Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundelufteren

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hundelufteren

  1. Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG. Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her.
  2. Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har. (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!
  3. Det er ikke trådstarters ansvar å oppdra hunden eller ha full oversikt over perfekt hundehold - dette er eiers. Nabodamen var svært ufin og lot følelsene ta overhånd. Om hun kommer til deg igjen og oppfører seg truende så har du rett til å anmelde henne. Støy er sjenerende - men man har av den grunn ingen rett til å oppføre seg truende. Denne tråden er litt gammel, men jeg svarer alikevel i tilfelle noen andre opplever noe lignende. Om du har en problemhund eller passer på en problemhund så trenger du ikke å akseptere skremmende oppførsel fra andre mennesker bare fordi hunden din kanskje er årsaken til at de reagerer. To onder blir aldri til noe godt.
  4. Blir rørt av å lese om deg og hunden@Kringlen Så sinnsykt fint at du valgte å ta imot en omplasseringshund og at du har stått på i TO år! Det er tidkrevende og ikke minst isolerende å ha en hund som man ikke kan ta med overalt. Håper virkelig du er stolt over jobben du har gjort med henne de siste to årene! Mange ville gitt opp lenge før det.
  5. Jeg ville søkt opp resultater på lydighets og agility konkuranser, og tatt kontakt med de deltakerne som har border collie og hørt med dem om hvilke oppdrettere de anbefaler Border collier er kjent for å ha lett for å få problemadferd uten riktig trening - noe som puddler også er kjent for. Så jeg tror ikke du trenger å bekymre deg for det så lenge du jobber like bra med border collien slik du har gjort med puddelen du allerede har. Masse lykke til!
  6. Det er så mye som spiller inn her. Det er vanskelig å dømme på avstand. Som kommentaren over meg skriver - så er det sansynligvis ingen som vil ha denne typen oppførsel fra sin hund. Det kan være en omplasseringshund, det kan være uansvarlig oppdrett, eller det kan hende noen i familien ble syk akkurat da de fikk hunden som valp og de ble nødt til å droppe tid de hadde planlagt til den. Det som irriterer meg mest når det gjelder denne typen hundehold er når jeg ser eldre mennesker som eiere. De har ikke lenger den fysiske formen til å gi hunden den mengden tur som den trenger og de har sansynligvis ikke den skarpe reaksjonen som man trenger for å reagere effektivt på positiv og negativ adferd. Jeg vet ikke om det finnes noe bevis på dette, men det virker som om hunder som har eldre eller syke eiere er mer overbeskyttende(noe som kan vises som aggresjon). Ofte har de eldre jeg har møtt med en slik hund tatt over hunden i god tro om at de kan bruke pensjonisttiden på å redde hunden fra avlivning. Hele greia er bare trist.
  7. Veldig fint at du tenker på den voksne hundens ve og vel her. At valpen er voldsom trenger ikke å bety at den er dominerende. Det er ganske naturlig at de hopper over alt på den andre og kanskje også biter og lekeknurrer. Her er det den voksne hunden som skal si fra når nok er nok. Hvordan oppfører den voksne hunden seg når du ser at det blir for mye? Trekker han/hun seg unna? Er det knurring og glefsing? Når valper lærer seg å sosialisere med andre hunder så er ofte det lureste å ha minst mulig innblanding fra mennesker. Men du kan gjerne rose verbalt oppførsel som du liker - som f.eks om valpen legger seg på rygg når den treffer andre hunder eller om den blir synlig roligere etter et knurr/gleffs fra en voksen hund. Det er kanskje noen som vil være uenig med meg her - men jeg tenker at en valp som er frekk og ikke gir seg uansett hvor mye den voksne hunden sier fra, har godt av at den voksne hunden tar "hardt i" og sier ordentlig ifra. Om man som menneske avbryter dette så vil valpen aldri lære at andre hunder også har grenser for hva som er greit. Og med at den voksne hunden "tar hardt i og sier fra" så mener jeg at den liksombiter valpen, knurrer og kanskje stiller seg over den. Dette ser ofte skumlere ut enn det det er. Det skader heller ikke å rådføre seg med en hundekyndig person i ditt nærområde. Da kan du få råd som virkelig passer til akkurat din valp og de har sansynligvis også en hund som er godt sosialisert og kan lære en valp hva som er greit og ikke på en forsvarlig måte. Det er et kjempe godt tegn at valpen din liker så godt å leke med andre hunder! Det er mye lettere å trene en ivrig hund enn en forsiktig hund Masse lykke til med resten av valpeperioden!
