Jump to content
Hundesonen.no

Valp 5 mnd prøver å dominere voksen hund


Recommended Posts

Hei!

har en valp på 5 mnd som er veldig energisk, leken og hyper. Fetteren min har en voksen liten hund, som er ca lik str som valpen min.

De møtes jevnlig og leker masse. Valpen min er veldig voldsom i lek, og hopper oppå og bruker munn og labbet og bjeffer og erter den andre hunden. Valpen storkoser seg tror jeg, halen logrer hele tiden. Men den andre hunden blir tydelig lei av dette etterhvert.

Prøver å skille dem når leken blir for voldsom. Aldri vært noe farlig lek, men jeg syns valpen min har ett ønske om å være «vinneren» og den tøffeste hele tiden.

ser for meg dette kan bli slitsomt om jeg ikke får kontroll på dette.

 

noen med like erfaringer som ønsker å dele tips? Mvh

Link to post
Share on other sites

Jeg ville ha begrenset den voldsomme lekingen, og tatt valpen i bånd når, eller helst litt før, den herjer som verst, og skjermet den voksne hunden litt. Valpen bør ikke få trening i at voksne hunder kan den herje fritt med, før eller siden risikerer den å møte en voksen som sier fra i litt for store bokstaver.

Link to post
Share on other sites

Veldig fint at du tenker på den voksne hundens ve og vel her. 

At valpen er voldsom trenger ikke å bety at den er dominerende. Det er ganske naturlig at de hopper over alt på den andre og kanskje også biter og lekeknurrer. 

Her er det den voksne hunden som skal si fra når nok er nok.

Hvordan oppfører den voksne hunden seg når du ser at det blir for mye? Trekker han/hun seg unna? Er det knurring og glefsing?

Når valper lærer seg å sosialisere med andre hunder så er ofte det lureste å ha minst mulig innblanding fra mennesker. Men du kan gjerne rose verbalt oppførsel som du liker - som f.eks om valpen legger seg på rygg når den treffer andre hunder eller om den blir synlig roligere etter et knurr/gleffs fra en voksen hund.

Det er kanskje noen som vil være uenig med meg her - men jeg tenker at en valp som er frekk og ikke gir seg uansett hvor mye den voksne hunden sier fra, har godt av at den voksne hunden tar "hardt i" og sier ordentlig ifra. 

Om man som menneske avbryter dette så vil valpen aldri lære at andre hunder også har grenser for hva som er greit. 

Og med at den voksne hunden "tar hardt i og sier fra" så mener jeg at den liksombiter valpen, knurrer og kanskje stiller seg over den. Dette ser ofte skumlere ut enn det det er.

Det skader heller ikke å rådføre seg med en hundekyndig person i ditt nærområde. Da kan du få råd som virkelig passer til akkurat din valp og de har sansynligvis også en hund som er godt sosialisert og kan lære en valp hva som er greit og ikke på en forsvarlig måte.

Det er et kjempe godt tegn at valpen din liker så godt å leke med andre hunder! Det er mye lettere å trene en ivrig hund enn en forsiktig hund :)

Masse lykke til med resten av valpeperioden! 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...