn en misforståelse i immunforsvaret, og kan oppstå når som helst ved påvirkning fra ting som tidligere ikke har fremkalt negative reaksjoner. Kan hun har begynt å reagerer på noen f.eks. hjemme hos deg, type kontaktallergi? Jeg ville trodd at vet'n ville gitt antihistaminer ved såpass kraftig reaksjon, men h*n hadde vel sikkert en grunn til å la være. Men uansett verdt å spørre om, det er effektivt, og kan jo forsterke eller forminske mistankene om allergi En annen mulighet er jo at hun har vært borti noe giftig, som fortsetter å påvirke også etter påvirkningen har opphørt. Tok vet'n forresten hudprøver?
 19. Akkurat nå Mai 2018

  Det ble faktisk 8 timer skole tilslutt, så jeg er ganske fornøyd Nå skal jeg se en epiosde med Dynastiet, og BARE 1, også skal jeg legge meg og sove godt og lenge, forhåpentligvis
 20. Hjerneblødning\hjerneslag

  Er det "bare" vestibulitt, eller en ordentlig hjerneblødning din hund har hatt? Min fikk det i fjor i januar, våknet på natten av at hun hylte og pep, rullet rundt, kastet opp og greide ikke stå på bena eller kontrollere noen kroppsdeler. Dro til veterinær og fikk kvalmestillende som hjalp henne veldig. Hun hadde kraftig nystagmus, øynene nærmest roterte i hodet hennes, hun kunne ikke gå, bare rullet over på ene siden hele tiden og var helt utafor. Etter noen timer roet det seg litt, og derfra gikk det bedre og bedre. Jeg sov på gulvet med henne en uke, (hun sover alltid i senga med meg, men det turde jeg ikke da, siden jeg var redd hun kunne falle ut) og måtte bære henne ned trapper. Hadde på henne sele når jeg luftet henne så jeg kunne støtte henne de første dagene. Etter en uke var det verste over, da kunne hun gå en rett linje, men hodet hadde en liten "tilt", noe som ble gradvis mindre og mindre, og etter en måneds tid var det så godt som helt borte, og vistes bare når hun var sliten. Hva sier veterinæren? Jeg ville gitt det tid. Så lenge det bare er vestibulitt, så er det ikke vondt for hunden, mest ubehaglig å ikke ha kontroll på kroppen. Sørg for å få kvalmestillende å gi dersom hunden virker kvalm. (nystagmus gjør at man blir kvalm) Ganzie var 14 år da hun fikk det, og hun hadde et kraftig anfall, men som sagt, det gikk seg til etterhvert. De første dagene er verst, og så blir det bedre Lykke til, og god bedring til voffsen Sånn lå vi i en uke, campet på gulvet (hun sov alltid i armkroken min) Hun fikk anfallet 6. januar i fjor, og dette bildet ble tatt 31. januar samme år:
 21. Dagens agilityøkt