  8. Om man følger linken til "studien" i artikkelen så er konlusjonen her følgene: ... 7. Conclusion: The welfare state of modern companion dogs compared to village dogs Compared to the typical village dog, the typical modern suburban or urban companion dog experiences good welfare in a number of respects. This is especially the case when it comes to security, satisfaction of nutritional needs (though companion dogs have problems with a high prevalence of obesity), and proper veterinary care. As a result, the median life expectancy of companion dogs across breeds is greater than ten years (Lewis et al., 2018) while it is roughly a third of that for the typical village dog. However, in other ways the modern companion dog often experiences poor welfare, suffering from breeding-related diseases, loneliness, and unrealistic social demands that can contribute to anxiety, depression, or aggression. In this paper we have documented these problems based on existing literature and suggest that, perhaps counter intuitively, companion dogs do not have a welfare advantage over village dogs in all respects. As such, we have demonstrated how comparison between the two can highlight potential initiatives to improve the welfare of companion dogs. ... En veldig vag konklusjon, som ikke tar høyde for at angst, depresjon, aggressivitet og ensomhet også eksisterer blant landsbyhunder. Det kan virke som om journalisten her har prøvd å få klikks ved å lage en artikkel som spiller på folks følelser.
  9. Interessant spørsmål, men her er det en del som skurrer med artikkelen. ... Studien er basert på en gjennomgang av et stort antall forskningsartikler om atferdsproblemer hos familiehunder og om livet til de mange landsbyhundene som lever i andre deler av verden. Ideen til studien kom fra Peter Sandøe, som har satt sammen en gruppe forskere som, som han sier, kan mer om emnet enn ham selv. Og de har vært med på å utvikle ideen. – De tar med seg ulike erfaringer. Sammen tegner vi det store bildet av hvordan hundene har det, basert på den eksisterende forskningslitteraturen, sier Sandøe. Og det har vært spennende å lese, sier Karen Thodberg. – Studien setter søkelyset på viktige problemstillinger. Den kvalitative tilnærmingen gir inspirasjon til å fordype seg i emnet med kvantitative metoder, sier hun. " ... Peter Sandøe har lest litteratur om temaet sammen med en gruppe forskere(?), og de sammen har utviklet en teori om at den moderne hunden har det verre enn en landsby hunden. Etter hva jeg kan se har de ikke utført en studie hvor man tester innehunder og landsbyhunder og måler trivsel. Karen Thodberg mener teorien er interessant, og at det ville være spennende å undersøke dette med en ekte forskningstudie hvor man bruker kvantitative metoder (men hun sier dette på en mye høfligere måte enn det jeg gjør) Her har journalisten vært svært dårlig, skuffende å se ifra en nettside som kaller seg "forskning"
  10. Dersom oppdretter har venteliste er det et supert tegn. Det kan vise til at oppdretter er populær og/eller seriøs i arbeidet. Jeg ville definitivt valgt oppdretter med venteliste dersom jeg skulle kjøpt renraset hund igjen. Det er alt for mange som velger å ha valper på hunden for morro skyld, eller bare gjør det for å velge ut én valp til videre avlsarbeider og bryr seg lite om hva som skjer med de "ubrukelige" valpene. Valpeliste er ingen fasit på at oppdretter er bra, men det er et poeng i riktig retning.
