Gå til innhold
Hundesonen.no

Rapporter

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Min er 30 cm og har flydd masse med henne. Aldri vært noe problem.
    • Takk for svar. Hm, er litt risky det ja, for vi er nok litt i grenseland med mankehøyde på 32 cm. Kan det nytte å evt kjøpe et flybur til lasterom på flyplassen som plan B? (Hvis de selger slike på alle flyplasser🤔)
    • Det er ingen som kan gi deg noen forhåndsgodkjenning. Det kommer an på hvem som er  på jobb den dagen. Odin hadde flydd i samme bur tre ganger før noen plutselig fikk det for seg at buret var for lite. Om hunden din er på grensen av hva som går under setet foran ville jeg ikke tatt sjansen. Sørg for at hunden er trygg i flyburet sitt så går det helt fint i lasterommet.
    • Noen som har tatt turen ut på flyplassen med hund og bag på forhånd, bare for å få en forhåndsgodkjenning? Får inntrykk av at det kan variere litt med mannskapet i innsjekk, og det er jo veldig kjedelig å stå der og få et «nei» av den som er på jobb den dagen… Forstår at hundens mankehøyde ikke nødvendigvis må være under 23 cm…?
    • Jeg vil anbefale deg å gå gjennom oppdretterskolen til NKK. Mye av det er relevant og viktig uansett om hunden er blanding eller renraset. Som @maysofiesier (hun er oppdretter selv) så er drektighet alltid en risiko for hunden, og at det hjelper mot livmorbetennelse er en myte. Det kan også være krevende og dyrt om man skal gjøre det "riktig". Valpemor trenger medisinsk oppfølging gjennom svangerskap og fødsel, man burde kunne være hjemme med hunden rundt fødsel og den første tiden, og hvis det blir komplikasjoner med mor eller valper kan det fort bli dyrt. I tillegg, siden du har blanding, så vet du sannsynligvis lite om hvilke sykdommer din hund bærer på. Selv om hun er både frisk og mentalt oppegående så hjelper ikke det hvis hun har sykdomsgener som kan gå i arv. Hun kommer fra raser som har mange utfordringer både mentalt og med ulike leddproblemer og allergi. En seriøs oppdretter av renrasede hunder vil sjekke bakover i linjene for hvor mange hunder som har hatt disse plagene, og unngå å bruke hunder som kan arve de videre. Hvis du først skal parre så vil jeg isåfall velge en renraset hund fra en av rasene hun allerede har, sørge for at den er sjekket for alle arvelige og rasetypiske sykdommer og er fri for dette, og at det ikke ligger i linjene til den hunden. Din hund bør også sjekkes for alle de typiske sykdommene som forekommer i rasene hun er blanding av. Ved å velge en rase av samme type blir det mer forutsigbart hvilke egenskaper valpene får. Med en rase som er blanding av raser som kan være ganske krevende og utfordrende å ha, og ikke minst har mange fordommer mot seg, så er det ekstra viktig både å legge et godt grunnlag for trygge valper og velge gode kjøpere.  Du må sette deg inn i hvordan du skal følge opp valpene hvis de først kommer. Hvordan skal du legge et grunnlag for at de blir sunne og friske og trygge valper i de to månedene du har ansvaret for dem. Hvordan skal du velge gode kjøpere som vil gi dem et godt liv? Hva gjør du hvis det blir mange valper og du ikke får solgt alle? Hvis noen vil levere valpene tilbake? Det er ganske mye jobb å drive med god avl. I tillegg er det utrolig mange hunder som trenger et nytt hjem, og det er en overproduksjon av hunder her i landet. Om man jobber målbevisst for å forbedre en rase eller mot et bestemt bruksmål så er det en ting, men personlig mener jeg at mange, mange færre burde velge å få valper på hundene sine, enten de er blanding eller renraset.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...