Gå til innhold
Hundesonen.no

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Forrige Time
 2. Ninja, Noor & Neytiri - collie langhår

  Tusen takk Åååh, dette var virkelig hyggelig å høre, tusen takk Kanskje du må skaffe deg collie igjen
 3. Today
 4. Valp 16 uker alenetrening

  Det er ikke for sent, og du må prøve å slappe av selv Hvis du sitter og tenker på at nå blir det kaos når du skal gå, så utsondrer du sikkert stresshormoner allerede og da lurer valpen iallefall på hva det er som skal skje. Gå ut av døra mange mange ganger om dagen, oppfør deg helt normalt. Du er jo tryggheten hennes så det er ikke så rart hvis hun blir bekymra i starten. Kong med mat er fint, som de andre her har foreslått Og gjerne øv når hun er litt trøtt.
 5. Valg av rase

  Cavalieren er en fantastisk hund. Vi hadde en når jeg var yngre. Hun var godheten selv. Aldri noe tull. Hun var enkel som valp, enkel som unghund og enda enklere som voksen. Jeg bruker si hun var født oppdratt (var jo ikke det) Det er altså noe av det simpleste jeg har hatt av hund uten at hun var dom. Hun hadde ingen av de småhund tendensene utenom at hun var litt redd store hunder, men hun ble aldri sint, hun bare trakk seg unna. Tror aldri hun kunne sagt ifra til noe som helst så hun måtte jo skjermes litt så hun ikke ble mobbeoffer. Hun var også kjempeglad i å lære triks og hadde man vært interessert så hadde hun vært fantastisk å trene rally og lydighet med. Det er jeg helt sikker på. Det jeg har hørt om andre sine Cavalierer har matchet det bilde jeg har av rasen og min egen. Jeg føler også at de er litt reserverte selv om de er kjempesosiale på samme tid. De jeg har møtt oppsøker ikke folk eller andre hunder, men de blir kjempeglad om man vil hilse på dem. Nei jeg synes det er flotte hunder og hadde jeg fått typen med på det så hadde jeg helt klart lagt ned alt arbeidet som skulle til for å kunne finne meg en frisk valp (selv om man aldri kan være sikker) Jeg er frelst av rasen selv om det ikke er "min" rase. MEN jeg har også litt samme følelse når det gjelder springer og de har jo mindre helseutfordringer så det er absolutt en hund som man kunne vurdert, men jeg tror Cavalieren krever litt mindre (men fortjener like mye)
 6. Sunlily's Kull I

  Sunlily's Hear Me Roar "Reidar" har også fått resultatene sine HD: A/A AD: 0/0
 7. Valp 16 uker alenetrening

  Ja, det er nok helt naturlig så det må hun bare igjennom også får du prøve å sikre godt så hun ikke får til noe hun ikke skal Spørs om du med fordel kunne ha forlatt henne litt lengre i gangen. For å prøve å skape en forventning om at dette tar tid, slik at hun ikke bare blir stille litt, men at hun legger seg ned å slapper av. Så det blir forventningen hennes når du går noen plass.
 8. Valp 16 uker alenetrening

  Det var jo betryggende og høre hun piper i starten og så blir det stille, før hun begynner igjen. Jeg prøver å gå inn til hun igjen når hun ikke piper så hun lærer at jeg kun kommer tilbake hvis hun er stille. Men så begynner hun også å prøve å rive ned gitteret foran trappa og andre ting hun vet hun ikke har lov til. Her må det nok bare smøres med tålmodighet. Jeg ignorerer henne når jeg går og hilser ikke når jeg kommer inn igjen
 9. Dagens agilityøkt

  Takk for svar! Det virket som en fin fremgangsmetode. Når går du fra bare en vinge til et helt hinder?
 10. Seperasjonsangst?

