Gå til innhold
Hundesonen.no

"Tenåringen" går løs på "gamlemor"


Ugla 65
 Share

Recommended Posts

Hei, vi har to tisper - en sterilisert 14,5 åring og en ikke-sterilisert 3,5 åring, begge dvergdachs. Gamlemor har vi hatt i mange år, ungdommen flyttet til oss i høst. De siste to måneder har tenåringen begynt å gå løs på den gamle. Først en sjelden gang, og de gikk greit i lag imellom "slagene", nå i det siste hyppigere, og så hardhendt at vi må holde de adskilt.

Tenåringen har flere utfordringer, bjeffer voldsom på mennesker og dyr når vi er på tur, bjeffer på lyder /bilder på tv, men er ikke redd raketter nyttårsaften. Går greit i lag med våres to han-hunder, men kan raskt bytte fra lek til knurring - og da går de i bue rundt hun, selv om de er en god del større.

Takknemlig for noen tanker rundt dette :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Unghunden har blitt husvarm og tør å hevde seg. I tillegg er det nok en del usikkerhet i bildet her, gitt bjeffingen i passeringer. Jeg ville jobbet både med grensesetting for unghunden og samtidig bygge opp selvtilliten. Positiv trening med fokus på belønning, innlæring av triks, kontakt og "på plass"-kommando for å avbryte potensiell konflikt. Gå tur med hundene sammen i bånd, så de ikke får bråke.

Bra dere allerede holder dem adskilt, regner med at de ikke er sammen noe uten tilsyn. Når de er sammen må dere følge godt med og avbryte før det er tilløp til noe som helst konflikt. Følg med på blikk og kroppsholdning hos begge hundene og dere lærer fort å se når ting skjer.

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...