  11. Enig med jma her. Det kan være så individuelt ifra hund til hund. Og om det er en vilter unghund du har så kan det være så mange andre måter han kan ha knekt noe av jekselen på. Etter hva jeg har erfart så lager det en ganske tydelig lyd om hunder (eller småbarn, som også gjerne stapper alt mulig i munnen i en periode) tygger på stein, så selv om du ikke ser at grus går inn i kjeften på hunden så tror jeg du ville ha hørt det. Kort oppsumert så tror jeg ikke du trenger å bekymre deg for at godbig kastingen skal være noe problem (med mindre du ser/hører at det blir med småstein)
  12. Hunden min hadde en periode med diare (pga foret) og jeg gikk tur med han hver gang han gav tegn til at han måtte på do. Da runden med diare var ferdig, så fortsatte han med å gi tegn til at det var "krise" og han måtte ut til alle døgnets tider selv om alt var normalt. Han hadde lært seg til at om han oppførte seg som om det var diarekrise (selv om det ikke var det) så fikk han gå på tur. Turrutinen gikk tilbake til normalen så fort jeg ble streng med tidspunktene igjen. De gangene jeg var usikker på om han spilte krise eller om det var ekte, så lot jeg som oftest være å ta han ut alikevel og bare stålsatte meg på at nå må jeg snart kanskje tørke opp diare fra gulvet. Men det skjedde heldigvis aldri. Du har en polarhund, og de av dem som jeg har passet på, synes det er helt fantastisk å kunne være ute når det er kjølig. Noe som det ofte er midt på natta eller tidlig på morgenen. Håper alt står bra til med dere og hunden
  13. Hvordan sletter man en tråd eller en kommentar?
  14. Enig med Simira. Kan være lurt å la mennene i huset ta ansvaret for hunden en periode, spesielt alle oppgaver som er positive og inkluderer kos - mat, tur, lek. Også kan dere jentene hjelpe til når det trengs ved f.eks kloklipp og børsting. Hva med en hyttetur bare dere jentene? Også får hunden vendt seg til mennene i huset i mellomtiden
  15. Hei! Dette er veldig vanlig, men det kan fikses! Hvilken løsning ser du etter? Vurderer du bjeffehalsbånd eller har du tid til å trene med han? En løsning som har funket for meg er "å få hunden til å blir treneren". Dette høres sikkert helt feil ut, men det kan være ganske morsomt når man ser hvor bra det fungerer. Med en godt trent hund så vil man kunne si en kommando og hunden utfører dette, som f.eks "sitt" og hunden setter seg. Hunden din elsker sikkert å være ute i hagen, han kan snuse og se på alt som skjer utenfor. Det er kjempespennende å få være ute, og spesielt om et bjeff kan få folk til å se tilbake på han eller kanskje skremme bort en nysgjerrig fugl. Tilbake til "hunden som treneren", fra nå av må dere late som om dere er de mest lydige menneskene som finnes. Ved første hundebjeff, ta hunden rolig med inn på den måten som er lettest for dere. Gjør dette uten å si noe og prøv så godt du kan å holde deg rolig selv om han protesterer eller bjeffer mer, eller kanskje naboene ser rart på. La hunden være igjen inne og gå ut igjen uten hunden. Vent 2 -3 min utendørs i den "kjempe morsomme hagen" og dersom han ikke bjeffer ta han med rolig ut igjen. Det gjør ingenting om han er vill, det er nå bare bjeffing vi skal reagere på. Målet er at han skal tro at dere reagerer på bjeff som "jeg vil inn nå" Så fort han skjønner at bjeff fører til en umiddelbar tur inn så vil han heller holde seg stille slik at han kan fortsette å se på hva det enn er som er så spennende med naboen. Du får også dobbel effekt om dere klarer å belønne/rose de gangene han ser på noe utenfor hagen og velger å ikke reagere med lyd, det vil si at han ser bort fra tingen eller ser på dere. Håper dere finner en løsning som funker! Masse lykke til!
×
×
  • Opprett ny...