  Vil heller tippe at det kanskje er løpetid rundt hjørnet? Evt innbilt svangerskap om hun har hatt løpetid? Evt så har du jo noen perioder her og der hvor hormoner klusser litt med dem ifbm utvikling/pubertet. Om hun bråket veldig/konstant/stresser mye så hadde jeg forsøkt å ta en pause fra hele greia litt om det går, ha med i bilen feks en stund om det er en mulighet. Om det er bare i starten så ville jeg bare oversett. Forøvrig ville jeg antagelig bare oversett om det vedvarer/er av og på gjennom dagen, men hunden ikke er redd eller stresser rundt liksom. Jeg hadde nok prøvd å slite ut hunden mer i håp om at den da sovner bedre/lengre, men uansett så regner jeg med det går over igjen. Høres ihvertfall ikke ut som separasjonsangst 😊
 11. Valp 16 uker alenetrening

  Ingenting å stresse med, det er ikke for sent Tvert i mot er det ofte en fordel bare å vente, jo eldre de blir jo tryggere blir de som regel. Men nå har jo din nettopp kommet til en ny plass og rundt 4 mnd får de ofte den første "perioden" sin hvor hormoner herjer og de kan bli litt på tuppa. Begge disse tingene kan jo være grunn til at det er litt utfordrende akkurat nå. Mange piper eller lager litt lyd akkurat når man går uansett (i starten), det trenger ikke å ha noe med at de er usikre eller redde og gjøre heller, men rett og slett at de vil bli med pga forventninger. Det går seg nok til Sier ellers som over her, viktigste er at du ikke gjør noe utav det, ikke styr med å si hade og ikke vær overlykkelig når du kommer hjem, bare lat som ingenting. Gi gjerne en kong e.l. selv om hun slipper den med en gang, hun går jo sikkert og koser seg med den etterpå
 12. Det er jo greit, men de får fortsatt straff. Evt behandling, enkelte resten av livet, på en institusjon. Ingen av de er spesielt aktuelt for hund heller. Det gjør det jo i andre tilfeller og det...
 13. Valp 16 uker alenetrening

  Kong har vi prøvd med leverpostei, men hun går fra den så fort jeg nærmer meg døra :/
 14. Keiron er også 5 år og liker å ha leker å tygge på innendørs. Han liker jo å leke med meg selv om han kan leke med dem alene også?
 15. Akkurat nå, september 2018

  Herlig at det går mot kaldere tider ja, men jeg syns overhodet ikke det er deilig å fryse😂 nå er alt av vintertøy funnet frem! god bedring og håper dere finner ut av det!
 16. Valp 16 uker alenetrening

  Startet også med å bare lukke døra til badet o.l. og gikk gradvis videre til å gå ut og hente posten, gå på butikken osv. Hva med å gå fra valpen mens den er opptatt med noe annet? Maten sin, en kong eller noe annet spennende. Da merker den ikke så godt at du går fra den. Viktig at du ikke gjør noe stor greie av at du går eller kommer tilbake. Det er ikke for sent å starte treningen! Bare husk å gå rolig fremover.
 17. Seperasjonsangst?

  Det er vel vanlig at det går litt opp og ned i den alderen. Jeg har nå en valp på 5 mnd som har taklet veldig bra å være alene hjemme, men han kan også finne på å klynke/bjeffe litt når jeg går, spesielt etter helga når vi er mye sammen. om hunden din bjeffer litt og så roer seg etter ganske kort tid, så ville jeg ikke tenkt så mye over det. Det går seg ofte til. Forrige hunden min hadde heftig sep.angst, og for henne spilte det absolutt ingen rolle om det var en annen hund der eller ikke. Det var mennesker det gikk på. Jeg fikk henne da jeg også hadde en veldig rolig og grei, voksen labrador, men det var ikke noe forskjell fra eller til.
 18. Valp 16 uker alenetrening

  Hei! Jeg fikk meg valp for snaut en uke siden fra utlandet (derfor hun er 16 uker gammel pga mattilsynets regler om import) og jeg sliter veldig med alenetreningen. Jeg har bare begynt i det små og lukka døra bak meg hvis jeg går på toalettet, og selv da hører jeg at hun piper litt og begynner å løpe rundt og tulle i stuen. Hun sover greit i bur ved sidenav sengen om natten. Når jeg da er ferdig på toalettet, går jeg ikke inn i stuen igjen dersom hun piper men venter til hun er stille. Oppdretter sier hun har vært alene og trent på det før hun kom til meg, men der hadde hun jo to voksne hunder å ha selskap fra. Jeg bekymrer meg for at siden hun er såpass stor, at det kanskje kan være for sent å lære henne å være alene. I allefall virker det motløst akkurat nå. Jeg startet å trene for 3 dager siden da jeg ventet til hun var helt trygg på meg og omgivelsene.
 19. Seperasjonsangst?

