Gå til innhold
Hundesonen.no

Knekt tann


Kristina

Recommended Posts

Hei

Det skjedde meg og. Dyrlegen må se på det slik at det ikke utvikles hull. PÅ utstilling trekker det ikke ned siden det er den naturlige tannstillingen de ser på og manglende tenner.

Jeg skall fiske den i sommer i ungarn da det er billigere der (det går desverre ikke på forskikringa)

Men lykke til det er ikke noe farlig i alle fall ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Du trenger ikke å dra nå! Men neste gang du er hos dyrlegen må du bare vise ham det. Jeg har fådt anbefalt å rette på det av dyrlegen da det skjedde for ca et år siden og dyrlegen er redd for at det skall dannes hull. For når tannen brekker er det ikke noe emalje igjen som kan beskytte tannen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svært, svært mange hunder går med betennelser i røtter, tannkjøtt etc. Tenner som knekker, bør enten rotfylles eller trekkes - hvis nerven er eksponert.

Alle veterinærer kan ikke nok om dette - finn en som kan tenner, som har etterutdannet seg i dette, kan gjøre stor forskjell.

Det er et problem som kan være større enn man tror; går hunden med kroniske infeksjoner - selv om det "bare" er i tannkjøtt/tenner, så kan det skje alt fra at den blir "plutselig" aggressiv, til at den går og er svekket i immunforsvaret, noe som kan slå tilbake hvis den blir syk av noe annet.

Lurt å sjekke - og følge med på. Kanskje er det ikke så ille med din, men det er en god vane å opparbeide: Tannsjekk, og sjekk hos veterinær iblant. Så kan du få attest hos veterinæren, dersom den må trekkes - da er det opp til dommer hvor mye vekt de legger på attesten (nå mangler vel hunder knapt huggtennene, så da vil han nok tro på deg uansett).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei kristina

Dr. Dyregod på grini eller bekkestua har en tannspesialist. De er veldig flinke.

Hvis du drar til doktor dyregod på Bekkestua så må du si i fra til meg for jeg er naboen dem og vil gjerne hilse på hun.

De er som dora sier VELDIG flinke med tenner, anbefales.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
    • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
    • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...