  I dag hadde vi cup i klubben. Tidi gjorde en veldig god jobb syns jeg Hoppløpet. Hun var noe seinere noen plasser i forhold til hva jeg var forberedt på. Noen store svinger. Vi fikk feil på slalomen. Noen ganger føler jeg hun går så fort at hun faller ut av rytmen og derfor misser hun de siste 2 pinnene. Vi må også jobbe mer med at jeg kan gå ved siden av henne slik at jeg kan ligge foran henne. Ellers fornøyd med løpet! Haha, legg merke til første hinder! Hun satser kjempe tidlig, men klarer å redde seg selv inn og river ikke! Flink hund Vi startet agility også bare for treningen sin skyld. Vi har gått veldig lite baner med felthinder, så jeg forstår at hun stusser på hvordan hun skal utføre de i banen. Hun tar ikke møne feltet ned som på trening sist, men dette må vi bare trene på samtidig som vi trener løpende stige i sommer tenker jeg. Stigen gikk jo overhode ikke, og det er ikke overraskende, da vi ikke har trent på den på nesten 1 år. Hun hopper blankt over stigefeltet Fornøyd med at hun faktisk tok slalomen etter en liten betekning Den ene vegringen på hopphinderet var min feil, jeg hadde briefet at jeg skulle følge henne mer opp der, men jeg glemte meg i banen, og da vegret hun som jeg tenkte hun ville gjøre om jeg ikke følgte henne opp der.
 22. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Er ikke bare for hunder, denne tråden, eller? Bildene i annonsen ser forøvrig ikke ut som en MCO i mine øyne, den ser korthåra ut. @Wilhelmina, du har drevet med katt, har du ikke? Let opp annonsen, jeg søkte på den mest sjeldne av rasene som nevnes i teksten, hva synes du? "Søt ung maine coon jenta søker Maine coon, Norsk skogskatt eller Tyrkisk angora mann for parring men ikke nødvendig! Andre rase er også bra for oss:) Vår flotte jenta er snart 3 år og ønsker seg et kull med kattunger."
 23. Det er selvsagt fullt mulig, men siden risikoen for at hun reagerte på antibiotikaen hun fikk så har alle veterinærer anbefalt å avslutte nåværende behandling. Ny antibiotikakur hvis det er indikasjon for det, blir vel å spørre hennes faste veterinær om i morgen. Blodprøver var også fine, og de burde gitt antydning til infeksjon hvis det var tilstede. Det ligner veldig på lymfødem, men vi vet jo ikke årsaken, eller hvordan stoppe hevelsen enda. Så akkurat nå klør alle seg i hodet over hva **** skjer med bikkja. Da regner med hele foten hadde vært lillasvart siden fredag? At man hadde funnet et bitt, og at hun ikke hadde vist tegn til bedring på lørdag og søndag? Ettersom hun ikke har fått motgift for noe. Men vi har ikke gått noen steder hvor hun burde kunne ha blitt bitt av hoggorm, hun har blitt holdt mye i ro de siste 2 ukene pga diverse revmatisme problemer, så kun korte tisseturer. Hun har heller ikke på et tidspunkt hatt feber siden fredag, blodprøvene var fine, og hun halter ikke. (men igjen, den bikkja er gal og prøver å løpe tulling med brudd i knærne, så hennes smerteterskel teller ikke) Jeg prøver å unngå å kjøre bil med Minion, fordi hun stresser sånn, hun blir nesten litt småpanisk, så vi unngår det så langt det lar seg gjøre. Så i dag fant jeg ut hvor MYE hun stresser i bil. Jeg tok temperaturen hennes før vi dro til veterinæren, den var 37,9 og 38 grader (målte 2 ganger). Når vi kom til veterinæren så målte hun den også. Da var den 39,5 grader. På en kort biltur.
 24. Kjølematte og burvifte

  Vær obs på at kjølematter (og evt andre liknende kjøleprodukter til hund) kan være veldig giftig om hunden får i seg innholdet. Dermed noe man skal være forsiktig med å la hunden/valpen ha tilgjengelig ubevoktet.
 25. Nekte å behandle hund?

  Hun har ikke fått et hoggorm-bitt da? Svartlilla hud og ekstrem hevelse, det hadde Shy da hun ble bitt. Hun fikk motgift veldig fort, men allikevel ble beinet hennes en tømmerstokk av dimensjoner og hun måtte ha smertestillende. Huden hennes ble helt svart pga giften får blodårene til å lekke blod ut i vevet.. og både hevelse og misfarget hud satt i i mange dager..
 26. Er det mulig at det er en bakteriell infeksjon? Immunforsvaret blir jo svekket av kortison (noe hunden har gått på lenge?) og infeksjoner kan i alle fall oppføre seg sånn på mennesker. Det at det ble sånn etter antibiotikakuren kan handle om at den ikke traff helt
 27. Nekte å behandle hund?

  Usj Håper det går seg til!
 1. Load more activity
×