  Vi har Molly på 9, snart 10 mnd som den siste mnd har utviklet noe jeg tror er seperasjonsangst. Dvs. hun følger meg over alt, hvor enn jeg går... har måttet bli streng med henne, og lar henne feks. ikke være med på badet osv osv.Før kunne hun fint være alene hjemme i 3-5 timer. Men nå begynner hun å ule/ynke seg med en gang hun er ferdig med godbitene jeg har gjemt for henne.Jeg pleier å gå en god tur med henne før jeg går, setter på radio, legger ut godbiter/iq-leker til henne osv. Jeg har til og med kjøpt en sånn diffuser som skal gjøre hunder rolige- men det virker ikke. Føler jeg gjør alt «rett» men nå er det altså blitt slik at vi ikke kan gå fra henne. Jeg oppfatter henne ikke som redd, for halen hennes er oppe hele tiden. Men hun ligger liksom å «ynker» seg. «Stakkars meg...». Jeg har hatt ferie i 3 uker, og jeg mistenker at det er årsaken til at hun er blitt så knytta til meg... Har begynt å prøve å øver fra scratch igjen, med at jeg lukker døren- går inn igjen osv. Men hun begynner etter en liten stund å bli utolmodig, og hun begynner å bjeffe. Vi har kommet i kontakt med en selger som har en chihuahua tispe på 3 mnd som vi nå vurderer å kjøpe, slik at de kan ha lag i hverandre. Men er redd for at begge vil få seperasjonsangst. Har dere erfaringer med at det kan være bedre med to hunder? Vi har en skikkelig god følelse på at det kan bli bedre for Molly med en søster... Kanskje hun blir litt mer selvstendig da, og ikke så knyttet til meg.
 20. Akkurat nå, september 2018

  Ja, forstår! Da ville jeg kjørt på. Og da har hvertfall du ditt på det rene. Husk å behold en kopi av den skriftlige advarselen, i tilfelle det blir noen tvist på et senere tidspunkt.
 21. Akkurat nå, september 2018

  Vi var jo efektive i går Skulle så gjerne ha hjelpi dere mer. Men jobber hele uka
 22. Akkurat nå, september 2018

  Samboeren har allerede gitt beskjed om at vi vet og at det ikke er greit, men dersom jeg har "lov", vil jeg skrive advarsel. Så han forstår at et nei er et nei, ferdig snakka. Han fikk jo muntlig beskjed først, han spurte og fikk nei.
 23. Så nettopp denne reklamen. Fint tiltak av kvikk lunsj "Hunden bidrar til å få mange nordmenn opp av stolen og ut i naturen, både på korte og lange turer. En god og trofast turvenn! Derfor er det mange turglade mennesker som ønsker å skaffe seg hund. I den sammenheng ønsker vi å sette fokus på at det finnes mange hunder der ute som i dag ikke har noe hjem, og som trenger nye eiere som kan ta dem med ut på tur. Dyrebeskyttelsen Norge og FOD jobber daglig for å gi hunder nye hjem, så ta kontakt med dem om du ønsker å lære mer eller vil adoptere en hund. TUREN VENTER" https://www.freia.no/kvikklunsj
 24. Akkurat nå, september 2018

  Jeg tenker det, ja. Kontraktsbrudd generelt er vel nok til advarsler. Ville googlet og sett hva som dukker opp. Har inntrykket av at det meste av maler når det gjelder leieforhold er publisert og gratis. Eventuelt kan du jo komme med en muntlig avtale først. Si til han at dere kjente røyklukta selv om dere sa nei, og forklar at det er kontraktsbrudd og at hvis det skjer igjen får han en skriftlig advarsel.
 25. Bak betalingsmur, men her er det på sett og vis en oppfølgingssak hos Aftenposten: "Adferd er ifølge Norsk Kennel Klub avhengig av individ, ikke rase. Derfor vil de tillate alle hunderaser i Norge, i forbindelse med at hundeloven fra 2003 nå skal revideres. I fjor vedtok Stortinget at regjeringen skal gjøre en totalgjennomgang av hundeloven. Saken ligger hos Justisdepartementet." P.S. Bevisbyrde er ikke nevnt med et ord i den norske grunnloven, og i sivile saker ser det ut til, slik jeg forstår det, at bevisbyrden normalt er likt fordelt hos begge parter. Men hvor bevisbyrden havner er definert ulikt i forskjellige lover, i diskrimineringssaker hviler den f.eks. tungt på den som er tiltalt for å diskriminere. Uavhengig av det, så tenker jeg at sakkyndige bør, etter dagens lovtekst, i aller høyeste grad bli hørt når det gjelder faren for gjentagelse. For hvem skulle ellers være best egnet til å vurdere potensiell risiko og utrygghetsfølelse i fremtiden? § 18 "En hund som har angrepet eller skadet et menneske, kan politiet i ettertid vedta å avlive dersom ikke dette fremstår som et uforholdsmessig tiltak. Det samme gjelder hvis hunden har jaget eller skadet tamrein, husdyr eller hjortevilt, eller hvis den har skadet en annen hund eller kjæledyr. Ved vurderingen skal det særlig legges vekt på hvilken fare som har vært tilstede, påført skade, den risiko og utrygghetsfølelse hunden og hundeholdet kan antas å medføre i fremtiden og hundens nytteverdi." (Min utheving.) Og, når jeg nå så over lovteksten igjen, så ble jeg faktisk overrasket over i hvilken grad omplassering blir vektlagt i loven. Jeg skjønner at det ikke alltid er praktisk gjennomførbart, selvfølgelig (og det er også nevnt). Men, altså. Prøver politiet en gang, i de fleste tilfeller? Finnes det en oversikt over det et sted? Hvor ofte hopper de over omplasseringsalternativet og går rett for avliving? Edit: Søkte meg gjennom feil lovtekst. § 96 av grunnloven definerer faktisk at " Enhver har rett til å bli ansett som uskyldig inntil skyld er bevist etter loven"! Men det går vel kanskje mer på at domstolene skal anse en som uskyldig inntil det motsatte er bevist? Bevisbyrden kan allikevel tilfalle den tiltalte? Jeg kan dessverre ikke nok om jus, merker jeg.
 26. Akkurat nå, september 2018

  Leieboeren spurte igår om han kunne røyke ut av vinduet, og han fikk nei da røyken sprer seg i hele huset. Han trodde tydeligvis at vi løy om det, for jeg våknet opp klokken tre av at hele huset stinket røyk. Så han dreit i at han fikk nei. Sleit med å sovne igjen pga lukta (og jeg var mangeårig røyker), og lukta sitter i enda. Bikkjene synes sikkert også det er ekkelt, og i tillegg er leiligheten møblert. Er det grunnlag nok til en advarsel? Sånn type "skjerp deg eller flytt".. Står i kontrakten at det ikke er røyk, og vi var klare på det når han flyttet inn at røyking skjer ute. Vet leieboere har mye sikkerhet, men tror det kanskje setter en større støkk i han med en advarsel pluss tilsnakk, samt at da har jeg "bevis" dersom det skulle gjenta seg.. Han har aldri bodd vekk fra foreldrene sine så skal ikke så mye til før han blir stressa, men jeg vil gjøre ting riktig tilfelle foreldrene blander seg inn Hva skriver man i såfall i en slik advarsel?
 27. Hvorfor bryter det med grunnloven? Det er ikke enestående for hundesaker?
 1. Load more activity
×